! Doprava ZADARMO už od 20 € !
  • Počet strán: 236
  • Väzba: tvrdá
  • EAN: 9788089327041
  • Jazyk: slovenský
  • ISBN: 978-80-89327-04-1

Pomológia

Ivan Hričovský

Táto vzácna publikácia sa nerodila ľahko, získanie podkladov o najstarších odrodách nebolo nijako jednoduché.
Pre záhradkárov a šľachtiteľov má isto neoceniteľnú hodnotu, pretože staré a krajové odrody sú často odolné
k nepriaznivým biotickým a abiotickým faktorom. Vyznačujú sa odolnosťou proti hubovým chorobám,
živočíšnym škodcom, toleranciou proti menej priaznivým pôdnym a klimatickým podmienkam, poskytujú
nám teda možnosť využiť tieto vlastnosti v šľachtiteľských programoch. V druhej časti knihy predstavujeme
vybrané najnovšie odrody, ktoré nastupujú do produkčných sadov a záhrad v prvých rokoch
III. milénia. Predstavujeme aj niektoré doteraz u nás len menej pestované druhy, ako sú napr. čučoriedky,
brusnice a i. Výsledky výskumu, ale už aj praxe, dávajú pre ich väčšie rozširovanie plné opodstatnenie.
  • Počet strán: 236
  • Väzba: tvrdá
  • EAN: 9788089327041
  • Jazyk: slovenský
  • ISBN: 978-80-89327-04-1

Táto vzácna publikácia sa nerodila ľahko, získanie podkladov o najstarších odrodách nebolo nijako jednoduché.
Pre záhradkárov a šľachtiteľov má isto neoceniteľnú hodnotu, pretože staré a krajové odrody sú často odolné
k nepriaznivým biotickým a abiotickým faktorom. Vyznačujú sa odolnosťou proti hubovým chorobám,
živočíšnym škodcom, toleranciou proti menej priaznivým pôdnym a klimatickým podmienkam, poskytujú
nám teda možnosť využiť tieto vlastnosti v šľachtiteľských programoch. V druhej časti knihy predstavujeme
vybrané najnovšie odrody, ktoré nastupujú do produkčných sadov a záhrad v prvých rokoch
III. milénia. Predstavujeme aj niektoré doteraz u nás len menej pestované druhy, ako sú napr. čučoriedky,
brusnice a i. Výsledky výskumu, ale už aj praxe, dávajú pre ich väčšie rozširovanie plné opodstatnenie.

menej

book

203 660 kníh na sklade ihneď k odoslaniu

wallet

Poštovné zadarmo pre nákupy od 20€

store

Rezervácie v 61 kníhkupectvách


Hodnotenia (0)

0

Odporúčania