- Počet strán: 208
- Väzba: mäkká, brožovaná
- EAN: 9788089447688
- Jazyk: slovenský
- ISBN: 978-80-89447-68-8
- Dátum vydania: 5. mája 2012
- Vydavateľstvo : Eurokódex
- Hmotnosť: 0,28 kg
Praktická príručka písania pre profesionálov
Martin Kasarda
Publikácia sa zaoberá novinárskymi žánrami, ich dnešnou podobou, čitateľskými skúsenosťami a praktickými potrebami. Mnoho z textov bolo a je súčasťou prednáškových cyklov, viaceré pasáže vznikali ako repliky v rámci diskusií s budúcimi žurnalistami. Nejde však o klasickú publikáciu, v ktorej by sa dávali hotové informácie. Žurnalistika a spracovanie informácií je živý, premenlivý svet, v ktorom je väčšina práce podriadená diktátu aktuálnosti.
Kniha je rozdelená do štyroch základných okruhov.
•Na úvod sa venujeme teórii žánrov a stavu súčasnej žurnalistiky.
•Druhá časť je venovaná spravodajstvu – nielen písaniu, ale aj obsahovej príprave správy.
•Tretia časť sa venuje publicistike – reportáži, interview a názorovej publicistike.
•Záver knihy sme venovali najmodernejším spôsobom žurnalistickej práce – internetovej žurnalistike.
Táto kniha je len receptom. Majster kuchár sa ukáže vtedy, ak ho recept inšpiruje, ale vie ho aj vylepšiť...
Kniha je rozdelená do štyroch základných okruhov.
•Na úvod sa venujeme teórii žánrov a stavu súčasnej žurnalistiky.
•Druhá časť je venovaná spravodajstvu – nielen písaniu, ale aj obsahovej príprave správy.
•Tretia časť sa venuje publicistike – reportáži, interview a názorovej publicistike.
•Záver knihy sme venovali najmodernejším spôsobom žurnalistickej práce – internetovej žurnalistike.
Táto kniha je len receptom. Majster kuchár sa ukáže vtedy, ak ho recept inšpiruje, ale vie ho aj vylepšiť...
- Počet strán: 208
- Väzba: mäkká, brožovaná
- EAN: 9788089447688
- Jazyk: slovenský
- ISBN: 978-80-89447-68-8
- Dátum vydania: 5. mája 2012
- Vydavateľstvo : Eurokódex
- Hmotnosť: 0,28 kg
Publikácia sa zaoberá novinárskymi žánrami, ich dnešnou podobou, čitateľskými skúsenosťami a praktickými potrebami. Mnoho z textov bolo a je súčasťou prednáškových cyklov, viaceré pasáže vznikali ako repliky v rámci diskusií s budúcimi žurnalistami. Nejde však o klasickú publikáciu, v ktorej by sa dávali hotové informácie. Žurnalistika a spracovanie informácií je živý, premenlivý svet, v ktorom je väčšina práce podriadená diktátu aktuálnosti.
Kniha je rozdelená do štyroch základných okruhov.
•Na úvod sa venujeme teórii žánrov a stavu súčasnej žurnalistiky.
•Druhá časť je venovaná spravodajstvu – nielen písaniu, ale aj obsahovej príprave správy.
•Tretia časť sa venuje publicistike – reportáži, interview a názorovej publicistike.
•Záver knihy sme venovali najmodernejším spôsobom žurnalistickej práce – internetovej žurnalistike.
Táto kniha je len receptom. Majster kuchár sa ukáže vtedy, ak ho recept inšpiruje, ale vie ho aj vylepšiť...
212 102 kníh na sklade ihneď k odoslaniu
Poštovné zadarmo pre nákupy od 39€
Rezervácie v 61 kníhkupectvách