Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Tento muž


Vitajte v zmyselnom svete Tohto muža Keď mladá bytová architektka Ava O’Sheaová prijme pracovnú ponuku, netuší, čo ju v luxusnom hoteli s názvom Zámok čaká. Najskôr bežná konzultácia s nafúkaným, nudným vidieckym snobom s cigarou v ruke. Napriek očakávaniu tam však stretne Jesseho Warda, zničujúco príťažlivého, veľmi sebavedomého plejboja, ktorý vyhľadáva erotické dobrodružstvá a neuznáva pritom nijaké hranice. Okamžite medzi nimi preskočí iskra. Ava sa k Jessemu nechce citovo pripútať, ale nedarí sa jej ovládnuť obrovskú túžbu, ktorú v nej prebudil. Vie, že tento muž jej napokon zlomí srdce, a inštinkt jej našepkáva, aby od neho ušla, kým to ešte dokáže. Lenže Jesse sa jej nechce vzdať. Aj on po nej túži a je rozhodnutý získať si ju za každú cenu.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Priznanie tohto muža


Nastal čas, aby pravda o tomto mužovi vyšla najavo Zámok, miesto, kde sa začala ich vášnivá ľúbostná aféra, zapĺňajú hostia v deň, ktorý by mal byť v Avinom a Jesseho živote najšťastnejším. Ava sa už zmierila s tým, že sa jej nikdy nepodarí divého Jesseho skrotiť – a ani po tom netúži. Ich láska je hlboká a ich spojenie čoraz silnejšie. No keď si Ava myslí, že konečne prenikla tomuto mužovi pod kožu, vynoria sa ďalšie otázky a tie ju privedú k presvedčeniu, že Jesse Ward možno nie je ten, za koho ho považuje. Až príliš dobre vie, ako ju môže dostať za hranice vytrženia... ale doženie ju aj na pokraj zúfalstva? Nastal čas, aby sa tento muž priznal.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Purpurová sieť


Komisárka Elena Blanco rozplieta sadistickú sieť temnej organizácie v hlbinách deep webu. Komisárka Elena Blanco a jej tím vtrhnú do domu bohatej rodiny, kde ich dospievajúci syn na počítači v priamom prenose sleduje, ako dvaja muži v kuklách umučia mladú ženu na smrť. Koľko dievčat sa už stalo obeťou Purpurovej siete? Členovia útvaru vyšetrujú aktivity tejto temnej organizácie a kruté videá, ktoré kolujú na skrytom deep webe. Elena pred tímom tají podozrenie, že práve Purpurová sieť pred rokmi uniesla aj jej syna. Kde je Lucas teraz? Kým sa stal? A dopátra sa niekedy Elena pravdy?
Na stiahnutie
13,30 €

Troufalá vášeň


Když se Jordan nastěhuje k otci svého přítele, má to být jen dočasné řešení komplikované situace. Jenže Pike Lawson se jí brzy začne dostávat pod kůži. Oba vědí, že by se svým touhám neměli poddat, a snaží se s nimi bojovat. I kdyby to nebyl Coleův táta, pořád je mu osmatřicet a jí jen devatenáct. V jedné domácnosti se však vzájemné blízkosti vyhnou jen těžko.
Na stiahnutie
15,64 €

dostupné aj ako:

Einstein přeplouvá Labe u Hamburku


Siegfried Lenz (1926–2014) proslul zejména svými romány, jeho povídková tvorba ale také stojí za pozornost. Texty jsou sice literárně náročné, zároveň však poetické a nadčasové – dotýkají se témat mezilidských vztahů, paměti, moci, relativity. Povídkový soubor obsahující třináct textů vychází česky vůbec poprvé v překladu Jany Zoubkové.
Na stiahnutie
15,64 €

dostupné aj ako:

Jak trumfnout miliardáře


Bez filtru. S jazykem jako břitva. Sebevědomá. Nádherná.Taková je Cassie Phillipsová, žena, již nelze zkrotit. Její kariéra ji zavádí do všech koutů světa, kde přes hledáček fotoaparátu zachycuje sexy křivky mužských modelů. S žádným ale nevydrží déle než pár nocí.Adrenalinový nadšenec. Vtipálek. Miliardář. Přímo hříšně přitažlivý.To je Thatcher Kelly, bezmála dvoumetrový dlouhán s hravým úsměvem a vypracovanými svaly. Úspěšný podnikatel a zároveň muž, jehož žádná žena neodmítne. Však je také střídá jako na běžícím pásu.Bez cenzury. Šokující. Příliš sexy, aby to šlo vystihnout slovy.Takový je tento román o dvou nespoutaných Newyorčanech, kteří se nebojí žít život naplno.
Na stiahnutie
15,64 €

Gróf Monte Christo III


Príbeh o nevinnom mužovi, ktorý je neprávom uväznený. Po vyslobodení z väzenia absolvuje premenu na tajomného grófa, aby sa dostal medzi smotánku a začne likvidovať ľudí, ktorí sa pričinili o jeho uväznenie. Francúzsky román, klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Vojvoda a kráľovná


Najväčším nepriateľom je láska Grace Condryová celý život utekala pred minulosťou. Pred rokmi ju zradila jej jediná láska, vyrastala na ulici a dnes je z nej kráľovná odvrátenej strany Londýna. Grace je bystrá a nebojácna, vďaka tomu sa ubráni pred každým nepriateľom. Nečakane sa však objaví muž, ktorého kedysi milovala, a karta sa obráti. Cieľavedomý a bezohľadný Ewan, vojvoda z Marwicku, strávil desaťročie hľadaním krásnej Grace. Pre dávnu hru ju možno navždy stratil, ale je odhodlaný podstúpiť čokoľvek, aby si opäť získal jej srdce... a urobil z nej vojvodkyňu. No zmierenie je to posledné, po čom mladá žena túži. Nedokáže odpustiť krivdu a prisahá, že sa pomstí. Znamená to však, že sa musí držať v jeho spoločnosti. Čoskoro sa tak jej úhlavným nepriateľom stane niečo celkom iné.
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Príbehy z červenej knižnice


O čom je kniha Príbehy z červenej knižnice? Najtajnejšie želania a túžby. Niekoho sny, niekoho reálny život. Tak prečo si trochu nespríjemniť tieto pochmúrne ťažké časy dávkou erotiky, šteklivými slovami a predstavami? Niekto sa v nich možno nájde, inému dodajú chuť do života.
Na stiahnutie
8,00 €

Gróf Monte Christo I


Príbeh o nevinnom mužovi, ktorý je neprávom uväznený. Po vyslobodení z väzenia absolvuje premenu na tajomného grófa, aby sa dostal medzi smotánku a začne likvidovať ľudí, ktorí sa pričinili o jeho uväznenie. Francúzsky román, klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,99 €

Dům za lesem


Lucie s Liborem si pořídili velký dům. Sice nepůsobil nikterak okázale a těžko by jej šlo přirovnat k domu snů, přesto byli šťastni, že mají vlastní bydlení. Zanedlouho od nastěhování se jim narodil syn Vašík. Jeho příchodem jako by se rozmotalo klubko náhod a zvláštních okolností, které se začaly proplétat životem jejich rodiny. Liborovy hrůzostrašné sny jej krůček po krůčku naváděly a připomínaly mu léta zapomenutou skutečnost, která se však nyní rozhodla prodrat se zuby nehty zpět na povrch. Dávný hřích, jenž Libor upozadil kdesi hluboko ve své paměti, si teď žádá svou odplatu…
Na stiahnutie
8,00 €

Gróf Monte Christo II


Príbeh o nevinnom mužovi, ktorý je neprávom uväznený. Po vyslobodení z väzenia absolvuje premenu na tajomného grófa, aby sa dostal medzi smotánku a začne likvidovať ľudí, ktorí sa pričinili o jeho uväznenie. Francúzsky román, klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Podivuhodný príbeh Georga von Nič


Na pobreží hlbokej morskej zátoky leží mestečko Zátônie. Obklopujú ho vysoké hory, preto sem slnko zavíta len raz za 5 rokov, v čase letného slnovratu. Žijú v ňom obyčajní muži s nesplnenými snami a silné, nepoddajné ženy. Spájajú ich láska a priateľstvo, ale tiež rozdeľujú nespravodlivosť, nevraživosť a žiarlivosť. Jedného dňa sa v mestečku pánubohu za chrbtom nečakane zjaví cudzinec s topánkovou škatuľou. Tvrdí, že sa volá Georg von Nič. Bez väčších ťažkostí prenikne do spoločenstva obyvateľov a všetkých očarí množstvom svojich nevšedných talentov. Zdôverujú sa mu a odhaľujú svoje najskrytejšie tajomstvá. Dokonca aj tie, na ktoré sa usilujú zabudnúť. Nikto však netuší, kto Georg v skutočnosti je. A potom predvedie svoj najväčší trik – bez stopy zmizne...
Na stiahnutie
12,50 €

dostupné aj ako:

Alfréd Veverčák a tajemný kufr


Seznamte se – Alfréd Veverčák, neúnavný lovec záhad a dobrodruh, který rozlouskne každé tajemství. Alfréd pracuje jako soukromý detektiv. Spolu se dvěma přáteli, Matějem Ježkem a Štefanem Divočákem, řeší ty nejsložitější případy. Jednoho dne se v Alfrédově kanceláři objeví muž a žádá ho o pomoc při pátrání po ztraceném kufru. Veverčákovi se podaří kufr rychle najít. Jenže se ukáže, že je to jen začátek komplikovaného příběhu, do něhož se naši hrdinové zapletou víc, než čekali…
Na stiahnutie
10,25 €

Vražedná čísla


Co když nic není skutečné? Co když nikdo z nás neexistuje? A co když můžeme páchat zločiny a ubližovat lidem okolo sebe, aniž bychom se museli bát trestu?Po dvaceti letech ve službách skotské policie má detektiv šéfinspektor Jack Logan pocit, že už ho nic nemůže překvapit. To se však šeredně plete.Když je cestou z noční směny brutálně zavražděna mladá zdravotní sestra, vydá se Jack společně s osvědčeným týmem okamžitě po stopách vraha. On ani jeho kolegové ale netuší, že mají co do činění s vyšinutým pachatelem posedlým neobvyklými představami, jež mu dovolují bez výčitek mrzačit a vraždit další a další nevinné oběti.Pátrání po vrahovi, který o sobě tvrdí, že neexistuje, navíc ve městě, které nezná, dožene šéfinspektora Jacka Logana až na pokraj sil a k náhlému uvědomění, že i on se má stále co učit…
Na stiahnutie
15,64 €

Panovník


Je jeseň roku 1541. Kráľ Henrich VIII. sa vydáva na veľkolepé ťaženie na sever, aby sa zúčastnil výstredného kajania sa poddaných, ktorí sa vzbúrili v Yorku. Právnik Matthew Shardlake a jeho pomocník Jack Barak sa už nachádzajú v meste. Okrem pomoci s vybavovaním žiadostí pre kráľa Shardlake neochotne prijal od arcibiskupa Cranmera nevšednú úlohu – zaistiť blahobyt dôležitého, no nebezpečného sprisahanca, ktorého majú doviezť do Londýna na výsluch. Vražda miestneho sklenára však zapletie Shardlaka do temných tajomstiev spojených nielen s väzňom na Yorskom hrade, ale aj so samotnou kráľovskou rodinou. Keď Shardlake a Barak narazia na skrýšu tajných dokumentov, ktoré môžu ohroziť tudorovskú vládu, spustí sa sled udalostí, pre ktoré bude Shardlake čeliť najväčšej skaze storočia.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Není vždycky příjemná zkušenost být duševním spřízněncem, že?


Jsou jako oheň a voda, neustále jsou v sobě, upřímně se nesnáší a celou dobu netrpělivě čekají, kdy konečně Benny Sorter dokončí školu, aby se víckrát ani omylem nespatřili. Hups… tak tenhle plán nevyšel. Spojeni Lady magií se tihle dva ze dne na den stali duševními spřízněnci, a i když se jako učitel a student ve škole kouzel nesnášeli, teď spolu musejí žít. Dokáží spolu ale taky vyjít a poradit si s dalšími nástrahami společného života, aniž by se vzájemně zabili?
Na stiahnutie
7,90 €

Vladykova pomsta


Fantasy o pomste, ktorá zaslepuje. Ale aj o láske, ktorá by možno dokázala liečiť. Bratia v zbrani si pozreli do očí, plamienok zdieľanej nenávisti medzi nimi preskočil a rozpálil okolie. Ako na povel sa rozbehli k miestu, odkiaľ sa ešte niesla bojová vrava. Zbehli dole schodiskom, rovno do hodovnej siene. Hodovalo sa vo veľkom. Krv striekala, ľudia ručali a vrieskali. Obaja muži však zastali na poslednom schode. Váhali. Ako spoznajú, kto je nepriateľ, a kto by mohol bojovať s nimi? Ľahko! Karoliho ľudia len čo zočili vladyku, rozbehli sa mu v ústrety, na seč očividne pripravení. Sekeráš zrazil päty, prstami zovrel rukoväť svojho Pomstiteľa a sekeru nechal, nech sa mu zahniezdi v dlani. Potešila sa.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Všetko zlato Kremnice


Slovanskí bohovia a mýtické bytosti žijú aj v súčasnosti medzi nami, hoci o ich existencii nikto nič nevie. Dunajská víla Radawa pracuje ako supermodelka, permoníci utajení pod našimi pohoriami dokonca s ľuďmi obchodujú bez toho, aby o tom ktokoľvek čo i len tušil. Jakub je nešťastný mladý muž. Študuje a zároveň pracuje v rodinnej firme, pomáha pri tavení a hutnení zlata. Jedného dňa sa pochytí s otcom pre rozdielny názor na spôsob, ako by mal mladý muž tráviť letné prázdniny, a rovno z taviarne utečie trucovať do hôr. Keďže je celý zababraný od zlata, pomýli si ho permoník s trpaslíkom z Annabergu a zavedie mládenca do podzemnej ríše. Tam sa pre Jakuba začne úplne nový život plný dobrodružstiev a prekvapení. Vy, čo slovanskú mytológiu poznáte, už určite tušíte, že bájne bytosti nie sú len dobré. A čo je horšie, hranica medzi dobrom a zlom vedie cez srdcia nás všetkých, mýtické bytosti nevynímajúc. Preto je tento príbeh nielen o tom, čo Jakub stratil, ale hlavne o tom, čo našiel. Podzemie totiž ukrýva veľmi veľa zlata. Kovového, no najmä zlata vo forme priateľstva, obetavosti a dokonca lásky.
Na stiahnutie
13,00 €

dostupné aj ako:


Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King