K.u.K. Kiadó

vydavateľstvo

A gyilkosság alkímiája


Párizs 1889. A Világkiállítás területén már áll Eiffel lenyűgöző tornya, szenzációs látványosságok, az ipar, a technika vadonatúj vívmányai bűvölik el a nagyérdeműt. Ám egy rejtélyes gyilkos lopakodik a Fény városának utcáin, s lakóit pestisjárvány tizedeli. Nellie Bly-nak, a világ első oknyomozó újságírónőjének meggyőződése, hogy a gyilkosságok kapcsolatban állnak a járvánnyal, és elhatározza, hogy véget vet mindkettőnek. Szövetkezik a zseniális fantáziájú Vernével, az intelligens és szégyentelen Oscar Wilde-dal és a történelem legnagyobb mikrobavadászával, Louis Pasteurrel, hogy együtt megoldják az évszázad bűntényét.
Vypredané
12,06 € 12,69 €

Quo vadis, Izrael?


Az izraeli-magyar újságíró szerző jóvoltából olyan hiánypótló mű kerül az Olvasó kezébe, melynek az elmúlt évtizedek alatt már rég meg kellett volna születnie, ám ezt előbb a politika, utóbb a következetesen feldolgozott információk hiánya tette lehetetlenné. Ezekben a hónapokban, ... Folytatás ›› amikor a történelmi előzményeket és távlatokat egyaránt nélkülöző, ám a politika iránt mégis érdeklődő ember szinte naponta kap emészthetetlen hírmorzsákat a Közel-Keletről, örömmel veszi kézbe az átfogó történelmi-politológiai munkát, amely a zsidóságot, a zsidó állam megalakulásának előzményeit, Izrael háborúit, a kilencvenes évek reményt adó békefolyamatát és végül az utolsó vérengzős két esztendőt mutatja be.
Vypredané
6,04 € 6,36 €

Iskolások vicces könyve 2.


A tavalyi nagy sikerű diák vicckönyv folytatása kifejezetten ajánlott olvasmány, legalább is a humort kedvelő iskolásoknak. A vicceken kívül humoros találós kérdések, iskolai diák- és tanárszólások, jópofa szövegek is olvashatók a kötetben.Például ilyenek: A tehén bonyolult állat. De én megfejtem. Amikor fölébredtem, óriási ötletem támadt. De nem tetszett. Mindenütt jó, de mindig elzavarnak. Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog. Bárki gazdag lehet, ha van elég pénze hozzá.És persze viccek minden mennyiségben!
Na sklade 1Ks
3,47 € 3,65 €

Palika


2001 tavaszán nagy visszhangot keltett riportot sugárzott a Tv2 Napló című műsora. Sváby András szerkesztő-riporter a kaliforniai Palm Springs egyik idősek otthonában találkozott Szécsi Pál édesanyjával, aki először hallgatta meg fia dalait. Az anya 1956-ban elhagyta gyerekeit. Szécsi Katalin, a feledhetetlen énekes nővére levelekben számol be édesanyjuknak az azóta eltelt időről, főleg öccse, Palika tragédiába torkolló sorsáról. Vajon az édesanya hiánya is szerepet játszott abban, hogy a népszerű művész zaklatott életet élt és harmincévesen a halált választotta? Mi erősebb, a harag vagy a szeretet? Van, lehetséges megbocsátás? Ezekre a kérdésekre keres választ ez az őszinte, nagyon emberi könyv. A nagy sikerű könyv új, bővített kiadásához Sváby András írt előszót.
Vypredané
9,50 € 10,00 €

A szerelem aranykönyve


A világirodalom legszebb szerelmes verseiből készült nagyszabású antológia több mint 200 gyönyörű verset tartalmaz az ókortól napjainkig, tematikus válogatásban. A díszes kivitelű ajándékkönyvet Zsiborás Zsuzsa színes fotografikái teszik még szebbé.
Vypredané
17,91 € 18,85 €

Iskolások vicces könyve 3


Két nagy sikerű diák vicckönyv után most harmadszor kapnak nagyon is ajánlott olvasmányt, a humort kedvelő iskolások. A könyvben a viccek mellett mókás találós kérdések és iskolai dolgozatokból vett idézetek is találhatók.
Vypredané
3,47 € 3,65 €

Bölcsek ajándéka mindenkinek


A díszes kivitelű kötet híres emberek gondolataiból válogat az év minden egyes napjára. A könyvet a Szépművészeti Múzeum fotói illusztrálják.
Vypredané
10,59 € 11,15 €

Vörös és fehér


A Vörös és fekete két színe a katonai egyenruhát és a papi reverendát, a vörös és fehér a radikális, köztársaságpárti forradalmiságot és az "ultra" maradiságot jelképezi. Lucien Leuwen története "a tiltakozó lelkiismeret regénye" - írja Stendhal magyar megszólaltatója, Illés Endre. - "Stendhal életműve, gondolatainak rendszere csodálatos egység... Tollát ugyanúgy hajtotta a szépség szeretete, mint a hitványság megvetése. Megvetette a zsarnokságot, akár a Bourbonok, akár Lajos Fülöp, akár az Olaszországra rátelepedő osztrák császár gyakorolta. És aki a Vörös és fehér-t olvassa, az száz felkiáltásból, ugyanannyi nyílt vallomásból s az ellenfélt felfricskázó megvetésből megtudja: Stendhal igazi republikánus volt. Megformálta azt a Lucien Leuwent, aki megundorodva attól, hogy minduntalan a nép ellen küldik harcba, végül is hátat fordított sorsának és korának."
Vypredané
16,44 € 17,31 €

500 bombajó vicc


Egy pasi beül a bárba, és megismerkedik egy nagyon csinos fiatal hölggyel. Egy fél tucat ital elfogyasztása után meghívja őt a hotelszobájába. A hölgy örömmel elfogadja a meghívást. - Mondd csak, tulajdonképpen hány éves vagy? - kérdezi a pasi, miközben a hölgy vetkőzik. - Tizenhárom - jön a vonakodó válasz. - Tizenhárom? Te jó Isten! Azonnal vedd vissza a ruhádat, és tűnj el innen! - kiált rá halálra rémülten. A lány csendesen elsétál az ajtóig, majd visszafordulva, egy halvány mosollyal megkérdi: - Babonás vagy, ugye?Ez itt csak 1 kóstoló az 500-ból! Számolja ki: egy vicc 2 forint és negyven fillér (áfával). És annak, aki az egészet megveszi, mi nem kerekítünk: a fillért is számoljuk.
Vypredané
4,39 € 4,62 €

Az Árulók Kapuja


Hope Joynet, a titokzatos Mr. Hallett gyámleánya szerelembe esik Sir Richard Hallowellel, a Tower őrseregének tisztjével. A lány ismeretlen származása azonban akadálya lehet házasságkötésüknek. Diana -Hallowell egykori jegyese- mostanában gyanús emberek társaságában forog. Ilyen többek között Sir Richard bátyja, Graham, aki most szabadult a börtönből. Diana és Graham üzenetet kap a város legagyafúrtabb bűnözőjétől, aki egy minden eddiginél nagyobb nyereséggel kecsegetető munkával bízza meg őket... A feladat elvégzését nehezíti, hogy nyomukban van a Scotland Yard legkiválóbb nyomozónője, Wallace egyik legkarakteresebb rendőrfigurája.
Vypredané
6,21 € 6,54 €

A boldogtalan Villon boldog napjai


A mulandóság korbácsa hajszolta. Hogy nagyon kell sietni, mert hamar elszáll az élet. Szépséges csodák fájdították szívét és szemét. Mindent akart és semmit el nem szalajtani. A vágy mohóságában meg-megbotlott, bizony: ezért érezzük annyira magunkénak őt és az életét. Komor színekben festette meg önmagát, de élete ma is eleven és élni fog késő századokon át. Ebben az életműben - életében és műveiben - a visszataszító vonásokat régen elkendőzte már a halhatatlanság aranyfüstje.
Vypredané
7,91 € 8,33 €

Ilona


A nagyregényben megelevenedik a századforduló és a második világháború utáni évek történelme az 1956-os magyar forradalom leverését követő évekig. A mű három nő - anya, leánya és unokája - életútját ábrázolja. Középpontjában Ilona áll, egy magyar állomásfőnök leánya, aki már gyermekkorában kiválasztottnak érzi magát, s tudja: különleges sorsot él majd meg.
Vypredané
13,30 € 14,00 €

Félszáz mondat a szerelemről


Nagy emberek gondolatai a szerelemről, a Szépművészeti Múzeum anyagából válogatott festményekkel illusztrálva.
Vypredané
2,82 € 2,97 €

Félszáz mondat édesanyámnak


Aforizmagyűjtemény a Szépművészeti Múzeum anyagából válogatott képekkel.
Vypredané
3,80 € 4,00 €

500 tökjó vicc- NC


Ez az 500 vicc, amelyet ebben a kötetben talál az olvasó, még A legnagyobb vicckönyvben és kisöccsében sem található meg, vagy ha igen, nem ebben a formában. Mert a viccek is alakulnak, és új kategóriák születnek. A különböző internetes oldalakról gyűlt össze ez az anyag, amelyben - a szőke nők visszavágtak - szőke férfiakról szóló viccek is találhatók.
Vypredané
3,28 € 3,45 €

Bölcsek újabb ajándéka


A díszes kivitelű kötet híres emberek gondolataiból válogat az év minden egyes napjára. A könyvet a Szépművészeti Múzeum fotói illusztrálják.
Vypredané
10,59 € 11,15 €