Dekameron

vydavateľstvo

Zanzibár


A Dekameron "sárga" útikönyvek sorozat legújabb kötete ismét egy távoli, csodálatos turistaparadicsomba kalauzolja a magyar turistákat. Zanzibáron minden megtalálható, amit egy egzotikus trópusi paradicsomtól várunk. E szép kivitelű, praktikus méretű kötet pontos, aktuális és nélkülözhetetlen gyakorlati információkat nyújt a látnivalókról, az országról és mindarról, amire egy magyar turistának szüksége lehet. Barangoljuk be Stone Town utcáit, etessünk óriásteknősöket a Börtön-szigeten, búvárkodjunk csodálatos korallszirtek között a Mnemba-atollnál, hajózzunk át daruval egy közeli kis lakatlan szigetre, vagy pihenjünk a pálmafák árnyékában. De semmiképpen se feledkezzünk meg Zanzibár hírnevének és egykori gazdagságának forrásáról, a fűszerültetvényekről, ahol vanília nő a fákra kapaszkodott kúszónövényekről...
Na sklade 1Ks
15,78 € 16,61 €

Észtország


A két magyarországnyi területű Baltikum északi országa Észtország, amely egyben a Baltikum teteje - így is nevezhetnénk, hiszen itt találjuk a Suur Munamägi mindössze 318 méteres csúcsát, amelynek környezete a sífutás központja. A hajdani szovjet utódállam 2004 óta az Európai ... Folytatás ›› Unió tagja. Ma még igen kevés magyar fejében fordul meg a balti országok bejárásának igénye, sokan nem gondolják, ezen a hegyektől teljesen mentes területen mennyi minden látnivalót fedezhetnének fel. Emellett az elmúlt másfél évtizedben hatalmas fejlődésen ment át a térség, mára megállapíthatjuk, felzárkózott a hazánk által is képviselt közép-európai szinthez, mind életszínvonalat, mind a gazdaságot tekintve. E vadonatúj könyv kifejezetten a magyar turisták számára, az ő igényeiknek megfelelően készült. Praktikus, pontos, friss és nélkülözhetetlen tudnivalókat, kitűnően eligazító ismereteket, információkat nyújt, melyeket a nagy mennyiségű új látványos fotó és számos térkép-illusztráció tesz teljessé. A(z) Észtország Könyv szerzője Kiss Péter, Farkas Barbara.
U dodávateľa
13,66 € 14,38 €

Bulgária


Bulgária vendégszerető lakosaival, különleges és változatos tájaival, ízletes ételeivel, kedves falvaival és műemlékekkel teletűzdelt városaival, nem utolsó sorban homokos strandjaival és kedvező áraival egyre több turistát vonz. Elmúlt már az az idő is, amikor Bulgária neve a koszos mellékhelyiségekkel és leromlott infrastruktúrával volt azonos, hiszen a gyors és hatalmas fejlődésnek hála, ma már jobbnál jobb szálláshelyek között válogathatunk. Jelen kötet részletesen és pontosan bemutatja Bulg ária egész területét, a magashegységi vidékektől a Fekete-tenger partjáig. Megismerhetjük a városok műemlékeit, az érdekesebb piacokat, a jó kirándulóhelyeket és az eldugott kolostorokat, éppúgy, mint a legjobb strandokat. A kötet elegáns és olcsó sz álláshelyek ismertetésével segíti az utazót. A szépségek mellett szól az esetleg ránk váró csalódási lehetőségekről is, mert ami régi és értékes műemlék, nem biztos, hogy érdekes is. A személyes tapasztalatok alapján a magyar utazóközönség igényei sz erint íródott könyv hasznos társa lehet mind az autós, mind a hátizsákos turistáknak
U dodávateľa
16,26 € 17,12 €

Az élet iskolája


Nem az iskolának, az életnek tanulunk" - mondja a kisregény egyik szereplője. Természetesen nem matematikát vagy történelmet: a megfelelő magatartást, emberek és dolgok helyes kezelését kell elsajátítanunk. Az érvényesülés, a siker balzaci irányelvei egyszerűek: tisztesség, önfegyelem, szorgos tanulás, kemény munka, szerény viselkedés, tapintat - aki ezt a módszert követi, feltétlenül eléri a célját. "Karrieriskolája" követelményeit a nagy író lebilincselő történettel példázza, amely tele van me glepő fordulatokkal, pergő párbeszédekkel, nyelvi sziporkákkal: valóságos kis remekmű. Ezt a könyvet nemigen lehet érdektelenül letenni, és a tanítását nagyon is érdemes felvállalni.
Vypredané
8,95 € 9,42 €

Hofi Második menet


Hofi Gézát csak Chaplinhez, Latabárhoz, vagy éppenséggel Shakespeare-hoz, Moliere-hez hasonlíthatunk. Hofi mindig megmondta, de úgy ahogy más nem merte volna, s ráadásul közben gurultunk a kacagástól. A feledhetetlen, nagy komikus népszerűsége ma is töretlen, a TV adók újra, s újra műsorra tűzik a felvételeit. Az emberek idézik egymásközt a híres mondásait. A mai humoristákat nézve, felsóhajtanak: bezzeg a Hofi! Nincs már hozzá fogható. Ez a kötet, halálának 10 évfordulója alkalmából jelent meg. Bemutatja Hofi Géza életét, pályáját, művészetét. A hozzá nagyon közel állók, őt jól ismerők valamint a rendőrségi műsorszervezője mesélnek a mindennapjairól, a vele kapcsolatos dolgokról, születésétől haláláig. Csuppa izgalmas és mulatságos sztori és rengeteg fénykép, illusztráció, dokumentum hozza közelebb hozzánk a nagy HOFI-t. Páratlanul szórakoztató és izgalmas olvasmány!
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Mesterségem címere: Borász


A kötetben található interjúk segítségével népszerű borászok életútját, szakmai pályafutását ismerhetjük meg.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Varázslatos Ázsia


Csodálatos, egzotikus, izgalmas helyszínekre kalauzolja az olvasót ez a remek kötet. Csupa "leget" ismerhetünk meg! Elénk tárul bolygónk legesősebb vidéke, a világ egyik legmagasabb épülete, működő vulkánok a Föld legnépesebb muzulmán országában, a leghatalmasabb sztúpa, a buddhisták legnagyobb összejövetele és még sorolhatnánk ezeket az elképesztő "legeket", amelyek sűrűn sorakoznak ebben a különleges hangulatú könyvben. S mi több: ahol nem ilyen világcsúcsokról ír a szerző, hanem "csak" hatalmas tengeri teknősről, sárga kígyóról a kunyhóban, orrszarvúkról a reggeli párában, lenyűgöző szépségű tájakról Balin és Vietnamban, vagy színes és különleges népszokásokról, nos azokon az oldalakon is magához láncolja az olvasót! Mindezt különösen élvezetessé teszi Galamb Gábor könnyed, olvasmányos stílusa. Az Indiáról és Mianmarról írott remek úti élmény-regényeiből már jól ismert szerző ezúttal is feleségével együtt, egyéni utazóként járta be Délkelet-Ázsia és India fantasztikus vidékeit, s teszi ismét közkinccsé élményeit, tapasztalatait.
Vypredané
18,08 € 19,03 €

Hősök és árulók


"Illés György legújabb történelmi munkája izgalmas elbeszélések sorozata, valójában egy remek kézikönyv, amely összefoglalja, s eredeti módon, új megvilágításba helyezi történelmünk legfontosabb, nevezetes eseményeit, szereplőit, bemutatja a magyar história legendás hőseit és árulóit. Olvasmányos, élvezetes stílusban tárja elénk a híres eseményeket és embereket, csupa olyat, amit mindannyiunknak ismerni kell! Az olvasót magával ragadja az író oldott, csevegő stílusa, s meglepődhet azon a számtalan új információn, amelyeket az ismert történelmi személyiségek és események bemutatása kapcsán a novellák elénk varázsolnak! Mindezeket a szerző a legújabb történi és néprajzi kutatásokra alapozva tárja az olvasó elé. Finom tollal rajzolja meg a jellemeket és eseményeket, a fényekkel és árnyékokkal együtt. Sodró lendületű, szívet dobogtató, élvezetes kötet ez, olyan, amit nem lehet letenni, sőt, a benne rejlő, alapvetően fontos történelmi információk miatt újra s újra elő kell venni! Jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki szereti, és jobban meg akarja ismerni a magyar nép történelmét." (A Kiadó)
U dodávateľa
14,43 € 15,19 €

Mesterségem címere - A nő


"A Nő. Mikor ezt a szót meghalljuk számtalan gondolat és érzés fut rajtunk végig. Kivétel nélkül minden embernek megdobban a szíve és megérinti a lelkét ez a kifejezés. Édesanya, feleség, szerelem, barát, társ, megannyi szó számolatlanul és mind-mind igaz. Mikor a könyvben szereplő ... Folytatás ›› riportalanyokkal beszélgettem, sokszor a boldogság, az elérzékenyülés és a dicsőség gondolata hatott át. Nem fogadom el, nem hiszem, tudom, hogy a világ megannyi baja, kínja megoldódna, ha női érzések, női gondolatok, és nem utolsó sorban a nőkből áradó szeretet uralná a világot. Olyan jó lenne, ha mindig, mindenki mindenkor megadná a tiszteletet és a nekik járó elismerést. Kifejezetten szerencsének tartom magam, hogy a könyvben szereplőket megismerhettem és beszélgethettem velük. Kivétel nélkül azokat a kimagasló emberi tulajdonságokat, azt az értékrendet képviselik, amely csak a NŐK sajátja. Hatalmas volt a felelősségem, hogy azokat a gondolatokat át tudjam adni az Olvasónak, melyek beszélgetéseink során elhangzottak. Azután, mikor visszaolvastam szavaikat kicsit megnyugodtam, hisz érzem és tudom, hogy minden ember számára egyértelmű a feléjük irányuló mély tisztelet." (a Szerző) A(z) Mesterségem címere bemutatja: A Nő (Könyv) szerzője Zelina György.
U dodávateľa
14,25 € 15,00 €

Mesterségem címere bemutatja: Tisztesség és becsület


A kötetben található interjúk segítségével a Forever cég hálózatépítő csapatát és szakmai pályafutásukat ismerhetjük meg. A(z) Mesterségem címere bemutatja: Tisztesség és becsület (Könyv) szerzője Zelina György.
U dodávateľa
14,25 € 15,00 €

Élet a történelem viharában


A szerző egyéni élettörténetén keresztül mutatja be miként volt lehetséges a magyar nemzet számára túl­élni a XX. század történelmi viharait, a II. világháború borzalmait, a szellemi és fizikai terrort, az 56-os, hősies forradalom és szabadságharc viszontagságait, mindezt úgy, hogy megőrizze a tisztességes emberi magatartását, humanizmusát, s megkísérelje vissza­szerezni a nemzet önbecsülését és önállóságát. Ez a fizikai, lelki és szellemi harc alapvető szerepet játszott a nemzet XX. századi történelmének alakulásában. A kötet rengeteg érdekes, fontos eseményt dolgoz fel, nagyon sok adatot tartalmaz az elmúlt évtize­dekről, és eseményeiről, amelyek nem csak tanulságossá, hanem izgalmassá, szórakozatóvá is teszik a leírtakat.
U dodávateľa
10,78 € 11,35 €

Szicília


Az útikönyv Európa egyik legelbűvölőbb szigetére invitálja mind a kalandvágyó, mind a komfortosan utazó turistákat, s nem kevésbé a nyaralni vágyókat. Bemutatja Szicília varázslatos tájait, pompás üdülőhelyeit, történelmi látnivalóit.
Vypredané
20,43 € 21,50 €

Magyar Mágus


Egy különleges ember gyilkosai utáni izgalmas nyomozás. Látszólag! Valójában sokkal több annál! Helyszínek: napjaink Magyarországa és Mexico. Mély gondolatokkal átszőtt, meglepő fordulatokban és misztikumban bővelkedő lebilincselő történet. Egy különleges ember gyilkosai utáni izgalmas nyomozás. Látszólag! Valójában sokkal több annál! Helyszínek: napjaink Magyarországa és Mexico. Mély gondolatokkal átszőtt, meglepő fordulatokban és misztikumban bővelkedő lebilincselő történet.
Vypredané
10,23 € 10,77 €

India


A szerző egy pompás szórakoztató kötettel kényezteti olvasóit. Olvasmányos stílusban tárja elénk ezt a mesés egzotikus úticélt, személyes hangvételben ír Indiáról és az általa felkeresett fantasztikus látnivalókról.
Na sklade 1Ks
15,68 € 16,50 €

Önkénteskaland Afrikában


"Egy nemzetközi önkéntes csapat tagjaként egy évig éltem és dolgoztam Afrika déli országaiban, Namíbiában, Malawiban, Dél-Afrikában és Tanzániában. Munkám során átéltem az afrikai mindennapokat, megismertem a helybéliek életét, problémáit, betegségeit és kilátásait. Voltam a kunyhóikban, ettem az ételeiket, és folyamatosan azért dolgoztam, hogy segítsem őket. Részt vettem egy százezrek életét megváltozató AIDS-ellenes kampányban, de dolgoztam használtruha-kereskedelemmel foglalkozó programban is. Közben sokat utaztam, hihetetlenül szép helyekre jutottam el, láttam a Viktória-vízesést, a Namíb-sivatagot, a Kilimandzsárót és szinte minden afrikai nagyvadat. Simogattam fehér cápát Dél-Afrikában, etettem fókát Namíbia atlanti-óceáni partjainál, és úsztam delfinekkel Zanzibáron." Így kezdődik Molnár Zsolt páratlan beszámolója, aki nem turistaként, hanem belülről mutatja be hol humorosan, hol szenvedélyesen az Afrikában töltött egy év alatt személyesen átélt kalandjait és tapasztalatait.
U dodávateľa
18,09 € 19,04 €

200 kérdés, amit a NŐK feltennének a FÉRFIAKNAK


"Ronda dolog az általánosítás, és nem is szabad általánosítani. Ez a könyv nem általánosít, mégis mindenki magára, párjára ismerhet egy kicsit. E könyvvel nem az a célom, hogy bárkit is szakításra bírjak, vagy arra, hogy feladja párja "megnevelését", legyen friss a kapcsolatotok, vagy közel az aranylakodalomhoz. Ellenkezőleg, szolgáljon e könyv útmutatóul mindenkinek, aki párt keres vagy párkapcsolatban él. Segítsen eligazodni a férfiakon, segítsen megérteni őket, és talán hozzásegítsen a legnagyobb erényhez, amit egy nő birtokolhat a hosszú párkapcsolat érdekében: a türelemhez." (a Szerző)
U dodávateľa
10,78 € 11,35 €