Cser Kiadó

vydavateľstvo

Tündérek és virágok papírzsinórból, -szalagból


A kiadvány tartalmából: -Rózsa -Orchidea cserépben -Óriásvirág -Virágfüzér mályvákkal -Levélmanók -Húsvéti figurák -Anyák napi fonott szívecske -Betlehem -Ajándékcsomagolás -Üvegek díszcsomagolása
Vypredané
4,37 € 4,60 €

A fűszerspirál építése, gondozása


A kertünk növényei című könyvsorozat hobbikertészeknek ad útmutatót kerttervezéshez, növénytermesztéshez, növényápoláshoz, és a termények feldolgozásához. A könyv bevált módszereket és hasznos ötleteket ismertet, amelyeket a kezdő és haladó kertészek is sikerrel hasznosíthatnak. A sorozat e kötete a fűszerspirál építését, és a fűszernövények felhasználásának lehetőségeit mutatja be. A fűszerspirál tulajdonképpen egy spirál alakú ágyás. Kövek határolják, amelyeket a spirál középpontja felé halad va csigavonalban emelkedve rakunk egymásra. Tehát a fűszerspirál a sziklakert, a szárazon rakott kőfal és a normál kerti ágyás keveréke. Miután különféle földdel töltjük meg, és pontosan dél felé tájoljuk az építményt, a legkülönfélébb termőhelyigény ű növények is otthonra lelnek benne.
Vypredané
9,12 € 9,60 €

Régi magyar mintakincs


A Néprajzi Múzeum rajzgyűjteménye gazdag mintakincset őriz, amely több mint száz év gyűjtéseit, dokumentálásait öleli fel. Ebből a gyűjteményből találunk válogatást e kötetben, amelyek többsége 1880-1950 között készült, és 18-20. századi tárgyak díszítményeit őrzi.
Vypredané
34,69 € 36,52 €

Varrott holmik


"A kereskedelemben széles választékban kaphatók színes, mintás anyagok, talán ennek köszönhető, hogy a varrás újra divatját éli. A könyvünkben olyan lakáskiegészítőket gyűjtöttünk össze, amelyek nagyon mutatósak és praktikusak, és különösebb gyakorlat nélkül is megvarrhatók. (...)" (a Szerző) A(z) Varrott holmik (Könyv) szerzője Varga Judit.
Vypredané
4,37 € 4,60 €

Tojásbábok


A tojás sokoldalúan felhasználható kézműves alapanyag. Festhető, könnyen ragasztható rá papír, filc, nemez. A formája is megfelelő, és ami a legfontosabb, könnyen beszerezhető. Kötetünkben mi most bemutatjuk, hogy nemcsak húsvétkor lehet vidám figurákat készíteni tojásból, hanem az év bármely napján, bármely alkalomból. A tojásbábok könnyen elkészíthetők, és utána nemcsak ajándék vagy ajándékkísérő lehet belőlük, például ballagáshoz vagy születésnaphoz, hanem egy-egy mesét is elbábozhatunk velük. Válasszuk ki a kedvenc mesénket, készítsük el a tojásból a szereplőket a gyerekekkel közösen, és kezdődhet a játék. A bábokhoz valódi tojások helyett hungarocell- és préselt papírtojásokat is használhatunk. A kötetet kiemelten ajánljuk óvodáknak és iskoláknak, mert a tojásbábok könnyen és gyorsan elkészíthetők, kevés alapanyag kell hozzájuk, és a kész bábok kreatívan felhasználhatók. A tojásbábok készítésével felhívhatjuk a gyerekek figyelmét arra is, hogy kézműves foglalkozásokhoz gondoljunk a természetes alapanyagokra is. A tartalomból: Anyagok, eszközök és tudnivalók; Tojásfigurák; Varázsceruza; Barika; Szerzetes; Indiánok; Kalózok; Piroska és a farkas; Csipkerózsika; Kínai; Varázslótanonc; Török és a tehenek; Ludas Matyi; Jancsi és Juliska; Kiskakas gyémánt félkrajcárja; Hercegnő és a sárkány; Oroszlánidomár; Bohócok; Kertészet; Mikulás és karácsony; Ballagásra; Iskola; Menyasszony és vőlegény.
U dodávateľa
4,37 € 4,60 €

Konyhák


"A főként ételek elkészítésére szolgáló helyiségek együtt változnak a főzési technikákkal. A főzőhelyiségek fejlődése -a nyílt tűzhelytől, amely a 18. századig az ételkészítés és melegítés egyetlen eszköze volt-, egészen napjaink műszaki vívmányaiig, mint a gáz, az elektromosság vagy vezetékes víz terjed. Az építészek, formatervezők fokozatosan kiaknázták az ezekben rejlő lehetőségeket és a felhasználók életkörülményeihez és gondolkodásmódjához alkalmazkodva változtatták meg a konyhákat. (...)" (részlet a Bevezetőből)
Vypredané
14,60 € 15,37 €

Az Alma


"Az alma, a Paradicsom tiltott gyümölcse, a több ezer éves történet szerint Éva kezében a csábítás eszköze, az egyik legfontosabb gyümölcsünk. Végigkíséri az emberiség történetét, számos legendában (Paris almája, Tell Vilmos), művészeti alkotásban szerepel. Európában szinte mindenütt megterem, termesztik is évszázadok óta, azaz szinte mindig kéznél van, mindennapi, állandó élelmiszerünk. Nem véletlenül, hiszen nemcsak állandó, hanem nagyon szerethető, és fontos is. Szerethető, mert pompás az íze, az ezernyi fajta mindegyikének csinos a külleme, jól mutat a különféle ételekben, és remekül illeszkedik mindenféle menübe, de mindezeken túl fontos is, mert a maroknyi gyümölcsben sokféle gyógyerő lakozik. Ebben a könyvben az alma mindezen jó tulajdonságairól olvashatunk. A bevezetőben feltárjuk az alma történetét, botanikáját, gyógyhatásait, különféle felhasználási területeit. Ezt követően olyan ételek receptjeinek gyűjteménye következik, amelyekben az almáé a főszerep, kezdve a pompás salátákkal, levesekkel, húsételekkel, eljutva a mesés almás süteményekig. Tartsanak hát velem, és fedezzék fel újra mindannyiunk kedves ismerősét, az almát!" (a Szerző)
Na sklade 1Ks
9,12 € 9,60 €

A sajt


"(...) Valószínű, hogy a sajtkészítést az egyes népek különböző időben és helyeken egymástól függetlenül találták fel. Nincs pontos feljegyzés arról, hogy mikor és hol készítették az első sajtot, azonban bizonyos, hogy története több évezredes múltra tekint vissza. Európában és a Közel-Keleten a Római Birodalom virágzása idején terjedt el." (részlet a könyvből)
Vypredané
9,12 € 9,60 €

Ételdíszítés


"A mai rohanó világban minden felgyorsul, mindent a legegyszerűbben oldunk meg, vonatkozik ez arra is, hogy otthon a konyhában, munka után már nincs se időnk, se kedvünk órákat eltölteni. Fontosnak tartom, hogy ha hétköznap az étel díszítésével, tálalásával nem is nagyon foglalkozunk, ... Folytatás ›› legalább a hétvégi menüt tegyük szebbé, gusztusosabbá. Ezért gondoltam arra, hogy érdemes lenne egy olyan szakácskönyvet készíteni, amelyben az egyszerű díszítésektől kezdve a bonyolultabbakig minden megtalálható, szép színes fényképekkel illusztrálva, az előételektől egészen a desszertekig, koktélokig. Az ételek díszítésével már Mátyás király korában is foglalkoztak: friss, szárított vagy aszalt zöldségekkel, gyümölcsökkel, zöldfűszerekkel díszítették, tálalták az ételeket. Ebben az időben a díszített, kiváló minőségű étel az urak kiváltsága volt. Az idő teltével a tálalás, díszítés művészete is egyre finomodott, és a mai modern világban már nagyon komoly ételekkel, ételkészítési technikákkal, és megfaragott zöldség-, gyümölcskompozíciókkal találkozhatunk. (...)" (a Szerző) A(z) Ételdíszítés (Könyv) szerzője Liptai Zoltán.
Vypredané
9,12 € 9,60 €

A rajzolás alapjai


Szinte nincs olyan ember, aki ne vágyna arra, hogy tudjon rajzolni, festeni. A kötet célja, hogy eloszlassa a kishitűséget, a fehér laptól való félelmet. A legfontosabb, illetve könnyen beszerezhető eszközöket, anyagokat mutatja be, valamint az egyszerű formák, a szögletes és forgástestek rajzolásához nyújt néhány jó tanácsot.
Vypredané
9,12 € 9,60 €

Régi bútorok felújítása


A bútorok felújítása amellett, hogy hasznos tevékenyég, sok sikerélménnyel ajándékoz meg bennünket. Nagyszerű érzés, amikor két kezünk munkája nyomán újra használhatóvá válnak és megszépülnek a régi, ütött-kopott, esetleg törött bútorok. A könyvben egy tapasztalt szakember vezet végig minket a szakszerű bútorfelújítás minden fogásán, a legegyszerűbb javítástól kezdve a profi restaurálásig, legyen szó székről, asztalról, ágyról vagy fiókos szekrényről. A könyvben bemutatott különböző nehézségi fokú munkákat áttanulmányozva mi is szakemberré válhatunk, és bátran nekikezdhetünk egy komolyabb felújításnak is.
Vypredané
18,25 € 19,21 €

Sírok gondozása


Azt mondják, szeretteink sírján akkor látszik az őszinte kegyelet, ha művirág helyett élő növénnyel és virággal díszítjük a nyughelyet. A megemlékezést sokkal szebbé és meghittebbé tehetjük, ha saját magunk varázsolunk apró kerteket a sírokra. Ebben nyújt segítséget Megyeri Szabolcs "Sírok gondozása" című könyve, amely észrevétlenül nevel bennünket is kertésszé, és számos hasznos kertápolási tanáccsal lát el oldalról oldalra. Megtudhatjuk, mi kell a sírkertek megfelelő gondozásához, melyek a legmegfelelőbb növények, és könnyen sajátíthatunk el apró praktikákat is.
U dodávateľa
9,12 € 9,60 €

Állatkák hőre keményedő gyurmából


"A hőre keményedő gyurma nagyon sokféle színben kapható, sőt már világító változatban is. Gyerekek és felnőttek egyaránt örömüket lelik majd az alkotásban és a kész állatfigurákban. A könyvben részletesen bemutatjuk a figurák összeállítását, amelyeket végül keményedésig sütőbe kell helyezni. (...)" (a Szerző)
Vypredané
4,37 € 4,60 €

Batikolás


"A batikolás története több ezer éves múltra tekint vissza. Két fő ága két távoli földrészről származik: a csomózásos batik bölcsője Afrika, a viaszolással készült batikfestési eljárás Ázsiából, Jáva szigetéről terjedt el. A könyvben bemutatunk különböző hajtásokkal, gyűrésekkel, kötözéssel létrehozható mintákat, és a viasszal kitakart mintázás menetét is. A részletesen bemutatott technikák elsajátítása után batikolhatunk pólókat, táskákat, kendőket stb. (...)" (a Szerző)
Vypredané
4,37 € 4,60 €

Árnyékolószerkezetek


A barkácsolás olyan hobbi, amellyel milliók töltik el hasznosan szabadidejüket. Legyen szó egy régi építésű házban lévő bérelt lakásról vagy akár saját négy fallal körülvett területünkről, némi ügyességgel és egy szakszerű útmutató birtokában egészen meglepő eredményeket ... Folytatás ›› érhetünk el, ha kisebb javításokra, műszaki és esztétikai célú felújításokra, esetleg átépítési vagy beépítési munkákra kerül sor. A barkácsolás ugyanakkor jó szórakozás is, megadja a jól végzett munka örömét, amelynek eredményét naponta láthatjuk és "csodálhatjuk"; általa pénzt takaríthatunk meg, nem utolsósorban pedig függetleníthetjük magunkat az iparosoktól, akikre bizony sokszor hetekig kell várni és esetleg akkor is hiába. A szaküzletekben, a barkács- és építőanyag-áruházakban az ezermester minden anyagot és szerszámot beszerezhet, amire szüksége van. A megfelelő szerszám és lelkesedés azonban még nem minden. Feltétlenül szükség van az alapos előkészítésre, és nélkülözhetetlenek azok az elemi szakismeretek, amelyek megmutatják, hogyan kell a munkát elvégezni, és mire kell annak során ügyelni. A Csináld Magad sorozat "Árnyékolószerkezetek" című kötete a gyakorlatban számtalanszor kipróbált, hasznos ötleteken és mesterfogásokon keresztül mutatja meg, mit hogyan csináljunk. A könyv lépésekre bontva, ábrákkal és szöveges részekkel ismerteti az egyes műveleteket. Az egyértelmű jelölésekkel azonnal felmérhető, hogy egy-egy műveletnél milyen nehézségi fokra, mekkora erőkifejtésre és időráfordításra kell számítanunk, milyen szerszámokra van szükségünk. A(z) Árnyékolószerkezetek (Könyv) szerzője Uve Neumann.
Vypredané
0,48 € 0,50 €

Szalmabála-építés


A kiadvány tartalmából: -A szalmabála építés története -Az építési célú szalmabála -A szalmabála épületfizikai tulajdonságai -A tartószerkezet tervezése -Szalmabála hőszigetelésű passzívházak -Tetők szigetelése -Padlók hőszigetelése -Épületszerkezeti ... Folytatás ›› részletek -Beltéri és kültéri vakolatok -Építési engedélyezés -Megvalósult épületek bemutatása A(z) Szalmabála-építés (Könyv) szerzője Gernot Minke, Benjamin Krick.
Vypredané
14,59 € 15,36 €