Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Svetová poézia strana 59 z 65

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Melancholický žrebec (-90%)


Výber z lyriky Jána Zambora Melancholický žrebec prináša básne z jeho zbierok Zelený večer, Neodkladné, Kôň na sídlisku, Plné dni, Pod jedovatým stromom, Soprán dažďových kvapiek a nové verše (Nádhera zmesi). Predstavuje hlavné polohy jeho poézie, l yriku ľúbostného snenia, zemplínskeho rodného kraja i liptovskej krajiny, obrazotvorného čarovania a elegických tónov reflektujúcich aj dobovú realitu, rodinnú lyriku a lyriku aktívneho životného postoja s mravnou, civilizačnou a ekologickou problema tikou, lyriku neoavantgardnej imaginatívnosti, lyriku záhad a zložitostí intímnych vzťahov medzi mužom a ženou i zraňujúcich rezonancií sučasných medziľudských vzťahov.
Vypredané
0,53 € 5,28 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Učenec jediné svíce (-90%)


Reprezentativní výbor z celoživotní tvorby jednoho z klíčových amerických básníků 20. století.
Vypredané
1,25 € 12,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A szerelem (-90%)


A filozófiájában letisztult, líraiságában kifinomult aforizmagyűjtemény könnyed, elegáns, mégis pontos lét-értelmezések gyűjteménye. Géraldy aforizmái tartóoszlopai egy nemesveretű lét-igazság-valóság versépítkezésnek, amelyben a pontosan felépített szerkezetelemek és a tudatosan realista, de mindvégig lírai ihletettségű leírások valójában a férfi és a nő kapcsolatának jellemzései, mikroszkopikusan pontos vizsgálatai.
Vypredané
0,58 € 5,77 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Spoonriverská antologie (-90%)


Edičně výborně připravená sbírka amerického básníka. Na jejím překladu se podílel mimo jiné Jiří Kolář.
Vypredané
0,91 € 9,05 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Arany János: Balladák (-90%)


Arany János jól ismert balladáit újraolvasva mindig meglepetést okoznak modern, szaggatott-kihagyásos elbeszélésmódjukkal. A líra és az elbeszélés határait folyamatosan egymásba nyitva Arany új, távolságtartóbb, közvetettebb költői megszólalást hozott létre a romantika énközpontúságával szemben, ami alkalmat adott neki az elmélyült lélekábrázolásra is. Másrészt ezek a történetek a kísértethistóriák hagyományába illeszkednek, ami miatt a mai napig töretlen a népszerűségük. Mivel Arany esetében nem lehetséges a műfaj körülhatárolása - ő maga is bizonytalanságban hagyta az utókort arról, mely verseit tekintette balladának -, a kötet válogatója, Szilágyi Márton irodalomtörténész arra törekedett, hogy - a démonikus világ megjelenítésének tendenciáit szem előtt tartva - Arany legismertebb balladáinak körét ritkábban közölt szövegekkel tágítsa.
Vypredané
0,24 € 2,38 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mondom neked (-90%)


Mit kiabál át a fiú az apjának a folyó túlpartjára? Mivel próbál meggyőzni minket olthatatlan szerelméről egy teljesen ismeretlen nő? Mi a legnagyobb gonoszság, amit egy lány mondhat az apjának? És mi történik azzal, aki végül megtorpan, útban a jégbarlang felé? Petr Hruska (1964) cseh költő, forgatókönyvíró, a rendszerváltás utáni cseh irodalom egyik meghatározó alakja. Mondom neked című, díjnyertes könyve radikális és bátor ugrás az ismeretlenbe, ahol a versek az esztétikai élményen túl egy másfajta megközelítést, a körülöttünk zajló dolgok mélyebb megértését kínálják. A pontos megfigyeléseknek köszönhetően láthatóvá válik a hétköznapok rendkívüli pillanatainak rejtett varázsa. A szerző felvállalja az érzelmesség kockázatát, de közben egyáltalán nem válik érzelgőssé. Ha megismerjük a kötet szereplőinek nyelvét, és a köztük zajló érdekes, mélyen felkavaró párbeszédet, egy kicsit magunkhoz is közelebb jutunk.
Vypredané
0,54 € 5,35 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Cesta - Yu Hsi (-90%)


Zbierka dlhých kaleidoskopických básní taiwanského básnika a buddhistického mysliteľa zoznamuje slovenského čitateľa s exotickou prírodou, filozofiou a s osobitými umeleckými postupmi budovania poetického textu na princípoch buddhistického učenia. Yu Hsiho verše zrkadlia reálny aj virtuálny svet, splývanie identít, "kruhovosť" ďalekovýchodných meditácií, modernosť doby aj tradície založené na reinkarnácii a túžbe po nirváne. Poznámky napísala sinologička Z. Krylova, doslov je z pera M. Richtera.
Vypredané
0,40 € 3,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vítr a prach (-90%)


Výbor z básní a lyrických próz básnířky Bukoviny Rose Ausländerové (1907 Černovice - 1988 Düsseldorf). Hlavními tématy jejích textů, v nichž se snoubí snovost a realita, senzitivnost a intelekt, fantazie a logika, jsou exil a pronásledování.
Vypredané
0,24 € 2,35 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kadiš (-90%)


Mezi nejznámější básnické skladby Allena Ginsberga patří vedle Kvílení i Kadiš, velkolepý žalozpěv na básníkovu zesnulou matku, jejíž duševní choroba silně poznamenala jeho dětství a dospívání. Zárodky básně vznikly v Paříži v roce 1957, kde si Ginsberg společně s beatnickými tvůrci Gregorym Corsem, Peterem Orlovskym a později i Williamem S. Burroughsem prostřednictvím halucinogenů rozšiřoval sféru vědomí. V Kadiši se mu časem podařilo vypsat se z hlubokých traumat, přičemž k odemknutí bran podvědomí použil divotvorné klíče: valná část Kadiše vznikla pod vlivem morfinu a metamfetaminu a konečnou revizi provedl až po návratu z Peru, kde k tomu účelu požil ayahuasku neboli yagé. Výmluvné jsou názvy dalších básní ve sbírce, například Meskalin, Kyselina lysergová, Ether či Rajský plyn; autor v nich opět vymítá ducha Naomi Ginsbergové, lamentuje nad iluzorností univerza, zakouší pocity tvůrčího zmaru i extázi z duchovního prozření a v psychedelickém proudu vědomí ze sebe nechává volně řinout vize, nářky, chvalozpěvy i obavy ze zániku smrtelného těla aby k nám po šedesáti letech skrze ony širokodeché verše stále živě promlouval jeho duch. Básnická sbírka Kadiš a jiné básně (Kaddish and Other Poems), kterou Allen Ginsberg vydal v roce 1961 u Lawrence Ferlinghettiho v nakladatelství City Lights Books, obsahuje jeho básně z konce padesátých let (19581960) v již klasickém překladu Jana Zábrany. Čtyři dosud nepřeložené básně pak přeložil Bob Hýsek.
Vypredané
0,93 € 9,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Galantní erotikon (-90%)


Galantní erotikon, "dvaapadesát erotických vyobrazení s verši pro dvaapadesát týdnů v roce",vděčí za svůj vznik nápadu, který se zrodil bezprostředně po úspěchu sbírky "Galantní poezie" francouzských básníků 17. a 18. století. Jeho hlavním cílem je dát čtenáři představu o dějinách erotiky ve výtvarném umění od úsvitu lidské civilizace po současnost. Jednotlivá vyobrazení, jejichž autory jsou v mnoha případech slavní malíři a grafici(Leonardo da Vinci, Raffael, Dürer, Toyen, Picasso, aj.), potvrzují, že erotická tématika byla nejen neodmyslitelnou a vyhledávanou součástí umělecké tvorby, ale že si už od nejstarších dob v ničem nezadala s tím, jak ji známe dnes. Nihil novum sub sole.
Vypredané
0,93 € 9,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha V objatí stepi (-90%)


Jedinečný preklad a prebásnenie poézie Cchaj Wenťi z klasickej stredovekej čínštiny v podaní Mariny Čarnogurskej a Petra Čaplického sa k čitateľovi dostáva až v troch jazykoch - v stredovekej čínštine, slovenčine a angličtine.
Vypredané
0,99 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Prechod cez piesčiny (-90%)


Alfred Tennyson tvoril časti svojho diela na rôznych miestach, tak ako mu prichádzali na um jednotlivé okolnosti jeho priateľstva s Arthurom Henrym Hallamom. Nemal v úmysle publikovať ich ako celok, k tejto možnosti dospel, až keď si uvedomil, koľko veršov na túto tému už napísal. V úvode sa zračí obdobie intenzívneho žiaľu za priateľom, presvedčenie, že za ním bude smútiť neustále. V raných fázach trúchlenia spochybňuje prežitie duše a existenciu posmrtného života. No hoci v tomto bode nedospieva k viere, ktorú nachádza v závere básnickej skladby, a vnútorne bojuje s tým, že vedecké poznatky môžu existenciu Boha aj vyvrátiť, napokon dospieva k súladu a prijíma náboženstvo a vieru. Pripúšťa, že biologický vývin je evolúciou Božieho zámeru s človekom a so zemou: Máme len vieru, čo si nie je istá, / veď naša znalosť stále čelí tme, / no predsa v tvoju veľkosť veríme, / lúč v temrave: nech rastie do zlatista. Výber Prechod cez piesčiny vychádza vo vynikajúcom preklade J. Kantorovej-Bálikovej , viacnásobnej laureátky Ceny Jána Hollého, najvýznamnejšieho prekladateľského ocenenia.
Vypredané
0,99 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vzlet z popola (-90%)


Poézia nemeckej poetky Hildy Dominovej (1912-2006) súvisí s jej dramatickým životným osudom. Po nástupe nacizmu z rasových dôvodov emigrovala – najprv do Južnej Ameriky, neskôr žila v USA. Po vojne sa vrátila do rodného Nemecka. Dominovej básnická tvorba sa zrodila najmä z prežitého utrpenia. Nad emóciami v nej prevažuje jasnozrivý intelekt, nad pocitmi reflexia. Charakterizuje ju triezvosť a zároveň prenikavosť pohľadu zasahujúca podstatu vecí, pričom je v nej hĺbka čistej poézie. Výsledný dojem je koncentrovaný do silného zážitku a ten núti k úvahám o základných polohách ľudskej existencie. Všetko však, vrátane ľúbostných motívov, domova, prírody pokrýva vrstva osudovosti. Poézia Hilde Dominovej je obranou ľudskosti, humanizmu. V Nemecku získala viacero významných cien. Preložil Tomáš Gáll.
Vypredané
0,20 € 2,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Stopy stratených snov (-90%)


Antológia Ogura hjaku-nin-isšu je najznámejším básnickým dielom stredovekého Japonska. Zostavil ju v r. 1235 básnik, učenec a kaligraf Teika Fudžiwara. Ogura (v súčasnosti Arašijama) je dvetisíc metrov vysoká hora v prefektúre Nagano na ostrove Honšu. Po stáročia bola spájaná s literárnou tradíciou. V ére Heian (794 – 1185) získala epiteton Hora básnikov. Dvorní poeti ospevovali jej krásu a zvečnená zostala práve vďaka tejto antológii, ktorá zahŕňa verše autorov od 7. do 13. storočia. Spomína sa aj v súvislosti s nesmrteľným básnikom – mníchom menom Saigjó, ktorý si svoju prvú pustovňu postavil na jej úpätí. Zdá sa, že mýtická hora Ogura bola po celé generácie inšpiráciou pre mnohých poetov. Autormi veršov v antológii sú cisári, šľachtici, úradníci, mnísi, dvorné dámy, komorné. V básňach sa odráža svojské chápanie prírody, zvykov a medziľudských vzťahov.
Vypredané
1,19 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zelená tvář (-90%)


Mystický román odehrávající se v Holandsku.
Vypredané
1,42 € 14,19 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Španěl na vesnici (-90%)


Texty a ilustrace Johna Lennona vděčí za svou popularitu jménu svého autora. Písání (1964) i Španěla na vesnici (1965) napsal a vydal ještě v době první fáze "beatlemánie". Absurdní krátké texty a básničky jsou postaveny především na vynalézavé hře s jazykem (slovním významem a legračními novotvary) a popírání obvyklých forem, dějů a spádu příběhů, což však není v britské literární tradici nijak cizí.
Vypredané
1,09 € 10,89 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Básně 2. (-90%)


Druhý svazek básnického díla významného českého surrealistického básníka, dramatika, prozaika, teatrologa a teoretika Vratislava Effenbergera (1923-1986) shrnuje jeho básnické knihy Veliké náměstí svobody, Spojování představ, Problém skladby, Nezapomenutelné dějiny a Obrazotvorné postupy, které vycházejí tiskem vůbec poprvé. Jeho součástí jsou: cyklus fokalků Josefa Istlera, kresby Martina Stejskala, rozsáhlý oddíl Variant a básní nezařazených do sbírek, sedm studií o Effenbergerově básnickém díle, zevrubná ediční poznámka a úplná bibliografie Effenbergerova básnického díla. Kniha patří k nejdůležitějším edičním počinům představujícím dosud skrytou tvář české literatury uplynulých šedesáti let.
Vypredané
2,73 € 27,25 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dearly (-90%)


The collection of a lifetime from the bestselling novelist, poet -- and cultural phenomenon Before she became one of the world's most important and loved novelists, Margaret Atwood was a poet. Dearly is her first collection in over a decade. It brings together many of her most recognisable and celebrated themes, but distilled -- from minutely perfect descriptions of the natural world to startlingly witty encounters with aliens, from pressing political issues to myth and legend. By turns moving, playful and wise, the poems gathered in Dearly are about absences and endings, ageing and retrospection, but also about gifts and renewals. They explore bodies and minds in flux, as well as the everyday objects and rituals that embed us in the present. Werewolves, sirens and dreams make their appearance, as do various forms of animal life and fragments of our damaged environment. Dearly is a pure Atwood delight, and long-term readers and new fans alike will treasure its insight, empathy and humour.
Vypredané
1,50 € 14,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Várj reám (orosz szerelmes versek) (-90%)


Az orosz kultúra világcsodájának az érzelmes és szenvedélyes orosz költészet is része. `azt, ha jó, jónak nem tartani: kész nevetség.` - Szabó Endre
Vypredané
0,15 € 1,49 €

dostupné aj ako:


Táto fascinujúca kategória vás prevedie rôznymi krajinami, kultúrami a jazykmi cez básnické diela z celého sveta. Nájdete tu básnické poklady z rôznych časových období, ktoré odzrkadľujú rôznorodosť a bohatstvo ľudských citov, skúseností a fantázie.

Svetová poézia nám otvára brány do nekonečných možností výrazu a porozumenia. Nájdete tu básne od slávnych básnikov z rôznych krajín a kultúr, ktoré vás prenesú do odľahlých miest, odhalia vám zaujímavosti histórie a hlboké emócie. Od starovekých klasikov, cez romantických básnikov 19. storočia, až po súčasných autorov, všetky básnické diela ponúkajú jedinečný pohľad na svet a ľudskú dušu.

Pri prehľadávaní tejto kategórie narazíte na básnické zbierky rôznych štýlov a tematiky, od lyrických básní o láske, prírode a snahe, cez diela o existenciálnych otázkach a ľudských skúsenostiach, až po spoločensky angažované básne, ktoré reflektujú aktuálne udalosti a problémy na celom svete.