Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Veda, technika, elektrotechnika strana 34 z 51

Dopravné plánovanie


Dopravné plánovanie je trvalým procesom, zahrňujúcim dopravnú stratégiu, dopravnú prognózu, návrh riešenia dopravnej sústavy a implementáciu dopravného plánu. Musí byť riešené vo vzájomnej súčinnosti s celkovým procesom obsluhy územia, sieťovo orientovanou synergiou jednotlivých podsystémov, intermodalitou a interoperabilitou, ktorá zabezpečuje prevádzkovú a technickú integráciu a koordináciu. Plánovanie dopravnej infraštruktúry je procesom širokého územného rozsahu, ale na druhej strane aj úzkeho riešenia dopravných problémov miest a regiónov. Dopravná infraštruktúra je neoddeliteľnou súčasťou územia, zabezpečuje uspokojovanie prepravných potrieb, pohyb osôb a tovarov, ale aj priestor pre dopravné prostriedky. Jej expanzia v posledných desaťročiach vyvoláva celý rad problémov, od nepochopenia jej nevyhnutnosti v kontexte požiadaviek na prepravu na jednej strane, až po necitlivé narúšanie udržateľného rozvoja života a jeho podmienok na strane druhej. V tomto kontexte je potrebné si uvedomiť, že plánovanie dopravnej infraštruktúry, nemôže byť samostatná aktivita, ale musí byť v úzkej integrácii s územným plánovaním, využitím krajiny a vývojom socio-ekonomických aktivít v spoločnosti. Správny dopravnoplánovací proces má zabezpečiť tzv. trvalo udržateľný rozvoj, ktorý je chápaný ako komplexný a synergický proces ovplyvňujúci všetky oblasti života a smerujúci k modelu fungovania spoločnosti uspokojujúcemu materiálne, duchovné a sociálne potreby a záujmy ľudí. Tento proces má okrem sociálneho aspektu aj silný enviromentálny základ, v zmysle ktorého rešpektuje prírodu a neprekračuje medze jej únosnej zaťažiteľnosti. Učebnica sa venuje všetkým hlavným aspektom dopravného plánovania, cez integráciu dopravných módov až po stručný popis riadenia procesov. Venuje sa tiež modelovaniu a simulácii dopravných a prepravných vzťahov ako veľmi silnému nástroju dopravného plánovania a dopravnej prognóze ako základnému prvku predpokladaných nárokov na dopravnú infraštruktúru.
Vypredané
17,05 € 17,95 €

Who Gets What - and Why - Understand the Choices You Have, Improve the Choices You Make


This book shows how our lives are shaped not only by the choices we make, but by the choices we have. From dating, school and university applications to the job market, understand the most important decisions you'll ever make with insights from a Nobel Prize-winner. Who Gets What and Why is a piquantly written, mind-expanding exploration of the markets that matter most to many of us. If you've ever sought a job or hired someone, applied to university or guided your child into a good school, asked someone out on a date or been asked out, you have participated in a matching market. They are everywhere around us and account for some of the biggest technological successes of the decade, like Uber and Airbnb. Matching markets can even be the gatekeeper of life itself, guiding how desperately ill patients receive scarce organs for transplants. Alvin E. Roth shared the 2012 Nobel Prize in economics for his pioneering research into market design - the principles that govern all kinds of markets where money isn't the only factor in determining who gets what. His book reveals what factors make these markets work well - or badly - and shows us all how to recognise a good match and make smarter, more confident decisions.
Vypredané
11,36 € 11,96 €

Nepopiratelné - Evoluce a věda o stvoření světa


Bill Nye vede kampaň proti vědeckým nedostatkům kreacionismu, která nedávno nabyla nových rozměrů a podobá se křížové výpravě. Rozbuškou byl loni na podzim jeho provokativní komentář na BigThink.com, který měl za následek kontroverzní výměnu názorů s kurátorem Muzea stvoření Kenem Hamem. V této knize Nye dále rozvíjí své argumenty a tvrdí, že tato debata není ani tolik střetem vědy a náboženství, jako spíše diskusí o povaze vědy jako takové. S nakažlivým entusiasmem nám přibližuje podstatu evoluční teorie a vysvětluje, že je založená na ověřitelných faktech a že je tedy rozumným vysvětlením našich počátků. S velkým zápalem trvá na tom, že tvrdit, že kreacionismus má své místo ve vyučování přírodovědy, škodí nejen dětem, ale také budoucnosti celého světa.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

České technické normy ve výstavbě


V roce 2002 připravilo IC ČKAIT první vydání publikace České technické normy ve výstavbě. Vydání této publikace, věnované především harmonizaci naší národní technické normalizace s normalizací evropskou, případně mezinárodní, si vyžádaly změny v postavení a úloze českých technických norem, evropských a mezinárodních norem ve výstavbě a potřeba vysvětlit probíhající změny odborné technické veřejnosti. Toto druhé vydání publikace České technické normy ve výstavbě obsahuje více než z poloviny nový nebo upravený text a reaguje na vývoj a změny v technické normalizaci. Od prvního vydání v roce 2002 do roku 2009 významně pokročil proces harmonizace technické normalizace. Byly zpracovány a do soustavy národních norem převzaty nové evropské normy pro navrhování stavebních konstrukcí, Eurokódy. Vydávání českých technických norem bylo k 1. 1. 2009 převedeno na Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (ÚNMZ). K zásadním změnám došlo v dostupnosti ČSN, jak po technické, tak cenové stránce. Změny uskutečněné v roce 2009 lze označit za nejzávažnější změny od roku 1993 v etapě samostatné české normalizace.
Vypredané
13,42 € 14,13 €

How To Fly A Horse


In the vein of Susan Cain's QUIET and Malcolm Gladwell's DAVID AND GOLIATH, HOW TO FLY A HORSE is a smart, empowering book that dispels the myths around genius and creativity. There is a myth about how something new comes to be; that geniuses have dramatic moments of insight where great things and thoughts are born whole. Symphonies are composed complete. Science is accomplished with eureka shrieks. Businesses are built by magic touch. The myth is wrong. Anyone can create. Acclaimed technology pioneer Kevin Ashton takes us behind the scenes of creation to reveal the true process of discovery and how 'new' comes to be. From Archimedes to Apple, from Kandinsky to the Coke can, from the Wright brothers - who set out to 'fly a horse' - to Woody Allen, he exposes the seemingly unremarkable individuals, gradual steps, multiple failures and countless ordinary and often uncredited acts that led to our most astounding breakthroughs.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Powerhouse


A" Soul of a New Machine"for our time a gripping account of invention, commerce, and duplicity in the age of technology A worldwide race is on to perfect the next engine of economic growth, the advanced lithium-ion battery. It will power the electric car, relieve global warming, and catapult the winner into a new era of economic and political mastery. Can the United States win? Steve LeVine was granted unprecedented access to a secure federal laboratory outside Chicago, where a group of geniuses is trying to solve this next monumental task of physics and engineering. But these scientists almost all foreign born are not alone. With so much at stake, researchers in Japan, South Korea, and China are in the same pursuit. The drama intensifies when a Silicon Valley start-up licenses the federal laboratory s signature invention with the aim of a blockbuster sale to the world s biggest carmakers. "The Powerhouse"is a real-time, two-year account of big invention, big commercialization, and big deception. It exposes the layers of aspiration and disappointment, competition and ambition behind this great turning point in the history of technology."
Vypredané
13,78 € 14,50 €

Motorové vozy a jednotky Ganz u ČSD (1)


První díl trilogie o historii motorizace rychlíkových spojů u ČSD. Obsahuje i podrobná pojednání o nasazení motorových vozů M 283.0 a M 275.1 a motorových jednotek M 297.0 a M 494.0.
Vypredané
31,21 € 32,85 €

Rychlá železnice i v České republice / High Speed Rail even in the Czech Republic


Kniha Rychlá železnice i v České republice přináší nejaktuálnější informace o vývoji vysokorychlostní sítě ve vybraných zemích v Evropě i Asii. V další části popisuje stav železniční sítě v České republice a důvody, proč by měly být budovány vysokorychlostní tratě i u nás. V poslední, nejrozsáhlejší části je popsáno vedení rychlých spojení v jednotlivých krajích České republiky a představeno jejich začlenění do současné železniční sítě. Na 256 stranách naleznete 24 map, 31 tabulek a 212 barevných obrázků. Kniha by neměla chybět žádnému dopravnímu odborníkovi, představiteli veřejné správy a samosprávy a už vůbec ne příznivci železniční dopravy. Kniha obsahuje český a anglický text.
Vypredané
7,54 € 7,94 €

Hajók csodálatos világa


A könyv történeti áttekintést nyújt a kalózhajóktól a tengeralattjárókon át a civil hajózásig. Betekintést nyerhetnek az olvasók a kikötők életébe valamint a hajózás jövőjébe is.
Vypredané
5,67 € 5,97 €

Termodiagnostika


Účelom monografie je podať čo možno najkomplexnejšie informácie pracovníkom, ktorí sa zaujímajú o infračervenú termodiagnostiku, pracujú s termografickými kamerami a vôbec pre širokú verejnosť. Manažéri v nej majú možnosť získať informácie ako aplikovať danú techniku v rôznych odvetviach. V prevádzke pre jej bezpečnosť, spoľahlivosť a vysokú investičnú návratnosť vložených prostriedkov. Obsah knihy je rozdelený na jednotlivé kapitoly. Teplo a teplota, prostriedky na meranie teploty, rôzne druhy prenosu tepla a teória termografie. Čitateľ má možnosť sa podrobne oboznámiť o infračervenej meracej technike, ktorá doteraz v takom rozsahu nebola publikovaná a o rôznorodosti jej praktických aplikácií. V závere knihy sú popísané zásady tvorby správ a dokumentácie merania ako i certifikačný proces. Autormi knihy sú doc. Ing. Viera Peťková, PhD. a Ing. Jiří Svoboda, obidvaja sú dlhoroční skúsení pracovníci v danej oblasti. Kniha má tvrdú väzbu s rozsahom 310 strán s množstvom farebných obrázkov. Táto knižka môže poslúžiť študentom, technikom a všetkým, ktorých zaujímajú nové technológie. Zvlášť certifikovaným pracovníkom, ako študijná literatúra k certifikačnej skúške.
Vypredané
26,60 € 28,00 €

Kontrola kvality na stavbách 2. diel - Hrubá stavba 2. aktualizované vydanie


Druhé – aktualizované a doplnené – vydanie publikácie Kontrola kvality na stavbách, 2. diel Hrubá stavba vychádza po štyroch rokoch od prvého vydania. Zaoberá sa kontrolou kvality zhotovovania konštrukcií hrubej stavby pri realizácii pozemných stavieb. Bude efektívnou pomôckou pre všetkých, ktorí sa podieľajú na riadení a zabezpečení kvality stavby vo fáze prípravy a najmä pri realizácii kvalitného stavebného diela. Publikácia je rozdelená do piatich kapitol. Prvá kapitola je úvodná – tu je objasnená celková štruktúra publikácie a vysvetlené základné pojmy súvisiace s témou. Druhá kapitola uvádza prehľad normových požiadaviek na kontrolu kvality prác pri výrobe hrubej stavby. V tretej kapitole je uvedený súbor skúšobných metód a postupov používaných pri kontrole kvality pri realizácii hrubej stavby, spracovaný v súlade s aktuálne platnými technickými normami, ktoré kontroly a skúšky presne špecifikujú. Publikácia obsahuje tiež súbor kontrolných listov (checklistov), spracovaných ako pomôcka pre kontrolu takých činností, ktorých zabezpečenie je nevyhnutnou podmienkou kvalitného priebehu prác. Tieto kontrolné listy sú aj na CD ako súčasť knihy. Texty publikácie sú spracované precízne, štruktúrovane a na vysokej odbornej úrovni, čo podporuje zrozumiteľnosť a jej dobrú čitateľnosť. Publikácia zahŕňa platné normatívne podklady a skúšobné metódy v nadväznosti na kvalitu výstavby, fundovaným spôsobom podáva ucelený teoretický a praktický náhľad do problematiky zaistenia kvalitnej stavebnej výroby a môže tak výrazne prispieť k zvýšeniu úrovne zabezpečovania kvalitnej stavebnej výroby. Publikáciu uvítajú nielen pracovníci útvarov kontroly kvality, manažéri kvality na stavbách, stavbyvedúci, majstri, technický dozor investora, ale aj všetci ostatní zainteresovaní odborníci v oblasti kontroly kvality na stavbách. Cenné informácie získajú z nej i pracovníci skúšobných laboratórií, študenti stredných a vysokých škôl stavebného zamerania, ktorí sa majú oboznámiť s celou škálou kontrolných a skúšobných činností.
Vypredané
37,05 € 39,00 €

Teória lode


Lodné staviteľstvo je odvetvie zahrňujúce všetky aspekty návrhu, výskumu a vývoja, konštrukcie, skúšania a efektívnosti všetkých dopravných prostriedkov operujúcich na vode a pod vodou. Teória lode je pojem úzko spojený s lodným staviteľstvom. Zahrňuje hydrostatiku a hydrodynamiku plavidiel. Hydrostatika je vedná disciplína, ktorá sa zaoberá podmienkami plávania, stability a nepotopiteľnosti lodí. Hydrodynamika je spojená s javmi súvisiacimi s odporom prostredia pri pohybe plavidla, pripulziou a manévrovateľnosťou. Vysokoškolská učebnica Teória lode slúži ako učebný text pre študentov 1. a 2. stupňa štúdia v rámci študijného programu vodná doprava, ale aj pre všetkých nadšencov lodí.
Vypredané
40,19 € 42,30 €

Příručka pro zkoušky elektrotechniků


Elektrotechnika se stala tak širokým oborem, že již není možné, aby jedinec obsáhl všechna její odvětví. V podstatě to ani není nutné. Přesto však je třeba vidět, že elektrotechnika má společný základ, z něhož vycházejí i zásady bezpečnosti uplatňované v celé její šíři. A právě tomuto základu se věnuje tato příručka. Tato příručka je zaměřena zejména na podání výkladu základních poznatků, jež jsou důležité, aby elektrotechnici uměli rozpoznat nebezpečí, která mohou vznikat při provozu elektrického zařízení. Nemusí se přitom jednat pouze o nebezpečí pro osoby, ale též o ohrožení majetku a okolí. Vychází z jednoduchých základních vztahů, které jsou nutné pro pochopení elektrických jevů. Na nich jsou založeny jak vlastní funkce elektrických zařízení, tak i působení prostředků ochrany před nebezpečími, která elektřina vyvolává. Samozřejmě zde nechybí ani kapitola pojednávající o poskytování první pomoci při úrazech elektřinou. Příručka obsahuje standard požadavků na základní odbornou způsobilost elektrotechniků. Měla by být nejen dobrou pomůckou pro jejich přípravu ke zkouškám, ale i užitečným dílem pro každodenní elektrotechnickou praxi. Rovněž by se měla stát základním studijním materiálem pro žáky učilišť, středních, vyšších a vysokých škol elektrotechnických oborů.
Vypredané
14,90 € 15,68 €

Robotok - Gépek, amelyek örökre megváltoztatják világunkat


A bookazine egy mindenre kiterjedő, közérthető összefoglalást kínál a robotika és robottechnológia témakörében; a robotok születésétől kezdve egészen az egyre inkább valósággá váló, eddig csak sci-fikben létező megoldásokig. A gazdag képanyaggal illusztrált kiadvány öt részéből többet megtudhatunk: az ember és gép kapcsolatáról (robottörténelem, mesterséges intelligencia, robotsebészet, bionikus emberek); az újgenerációs robotokról (robotharcok, a robotika jövője, VTOL drónok); a mindennapokat megkönnyítő technológiákról (segítő robotok, önvezető járművek, családi robotok, intelligens otthonok); az űrrobotokról (marsjárók, holdjárók, űrszondák, robottársak az űrben, automatizált szállítóegységek); a robotépítés alapjairól.
Vypredané
5,40 € 5,68 €

Lacná kniha Termodiagnostika (-70%)


Účelom monografie je podať čo možno najkomplexnejšie informácie pracovníkom, ktorí sa zaujímajú o infračervenú termodiagnostiku, pracujú s termografickými kamerami a vôbec pre širokú verejnosť. Manažéri v nej majú možnosť získať informácie ako aplikovať danú techniku v rôznych odvetviach. V prevádzke pre jej bezpečnosť, spoľahlivosť a vysokú investičnú návratnosť vložených prostriedkov. Obsah knihy je rozdelený na jednotlivé kapitoly. Teplo a teplota, prostriedky na meranie teploty, rôzne druhy prenosu tepla a teória termografie. Čitateľ má možnosť sa podrobne oboznámiť o infračervenej meracej technike, ktorá doteraz v takom rozsahu nebola publikovaná a o rôznorodosti jej praktických aplikácií. V závere knihy sú popísané zásady tvorby správ a dokumentácie merania ako i certifikačný proces. Autormi knihy sú doc. Ing. Viera Peťková, PhD. a Ing. Jiří Svoboda, obidvaja sú dlhoroční skúsení pracovníci v danej oblasti. Kniha má tvrdú väzbu s rozsahom 310 strán s množstvom farebných obrázkov. Táto knižka môže poslúžiť študentom, technikom a všetkým, ktorých zaujímajú nové technológie. Zvlášť certifikovaným pracovníkom, ako študijná literatúra k certifikačnej skúške.
Vypredané
8,40 € 28,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Elektrotechnika I - 6. vydání (-90%)


Problematika proudového, elektrostatického a magnetického pole s praktickými aplikacemi.
Vypredané
1,62 € 16,23 €

dostupné aj ako:

Metaliteracy in Practice


Metaliteracy in Practice will provide inspiration for librarians and educators in need of up-to-date and thought-provoking information literacy curricula and instructional approaches. Editors Trudi E. Jacobson and Thomas P. Mackey, respected leaders in distance education and library instruction, reframed information literacy in their acclaimed previous book, Metaliteracy: Reinventing information literacy to empower learners, which provided an inclusive framework that encompasses all the newer literacies such as digital, visual, cyber and media literacy. Metaliteracy in Practice follows on from this book, placing its concepts firmly in real-world practice and delivering a compilation of innovative and practical teaching ideas from some of the leading thinkers in library and information literacy instruction today. Each chapter takes readers through the process of using the metaliteracy framework in new and exciting ways that easily transfer to the classroom and to work with students. These ideas are grounded in teaching traditional information literacy competencies but brought up-to-date with the addition of methods for teaching and learning about metacognition, information creation and participation in learning communities. The case studies contained in this collection detail the hows and whys of curricular design for metaliteracy, suitable for both beginners and seasoned professionals. Readers will also benefit from the book's practical ideas for: teaching students about the importance of format choice assessing user feedback creating information as teachers evaluating dynamic content critically and effectively sharing information in collaborative environments. The collection has some of the most innovative teaching ideas for inspiring librarians and educators to revise lessons on critical thinking and information literacy, so that their students will graduate with the ability to formulate and ask their own questions.
Vypredané
67,93 € 71,50 €

ABC pre získanie odbornej spôsobilost...


ABC pre získanie odbornej spôsobilosti v elektrotechnik...
Vypredané
23,75 € 25,00 €

Od koněspřežky po supervlaky


Vývoj života na železnici v kostce pro dětské i dospělé čtenáře. Vývoj železnice a železničních stejnokrojů je velmi zajímavá tématika a věříme, že tato kniha potěší všechny nadšence do vlaků a vláčků z řad dětských i dospělých čtenářů. Poutavou formou popisuje vše, co souvisí s více než 180letou historií železnic, mapuje obrovské pokroky dosažené díky novým strojům a technologiím, a stejně tak se věnuje vývoji stejnokrojů železničářů. Kniha se zaměřuje především na vývoj železnice v českých zemích, ale samozřejmě nechybí ani informace ze světa. Texty jsou doprovázeny množstvím poutavých ilustrací i kopií dobových dokumentů. Z obsahu knihy: * Počátky železnic * První státní dráha na českém území * Červená čepice a výpravka * Vznik železničního vojska * Vznik Československa a Československých státních drah * Protektorátní dráhy – BMB/ČMD * Poválečné období * Budování socialistické železnice * Vlaky InterCity a EuroCity * Konec ČSD a vznik Českých drah * Správa železniční dopravní cesty * Nejen České dráhy * Cílem byly supervlaky
Vypredané
9,49 € 9,99 €

V kategórii literatúry veda, technika a elektrotechnika nájdete knihy pre študentov, odborníkov a aj bežných nadšencov, ktorí sa zaujímajú o tieto témy.

Nájdete tu odbornú literatúru zameranú na technické vedy, vynálezy, inžinierstvo, mechaniku a samozrejme elektrotechniku a elektroniku.

Objavujte pokročilé technológie, výskumy a inovácie v týchto oblastiach.

K najznámejším autorom literatúry z oblasti vedy a techniky patria Albert Einstein, Nikola Tesla, či Ján Meravý.