! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Trestné právo strana 7 z 24

Trestný poriadok


Úplné znenie zákona č. 301/2005 Z. z. k 1. februáru 2009. Publikácia je určená najmä aplikačnej praxi (sudcom, prokurátorom, advokátom, príslušníkom Policajného zboru), ale aj študentom právnických fakúlt. Slovenský text
Vypredané
3,80 € 4,00 €

Repetitórium rekodifikovaného Trestného práva


Repetitórium rekodifikovaného trestného práva poskytuje základný prehľad trestného práva hmotného a procesného po jeho rekodifikácii. Autori po kladných skúsenostiach a pozitívnych ohlasoch na predchádzajúce študijné texty Základy trestného práva,
Vypredané
8,55 € 9,00 €

Kriminalistika


Cílem autorského kolektivu bylo připravit učebnici Kriminalistiky pro širokou odbornou, ale i laickou veřejnost, za kterou autoři v první řadě považují studenty, kteří se s kriminalistikou, jako samostatnou vědou setkávají poprvé. Učebnice je určená rovněž všem, kteří se chtějí s kriminalistikou seznámit po určitém čase od doby svého systematického studia daného vědního oboru. Autoři zařadili do textu všechny změny systému kriminalistiky, nejnovější metody i poznatky o kriminalistické identifikaci objektů na základě kriminalistického zkoumání. Systém současné moderní kriminalistiky autoři vytváří podle druhu kriminalistických stop a ty jsou v současnosti definovány jako stopy materiální - látkové a paměťové. Text učebnice obsahuje uznávanou kriminalistickou metodu pachových konzerv jako metodu zkoumání pachu osoby, problematiku kriminalistického zkoumání jazyka jako součástí písemného i verbálního jazykového projevu. V odvětví kriminalistické balistiky a kriminalistické pyrotechniky analyzuje zpracování stop a jejich archivaci. V neposlední řadě jsou zde uvedeny metody kriminalistického zkoumání paměťových stop, výlučně jako metody kriminalistické vědy. Kriminalistiku považují autoři za historický i metodologický základ bezpečnostních věd. Kriminalistická identifikace objektu, který stopu vytvořil, je nosným principem obsahu této učebnice, která pokrývá potřeby současného bakalářského i magisterského studia bezpečnostních a bezpečnostně-právních věd.
U dodávateľa
23,58 € 24,82 €

Kyberkriminalita a právo


S rozvojem moderních technologií se v naší společnosti stále častěji vyskytují nové formy kriminality. Svět počítačů a zejména pak internet jsou v tomto směru prostředkem pro páchání trestné činnosti v celosvětovém měřítku a tomu odpovídajícími dů sledky a nebezpečími. Poslední významnou iniciativou v tomto směru je Úmluva o počítačové kriminalitě, která počítačový zločin definuje, kvalifikuje a určuje prostředky pro jeho potírání. Skupina českých odborníků na oblast IT práva proto přináší čes ké právnické i laické veřejnosti vlastní pohled na problematiku potírání počítačové kriminality. Zohledněny jsou rozličné formy trestné činnosti, od tzv. hackování až po šíření dětské pornografie, to vše ve světle Úmluvy o počítačové kriminalitě, jej íž text je v originále i českém překladu v knize přiložen.
Vypredané
14,67 € 15,44 €

Praktikum z trestního práva


Příručka přináší aktualizovaný výběr klauzurních prací z trestního práva hmotného a trestního práva procesního zpracovaných na Právnické fakultě UK v Praze a Právnické fakultě UP v Olomouci, které byly v minulých letech posluchačům zadány. Každá práce obsahuje popis skutkového děje, otázky k němu a jejich úplné řešení. Zadání i řešení klauzurních prací odpovídá právnímu stavu ke dni 1. 1. 2010. Čtvrté vydání obsahuje celkem 40 klauzurních prací.
U dodávateľa
14,11 € 14,85 €

Prípadové štúdie z trestného práva hmotného


Vysokoškolské učebné texty, k štúdiu trestného práva hmotného, ktoré sú určené pre poslucháčov právnických fakúlt a Akadémie Policajného zboru. Nadväzujú na učebnicu trestného práva hmotného autorského kolektívu pod vedením profesora Ivora, ktorá vyšla vo vydavateľstve Iura Edition v roku 2006. Cieľom učebných textov je naučiť študentov aplikovať teoretické poznatky získané štúdiom v praxi. Ako najvhodnejšia metóda sa na to osvedčila tzv. metóda modelových situácií, ktorá patrí medzi aktivizačné metódy. Každá kapitola obsahuje stručnú rekapituláciu danej problematiky, platnú judikatúru a modelové situácie určené na precvičovanie prebratej problematiky na cvičeniach. V závere kapitoly sú uvedené kontrolné otázky na zvládnutie určenej problematiky. Súčasťou publikácie je aj CD nosič. Slovenský text.
Vypredané
15,46 € 16,27 €

Kriminologie


http://pemic-books.cz/ASPX/Annotation.aspx?kod=0120023
Vypredané
12,05 € 12,68 €

Trestný poriadok. Úzz, 13. vydanie 2/2023


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Trestného poriadku č. 301/2005 Z.z. s právnym stavom k 1. februáru 2023 s výraznenými zmenami poslednej novelizácie: zákona č. 150/2022 Z.z. o zmene a doplnení niektorých zákonov v súvislosti s novými sídlami a obvodmi súdov s účinnosťou od 1. júna 2023, zákona č. 340/2022 Z. z. a zákona č. 398/2022 Z.z.
Vypredané
8,36 € 8,80 €

Trestný zákon - Komentár Zväzok II.


Komentár k Trestnému zákonu, II. zväzok, od kolektívu renomovaných autorov ponúka záujemcom, po predchádzajúcom vydaní všeobecnej časti Trestného zákona v rámci I. zväzku, hĺbkovú, právnu analýzu ustanovení osobitnej časti Trestného zákona v zmysle § 144 - § 435, ako aj následným spoločným, prechodným a záverečným ustanoveniam. Autorský kolektív nadväzuje na predchádzajúce vydanie I. zväzku, pričom v komentovaných ustanoveniach sa venuje aktuálnej právnej úprave v kontexte jednotlivých legislatívnych zmien. V diele sa autori venujú trestným činom, ktoré sú uvedené v dvanástich hlavách osobitnej časti, pričom prinášajú pohľad na komplexnú analýzu jednotlivých ustanovení s dôrazom na výklad pojmov, vzťahujúcich sa na objektívne znaky skutkových podstát trestných činov, ako aj na vzájomné súvislosti, či praktické problémové oblasti, ale aj prepojenie na výkladové ustanovenia všeobecnej časti Trestného zákona. Ambíciou komentára je poukázať taktiež aj na súvisiacu judikatúru z predmetnej oblasti, ako aj praktické skúsenosti autorov, ktorí sú nielen odborníci v oblasti teórie, ale viacerí z nich sú súčasťou aj samotného trestného konania. Publikácia je určená sudcom, prokurátorom, advokátom, študentom právnických fakúlt, ale aj laickej verejnosti, ktorá sa zaujíma o problematiku trestného práva.
Vypredané
130,63 € 137,50 €

Kriminalisztika


Az elmúlt évtizedekben bekövetkezett tudományos fejlődés jelentős kihatással volt a nyomozással összefüggő eszközökre és módszerekre is. A magyar és külhoni ismeretek folyamatosan bővülő tárháza olyannyira kitágult és átalakult, hogy kívánatossá vált egy széles spektrumú, friss szellemű nyomozási útmutató, egy modern tudományelméleti összefoglaló a krimináltechnika és a krimináltaktika körében. A tankönyv három fő részből áll. Az első a kriminalisztikai alapvetéseket, legfőképpen a kriminalisztika fogalmát, tudományági kapcsolódásait, történetét, elveit, szakirodalmát tartalmazza. Ezt követi a krimináltechnikai fejezetek csoportja, amely - felfogásunk szerint objektivitása és egyre erőteljesebbé váló, dinamikusan fejlődő szerepe miatt - prioritást élvez a harmadik fő részben megfogalmazott és - több szubjektív elemet tartalmazó, ugyanakkor a gyakorlatban sokszor eredményes, háttérbe nem szorítható - krimináltaktikai módszerekkel szemben. Ezen rész utolsó fejezetében (mintegy összefoglalás helyett) rámutatunk a gyakorlatban előforduló kriminalisztikai hibákra, a tudományág nemzetközi tendenciáira, a jövőbeli fejlesztési lehetőségekre, a várható elmozdulási irányokra. Reményeink szerint a kötet nemcsak a joghallgatóknak, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem diákjainak jelent majd hasznos olvasmányt tanulmányaik során, hanem nyomozási "zsinórmértékünket" jó szívvel fogadják és forgatják majd a gyakorló jogalkalmazók, a praxist folytató bűnüldözők, bírák, ügyészek, ügyvédek, büntetés-végrehajtási alkalmazottak, a biztonsági szférában dolgozók és az elméleti kutatók, egyetemi oktatók is - végső soron pedig minden múltfürkésző, valóságfeltáró, igazságkereső olvasó.
Vypredané
17,42 € 18,34 €

Trestný poriadok Úzz, 12. vydanie, 2022


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Trestného poriadku č. 301/2005 Z.z. s výraznenými zmenami poslednej novelizácie zákona č. 340/2022 Z. z. s účinnosťou od 1. decembra 2022 a zákona č. 150/2022 Z. z. s účinnosťou od 1. januára 2023.
Vypredané
7,60 € 8,00 €
  • 5 /5

Trestný zákon - Komentár (Zväzok I.)


Komentár k Trestnému zákonu, I. zväzok, od kolektívu renomovaných autorov ponúka záujemcom hĺbkovú, právnu analýzu všeobecnej časti tohto dôležitého právneho predpisu. Autorský kolektív sa v komentári venuje aj aktuálnym legislatívnym zmenám a ich dopadom na všeobecnú časť Trestného zákona. Odborná verejnosť pomocou predmetnej publikácie nájde riešenia nielen v teoretických otázkach súvisiacich s touto právnou disciplínou, ale v aj praktických prípadoch, s ktorými sa čitatelia stretávajú v rámci svojej právnej praxe. Publikácia je určená sudcom, prokurátorom, advokátom, študentom právnických fakúlt, ale aj laickej verejnosti, ktorá sa zaujíma o problematiku trestného práva. Komentár vychádza v dvoch zväzkoch - všeobecná a osobitná časť, pričom osobitná časť bude čitateľom k dispozícii v jesenných mesiacoch r. 2022.
Vypredané
64,60 € 68,00 €

Lacná kniha Trestný zákon - Komentár (Zväzok I.) (-70%)


Komentár k Trestnému zákonu, I. zväzok, od kolektívu renomovaných autorov ponúka záujemcom hĺbkovú, právnu analýzu všeobecnej časti tohto dôležitého právneho predpisu. Autorský kolektív sa v komentári venuje aj aktuálnym legislatívnym zmenám a ich dopadom na všeobecnú časť Trestného zákona. Odborná verejnosť pomocou predmetnej publikácie nájde riešenia nielen v teoretických otázkach súvisiacich s touto právnou disciplínou, ale v aj praktických prípadoch, s ktorými sa čitatelia stretávajú v rámci svojej právnej praxe. Publikácia je určená sudcom, prokurátorom, advokátom, študentom právnických fakúlt, ale aj laickej verejnosti, ktorá sa zaujíma o problematiku trestného práva. Komentár vychádza v dvoch zväzkoch - všeobecná a osobitná časť, pričom osobitná časť bude čitateľom k dispozícii v jesenných mesiacoch r. 2022.
Vypredané
20,40 € 68,00 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Trestný poriadok Úzz, 11. vydanie, 2022


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie: Trestného poriadku č. 301/2005 Z.z. s právnym stavom k 1. júnu 2022, a s účinnosťou od 1. januára 2023 s výraznenými zmenami poslednej novelizácie - zákona č. 150/2022 Z. z.
Vypredané
7,60 € 8,00 €

Soudní lékařství pro právníky


Publikace srozumitelným způsobem vysvětluje problematiku (a upozorňuje na to nejdůležitější) právníkům a dalším osobám činným v trestním řízení v rozsahu nezbytně nutném pro vykonávání jejich činností. Soudní lékařství se na právnických fakultách vyučuje jako součást předmětu trestní právo. Proto je kniha rozdělena do dvou oblastí. První část tvoří stručné právní aspekty, druhá část publikace je věnována vlastnímu soudnímu lékařství. Závěr publikace tvoří terminologický slovník a rejstřík.
Vypredané
9,86 € 10,38 €
  • 4 /5

Trestné právo - Trestný zákon, Trestný poriadok, Zákon o Policajnom zbore, Zákon o trestnej zodpovednosti PO, Zákon o priestupkoch - po novelách 2022


Publikácia Trestné právo a policajný zbor obsahuje Trestný zákon, Trestný poriadok a súvisiace predpisy z trestného práva a správneho práva v úplnom znení po novelách pre rok 2022. Nájdete tu najdôležitejšie právne predpisy z oblasti trestného a správneho práva. V zákonoch sú zapracované všetky novely do konca roka 2021, z ktorých najdôležitejšie sú: • Zákon č. 236/2021, ktorým sa novelizoval Trestný zákon s účinnosťou od 1. 7. 2021 • Zákon č. 357/2021, ktorým sa novelizoval Trestný zákon s účinnosťou od 1. 1. 2022 • Zákon č. 308/2021, ktorým sa novelizoval Trestný poriadok s účinnosťou od 15. 8. 2021 • Zákon č. 432/2021, ktorým sa novelizoval Trestný poriadok s účinnosťou od 1. 12. 2021 (nový Disciplinárny súdny poriadok) Publikácia je určená nielen pre právnikov, advokátov, prokurátorov, ale aj pre príslušníkov policajného zboru a študentov vysokých škôl. Ide o praktickú pomôcku najmä na súdnych pojednávaniach a riešení právnych prípadov a sporov.
Vypredané
8,74 € 9,20 €
  • 5 /5

Trestný poriadok Úzz, 10. vydanie, 2022


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Trestného poriadku č. 301/2005 Z.z. s právnym stavom k 1. januáru 2022, so zmenami poslednej novelizácie zákona č. 432/2021 Z. z.
Vypredané
7,41 € 7,80 €

Kriminalistika. Teorie, metodologie a metody kriminalistické techniky (2. rozšířené vydání)


Publikace zachycuje současný stav kriminalistického poznání v teorii kriminalistiky a kriminalistické techniky. Učebnice je určena širokému okruhu čtenářů studentům právnických fakult, Policejní akademie ČR, Vysoké školy finanční a správní, Vysoké školy chemicko-technologické, ale i policistům, vyšetřovatelům, státním zástupcům, soudcům, advokátům. Poznatky z ní mohou čerpat také pracovníci bezpečnostních agentur. Učebnice může být též vhodnou pomůckou pro studium kriminalistiky v rámci výchovně-vzdělávacího procesu jiných, zejména technických vysokých škol, na kterých již v minulosti, ale hlavně v současné době probíhá úspěšné řešení řady složitých vědecko-výzkumných úkolů kriminalisticko-forenzního zaměření; prostě všude tam, kde se zkoumají kriminalistické stopy a probíhá proces kriminalistické identifikace a dokazování trestné nebo jiné negativní události.
Vypredané
18,75 € 19,74 €

Trestné právo je odvetvie práva, ktoré sa zaoberá normovaním a riešením trestných činov a ich následkov v spoločnosti. Toto právo stanovuje, čo je v danej jurisdikcii považované za trestné činy, definuje sankcie a postupy pre trestné stíhanie a sudcovský proces.