Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 325 z 329

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

A rokon


A szoba sikerszerzőjének új regénye Az év egyik legjobb könyve (New York Post) Noah Selvaggio nyugdíjas vegyészprofesszor magányosan éldegél New Yorkban. Szülővárosába, Nizzába készül, hogy megünnepelje nyolcvanadik születésnapját. Gyerekkora óta nem járt Európában, csak az édesanyjától örökölt fotók őrzik a II. világháborús történelmi múlt és a családi legendák titkait. Telefonhívást kap a gyámügyi hivataltól: ő a legközelebbi rokona a tizenegy éves unokaöccsének, Michaelnek. A fiú apja nemrég meghalt, az anyja börtönben ül, ha Noah nem vállalja a felügyeletét, kénytelenek nevelőintézetben elhelyezni. Noah kötelességtudatból beleegyezik, hogy magával vigye a fiút a nizzai vakációra. Sok minden megváltozott ebben a híresen elbűvölő tengerparti Mekkában, amelyben még mindig kísértenek a náci megszállás emlékei. A különös duó, amely egyszerre szenved a jet lag-től és a kulturális sokktól, hol a modern tömegkommunikáció eszközeivel, hol az idősek bölcsességével próbálja kinyomozni a múltat és megtanulni egymás nyelvét. Emma Donoghue 1969-ben született Dublinban, kétszeres bevándorló: nyolc évig élt Cambridge-ben, ahol PhD fokozatot szerzett a 18. századi irodalomból, majd a kanadai Londonba költözött, ott él francia élettársával és két gyermekükkel. Könyveket, színdarabokat és forgatókönyveket ír. A szoba című filmért Oscar- és Emmy-díjra is jelölték. Korábbi regényei többek közt: A csoda, Érzékek tánca, Life Mask, Landing, Hétpecsétes titok, A cafka, illetve a (fiatalabb olvasók számára írt) Lotterys-sorozat. Nizzába akkor szeretett bele, amikor családjával két évet töltött a városban.
Predaj skončil
7,30 €

dostupné aj ako:

Rodrigó és a közelmúlt árnyai


Rodrigó az, aki egyszerre a civilizált világ és a vadon embere.  Kettős élete meghatározó szerepet játszik izgalmas történeteinek alakulásában. Olyan történelmi kalandregények főszereplője, amelyekben felfedezők és hódítók, kannibálok, vademberek éppúgy jelen vannak, mint furfangos kalózok, eszes és züllött haramiák, valamint gonosz erők küldöttei. Magával ragadó események kereszttüzében érezheti magát az olvasó, ahol olykor filmsorozatokra emlékeztető, több szálon futó cselekmény is helyet kap. Gyönyörű, színes illusztrációk teszik még érdekesebbé a könyvet és ezt a külön kis világot, melyet a Sziget Ura teremtett saját maga köré. Hiszen az ember és helye mindig ott van, ahová képzelete helyezi őt.
Predaj skončil
3,92 €

Kincskereső kisködmön


Ismerj meg te is egy csodálatos, klasszikus történetet igényes, könnyen kezelhető e-könyv kiadásban. A kiadványhoz mellékelt olvasónapló a szerző életrajzán kívül tartalmazza a könyv legfontosabb adatait, a szereplők és a tartalom bemutatását, valamint további elemzési szempontokat is, melyek segítenek a mű átfogóbb megismerésében és egy esetleges számonkérésre való felkészülésben is.Gergőt, a kedves, nagy képzelőerővel megáldott kisfiút szülei szeretetben, de nagy szegénységben nevelik. A gazdagságról álmodozó fiú egyik legnagyobb vágya teljesül, amikor egy kisködmönt kap ajándékba, ám ezzel egy időben hatalmas tragédia éri a családot, ami Gergő egész életét megváltoztatja. A fiú ettől kezdve úgy hiszi, a ködmönben egy tündér lakik, de a varázslat csak akkor működik, ha télen-nyáron viseli a ködmönt és mindig az igazat mondja… Miközben Gergő próbál hű maradni a ködmön varázserejéhez, számos kalandot és megpróbáltatást él át, és végül új barátságokkal és életre szóló tapasztalatokkal lesz gazdagabb.
Predaj skončil
1,41 €

Washington Black


NEMZETKÖZI BESTSELLER   Az angol Wilde-testvérpár rabszolgái gazdáik borzalmas önkényuralmától szenvednek a barbadosi cukornádültetvényen. Washington Black tizenegy éves kisfiú, rabszolgaként dolgozik a földeken. Páni félelemmel tölti el, hogy az egyik fivér őt választotta inasának. Pedig Washingtonnak nem kellene rettegnie. Christopher Wilde excentrikus figura: természetbúvár, felfedező, feltaláló, és elszántan küzd a rabszolgaság eltörléséért. Megszállottan dolgozik egy repülő masina megépítésén. Washington a gazdája révén belép a csodák birodalmába, ahol az éjszakai óceán fényekben gyúl ki a medúzáktól, ahol egy egyszerű vászonernyő segítségével bárki átszelheti az eget, ahol még egy rabláncon született kisfiú is megtalálhatja az élet értelmét és az emberi méltóságot. Egy végzetes éjszaka megölnek valakit, a gazdái könyörületességétől függ Washington további sorsa. Christopher Wilde-nak választania kell a rokonai becsülete és Washington élete között. A fiúnak muszáj menekülnie, vérdíjat tűznek ki a fejére. Egyedül kell megválaszolnia a kérdést: ki ő valójában – egy olyan világban, amely a puszta létezését is tagadja. Esi Edugyan a British Columbia tartománybeli Victoriában él férjével és két gyerekével. Ez az első magyarul megjelent regénye, amelyet tizennégy nyelvre fordítottak le. Giller-díj, 2018 Man Booker-díj, 2018 (jelölés) Roger’s Writers Trust díj, 2018 (jelölés) New York Times – az év tíz legjobb könyve, 2018 Washington Post– az év legjobb könyvei, 2018 Time – az év legjobb könyvei, 2018 Financial Times – az év legjobb könyvei, 2018  
Predaj skončil
7,58 €

dostupné aj ako:

Pozitív


Egy nem túl megértő közösségben nincs könnyű dolga egy HIV-pozitív tininek. Meg kell küzdenie a félelmeivel, önmaga és a betegsége felvállalásával, valamint el kell fogadnia önmagát, főleg akkor, amikor életében először szerelmes lesz. Simone Garcia-Hampton új iskolába kezd járni, és ezúttal minden más. Igaz barátokat szerez, ismertté válik, mint a suli színdarabjának rendezője, és flörtöl Milesszal, a fiúval, akitől minden alkalommal elolvad, amikor csak meglátja. Az utolsó, amire vágyik, hogy kiderüljön, hogy HIV-pozitív, mivel legutóbb… hát, legutóbb elég csúnyán alakultak a dolgok. A betegségét egyszerű kordában tartani, de folyamatosan titkolni az egészet közel sem annyira. Ahogyan Simone és Miles egyre jobban összemelegednek – amikor már jóval többről van szó, mint a félénk kis csókokról –, a lány olyan nyugtalanságot kezd érezni, ami aggasztóbb, mint a gyomrában repkedő pillangók. Tudja, hogy el kell mondania a fiúnak, hogy pozitív, főleg ha a szexig jutnak a dolgok köztük, de halálra rémíti a gondolat, hogy Miles vajon hogyan reagál majd. Aztán talál egy névtelen cetlit a suliszekrényében: „Tudom, hogy HIV-fertőzött vagy. Hálaadásig van időd szakítani Milesszal. Különben mindenki más is tudni fogja.” Simone ezután is ösztönösen meg akarja óvni a titkát, de ahogyan egyre jobban látja, mennyi előítélet és félelem járja át a környezetében lévő embereket, elgondolkodik rajta, hogy vajon nem-e az az egyetlen módja annak, hogy feléjük emelkedjen, ha szembenéz a gyűlölködőkkel, és kiáll magáért…
Predaj skončil
7,88 €

Doktor Dolittle és az állatok


Ismerj meg te is egy csodálatos, klasszikus történetet igényes, könnyen kezelhető e-könyv kiadásban. A kiadványhoz mellékelt olvasónapló a szerző életrajzán kívül tartalmazza a könyv legfontosabb adatait, a szereplők és a tartalom bemutatását, valamint további elemzési szempontokat is, melyek segítenek a mű átfogóbb megismerésében és egy esetleges számonkérésre való felkészülésben is.Doktor Dolittle különös figura: jobban szereti az állatok, mint az emberek társaságát. Miután a papagája, Polinézia megtanítja az állatok nyelvén beszélni, már semmi sem állíthatja meg, hogy állatorvosi praxist nyisson. A jó doktor híre gyorsan elterjed az állatvilágban, és egyenesen Afrikából, a majmok országából kap felkérést, hogy gyógyítsa meg a helyi lakosokat. A doktor fel is kerekedik, hogy segítsen, ám utazását számos, nem várt kalandos esemény kíséri, amelyek embert és állatot egyaránt próbára tesznek.
Predaj skončil
1,41 €

Egri csillagok


Ismerj meg te is egy csodálatos, klasszikus történetet igényes, könnyen kezelhető e-könyv kiadásban. A kiadványhoz mellékelt olvasónapló a szerző életrajzán kívül tartalmazza a könyv legfontosabb adatait, a szereplők és a tartalom bemutatását, valamint további elemzési szempontokat is, melyek segítenek a mű átfogóbb megismerésében és egy esetleges számonkérésre való felkészülésben is.A mohácsi vészt és a török megszállást követő sötét időkben egy kisfiút és egy kislányt elrabolnak a törökök. A fiú, Bornemissza Gergely ügyességének hála a gyerekek kiszabadulnak, ám a kaland során Jumurdsák, a török harcos elveszti a gyűrűjét, és ezt a szerencsehozó amulettet mindenáron vissza akarja szerezni…Az egri vár hősies védőit és Bornemissza Gergely életét bemutató nagyívű történelmi regény méltán vált a megjelenése óta eltelt több mint száz év alatt az egyik legolvasottabb magyar regénnyé.
Predaj skončil
1,41 €

Légy jó mindhalálig


Ismerj meg te is egy csodálatos, klasszikus történetet igényes, könnyen kezelhető e-könyv kiadásban. A kiadványhoz mellékelt olvasónapló a szerző életrajzán kívül tartalmazza a könyv legfontosabb adatait, a szereplők és a tartalom bemutatását, valamint további elemzési szempontokat is, melyek segítenek a mű átfogóbb megismerésében és egy esetleges számonkérésre való felkészülésben is.Nyilas Misinek, a debreceni református kollégium tanulójának nem könnyű az élete: társai és a felnőttek is gyakran rosszul bánnak vele, sőt még a kalapját is elveszíti. A fiú felolvasói állást kap a vak Pósalaky úrnál, aki megkéri őt, hogy tegyen meg bizonyos számokat a lutrin. Négy számot eltalálnak, ám az igazolószelvény eltűnik. Misi kénytelen megismerni a felnőttek világának rosszindulatát és közönyét, miközben az eltűnt szelvény ügyében szembenéz az igaztalan vádakkal.
Predaj skončil
1,41 €

Ecce Homo


Egy ember élete egy évszázad történelme.A szerző - mint írja - a magyar fasizmus születése utáni történelmi pillanatokban született, és a fasizmus új kivirágzásának korában készül az elmúlásra. Közben átélt feudalista csökevényekkel terhelt kapitalizmust, világháborút, húsdarálást, ártatlan tömegek irtózatos irtását, szőnyegbombázást, menekülést, tartós megszállást, forradalmat, annak eltaposását, szocialista évtizedeket, tanult moszkvai egyetemen és a Marx Károlyon, mind szomorúbban kísérte figyelemmel a gengszterváltást, a neoliberalista neokapitalizmust, az ország lerablását, diktatórikus rend burjánzását, az oktatásügy és egészségügy tönkretételét, tömegek elnyomorodását. Sűrűn idézi József Attilát, aki pontosan tudta és utánozhatatlanul írta le az elnyomást:Az elnyomás csapatban károg,élő szívre mint dögre száll -s a földgolyón nyomor szivárog,mint hülyék orcáján a nyál. Gondolkodónak vallja magát. Baloldali gondolkodónak. Messze balrább áll a mai világunk magukat baloldalinak valló politikusainál, akik jól érzik magukat a tőke uralma alatt. Ő tőkén túli világról álmodik, amelyik közelít a minden ember egyenlősége elérhetetlen filozófiai-politikai-gazdasági rendjéhez. Az elnyomást, kizsákmányolást nem marxi mércével méri, hanem amerikai gondolkodókkal egyetértve a katasztrófa-kapitalizmus mindent bekebelező tőkéseinek léptékeivel.Reméli, kevesebben fogják átkozni ezért az önéletrajzért, mint ahányan kezet fognak nyújtani.
Predaj skončil
6,17 €

A Szent Grál-kód


Az orosz elnök gyógyíthatatlan beteg, csak a csoda segíthet rajta. Egy a környezetében munkálkodó orvos, miután a hagyományos 21. századi orvoslás lehetőségei már nem segíthetnek, és más csodaszerben sem lát esélyt, egyedül a Szent Grál gyógyító erejében bízik. Magyarországra utazik, mert tudomása szerint a kehely, amelyben Jézus vérét összegyűjtötték, és csodákra képes, nem Jeruzsálemben, nem Isztambulban, nem Rómában, nem egy templomban és nem is egy múzeum pincéjében kell keresni. II. András magyar király ugyanis a Szentföldről hazafelé tartva meglátogatta a bizánci császárt, és a fia, IV. Béla számára hazahozta a császár lányát, Máriát, vele pedig egy értékes ajándékot, a Szent Grált. Később azonban nyoma vész az ereklyének, amit azonban a fiatal orosz tudós mellett egy amerikai kutató és annak magyar barátnője is keres. A szerző történelmi korokat és a jelent összekapcsoló, lenyűgöző kalandokban bővelkedő történeten keresztül avatja be az olvasót egy olyan misztériumba, ami a történészeket és a tudósokat évszázadok óta foglalkoztatja: hol van az a kehely, amelyet Jézus a magasba emelt az Utolsó Vacsorán?  
Predaj skončil
6,17 €

dostupné aj ako:

Bambi


Ismerj meg te is egy csodálatos, klasszikus történetet igényes, könnyen kezelhető e-könyv kiadásban. A kiadványhoz mellékelt olvasónapló a szerző életrajzán kívül tartalmazza a könyv legfontosabb adatait, a szereplők és a tartalom bemutatását, valamint további elemzési szempontokat is, melyek segítenek a mű átfogóbb megismerésében és egy esetleges számonkérésre való felkészülésben is.Bambi, a kis őz az erdő mélyén születik tavasszal. Anyja nagy szeretetben neveli, megismerteti az erdő lakóival, az erdei élettel. Ám Bambinak hamarosan szembesülnie kell az élet kegyetlenségével és az ember pusztításával is. Ahogy a kis őz növekszik, új barátokat és tapasztalatokat szerez, megismeri a szerelmet és a veszteséget, és végül felnőtté válva már ő taníthatja a fiatal őzeket az erdei élet rejtelmeire.
Predaj skončil
1,41 €

Piszkos Fred, a kapitány


Ismerj meg te is egy csodálatos, szórakoztató történetet igényes, könnyen kezelhető e-könyv kiadásban. A kiadványhoz mellékelt olvasónapló a szerző életrajzán kívül tartalmazza a könyv legfontosabb adatait, a szereplők és a tartalom bemutatását, valamint további elemzési szempontokat is, melyek segítenek a mű átfogóbb megismerésében és egy esetleges számonkérésre való felkészülésben is.Hogyan lesz egy kagylónyelű kését kereső alvilági csavargóból álruhás trónörökös? Csak az a Fülig Jimmy tudhatja a választ a kérdésre, aki a Honolulu-Star luxusgőzösön szerepet cserél St. Antonio kalandvágyó főhercegével, hogy míg a főrend megismeri az alvilág szabályait, ő pofonosztással tartsa kordában a szigeten az államügyeket. És hogy jön mindehhez Piszkos Fred? Ő ezúttal érző szívű atyaként követi el válogatott gaztetteit, hogy ebben a kalandos történetben fiát, a herceget végül trónra segítse.
Predaj skončil
1,41 €

A kőszívű ember fiai


Ismerj meg te is egy csodálatos, klasszikus történetet igényes, könnyen kezelhető e-könyv kiadásban. A kiadványhoz mellékelt olvasónapló a szerző életrajzán kívül tartalmazza a könyv legfontosabb adatait, a szereplők és a tartalom bemutatását, valamint további elemzési szempontokat is, melyek segítenek a mű átfogóbb megismerésében és egy esetleges számonkérésre való felkészülésben is.Hosszas betegség után haldoklik Baradlay Kazimir, a „kőszívű ember”, aki végrendeletében előírja feleségének, hogyan folytassa életét a három fia, miután ő maga meghalt. Az özvegy azonban megfogadja, hogy minden tekintetben a férje akarata ellen fog cselekedni, és saját és fiai életét a magyar szabadság és függetlenség ügyének szenteli. A „kőszívű ember fiainak” sorsán keresztül nemcsak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit és a megtorlás sötét időszakát követhetjük végig, hanem a bátorság, a szeretet és az önfeláldozás emberi történeteit is.
Predaj skončil
1,41 €

Düh


"Az Isten veled, Columbus és a Nemezis - az író legelső és legutolsó könyve - után Philip Roth-sorozatában a 21. Század Kiadó most egy másik késői kisregényt ad közre, a koreai háború idején játszódó Dühöt, amelynek ugyancsak fiatal a hőse. Milyen döntések alakítják végzetesen az életet? Hogyan állja az egyén a körülmények csapását? Philip Roth itt is ezt vizsgálja. Amerika, 1951, a koreai háború második éve. A szorgalmas, törvénytisztelő Marcus Messner az ohiói Winesburg vidéki, konzervatív főiskoláján kezdi meg másodéves tanulmányait. Szülővárosából, Newarkból menekül ide, mert apja már-már esztelenül félti a felnőtt élettől: az idősebb Messner valójában attól retteg, hogy egyetlen fia a koreai frontra kerül, vagyis a halálba. Winesburgben Marcus, aki igyekszik megtalálni a helyét egy másfajta amerikai világ szokásai és korlátai között, többször szembekerül a bigott dékánnal, és beleszeret a szépséges, de sérült lelkű Oliviába. Marcusban ütközik egymással a szerelem és a szülők iránti szolidaritás, az önérzet és a kötelességtudás, a megalkuvást nem ismerő intellektus és a naivitás, s mindez olyan ballépésekhez vezet, amelyek együttesen tragikus vétségnek bizonyulnak. A Düh - akárcsak a Nemezis - igazi modern kori sorstragédia, melyből 2016-ban az eredeti Indignation címen az USA-ban film is készült. „Szövevényes, szenvedélyes és elbűvölő… Valódi kései mestermű.” - John Banville, Financial Times"
Predaj skončil
6,45 €

Bratia Karamazovovci I


Autor na úvod: Vo chvíli, keď začínam opisovať životné osudy svojho hrdinu Alexeja Fiodoroviča Karamazova, som trocha v pomykove. Totiž: nazývam Alexeja Fiodoroviča svojím hrdinom, hoci dobre viem, že to naskrze nie je veľký človek, a preto vopred rátam s nevyhnutnými otázkami takého druhu, ako: čím je až taký pozoruhodný ten váš Alexej Fiodorovič, že ste si ho vybrali za svojho hrdinu? Čo vlastne vykonal? Komu a čím sa stal známym? Prečo mám ja, čitateľ, márniť čas spoznávaním jeho životopisných faktov? Posledná otázka ma stavia do najťažšej situácie, lebo mám na ňu len jedinú odpoveď: „Možno na to príde čitateľ sám pri čítaní románu.“
Predaj skončil
11,80 €

dostupné aj ako:

Nikdo není ostrov


Rozkošnou a chytrou devítiletou Babs, dceru slavné filmové hollywoodské hvězdy Sylvie Moranové, nečekaně zasáhne tvrdý osud mentálně postiženého dítěte, poté co onemocní zánětem mozkových blan. Vypravěčem neobyčejně dramatického příběhu, jenž nás zavádí do světa showbyznysu nabitého intrikami a nemilosrdným bojem o moc, lidí, kteří žijí „ve světle“, ale i těch, co tráví většinu času „ve tmě“, v prostředí nemocnic, a obětují své soukromí ve prospěch těžce nemocných dětí, je playboy Philip Kaven, jenž si hraje na Babsina milujícího otce a léta se nechává bohatou herečkou vydržovat. Teprve když pozná hluboce lidsky založenou lékařku Ruth, do které se doopravdy zamiluje, konečně si uvědomí, v čem spočívá skutečný smysl života.
Predaj skončil
15,15 €

Černý tulipán


Černý tulipán patří k nejznámějším románům Alexandra Dumase. Na rozdíl od jiných spisovatelových děl, překypujících davy postav, souboji a velkými scénami, jde o komorní příběh zabydlený jen několika málo osobami. Má pouze tři dějové linie, což je na Dumase velmi přehledné: politické události v Holandsku při nástupu Viléma Oranžského k moci roku 1672; tulipánovou horečku, jež v té době Holandskem zmítala, a touhu vypěstovat černý tulipán; v neposlední řadě lásku mezi noblesním vězněm a žalářníkovou dcerou, která dobře skončí.
Predaj skončil
11,72 €

Ži a nechaj žiť


Čo by ste urobili, keby ste mohli začať úplne odznova?Arthur Ophof is svoj život predstavoval predsa len inak. Túžil precestovať svet a neviazane si užívať vo veľkom štýle. Namiesto toho pracuje vo veľkoobchode s hygienickými potrebami a trávi hodiny v dopravných zápchach na ceste do práce a späť. Na úpadok svojho bezdetného manželstva sa už iba stoicky prizerá. Ešteže je tu piatkový golf s troma priateľmi, kde sa môže trochu odviazať. Arthur práve oslávil päťdesiatku a čas sa mu nemilosrdne kráti. No keď ho jedného dňa zamestnávateľ nečakane prepustí a podarí sa mu zhrabnúť kráľovské odstupné, z ničoho nič sa mu otvoria skvelé vyhliadky na úplne nový život. Zbaviť sa všetkého, čo si v ňom nechce ponechať, však nebude úplne jednoduché...
Predaj skončil
9,10 €

Komédia omylov


To me she speaks, she moves me for her theme; What, was I married to her in my dream? Or sleep I now, and think I hear all this? What error drives our eyes and ears amiss? Len slovko ešte – a k jej nohám padám. Vo sne som sa s ňou zosobášil hádam? Či spím a práve teraz beží sen, čo do omylu uvádza ma len? Komédiu omylov (The Comedy of Errors) prvý raz hrali 24. decembra 1594 v rámci nočnej zábavy – aj tá noc vďaka tomu vošla do histórie ako „noc omylov“. O dostatok omylov v hre sa starajú najmä dva páry dvojčiat: dvaja páni Antifolovia a ich dvaja sluhovia Dromiovia. William Shakespeare (1564 – 1616) nebol len veľký dramatik – bude sa o ňom vždy hovoriť aj ako o najväčšom básnikovi divadla. Aj nový slovenský preklad je dielom básnika – hru preložil Ľubomír Feldek. Preklad sa opiera o najlepšie kritické vydanie THE ARDEN SHAKESPEARE.
Predaj skončil
6,20 €

dostupné aj ako:


Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.