! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Architektúra strana 111 z 113

Lacná kniha Kisszeben Keresztelő Szent János temploma


Kisszeben, Szeben (szlk. Sabinov, ném. Zeben, lat. Cibinium) város a Csergő-hegység délnyugati lábánál, a Tarca folyó völgyében. Az Eperjesi kerület kisszebeni járásának székhelye. A város legértékesebb épülete a Keresztelő Szent Jánosnak szentelt, gótikus stílusú római katolikus templom. A háromhajós plébániatemplom a főtéren áll. Alapjaiban római kori, a XIV. század elején gótikus stílusban átépítették. 1461-ben, amikor a husziták fölégették a várost, leégett a templom is. Főoltárán felirat emlékeztet a nagy tűzre. Az újjáépítés 1484-ben kezdődött. A tűztől leginkább sérült szentélyt 1505-re sikerült helyreállítani. Az 1518-ig késő gótikus stílusban megnagyobbítottáka hosszházat. A templom teljes felújítása reneszánsz kiegészítésekkel 1529-ben fejeződött be. 1846-ban újabb tűz rongálta meg a tornyát. A kisszebenieknek 33 évet kellett várniuk a rendbehozatalra. Fő ok a pénzhiány volt. 1863-ban ismét tűz pusztított. Ezután döntött a gyülekezet a templom teljes felújításáról. 1864-1879 és 1895-1897 során két ütemben folyt a rekonstrukciója. E második szakaszban Schulek Frigyes irányította a munkálatokat. A tornyot 1879-ben állították helyre a késő gótika jegyében. Szerencsére, a beavatkozások nem változtattak építészeti jellegén. A költségekhez az egyház és a hívek mellett a város és a magyar nemzeti hatóságok is hozzájárultak. Az ünnepélyes átadásra 1879. augusztus 20-án, Szent István király ünnepén került sor.
Vypredané
1,41 € 28,21 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Moderní organizační architektura


Jako žádný architekt, neuspěje se zastaralými materiály a postupy, tak žádný manažer nemůže ustrnout a používat zastaralou organizační strukturu firmy. Kniha objasňuje základní modely organizačních struktur v jednotlivých typech firem a v jednotlivých vývojových fázích firmy, neostýchá se ukázat klady i zápory jednotlivých modelů, jejich vliv na procesy i stimulaci pracovníků.
Vypredané
0,68 € 13,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Minimum Dwelling Spaces


The projects in this volume are testimony to the idea that less really can be more. Their intelligent use of space pushes the boundaries of what most of us would consider to be feasible living dimensions creating new forms and structures that meet the needs of a variety of situations. The featured constructions maximize space in overcrowded towns and cities, for example, or minimize the impact on their rural settings. Contributions from award-winning architects from around the globe along with young emerging talent are brought together in this book to provide a source of inspiration for anyone who dares to experiment with space. All the projects are illustrated with full-color photographs and accompanied by explanatory texts offering the reader the opportunity of venturing into the innovative world of Minimum Dwellings.
Vypredané
1,75 € 35,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha České hrady, zámky a tvrze I


Český překlad proslulého a sběratelsky ceněného sedmisvazkového díla o českých hradech Böhmens Burgen, Vesten und Bergslösser z poloviny 19. století. Cyklus je uspořádán na rozdíl od původního německého vydání do pěti svazků po jednotlivých krajích. Důraz je kladen na vysokou kvalitu reprodukce nádherných rytin, pro které je dílo obzvlášť ceněno.
Vypredané
2,35 € 46,91 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha 10 geometrických transformací


Znáte shodná a podobná zobrazení? Možná ano, ale afinní a projektivní transformace už spíše ne. Tato kniha od autora známé publikace Umění vidět v matematice informuje o deseti základních transformacích v rovině a neobvyklým způsobem, v rámci u nás dostupné literatury, spojuje analytický a syntetický přístup k této problematice. Výklad vychází ze znalostí a zkušeností středoškoláka, jeho poznatky o shodném a podobném zobrazení shrnuje a prohlubuje. Nově pak zavádí afinní a projektivní transformace roviny a pro srovnání i kruhovou inverzi. Předností publikace jsou její mnohé inspirace z přírody i ze zdánlivě odlehlých oborů lidské činnosti. Přinášejí podněty, které s nimi geometrii spojují a jejichž podobnost si většinou neuvědomujeme. Kniha je členěna do 14 kapitol, z nichž 2 mají ráz intermezza (jazyk geometrie, pokrývání roviny). K samostatnému promýšlení učiva slouží sbírka úloh, která je součástí publikace.
Vypredané
0,51 € 10,25 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Karlův most


Toto reprezentativní komplexně pojaté populárně naučné dílo shrnuje v jediné knize prakticky všechny poslední poznatky odborníků z nejrůznějších oborů, dotýkajících se nějakým způsobem Karlova mostu - historiků, geologů, archeologů, památkářů, archivářů, specialistů na konstrukce podobných staveb i sběratelů pověstí. Tento svým složením I odborností mimořádný autorský kolektiv,jehož jádro tvoří specialisté z institucí řízených magistrátem hl.města Prahy, přináší v 19 kapitolách zajímavým a neobvyklým způsobem mnoho dosud nepublikovaných informací o Karlově mostě. Jejich práci neotřele uvádí primátor hlavního města Prahy Pavel Bém.
Vypredané
1,17 € 23,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Atika 1987 - 1992 Emoce a forma


Publikace je prvním komplexním shrnutím činnosti designérského sdružení Atika, které se netradičním přístupem k tvorbě nábytku významně zapsalo do dějin českého designu 20. století. Za pět let existence skupiny vytvořili její členové – architekti Vít Cimbura, Bohuslav Horák, Jiří Javůrek, Jiří Pelcl a Jaroslav Šusta jr. – více než 150 originálních nábytkových objektů, svítidel a doplňků, které patří k základním dílům české postmoderny. Atika vnesla do světa funkčních předmětů obsah a příběh, svým expresivním tvaroslovím, vtipem a nadsázkou se výrazně odlišovala od svých vzorů – italských skupin Alchymia a Memphis. Proto dokázala zaujmout a prosadit se v zahraničí. Ve své době byla jediným reprezentantem českého designu za hranicemi České republiky.
Vypredané
1,34 € 26,85 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zaniklé civilizace


Pronikněte s námi do tajů minulosti při hledání ztracených měst a zapomenutých národů. Poznáte civilizace, které zanikly před mnoha staletími. V této úžasné velkoformátové knize dobrodruzi, vědci a archeologové objevují množství pokladů, řeší prastaré záhady a odhalují tajemství každodenního života před dávnými tisíciletími.
Vypredané
2,59 € 51,89 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Design nábytku v současném světě


Design proniká do všech oblastí našeho každodenního života. Je v neustálém pohybu, mění se a vyvíjí. Ludvika Kanická vybrala nejzajímavější produkty současného světového designu a na jejich příkladech popisuje, čím je ovlivněn design nábytku a designéři v posledních letech. Věnuje se tématům, která jsou pro moderní design ve vyspělých zemích samozřejmostí – ekologii, globalizaci, feminizaci oboru ad. Zdůrazňuje vliv nových materiálů a technologií na vývoj designu. Zamýšlí se také například nad vzájemným působením designu na chudobu třetího světa, proces globalizace, stárnutí populace… Díky autorčině praxi se kniha zabývá převážně nábytkem a reakcí současných designérů na nově vznikající funkce nábytku, změnu životního stylu, vznik nových sociálních a kulturních potřeb. Její závěry však platí pro široké pole designu obecně. Kniha je jedinečná svou aktuálností a také tím, že ji napsala česká autorka. Je určena nejen odborníkům a studentům, ale i laické veřejnosti. Množství fotografií doplňuje kalendář výstav a seznam specializovaných škol v České republice.
Vypredané
0,67 € 13,42 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Design 21.století


Design 21. století je vyčerpávajícím přehledem designových výtvorů, který čtenáře provede současnými hnutími, styly a trendy. Představuje nejdůležitejší designéry, kteří v současnosti působí, tak i klíčové výtvory, které jsou na nejlepší cestě stát se ikonami v designovém oboru. Autor Marcus Fair, redaktor časopisu Icon a novinář zaobírající se architekturou a designem, držitel četných ocenění, zachycuje celé spektrum designu od počátku tohoto novátorského a vzrušujícího století, včetně architektury, interiéru, nábytku, osvětlení, oblečení a doplňků, vizuální komunikace i urbanismu a krajinné architektury
Vypredané
2,32 € 46,44 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sedmdesát divů světa.Osudy slavných stavebních památek


Osudy slavných stavebních památek. Obsah výpravné publikace tvoří popis a výklad 70 největších stavitelských úspěchů starověkého světa, jenž zahrnuje nejslavnější památky, jako egyptské pyramidy, Koloseum, sochy z Velikonočního ostrova či Velkou čínskou zeď, stejně jako památky málo známé, např. kolosálního Buddhu v Bámjánu či monumentální stavby amerických indiánů. Vydejte se s námi za historií.
Vypredané
1,66 € 33,16 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Větrné mlýny v Čechách, na Moravě a ve Slezsku


Autor popisuje v úvodní stati historii větrných mlýnů u nás, jejich typologii podle stavebního materiálu i technického zařízení a mj. upozorňuje na dnešní návrat k využití větrné energie (větrné turbíny). V následné encyklopedicky podle lokalit řazené části pojednává o osudech a majitelích téměř stovky zcela či alespoň částečně dochovaných staveb, ale i zaniklých větrných mlýnů. Součástí knihy je bohatá obrazová dokumentace včetně barevné přílohy.
Vypredané
0,52 € 10,34 €

dostupné aj ako:

Interwar


British architecture between the wars is most famous for the rise of modernism - the flat roofs, clean lines and concrete of the Isokon flats in Hampstead and the Penguin Pool at London Zoo - but the reality was far more diverse. As the modernists came of age and the traditionalists began to decline, there arose a rich variety of styles and tastes in Britain and across the empire, a variety that reflected the restless zeitgeist of the years before the Second World War. At the time of his death in 2017, Gavin Stamp, one of Britain's leading architectural critics, was at work on a deeply considered account of British architecture in the interwar period, correcting what he saw as the skewed view of earlier historians who were unable to see past modernism. Beginning with a survey of the modern movement after the armistice, Interwar untangles the threads that link lesser-known movements like the Egyptian revival with the enduring popularity of the Tudorbethan, to chronicle one of Britain's most dynamic architectural periods. The result is more than an architectural history - it is the portrait of a changing nation. As an account of the period that still shapes much of Britain's towns and cities, Gavin Stamp's final work is the definitive history of British architecture between the Great War and the Blitz.
U dodávateľa
49,35 € 51,95 €

Architektura nemocnic v 21. století


Publikace Architektura nemocnic v 21. století autorů Michala Juhy a Karla Fořtla je v našem prostředí po dlouhé době první knihou, která se tomuto organizačně i technicky náročnému tématu věnuje. Z pohledu vydavatele ústavu Nauky o budovách FA ČVUT jde také o úvodní publikaci edice 17/24 knih o vystavěném prostředí. Přestože – jak podotýkají sami autoři – prožívají pacienti a jejich blízcí v nemocnicích namnoze bolestné chvíle, kniha v sobě nese optimistické poselství: toto utrpení lze mírnit. Krásné, přehledně organizované prostředí zmírňuje stres pacientů, jejich blízkých i personálu. Všem napomáhá čelit náročným životním situacím důstojně a zefektivňuje léčbu. Architekturou v malém je i tato kniha: složité téma je podáno jasně, demonstrováno na srozumitelných schématech, přehledně strukturované množství informací je doplněno vhodně volenými příklady zdařilých řešení. Lze si jen přát, aby se tento duch jasnosti a kompetence přenesl i do budoucích návrhů našich nemocnic skrze všechny, kteří se s knihou seznámí, ať už to budou architekti, lékaři, managment nemocnic či zdravotního systému, ale i veřejnost a její zainteresovaní představitelé.
U dodávateľa
30,31 € 31,90 €

Kaws


The definitive study of the work of KAWS, one of the most influential and much-loved forces in contemporary art and culture KAWS is one of the most popular and recognizable contemporary artists, whose reach extends far beyond the art world into the realms of fashion, music, and popular culture at large. Beginning his career as a graffiti artist in the 1990s, KAWS has expanded his repertoire into painting, sculpture, drawing, product design, and augmented reality, together forming an artistic vision that unites all of these practices. KAWS has collaborated with some of the most prominent international brands, including Uniqlo, Comme des Garçons, Supreme, Nike, Dior, sacai, General Mills, and many more, and the book includes images of the artist’s studio by Jason Schmidt and a selection of KAWS’s previously unpublished preparatory drawings as well as work spanning his entire career, from his early graffiti days to his highly collectible vinyl toys, complex abstract paintings, and monumental public sculptures. Richly illustrated and featuring the most significant scholarship on his work to date, this book is a definitive study on the life and career of this extraordinary artist.
U dodávateľa
49,35 € 51,95 €

Container Architecture


Design reduced to the absolute essential - the shipping container. Invented in the 1950s by Malcom McLean, these plain steel boxes with corrugated profiles revolutionized the worldwide trade sector. These huge receptacles for storing and transporting cargo have found their way into architecture to become an essential part of global building culture. Ever more astonishing architectural applications and design experiments are based on these standardized, strictly geometrically conceived units. Their imaginatively designed shells are just as versatile as their use: sometimes with original, rough surfaces with traces of use that tell a story, sometimes with a curtain facade made of wood and largescale glazing, or even as a purist composition with a sophisticated light installation. In an everchanging world with its hybrid forms of living and working, this book presents a collection of remarkable container buildings.
U dodávateľa
49,35 € 51,95 €

The Meaningful Modern Home


A collection of nine contemporary homes by architect Celeste Robbins, who imbues her modern designs with warmth and emotion In her first monograph, Chicago-based architect Celeste Robbins of Robbins Architecture proves that contemporary design can be inviting, comfortable, and graciously responsive to how we live. Illustrating Robbins’s holistic vision, which integrates architecture, interior design, and landscape, The Meaningful Modern Home features nine significant projects across the United States realized in different styles and natural materials. All offer living proof of how modernism can be warm and rooted in a vivid sense of place.
U dodávateľa
49,35 € 51,95 €

Ando. Complete Works 1975-Today. 2023 Edition


Discover the completely unique aesthetic of Tadao Ando, the only architect ever to have won the discipline’s four most prestigious prizes: the Pritzker, Carlsberg, Praemium Imperiale, and Kyoto Prize. Philippe Starck defines him as a “mystic in a country which is no longer mystic.” Philip Drew calls his buildings “land art” as they “struggle to emerge from the earth.” His designs have been described as haiku crafted from concrete, water, light, and space. But to Ando, true architecture is not expressed in metaphysics or beauty, but rather through space that embodies physical wisdom. This thoroughly updated edition spans the breadth of his entire career, including such stunning new projects as the Bourse de Commerce in Paris and the Nakanoshima Children’s Book Forest in Osaka. Each project is profiled through photographs and architectural drawings to explore Ando’s unprecedented use of concrete, wood, water, light, space, and natural forms. Featuring designs from award-winning private homes, churches, museums, and apartment complexes to cultural spaces throughout Japan, South Korea, France, Italy, Germany, Mexico, and the USA, this XXL-edition brings you up close and personal with a Modernist master. Also available in an Art Edition limited to 100 copies, with an original sketch signed by Tadao Ando and a Natural Oak box designed by Ando.
U dodávateľa
156,75 € 165,00 €

Imagine a City


A pilot's love letter to the world's greatest cities from the Sunday Times bestselling author of Skyfaring Growing up in his small hometown, Mark Vanhoenacker spun the illuminated globe in his bedroom and dreamt of elsewhere - of distant, real cities, and a perfect metropolis that existed only in his imagination. Now, as a commercial airline pilot, Mark has spent more than two decades crossing the skies of our planet and touching down in the cities he'd always longed to see. Imagine a City celebrates the metropolises he has come to know and love through the lens of the hometown his heart has never left. From the sweeping roads of Los Angeles and the old gates of Jeddah to the intricate, dream-inspired plan of Brasília, he shows us with warmth and fresh eyes the extraordinary places that billions of us call home.
U dodávateľa
15,15 € 15,95 €

Toto je priestor venovaný fascinujúcemu svetu stavebných diel, dizajnu a konštrukcie. Kategória kníh o architektúre vás zavedie do sveta, kde sa stretávajú funkčnosť, estetika a inovácia, aby vytvorili unikátne a pôsobivé stavby.

V tejto kategórii nájdete rôzne aspekty architektúry, vrátane historických pamiatok, moderných stavieb, urbanistického plánovania a dizajnu interiérov. Tu môžete objaviť rozmanité štýly a prístupy k architektonickému návrhu, ktoré odrážajú nielen funkčné potreby, ale aj kultúrne, sociálne a estetické hodnoty.

Od majstrovských diel starovekých kultúr po súčasné inovatívne konštrukcie, kategória architektúry vám umožní preskúmať rôzne éry a technológie, ktoré formujú vývoj stavebného umenia. Taktiež tu nájdete informácie o slávnych architektoch a ich prínose k architektúre.

Táto kategória je ideálna pre všetkých, ktorí majú záujem o architektúru ako umeleckú formu, ale aj o praktické a technické aspekty stavieb. Nech už máte záľubu v historických budovách, súčasných inováciách alebo budúcnosti urbanistického plánovania, kategória architektúry vám otvorí dvere do fascinujúceho sveta konštrukcie a návrhu.