Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Náboženská literatúra pre deti strana 24 z 29

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Nedeľné katechézky pre najmenších (Liturgický rok A) 2019/2020


Zošit s 52 katechézkami na nedele a veľké sviatky v liturgickom roku A. Stránky sú perforované a umožňujú vytrhávanie listov. Každú katechézku tvorí nedeľné evanjelium písané formou maľovaného čítania a k nemu niekoľko úloh, orientovaných predovšetkým na mladší, predškolský vek: maľovanie, grafomotorické úlohy (bludiská, obťahovanie línií), hľadanie rozdielov a dvojíc, úlohy s písmenami. Ich cieľom je prepojiť duchovné s tvorivým.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Biblia pre prvoprijímajúcich


Táto krásne ilustrovaná kniha Biblia pre prvoprijímajúcich je určená hlavne pre deti. Na 160 stranách obsahuje celý rad prerozprávaných biblických príbehov, ktoré pomôžu deťom pochopiť celý príbeh obsiahnutý v Biblii a jej hlavnú myšlienku. Učí deti o Božej láske k nám a nabáda ich aj nás, aby sme ukázali svetu našu lásku k Bohu a žili tak, ako nás naučil jeho Syn. Cieľom tejto knihy je oboznámiť deti s vierou, ktorá pretrvala tisícky rokov, a ktorá je našou súčasťou aj dnes. Biblia je koncipovaná pre deti od 8 do 11 rokov a je ideálnym darčekom pre prvoprijímajúcich.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Kráľovná z Tammiru VI,VII,VIII


Prvá časť Kráľovná z Tammiru – Priatelia čarovnej vŕby získala v roku 2009 Cenu Ivana Kraska debut roka. Medzičasom pribudlo ďalších sedem pokračovaní. Tieto tri časti Orol z kameňa, Čarovné prúty, Natálka uzavreli celý opus. Autor nám v nich ponúka rozprávkovú teológiu. Dialógy medzi jednotlivými postavami, medzi ktorými okrem množstva detí a rozprávajúcich zvierat nechýba kráľ Istar, odvážny Baldif, bezsilovia Mok a Suza, zaľúbení manželia Jakub a Marta či kajúca čarodejnica Abenis, pritom odkazujú na myšlienky z Biblie alebo priamo na známe biblické príbehy o Jakubovi a Ezauovi, Dávidovi a Nátanovi, prorokovi Jeremiášovi, krivo obvinenej Zuzane, ako aj na samotné stvorenie a vykúpenie sveta. Staňte sa v Tammire bojovníkmi dobra!
Vypredané
9,41 € 9,90 €
  • 5 /5

Ilustrovaná Biblia pre mládež


Biblia, ktorú držíš v rukách, je ilustrovaná adaptácia zostavená špeciálne pre mládež. Na okrajoch knihy nájdeš mnohé poučné obrázky a fotografie prinášajúce dobové informácie s vysvetľujúcimi textami. Pri čítaní tejto knihy spoznáš nielen biblické texty,ale aj históriu a geografiu.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Nedeľný bulletin pre deti (Liturgický rok B)


Čo má spoločné nedeľný bulletin a sejačka Poznáte tie svetielka v očiach vašich detí, keď počas bohoslužby slova tíško vyhrknu: To poznám! To sme čítali!" Stane sa to vždy, keďspoznajú v Božom slove ohlasovanom v kostole slová, ktoré ste im čítali doma - za stolom, pred spaním, v aute... kdekoľvek a kedykoľvek. Božie slovo je ako horčičné zrnko. Je maličké, až nepatrné. My ako rodičia ho sejeme a niekedy zostaneme sami užasnutí, keď vidíme, ako sa v našich deťoch zakoreňuje, rastie a prináša plody. Za stolom, pred spaním, v aute... kdekoľvek a kedykoľvek čítame ako rodina Božie slovo, ono si v nás a našich deťoch nachádza svoj kúsok pôdy na zakorenenie. S veľkou radosťou vám prinášame tento zošit obsahujúci 55 nedeľných bulletinov. Zoberte ho ako takú sejačku. Nástroj, ktorým môžete vo vašej rodine zasievať Božie slovo. Bulletin vám pomôže pripraviť sa na slávenie nedeľnej liturgie. Tak rodičom, ako aj deťom. Aby ste z používania nedeľného bulletinu mali čím väčší úžitok, ponúkame vám niekoľko praktických rád: 1. Vyhraďte si 30 minút pokojného času. Niekedy vám bude stačiť 15 minút. Počítajte však radšej s rezervou. Božie slovo si ju zaslúži. Dobrý čas môže byť napríklad sobotný podvečer alebo nedeľné ráno pred svätou omšou. Bude dobré, ak to bude každý týždeň ten istý čas. Ako rodina si vytvoríte pekný návyk, nebudete z týždňa na týždeň riešiť, či idete robiť bulletin vtedy alebo vtedy. Deti si na ten čas zvyknú a budú sa naň tešiť. 2. Jeden rodič nech pomaly prečíta z Biblie nedeľné Evanjelium (nájdete ho v pravom hornom rohu na prvej strane bulletinu). Potom si spolu prechádzajte doplňovačku. Budete prekvapení, aké ťažké slová si už malé deti dokážu zapamätať a správne doplniť! 3. Ak máte detí viacero, môžete medzi nich jednotlivé úlohy buď rozdeliť, alebo nedeľný bulletin jednoducho skopírovať, aby malo každé dieťa svoj vlastný papier. 4. Bulletin je vhodný pre deti od cca 5-6 rokov. Už deti v tomto veku zvládnu po prečítaní Božieho slova s vašou pomocou dopĺňať jednotlivé slová a urobiť jednoduchšie úlohy. Školáci zmáknu aj tajničky. 5. Nečakajte dokonalosť. Niekedy budete bulletin vypĺňať s veľkou chuťou, inokedy sa vám bude zdať, že je milión dôležitejších vecí (napr. postaviť slepačiu polievku a ostrihať pred odchodom na svätú omšu deťom pazú... teda nechty). Deti sa niekedy budú tešiť, inokedy budú štrajkovať. Niekedy naň proste zabudnete. Nič to. Majte zošit vždy po ruke a vytrvalo sa vracajte k rozhodnutiu pracovať s ním. Našťastie, Božie Slovo môžeme siať celoročne.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Biblia pre maličkých 6. vydanie


Nové, rozšírené vydanie s novou obálkou. Nájdete v ňom okrem príbehov z Biblie známu modlitbu Otče náš a Desatoro Božích prikázaní, ale aj milú modlitbičku pred spaním Anjeličku, môj strážničku.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Náboženství


Proč Egypťané mumifikovali své zesnulé? V co věřili staří Řekové? V čem spočívá osmistupňová cesta? Proč se židé modlí u Zdi nářků? Proč muslimové putují do Mekky? Na tyto a další otázky týkající se náboženství najdete odpověď v této knize. Získáte přehled o základech náboženských učení a o jejich vnějších projevech od nejstarších dob až po současnost.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Biblia pre maličkých - 4.vydanie


Biblia pre maličkých je určená najmenším detským čitateľom, poskytuje im prvé zoznámenie sa so svetom Biblie - Svätého písma Starého i Nového zákona. Leporelová kniha v mäkčenej väzbe s kartónovými listami poskytuje stručné zrozumiteľné texty známych biblických príbehov, ktoré vhodne dopĺňajú bohaté realistické ilustrácie. Pútavé príbehy poskytnú najmenším nezabudnuteľné zážitky a môžu ich podnietiť k záujmu o čítanie ďalších príbehov.
Vypredané
8,84 € 9,30 €

Biblia pre maličkých - leporelo


Biblia pre maličkých je určená najmenším detským čitateľom, poskytuje im prvé zoznámenie sa so svetom Biblie – Svätého písma Starého i Nového zákona. Leporelová kniha v mäkčenej väzbe s kartónovými listami poskytuje stručné zrozumiteľné texty známych biblických príbehov, ktoré vhodne dopĺňajú bohaté realistické ilustrácie. Pútavé príbehy poskytnú najmenším nezabudnuteľné zážitky a môžu ich podnietiť k záujmu o čítanie ďalších príbehov.
Vypredané
8,84 € 9,30 €

Nedělní misálek


Nedělní misálek pro děti s ilustracemi Jindry Hubkové.
Vypredané
6,92 € 7,28 €

Môj pamätník k prvému svätému príjmaniu


Prvé sväté prijímanie patrí k najslávnostnejším chvíľam v živote dieťaťa. Táto kniha sa stane trvalou spomienkou na slávnostný deň, keď deti prijmú Pána Ježiša v Oltárnej sviatosti do svojich čistých sŕdc. Priateľstvo s Pánom Ježišom je jedno z najcennejších. Želáme všetkým deťom, aby sa nikdy tohto krásneho priateľstva nevzdali a nech im vydrží po celý život.
Vypredané
5,96 € 6,27 €

Putovanie troch kráľov


Beatrice Masini (jedna z najznámejších talianskych detských spisovateliek) napísala 24 vianočných príbehov plných fantázie a vložila ich do knihy Putovanie troch kráľov. Začínajú 1. decembra a plynule pokračujú až nastane ten vytúžený deň 24. december - Štedrý deň. Hlavnými hrdinami príbehov sú traja králi, ktorí si pomýlili kométu a vydali sa na dlhú cestu plní nádeje a očakávania. Na ceste s nimi narazíte na mnoho známych osôb ako je Mária a Jozef alebo pastieri. Keď konečne dorazia na miesto a zaklopú na dvere, je práve 24. december. Knižka je vhodná ako prvé čítanie pre deti okolo 7 rokov.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

V Božom objatí


Pútavá knižka sa zrodila v Roku milosrdenstva na podnet pápeža Františka. Ten bol natoľko očarený publikáciou o Eucharistii Ja som s vami, že vyzval kardinála Comastriho, aby podobnú knihu napísal aj o sviatosti zmierenia. Autor vtiahne malých čitateľov nenúteným spôsobom do tajomstva tejto sviatosti prostredníctvom príbehov, ale aj modlitieb. Text opäť sprevádzajú nádherné ilustrácie a úvod do publikácie napísal pápež František.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Rozprávky a príbehy nielen pre Dorotku


Dorotke sa veľmi páčili rozprávky, ktoré jej stará mama rozprávala pred spaním, a predsa mala jednu špeciálnu prosbu: “Babi, nás tie cudzie rozprávky veľmi nezaujímajú. Nemohla by si si radšej vymyslieť svoje vlastné? A nech je z nich taká knižočka. A ja do nej nakreslím obrázky!” sľúbila Dorotka. “Knižka s obrázkami je predsa krajšia ako len taká s písmenami.” “Páčili by sa nám rozprávky o nejakých veciach. Ale nech rozprávajú ako ľudia. A pridaj aj príbehy, ktoré si zažila ty, alebo niekto, koho poznáš…” A tak vznikli rozprávky a príbehy o nábytku, čo sa nestratil, o popletenej rozprávke, o klavíri, o mamičkiných slzách, o ústnej harmonike, ale aj o trkotavom vláčiku či vzdorovitej chladničke. Okrem básnickej zbierky Aj ja som kvapka prinášame v krátkom čase aj druhé dielko z pera Janky Nagajovej s kresbami Dorotky Porubskej s názvom Rozprávky a príbehy nielen pre Dorotku.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Drahý pápež František


Ak by ste sa mohli spýtať pápeža Františka jednu otázku, ako by znela? Deti majú otázky a pochybnosti rovnako ako dospelí, ale málokedy je im daná možnosť vyjadriť svoj názor a spýtať sa na to, čo im leží na srdciach. V knihe Drahý pápež František - Svätý Otec odpovedá na listy detí z celého sveta im dal túto možnosť a obohatil duchovnú hĺbku odpoveďami na otázky detí z celého sveta. Niektoré sú vtipné, iné vážne. A niektoré vám poľahky zlomia srdce. Ale všetky sú od detí, ktoré si zaslúžia poznať pravdu a cítiť nekonečnú Božiu lásku.
Vypredané
8,08 € 8,50 €

Moja prvá Biblia


Kniha kníh, vysvetlená jednoduchým a plynulým spôsobom, aby deti mohli spoznať počiatky života a svedectvo, ktoré Boží syn priniesol na zem. Od stvorenia sveta až po zmŕtvychvstanie Ježiša, najvýznamnejšieho človeka, akého ľudstvo poznalo.
Vypredané
8,08 € 8,50 €

Chrám múdrosti


Spoznávanie Svätého písma je vložené do dobrodružného príbehu dvoch malých detí. Matúš a Veronika spolu s mníchom Gabrielom prechádzajú výnimočnou katedrálou. Mních Gabriel vymaľoval okná výjavmi zo Starého i Nového zákona. Deti sa spolu s ním podrobne zoznamujú so zjavenou pravdou v chráme múdrosti. Kniha obsahuje nádherné ilustrácie a text je vhodne doplnený obsažnými vysvetlivkami, z ktorých sa poučia nie len deti. Je vhodným darčekom pre prvoprijímajúce deti a výbornou pomôckou pri náboženskej výchove detí. V roku 2006 získala ocenenie ZKVS ako víťazný titul v kategórii detskej literatúry.
Vypredané
7,89 € 8,30 €

Cesta Bibliou


Pomocou ilustrácií, textu a časovej osi môžu mladí ľudia porozumieť veľkému biblickému príbehu a spoznať Boží plán spasenia. Časovú os Cesta Bibliou využijete v nedeľných besiedkach, na mládežníckych stretnutiach a na rôznych iných podujatiach, kde mladí ľudia objavujú Bibliu. Pomôžme mladým ľuďom porozumieť veľkému príbehu Biblie. Bez ohľadu na to, z akého prostredia pochádzajú deti a mladí ľudia, s ktorými pracujete, či vyrástli v cirkvi alebo nie, je pre ne dosť náročné vnímať Bibliu ako jeden príbeh. Biblické príbehy poznajú ako izolované časti histórie, ktoré im málokto pomôže poskladať dokopy. V Ceste Bibliou sme sa o to pokúsili.
Vypredané
7,51 € 7,90 €
  • 5 /5

Pravda o Ježišovi Kristovi


PREŠETRITE PRÍPAD JEŽIŠ! Ak niekto povie, že niečo je pravda, ešte to neznamená, že to pravda naozaj je. Ako teda viete, čomu veriť? Detektív J. Warner Wallace dôverne pozná vzrušenie spojené s vyšetrovaním významného kriminálneho prípadu. V tejto príručke sa s vami podelí o techniky, ktoré využívajú skutoční detektívi, a prostredníctvom nich vám pomôže odhaliť pravdu o kresťanskej viere. Buďte pripravení vypočúvať svedkov, robiť si poznámky z vyšetrovania, skúmať dôkazy a zahĺbiť sa do toho najdôležitejšieho prípadu na svete prípadu Ježiš Kristus! Kniha deťom poslúži ako kreatívny, zrozumiteľný a presvedčivý základ, ktorý im pomôže vycibriť si logické myslenie. Budú nadšené možnosťou pozrieť sa na dôkazy viery očami detektíva! Lee Strobel, autor populárnych kníh Kauza Kristus, Kauza viera, Kauza Stvoriteľ Táto kniha vaše deti zaujme novosťou prístupu a pútavosťou. Nehovoriť deťom, čo si majú myslieť, ale namiesto toho ich naučiť rozmýšľať, to je základný predpoklad, aby sme z nich dokázali vychovať všestranných a vyrovnaných dospelých ľudí. Melissa Joan Hartová, herečka z filmu Boh nie je mŕtvy II Ak vám záleží na tom, aby vaše deti boli pripravené brániť pravdu o Ježišovi, určite im dajte prečítať túto knihu. Josh McDowell, kresťansky apologeta a autor kníh Hľadanie pravdy, Nové dôkazy, ktoré vyžadujú rozhodnutie, Dont Check Your Brains at the Door (Nezabudnite používať hlavu)
Vypredané
7,51 € 7,90 €

V knižnej kategórii náboženská literatúra pre deti objavíte široký výber kníh, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre deti a ponúkajú im možnosť objavovať náboženské hodnoty, tradície a príbehy.

Kategória náboženskej literatúry pre deti je plná príbehov, ktoré prezentujú rôzne náboženstvá a duchovné hodnoty vhodné pre ich vek. Tieto knihy poskytujú dieťaťu možnosť objaviť základy viery, etiky a morálky prostredníctvom príbehov, ilustrácií a zrozumiteľného textu.

Nájdete tu knihy, ktoré sa zaoberajú rôznymi náboženskými témami, ako sú biblické príbehy, modlitby, oslavy sviatkov, duchovné hodnoty, náboženské tradície a mnoho ďalších. Tieto knihy sú vytvorené tak, aby boli prístupné a zaujímavé pre deti, a pomáhajú im lepšie porozumieť a vnímať svet náboženstva.