! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Prírodné vedy strana 199 z 204

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Výchova houbařů v Čechách


Milovníkům hub a houbaření je určena kniha, v níž na vás čeká spousta zajímavostí, na které v klasických houbových atlasech nezbývá místo. Například se dozvíte, jaké vitaminy lze v houbách najít, které houby působí jako afrodisiaka a které mají účinek naprosto opačný. Nahlédnete tu i do "trestního rejstříku" hub, abyste se dozvěděli, které z nich jsou opravdu jedovaté, jak je to s lysohlávkou a jinými halucinogenními houbami a jak nebezpečné je s nimi experimentovat. Přečtete si o krásné muchomůrce červené a půvabné muchomůrce citronové a o jejich nespravedlivém obviňování. Zjistíte, které houby zpívají a které "rostou" v galeriích a na poštách. Pochopíte, proč někteří lidé považují houby za potomky ďáblů a čarodějnic a jiní v nich vidí dar boží. A taky vám nabídneme několik populárních receptů z různých zemí na výtečné houbové pokrmy. Zbývá ještě dodat, že tato kniha je věnovaná otci a synovi Smotlachovým, bez nichž by česká mykologie nebyla tam, kde dnes je, a jimž spousta houbařů, kteří potlačili vlastní hrdost a navštívili houbařskou poradnu, vděčí za svůj život.
Vypredané
0,59 € 11,70 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha No More Rubbish Excuses!


One of 'the best new books on eco-living' Sunday Times Litter on our streets, plastics in our seas, overflowing landfill, fatbergs... Do you know where your rubbish ends up? We are all responsible for the waste we make and we can make simple changes to live more planet-friendly lives. Expert environmental campaigner Martin Dorey looks at what we recycle, what we bin, what we take to the tip - plastics, food, clothing, electricals and furniture - where it goes and what it really does to our planet. Martin offers simple, impactful ways - #2minutesolutions - to cut down your waste and why they make a big difference. You can help save the planet. It only takes 2 minutes.
Vypredané
0,53 € 10,50 €

dostupné aj ako:

Matematici, ja a Ty


Peter Bero vo svojej knihe Matematici, ja a ty spojil svoj rozprávačský talent, lásku k matematike a obdiv k mysliteľom, ktorí v priebehu vekov menili naše vnímanie sveta. V jedenástich rozprávaniach nám pútavým spôsobom predstaví geniálnych mysliteľov, ich život a dobu, v ktorej žili. Zoznámi nás s ich myšlienkami a okolnosťami, v ktorých vznikali. A pre tých z nás, ktorí sa chcú s týmito myšlienkami zahrať a popasovať, ponúka aj sériu matematických úloh, pri riešení ktorých si môžeme vyskúšať bystrosť nášho myslenia. Kniha Matematici, ja a ty je zaujímavým výletom do histórie ľudského myslenia. V závere každého príbehu ponúka Peter Bero sériu úloh rôznej obtiažnosti. Radosť z ich riešenia môžu zažiť tak žiaci základnej školy, ako aj stredoškoláci, vysokoškoláci, alebo aj my všetci, ktorí máme jednoducho radi premýšľanie. Nechajte sa vtiahnuť do vzrušujúceho sveta života a myšlienok Pytagora, Zenóna, Euklida, Archimeda, Diofanta, Oresmeho, Galilea, Keplera, Fermata, Newtona a Leibnitza, ktoré menili svet.
U dodávateľa
51,30 € 54,00 €

Biostatistika


Biostatistika je moderní učebnicí statistiky, která představuje statistické nástroje klíčové pro čtenáře z biologických a biologii blízkých oborů. Autoři nejprve představují problémy, které daná statistická metoda řeší, a poté uvádějí princip metody i její nezbytné předpoklady. Podstatnou součást knihy tvoří praktické příklady. Jejich řešení, postup zpracování a podobu výsledků autoři ukazují s použitím dvou statistických programů: „Statistica“ a „R“, běžně využívaných v České republice. K praktickým příkladům také doplňují, jak mohou být statistické výsledky prezentovány v anglicky psaných odborných publikacích, i jak v těchto publikacích použité statistické metody popsat.
U dodávateľa
13,35 € 14,05 €

Rys - výnimočný lovec


Rys patrí medzi najtajomnejších obyvateľov lesa. Prežil len vďaka tomu, že sa dokáže pred našimi zrakmi dokonale ukryť. Letmé stretnutie s ním v jeho prirodzenom prostredí je priam sviatkom pre každého milovníka prírody. Rys ostrovid je naša najväčšia mačkovitá šelma, obrazne povedané – náš slovenský ci európsky leopard. Veľmi málo vieme o jeho živote. O to cennejšie sú fascinujúce informácie, ktoré nám v tejto knihe podáva zanietený pozorovateľ a znalec slovenskej fauny Ivan Kňaze. Z literatúry, výskumov a predovšetkým z vlastných pozorovaní poskladal pútavú mozaiku objavných poznatkov a príbehov, ktorými nám plasticky vykresľuje mnohorozmerný obraz tajomného rysa a rôznych aspektov jeho života, zvykov, povahy, emócií, skrátka všetkého, čo patrí k poznaniu tejto neobyčajnej bytosti. Dozvedáme sa, kde a ako sa pred nami vie ukryť, i to, prečo je rys skutočne výnimočným lovcom. Text dopĺňajú stovky autorových autentických fotografií.
Na sklade 2Ks
20,37 € 21,90 €

Vesmír


Poďte s nami skúmať vesmír od základov. Tento obrázkový slovník ukazuje, ako vesmír vznikol a ako sa vyvíja. Názorne vysvetľuje metódy výskumu a moderné poznatky, ku ktorým veda v poslednom období dospela, prináša predstavu o zrode a zániku hviezd, o čiernych dierach, bielych trpaslíkoch i červených velobroch, o hmlovinách, galaxiách a mnohých iných vesmírnych objektoch. Kniha obsahuje viac ako 200 fascinujúcich fotografií a ilustrácií, vynikajúci encyklopedický slovník nového typu pre laikov i profesionálov, výklad dôležitých termínov a podrobný register, ktorý umožňuje rýchlu orientáciu v stovkách vyobrazení.
Vypredané
9,42 € 9,92 €

O čom hovoria naše vrchy


Čítanie neznámych stránok kamennej kroniky Zeme patrí k najzávratnejším dobrodružstvám, aké môže človeku poskytnúť len poznávanie veľkolepých tajomstiev prírody.
Vypredané
14,38 € 15,14 €

Braiding Sweetgrass


As a botanist, Robin Wall Kimmerer has been trained to ask questions of nature with the tools of science. As a member of the Citizen Potawatomi Nation, she embraces the notion that plants and animals are our oldest teachers. In Braiding Sweetgrass, Kimmerer brings these two ways of knowledge together. Drawing on her life as an indigenous scientist, a mother, and a woman, Kimmerer shows how other living beings - asters and goldenrod, strawberries and squash, salamanders, algae, and sweetgrass - offer us gifts and lessons, even if we've forgotten how to hear their voices. In a rich braid of reflections that range from the creation of Turtle Island to the forces that threaten its flourishing today, she circles toward a central argument: that the awakening of a wider ecological consciousness requires the acknowledgment and celebration of our reciprocal relationship with the rest of the living world. For only when we can hear the languages of other beings will we be capable of understanding the generosity of the earth, and learn to give our own gifts in return.
U dodávateľa
15,15 € 15,95 €

Vlci - DVD


Vypredané
15,73 € 16,56 €

O spaní před spaním


Je to nabité fakty jako encyklopedie a čte se to dětem před spaním. Co je to? Máte doma malého mudrlanta, který každou pohádku podrobí palbě nedůvěřivých otázek? Jak to, že vlk Karkulku nerozkousal, když ji sežral? Jak to, že se Popelce vešly do oříšku celé šaty, když mně se tam nevejde ani ponožka? Je to sice znakem bystré mysli, ale kdo si má ty odpovědi pořád vymýšlet. Možná by pomohlo držet se reality. A neznamená to, že musíte před spaním číst zrovna encyklopedii (i když zase tak daleko od ní nebudete). Ve třiceti kapitolách této knížky, která je jako stvořená k večernímu čtení, najdete atraktivní témata vážící se k spánku, snům, hibernaci apod. Je nabitá ověřenými fakty a zajímavými informacemi, přesto se skvěle předčítá a hlavně poslouchá. A k tomu je celá nádherně ilustrovaná, takže je to radost i pro oko. Pozor, učení těsně před spaním je nejefektivnější, protože ve spánku mozek třídí informace a bezprostředně je ukládá do dlouhodobé paměti. Takže se pak nedivte, až vám z malého rozumbrady přes noc vyroste vědátor.
U dodávateľa
20,85 € 21,95 €

Velryba


Velryby jsou největší zvířata, která kdy žila na zemi: nejdelší zaznamenaný jedinec měřil 33 metrů a nejtěžší vážil více než 171 tisíc kilogramů. Jen jazyk plejtváka obrovského může vážit víc než celý slon. Velryby patří mezi nejinteligentnější zvířata, které známe, dokážou zůstat více než hodinu pod vodou a říká se, že se dožívají více než 200 let. Kniha popisuje vývojové a ekologické pozadí, a rovněž i kulturní historii těchto po dlouhou dobu pronásledovaných, avšak dnes oslavovaných savců. Autor Joe Roman zkoumá roli velryb v lidských dějinách, mytologii, umění, literatuře a vědě, od příběhů o mořeplavci Brendanovi, až po Moby Dicka. Vysvětluje, jak se změnil náš pohled na velryby: před sto lety bylo uvíznuté zvíře na mělčině většinou uvítáno nožem, dnes lidé přichází se čluny a speciálními postroji, aby pomohli zmítajícímu se tvorovi zpět do moře. Nová publikace nakladatelství Élysion bude přínosem pro všechny, kteří se zajímají o velryby a ochranu oceánů, ale i pro čtenáře studující kulturní historii a přírodní vědy. Autor knihy Joe Roman je mořský biolog, který za svou kariéru provedl mnoho biologických výzkumů a napsal nespočet publikací zabývajících se kytovci. Kniha obsahuje 106 obrázků, z nichž 39 je barevných.
U dodávateľa
32,45 € 34,16 €

Medvědi - DVD


Vypredané
9,49 € 9,99 €

Úvod do Galoisovej teórie


Kniha je venovaná problému neexistencie univerzálnej formule , ktorá by určovala všetky korene danej polynómickej rovnice. Táto otázka zohrala kľúčovú úlohu pri vzniku abstraktnej algebry ako významnej matematickej disciplíny. To, že takáto formula neexistuje dokázali začiatkom 19. storočia nezávisle od seba Abel a Galois. Metódy, ktoré pri tom vyvinuli, neskôr viedli k vzniku už spomínanej časti matematiky. Táto publikácia si kladie za cieľ sprostredkovať čitateľovi základnú logickú štruktúru týchto poznatkov. Časť predloženého textu vznikla pri výuke algebry na Pedagogickej fakulte Trnavskej univerzity.
U dodávateľa
8,55 € 9,00 €

Kategória  literatúry Prírodné vedy ponúka široký výber kníh a textov, ktoré sa zaoberajú vedeckým skúmaním prírody a jej procesov. Táto kategória literatúry je zameraná na objavovanie a pochopenie fyzikálnych, chemických, biologických a iných prírodných javov.

Prírodné vedy poskytujú čitateľom vedecké informácie a pozadie o astronómii, geológii, biológii, chémii, fyzike, matematike a iných prírodovedných disciplínach. Zameriavajú sa na princípy, teórie, objavy a vedecký výskum v týchto oblastiach.

Prírodné vedy sú dôležité pre porozumenie sveta, okolia a života. Tieto knihy nám umožňujú objavovať zázraky prírody a získavať hlbšie pochopenie vesmíru, evolúcie, fyzikálnych a chémických zákonov, štruktúry a funkcií biologických systémov a ďalších zaujímavých tém.

Ak máte záujem o prírodné vedy a chcete sa dozvedieť viac, kategória literatúry Prírodné vedy vám poskytne široký výber kníh, ktoré vám pomôžu lepšie porozumieť prírode, jej zákonom a interakciám.

K najznámejším autorom patria Stephen Hawking, Richard Dawkins, Carl Sagan,či Yuval Noah Harari