! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 321 z 327

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Tiszta tűz


Három dupla kisregény és négy dupla novella található a kötetben, az elmúlt hat év termése. Két szemszög, két idősík, két történet ugyanarról az eseményről vagy jelenségről, két vallomás, két főszereplő, ilyesmik. Hamvas Béla és más ezoterikus szerzők szerint az egyes szám a tézis, a férfi jelképe, a kettes pedig az antitézis, vagyis a nőé. Én ezt nem tudom elfogadni. Azt sem, hogy a kettes a sátán szimbóluma volna. Ámbátor talán mindegy, a sátán és az Isten éppúgy valaminek a színe s visszája, ahogyan a nő és a férfi.
Na stiahnutie
7,32 €

Trüffel Milán avagy Egy kalandor élete


Kerékgyártó István új regénye egy nagystílû szélhámos élettörténete. Az író Trüffel Milán alakjában egy olyan vonzó kalandort teremtett, aki a századfordulón a budai Tabánból indulva az egész Osztrák-Magyar Monarchiát bejárja és leleményes csalásaival rászedi a legmagasabb úri köröket is. Ám a regény fõhõse egyben életmûvész is, akinek életszeretete és kalandjai az olvasót is magával ragadják.
Na stiahnutie
5,61 €

Szerelem, balhé, szerelem


Milyen érzés rájönni, hogy kedvesed egy társkereső oldalon más nőkre vadászik? Zsófi keserű szívvel távozik, de aztán erőt vesz magán és új kapcsolatot keres. Először is megszervezi magának élete első egyéjszakás kalandját, melyből kiderül, hogy sem a jó szexet, sem a feledést nem adják olcsón. Aztán egy jóképű és dögös rasztafrizurással fut össze, de vele már csak gondolatban mer eltölteni egy éjszakát, mely így legalább pompásan sikerül. Volt barátja, Csaba, közben a harmincöt éves szuperpasik önteltségével vívja pikáns chatcsatáit Vörös Cirmivel, Amazonnal, Fehérhajóval és a többi csodanővel, akik a találkozáskor valamelyest mind különböznek virtuális képeiktől, némelyiknél a különbség egyenesen kriminális. Adódik egy görbe kaland a reklámügynökségnél is, ahol Csaba dolgozik. Ám a végeredmény mégiscsak az, hogy Zsófi bizony csak egy volt. Amikor azonban megpróbálja kiengesztelni volt barátnőjét, postafiókját elborítják a levelek. Valamennyi nő, akikkel Zsófi után próbálkozott, egyszerre jelentkezik. Na most mi van? Csoda vagy szélhámosság? Az ilyen könyvre azt mondják, hogy felhőtlen szórakozást ígér. Így is van, ha az olvasó életét nem keserítette meg a közelmúltban fájdalmas és elviselhetetlen csalódás. Mert ha igen, akkor ez az ellenállhatatlan humorú, jóízű erotikával és sok-sok életismerettel fűszerezett regény mégiscsak több: a remény éltető sugara mindenki számára, aki éppen feladni készül.
Na stiahnutie
5,61 €

Búrlivé výšiny


Búrlivé výšiny sú strhujúcim románom, v ktorom nás Emily Brontëová zavedie do pustých vresovísk yorkshirského panstva a zoznámi s obyvateľmi dvoch usadlostí a ich až prízračné prepletenými osudmi. Pán Lockwood, nájomca usadlosti Drozdovo, je prinútený jednej noci nájsť prístrešok v neďalekej usadlosti Búrlivé výšiny. Dozvedá sa o búrlivých udalostiach, ktoré sa udiali na panstve pred mnohými rokmi: o vášnivej láske najdúcha, mladého cigána Heathcliffa, a slečny Kataríny Earnshawovej, dcéry pána domu, ktorá ho zradila. Heathcliffova pomsta sa stala kliatbou panstva. Búrlivé výšiny sú napínavým mystickým príbehom plným vášne, zrady a pomsty.
Na stiahnutie
9,99 €

dostupné aj ako:

A mesés Gondwána


Párafátyolba burkolódzó egzotikus magaslatok, elhagyott városok, fenséges sziklaóriások, amelyek néma tanúként tekintenek le a mélybe. Ha vallomásra lehetne bírni őket, sokat mesélhetnének a múlt ködébe veszett civilizációkról, melyek mágikus kultúrája a történelem kezdete előtti időkben velük együtt eltűnt bolygónkról. Vagy mégsem? A harmadik évezred küszöbén ismét katasztrófa fenyegeti az emberiséget. Ekkor egy csodálatos képességű lányka születik. Szembeszegül a pusztulással és pusztítással, ő lesz a Tibet magaslataira menekültek lelki vezetője, ő segíti át társait Gondwána rejtélyes birodalmába. „Amit az emberi értelem elképzel, csak azért teheti, mert igaz volt, igaz lehet, és megvalósulhat a jövőben. Különben e koncepció meg sem születhetett volna az agy rejtélyes világegyetemében.”
Na stiahnutie
4,76 €

dostupné aj ako:

A vörös oroszlán


Az egykor nagy vihart kavaró, és ma is különleges sorsot élő regény alaptémája egy elixír, az örök élet itala, maga a Prima Materia, amely halhatatlanná tesz, és megadja azt a képességet, hogy emlékezzünk előző életeinkre. Olvasói immár több évtizede számolnak be ugyanazokról a tapasztalatokról: első olvasatban egy letehetetlen, négy évszázadot átfogó, izgalmas történetet látnak benne, később azonban beavatási kötetté alakul át számukra a mű, amely valójában az alkímia történetét és a keleti filozófia legmélyebb kulcsait rejti magában. “Amikor írni kezdtem, éppen az alkimisták érdekeltek a legjobban. Megragadott e kényszerűen bujkáló kísérletezők tragikus sorsa. Őket a pénzre, hatalomra éhes nagyurak éppúgy félreértették, mint véres történelmünk valamennyi nagy elméjét. A mentális alkímia beavatottjainak sosem célja az aranycsinálás. Ők az emberi szellem arannyá szublimálását, saját lényük átformálását tekintik elsődlegesnek. Azon fáradoznak, hogy lelkükben, szellemükben létrejöjjön a Bölcsek Köve, az Iható Arany, az Örök Élet igazi elixírje.”
Na stiahnutie
12,93 €

Szibilla


„Mindenekfölött valami kollektív jóságot szeretnék megvalósítani magamban. Minden élő felé egyformán áradó, végtelen gyöngédséget és megbocsátást.” A kötet Szepes Mária naplója, ezért nagyon személyes hangvételű. Különleges ajándék, hogy bepillanthatunk abba a szellemi folyamatba, amely meghatározza a magyar ezotéria egyik legkiemelkedőbb alakjának embertársai szolgálatában leélt egész életét. Néha úgy érez, úgy viselkedik, mint egy hétköznapi háziasszony, máskor pedig egy sokat tapasztalt, mindentudó Mester – nagyon érdekes és felemelő érzés olvasni, szinte együtt gondolkodni vele. A könyvet az eredeti napló néhány kézzel írt oldala teszi még különlegesebbé, valamint egy DVD-melléklet, „A csodák valósága” című 71 perces beszélgetéssel, amelyen Szepes Mária saját otthonában, kedvenc tárgyaival körülvéve mondja el gondolatait. „Halálközeli élményem óta többletérzékszervekkel látok és hallok. Bízom abban, hogy a naplóm is idejében jelenik meg. Jó hírt hoz mindazoknak, akik beteg bolygónkon gyógyulni akarnak. Reménnyel eltelve hiszem és tudom, hogy mindenkihez elérkezik, aki érdemes rá, mert visszaemlékszik arra, amit már tudott egyszer. Az élet örök. Viszontlátásra…”
Na stiahnutie
9,27 €

Erzsébet királyné


1898. szeptember 10-én, a Sisinek becézett Erzsébet királyné gyilkos merénylet áldozata lett. A feltűnni vágyó anarchista egy történelmi legendát lendített át a múlandó és szomorúságos földi létezésből – a halhatatlanságba.Krúdy Gyula XIX. századi történelmünk valamennyi nagyságát megörökítő, négy évtizedet átívelő pályafutása során többször visszatért a királyné regényes alakjához. Múltidéző beleélő készségével újra, meg újra megidézte, hogy szavaival életre varázsolja a kedves halottat.
Na stiahnutie
2,79 €

Feltámadás


A regény alapgondolatát egy valóságban megtörtént bírói eset adta, amelyet az író ügyvéd barátjától hallott. A regény hőse Nyehljudov herceg, egy előkelő úr, akiben felébred a lelkiismeret, hogy egykori kedvesét, Katyusa Maszlovát a prostitúció fertőjébe kergette. A lányt gyilkossággal vádolják. Ártatlansága kiderül, ám formai hibák miatt mégis négyévi kényszermunkára ítélik. Nyehljudov, hogy jóvátegye bűnét, hajlandó lenne Katyusát feleségül venni, és hogy megossza vele büntetését, utánamegy Szibériába vezekelni. A századvégi orosz élet szörnyűségeit Tolsztoj a fogolykaraván szibériai útja során mutatja be. A társadalmi igazságtalanság bemutatása ellenére a regény mégsem nyomasztó olvasmány. Alaphangját az ember erkölcsi értékeibe, az egyszerű emberek jóságába vetett hit adja meg, s az, hogy a gonosz elleni harc egyetlen eszköze az erkölcsi tökéletesedés.
Na stiahnutie
2,79 €

Tíz szál gyertya


Valóban tíz szál gyertya történetéről beszél ez a könyv. Az elsőt akkor gyújtják meg, amikor a novellafüzér egyik szereplőjét keresztelik, az utolsót akkor, amikor ez az ember éltes korában meghal. És minden egyes elbeszélésben meggyullad egy-egy szál gyertya. A gyűjtemény egységét természetesen nemcsak ez biztosítja, hanem főként az, hogy jelentős írói egyéniség szól a magyarság életének akkori sokféle arculatáról. Parasztfiatalok, öregek, vidéki vasutasok, vasúti igazgatók, kisvárosi vénasszonykák, eladó lányok, anyás kedélyű özvegyasszonyok, élhetetlen, de goromba pesti „naccságák” megkapóan természetes összevisszaságban keverednek a mű lapjain. Az új kiadást új rajzok díszítik.
Na stiahnutie
3,63 €

Angyalom


Raphaela Klen nem hiszi, hanem tudja, hogy Isten létezik. A férjének, és annak szeretőjének szokatlan halála után megoszlanak róla a vélemények. A környezete titokzatos lénynek tartja, aki más, mint a többiek. Kiismerhetetlen. Vajon élnek-e angyalok fizikai testben a Föld nevű bolygón? És, ha igen, mit keresnek itt? Peter Horn ennek a kérdésnek a megválaszolásával küzd élete eddigi legnehezebb négy évszakában, melyben mindent elveszíthet: családot, szerelmet, életet. De talán éppen a küzdelemmel van a baj. Vannak kérdések, amelyekre nem kaphatunk választ, csak ha túl tudunk lépni az elme és a fizikai világ törvényeinek határain. Hosszú út ez, de ki van világítva, ha észrevesszük a jeleket, melyeket mi magunk helyeztünk el, hogy végül hazataláljunk rég elfeledett otthonunkba. Egy varázslatos történet, mely visszakérdez legbensőbb önmagunktól, szembesít, megró, tanít és megsegít, miközben a szellemi és fizikai világ egymásba mosódott útvesztőiben elkalauzol a csodálatos indigó gyerekek különleges világába. Mégis rólunk szól. Találkozásainkról, válásainkról, próbatételeinkről, boldog pillanatinkról, fájdalmainkról és bátorságunkról. Egy varázslatos történet, mely visszakérdez legbensőbb önmagunktól, szembesít, megró, tanít és megsegít, miközben a szellemi és fizikai világ egymásba mosódott útvesztőiben elkalauzol a csodálatos indigó gyerekek különleges világába. Mégis rólunk szól. Találkozásainkról, válásainkról, próbatételeinkről, boldog pillanatinkról, fájdalmainkról és bátorságunkról.
Na stiahnutie
9,86 €

A gyilkos kém - A KGB ügynöke a CIA-ben


Aldrich ?Ames-hez fogható kép még nem volt a történelemben. Ez az amerikai kevesebb mint tíz év alatt hihetetlen pusztítást végzett az ügynökök és informátorok között. Ő maga, mint az amerikai CIA elhárításának éppen a szovjetekkel foglalkozó ügynöke egy napon hatalmas pénzekért a szovjet KGB-nek kezdett el dolgozni és sorra adta ki nemcsak a legfontosabb titkokat és akcióik anyagait az oroszoknak, de Moszkva kezére jutatta azokat a szovjeteket és más nemzetiségű ügynököket, akik titkokban átálltak az amerikaiak, a szabad világ oldalára és a Nyugatot segítették jelentéseikkel, cselekedeteikkel. Ames véres ámokfutásának minden állomása, az általa elkövetett bűnök teljes listája megtalálható e könyv lapjain. Ám azt is olvashatjuk, hogy zajlott le a titkosszolgálatok történetében talán leghosszabb nyomozás. Hogyan jutottak odáig az elhárítók, hogy sikerült azonosítaniok a sorozatgyilkos kémet és mikor, hogyan csaptak le rá…? Minden szó valós, minden esemény igaz ebben a könyvben – mégis úgy olvassuk, mintha igazi kalandregény lenne. Pedig sajnos a véres valóság köszön ránk ezekből a sorokból.
Na stiahnutie
3,94 €

Xanadu


Nem nagy dolog. Kell pár tucat angyal, egy Teremtő, néhány részeges tengerész, egy velencei kereskedő, egy piránói lány, kell egy nagy tenger, kellenek rá hajók, kell Velence, és kell Piránó, kell Marlon, a régi kópé, és az elrejtett angyallány, Marion. Összekeverjük, kiöntjük, és készen van az első fejezet. Aztán megint kavarunk rajta, kiöntjük, és készen a második fejezet. Keverünk harmincnyolcszor, és készen van mind a harmincnyolc fejezet. Nem nagy dolog. Bárki megcsinálhatja, ha van neki egy akkora tálja, amibe belefér pár tucat angyal, egy Teremtő, néhány részeges matróz, egy nagy tenger, meg Velence… „A legenda szerint a velencei kereskedő olthatatlan szerelemre gyulladt egy szép piránói hajadon iránt, aki türelmetlenül leste, mikor fut be a kikötőbe szerelmesének hajója. A városi szóbeszédre fittyet hányó velencei építtette a kikötőre tekintő palotát, s tétette rá a feliratot: Lassa pur dir – Hadd fecsegjenek.” (Jugoszlávia útikönyv. Bp., 1997, 558. o.) „Hétszáz ékes palota közé kincstárat vasból rakatott s a napot akarta ráveretni, mint óriás, tüzes lakatot.”
Na stiahnutie
6,19 €

dostupné aj ako:

Varázstükör


A Varázstükör misztikus regény méltó párja a Vörös Oroszlánnak, ismerd meg hát te is ezt a varázslatos történetet misztikáról, alkímiáról és a háború viszontagságairól. Kornét Gábor újságíró barbár idők tanúja. Berlinből tudósít, amíg ki nem utasítják Németországból. Hazatérve örököl egy nevezetes varázstükröt, amely egykor Rabbi Abraham Eleazar, az 1100 körül élt kabbalista, mágus és alkimista tulajdonában volt. Kornét Gábor azonban nem csupán látni akar, hanem jótékonyan beleavatkozni a zajló eseményekbe. „Semmi el nem rejtőzhet előle, amit látni akar… Mert mi maradhat titokban a Szellem előtt, amely nem ismer időt, távolságot, áthatol az anyagon, s minden forma mögött a lényeget szemléli? A tükörbe pedig ez a mindentudó, mindenlátó, misztikus erőinek birtokában lévő Szellem vetíti ki a felidézett jelenségeket.” A Szepes Életműsorozat újabb misztikus regénnyel bővül meditációs CD-melléklettel! – Szepes Mária saját elmondásában: Kirándulás az Élet Vizéhez meditáció “Ez nem torzító tükör. Az igazat mutatja. Ha valaki szembe mer nézni valódi önmagával, megpillanthatja benne lényének végtelen kiterjedéseit, a jelmezek sorozatával együtt, amelyeket valaha viselt, de a tiszta Fényt is, amelyből átmeneti formái keletkeztek. E végtelenbe mélyülő felület világít. A jeges sötétet sugárzó alkímiai hővé változtatja.” Szepes Mária ezoterikus regénye mélységével, fordulatosságával méltó párja A Vörös Oroszlánnak, s a Raguel hét tanítványával trilógiát alkotnak.
Na stiahnutie
10,39 €

dostupné aj ako:

Budavári szerelem


Ez a drámai költemény Lőrinc király fia, Rudolf és a lánya, Karolina ártatlan szerelmét mutatja be. Így egy különös témát dolgoz fel: egy testvérpár szerelmét, akik olthatatlan szerelemben élnek már kisgyermek koruk óta. A színdarab Magyarországon játszódik, pontosabban a Budai várban, ahol Lőrinc király uralkodik. A fiataloknak számos akadályt kell leküzdeniük, de szüleik bűnei és a közerkölcs ítélete sem szabhat határt mély érzelmeiknek. Egy nap Rudolf apja elé áll, hogy megkérje testvére kezét. Édesapjának a szerelem hatalmával érvel: „Isten nem a frigyemet nézi, hanem csak a szívemet, mely tiszta, mint hegyi patakocska éneklő csobogása, mint fényes üveggolyó pompázó csillogása, mivel az megtelt az öröm minden gyöngyszemével, melyet a világ összes dolgos ékszerésze hordott össze apró és gondos kezével egy helyre, az én szívembe. Apám, meditált állapotban, amikor a lelkem összekapcsolódik az isteni tudattal, egy belső hang azt súgja, hogy ez egy ártatlan, őszinte és tiszta szerelem. Tán ne hallgassak a belső hangra? Mit ér az élet akkor? Mi értelme a létnek, ha nem vehetjük figyelembe az érzéseinket, amelyeket Isten ültet a lelkünkbe?” Lőrincnek az elutasító válaszára Rudolfnak nem sokat kellett várnia: „Tudod, a ravasznak hitt természet egy rafinált fogása csak a férfi és a nő szerelme, mivel ha a nemző törekvés a fajfenntartás célját eléri, akkor kialszik és elmúlik a vad szenvedély. Mit vársz ettől a szenvedélytől? Hogy történhetett mindez, kérdem szüntelen, napokon és éveken át, de válaszra nem méltat a meggyötört és elfáradt bensőm. Nem sejthetem, hogy miért érte a palotámat eme szörnyű végzet. A fiam és a lányom szíve már egybekelt, isteni és egyházi áldásra fittyet hányva, már több éve és ez a tudat megőrjít. Vad és buja szeszély csak, ami egymásba ölelkezve jár! Mindez a családom menthetetlen terhe, tudom és érzem. Ez a bánat vad örvényt kavar szívem hűs tengerében. Ó, ég, küldj választ nekem síró kételyemre, és mutass új utat nekem és gyermekeimnek! Esztelen fiatalság forró tüze ég csak benned, az öregedés majd eloltja azt, és a szívedet józanná fogja tenni. A kérésedet úgy rázom le magamról, ahogyan a kutya szokta a kéretlen vizet.” Édesanyjuk, Malvin királyné a szerelmesek pártját fogja: „Mindenkinek, - hidd csak el, szép kis férjem - más a hangszere. Nincs semmi jogod kérkedni ezzel a nagy hangszerismereteddel. Hagyd őket békében, hadd válasszák meg a maguk dallamát!” A családi vita kellős közepébe csöppen Bonifác, a király barátja, bizalmasa, aki álmát megfejtve a Biblia ama üzenetét hozza, miszerint Isten az utódokon torolja meg apáik vétkét: „Az apák ettek egrest, és a fiak foga vásott el tőle.”   Vajon Rudolf és Karolina szerelme beteljesedhet az apjuk makacs tiltakozása ellenére és az erkölcsi felfogás megbotránkoztatása mellett? Vajon lappanghat a királyi családban valamiféle múltbéli gonosztett, ami hatást gyakorolhat a családtagok életére? A könyvben mindezekre a kérdésekre választ kaphatsz. Egy olyan kalandban lehet részed, amely az ártatlan szerelem, a költészet, a humor és a mélyebb gondolatok világába kalauzol el. Az emberi létnek a tragikus árnyoldalait és a fenséges szépségeit mutatja be. Ha mindezekre kíváncsiságot érzel, akkor érdemes a színdarab résztvevőjévé válnod.
Predaj skončil
1,94 €

Versek tükrében


„ A vers olyan emberi beszéd, ami a dallal, az ősi dallal rokon. Rokon avval a kimondhatatlannal, ami már-már titkos, sámáni mesterség. A vers az ember legtöményebb megnyilvánulása, leganyagtalanabb röpülése, legforróbb vallomása a létről.” Latinovits Zoltán: Verset mondok (részlet)
Predaj skončil
1,94 €

A képeslap


IRATKOZZ FEL A KIVÁLASZTOTT CÍMRE, KATTINTS A "HAMAROSAN" FELIRAT MELLETTI KIS SZÍVECSKÉRE, HOGY AZONNAL ÉRTESÜLJ A MEGJELENÉSRŐL!A nagyívű, egy évszázadot felölelő családregény az írónő felmenőinek sorsát tárja elénk a forradalmi Oroszországból elmenekülni kényszerülő üknagyapától a II. világháború borzalmain át egészen napjainkig. A könyv egy rendkívül izgalmas, a legapróbb részletekre is kiterjedő több éves nyomozás története, amelyre Anne Berest a 2003 telén a postaládájukban talált rejtélyes képeslap miatt vállalkozott. Ezen az aláírás nélküli képeslapon csak két női és két férfi keresztnév állt: négy Auschwitzban meggyilkolt családtag neve. A szerző a hivatalos dokumentumok, a családi levelezés és a fennmaradt naplók alapján, az édesanyja, egy magánnyomozó és egy kriminológus írásszakértő segítségével pontról pontra rekonstruálja a Lettországon és Lengyelországon át Palesztinába kivándorló, majd végül Franciaországban megtelepedő családja küzdelmét a megmaradásért.  Anne Berest több rangos irodalmi díjjal kitüntetett hatodik regénye, A képeslap a 2021-es év egyik legnagyobb könyvsikere volt Franciaországban, majd az angolra lefordított mű 2022-ben meghódította az Egyesült Államokat is, ahol elnyerte az immár nemzetközivé lett Goncourt-díj amerikai verzióját. 
Predaj skončil
13,80 €

Kiborgon elmélet


A drámai költemény egyik szereplője Jusztin, a kutatói munkájában kiégett professzor, a zátonyra futott házasságában csalódott férfi, a gyermekeit is csak néhanapján látó apa, akinek kifulladt lelkét egyetlenegy érzés motiválja még, az alkotói szabadság vágya. A hosszú magányos munkával töltött évek meghozzák a kívánt gyümölcsöt: megalkotja Roy Kiborgont. Alkotásának a hírét nagy örömmel tárja lányai elé: „Pár hét múlva felszentelem őt nektek, ígérem! Meglátjátok mindazt, amit most elmeséltem! Addig is várakozok vele, mert túl sok a testében az implantátum. Nem tudni a szervezete miként reagál a sok idegen testre, elfogadja vagy kidobja kedvében. Állandó jelleggel beszél és okít engem. Kissé tudományos és túlontúl tudatos lett a számomra ő, de megvallom, szívesen hallgatom, mert érdekfeszítő.  Filozofál és elméleteket gyárt! Szegénykémet kénytelen vagyok meghallgatni, hisz szerveit én cseréltem ki és tartozom ennyivel neki! Bízzunk a legjobbakban hát, mert utóbbi időben kissé enervált! Legyetek türelemmel, hamarosan, talán pár hét és meglátjátok a nagy művem!” Ám ekkor még Jusztin nem is sejti, hogy micsoda leckét fog kapni Kiborgontól az életéhez. Elhatározza, hogy közelebb kerül hozzá és észrevétlenül a megszállottjává válik. Titokban valami egészen más történik vele, teremtménye megtanítja őt és a lányait a tudatos teremtés megértésére, ami megváltoztatja az egész család életét. Kiborgon lelkes szavai a következők: „Váljon világossá, miként vagy képes becsapni és illúzióban tartani a szürkeállományodat! Meg kell tanulnod a teremtés elméletét és rá kell jönnöd arra, hogy mivel tudod a legkönnyebben az igádba hajtani és betörni az elmédet! Az emberek döntő többsége nem képes elhinni, hogy amit akar, az az övé lehet. Többnyire, ha nem látja a realizálódási útvonalat, akkor nem képes bízni a megvalósulásában. Elfelejti a tudatát éberen használni és szívesebben hagyatkozik a tudatalatti irányítására! Figyelmen kívül hagyja, hogy a tudatosságával a tudatalattiját is képes irányítani, ami lehetőséget biztosít a tudatos teremtéshez! Ha egy kisgyermek meggyőződése, hogy zongoraművész lesz, bár nem tudja miként, de belül érzi; akkor az élete nem is alakulhat másként, mert a tudata és a tudatalattija megteremti a lehetőségeit. Erre a kalandra hívlak! Kezdhetjük a leckéket?” Lányai repesve fogadják az előadót: „Egyetlen egyszer elég ráérezned és életed végéig tudod használni, minden helyzetben, akaratlanul is, tudat alatt is. Amennyi időt szánsz a tudatos teremtés megértésére, amennyi energiát fektetsz bele, annyit kapsz vissza belőle. Ez engem érdekel! Fiatalon jó megvilágosulni.” A történetből megtudhatjuk, hogy miként működik az elme. Miként járul hozzá a sikeres teremtéshez a tudatalatti kéretlen irányítása és annak a tudatos programozása. A költemény górcső alá veszi a tudatunkat. Kihangsúlyozza, hogy mennyire fontos a tudat tágítása és tisztítása. A mű valójában a tudatos teremtés, a vonzás hatalmának a megértéséről szól. Az alkotási folyamatot boncolgatja és vesézi ki, miközben tüzetesen megvizsgálja többféle aspektusból az elménket. A könyv felfedi a teremtés lépéseinek a titkát, az alkotás receptjét, az öt tudatállapot egyszerre való megnyilvánulását, a tudat, az elme és a teremtés fúzióját és annak együttes hatását és végezetül elárulja a teremtés kulcsát: az elengedés művészetét. Kiborgon felhívja a figyelmet az illúzió fogságának a veszélyeire, a helyes intuíció megélésére, a szabad akarat és Isten kapcsolatának összefüggéseire és bevezeti az érdeklődő olvasót a TMH módszer rejtelmeibe. Szeretnéd megérteni a tudatos teremtés titkát, és hogy milyen szerepet tölt be és miként működik az elme az ember életében? Szeretnél többet tudni a tudatalatti kéretlen irányításáról, a tudatos programozásáról, a tudatod tágításáról és tisztításáról és a sikeres teremtés kulcsáról?
Predaj skončil
1,94 €

Füredi Anna-bál


Ez a drámai költemény Magyarországon, pontosabban Balatonfüreden játszódó szerelmi történet, abból az időből, amikor Zsigmond király uralkodik. A mű ékes bizonyíték arra, hogy a hagyomány szerinti füredi szívhalászat sosem téved. Amikor is a Balatonból egy feldíszített hajó fedélzetéről fából készült szíveket kell kihalászni és a legenda szerint az lesz a lányok báli kísérője, vagy talán még a jövendőbelije is, akinek a neve a kihalászott szíven szerepel. A színdarab Pongrác és Annácska ártatlan szerelméről szól, akik kissé nehezen találnak egymásra a földi világ nehézségei okán, miközben Isten egyértelműen egymásnak teremtette őket. Vajon egyáltalán egymásra találnak? Gergely vitéz, Pongrác és Arnold úrfi is Zsigmond király leánya, Annácska kegyeiről ábrándozik. Ki-ki a sajátos érdekei alapján. Annácska kezdetben és titokban szerelmes Arnold úrba, aki egy naplopó és szélhámos ficsúr, viszont kitűnően ért a nők nyelvezetén és emellett azt is nagyon kedveli, ha a zsebei kellőképpen meg vannak tömve pénzzel. Alfonz úr megbízza Arnold urat, hogy csábítási leckéket adjon a fiának, Pongrác úrnak. Mindezt annak a reményében teszi, hogy fia a nők dolgában nagyobb sikereket érhessen el. Valljuk be: kérése nem volt alaptalan, hiszen Alfonz úr így vélekedik a saját fiáról: „A mi Pongrácunknak nem csak a mozgása ügyetlen, a beszéde figyelmetlen, a modora csiszolatlan, de talán ha felnyitnánk a testét, akkor kiderülne az is, hogy az alkatrészeit, a szívét, az eszét, a máját és a tüdejét, na meg persze az idegeit is Isten hebehurgyán dobálta be a testébe, mintha éppen valami fontosabb dolgára kellett volna szaladnia. A fiam léptei koordinálatlanok, külsejét pedig egy felújításra szoruló házhoz tudnám hasonlítani, amelyet félkész állapotában felejtettek. Kiálló fogairól nem is merek már szólni, amelyekkel egy egész hold földet fel lehetne kapálni. Fülét és orrát kölcsönkérhetné egy rettenetes nagy elefánt. Nem célom rémisztgetni, de köntörfalazás nélkül elárulom: hát, nem a nők bálványa.” A helyzetet jócskán bonyolítja, hogy Zsigmond egyik hűséges hírnőkétől megtudja, hogy valaki a vagyonára ácsingózik, ezért régi barátjának, Gergelynek utasításba adja: „Barátom, készüljünk fel a nagy fogásra, és koccintsunk az Anna-bálon a nagy leszámolásra! Elkapjuk azt, ki rá akar szedni engem, ki cselt eszel ki ellenem, ki ármánykodik és mesterkedik trónom megszerzéséért. Parancsba adom, hogy az Anna-bálon légy résen, Gergelyem! Vésd jól az eszedbe, hogy pásztázzon és mustráljon a szemed egész este! Ha felfedezel egy pöttöm gyanússágot is, ha feltűnik számodra egy olyan ember, aki számító érdeket rejteget magában, aki egy pinduri álszent mesterkedést is mutat, vagy egy borsszemnyit is kétes szavakkal udvarolgat a leányomnak, ígérd meg, szólsz nekem!” Az Arnold úrtól vett csábítási leckék olyan jól sikerülnek, hogy Annácska Pongrác úr mézesmázos udvarlása végett arra az elhatározásra jut, hogy Pongrác úr a hazaáruló, aki az apja vagyonát szeretné megkaparintani, ezért jelenti is ezt Zsigmondnak. Arnold úr eközben, mint hős védelmező Annácska szívéhez egyre és egyre közelebb kerül. Zsigmond a dühét Pongrác úr halálbüntetésével szeretné enyhíteni. Vajon ki epekedik Zsigmond vagyonára? Vajon Annácska véletlenül halászta ki a Pongrác úr nevével ellátott szívet a Balatonból? Vajon felakasztják Pongrác urat? A könyvben mindezekre a kérdésekre választ kaphatsz. A színdarab könnyed és vidám hangulatot hordoz magában, sokféle félreértéssel és komikummal meghintve. Egy olyan kalandban lehet részed, amely a szerelem, a költészet, a humor és a mélyebb gondolatok világába kalauzol el. Az emberi létnek a tragikus árnyoldalait és a fenséges szépségeit mutatja be. Ha mindezekre kíváncsiságot érzel, akkor érdemes a színdarab résztvevőjévé válnod.
Predaj skončil
1,94 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.