Cser Kiadó

vydavateľstvo

A fa mint alapanyag


A tartalomból: A fa - természetes anyag; A fafajok áttekintése; Fűrészárú termelése; Ragasztott fák bútorgyártása; A funérok és felhasználásuk; Fa alapanyagokból készített lapok; Éljünk együtt a fával; Faanyagvédelem és fanemesítés.
Vypredané
9,13 € 9,61 €

Trekkingtúrázás


E könyv részben elméleti útmutató a trekkingtúrázáshoz, de egyben gyakorlati útikalauz is.
Vypredané
10,94 € 11,52 €

A pasztellfestészet titkai


Szárazpasztellel alkotni, megvalósítani elképzeléseinket különös élmény. Ezzel a technikával gyorsan dolgozhatunk, a képeket folyamatosan fejleszthetjük anélkül, hogy várnunk kellene a száradásra, mint más technikák esetében. Szállítása egyszerű, műtermi helyigénye kicsi. Könnyen és gyorsan alkothatunk a természetben is. Expresszív alkotásokra tökéletes anyag, de finomsága lírai képek megalkotására is kiváló.
Vypredané
9,12 € 9,60 €

Húsvéti tojásdíszítés


Ebben a könyvben a tojásdíszítés különféle technikáit ismerhetjük meg.
Vypredané
4,37 € 4,60 €

Orchideák


A könyv célja, hogy az olvasókat bevezesse az orchideák egzotikus világába, amelyről az idők folyamán annyi szépet írtak. A könyvből megismerhetjük az orchideákat, és kiválaszthatjuk az ablakunkba illő növényt. Megtudhatjuk, hogy melyik ablakban mely orchideák fejlődnek szépen, milyen gyakran kell öntözni őket, hogyan tápoldatozzuk, mikor és hogyan kell őket átültetni.
Vypredané
9,12 € 9,60 €

Íriszek


Az íriszt az egyiptomiak a hatalom szimbólumának tartották, ezzel borították be a Szphinx homlokát és a királyi jogart. A három szirom jelentése: hit, bölcsesség és vitézség. A kiadvány tartalmából: -Az írisz története -Az íriszek felépítése -Szakállas ... Folytatás ›› íriszek -Szakáll nélküli íriszek -Új növény vásárlása -Ültetés, telepítés, növényápolás -Az íriszek növényvédelme -A szakállas íriszek fajtái -Az íriszek nemesítése A(z) Íriszek (Könyv) szerzője Bosánszky László.
U dodávateľa
9,12 € 9,60 €

dostupné aj ako:

Díszfüvek a kertben


A fűfélék mindig fontos szerepet töltöttek be az emberiség történetében, hiszen nemcsak a különleges hangulatú kertekben vannak jelen, de a gabonanövényekből sütjük a kenyeret, fűfélékből készülnek a papirusztekercsek, ezekből a növényből fonják a szalmakalapot. A könyvből számtalan fűfélét ismerhetünk meg, amelyekkel még szebbé varázsolhatjuk kertünket.
Vypredané
1,43 € 1,50 €

Kerti komposztálás


A kiadvány tartalmából: -A talajban végbemenő átalakulási folyamatok -A komposztálás eszközei -A komposzttelep -A komposztálás -Komposzthalom létesítése és felrakása -A komposztálás folyamata -További komposztfajták -A komposzt alkalmazása a kertben -Felszíni komposztálás -A magaságyás -A komposzt által okozott nitrátterhelés -A témán túlmutató intézkedések
Vypredané
1,90 € 2,00 €

Vidám papírállatkák


"A papír sokoldalúan felhasználható kézműves alapanyag. Téphető, gyűrhető, vágható ragasztható - és természetesen hajtogatható. A kötetben olyan papírállatkákat gyűjtöttünk össze, amelyek alapformája hajtogatott, majd ragasztással egészítjük ki. Végül filctollal megrajzoljuk az arcot és az egyéb mintákat. (...)" (a Szerzők)
Vypredané
4,37 € 4,60 €

Kössünk zoknit!


"Kézzel kötött zoknikat, harisnyákat már régóta készítenek. Ismert több mint 1000 éves, ásatási leletként előkerült darab is. A kötés az emberi kreativitás szép példája, hiszen bonyolult és kifinomult mintákat is létrehozhatunk, miközben munkaeszközeinknél - néhány egyenes, hegyes pálcánál - egyszerűbbet keveset találunk. Zoknit kötni kellemes időtöltés. Hamar elkészülhetünk egy párral, a szín- és mintavariációk száma végtelen, de az egyszerűbb daraboknak már a kötés alapjainak ismeretében is bátran nekifoghatunk, a bonyolultabb modellek pedig izgalmas kihívást jelenthetnek a gyakorlottabbaknak is. Ajándéknak kiváló, de magunknak is köthetünk zokni." (a Szerző)
Vypredané
9,12 € 9,60 €

Épületkárok


"Ez a könyv töredékességében is teljes, így bátran és jó szívvel ajánlom mindazoknak, akik tudni szeretnék, mi is történik körülöttük "építés" címén, illetve mindazoknak, akiknek szívügye az épített (szó szerint a már megépített) környezet jobbítása, megóvása, rendbetétele. Ajánlom ezen felül mindazoknak -legyenek bár laikus építtetők, vagy tervező szakemberek-, akik a szó legnemesebb értelmében "tervezik" valamely épület megvalósítását. Nekik ez a könyv az elkerülendő zátonyok ismeretének valóságos kincsestára. (...)" (a Szerző)
Vypredané
14,61 € 15,38 €

Kössünk kesztyűt!


A kesztyű a hideg hónapokban ruhatárunk nélkülözhetetlen része, de egy-egy különleges darabbal máskor is feldobhatjuk öltözékünket. A különféle kesztyűket általában kézi kötéssel is elkészíthetjük. Egy pár kesztyű néhány nap alatt kényelmesen megköthető, és a különböző modellekkel az egész családnak örömet szerezhetünk, hiszen a leheletfinom csipkekesztyűtől kezdve a strapabíró gyerekkesztyűn át a meleg téli gyapjúkesztyűig bármilyent készíthetünk.
Vypredané
9,12 € 9,60 €

A méhek világa


A méz mindig fontos szerepet töltött be az emberek életében, hiszen az egészséges életmód fontos része. A méhészet barátai között szinte minden szakma képviselői megtalálhatók. Az embert lenyűgözik a méhállamban található bámulatos szervezeti struktúrák és racionális folyamatok. Akik méhekkel foglalkoznak, a mindennapos taposómalomból való kikapcsolódást, valamint értelmes szabadidős tevékenységet találnak. A méhtartásra ösztönzést adhat az, hogy így saját termelésű természetes termékhez juthatunk.A tartalomból:Az ember és a méhA kezdetektől a méhészkedésigA korszerű méhtartás Az ember és a méh napjainkbanMéhek a természetben A méhek és a megporzásA méhek és a természetvédelemHaszonélvezők és társbérlők a méhkaptárbanA méh mint eleven indikátorA méhek biológiájaA méhek és rokonságukTestalkatA méhállamA méhek kommunikációjaMézkészítésA rajzásMéhbetegségekA méhészkedés és a mézNéhány alapvető tudnivalóA megfelelő telephelyAz első szerzeményekKaptártípusokTovábbi kellékekMéhészek képzése és továbbképzéseA méhekkel való foglalkozásA kíváncsi méhészA füstölő használataA kaptár felnyitásaEljárás méhszúrás eseténEgy év eseményei a méhészetbenA fiatal családok kialakítása és az anyanevelésA méz elvétele és kezeléseA méhek termékei a háztartásban és a konyhábanKöltségek és gazdaságosságA méhek és a törvényMéhészeti szakkifejezésekMéhészeti múzeumok
Vypredané
1,43 € 1,50 €

A gyümölcsök táplálkozás-élettani hatásai és receptek


Az elmúlt években számos olyan zöldséget láttunk a piacon, amelyeknek jó, ha a nevét tudtuk. Azóta a cukkini, a brokkoli, a jégsaláta és társai mindennapossá váltak az étrendünkben, természetesen az elmaradhatatlan sárgarépával, burgonyával együtt. Könyvünkben a különleges, ... Folytatás ›› a táplálkozási értékük tekintetében is figyelemre érdemes zöldségfélék közül válogattunk, amelyek között néhány kifejezett újdonság is szerepel. Jellemzésükről, termesztési tudnivalóikról csak röviden szólunk - a legfontosabbakat kiemelve, hogy maradjon hely a recepteknek is, amelyekkel élve a termesztett vagy vásárolt zöldségféle átlényegül, és testünk táplálékává lesz. A(z) A zöldségek táplálkozás-élettani hatásai és receptek (Könyv) szerzője Valló László, Szelekovszky Rita.
Vypredané
9,12 € 9,60 €

A zöldségek táplálkozás-élettani hatásai és receptek


Az elmúlt években számos olyan zöldséget láttunk a piacon, amelyeknek jó, ha a nevét tudtuk. Azóta a cukkini, a brokkoli, a jégsaláta és társai mindennapossá váltak az étrendünkben, természetesen az elmaradhatatlan sárgarépával, burgonyával együtt. Könyvünkben a különleges, a táplálkozási értékük tekintetében is figyelemre érdemes zöldségfélék közül válogattunk, amelyek között néhány kifejezett újdonság is szerepel. Jellemzésükről, termesztési tudnivalóikról csak röviden szólunk - a legfontosabbakat kiemelve, hogy maradjon hely a recepteknek is, amelyekkel élve a termesztett vagy vásárolt zöldségféle átlényegül, és testünk táplálékává lesz.
Vypredané
9,12 € 9,60 €

Csipkekötés


"Már össze sem tudom számolni, hányan jelezték, mennyire tartanak a csipkekötéstől, pedig nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Remélem, ez a könyv összes félelmüket egyszer és mindenkorra száműzi. Az egyszerű, érthető leírásokkal és leszámolható ábrákkal lépésről lépésre követhetjük végig a kötés folyamatát. Megismerhetjük a különféle fonalakat és eszközöket, megtanulhatjuk, hogyan kell a szemeket felszedni, leláncolni, milyen a sima és fordított kötés, az összeillesztő varrat, vagy hogyan kell a különféle díszítőelemeket alkalmazni. A csipkekötést négy nagy fejezetre tagoltuk: kisszemes csipkemintákra, sávos csipkemintákra, klasszikus csipkemintákra és csipkeszegélyekre. Ezeken belül az egyes leckék az alapvető technikai ismeretekkel kezdődnek, lépésről lépésre írják le a munkafolyamatot, és mindezt remek fotókkal szemléltetik. A technikai ismertetéseket lélegzetelállítóan szép csipkeminták követik. Az egyes leckék végén a kezdők számára ideális feladatot jelentő babasapkától és sáltól a gyakorlottabbaknak szánt pompás vállkendőig egyszerű mintadarabok elkészítését ismertetjük. A minták alig vagy egyáltalán nem igényelnek alakítást, így egyszerűen követhetők ? próbálkozzunk hát a csipkekötéssel, és élvezzük, amint a kezünk közt egyre jobban kiteljesedik a szép minta." A Szerző A tartalomból Fonalak Eszközök Körkötő tűk Alapok A szemek felszedése Sima és fordított szemek Kétoldalas textúra Leláncolás (lekötés) Ráhajtás (szaporítás) Fogyasztás Kötéspróba Leszámolható ábrák Csipkekötés a gyakorlatban Kisszemes csipkeminták Mintagyűjtemény Babatakaró és mamusz Sapka és sál Boleró kislányoknak Sávos csipkeminták Mintagyűjtemény Párnadísz Ékszertartó neszesszer Rövid ujjú pulóver Klasszikus csipkeminták Mintagyűjtemény Csipkés sál Vállkendő Alkalmi táska Párnahuzat Csipkeszegélyek Mintagyűjtemény Boleró Babatakaró Törölköző Utolsó simítások Blokkolás és vasalás Összevarrás Gyöngyök és flitterek Egyszerű bojtok Gyöngyös bojtok Gombok Pomponok Kezelési útmutató
Vypredané
14,60 € 15,37 €