Szülőföld Könyvkiadó

vydavateľstvo

Esik eső...


"A legkisebb korosztály számára készült vidám mondókás gyűjteményünk a kedves versikék mellé képi illusztrációt párosított. (...)" (Farkas Csaba, Szülőföld Könyvkiadó)
U dodávateľa
5,44 € 5,73 €

Magyarok kincsestára - Hungarian Delicacies in The Carpathian Basin


Angol, német, holland és francia nyelvű szakácskönyvv.
Vypredané
12,61 € 13,27 €

Fordul az ég


A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg a Szerző legújabb verseskötete. Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából tisztelgő kötetet Kőszegi Judit illusztrációi díszítik.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Vasi, zalai parasztételek és házi tartósítás


"(...) A parasztkonyha régi rendje a fejlődéssel megbomlott. Már a 30-as évek vége is hozott némi változást. A második világháború után az önellátó életforma megszűnésével, a parasztság életkörülményeinek megváltozásával az ételkészítés szokásai is mások lettek. Sok régi szép szokás lassan feledésbe megy, sok régi étel receptjét már csak az öreg szakácsnék ismerik. Könyvemben a régi ételeken, szokásokon kívül a paraszti étkezésben végbement változásokat is bemutatom." (a Szerző)
Vypredané
8,95 € 9,42 €

Sajttorta


A Gödöllői Királyi Kastély tavaly ősszel tette közzé herceg Egérváry Elemér felhívását, amellyel a gyerekek rajzban, versben, fogalmazásban megörökített kastélyos élményeit gyűjtötték össze. Ebben a kötetben a legjobb alkotások jelentek meg.
U dodávateľa
7,27 € 7,65 €

Zsolnay kulturális negyed


"A Zsolnay Kulturális Negyed Pécs ékköve. A város új kulturális centrumaként méltó módon él tovább a Zsolnay család egykor működő, világhírű kerámiagyárának öröksége. (...)" (részlet a könyvből) A(z) Zsolnay Kulturális Negyed (Könyv) szerzője .
U dodávateľa
8,04 € 8,46 €

Melankólia


"Kis kötetemben nyomon követhetik szárnypróbálgatásaimat, az első ecsetvonástól máig. És habár vásznam kissé zilált, itt-ott összetákolt, fakó, vagy néhol nem passzolnak a színek, de minden szín és mozdulat őszinte, a tőlem telhető legigazibb. Hétköznapi témák gyermekfejjel, kamaszon, és most fiatal, útját kereső felnőttként. (...)" (a Szerző)
Vypredané
6,91 € 7,27 €

Gödöllői Királyi Kastély


A Szülőföld Kiadó gondozásában megjelent könyv, színes fotókkal mutatja be a kastélyt és történetét.
U dodávateľa
7,47 € 7,86 €

Sümeg


A történelmi hangulatú, műemlékekben gazdag Sümeg a Balaton-felvidék egyik gyöngyszeme. A városkép várral koronázott sziluettje önmagában is élményt nyújtó látvány. A barokk jellegű romantikus kisváros teljes belvárosa műemlékileg védett, rengeteg kultúrtörténeti és műemléki látnivalót kínál.
Vypredané
7,47 € 7,86 €

Végjáték a határon


"Tíz évvel a bizonyítékok feltárása utáni érdemi előrelépés a könyv megjelenése, mivel még ma sem tudják sokan, hogy Kőszegen hetven évvel a világégést követően jeltelen tömegsírban nyugszanak a II. világháborúban elpusztított sok száz zsidó származású honfitársunk földi maradványai. Több újságcikk és televíziós felvétel is készült, de mindenki csak ígérte, hogy méltó emlékművet kapnak az elhunytak. Hosszas huzavona után 2008-ban történt meg a szakértői feltárás, ami minden kétséget kizáróan bizonyította a tömegsír létét. Horváth Ferenc, L. Kiss Csabával közösen, a Szülőföld Könyvkiadó szerkesztésében a fellelhető dokumentumok és visszaemlékezések alapján megpróbálják e könyvben bemutatni a nyilas uralom borzalmait Kőszegen. "
U dodávateľa
13,54 € 14,25 €

Mikor eső hull a sugárutakra


"Ez a könyv nem csak egy háborús regény, nem is csak egy kémregény, és nem is csak egy háborús kémregény. Ez a könyv a 2003-ban hamis indokokkal kirobbantott, de következményeiben még ma is tartó - illúziók és filmhősök nélküli - iraki háború története: mely nem csak egy volt Amerika háborúi közül, de egy legnagyobb hazugságai közül is. Magva egy olyan előre kitervelt összeesküvés, mely mögött kapzsiság, önérdek, a szerzés féktelen vágya áll - s távolról sem egy demokratikus, jobb világ megteremtésének szándéka. Ez a mindvégig meglepő és furcsa csavarokkal teli, lebilincselőn izgalmas regény leleplezi azokat, akiknek közvetlen anyagi és személyes érdekeik egy újabb ország lerombolásához és népe tönkretételéhez vezettek. Bemutatja az előzmények és indokok ellentmondásait: a háború mögött megbúvó kormányszervek és titkosszolgálatok manipulációit, a nemzetek fölött átívelő és népekről ítéletet mondó üzleti körök kíméletlenségét, globális politikai játszmákba, pénzéhes politikusok lapjaiba enged bepillantást. Rávilágít a média által táplált illúziók és magasztos célok álcája mögötti aljas szándékokra és a hatalom - mint eszköz - kíméletlen felhasználásának folyamatára. A nagysikerű ""A Diana gyilkosság"" írójának újabb leleplező könyve izgalmas és szórakoztató olvasmány - amely betekintést enged a háborús Irakba, és annak gátlástalan politikai előkészítésébe. Bemutatja az amerikaiak és a velük szövetségben állók, valamint az ellenük harcolók stratégiáját, fegyverzetét. Végigköveti az iraki háború menetét, bemutatja a napi híradásokból kiretusált könyörtelenségét, de azt is: hogyan csaptak és csapnak be bennünket nap mint nap?"
U dodávateľa
11,84 € 12,46 €

Visegrád


A színes fotókkal gazdagon illusztrált album Visegrád városának történelmét és nevezetességeit mutatja be.
Vypredané
1,90 € 2,00 €

A zsidó állam


"""Herzl Tivadarnak A zsidó állam című munkája alapmű. A zsidó és az egyetemes történelem, kultúra iránt érdeklődők valószínűleg feszült izgalommal olvassák e kötetet. Mi is volt ez az egyedülálló terv, mi húzódott meg a háttérben, miért volt oly fontos már a XIX. század vége felé a zsidó állam megteremtésének, visszaállításának gondolata, majd terve? Egységes volt-e a zsidó nép a megvalósítás szükségességét illetően? Kérdést kérdés követ. 1941-ben (!) a mű rövidített változata látott napvilágot a Zsidó Nemzet-kiadás Spinoza-füzetek sorozatában Szilágyi Dénes újrafordításában. Mindkét változat gyakorlatilag hozzáférhetetlen. Jelen újrafordítás kiadásakor célunk volt a hiánypótlás, a kötethez Dr. Borsányi-Schmidt Ferenc és Albert Tibor által írt eligazító tanulmány és személyes hangvételű esszé pedig jól érthető történelmi, filozófiai, vallási keretek közé helyezi a művet, ezáltal is közelebb hozzák egymáshoz a szerző és olvasó, eszme és realitás, múlt és jelen."" (a Kiadó)"
Vypredané
10,14 € 10,67 €

Időtálló ízek - Büki recepteskönyv


Különleges, hagyományőrző receptes gyűjteményt tart a kezében, amely egybe tisztelgés is Bük 750 éves jubileuma előtt. Az elmúlt évszázadok jó és rossz korszakokat hoztak erre a Répce menti kistelepülésre, éltek itt bőségben és nagy szegénységben is, de a büki és környékbeli emberek elszántsága - vagy lehet azt mondani nyakassága - megőrizte népét és kultúráját, valamint ami ennek a könyvnek az apropója - gasztronómiáját, jeles értékeit is. Receptes gyűjteményünk rendhagyó módon az ételek mellé néprajzi értékeket is közvetít, valamint olyan szokásokat, amelyeket szívesen visszahoznánk mai életünkbe.
U dodávateľa
8,45 € 8,89 €

1664 - A szentgotthárdi csata


"A keresztény sereg féktelen hadrendje a törököket hajtva tarolt sorrendre. Nem maradt más, csak a folyó sárga árja, mely elnyelte a beleugrót: ruhája húzta le, vagy aki nem tudott úszni, azt a társa ragadta meg, húzta, mint a gazt a mélybe, és sodródtak Szent-Gotthárd felé..." 1664-ben az egyesült keresztény seregek váratlanul elsöprő győzelmet arattak Szentgotthárdnál. Az eseménynek óriási jelentősége volt, hiszen ez volt az első olyan nagy ütközet, amely nem a török diadalával végződött. A korábbi, rendszerváltás előtti történetírás háttérbe szorította ugyan a szentgotthárdi csatát, mára már a történészek véleménye egyöntetű: európai viszonylatban is rendkívüli fontosságú volt ez a győzelem, Szentgotthárd pedig beírta magát ezzel a világtörténelembe. A kötetben nemcsak neves történészek írásai olvashatók, de verses elbeszélések, rajzok, metszetek, fotók és egy részletes tudástár is a segítségünkre van a neves esemény feltérképezésében.
U dodávateľa
21,89 € 23,04 €

Csodafiú szarvas II. - A föld hét csínja


A történet folytatódik. A hét táltos kölyök elindul Szarvas irányába. Az út a föld köldökéig sem eseménytelen. A borókásban lévő kalandok közepette a Fekete törpe szolgájának ármánykodása ellenére is megtalálják a föld rejtette táltos titkos varázsigéjét, aminek segítségével elővarázsolják a Holdhidat, így átjutnak a Tiszatündér birodalmába, majd egy ős öreg tölgyfáig. Ott aztán elrévednek, és mire felébrednek, rájönnek, hogy átjutottak a föld köldökén
Vypredané
11,84 € 12,46 €