! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Zdravá výživa, diéty, chudnutie strana 2 z 63

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Pravda o cukru


Chcete zlepšit svůj zdravotní stav, lépe spát, mít lepší náladu, více energie, lepší pleť, snížit chuť na sladké i svou hmotnost? To vše je možné. Díky jednoduchým fintám, které vám ve své knize představí biochemička Jessie Inchauspé, ve virtuálním světě známá jako Glucose Godesse, zpomalíte stárnutí organismu, ale přitom se nebudete muset vzdát svých oblíbených jídel, které vám dělají radost. Jessie vychází jak z ověřených vědeckých poznatků, tak ze svého vlastního výzkumu, díky čemuž se naučíte kontrolovat hladinu krevního cukru, což bude mít výrazný dopad na vaše zdraví a náladu. Glukóza neboli krevní cukr je malá molekula v těle s velkým vlivem na naše zdraví. Když jíme potraviny bohaté na škrob a cukr, uvolňuje se nám do krve. Devadesát procent z nás má v krvi příliš vysokou hladinu glukózy – a řada z nás o tom nemá ani tušení. A jak se to projevuje? Neodolatelnou chutí na sladké, únavou, neplodností, hormonálními problémy, akné, vráskami… A po nějakém čase může dojít k rozvoji závažnějších obtíží, jako je cukrovka druhého typu, syndrom polycystických ovarií, rakovina, demence nebo kardiovaskulární problémy. Jessie sestavila deset srozumitelných a originálních triků, díky kterým si hladinu glukózy v krvi vyrovnáte, a zbavíte se tak nepříjemných projevů, které její zvýšenou hladinu doprovází. Přitom ale nebudete muset držet dietu a můžete dál jíst své oblíbené potraviny.
U dodávateľa
20,80 € 21,89 €

Redukčná diéta 2


Nenechajte sa zlákať predstavou pohodlného chudnutia. Nespoliehajte sa na zázračné prípravky, zvláštne procedúry, prístroje „na chudnutie“ či náhrady stravy. Dôverujte tomu, čo naozaj funguje a vezmite veci do vlastných rúk – zmeňte svoj životný štýl sami. Táto kniha je určená pre všetkých, ktorí chcú schudnúť s chuťou a efektívne a pritom jesť vyvážene a zdravo. Je venovaná aj vám, ktorí ste schudli s našou úspešnou knihou „REDUKČNÁ DIÉTA – Schudnite za 28 dní“ a ste odhodlaní pokračovať ďalej, dosiahnuť viac.
Na sklade 1Ks
10,36 € 10,90 €

Geniálne potraviny


Škvŕka vám v mozgu? Začnite ho poriadne kŕmiť! Olivový olej, avokádo, čučoriedky, horká čokoláda, vajcia, divý losos, hovädzie z pastvy, tmavá listová zelenina, brokolica, mandle. Zoznam desiatich geniálnych potravín nie je tajomstvom, tak prečo ho neprezradiť hneď. V knihe sa toho totiž dozviete oveľa viac: – Čím presne sú pre vás geniálne potraviny prospešné a prečo vám práve ony pomôžu k lepšej duševnej a telesnej kondícii. – Ako úpravou jedálneho lístka stlmiť príznaky ADHD, úzkosti a depresie a znížiť riziko demencie a Alzheimerovej či Parkinsonovej choroby alebo odbúrať tuky tzv. biochemickou liposukciou. – Že sme v porovnaní s našimi predkami značne fyzicky schradli. Oni totiž bežne mávali kondí­ciu vrcholových športovcov. – Aké sú príčiny mozgovej hmly a únavy a ako sa ich zbaviť. – Že starneme tak rýchlo, ako rýchlo produkujeme inzulín – a preto sa musíme o jeho uvoľňovanie začať svedomito starať. Vďaka geniálnemu plánu vyladíte svoj mozog aj telo a budete mať jasno v tom: – Kedy jesť a kedy už radšej nie, ak chcete zostať v strehu celý deň a v noci dobre spať. – Že niektoré potraviny možno bleskovo zlepšujú náladu, ale dlhodobý prospech zvyčajne prinášajú iné. – Ktoré zmeny životného štýlu vaše zdravie posilnia bezbolestne a čo vám, naopak, za trápenie vôbec nestojí. – Že síce neexistuje návod na zázračne rýchle schudnutie, ale môžete významne pomôcť tomu, aby ste zostali celý život fyzicky aj psychicky fit.
Na sklade 2Ks
19,90 € 20,95 €

Medicína výživy 2: V praxi + 60 receptov kvalitnej kuchyne


Pokračovanie bestelleru MEDICÍNA VÝŽIVY od MUDr. Borisa Bajera, PhD. je konečne tu! Tentokrát vás zoberie na fascinujúcu cestu kuchyňou, obchodom a výživou ako takou v čistej praxi. Budeme totiž preberať súčasti zdravej a kvalitnej výživy v reálnom živote tak jednoducho, aby ich pochopil aj najväčší začiatočník v otázkach stravovania. Recenzent knihy je tentokrát odborníčka, ktorá je doslova stelesnením praxe vo výžive a potravinách - Silvia Horecká, autorka konceptu Terapia jedlom. Jej viac ako 30-ročná prax pretavená do poznámok ku textu pomohla vyladiť obsahovo knihu na maximum. V neposlednom rade pribudne množstvo receptov, konkrétne je ich v tejto knihe až 60, čo je 5x viac, ako v prvej knihe. Teraz konečne budete vedieť nazrieť do tajov nutričných plánov stoviek spokojných individuálnych klientov doktora Bajera a jeho Centra výživy. Recepty sú “okorenené” tipmi šéfkuchára Michala Kordoša, ktorý naposledy varil napríklad v prezidentskom paláci pri návšteve poľského prezidenta a stážoval v najlepšej reštaurácii na svete. Ak sa vám páčil nezameniteľný štýl písania prvej knihy, kde každá kapitola začala tematickým, často humorným príbehom zo života, alebo praxe Borisa a jeho pacientov, do druhej knihy sa takisto zamilujete. V tejto knihe však pôjdu teoretické poznatky bokom! Neponárame sa do hlbín metabolizmu a biológie ľudského tela, no na paškál sa dostane, minimálne tak isto dôležitá, súčasť výživy - prax. Ak ste prvú knihu nečítali, vôbec nezúfajte, táto kniha bola cielene písaná tak, aby si ju vedel prečítať každý, vrátane tých, ktorí sa ku prvej časti ešte nedostali. Dokonca pre niektorých z vás bude skvelou voľbou začať touto knihou a následne pokračovať jednotkou. V knihe MEDICÍNA VÝŽIVY 2 sa preberá: • Normálny vzťah k jedlu a športovaniu, stolovanie, alebo to, ako bojovať s chuťou na sladké. • Čo robiť pred jedením, počas neho a aj po ňom aby sme maximalizovali využitie živín a minimalizovali ukladanie tuku. • Prejdeme si mýty z ekologického hľadiska rastlinných a živočíšnych zdrojov potravy, ale aj riziká konzumácie surového mäsa. • Popíšeme si, ako vlastne vznikli odporúčania príjmu energie práve na “magických” 2000 kalórií denne. • Prebehneme v praxi dobré zdroje rastlinných a živočíšnych bielkovín, rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, tukov, vrátane omega-3 mastných kyselín, sacharidov, ktoré viac a menej ovplyvňujú hladiny cukru v krvi po zjedení a aj inzulín. Samozrejme tu nájdete aj zdroje vitamínov a najdôležitejších minerálov. • Ďalej vám doktor Bajer prezradí jeho netypický systém ako nakupuje, keď ho čaká veľký nákup, ale aj to, aké sú základné potraviny v jeho košíku. • Takisto preberáme ako sa jednoducho naučiť čítať obaly na potravinách. • Prístupný bude rebríček nízko-, stredne- a vysoko- kalorických potravín. • Detailne si rozdelíme živiny na obale a aj to, ako nám vedia výrobcovia niekedy zatajiť niektoré fakty. • Ukáže vám, ako bleskovo vedieť čítať obaly potravín, ktoré do pár sekúnd viete zhodnotiť ako niečo, čo ihneď vraciate naspäť do regálu, alebo to vložíte do košíku. • Vysvetlíme si, ako je to s testovaním na alergie a intolerancie a na čo sa určite nemáte nechať nachytať. • Prejdeme si “claimy” - tvrdenia. Bez cukru, fitness, healthy, bez tuku, zdroje bielkovín, zdroje vlákniny, zdroje probiotík, bez pridania soli, bio, eko, raw, vegan, bez lepku, bez laktózy, bez éčiek a pre deti. • Kedy čo môžu používať výrobcovia potravín a ako to vedia používať pre lepší predaj. A samozrejme aj to, ako tieto tvrdenia rozoznávať v obchode a orientovať sa v nich. • V naozajstnej kuchynskej praxi už budete vedieť, čo mať kde v chladničke uložené, ako uložené a kde nemať uložené napríklad vajíčka, alebo mlieko, lebo by sa mohli skôr pokaziť. • Zároveň si preberieme, čo v chladničke mať nemusíte a čo by sme v chladničke ani mať vôbec nemali. • Preberieme si aký je vlastne rozdiel medzi dátumom minimálnej trvanlivosti a dátumom spotreby. • Témou bude aj spracovanie potravín – vysvetlíme si, čo to naozaj je a čo to naozaj nie je. • Prejdeme si aditíva, konzervanty, sladidlá, farbivá, antioxidanty, nosiče, regulátory, emulgátory, taviace soli, mikrobiologickú nezávadnosť, či to, ako je to s antibiotikami v kurati, alebo mlieku. • Pri mlieku sa zastavíme aj pri odstreďovaní, pasterizácii či démonizovanom UHT mlieku. Preberieme aj to, ako je to s GMO podľa najnovších znalostí vedy a čo robiť s insekticídmi a pesticídmi. • Budete vedieť triky, ako sa zariadiť na cestách, výletoch a dovolenkách, ale aj ako sa čo najrozumnejšie najesť na čerpacej stanici a ako rozoznať kvalitnú reštauráciu od zlej. Napísané budú základné body, čo na cestách v strave vyhľadávať. Prejdeme si ako je to s populárnymi energetickými drinkami pri šoférovaní a aj mimo neho. • Povenujeme sa aj plastom, najmä tým v potravinách, pričom preberieme aké riziká sú pri mikroplastoch a nanoplastoch. Vedeli ste napríklad, že zjeme týždenne plasty v hmotnosti jednej kreditnej karty? • Vysvetlíme si aj to, čo sú endokrinné disruptory a čo všetko môžu robiť s naším hormonálnym systémom a zdravím. • V neskorších častiach knihy prechádzame, ako je to s prípravou potravín. Čo sa deje so živinami pri varení, pečení, grilovaní, alebo príprave na pare a ako tieto formy prípravy ovplyvňujú konkrétne potraviny. • Napokon si preberieme aj konzervy a zaváraniny zo zdravotného hľadiska a zároveň to, ako znížiť negatívny vplyv grilovania rôznymi super tipmi, nie len do obdobia letnej záhradnej sezóny! • Vysvetlíme si, čo sú anti-nutrienty v jedle a ako ich množstvo znížiť. Vedeli ste, že jeden druh škorice, ktorý bežne používame v kuchyni nám už pri porcii zopár čajových lyžičiek môže poškodiť zdravie? V knihe sa dozviete to, aký druh používať. A dozviete sa tam aj mnoho ďalších užitočných praktických informácií. • Na záver vám doktor Bajer pripravil množstvo trikov a tipov do praxe: rôzne indexy, napríklad kaloricko-vlákninový a kaloricko-bielkovinový, vysvetlí „po lopate“ denzitu potravín, jeho vlastnú potravinovú pyramídu a 12345 kompas na perfektnú životosprávu! Tak čo poviete na praktickú knihu MEDICÍNA VÝŽIVY 2: V praxi + 60 receptov kvalitnej kuchyne? Tešíte sa, kedy si ju prečítate?
Na sklade > 5Ks
23,16 € 24,90 €
  • 5 /5

Medicína výživy


Ak už dlho hľadáte knihu, ktorá vám konečne pomôže zorientovať sa v informačnom chaose sveta výživy a životosprávy, tak ste na správnom mieste! Je tu novinka od lekára a výživového špecialistu MUDr. Borisa Bajera, PhD. Kniha Medicína výživy je napísaná tak, aby si ju vedel prečítať naozaj každý. Najnovšie poznatky z výživy, ktoré sú vedecky podložené, sú spracované jasne a zrozumiteľne pre začiatočníkov v téme stravovania, ale prídu si na svoje aj pokročilí, respektíve kolegovia z radov špecialistov, keďže sa dostávame aj hlbšie do výživy - napríklad v častiach o hormónoch a ich fascinujúcich schopnostiach v našom tele. Publikáciu pomohli vyladiť na 100% jej traja recenzenti - Viktor Bielik, Maroš Molnár a Michal Páleník. Kniha sa skladá z troch častí, tridsiatich kapitol, pričom posledné 3 kapitoly sú plné najchutnejších receptov! Každá kapitola sa začína zaujímavým a často zábavným príbehom, ktorý je úzko spätý s témou, ktorá naň prirodzene nadväzuje. V časti ZÁKLADY VÝŽIVY sa dozvieme o tom, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneme sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, povieme si viac o energii z jedla, o všetkých živinách, o pitnom režime. V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA si povieme o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie. Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, bavíme sa o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto diétach a nízkosacharidových diétach. Zhrnieme si najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, zhodnotíme mýty a novinky vo výžive, preberieme chronické ochorenia a prístupy v stravovaní. O AUTOROVI: Bývalé dieťa, ktoré sa predieralo kilami navyše tak dlho, až ho tento boj zaviedol na medicínu. Je vyštudovaný lekár, fyziológ a patofyziológ. Pracuje ako výživový špecialista a je zakladateľ certifkačného kurzu pre poradcov vo výžive, Nutrition Expert. Absolvoval doktorské štúdium na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského, v odbore Všeobecné lekárstvo, ukončené ziskom titulu MUDr. - doktor všeobecnej medicíny. Následne absolvoval doktorandské štúdium v odbore Normálna a patologická fyziológia na LFUK a Slovenskej akadémii vied, konkrétne na Ústave experimentálnej endokrinológie (neskôr Biomedicínskom centre), ukončené ziskom titulu PhD. - doktor filozofie. Venuje sa nutričnej a športovej endokrinológii a taktiež prevencii civilizačných, metabolických a srdcovocievnych ochorení zdravou výživou, pohybom a životosprávou. Ako majiteľ performance fitness centra TRIAS Performance Centera nutričného Centra výživy, sa neorientuje zďaleka len na redukciu hmotnosti, ale aj na celkovú zmenu životného štýlu a zloženia tela,respektíve prípravu profesionálnych športovcov. Jeho denným chlebíčkom je aj zostavovanie nutričných plánov a návrh tréningových režimov. Okrem mnohých spoluprác v rádiu, televízii a s rozličnými printovými a online médiami, má za sebou stovky hodín seminárov, prednášok a chvíľ strávených so študentmi. Ako výživový expert bol zároveň súčasťou multidisciplinárneho tímu lekárov bariatrickej chirurgie Fakultnej nemocnice v Trnave.
Na sklade > 5Ks
23,16 € 24,90 €

Jednoduchá a účinná prevencia rakoviny hrubého čreva


Čas na zlé správy. Na Slovensku sa kolorektálny karcinóm (rakovina hrubého čreva) ročne diagnostikuje takmer 4 000 osobám a každý rok naň zomiera približne 2 000 ľudí. Slovensko je krajinou s druhým najvyšším výskytom týchto ochorení v Európe. Prečo je to tak a ako tento hrozivý vývoj zvrátiť? Súčasná lekárska prax sa zameriava predovšetkým na vyhubenie nádorových buniek pomocou rôznych zákrokov a liečby. Iba málo lekárov a lekárok sa však s pacientami rozpráva o životnom štýle, ktorý má obrovský význam pri prevencii aj pri znížení rizika návratu rakoviny. Všetky „tromfy“ držíte v rukách. Zmena životného štýlu je tým najsilnejším z nich. Je to niečo, čo vie ovplyvniť každý v ktorejkoľvek fáze svojho života. Podniknite prvé kroky a predíďte tomuto nezriedka smrteľnému ochoreniu. Smutný trend pribúdajúcich prípadov rakoviny hrubého čreva sa dá zvrátiť iba dostatkom správnych informácií a poctivou prevenciou. Predpokladá sa, že celosvetovo sa počet prípadov rakoviny hrubého čreva do roku 2030 zvýši až o 60 %. Za túto desivú predpoveď môže neochota ľudí meniť nezdravé návyky, ako aj karcinogény. V tejto stručnej príručke nabitej informáciami a najnovšími vedeckými zisteniami vám jeden z najznámejších slovenských gastroenterológov doktor Kužela objasní, kde číha najväčšie nebezpečenstvo pri vzniku rakoviny hrubého čreva. Vysvetlí vám, ako s týmto ochorením súvisí životný štýl, aké škody môže napáchať nezdravo pripravené mäso, prečo sú rastliny pri znižovaní rizika vzniku rakoviny také zázračné a prečo je kolorektálny karcinóm strašiak, ktorého sa naozaj treba báť. V závere knihy na vás čaká 10 vzorových receptov, ideálnych na zachovanie zdravia čriev. Ak by ste si chceli zostaviť celý jedálniček, viac ich nájdete v knihe Recepty pre zdravé črevo (PRÍRODA, 2022). O množstve ďalších užitočných informácií o tráviacej sústave sa dočítate v predchádzajúcich knihách doktora Kuželu: Zdravé črevo a trávenie (PRÍRODA, 2021) a Zdravie bez liekov (PRÍRODA, 2022).
Na sklade > 5Ks
15,57 € 17,90 €
  • 5 /5

Hisztaminintolerancia szakácskönyv


"A Hisztaminintolerancia szakácskönyv az első magyar nyelven megjelenő, alacsony hisztamintartalmú recepteket tartalmazó receptgyűjtemény. A csodás fotókkal illusztrált kötet az író, gasztronómus Rubin Eszter - mint hisztaminintoleranciában érintett - saját tapasztalatain alapul. A kötet nemcsak hisztaminintoleranciában, de összetett táplálékallergiában érintetteknek is óriási segítséget nyújt. Minden recepthez Kulcsár Angéla funkcionális táplálkozási szakértő írt tudományos alapokon nyugvó kommentárt. A Hisztaminintolerancia szakácskönyv nemcsak azoknak szól, akik már tudják, hogy érintettek, de azoknak is, akiknek életében valaha jelentkezett vörösbortól, csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett ételektől vagy tartósítószerektől (például szulfitoktól), akár gyógyszerektől (például szaliciláttól, aszpirintől) orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus, csalánkiütés, bélrendszeri panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől szenvednek, de az egészségügyi vizsgálatok sokszor mégis negatív eredményt mutatnak. Az alacsony hisztamintartalmú diéta az egyéni eltérések változatossága miatt nem egy olyan egzaktul meghatározható rendszer, mint például a gluténmentes vagy a laktózmentes étrend, ezért a receptek ötleteket adnak az életmód- és szemléletváltáshoz. A hisztaminintolerancia azonban csak a jéghegy csúcsa, amely mögött általában valamilyen gyulladásos folyamat áll, ezért a könyvben szereplő ételek nem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat: glutént, szóját, kukoricát, tejet, tejterméket, hüvelyeseket, cukrot, édesítőszereket, egy kivétellel olajos magvakat, és többnyire alacsony fruktóztartalmúak. Alapvető szempont, hogy hosszú távon nem a hisztamintól kell megszabadulni, hanem a gyökérokok feltárásával, gyulladáscsökkentő étrenddel, és bélregeneráló terápiával a szervezetünket kell alkalmassá tenni arra, hogy a hisztamint újra képes legyen lebontani. "Hiánypótló ez a kötet, mivel nagyon sok ember küzd hisztaminintoleranciával anélkül, hogy tudna róla. Akik viszont már sejtik, hogy tüneteik hátterében ez állhat, gyakran magukra vannak hagyva, hiszen tüneteiket saját maguk vagy a környezetük is sokszor pszichés problémának gondolják, és nem ismerik fel, hogy tüneteiknek fizikai oka is lehet. A hisztaminproblémák okainak kezelésével teljesen tünetmentessé tehetjük állapotunkat. A könyvben szereplő receptek kitűnő segítséget jelentenek abban, hogy elkerüljük a felesleges hisztamin felhalmozódását." Kulcsár Angéla funkcionális táplálkozási szakértő
Na sklade 2Ks
13,78 € 14,51 €

Hisztaminintolerancia szakácskönyv 2.


A nagy sikerű és hiánypótló Hisztaminintolerancia szakácskönyv után Rubin Eszter új kötettel jelentkezik. A Receptek a gyógyuláshoz alcímet viselő könyv 63 vadonatúj, alacsony hisztamintartalmú receptet tartalmaz, valamint Farkas-Boross Zita integratív táplálkozási tanácsadó összefoglalóját a hisztaminintolerancia tüneteiről és kialakulásáról, a feltárásához szükséges vizsgálatokról, valamint a gyógyuláshoz vezető út fő fizikai és lelki pilléreiről. A csodálatos fotókkal illusztrált receptgyűjteményben mindenki megtalálhatja a választ, hogyan lehet kreatívan, megfelelő főzési technikákkal változatossá tenni a diétát. Az ételek ezúttal sem tartalmaznak gyulladáskeltő hatású alapanyagokat: glutént, tejet és tejtermékeket, tojásfehérjét, élesztőt, szóját, kukoricát, napraforgóolajat, hozzáadott cukrot és mesterséges édesítőszereket. Ez a fajta étrend segíti a bélregenerálást, és jótékony hatással lehet a hisztaminintolerancia egyik leggyakoribb kiváltó okára, a bélgyulladásra. A receptekben szereplő, gondosan összeválogatott, hasznos tápanyagok pedig kedvező feltételeket teremtenek az emésztésben fontos szerepet játszó, jó bélbaktériumok számára. Mert tudjuk, hogy az egészség a belekben lakozik. „Manapság rengeteg ember küzd emésztési panaszokkal, sokan közülük hisztaminintoleranciával. A sok tiltólista mellett Rubin Eszter könyve nagy segítség a mindennapokban, a már kipróbált, bevált receptek nagy terhet vesznek le a páciens válláról. Szeretettel ajánlom minden érintettnek, hozzátartozóiknak ezt a könyvet, a benne lévő recepteket és a kiegészítő információkat.” Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász
Na sklade 2Ks
13,78 € 14,51 €

Pôst na ženský spôsob


Cesta ženy, ako využiť liečivú silu pôstu na spaľovanie tukov, zvýšenie energie a vyváženie hormónov. Dr. Mindy Pelzová, renomovaná odborníčka na holistické zdravie a pôsty, prináša príručku špeciálne vytvorenú pre potreby žien na základe ich hormonálnej aktivity a menštruačného cyklu, ktorá obsahuje 30-dňový pôstny reštart. Zatiaľ čo väčšina rád o pôste ponúka univerzálny prístup, ktorý v ženách vyvoláva ďalšie otázky, v knihe Pôst na ženský spôsob sa Dr. Pelzová delí o osvedčené stratégie, postupy a tipy, vďaka ktorým pôst prospieva státisícom žien. V tejto knihe sa dozviete: - ako správne prejsť z celodenného jedenia na prerušovaný pôst (13 – 15 hodín), - ako sa bezpečne postiť ešte dlhšie (15 – 72 hodín), - ako načasovať pôst podľa menštruačného cyklu (aj keď cyklus už nemáte), - ktoré potraviny sú najvhodnejšie po prerušení pôstu na zlepšenie metabolického zdravia. Ako bonus nájdete v knihe vyše 60 receptov navrhnutých pre dva stravovacie plány, ktoré Dr. Pelzová vytvorila na podporu ženských hormónov, a nájdete tu aj recepty vhodné po prerušení pôstu. ........... „Nikdy som nestretla nikoho, kto by viac rešpektoval telo a jeho vrodenú schopnosť uzdravovať sa ako Mindy. Jej úcta k telu sa spája s intenzívnou potrebou pomáhať ľuďom, ktorých učí, ako ho zachovať zdravé prostredníctvom pôstov, stravy a detoxikácie.“ Danica Patricková, podnikateľka a bývalá pretekárka „Pôst na ženský spôsob je úžasná kniha, ktorá inšpiruje a zároveň informuje. Je studnicou vedomostí pre každú ženu, ktorá chce opätovne získať zdravie.“ Megan Ramosová, autorka bestsellera New York Times, spoluzakladateľka a CEO The Fasting Method „Dr. Mindy Pelzová ponúka skvelé rady v čase, keď všetci hľadáme spôsob, ako si zlepšiť zdravie a vitalitu. Táto kniha je o pôste, no ani zďaleka nie len o ňom. Je o našom ženstve, o zdraví a o našom živote.“ Marianne Williamsonová, autorka bestsellerov New York Times „Dr. Mindy odvádza excelentnú prácu, aby pomohla ženám pochopiť, ako môžu postením podporiť svoje hormóny, a ponúka im aj jednoduché tipy a stratégie šité na mieru.“ Josh Axe, DC, DNM, CNS, zakladateľ Ancient Nutrition a DrAxe.com, autor bestsellerov Keto Diet, The Collagen Diet a Ancient Remedies „Vďaka Dr. Mindy ľahko pochopíte vedu o pôste aj celkom nový zdravotný model pre ženy a mužov, ktorý im môže mnohými spôsobmi zlepšiť život.“ Tony Horton, autor bestsellerov a tvorca populárneho tréningového programu P90X Dr. Mindy H. Pelzová, DC, je autorka bestsellerov, motivačná rečníčka, expertka na výživu a funkčné zdravie, ktorá vyše dve desaťročia pomáha ľuďom vziať svoje zdravie do vlastných rúk. Je uznávanou líderkou v oblasti alternatívnej liečby a priekopníčkou v pôstnom hnutí, učí o princípoch pôstneho životného štýlu, o variáciách stravy, o detoxikácii, o hormónoch a o mnohom inom. Jej populárny youtubový kanál, kde svojich sledovateľov pravidelne informuje o najnovších vedecky podložených postupoch a technikách na obnovu zdravia, má vyše 24 miliónov pozretí. Je moderátorkou popredného vedeckého podcastu The Resetter Podcast a autorkou troch bestsellerov The Menopause Reset, The Reset Factor a The Reset Factor Kitchen. Objavuje sa aj v amerických televíznych programoch a časopisoch, napríklad v Muscle & Fitness, Healthline a ďalších. Ak aj vás unavujú diéty sľubujúce rýchlu nápravu, po ktorých ostanete sklamané, potom je príručka Pôst na ženský spôsob určená práve vám. Získajte vďaka radám Dr. Pelzovej a pomocou najrýchlejšej cesty k lepšiemu zdraviu – pôstu – opäť kontrolu nad vlastným zdravím
Na sklade > 5Ks
18,51 € 19,90 €

dostupné aj ako:

Medicína výživy 1+2, limitovaná edícia


Špeciálna limitovaná séria iba 500 kusov dvoch bestsellerov zo sveta výživy za špeciálnu cenu. Všetky kusy sú podpísané Medicína výživy vydaná v roku 2021, z ktorej sa predalo viac ako 25 000 ks, je teraz v limitovanej edícii 500 ks so špeciálnou obálkou a vysvetlí vám do hĺbky ako funguje metabolizmus, spaľovanie, ukladanie tuku a samozrejme teóriu zdravej výživy a životosprávy. Nemusíte sa však báť, že by išlo o odbornú literatúru. Text je písaný jednoducho, jasne a výstižne. Medicína výživy 2 z roku 2022 otvára dvere do praktických poznatkov z kuchyne, obchodu a prípravy jedla. Kniha sa stala takisto bestsellerom, s predajom viac ako 11 000 ks. Skvelá kombinácia, vyplňujúca kompletne potrebné znalosti o výžive, ktoré potrebujete na to, aby ste viedli zdravý a šťastný život. V tejto kombinácii nájdete 72 receptov a približne 500 strán textu, ktorý vám môže významne zlepšiť životosprávu. ČO V KNIHE MEDICÍNA VÝŽIVY NÁJDETE? Odborné, osobné a citlivé témy. Smutné príbehy, ale aj úsmevné historky. Odpovede na stovky otázok pre začiatočníkov i pokročilých, ktoré sú navyše vedecky podložené a spracované do jazyka, ktorému porozumie KAŽDÝ. Kniha sa skladá z troch častí a dovedna 30 kapitol. Každá z nich sa začína (často) zábavnou story buď z môjho detsva, neskoršieho života, či z praxe výživového špecialistu. Na to vždy nadväzuje téma z výživy a životosprávy, ktorú následne bližšie rozoberám. Aké časti v knihe nájdete: 1.Základy výživy 2.Ostatné súčasti životosprávy a zdravia 3.Diéty, režimy, dietológia ochorení *V časti ZÁKLADY VÝŽIVY zistíš, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneš sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, poviem ti viac o energii z potravín, o všetkých živinách či pitnom režime. *V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA sa dozvieš o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém – ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie. *Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, poviem vám viac o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto a nízkosacharidových diétach. Ponúkam najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, mýtoch a novinkách vo výžive, chronických ochoreniach a prístupoch v stravovaní. *Všetky tieto odborné témy sú podané jasne a výstižne. Zároveň sú prepletané prešľapmi a zlyhaniami. Mňa samotného a množstva mojich klientov. Pretože o tom to je - o chybách. No zároveň o tom, ako ich môžeme napraviť. V závere na vás čakajú 3 kapitoly plné najchutnejších receptov :) V knihe MEDICÍNA VÝŽIVY 2 sa preberá: *Normálny vzťah k jedlu a športovaniu, stolovanie, alebo to, ako bojovať s chuťou na sladké *Čo robiť pred jedením, počas neho a aj po ňom aby sme maximalizovali využitie živín a minimalizovali ukladanie tuku. *Prejdeme si mýty z ekologického hľadiska rastlinných a živočíšnych zdrojov potravy, ale aj riziká konzumácie surového mäsa. *Popíšeme si, ako vlastne vznikli odporúčania príjmu energie práve na “magických” 2000 kalórií denne. *Prebehneme v praxi dobré zdroje rastlinných a živočíšnych bielkovín, rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, tukov, vrátane omega-3 mastných kyselín, sacharidov, ktoré viac a menej ovplyvňujú hladiny cukru v krvi po zjedení a aj inzulín. Samozrejme tu nájdete aj zdroje vitamínov a najdôležitejších minerálov. *Ďalej vám doktor Bajer prezradí jeho netypický systém ako nakupuje, keď ho čaká veľký nákup, ale aj to, aké sú základné potraviny v jeho košíku. *Takisto preberáme ako sa jednoducho naučiť čítať obaly na potravinách. *Prístupný bude rebríček nízko-, stredne- a vysoko- kalorických potravín. *Detailne si rozdelíme živiny na obale a aj to, ako nám vedia výrobcovia niekedy zatajiť niektoré fakty. *Ukáže vám, ak
Na sklade 1Ks
37,11 € 39,90 €
  • 4,9 /5

Protiprdkavá kuchárska kniha – nové doplnené vydanie


Nafukovanie, bolesti a kŕče. Hnačka, zápcha aj reflux. Syndróm dráždivého hrubého čreva, potravinové senzitivity, alergie, chronický zápal, zápal slepého čreva, hemoroidy, divertikuly, polypy, rakovina lymfatických uzlín tráviaceho traktu, rakovina hrubého čreva a veľa iných problémov a diagnóz môže byť následkom poruchy vnútorného prostredia... Čo sa to deje? Prečo je týchto problémov v poslednej dobe tak veľa? Ako spolu súvisia a ako ich zvládnuť? Hlavný odkaz: Otvorte túto knihu, ktorej obsah už roky pomáha desaťtisícom ľudí! Nájdete tu 7 kapitol a vyše 110 receptov, ktoré vám môžu zásadne zmeniť nielen trávenie, ale aj celkové zdravie, imunitu aj celý život! Syndróm dráždivého/dysfunkčného hrubého čreva býva často vonkajším prejavom tejto nebezpečnej zmeny v tráviacom trakte a jeho zanedbanie zvyšuje riziko následných komplikácií až po ohrozenie života. Táto kniha Vám vysvetlí všetky potrebné informácie a súvislosti a prináša kompletný manuál postupu tzv. FODMAP konceptu, ktorý je v súčasnosti považovaný za najlepšie preskúmaný a najúčinnejší spôsob riešenia. Autori tejto knihy s ním majú už 7-ročné skúsenosti a zdieľajú s vami všetko, čo o týchto zložitých veciach vedia. Zoznam textových kapitol knihy: ? Meteorizmus a flatulencia – nepozvaná spoločnosť ? Dráždivé črevo – syndróm dnešnej doby ? Črevná mikrobiota – nový vesmír nášho vesmíru ? FODMAP nie je FÚDMEP ? FODMAP koncept AKV – Eliminačná fáza ? FODMAP koncept AKV – Reintrodukčná fáza ? FODMAP koncept AKV - Vyhodnotenie V našej Protiprdkavej kuchárskej knihe nájdete hlavne: §Vyše 110 nízko-FODMAP-ových receptov, ktoré pripravili a dôkladne odskúšali spoluautorky Ivana Mesárošová, MSc a Mgr. Petra Gálisová – toto je prvá kompletná slovenská Low-FODMAP kuchárska kniha! §recepty na raňajky, polievky, šaláty, hlavné jedlá, dressingy, omáčky, nátierky a dezerty, ktoré sú nielen zdravé a chutné, ale hlavne pomáhajú riešiť syndróm dráždivého čreva (= nafukovanie, bolesti, kŕče, hnačkové a zápchové stavy) §všetky jedlá vás inšpirujú svojou farebnou fotografiou §recepty používajú bežne dostupné suroviny §väčšinu jedál si pripravíte do 25 minút §pomedzi recepty nájdete množstvo ďalších nových a zaujímavých informácií o potravinách, črevnej mikrobiote, tráviacich poruchách a diagnózach! „Sme krehkí, sme zraniteľní na toľkých miestach a v toľkých okamihoch života. Keď človek pochopí tieto základné informácie a uvidí aký zázrak sa skrýva za fungovaním jeho tráviaceho systému a črevného nervového systému, neverím, že s nimi bude zaobchádzať tak zle ako doteraz.“ – Dr. Igor Bukovský „Pôžitok zo sústavného jedla a sústavného trávenia sa zvyčajne končí sústavnými problémami s jedlom a trávením.“ – dr. Igor Bukovský Táto kniha vás prekvapí, poučí, zabaví a nasmeruje k lepšiemu tráveniu, imunite a zdraviu. Sledujte videá Dr. Bukovského o poruchách trávenia na YouTube kanáli „Dr. Igor Bukovský“ a zistíte, že vie, o čom hovorí.
U dodávateľa
23,24 € 24,99 €
  • 4,9 /5

Fit recepty


Kniha obsahuje: - 165 fit receptov - recepty s vyšším obsahom bielkovín a nižším obsahom sacharidov - 95% receptov bez múky - 100% receptov bez rafinovaného cukru - recepty s proteínovým práškom (ktorý sa dá prípadne nahradiť inými surovinami) - množstvo chutných receptov, ktoré sa na webstránke nenachádzajú Všetky recepty v knihe obsahujú nutričné hodnoty. V knihe nájdete recepty na: - 31 raňajok - 31 jedál s mäsom a rybami - 20 bezmäsitých jedál - 11 sladkých jedál - 67 zdravých dezertov - 5 ostatných receptov (nápoje, snack, domáca výroba) V knihe Fit Recepty tiež nájdete prehľadnú tabuľku o náhradách surovín, ktorú isto využijete pri varení a pečení aj mimo fit receptov. Takisto tu nájdete skvelý prehľad prírodných sladidiel a množstvo zaujímavých faktov o zdravých surovinách použitých v receptoch. S fitreceptami nestrávite v kuchyni tretinu života – zistíte ako jednoducho si môžete navariť a napiecť rýchle, jednoduché a chutné jedlá s nižším obsahom cukrov, s vyšším obsahom bielkovín a vitamínov a byť fit (bez diét)! Fitrecepty hravo zvládne každý začiatočník, no určite potešia aj skúsených. Nájdete tu výživné recepty, ktoré nie sú zložené z bezhodnotných surovín, ale dodajú vám množstvo vitamínov, minerálov a zdraviu prospešných látok, teda posilnia vaše zdravie a imunitu. Takisto tu nájdete hriešne dobré diétne recepty. Každý recept v knižke obsahuje aj nutričné hodnoty, takže padnú vhod aj tým, ktorí sa snažia schudnúť či vyformovať si postavu, a teda bude pre vás ľahšie zaradiť jedlá do vášho jedálnička, alebo si ho dokonca zostaviť na základe receptov z knihy. Ak chcete svoj jedálniček obohatiť o zdravé a zároveň chutné jedlá, táto knižka vám určite padne vhod. Nájdete tu nové recepty, no takisto staré známe recepty pretvorené do zdravšej a ľahšej podoby.
Na sklade 2Ks
19,94 € 20,99 €

Prečo ženy nechudnú


Všetky ženy vedia, že ak chcú schudnúť, musia menej jesť a viac sa hýbať. Aké jednoduché nie? Ale prečo sa potom väčšine žien schudnúť nepodarí? Prečo sa s chudnutím trápia a majú minimálne, alebo len dočasné výsledky? Presne na to, som ako tréner prišiel, keď som podrobne monitoroval každodenné návyky u stoviek žien. Prišiel som na množštvo chýb, ktoré ženy pri chudnutí robia, no akonáhle sme ich odstránili, ženy začali okamžite chudnúť v priemere mínus 1 kg týždenne. V tejto knihe popisujem unikátnu SBZN metódu (systematické budovanie zdravých návykov), ktorá zmenila životy tisíckam žien. Najskôr som túto metódu aplikoval u svojich klientiek osobne, neskôr v rámci online kurzu a keďže zaznamenala u žien obrovský úspech, prichádza už aj v knižnej podobe. SBZN metóda funguje aj ženám, ktoré majú po menopauze, majú zdravotné problémy, sedavé zamestnanie a nemôžu cvičiť. Nejde o žiadnu revolučnú diétu. Naopak, ide o postupné budovanie zdravých návykov, ktoré vydržia po celý život. Vďaka tomu, pri tomto chudnutí nenastane žiadny jojo-efekt. #trenerzien #chudnutie #zdravie #navyky
Na sklade > 5Ks
17,42 € 19,80 €

Naservírujte si víťazstvo


Nemusíte byť športovou superhviezdou, aby ste sa o seba starali, žili a cítili sa lepšie a zdravšie. Novak Djokovič V knihe NASERVÍRUJTE SI VÍŤAZSTVO opisuje Djokovič ako prežil bombardovanie jeho rodného Belehradu, i to, ako sa z vojnou poznačenej krajiny dostal medzi tenisovú elitu. Zároveň prezrádza stravu, ktorá ho vyliečila a výraznými spôsobom ho postrčila na ceste k vrcholu. Aj keď miloval chlieb, cestoviny a najmä pizzu z ich rodinnej pizzérie, časom zistil, že jeho telo si nevie poradiť s múkou a pšenicou. Tým, že zo svojho jedálnička vyradil lepok, proteín nachádzajúci sa v pšenici, okamžite sa začal cítiť lepšie, ľahšie, mal jasnejšiu myseľ i rýchlejšie reakcie. Ako pokračoval v skúmaní a vylepšovaní svojej stravy, tak zmizli jeho zdravotné ťažkosti, zhodil prebytočné kilogramy. Práve zlepšené zdravie a lepšia mentálna odolnosť mu umožnili dosiahnuť svoje dva detské sny: vyhrať Wimbledon a byť najlepším tenistom sveta. V roku 2011 prežil Novak Djokovič, podľa slov mnohých športových novinárov, najlepšiu sezónu v tenisovej histórii: vyhral desať turnajových titulov, trikrát triumfoval na grandslamových turnajoch, ťahal 43-zápasovú sériu víťazstiev. Je to pozoruhodný výsledok, pretože len dva roky pred touto úspešnou sezónou mal problém dokončiť náročný turnaj. Ako sa mohol z hráča, ktorý trpel bolesťami, zraneniami a problémami s dýchaním, stať tak rýchlo najlepší tenista sveta? Odpoveď je prekvapujúco jednoduchá: Zmenil svoju stravu.
Na sklade 1Ks
9,49 € 9,99 €

90-dňová rozlišovacia diéta


Ak sa rozhodneme držať diétu, je dôležité vybrať si takú, pri ktorej nie je potrebné hladovať a pritom je účinná. Nie je zdravé schudnúť veľa za krátky čas, lebo po skončení diéty môžeme pribrať ešte viac. 90-dňová diéta je šetrný spôsob chudnutia. Je tematicky dané, ktorý deň aký typ jedál môžeme jesť. Podstata spočíva v tom, že počas diéty netreba hladovať, pretože v daný deň v správnom momente môžeme jesť takmer všetko, čím pre organizmus zabezpečíme všetky potrebné živiny. Túto knižku odporúčame ako pomôcku všetkým, ktorí by radi schudli bez odriekania. Príjemné varenie!
Na sklade 1Ks
10,36 € 10,90 €
  • 5 /5

Oddelená strava - Recepty a diéty 2. vydanie


Oddelená strava je vyhľadávaným spôsobom zdravého stravovania a redukcie hmotnosti. Už roky sa na Slovensku spája s menom profesorky všeobecnej biológie Katarínou Horákovou. K jej najvyhľadávanejším knihám patrí práve titul Oddelená strava: Recepty a diéty. Tento reprint zaradený do edície Knihy do vrecka v nádhernej flexo väzbe ponúka recepty, ktoré zodpovedajú zásadám oddelenej stravy. Ide o pestrý výber jedál, ktoré si môžete pripraviť rýchlo a z lacných a dostupných surovín. Kniha je ideálnym darčekom pre tých, ktorí chcú schudnúť a nevedia ako. Autorka v kapitolách Ako jesť podľa ročných období, Kúry na trvalú štíhlosť, Jarná wellness diéta, Čo piť a jesť v lete, Recepty na jeseň a zimu ponúka jednoduché recepty vhodné pre každého - i náročného - stravníka. Popri pestrej kombinácii potravín autorka predstavuje bohatý jedálny lístok na jednotlivé ročné obdobia. Každý si v knihe určite nájde vyhovujúce jedlo podľa svojej chuti aj momentálnej nálady a podľa zdravotného stavu. V receptoch autorka ponúka sladké a osviežujúce kombinácie štiav, jednoducho pripravovanú zeleninu s ľahkou zálievkou i krehké šaláty spojené s delikátnou príchuťou cestovín, zemiakov a ryže. Ba čitatelia tu nájdu recepty na rozličné čerstvé aj zmrazené pochúťky pre tých, ktorí si radi zamaškrtia na sladkostiach. Milovníci mäsitých jedál sa určite uspokoja s porciami pripravenými z rybích, kuracích a morčacích produktov. Okrem receptov jednotlivých jedál tu nájdu aj kompletné diéty na podporu a zlepšenie látkovej premeny. Táto kniha je súčasťou edície vydavateľstva Plat4M Books KNIHY DO VRECKA v sérii Zdravie: Ako na to?
Na sklade 1Ks
5,65 € 5,95 €

Živá strava


Živá strava nie je novinkou. Naopak, po celé tisícročia bola jedinou potravou ľudstva. Keď živá strava zmizla a na jej miesto nastúpila varená strava, viedla k vytvoreniu spoločnosti s podlomením zdravím. Môže sa nám zdať naivné veriť, že môžeme ovplyvniť tých, ktorí nechcú bojovať. Zdravie v našej dobe je to najcennejšie, čo máme. Živá strava je najlepšou ochranou pred chorobami. V dobe, keď ľudia dychtia po všetkom modernom, sa tak málo hovorí i živej surovej strave.
Na sklade 2Ks
8,55 € 9,00 €
  • 4,4 /5

Kompletný sprievodca keto diétou pre začiatočníkov


14-dňový plán jedla vám pomôže adaptovať sa na diétu s ľahkými raňajkami, obedmi, večerami a niečím na zahryznutie. Vrátane nákupného zoznamu! Celkovo 75 zaujímavých, ale jednoduchých receptov, je tak chutných, že vám sacharidy ani nebudú chýbať. Väčšina receptov môže byť pripravená za 30 alebo menej minút a obsahuje 5 alebo menej hlavných ingrediencií. Je tu niečo pre každého – veľa receptov je bezlepkových, vhodných pre alergikov, bezlaktózových, a dokonca vegetariánskych.
Na sklade 2Ks
12,08 € 12,99 €

Přerušovaný půst pro ženy - Plán PP45


Cynthia Thurlow: Přerušovaný půst pro ženy Speciálně pro ženy navržený šestitýdenní program PP45, který je trvale udržitelnou cestou k tomu cítit se lépe, zhubnout a zlepšit zdraví. Přirozený režim střídání jídla a půstu nejčastěj v režimu 16:8 je dnes již vědecky ověřenou metodou snížení váhy a nastolení hormonální rovnováhy, ať už jste v jakékoliv fázi ženského cyklu. Kniha Přerušovaný půst pro ženy vám pomůže: • Trvale zhubnout bez pocitu hladu, divokých chutí nebo dlouhých období stagnace. • Obnovit hormonální rovnováhu a zmírnit příznaky spojené s perimenopauzou a menopauzou. • Zažít nárůst fyzické i duševní energie. • Zjistit, jaké potraviny jsou pro metodu přerušovaného půstu nejvhodnější. • Lépe se soustředit, lépe spát. • A mnoho dalšího!
Na sklade 1Ks
24,51 € 25,80 €

Kategória zdravá výživa, diéty, chudnutie je určená pre tých, ktorí sa zaujímajú o zdravý životný štýl, stravovanie a chcú dosiahnuť optimálne zdravie a telesnú kondíciu. V tejto kategórii nájdete knihy, sprievodcov a príručky, ktoré poskytujú informácie o rôznych aspektoch zdravej výživy, diét a stratégií na chudnutie.

Tieto knihy sa zameriavajú na vedecké základy výživy, živiny potrebné pre zdravie a správne fungovanie organizmu. Poskytujú informácie o vyváženom stravovaní, výbere a príprave zdravých jedál, ako aj o vplyve stravovania na rôzne aspekty zdravia, ako je kontrola hmotnosti, prevencia ochorení a zlepšenie celkového fyzického a duševného stavu.

V týchto knihách sa dočítate o rôznych diétach a stravovacích štýloch, ako je napríklad mediteránska strava, paleo diéta, vegetariánstvo, vegánstvo a ďalšie. Získate informácie o vplyve jednotlivých potravín na organizmus a ich výživovú hodnotu, ako aj o správnom zložení jedálnička pre dosiahnutie zdravého a vyváženého stravovania.