Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Poézia strana 296 z 310

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Třenice


Formálně úsporná, sevřená kniha je rozdělena do pěti kapitol - `třenic`, jež korespondují s pěti etapami života literárního hrdiny. V první sledujeme počátek až patologicky závislého vztahu vypravěče - zde teprve jedenáctiletého - a jeho matky, který pokračuje celá další desetiletí a logicky narušuje hrdinovy milostné a partnerské vztahy. Není divu, že nenajde klid ani v roli otce dospívající dcery. Téměř pět dekád jsme svědky hrdinova hledání pevného bodu, jeho samoty a nevědomých závislostí, pocitu, že lidé si nemohou rozumět, protože nejsou schopni komunikace… Djian je mistrem tragikomických scén a také má výtečnou schopnost vytvářet `odposlouchané` dialogy - leckterý čtenář pocítí s jeho postavami nejen určité souznění, ale i znepokojení.
Vypredané
0,42 € 8,41 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nástin dějin evropského verše


Nástin dějin evropského verše je knihou zcela výjimečnou – jedná se o první pokus komparativně postihnout dějiny evropského verše. Práce nezabírá jen široký geografický prostor (v potaz je vzato 30 jazyků), ale je cenná i svým rozměrem časovým – věnuje se evropskému verši od jeho počátků v antice až k volnému verši XX. století, resp. k experimentální poezii 50.-70. let. Dějiny verše nepředstavují uzavřenou oblast dostupnou jen úzkému okruhu odborníků – dějiny verše jsou dějinami poezie. Snaha po zpřístupnění této oblasti co nejširšímu okruhu odborníků (literárních vědců, literárních historiků, folkloristů, jazykovědců, kulturologů), ale i všem těm, kdo se o poezii hlouběji zajímají, je vedena přesvědčením, že odhlížením od formy básnického díla přicházíme o kus kulturního (a v tomto případě celoevropského) dědictví. Gasparovovva monografie si klade za cíl ukázat, že dějiny evropského verše nejsou oddělenými dějinami jednotlivých literatur, ale že se jedná o živý, vyvíjející se organismus, vzájemně propletenou tkáň. Geneze jednotlivých meter je pro Gasparova příležitostí vydat se na vzrušující pouť Evropou a staletími a poskládat doposud roztříštěnou mozaiku faktů. Kniha je cenná také tím, že obsahuje celou řadu konkrétních ukázek a bibliografii k jednotlivým národním literaturám. Pro českého čtenáře jsou zajímavé také kapitoly o českém verši, které zařazují naši literaturu do širšího celoevropského kontextu.
Vypredané
1,17 € 23,41 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rózin dom


Dva emocionálne silné príbehy dvoch odlišných ľudí žijúcich v inej dobe, no v rovnakej krajine, ktorí túžia po obyčajnom ľudskom šťastí. V dvoch prepojených novelách Rózin dom a Krýsuvík približuje poľský spisovateľ Hubert Klimko-Dobrzaniecki islandské prostredie z pohľadu Stredoeurópana. Rózin dom je dojímavé, osobne zaujaté rozprávanie o starobe a umieraní v jednej z najbohatších krajín sveta. Krýsuvík možno považovať za prostú ušľachtilú severskú baladu o budovaní domova, založení rodiny a osude, ktorý zasahuje do ľudskej cesty za šťastím.
Vypredané
0,45 € 9,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Fantastické povídky


Ve stopách svého mistra, E. T. A. Hoffmana, vypráví Tarchetti uhrančivé příběhy, v nichž se realita bipolárně rozpadá. Jeho postavy se setkávají se svými dvojníky, mrtví zasahují do života živých, části původně jednotných celků se rozžívají samostatným životem, upoutávají na sebe pozornost a probouzejí ve vědomí protagonistů patologické monománie.Tento zájem o fantastické motivy jako nástroje průzkumu skrytých vrstev lidského vědomí činí z Tarchettiho jednoho z raných představitelů evropského modernismu.
Vypredané
0,63 € 12,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vibrácie neba


V piatej zbierke poézie VIBRÁCIE NEBA autorka Dana Janebová už nerieši vzťahovú problematiku týkajúcu sa muža a ženy a ich lások a rozchodov, ale prichádza s novou témou, ktorá je zameraná na duchovnú oblasť každodenného života. Podsúva čitateľovi myšlienku, aby sa zaoberal s vierou v dobro a bezpodmienečnú lásku, ktorú nazývame aj „Boh“. V zbierke sú básne, ktoré sa dotýkajú samotnej podstaty človeka a jeho bytia v hmotnom svete, jeho uvedomenia si životnej cesty a pochopenia samého seba v stvorení. Jednu časť zbierky tvoria aj modlitby, ktoré môžu bezprostredne vyvierať z hĺbky duše každého človeka. Dalo by sa povedať, že sú to také mantry, ktoré opakovaním sa môžu zvyšovať previbrovanie človeka na vyššiu duchovnú úroveň. To znamená konať dobro a lásku a vymedziť zlo a negativitu zo svojich životov. O tom sú Modlitby. Ďalšiu časť zbierky tvoria Posolstvá, ktoré vychádzajú z podvedomia človeka napojeného na informačnú sféru „matky Zeme“. Dana Janebová zbierkou poézie VIBRÁCIE NEBA prispela k významnému medzníku prechodu ľudstva z veku Rýb do veku Vodnára, v ktorom sa ľudstvo bude rozvíjať bez násilia, vojen a ľudskej nenávisti. Podstatou zbierky je aj uvedomenie si návratu k pravému učeniu Krista, ktoré by nemalo mať prostredníka vo svetových náboženstvách.
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Myrtle’s Sun


Myrtle’s Sun, poetkina najnovšia – v poradí piata zbierka je plná obdivu a lásky k umelcom, ktorí ovplyvnili jej život a tvorbu. Zbierka je pomenovaná podľa básne Myrtle’s Sun, ktorú Denisa venovala Vojvodkyni Catherine z Cambridge a za ktorú sa jej dostalo i poďakovania. Review na knihu venoval autorke i Les Reed, OBE, FCL London, jeden z najvýznamnejších hudobných skladateľov a producentov v UK. Báseň venovaná významnému skladateľovi je súčasťou útlej zbierky.
Vypredané
0,33 € 6,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ponad víchrice


Zbierka Ponad víchrice predstavuje výber z celoživotnej tvorby autora, rozdelený do dvoch časti – zbierok. Prvá pod názvom Nebesá v hlave obsahuje najmä lyriku a verše o Domove a vlasti. Druhá pod názvom Víchrice v hlave je špecificky zameraná na protivojnovú poéziu. Má štyri cykly. Cyklus Z plnej poľnej vzdoru je protestom proti vstupu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa v roku 1968. Cyklus Mizerére je vzburou autora proti súčasným vojnovým aktivitám a prípravám na veľkú vojnu USA, NATO a EÚ. Jeho poézia oslobodzuje pravdu spod utilitárnych politických manipulácií, klamstiev, podvodov a lží zameraných propagandisticky, a presným pomenovávaním veci, javov, politických aktivít a skutočnosti siaha až kdesi na kostnú drieň americkému militarizmu so zhubným nádorom podporujúcim revitalizáciu fašizmu druhej svetovej vojny na Ukrajine. O agresivite amerického militarizmu svedčí skutočnosť, ako uviedol denník Pravda z 26.2.2015, že z 248 vojnových konfliktov po druhej svetovej vojne 201 z nich vyvolali alebo priamo viedli USA. Sú to desivé politické intrigy a manipulácie vojnového parazitizmu USA. A tomu nehanebne hovoria demokracia a sloboda, ktorá je slobodou pre zbrojný arzenál USA, najväčší na planéte, ale porobou pre ostatné národy. Proti tejto politickej manipulácii zdvihol hlas autor.
Vypredané
0,30 € 6,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Stopami dláždění Mademoiselle Paris


Jaroslav Seifert říkal, že město, které milujeme, musíme ohmatat nohama. A jak jinak si zamilovat město na Seině, než je prochodit křížem krážem a vnímat každý detail? Chodit až do únavy a i ve snu si vybavovat zřetelně prchavé vjemy, v nichž se s třídají místa důvěrně známá s dechem osob, co prošly našim životem a někam se vytratily! Sbírka veršů Stopami dláždění mademoiselle Paris nijak neskrývá milostnou emoci, zážitky mnoha procházek, které zanechaly hluboký zážitek a detailní vzpomínku. S etkáváme se tu s obrázky lidí, kteří tu žijí a které potkáváme či někdy dávno jsme je potkali, s reminiscencí na lásku, na nostalgii rozchodů i na opilost štěstí. Každý kousíček dláždění vyvolá mozaiku vzpomínek. Ve vzácné souhře tu verše básníka dot váří kresby dalšího milovníka Paříže Jana Antonína Pacáka.
Vypredané
0,35 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zrkadlo


Alexander Marčan bol popri svojej profesii chemika zhruba 20 rokov aktívnym členom divadelného súboru Divadlo pre Vás pri Istrocheme. Výber z jeho tvorby predstavuje akýsi básnický denník, v ktorom sú zachytené rôzne životné situácie. Verše sú zväčša rýmované a pravidelné, čomu básnik podriaďuje aj slovnú zásobu. Vo voľnom verši je slovník uvoľnenejší a výrazne vyniká silná stránka – obraznosť. Miestami básne reagujú na spoločenskú situáciu, autor sa nevyhýba politike a kritickému pohľadu na ňu. Verše venované intímnym motívom, ako je láska, vzťah k deťom a podobne, sú poznačené vedomím o plynutí času, o nemožnosti zastaviť okamih, o zmene, ktorá nezadržateľne smeruje k zániku. Preto celá zbierka vyznieva nostalgicky, hoci ňou miestami prebleskne hravá struna.
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pozvanie do večnosti


Túžbu po večnosti nám do srdca vložil Boh. A On jediný nám ju dokáže naplniť. Naše vlastné cesty a úsilie sú márne. Boh nám zanechal Bibliu, Jeho Slovo, kde nám ukazuje tú pravú cestu vedúcu do večnosti. On jediný nám dá aj silu a schopnosť po tej ceste kráčať a prísť do cieľa.
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Shopping terapia


Branko Čegec - chorvátsky básnik, esejista, literárny kritik, dlhoročný časopisecký a knižný redaktor vstúpil do literatúry v osemdesiatych rokoch ako autor s konkretistickou skúsenosťou v rámci generácie sústredenej okolo kultového dvojmesačníka Quorum, autor manifestujúci nedôveru voči jazyku i voči sprofanovanej realite. V deväťdesiatych rokoch rozširuje autoreflexívnosť o bohatšie referenčné vrstvenia a vychádza v ústrety čitateľovi, ba v najnovších zbierkach vstupuje do priestoru tematízovania každodennosti, pričom len v náznakoch uplatňuje kedysi zdôrazňované modernistické vedomie a nedôveru v zmysel posolstva.
Vypredané
0,40 € 8,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pískovište


Básnická sbírka Miroslava Fišmejstra. ( Ten stolek je nízký! - Petrov 2005 To okno je malé! - Carpe diem 2006 Aspoň že postel je pohodlná ... - Carpe diem 2007)
Vypredané
0,47 € 9,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Píseň - žalmy pražské a jiné


Sbírka 144 krátkých básní - poetických meditací o životě, Bohu a našem postavení ve světě.
Vypredané
0,30 € 6,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Desátek


Lydie Romanská (*1943) prožívá svůj život tak trochu stranou hlavních cest v prostředí Ostravska, kdysi výrazně dělnickém. Navzdory tomu je básnířkou s intenzivním vztahem k umění, a to nejen slovesnému. V civilním povolání řídí Základní uměleckou školu v Ostravě-Svinově a diriguje dětský pěvecký sbor Cantabo. Do jejího světa neodmyslitelně patří i životní druh, hudební skladatel Dobroslav Lidmila, mj. tvůrce vokálních skladeb na texty své ženy. (Viz fragmenty partitur použité k ilustracím v této knize.) Přestože značná část publikačních aktivit Lydie Romanské je také spojena s Ostravou, rozhodně není autorkou regionální. Náš svazek s názvem Desátek — výbor z deseti tiskem vydaných básnických knih — dokazuje, že její tvorba má místo v kontextu celé české lyriky. Nepostrádá typickou ženskou jemnost a senzitivnost, ale jak poznamenává editor svazku Jiří Urbanec „stále se pokouší pochopit a scelit obraz světa, který je navýsost i ve zdánlivě zastrčených a nevšímaných detailech dramatický...“
Vypredané
0,43 € 8,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Matora


Dlho nezvestná romantická básnická skladba slovenského dejateľa sa po mnohých rokoch od napísania dostáva prvý raz na pulty kníhkupectiev. V depozite Matice slovenskej ju objavil a edične upravil Pavol Vongrej. Doslov Peter Zajac. Ilustrácie Marián Meško.
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Chodec


Keby človek prebehol básnický debut Petra Staríčka Chodec (Vydavateľstvo DALi, Košice) len tak očami, prekvapila by ho formálna dokonalosť tejto prvotiny, kde je prvá časť napísaná vo vycibrených sonetoch a kde aj iné časti svedčia o autorovom talente. Lenže takéto rýchločítanie nestačí; aby sme pochopili Staríčkovu prvotinu, treba ju vedieť prečítať. Nie sú to totiž len zozbierané básne, ale ucelená skladba, ktorá je metaforou zrodu a bytia človeka. Autor svoj zámer tak dokonale zašifroval, že i trpezlivému čitateľovi dosť dlho trvá, kým príde na to, že v riadkoch, pod riadkami, medzi riadkami a za riadkami jednotlivých básní je chodec, vlastne novorodenec, ktorý kráča po napnutom lane a pod sebou vidí hlbokú priepasť, tmu, „z ktorej sa rútia zvuky a slová“ (Jozef Bžoch).
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Co oči nevidí


Co oči nevidí je kniha lyrických básní ze všech sbírek Jiřího Žáčka, které mají většinou vážný obsah, ale v celku básně rozdávají radost a vzrušení. Básník nevěří v božské vnuknutí, ale v úžasnou schopnost lidského mozku přemýšlet o více věcech současně, o více pravdách, o kladech a záporech. Jen tak se nám v mysli jako blesk z čistého nebe zjeví nečekané myšlenky a nápady. Fantazie je božský dar a básník musí umět sdělit ho srozumitelně. Jiřího Žáčka fascinuje splynutí poezie a života a líbí se mu rozepsat báseň - a nechat ji nedokončenou. V jedné Bradburyho povídce malíř Picasso kreslí na pláži obrazy do písku a s uspokojením sleduje, jak mořský příliv jeho dílo vzápětí smaže. A stejné uspokojení přinášejí i verše o tom, co oči nevidí.
Vypredané
0,68 € 13,58 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bílá růže na střence noci


Básnická sbírka Viktorie Rybákové obsahuje neobyčejně vyzrálé texty – nejde ostatně tak docela o prvotinu, autorka v průběhu devadesátých let publikovala několik sbírek vlastním nákladem. Je znát, že básně vznikaly v průběhu mnoha let, autorka se k nim stále vracela, přepracovávala je a cizelovala. Výsledkem je civilní, tichá, do sebe obrácená poezie, která nehýří efekty, ale o to více na čtenáře působí. Verše jsou psány sdělným jazykem, jenž dává vyniknout neobvyklým obrazů a obratům, jimiž však autorka moudře šetří. Jiskrná poezie, jejížtóny rezonují s pocity každého z nás.
Vypredané
0,28 € 5,59 €

dostupné aj ako:


Pre niekoho nezmyselné, pre iného uchu lahodiace. Také je básnické umenie.

Tu ste správne, ak si radi vychutnáte krátke verše o láske alebo dlhé o živote, poéziu veselú či vážnu. Nájdite si v našej ponuke ideálnu báseň na prednes alebo na intímne tiché čítanie.

Ak obľubujete klasikov, vyberte si niektorého z najprekladanejších svetových básnikov. Vychutnajte si nesmrteľné verše z pera Apollinairea, Walta Whitmana, Johna Keatsa a mnohých ďalších. O tom, že romantická poézia nemusí byť vždy o láske vás presvedčí Stendhal či Lord Byron. O temných stránkach ľudskej duše nás aj po desaťročiach vie poučiť Baudelaire či Rilke.

Očarila vás súčasná tvorba? Nesklamú vás ani slovenskí autori. Pavel Hirax Baričák a množstvo jeho kolegov i kolegýň poetiek vám rado spríjemní dlhé večery. Siahnite po veršoch Jany Melcerovej inšpirovaných ženskou dušou, po básnických zbierkach dvojjazyčnej autorky Judity Kaššovicovej či po Mile Haugovej, držiteľke prestížnej ceny Dominika Tatarku.

Radi si beriete básne ako spoločníkov na cesty? Vtedy sa vám bude hodiť niektorý z našich titulov „do vrecka“. Čas strávený vo vlaku či let na dovolenku bude razom príjemnejší.

Hľadáte niečo špeciálne? Možno zbierate zaujímavosti či pátrate po darčeku pre blízkeho. Skúste zbierky poézie od známeho režiséra Tima Burtona alebo beatlesáka Johna Lennona. Pre skalných fanúšikov ako stvorené.

Nájdete tu slovenskú poéziu, českú poéziu, svetovú poéziu aj antológie.