! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Poézia - antológie strana 10 z 17

Lacná kniha Szívben fészkelő (-90%)


A felpörgetett életvitel elnyomja bennünk azt a belső hangot, amit csak a lélek mélyéből lehet- filozofikus tömörséggel - felszínre hozni. Erre a japán versforma, a háromsoros, 17 szótagos haiku alkalmas leginkább. Lajtos Nóra zenész, költő, író, irodalomtörténész, aki áradó, életszerű prózaversek költőjeként ismert, most a legtömörebb irodalmi műfaj eszközével tárja elénk belső világának esszenciáját. Szóösszetételei izgalmas rejtvényként kínálkoznak megfejtésre, nyelvi lelemények sokaságát vonultatva fel a haikus létsűrítményekben.
Vypredané
0,48 € 4,84 €

dostupné aj ako:

Van még könyvtár Amerikában?


Tompa Gábor világdarabokat rendez – világszínház szép színjátszásait. És Tompa Gábor már a kezdetektől könyvekbe rendezi verseit is, hiszen ő függőségek közt független, szabad a műteremtés más, magányosabb módozataiban is. Mert a költészet forgószínpadán is csak egy, s mégis hány különböző világlátás, világtalan világ hat: külön versdarabok, szavak, monológok, megformált képek, replikák, helyzetek, hangok, hangsúlyos csendek, elhallgatások, fények, ellenfények, váratlan megvilágítások. Halálosan komolytalan s megkeseredetten komoly, tragikomikus játszadozások pörgetnek rímbe égi s földi látomásokat, sok áhítat kaján szentségeit – botrányosan abszurdoid és groteszk futamok, tisztelettudón és tiszteletlenül kifordított szimbólumok, elfúló sóhajok, fohászok és fölröhögések a szürrealista félhomályból. Szemérmesen és szemérmetlenül is külön életet élnek a versek e könyvben: pillanatképek és jelenések váltakoznak, stációk és provokációk, parafrázisok és variációk, rákérdezések egy sokféleképpen fölmutatható világra. „A láthatatlanságra nincs elég ok.” Ha kinek van szeme, lássa, ha kinek van füle, hallja, hogy mit is mondhat egy megnyíló könyv… „Feltétlenül és feltételesen.” Kovács András Ferenc
Vypredané
9,17 € 9,65 €

Tessék mondani, milyen vallású? - Irodalmi anekdoták


Sumonyi Zoltán szerencsére nemcsak nemzedékének egyik, többek közt József Attila-díjjal elismert költője, hanem rádiós újságíróként is dolgozott a 70-es évektől kezdve, így a kortársak közül mindenkivel beszélt, mindenkit ismert, így mindenkiről van legalább egy ütős sztorija. A könyv vicces anekdoták füzére, amelyből megtudhatjuk, hogyan játszott az emberek idegeivel Weöres Sándor, milyen volt telefonbetyárnak Karinthy Ferenc és Örkény István, hogyan játszotta el Szabó Lőrinc a perfekt francia, értelmiségi juhászt... Az összes történet hiteles, mert Sumonyi vagy jelen volt egy-egy eseménynél, vagy a szereplők mesélték el neki. A könyv rendhagyó irodalomóra és egy csipetnyi huszadik századi történelem egybegyúrva.
Vypredané
9,17 € 9,65 €

Šálek dál hřeje dlaně


Šálek dál hřeje dlaně to je název nového sborníku českého a slovenského haiku.. Samotný název, pocházející z textu Jakuba Zemana, není jen odkazem na tradiční téma, ale nese i symbolickou hodnotu, jeho citlivá nostalgie a víra ve vliv lidského díla nám připomínají osobu významného českého teoretika a překladatele haiku Antonína Límana, jehož památce je kniha věnována. Editoři k novému výběru českých a slovenských textů přistupovali s největší obezřetností a snahou udržet laťku kvality velmi vysoko. V knize tak na vás kromě výjimečných autorů formy haiku čeká i velké množství precizně zpracovaných témat jako: Pomíjivost: Jen k němu přivoním / už opadává / kvítek střemchy Pokora: Od lesního obrázku / odcházím/ se špinavými koleny Introspekce: Piekla na hodoch / Jej pohľad mi až dodnes / vonia koláčom Hluboký cit pro detail: Partie šachu / stejnou vrásku na čele / mají děd i vnuk ale též Jazykový humor: Myslivecký bál / z tomboly si odnáším / zajíce v pytli a situační komika: Cvrček ve křoví / Zase začne cvrkat dřív, / než si ulevím Haiku je citlivý lyrický útvar s filozofickým přesahem a má schopnost měnit pohled na svět kolem. Ať i vám každé haiku poodhalí kousek něčeho nového a přiměje vás k pozastavení se nad krásou obyčejných věcí.
Vypredané
6,70 € 7,05 €

Bytosti schopné zemřít


Básníci zahrnutí v této antologii se v mnoha ohledech pohybují na okraji. Zcela vědomě nebo i proti své vůli stojí stranou společnosti, někteří z nich i stranou vlastního života. Smrt je dostihuje záhy, zvaná i nezvaná. Poezie je pro některé z nich také jen okrajová, pro jiné natolik nezbytná, že jim začíná s jejich životem splývat. Vždy je to ale poezie mezní zkušenosti, protrpěná, málokdy hravá, v tom nejsyrovějším významu slova existenciální. Často se opírá o surrealistické postupy, ale nikdy nezůstává u pouhých automatických hříček. Šílenstvím, nemocí nebo tichou, vše rozežírající nudou stržené životy vždycky prosvítají ze dna veršů.
Vypredané
12,90 € 13,58 €

Ahogy én öleltem


"a modernkori népvándorlások után, de még a következő jégkorszak előtt, leültetlek egy közeli park padjára. már nem lesz divatja sem a szemérem- fazonnak, sem pedig mintás tanga- bugyiknak. de nekünk még akkor is fontos, hogy le lehessen sodorni csípődről, combodról, azt a kis semmi anyagot, mint valami hártyásszárnyú, lepkefélét, ha meguntam vagy csak lehe- tetlen tovább, így, nézegetni. aztán az eget fürkésszük, sorvadó lombok, bárányformájú felhők között, majd romlatlan figyelemmel várjuk be az első nagy havazást."
Vypredané
7,66 € 8,06 €

1972. szeptember


Az 1972. szeptember kilencvenkét prózaverse - mozaikszerű fejezetekből álló regénye - egy szerelmi kapcsolat eleven emlékének, és általában a szerelem titkának, fájdalmának és misztikumának ered a nyomába: az én és a te, a te és az ő, a tegnap és a ma, a közel és a távol, a menny és a pokol váltakozik a társas létezés hullámvasútján. Oravecz Imre 1988-ban megjelent könyve a magyar kortárs irodalom megkerülhetetlen klasszikusa, napjainkban pedig francia és olasz nyelvterületen is nagy sikernek örvend.
Vypredané
9,19 € 9,67 €

Mi az öröm? - Versek Lesznai Anna nyomán


Az elmúlt kilenc év során a Vaszary galéria a különböző művészeti ágak találkozási pontjává is vált. Ezek a találkozások számos esetben továbbtáplálják az itt munkálkodó kreatív energiákat. Így történt ez Lackfi János verses tárlatvezetésén is a "Ki látott engem?" - Lesznai Anna és Zoób Kati találkozása című kiállításon. Lesznai Anna és Lackfi János találkozásából született a most megjelent versciklus. Egy párbeszéd két költő között, akiket bár ötven év választ el egymástól, megtalálták azt a közös hangot, amely továbbfűzte a fél évszázada elkezdett történetet.
Vypredané
6,13 € 6,45 €

Ady Endre válogatott versei


A kötet gazdag, csaknem teljes válogatást nyújt Ady költészetének legjavából.
Vypredané
8,58 € 9,03 €

dostupné aj ako:

Irgum-Burgum Benedek


"Aligha akad írástudó erdélyi ember, aki még a múlt évezredben született, és ne ismerné Veress Zoltán legendás verses meséit, melyeket a legendás Napsugár nevű folyóiratnak írt az 1950-es, '60-as években. Kultikus művek ezek a javából, a számos kiadást - és kalózkiadást - generációk olvasták ronggyá. Nem csoda, hiszen kevés szeretni valóbb meseverselmény született irodalmunkban. Jópofa szereplői, fülbemászóan gyönyörű sorai és mindenekfölött végtelen szellemessége egy életre magával ragadja olvasóját. Hogy a harmadik évezred magyar gyermekei is csodálhassák Irgum Burgum Benedek, Tóbiás és Kelemen, Veszedelmes Jeromos, Rongy Elek és Pinduri történetét, egybegyűjtöttük mind az öt mesét: ez az egyetlen teljes kiadás. Csillag István pedig vette magának a bátorságot, hogy újraillusztrálja, egy olyan előd után, mint Deák Ferenc. És olyannyira sikerült neki, hogy nemcsak a legteljesebb, hanem a legszebb kiadást is tartja kezében az olvasó.
Vypredané
10,73 € 11,29 €

Lacná kniha Ars Poetica 2018 (-90%)


Antológia z tvorby účastníkov 16. ročníka medzinárodného festivalu poézie Ars Poetica: Tomomi Adači (Japonsko) / Risto Ahti (Fínsko) / Renate Aichinger (Rakúsko) / Nikolina Andova Šopova (Macedónsko) / Jana Beňová (Slovensko) / Luc Bénazet (Francúzsko) / Olivier Brossard (Francúzsko) / Pietro Cagni (Taliansko) / Veronika Dintinjana (Slovinsko) / Bruno Doucey (Francúzsko) / Mária Ferenčuhová (Slovensko) / Łukasz Jarosz (Poľsko) / Carmien Michels (Belgicko) / Camilla Nelson (Veľká Británia) / Agda Bavi Pain (Slovensko) / Noam Partom (Izrael) / Martin Poch (Česká republika) / Alexandru Potcoavă (Rumunsko) / Luke Roberts (Veľká Británia) / Kathrin Schmidt (Nemecko) / Hannah Silva (Veľká Británia) / Endré Szkárosi (Maďarsko) / Kinga Tóth (Maďarsko)
Vypredané
1,50 € 15,00 €

dostupné aj ako:

Rókák esküvője


Simon Márton harmadik kötetének költészete egyenes beszéd, kitérőkkel. Egy olyan belső monológ felvétele, amelyből az ébrenlét cenzorai még nem vágták ki a mindennapokat folytonos ostrom alatt tartó irracionalitást. Néha nehéz különbséget tenni élők és holtak között: van, aki távozik, és van, aki visszajár. Az emberi beszédet meg-megrepesztik a természet és a technológia szívhangjai. Belebotlunk egy papírpohárba, és mire felnézünk, a versmondatba már besétált egy őz. Vagy egy róka, amelyben a legtöbb hagyományos kultúra szerint soha nem lehet megbízni. Simon Márton versei azonban egy olyan világról szólnak, ahol lehet, hogy már csak a rókákban bízhatunk.
Vypredané
5,21 € 5,48 €

Bocsáss meg, Ginsberg


Markó Béla új verseskötete a szembenézés könyve. Számvetés, személyes és közösségi leltár - önfelmentés nélkül.
Vypredané
9,17 € 9,65 €

I Have More Souls Than One


'But no, she's abstract, is a bird Of sound in the air of air soaring, And her soul sings unencumbered Because the song's what makes her sing.' Dramatic, lyrical and ranging over four distinct personae, these poems by one of Portugal's greatest poets trace a mind shaken by intense suffering and a tireless search for meaning. Penguin Modern: fifty new books celebrating the pioneering spirit of the iconic Penguin Modern Classics series, with each one offering a concentrated hit of its contemporary, international flavour. Here are authors ranging from Kathy Acker to James Baldwin, Truman Capote to Stanislaw Lem and George Orwell to Shirley Jackson; essays radical and inspiring; poems moving and disturbing; stories surreal and fabulous; taking us from the deep South to modern Japan, New York's underground scene to the farthest reaches of outer space.
Vypredané
2,38 € 2,50 €

Food


Sadder than salad. From apples to artichokes, these glittering, fragmented, painterly portraits of food by the avant-garde pioneer Gertrude Stein are redolent of sex, laughter and the joy of everyday life. Penguin Modern: fifty new books celebrating the pioneering spirit of the iconic Penguin Modern Classics series, with each one offering a concentrated hit of its contemporary, international flavour. Here are authors ranging from Kathy Acker to James Baldwin, Truman Capote to Stanislaw Lem and George Orwell to Shirley Jackson; essays radical and inspiring; poems moving and disturbing; stories surreal and fabulous; taking us from the deep South to modern Japan, New York's underground scene to the farthest reaches of outer space.
Vypredané
2,38 € 2,50 €

Forever Words - The Unknown Poems


Since his first recordings in 1955, Johnny Cash has been an icon in the music world. In his newly discovered poems and song lyrics, we see the world through his eyes. The poetry reveals his depth of understanding, both of the world around him and within - his frailties and his strengths alike. He pens verses in his hallmark voice, reflecting upon love, pain, freedom, fame and mortality. Illustrated with facsimile reproductions of Cash's own handwritten pages, Forever Words is a remarkable new addition to the canon of one of America's heroes. His music is a part of our collective history, but here he demonstrates the depth of his talent as a writer. Edited and introduced by Paul Muldoon, with a foreword by John Carter Cash, this is a book sure to delight and surprise fans the world over.
Vypredané
13,25 € 13,95 €

V dešťových kapkách


Sbírka haiku teplické autorky.
Vypredané
4,83 € 5,08 €

Studie eseje polemiky


Kniha, kterou předkládáme čtenářům, přináší výběr z textů historika politiky a kultury Doc. PhDr. Františka Červinky, CSc. (14. ledna 1923 - 4. března 1981), vědce a myslitele, znalce filozofické, literární, divadelní, výtvarné a hudební kultury s evropským rozhledem. Čtenáři dává nahlédnout do Červinkovy historické dílny a sledovat historikovo myšlení v jeho pohybu a vývoji. Historie pro Červinku není skladištěm pozoruhodných, leč mrtvých faktů, ale stále živým pramenem a inspirací pro řešení těch nejaktuálnějších otázek. Kniha STUDIE ESEJE POLEMIKY představuje výbor z historické publicistiky vydávané v prestižních periodikách (Divadlo, Literární noviny, Dějiny a současnost atd.) i samostatné studie z let 1947-69. Červinkovo dílo vyrůstá z intelektuální poctivosti, vnitřní svobody a integrity na cestě historického poznání. Překračování tematického a chronologického vymezení dělá ze souboru Červinkových textů celek, jenž je důkazem o neobvyklém rozpětí jeho zájmů a talentu. ( Z obsahu: Svět Boženy Němcové, Historické svědectví Ericha Marie Remarquea, Bertha Suttnerová a pacifismus, Hilsnerova aféra a její literární dozvuk, Spor o smysl českých dějin 1912, Existencialismus a kritika, Komu patří Voskovec a Werich, Svoboda a kázeň v našich dějinách atd.).
Vypredané
19,20 € 20,21 €

Lacná kniha Básne SK/CZ 2017 (-90%)


Zborník najlepších prác 7. ročníka literárnej súťaže Básne SK/CZ 2017, ktorého sa prvýkrát mohli zúčastniť aj autori/ky s českými príspevkami. Vyhlasovateľmi súťaže boli literarnyklub.sk - občianske združenie, Psí víno - časopis pro současnou poezii a vydavateľstvo Fra. Príspevky hodnotila porota v zložení Michal Habaj (predseda poroty), Jakub Řehák a Peter Milčák. Do 7. ročníka bolo zaslaných 624 súťažných príspevkov. Zborník obsahuje cyklus básní Noční převádění mláďat víťazky Simony Rackovej a diela ocenených finalistov: 2. miesto: Marián Milčák (Wignerov priateľ) Petr Mezihorák (Přiblížení) Prémie: Marek Grajciar (Rozplynutie) Pavel Jonák (Ztráty paměti) Matěj Lipavský (Banánovky) Martin Melicherčík (Mŕtva kaviareň) Jakub Pecháček (Nulové světlo) Jan Těsnohlídek (Nové básně) Martin Vlado (cheppott schramot)
Vypredané
0,85 € 8,47 €

dostupné aj ako: