! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Slovenský jazyk strana 37 z 46

Diktáty a pravopisné cvičenia pre 3. ročník ZŠ


Cvičebnica ponúkne žiakom 3. ročníka základnej školy možnosť precvičiť a upevniť si základné učivo z gramatiky. Okrem množstva diktátov a rôznych pravopisných cvičení v nej nájdu aj veľa tvorivých a zábavných úloh – prešmyčiek, krížoviek a doplňovačiek.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Precvičujeme si vybrané slová


Pre žiakov druhého stupňa a osemročných gymnázií Táto publikácia je zábavným čítaním, lúštením a učením sa v jednom. Žiaci si precvičia pravopis po obojakých spoluhláskach riešením rébusov, doplňovačiek, krížoviek, prešmyčiek a hádaniek. Pre učiteľov a rodičov sú pripravené cvičenia, diktáty a testy, aby mohli precvičovať pravopis vybraných slov so svojimi žiakmi a deťmi.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Zábavné diktáty a pravopisné cvičenia pre 1. stupe


Úlohy vo forme diktátov, doplňovačiek, pravopisných cvičení sú zoradené podľa zásady postupnosti a náročnosti. Ďalším kritériom je zábavné učenie, preto na konci jednotlivých častí si žiaci môžu vyriešiť rozmanité zábavné a tvorivé úlohy. V úvode si žiaci aj učitelia nájdu postup, ako pracovať s cvičebnicou a v závere Kľúč na overenie správnosti riešenia.
Vypredané
4,28 € 4,50 €

Úlohy na rozvíjanie čitateľskej gramotnosti žiakov 7. - 9. ročník


Pre žiakov 7. – 9. ročníka základných škôl a gymnázií s osemročným štúdiom Čitateľská gramotnosť nie je jednoduchá schopnosť plynulo a rýchlo čítať, je to spôsobilosť porozumieť písanému textu a využívať ho na ďalšie vzdelávanie a na vlastné ciele. Rôzne testovania preukazujú, že čitateľská gramotnosť je na slovenských školách na nepostačujúcej úrovni a stále sa zhoršuje. Publikácie pomáhajú preklenúť priepasť medzi starou školskou metódou memorovania a novou, založenou na samostatnej práci žiakov s textom. Sú v súlade s učebnými osnovami, uplatňujú sa v nich medzipredmetové vzťahy – obsahujú texty z rôznych odborov /biológia, dejepis, geografia, fyzika, chémia.../. Význam publikácií spočíva najmä v tom, že prichádzajú na trh v čase, keď nie sú k dispozícii žiadne učebné pomôcky na rozvíjanie čitateľskej gramotnosti žiakov základných škôl.
Vypredané
5,32 € 5,60 €

Precvičme si gramatiku


Pracovný zošit umožňuje žiakom 3. a 4. ročníka precvičiť a upevniť si základné učivo z gramatiky a zdokonaliť sa v konkrétnych jazykových javoch. Autorka ho pripravila v súlade so Štátnym vzdelávacím programom a jeho vzdelávacími štandardadami pre príslušný predmet a daný ročník. Cvičenia nasledujú za sebou v chronologickom poradí, tak ako sa preberajú v rámci vyučovacích hodín slovenského jazyka. Pre väčšiu prehľadnosť ich usporiadala aj podľa jednotlivých ročníkov. Žiaci a pedagógovia nájdu v publikácii pravopisné cvičenia, doplňovačky, tajničky, diktáty, tvorivé a zábavné úlohy, ktoré majú didaktický charakter. Sú koncipované so zameraním na zvukovú stránku jazyka, pravopis a morfológiu. V závere publikácie je vypracovaný kľúč na overenie správnosti riešenia úloh a testy na overenie si vedomosti. Ocenia to najmä žiaci pri samostatnej práci alebo pri domácej príprave. Testy využijú dobre aj učitelia na hodinách v rámci hodnotenia. Metodicky vydarená publikácia bude vhodným doplnením k učebniciam pre 3. a 4. ročník základných škôl.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Diktáty pre 4 triedu ZŠ


Knižky z edície Diktáty sú navrhnuté tak, aby deťom pomohli prekonať ťažkostispojené so slovenským pravopisom. Viac než 200 diktátov je radených podľa preberaných osnov v jednotlivých triedach. Sú vhodným doplnkom ku všetkým používaným učebniciam prvého stupňa ZŠ.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

dostupné aj ako:

Diktáty pre 2. triedu ZŠ


Knižky z edície Diktáty sú navrhnuté tak, aby deťom pomohli prekonať ťažkostispojené so slovenským pravopisom. Viac než 200 diktátov je radených podľa preberaných osnov v jednotlivých triedach. Sú vhodným doplnkom ku všetkým používaným učebniciam prvého stupňa ZŠ.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Diktáty pre 3. triedu ZŠ


Knižky z edície Diktáty sú navrhnuté tak, aby deťom pomohli prekonať ťažkostispojené so slovenským pravopisom. Viac než 200 diktátov je radených podľa preberaných osnov v jednotlivých triedach. Sú vhodným doplnkom ku všetkým používaným učebniciam prvého stupňa ZŠ.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

dostupné aj ako:

  • 4 /5

Hravá slovenčina 5


Pracovný zošit Hravá slovenčina 5 obsahuje zaujímavé a originálne cvičenia, pomocou ktorých si žiaci osvoja základné gramatické kategórie a pravidlá slovenského pravopisu. Zahŕňa tiež úlohy venované slohovému výcviku, ktoré podporujú rozvíjanie vyjadrovacích schopností a zručností žiaka. Dôležitou súčasťou pracovného zošita sú cvičenia zamerané na čítanie s porozumením a rozvoj slovnej zásoby. Pracovný zošit poskytuje primeraný priestor na opakovanie učiva v rámci každého tematického celku a na konci prináša súhrnný prehľad učiva z celého ročníka. O B S A H: I. I. Opakovanie učiva zo 4. ročníka II. Zhovárame sa a diskutujeme III. Píšeme si so známymi IV. Chceme byť informovaní V. Informujeme včas a správne VI. Opisujeme svet vôkol nás VII. Tvoríme jednoduché príbehy VIII. Príbeh a opis patria k sebe IX. Zhotovujeme podľa návodu X. Opakovanie učiva z 5. ročníka
Vypredané
3,09 € 3,25 €

Hravá slovenčina 6


Pracovný zošit Hravá slovenčina 6 obsahuje zaujímavé a originálne cvičenia, pomocou ktorých si žiaci osvoja základné gramatické kategórie a pravidlá slovenského pravopisu. Zahŕňa tiež úlohy venované slohovému výcviku, ktoré podporujú rozvíjanie vyjadrovacích schopností a zručností žiaka. Dôležitou súčasťou pracovného zošita sú cvičenia zamerané na čítanie s porozumením a rozvoj slovnej zásoby. Pracovný zošit poskytuje primeraný priestor na opakovanie učiva v rámci každého tematického celku a na konci prináša súhrnný prehľad učiva z celého ročníka. O B S A H: I. I. Opakovanie učiva zo 4. ročníka II. Zhovárame sa a diskutujeme III. Píšeme si so známymi IV. Chceme byť informovaní V. Informujeme včas a správne VI. Opisujeme svet vôkol nás VII. Tvoríme jednoduché príbehy VIII. Príbeh a opis patria k sebe IX. Zhotovujeme podľa návodu X. Opakovanie učiva z 5. ročníka
Vypredané
3,09 € 3,25 €

Čítanka pre 3. ročník základných škôl (Pracovný zošit)


Pracovný zošit od autorov novej Čítanky pre 3. ročník ZŠ zaručuje nadväznosť v precvičovanom učive na novú platnú učebnicu. Pracovný zošit obsahuje úlohy na prehĺbenie a rozšírenie schopností pracovať s textom. Úlohy zároveň rozvíjajú všestranne kompetenciu čítať s porozumením, a to vzhľadom na žiaka – čitateľa 3. ročníka so zameraním aj na vyšších úrovniach: žiaci nielen vyhľadávajú údaje a fakty v textoch, ale úlohy ich systematicky vedú k samostatnému tvorivému premýšľaniu o obsahu textov, tiež ich nabádajú k formulovaniu vlastných názorov, postojov a argumentov. Pracovný zošit je súčasťou série učebných textov Čítanka pre 3. ročník ZŠ.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Čítanka pre 1. ročník + Abeceda


Čítanka nadväzuje na prácu s novým šlabikárom a prináša okrem textov aj zaujímavé úlohy, ktoré svojim charakterom nadväzujú na úlohy v šlabikári. Texty vekuprimerane a didakticky vhodne podporujú čítanie s porozumením, pričom svojim obsahom sledujú i citové a výchovné pôsobenie na dieťa. Zostavenie textov a sprievodných úloh podporuje čítanie s porozumením a dáva učiteľovi materiál na zmysluplné využitie čítankového obdobia. Čítanka je spracovaná podľa požiadaviek ŠVP a príloh ISCED 1. Čítanka je schválená Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
8,99 € 9,46 €

Šlabikár - 1. časť + abeceda Štefeková


Šlabikár a čítanka sú víťazom konkurzu Ministerstva školstva SR v roku 2006. Šlabikár, ktorý pozostáva z dvoch častí, pokrýva prácu v prípravnom a šlabikárovom období. Jeho úlohou je naučiť dieťa rozlišovať písmená a sprostredkovať základy gramotnosti.Okolo každej dvojstrany sa nachádza súbor nápovedných obrázkov. Od začiatku umožňuje deťom jednoduchšie osvojovanie písmen a poskytuje možnosť stretávať sa od začiatku so všetkými písmenami. Deti poznávajú písmená, prostredníctvom sluchového rozlišovania hlások na začiatku slova. Šlabikár obsahuje zmysluplné a vekuprimerané texty a príbehy. V celom šlabikári sú zaradené cielené, často zábavné didaktické hry, ktoré podporujú čítanie s porozumením.Na vyhradených stranách s písanými textami má žiak možnosť systematicky pracovať s písaným písmom. V spodnej časti každej strany prípravného obdobia je krátka metodická informácia určená učiteľovi. Šlabikár bol v spolupráci s ŠPÚ experimentálne overený na celoslovenskej vzorke žiakov.
Vypredané
8,82 € 9,28 €

Čítanka pre 2. ročník základných škôl (Pracovný zošit)


Pracovný zošit je spracovaný moderne a zaujímavo. Využíva medzipredmetové vzťahy, prierezové témy, slovné hry a prácu s textom i ilustráciou. Zaujímavým, no pritom jednoduchým spôsobom precvičuje používanie pojmov z čítanky a vysvetľuje význam frazeologizmov. Úlohy v pracovnom zošite učia žiaka pracovať s textom, vyhľadávať v texte informácie a riešiť primerané problémové situácie. Ich cieľom je aj systematicky nabádať žiaka, aby premýšľal o tom, čo čítal, vytváral si vlastný názor a vedel ho veku primeranou argumentáciou zdôvodniť. V pracovnom zošite sú aj námety na odporúčané mimočítankové čítanie pre druhákov, priebežné opakovanie a testy.
Vypredané
4,04 € 4,25 €

Slovenčina-kompletný prehľad gramatiky - polopate


Kniha obsahuje: - vysvetlenie v systéme, názorne, logicky a pokope - množstvo prehľadných gramatických tabuliek - vynikajúci doplnok pre žiakov ZŠ - množstvo ľahko zapamätateľných pomôcok na pravopis i gramatiku - upozornenie na chytáky a výnimky - vysvetlenie všetkého ako vždy POLOPATE
Vypredané
10,24 € 10,78 €

Mimočítankové čítanie 2 – pre ZŠ


Pracovný zošit, ktorý možno využiť na hodinách čítania, vyhovuje súčasným trendom vo vyučovaní slovenského jazyka (komunikatívno-zážitkový model), potrebám školskej praxe i zmenám vo vzdelávacích štandardoch. Pomáha zdokonaľovať techniku čítania – pohyby očí, zrakovú diferenciáciu a čítanie s porozumením. Je určený na aktívnu prácu s textom, aplikáciu vlastných skúseností, rozširuje slovnú zásobu, podporuje neverbálnu komunikáciu a prácu s informáciami. Písanie, ústny prejav, pantomíma, spev i kresba sú rovnomerne zapojené do procesu práce s textom.
Vypredané
4,48 € 4,72 €

Hravá slovenčina 8


Pracovný zošit Hravá slovenčina 8 sa zameriava na budovanie tvorivosti, zvládnutie základných komunikačných situácií, rozširovanie slovnej zásoby a osvojovanie základných pravidiel pravopisu slovenského jazyka. Táto publikácia obsahuje úlohy precvičujúce vedomosti a zručnosti zo 7. ročníka, náuku o slove, tvaroslovie, vetnú skladbu a v závere v závere súhrnne precvičuje učivo 8. ročníka. Priama nadväznosť na učebnicu zaručuje vhodný pomer gramatických a slohových úloh.
Vypredané
3,09 € 3,25 €

Slovenčina pre 2. stupeň ZŠ a 8-ročné gymnáziá v kocke


Publikácia prináša prehľad učiva zo slovenského jazyka na 2. stupni ZŠ a nižšom stupni gymnázií. V šiestich kapitolách sa venuje vývinu jazyka, jeho zvukovej a významovej rovine, tvarosloviu, skladbe a štylistike. Je prehľadne členená a obohatená o množstvo príkladov, ktoré vhodne dopĺňajú teoretické učivo a pomáhajú upevniť si nadobudnuté poznatky. Vítanou praktickou súčasťou na preverenie získaných poznatkov budú aj dva súbory testov, ktoré budú obsahovať po 30 otázok.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Diktáty a pravopisné cvičenia pre žiakov druhého stupňa ZŠ a gymnázií s osemročným štúdiom, 6. vydanie


Táto príručka pre žiakov, rodičov a učiteľov obsahuje pravopisné i gramatické cvičenia, nácvičné a kontrolné diktáty. Nájdete tu aj úsmevné doplňovačky, rýmovačky či diktáty, ktoré slúžia na spestrenie a pobavenie pri nácviku. Na konci príručky sú riešenia cvičení.
Vypredané
3,44 € 3,62 €

Slovenský jazyk je jedným zo základných predmetov na základnej škole. Niektorým žiakom sa zdá jednoduchý, iným naopak zložitý. V tejto kategórii nájdete rôzne knihy, učebné pomôcky a prehľady, cvičebnice diktátov a ďalšie knihy, ktoré vám pomôžu s výukov slovenčiny.

Nájdete tu publikácie, ktoré sa venujú slovenskej gramatike základnej školy, ale aj literatúre. Pomôžu vám zvládnuť naučiť sa kde sa píše mäkké i a kde tvrdé y, pomôžu vám so skloňovaním a základmi slovenčiny.