Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Poézia - antológie strana 13 z 18

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Morbus


"Nem is tudom, mit írjak... annyi biztos, hogy "megrázó", a szó minden értelmében. Néhol úgy éreztem, csak orvosok olvashatnák - és ezt dicséretnek szánom, csak nem tudom másként kifejezni... "Egyéni hangvétel", "sajátos világlátás", az biztos! Ami a kilátásokat illeti... hát, józanító gondolat... Kiadóm ezekkel a szavakkal próbálta megfogalmazni első benyomását a jelen kötet olvasása után. Tudom, hogy nem könnyű értékelni egy olyan látásmódot, ami egyszerre saját is, meg idegen is. A kényelmesebbek pesszimizmusnak vélhetik és disztanciálódnak tőle, mondván "ez engem nem érint", a bátrabbak azonban realizmusnak tekintik, mert ráismernek benne saját magukra, saját környezetükre és az időre, amiben élnek, ami mindennapjaikat és önmagukat is akaratlanul és észrevétlenül formálja. Róluk és nekik szól ez a kötet. A versek többsége azokat a mai korra jellemző, általában negatív változásokat és azok következményeit jelenítik meg, hol kézzelfogható, képi, hol csak sejthető, érzelmekkel fölvázolt formában, amelyeknek - úgy tűnik - kiapadhatatlan forrását legtöbbször magunkban kell keresnünk, és az idő múlásával valamilyen nem várt formában saját környezetünkre, mindennapjainkra, valamint személyes sorsunkra visszahatnak, függetlenül attól, hogy az általuk kiváltott reflexióinkat a "normális" vagy a "beteges" kategóriába soroljuk-e be, hiszen e kettő definíciója mindig az egyén személyiségének és tapasztalatainak függvénye. Nem félni kell tőlük, hanem szembe kell velük nézni! Változást csak így remélhetünk." Hogy hány éves vagyok? - Nem jelent semmit! Már elég öreg ahhoz, hogy komolyan gondoljam azt, amit leírok, de még elég fiatal ahhoz, hogy azt gondoljam, van értelme leírnom, amit gondolok. Hogy mi a foglalkozásom? - Találd ki! Nem költő. Hogy mikor kezdtem el verseket írni? - Nem fontos, a lényeg az, hogy írok! Hogy miért? - Mert nem tehettem mást! Hogy miről írok? - Nem a madárcsicsergésről, nem az illatozó virágról, nem a kikeletről, nem a napsütésről és a kék égről, nem a felhőtlen boldogságról, nem a beteljesült vagy reménytelen szerelemről, a szép szemekről, nem az önzetlen barátságról, nem a halott vagy még élő hősökről, nem a hazaszeretetről, a dicsőséges múltról és hogy miért volt jobb vagy rosszabb a tegnap, nem az eszmékről, a bronzba vagy gondolatba öntött emlékművekről. Az istenről? Hát néha-néha, de nem úgy, ahogy szokás. Egy mondattal: nem arról, ami nem zavar! Hogy kinek írok? - Annak, aki méltónak talál arra, hogy elolvasson. Hogy hogyan írok? - Azt Te döntsd el! Bemutatkozásul azt hiszem elég is ennyi. Eddig - részben Reglődi Dórával közösen megjelent köteteim: Valami szúr; Ólommadár, Pathétique; Állati tükörképek; Válaszok a válaszokra; Avas zsír." (Bárdosi Attila)
Vypredané
10,86 € 11,43 €

Na rozhraní


Po mimořádně úspěšné knize Povaha změny, v němž se kolektiv odborníků pod edičním vedením egyptologa M. Bárty, historika M. Kováře a vojenského specialisty O. Foltýna zamýšlí nad palčivými otázkami současné doby, připravili editoři další titul se stávajícími i novými spoluautory. Druhý svazek nabídne mimo jiné úvahy o vývoji a povaze kapitalismu v Evropě, o soumraku moderního státu, o právním státě či o tzv. ekonomické bezpečnosti, zamyšlení nad tím, zda Evropa stanula na prahu válečného konfliktu, zcela aktuální stať věnovanou Brexitu, jakož i studie o klimatických změnách a dalších tématech. Autorský kolektiv druhého svazku: Miroslav Bárta, David Batěk, Václav Cílek, Dana Drábová, Roman Fiala, Otakar Foltýn, Petr Gazdík, Karel Havlíček, Pavel Holländer, Pavel Kohout, Stanislav Komárek, Martin Kovář, Jakub Landovský, Milan Marko, Vladimír Mařík, Aleš Michl, Václav Moravec, Jiří Padevět, Petr Pokorný, Martin Riegl, Karel Řehka a Matyáš Zrno
Vypredané
23,06 € 24,27 €

Návrat z nicoty


Strhující vítězství chlapce, jenž se stal vězněm vlastního těla Deset let žil ve vegetativním stavu a jen on sám věděl, že je při plném vědomí. Nyní vypráví svůj neuvěřitelný, úžasný a zároveň otřesný příběh, který se stal světovým bestsellerem. V lednu roku 1988 se jihoafrický školák Martin Pistorius vrátil domů z vyučování a stěžoval si na bolest v krku. Nikdy potom se už do školy nevrátil. Během roku dosud naprosto zdravý chlapec degeneroval – kompletně ochrnul, přestal komunikovat i vnímat. Do čtrnáctých narozenin z něj byla jen prázdná schránka. Nepředstavitelných deset let poté strávil při plném vědomý, ale uvězněný v těle, které mu znemožňovalo dát cokoli najevo. Chápal a prožíval všechno, co se kolem něj a s ním dělo, jenže byl úplně bezmocný, pokud šlo o komunikaci. Návrat z nicoty je příběh, který napsal sám Martin poté, kdy se s pomocí moderních komunikačních metod vrátil zpět do života. S naprostou upřímností a otevřeností líčí vše, co prožíval jako jasně myslící bytost, o níž se ostatní domnívali, že jen přežívá ve vegetativním stadiu. Od perverzního a krutého chování některých takzvaných pečovatelů, hřešících na jeho bezmocnost, přes obětavost a soucit dalších až po nezdolné odhodlání těch, kteří věřili, že v jeho pohledu vidí záblesky inteligence. MARTIN PISTORIUS se narodil v Johannesburgu (Jižní Afrika) v roce 1975. Nyní žije ve Velké Británii.
Vypredané
15,63 € 16,45 €

Zimní království


Sbírka intimních textů, které neměly být publikovány. Kniha obsahuje 20 barevných fotoilustrací z invalidovny hraček v ukrajinském Lvově. Kniha vyšla v omezeném bibliofilském nákladu.
Vypredané
14,87 € 15,65 €

Karolínino tajemství


Karolína společně s dětmi a Jindřichem připlouvají do Anglie - do země, kde snad budou moci konečně v klidu pokračovat ve svých životech. Hrozba v podobě císaře Rudolfa II. a maršála Russworma je minulostí, nyní se před nimi odkrývá budoucnost plná příslibů a nadějí. Jindřich se však rozhodne ustoupit Karolíně z cesty, aby mohla využít osudové příležitosti a zaujmout výhodné postavení. Z císařské dcery se tak stává zámožná hraběnka Dashwoodová, která díky novým zkušenostem konečně pochopí, jaké to je riskovat vlastní život pro člověka, jehož lásku nedokáže odmítat.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Tak pravil mimočlověk


Petr Bakalář není tak snadno k rozlousknutí. Je ale mnohem zajímavější tvor, než jak ho představuje dobrovolný útvar ideových odpůrců, kteří nestrávili zejména Bakalářův provokativní titul Tabu v sociálních vědách (2003). A jak se nyní ukazuje, jeho „vnitřní tvář“ je barvitější, než jakou nám ve svém životě i v dosavadních textech nastavoval dokonce on sám. Kdybychom měli uvěřit všemu, co o sobě Bakalář šíří a co také s gustem předvádí, nabyli bychom snadno dojmu, že jde o egocentrického sociopata s řadou patologických rysů. Jenže skutečnost je opravdu jiná… a tahle zvláštní kniha, poskládaná z nejosobnějších deníkových miniatur, to ukazuje.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Prolhaný strom


Prolhaný strom je úžasný román Frances Hardinge, oceňované autorky Cuckoo Song a Fly By Night. Faithin otec byl nalezen mrtev za záhadných okolností, a když ona hledá mezi jeho věcmi nějakou stopu, objeví podivný strom. Strom roste nese plody, jen když mu šeptáš lži. Když pak sníš jeho plody, dodají ti skrytou pravdu. Čím větší je lež, tím větší je pravda je odkryta. Dívka si uvědomí, že umí dobře lhát a že strom by mohl být klíčem k vraždě jejího otce, a tak začíná šířit nepravdy všude kolem sebe v jejich malé ostrovní komunitě. Ale když si uvědomí, že její lži ničí pravdu i životy jiných lidí, vše se jí vymkne kontrole.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

A nyugalom édes kenyerén - Füveskönyv


"Bármid van, amire azt mondod, enyém, ne feledd hozzágondolni: kölcsönkaptam. Mert mindenedet az élettől kaptad s mindenedet vissza kell adnod." Az Egri csillagok népszerű szerzőjének életműve kincsestára a bölcsességnek: ebből a gazdag anyagból merített ez a válogatás. Gárdonyi Géza egy évszázad távolából ma is megfogadható "életmódtanácsokat" nyújt az Olvasónak a munkával, a pihenéssel, az önmagunk felé fordulással kapcsolatosan. A hétköznapi élet helyzeteiből fakadó kérdésekre lehetséges válaszokat, megoldásokat kínál. A kötetben olvasható, lényegre törően megfogalmazott gondolatok, és a szerzőre jellemző, finom ecsetvonásokkal árnyalt történetek többször újraolvashatóak, s a friss olvasatoknak köszönhetően egy más megvilágításban is megfontolhatóvá válnak. "Legnagyobb ellenségünk a harag. De nem az, amelyik másoknak a szívéből ront reánk. Az ellen védekezhetünk. Hanem a magunk haragja.
Vypredané
7,63 € 8,03 €

Szonettek


A kötetben olvasható sorok őszintesége, hőfoka és embersége fogódzót ad a szerelmet és a verset szerető Olvasó kezébe. E könyv útikalauz a szerelemhez: a fiataloknak jövőbe mutató világítótorony, és a halálukban is hűséges házastársaknak rendületlen sarkcsillag. Shakespeare átforrósodott sorai bizonyítékai az ifjúság szerelmének, az ifjúság szerelme pedig bizonyíték Shakespeare igazának. A szonettek nemcsak a szerelmes gondolatokat erősítik, hanem szerelmet vallani is segítenek. Ugyanakkor felhívják a figyelmet a csalódásra, a hűtlenségre, de szólnak a megbocsátásról is. A kötetben számos jegyzet, valamint Shakespeare szonettjeinek és drámáinak kapcsolatát bemutató rövid összefoglalás világítja meg az Olvasónak a versek és a művek születésének korát, azok hátterét. Csillag Tibor - költő és műfordító - hét esztendőn keresztül csiszolt, mai felfogású fordítása új fényben tárja Shakespeare szonettjeit, a "szerető szerelmet" az Olvasó elé.
Vypredané
10,11 € 10,64 €

Antonín Brousek Básnické dílo


Druhý svazek Básnického díla Antonína Brouska (1941–2013) shrnuje všechny Brouskovy básnické překlady. Vedle souboru veršů německého básníka Manfreda Petera Heina a několika souborů překladů drobnějších (Sebastian Brant) jde zejména o dosud nevydaný obsáhlý svazek Brouskových překladů básní Friedricha Hölderlina. Brouskovy překlady Hölderlinovy poezie se objevily v několika časopiseckých otiscích v 60. letech a byly přijaty k vydání ve velké řadě Klubu přátel poezie nakladatelství Československý spisovatel v roce 1969. Již časopisecké ukázky naznačily, že jde o Brouskův básnický překlad životní. Kniha byla redaktorem Josefem Bruknerem dovedena do stránkových korektur, vydání se však po Brouskově odchodu do exilu nakonec neuskutečnilo. V 90. letech, kdy se objevily snahy Brouskovy překlady Hölderlina konečně po více než dvaceti letech vydat, byla jak stránková korektura knihy, tak překladatelovy rukopisy považovány za ztracené, a to i samotným překladatelem. Díky úsilí editorky Barbory Chybové se je nedlouho před básníkovou smrtí podařilo nalézt. Edice přináší i další Brouskovy překlady Hölderlina, do původního svazku nezahrnuté. Opatřena je podrobnými komentáři k dílu Brouskovu i Hölderlinovu, detailní studií germanistickou i obsažným doslovem. Svazek ukazuje Antonína Brouska jako mimořádného básníka, jehož překlady starší německé poezie, díla Hölderlinova i německé poezie moderní patří k důležitým hodnotám českého básnického překladu a české poezie vůbec.
Vypredané
19,65 € 20,68 €

100 Poets


A wonderfully readable anthology of our greatest poetry, chosen by the author of A Little History of Poetry "Does anyone know more about poetry than John Carey? Almost certainly not."-The Times A poem seems a fragile thing. Change a word and it is broken. But poems outlive empires and survive the devastation of conquests. Celebrated author John Carey here presents a uniquely valuable anthology of verse based on a simple principle: select the one-hundred greatest poets from across the centuries, and then choose their finest poems. Ranging from Homer and Sappho to Donne and Milton, Plath and Angelou, this is a delightful and accessible introduction to the very best that poetry can offer. Familiar favorites are nestled alongside marvelous new discoveries-all woven together with Carey's expert commentary. Particular attention is given to the works of female poets, like Christina Rossetti and Charlotte Mew. This is a personal guide to the poetry that shines brightest through the ages. Within its pages, readers will find treasured poems that remain with you for life.
Vypredané
21,38 € 22,50 €

Testnapló


Azt a kapcsolatot, amit a lélek a testtel mint meglepetésekkel teli zsákkal és lüktető tárggyal tart fenn, sűrű hallgatás övezi olvashatjuk a Testnapló elején. Az irodalom a legutóbbi évtizedekig inkább a lélek tájait barangolta be; a lélek és a test viszonyával, vagy önmagában a testtel néhány kivételt leszámítva nem foglalkozott behatóan. Nem úgy Daniel Pennac naplóregénye, amely egyetlen francia férfi 1936-tól 2010-ig, 12 éves korától a halála előtti utolsó napokig ívelő vallomásán keresztül komplex módon teszi vizsgálat tárgyává a testet: az emberi fizikum sajátosságait és változásait, a szerelem biológiáját és a szexualitás rejtélyét, a betegségeket és az élet végességét. Pennac lenyűgöző többgenerációs regénye nem kendőz el semmit. Egyszerre humoros és szívszorító, könnyed és filozofikus, miközben, mintha mi sem lenne természetesebb, beavat minket az emberi test elhallgatott rejtelmeibe..
Vypredané
11,84 € 12,46 €

Tessék mondani, milyen vallású? - Irodalmi anekdoták


Sumonyi Zoltán szerencsére nemcsak nemzedékének egyik, többek közt József Attila-díjjal elismert költője, hanem rádiós újságíróként is dolgozott a 70-es évektől kezdve, így a kortársak közül mindenkivel beszélt, mindenkit ismert, így mindenkiről van legalább egy ütős sztorija. A könyv vicces anekdoták füzére, amelyből megtudhatjuk, hogyan játszott az emberek idegeivel Weöres Sándor, milyen volt telefonbetyárnak Karinthy Ferenc és Örkény István, hogyan játszotta el Szabó Lőrinc a perfekt francia, értelmiségi juhászt... Az összes történet hiteles, mert Sumonyi vagy jelen volt egy-egy eseménynél, vagy a szereplők mesélték el neki. A könyv rendhagyó irodalomóra és egy csipetnyi huszadik századi történelem egybegyúrva.
Vypredané
9,17 € 9,65 €

Bocsáss meg, Ginsberg


Markó Béla új verseskötete a szembenézés könyve. Számvetés, személyes és közösségi leltár - önfelmentés nélkül.
Vypredané
9,17 € 9,65 €

Van még könyvtár Amerikában?


Tompa Gábor világdarabokat rendez – világszínház szép színjátszásait. És Tompa Gábor már a kezdetektől könyvekbe rendezi verseit is, hiszen ő függőségek közt független, szabad a műteremtés más, magányosabb módozataiban is. Mert a költészet forgószínpadán is csak egy, s mégis hány különböző világlátás, világtalan világ hat: külön versdarabok, szavak, monológok, megformált képek, replikák, helyzetek, hangok, hangsúlyos csendek, elhallgatások, fények, ellenfények, váratlan megvilágítások. Halálosan komolytalan s megkeseredetten komoly, tragikomikus játszadozások pörgetnek rímbe égi s földi látomásokat, sok áhítat kaján szentségeit – botrányosan abszurdoid és groteszk futamok, tisztelettudón és tiszteletlenül kifordított szimbólumok, elfúló sóhajok, fohászok és fölröhögések a szürrealista félhomályból. Szemérmesen és szemérmetlenül is külön életet élnek a versek e könyvben: pillanatképek és jelenések váltakoznak, stációk és provokációk, parafrázisok és variációk, rákérdezések egy sokféleképpen fölmutatható világra. „A láthatatlanságra nincs elég ok.” Ha kinek van szeme, lássa, ha kinek van füle, hallja, hogy mit is mondhat egy megnyíló könyv… „Feltétlenül és feltételesen.” Kovács András Ferenc
Vypredané
9,17 € 9,65 €

Bori notesz - Abdai dokumentumok


1946. augusztus 12-én Lustig Ignác, a győri izraelita hitközség elöljárója rőfösüzletében egy csomagot adott át Gyarmati Fanninak. Ebben voltak azok a dokumentumok és tárgyak, amelyeket az abdai tömegsír exhumálásakor a 12-es számmal jegyzőkönyvezett holttest ruházatában találtak. Személyes iratok, igazolványok, levelek, fényképek és egy jegyzetfüzet, amely Radnóti Miklósnak a bori munkaszolgálatban 1944 júliusa és október 31. között szellemi erejének megfeszített koncentrációjával írt utolsó tíz versét tartalmazta. Kötetünk ennek a csomagnak a tartalmát közli, kiegészítve azzal az öt kézirattal, amelyet a munkatábor felszámolása előtt Radnóti Miklós barátjának, Szalai Sándornak adott át. A Bori notesz néven ismertté vált jegyzetfüzetben épp ennek az öt versnek a szövege rongálódott olvashatatlanná. Radnóti halálának tisztázatlan körülményei, a kéziratok története, az exhumáláskor előkerült különféle dokumentumok tartalma és állapota olyan kontextusba helyezi verseinek szövegét, amelyben léthelyzet és műalkotás kivételesen szoros kölcsönhatásba kerül. Ezért olyan értékesek azok a dokumentumok, amelyek testi pusztulásának nyomait és költői képzeletének utolsó fellobbanásait egyszerre őrzik.
Vypredané
13,57 € 14,28 €

Undying - A Love Story


How can you say goodbye to the love of your life? In Undying Michel Faber honours the memory of his wife, who died after a six-year battle with cancer. Bright, tragic, candid and true, these poems are an exceptional chronicle of what it means to find the love of your life. And what it is like to have to say goodbye. All I can do, in what remains of my brief time, is mention, to whoever cares to listen, that a woman once existed, who was kind and beautiful and brave, and I will not forget how the world was altered, beyond recognition, when we met
Vypredané
15,68 € 16,50 €

Fastfood


Poslední autorizovaná kniha spisovatele, básníka a performera Milana Kozelky, která volně uzavírá trilogii provokativních sbírek bísní Semeniště zmrdů a Teteliště zmrdů. Ve Fastfoodu se Kozelka nevyhýbá ostřejším komentářům doby s ironií sobě vlastní, ubývá zde textů politicky laděných a je zde naopak několik básní osobnějších, meditativnějších. Kniha je opatřena doslovem od Niny Vangeli.
Vypredané
6,12 € 6,44 €

Hilsneriáda a TGM


Rysova kniha o hilsneriádě a roli pozdějšího československého prezidenta Masaryka v ní čekala na své druhé vydání sedmasedmdesát let. Oficiální česká historiografie a režimní propaganda (ať už komunistická, anebo liberální) tuto knihu odsoudily a daly jí punc odpudivého antisemitského pamfletu. Budiž. V každém případě by však měla platit zásada audiatur et altera pars, měly by být slyšeny obě strany a prostor dáván všem, kteří mají co říci. I na hilsneriádu existují různé názory. Proč by měl být slyšen výhradně hlas Masarykův?
Vypredané
13,40 € 14,10 €