! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Poézia - antológie strana 11 z 17

Zsebuniverzum


Egy elmélet szerint a tárgyak magukban foglalják az időt. Így a csipszeszacskó, az ikeás gyömbérkeksz, a lámpás toll, a fullcap és a világító matricák mind egy-egy történetet őriznek annak életéből, akinek emléke kapcsolódik hozzájuk. Megtestesítenek egy embert. Örökéletűvé tesznek egy halandót. Ezek a tárgyak ráadásul az évek múlásával apró világgá állnak össze az emlékezőben. Zsebuniverzummá, amiben a rendszerváltást követő esztendők minden szépségétől és problémájától átszőtt gyermek- és a fiatalfelnőtt-lét kavarog. Ebben a világban kiegészíti egymást az önállósodást jelképező urbánus lét és az abba beszüremkedő idilli természet, ahol még szabad felelőtlenül viselkedni. Belvárosi lakásgyerekek és hetedik kerületi színházak sejlenek fel a júliusi gyümölcsszedés és az éjjeli lepkék között - mint világító csillagok a memória sötét anyagában. Kemény Gabriella megtanít emlékezni a "felnőtté felejtés" közepette. Mindezt pedig egyetlen tenyérnyi, időtlen tárggyal: e kötettel. (Borda Réka)
Vypredané
4,81 € 5,06 €

A nyugalom édes kenyerén - Füveskönyv


"Bármid van, amire azt mondod, enyém, ne feledd hozzágondolni: kölcsönkaptam. Mert mindenedet az élettől kaptad s mindenedet vissza kell adnod." Az Egri csillagok népszerű szerzőjének életműve kincsestára a bölcsességnek: ebből a gazdag anyagból merített ez a válogatás. Gárdonyi Géza egy évszázad távolából ma is megfogadható "életmódtanácsokat" nyújt az Olvasónak a munkával, a pihenéssel, az önmagunk felé fordulással kapcsolatosan. A hétköznapi élet helyzeteiből fakadó kérdésekre lehetséges válaszokat, megoldásokat kínál. A kötetben olvasható, lényegre törően megfogalmazott gondolatok, és a szerzőre jellemző, finom ecsetvonásokkal árnyalt történetek többször újraolvashatóak, s a friss olvasatoknak köszönhetően egy más megvilágításban is megfontolhatóvá válnak. "Legnagyobb ellenségünk a harag. De nem az, amelyik másoknak a szívéből ront reánk. Az ellen védekezhetünk. Hanem a magunk haragja.
Vypredané
7,63 € 8,03 €
  • 5 /5

Józan, okos mérték – Arany János füveskönyve


"Fájdalom a boldogságnak Egyik alkatrésze." "Közönyös a világ... az ember Önző, falékony húsdarab, Mikép a hernyó, telhetetlen, Mindég előre mász s - harap. "Midőn a munka és vagyon Egymástól messzi esnek, És a tökélyre vitt csalást Mondhatni rendszeresnek."
Vypredané
7,47 € 7,86 €
  • 2,5 /5

Petőfi Sándor versei


"Petőfi a hős, Petőfi a vátesz, Petőfi a nemzeti ikon" - Pion István lelépteti a költőt a piedesztálról, s versválogatása épp azt mutatja meg a fiataloknak, ami közös bennük. De megmutatja azt az utat is, amin a korabeli lázadó kamasz a szabadság leginkább elkötelezett, s azért áldozatra is kész hívévé válik. Emberi léptékkel.
Vypredané
6,13 € 6,45 €

Lacná kniha Köti a sötétséget (-90%)


Fellinger Károly 1963-ban született Pozsonyban. Gyerekkorától fogva Jókán él, agronómus, költő, helytörténész. Versei könyv alakban szerbül, németül és angolul is megjelentek már. Kétszer nyerte el az SZMÍT által kiírt év irodalmi alkotása verseny díját, továbbá az Arany Opus Díjat és a Magyar Írószövetség Bóbita költőversenyét is megnyerte, a 2013-as év legjobb szlovákiai magyar verseskötetéért pedig Forbáth Imre-díjat kapott.
Vypredané
0,64 € 6,43 €

dostupné aj ako:

Bori notesz - Abdai dokumentumok


1946. augusztus 12-én Lustig Ignác, a győri izraelita hitközség elöljárója rőfösüzletében egy csomagot adott át Gyarmati Fanninak. Ebben voltak azok a dokumentumok és tárgyak, amelyeket az abdai tömegsír exhumálásakor a 12-es számmal jegyzőkönyvezett holttest ruházatában találtak. Személyes iratok, igazolványok, levelek, fényképek és egy jegyzetfüzet, amely Radnóti Miklósnak a bori munkaszolgálatban 1944 júliusa és október 31. között szellemi erejének megfeszített koncentrációjával írt utolsó tíz versét tartalmazta. Kötetünk ennek a csomagnak a tartalmát közli, kiegészítve azzal az öt kézirattal, amelyet a munkatábor felszámolása előtt Radnóti Miklós barátjának, Szalai Sándornak adott át. A Bori notesz néven ismertté vált jegyzetfüzetben épp ennek az öt versnek a szövege rongálódott olvashatatlanná. Radnóti halálának tisztázatlan körülményei, a kéziratok története, az exhumáláskor előkerült különféle dokumentumok tartalma és állapota olyan kontextusba helyezi verseinek szövegét, amelyben léthelyzet és műalkotás kivételesen szoros kölcsönhatásba kerül. Ezért olyan értékesek azok a dokumentumok, amelyek testi pusztulásának nyomait és költői képzeletének utolsó fellobbanásait egyszerre őrzik.
Vypredané
13,57 € 14,28 €

bone


OBSERVER BOOK OF THE YEAR 2017 'Yrsa's work is like holding the truth in your hands. A glorious living thing' Florence Welch 'One of the must-reads of the year' Rohan Silva, Evening Standard 'You will come away bruised. You will come away bruised but this will give you poetry.' Raw and stark, the poems in Yrsa Daley-Ward's breakthrough collection strip down her reflections on the heart, life, the inner self, coming of age, faith and loss to their essence. They resonate to the core of experience. 'yrsa daley-ward's 'bone' is a symphony of breaking and mending. an expert storyteller. of the rarest. and purest kind - daley-ward is uncannily attentive and in tune to the things beneath life. beneath the skin. beneath the weather of the everyday.' nayyirah waheed. author of salt. and nejma 'Sharing is her form of survival ... A powerful collection of a woman facing tumultuous inner and external battles head on, delivered with a hard-hitting directness, yet with inflections of optimism throughout' i-D Magazine
Vypredané
12,83 € 13,50 €

Ének minden emberhez - Versek minden napra


Nem, kishitű, ne bánd a holnapot: A rendelés a forró mába küldött. A rőt aszálytól pattogzik a föld, Tágong feléd a lelkek szomjúsága, Tőled esengnek élő harmatot, A munka ég: rabló lennél, ha most az izzó percet kis magadra szánnád! Egyetlen egy a szükséges: szeress! És tégy, amint az Isten adta tenned. Mindenkié vagy, mert mindenkihez Küldött szeretni, aki a szerelmes Keresztről a világot átölelte. Egy s tied csak, áldott életednek Értelme, célja, foglalatja: Testvér! Ezt, ezt az egyet, ezt mondd, ezt imádkozd Életeddel és haláloddal.
Vypredané
12,89 € 13,57 €

József Attila versei Gábor Tamás Indiana válogatásában


Egy gyűjtemény mindig arról is szól, amiből / akitől gyűjtenek, és arról is, aki gyűjt. Aki kiválogatja egy festő össze képe közül azokat, amelyek egy kiállítás terében elférnek és a falra kerülnek, az nemcsak a festőről vall, hanem - a képek kiválogatásában, és azon keresztül a képekben - önmagáról is. József Attila huszonnyolc-huszonkilenc éves korában készített a korábbi költészetéből egy válogatott kötetet, és ahhoz nagyon szigorúan átválogatta mindazt, amit korábban írt. Indiana válogatása vitatkozik ezzel: egészen másokat emel ki, főleg a 16-20 éves József Attilát szereti, azt középiskolás, majd egyetemista-fiatal értelmiségi költőt, aki keresi önmagát, a saját hangját, a saját mondanivalóját, aki meg akarja alkotni a saját költészetét. Aki még nincs kész, hanem forrongásban van, akiben az indulat már erős, de a formát még keresi. Könnyebb lenne vele azonosulni? Jobb slammer lett volna fiatalon, és jobb költő lett belőle felnőttként? Ereje a szabálytalansága? Szépségek a mutálásban? Bizonyára sokaknak lesz ez a József Attila váratlan, újdonság, felfedezés.
Vypredané
5,08 € 5,35 €

Középiskolások


"Szilvási Lajos bőséges életművének egy eddig csak nehezen hozzáférhető darabját tartja a kezében az olvasó. Gyűjtők féltve őrzött kötete a Középiskolások, a szerző első regénye. Mindössze 18 éves, amikor a SZOT József Attila regénypályázatára beadja művét, amit meg is nyer. Míg a szerző könyvei később százezres tételben jelentek meg több kiadásban és utánnyomásban is, ez a könyve még csak kis példányszámban került boltokba. Így sok, könyvespolcokon őrzött Szilvási-sorozatból hiányzik ez a kötet. Most a gyűjtők és a rajongók kérésére újra kiadjuk a Középiskolásokat. Reméljük, hogy a könyv kiadásával örömet okozunk Szilvási Lajos regényeit kedvelők népes táborának."
Vypredané
11,70 € 12,32 €

Lacná kniha Ezüst és fekete (-90%)


"Sosem attól vagyunk boldogok vagy boldogtalanok, hogy mi történik, hanem aszerint, hogy milyen folyadék áramlik bennünk..." A. asszony kimeríthetetlen energiával és szeretettel veti bele magát egy fiatal házaspár életébe: bejárónő lesz náluk, szakácsnő, dada, barát. Őrangyal. Határozott és önzetlen jótét lélek, aki nélkül elképzelhetetlen lenne megszervezni a hétköznapokat, kibírni egymás rigolyáit vagy a karácsonyi rokon hadjáratot. Évekig tart ez a neki köszönhető paradicsomi állapot, amikor egy diagnózis még az ő erejét is felőrli. Tüdőrák. A történetet a férj meséli el, aki Galénosz alapján a fekete testnedvek túltengésének tulajdonítja a rákot. Meg a mélabúra való hajlamot, amit saját magán tapasztal. Felesége, Nora színe eszerint az ezüst. Elegyedik a fekete az ezüsttel? Paolo Giordano 1982-ben született Torinóban. Végzettsége szerint elméleti fizikus. A prímszámok magánya című első regénye 2008-ban valósággal berobbant az irodalomba: Olaszországban elnyerte a legrangosabb irodalmi- és a legnagyobb népszerűséget jelző közönségdíjat. Azóta már világsiker. Második kötete, Az emberi test egy "új típusú" háború regénye, hősei az afganisztáni olasz misszió újoncai. Szinte még gyerekek. Az Ezüst és fekete érzékeny, finom kamaradarab, egy fájdalmas élettöredék irodalmi feldolgozása.
Vypredané
0,82 € 8,18 €

dostupné aj ako:

Než bude ze mě země - Básně


Básně psal už jako kluk a měl s nimi úspěch. Nejen u dívek, ale když jich pár poslal do tehdy velmi čteného časopisu Vlasta, také uspěl. Zanedlouho jeho básnička vyšla v tak hezké grafické úpravě, že si ji schoval a později nechal zarámovat. Dodnes mu visí na stětě. I když od té doby napsal stovky, možná tisíce dalších básní, protože básnické múzy si ho mimořádně oblíbily. Zvlášť tři z nich - Kalliopé - múza epického básnictví, Euterpé, múza lyrického básnictví, ale i Eraté - múza milostné poezie.
Vypredané
10,22 € 10,76 €

Zkrocení tří jedů


Zkrocení tří jedů je báseň Dharmy; je to „Dharma jedna báseň“, rada od srdce k srdci, esence zkušeností velikého Mistra, napití přímo z pramene – nezkaleného, nezředěného, doušek Buddhovy Nauky takové, jaká je. Toto dílo je přeloženo z tibetštiny do češtiny (přičemž si nejsme vědomi, že by kdy bylo přeloženo do některého jiného jazyka) a nyní ho předkládáme čtenářům, s rostoucím přesvědčením, že může být v moci paní Češtiny stát se nástrojem a nositelkou skvělého Buddhova Učení, pakliže na jedné straně budeme s velikou úctou a úsilím studovat a poznávat autentické zdroje Dharmy (aniž bychom se spokojili s pouhým výprodejem, náhražkou uzpůsobenou požadavkům mas, vypočítanou na efekt za účelem zisku a živobytí), a na druhé straně budeme také s naší mateřštinou zacházet s největší úctou a pokorou, kterých si zasluhuje, dvořit se jí a prosit ji, aby se poddala a s Dharmou splynula, neboť je to úkol nadmíru nesnadný. Autor básně, Jongdzin Ješe Gjelcen (1713 – 1793), byl velmi významný tibetský Mistr 18. století. Celý jeho život byl dokonalým příkladem spojení lidského bytí s Buddhovým Učením. Dosáhl nesmírně obsáhlého, hlubokého a dokonalého vzdělání v Učení Súter i Tanter. Mnoho let svého života zasvětil meditaci v různých jeskyních a na odlehlých místech, zcela oproštěn od lpění na čemkoli a živ téměř z ničeho. Byl vynikajícím učitelem (mimo jiné byl hlavním Guruem osmého Dalajlamy) a také neskonale plodným autorem. Jeho dílo je shrnuto do devatenácti velkých svazků, ve kterých nalézáme nepřeberné množství delších i kratších textů o nejrůznějších tématech Dharmy. Všechny není možné vyjmenovat, ale můžeme zmínit například vynikající a velmi obsáhlý výklad Džátak, životopisy velkých Mistrů tradice Lamrim, vysoce autoritativní výklad Guru Pudži, životní příběhy Šestnácti Arhatů, několik obsáhlých a skvostných vysvětlení Výcviku mysli – Lodžongu, skvělý komentář o mysli a myslných okolnostech a mnoho, mnoho dalších nesrovnatelných knih.
Vypredané
12,95 € 13,63 €

Epoch Times. Příběhy ze staré Číny


Během pěti tisíc let a vlády dvaceti čínských dynastií se odehrávaly mnohé příběhy. Zatímco císař vládl králům jednotlivých zemí, měnila a rozvíjela se v Číně kultura, řemesla a náboženství buddhismu a taoismu. V tomto vydání nahlédneme zpět v čase do historie královských rodů Země středu, které po sobě zanechaly bohaté dědictví a následováníhodný odkaz. Přinášíme nejkrásnější historické pověsti a mýty, příběhy vládců, hluboké myšlenky mudrců i zkušenosti z každodenního života.
Vypredané
2,19 € 2,30 €

Čo vidím srdcom


Na jar roku 2010 začalo do tmy môjho života prenikať svetlo Pána Ježiša Krista. Prenikalo vždy, aleja som si ho v svojej sebestačnosti nevšímala, až kým ma životné skúšky dostatočne nepokorili, aby som mohla vnímať Boží hlas, ktorý ma mocne volal k sebe, a ja som počula a odpovedala. Uverila som, že máme nebeského Otca, ktorý poslal svojho Syna na svet, aby nás vykúpil z moci hriechu. Pán Ježiš ma vytiahol z tmy ateistických a evolucionistických bludov do svojho předivného svetla lásky a pravdy. Velmi si želám, aby sa Božie svetlo šírilo do ľudských sŕdc aj prostredníctvom básní v tejto knihe, písaných z hlbokej vďaky a na Božiu chválu. Ale nech sa šíri predovšetkým prostredníctvom Božieho Slova, Biblie, ktorú napísali ľudia inšpirovaní Duchom Svätým, a v ktorej Boh posiela hriešnemu, padlému ľudstvu najväčšie posolstvo lásky aj podmienky záchrany.
Vypredané
4,75 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Hranice nekonečnej lásky


Poetické zamyslenia na tému Božej lásky a pravdy, milosti a zákona
Vypredané
5,70 € 6,00 €

Pozvanie do večnosti


Túžbu po večnosti nám do srdca vložil Boh. A On jediný nám ju dokáže naplniť. Naše vlastné cesty a úsilie sú márne. Boh nám zanechal Bibliu, Jeho Slovo, kde nám ukazuje tú pravú cestu vedúcu do večnosti. On jediný nám dá aj silu a schopnosť po tej ceste kráčať a prísť do cieľa.
Vypredané
4,75 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Srdiečkové básničky


Radujme sa! Radujme sa všetci z Božej lásky a milosti! Nájdené a vyslobodené Božie dieťa (Janka) píše druhým deťom... V srdiečku (kde inde?) Boží pokoj sa rozhostí. Janka píše vyučujúce básničky pre všetky Božie dietky - veľké i malé. Aby rodičia tým svojim maličkým lepšie ukázali, čo je Božie, čo nás zachraňuje, čo je verné a stále...
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Lacná kniha Čo vidím srdcom


Na jar roku 2010 začalo do tmy môjho života prenikať svetlo Pána Ježiša Krista. Prenikalo vždy, aleja som si ho v svojej sebestačnosti nevšímala, až kým ma životné skúšky dostatočne nepokorili, aby som mohla vnímať Boží hlas, ktorý ma mocne volal k sebe, a ja som počula a odpovedala. Uverila som, že máme nebeského Otca, ktorý poslal svojho Syna na svet, aby nás vykúpil z moci hriechu. Pán Ježiš ma vytiahol z tmy ateistických a evolucionistických bludov do svojho předivného svetla lásky a pravdy. Velmi si želám, aby sa Božie svetlo šírilo do ľudských sŕdc aj prostredníctvom básní v tejto knihe, písaných z hlbokej vďaky a na Božiu chválu. Ale nech sa šíri predovšetkým prostredníctvom Božieho Slova, Biblie, ktorú napísali ľudia inšpirovaní Duchom Svätým, a v ktorej Boh posiela hriešnemu, padlému ľudstvu najväčšie posolstvo lásky aj podmienky záchrany.
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako: