! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Kodaňská Píseň písní


Životem kypící román o hledání lásky století, velkých ztrátách i druhých šancích Rodinná sága, v níž plachá malířka Esther líčí osudy tří generací žijících pod jednou střechou, se odehrává v Kodani, na scéně Pařížské opery a v cirkuse Sovalskaja na předměstí Petrohradu. Když Hannibal v roce 1921 koupí dům v Kodani, představuje si domov naplněný operou, bohémským duchem a láskou, která by byla stejně opojná jako v Šalamounově Písni písní. Jenomže pro jeho nevěstu, ruskou artistku Varinku, skončilo období zázraků už ve chvíli, kdy na vlastní oči viděla, jak její první milý mizí v hroším chřtánu. Zato dcera Hannibala a Varinky, stevardka Eva, milovnice kouzel a patrně i jasnovidka, nalezne mnohem vášnivější vztah, když se zamiluje do švédského krotitele holubů Jana Gustava. Hannibalova touha po lásce a umění se přenese i na jeho vnučky, dvojčata Esther a Olgu, které soupeří o post rodinné umělkyně, zatímco jejich starší sestra Filippa se touží stát první kosmonautkou na světě.
Na stiahnutie
12,29 €

dostupné aj ako:

Lest


Agent FBI Drex Easton neúnavně sleduje jediný cíl: vypátrat sériového vraha, známého jako Weston Graham. Za posledních třicet let Weston použil mnoho jmen a nespočet převleků, což mu umožnilo okrást osm bohatých žen, než zmizely beze stopy. Jejich rodiny marně čekají na odpovědi a úřady se nemají čeho chytit. Oběti spojuje pouze to, že se v jejich životě objevil nový člověk, který beze stopy zmizel a nezanechal po sobě žádné důkazy o své existenci… kromě podpisu.Drex je přesvědčen, že tyto ženy byly zavražděny a že je za to zodpovědný sociopat, známý jako Weston Graham. Jenže pokaždé když se k němu Drex byť jen malinko přiblíží, Weston změní identitu a zmizí. Poprvé v dlouhé hře na kočku a myš má ovšem Drex podezřelého na dohled.
Na stiahnutie
13,69 €

Proti vetru


Od autorky bestsellerov Slávik a Veľká samota prichádza silný epický román o láske, hrdinstve a nádeji. Proti vetru je strhujúci román, ktorý nám pripomína časy veľkej hospodárskej krízy a ľudí, ktorí ju prežili – tvrdú realitu, ktorá rozdelila národ a nútila ľudí bojovať o prežitie. Je to svedectvo o nádeji, odolnosti a sile ľudského ducha prežiť navzdory nepriazni osudu. Nezmazateľný portrét Ameriky a amerického sna videný očami nezlomnej ženy, ktorej odvaha a obeta definuje celé generáciu.
Na stiahnutie
14,00 €

dostupné aj ako:

Madisonské mosty


"Jeden muž. Jedna žena. Horúce leto. A krátka známosť, ktorej vášeň pretrvá naveky."Svetový bestseller Madisonské mosty, podľa ktorého bol natočený rovnomenný obľúbený film, zachytáva nečakané ľúbostné vzplanutie medzi fotografom Robertom Kincaidom a Francescou Johnsonovou, ženou v domácnosti a manželkou miestneho farmára, ktoré vytrhne jej život zo zabehaných koľají.
Na stiahnutie
9,10 €

dostupné aj ako:

Máš to u mňa


Fixie si nemôže pomôcť – všetko musí byť podľa nej v poriadku, preto aj dostala svoju prezývku. Keď ju raz neznámy muž v kaviarni požiada, aby mu na chvíľu postrážila notebook, zachráni ho pred katastrofou. Sebastian, majiteľ notebooku, jej nechá odkaz na papierovom pohári od kávy, že je jej dlžníkom. Fixie však vôbec nezamýšľa požiadať ho niekedy o nejakú láskavosť.Vtedy sa do jej života vracia Ryan, láska z mladosti a potrebuje pomoc...Bude mať Fixie odvahu pomôcť nielen iným, ale aj sebe?
Na stiahnutie
10,50 €

dostupné aj ako:

Kde se les dotýká hvězd


Úchvatný román o záhadném dítěti, které naučí dva dospělé, co to znamená věřit a milovat. Po smrti matky a boji s vlastní nemocí se ornitoložka Joanna vrací ke svému výzkumnému projektu. Snaží se sama sobě dokázat, že všechny útrapy překonala, a od rána do večera zkoumá hnízdění ptáků ve venkovské oblasti v Illinois. Jednoho dne ale Joanninu zažitou rutinu naruší záhadná dívka, která se bosá a potlučená zjeví na prahu jejího domu. Dívka si říká Ursa a tvrdí, že přišla ze vzdálené galaxie, aby žila mezi lidmi, dokud se nestane svědkem pěti zázraků. Joanna se obává, že dítě uteklo z domova, a tak váhavě souhlasí, aby na čas zůstalo u ní. Zamýšlí mezitím zjistit, odkud Ursa je a zda se tam může bezpečně vrátit. Při řešení této záhady se s prosbou o pomoc obrátí na souseda, samotářského a uzavřeného Gabriela Nashe. Ale s každým dalším dnem, který Jo a Gabe s Ursou tráví, nezodpovězených otázek přibývá a podezření sílí. Jak to, že malá holka nejen čte, ale i chápe Shakespeara? Proč se kolem ní najednou dějí dobré věci? A proč už se na web věnovaný pohřešovaným dětem dvojice dospělých nedívá tak často jako ze začátku? Ačkoli trojlístek propojuje neuvěřitelně silné pouto, všichni vědí, že konec léta s sebou přinese těžká rozhodnutí. Než se Ursa dočká posledního zázraku, vynoří se z minulosti bolestná tajemství – a osudy všech tří přátel budou ve hvězdách.
Na stiahnutie
9,45 €

dostupné aj ako:

Peníze od Hitlera


Jak je možné, že ještě žiju? Jak je možné po tom všem zůstat normální? Gita Lauschmannová, dívka sotva šestnáctiletá, přežila koncentrák a spěchá do rodných Puklic, aby po letech hrůz i strádání objala své blízké a znovu se vyspala ve své posteli. Vrátila se, aby zjistila, že se nemá kam vrátit. Válka skončila, běsnění nikoli. Gita Lauschmannová, energická žena na sklonku života, osudem drsně poznamenaná. Nenechala si život zošklivit úplně. Nastřádané vzpomínky ožívají. Gita shrnuje pásku z očí. Odvážně, nemilosrdně. Čas ovšem semele všechny a všechno po svém. Lze tomu navzdory dosáhnout spravedlnosti? Lze se domoci trestu za barbarské činy? Lze křivdy napravit? Ano i ne. Svůj talíř si však každý musí vyjíst sám. Hlavně se udržet v lati, nezkolabovat, neječet. Druhá autorčina prozaická kniha, která vyšla poprvé v roce 2006 a stala se mezinárodním bestsellerem, je opět groteskně potemnělým příběhem, panoptikem, v němž se blyští odlesky příběhů, které sami žijeme.
Na stiahnutie
9,79 €

Přes zákruty řeky


Napínavý román se odehrává ve dvou zemích a časových rovinách, které se vzájemně prolínají – v nacistickém Německu za války a v současné Kalifornii. Zachycuje osudy Maxe, Metty a její sestry Johanny.Novomanžele Johannu a Haralda brzy rozdělí válka. Harald musí narukovat do wehrmachtu, i když nenávidí nacisty, Johanna je pilotka, pracuje v německém leteckém průmyslu, a ačkoliv je loajální, musí prchnout z Německa, neboť se Harald zapletl do atentátu na Hitlera. Její sestra Metta se provdá za vysokého důstojníka SS, pracuje však v odboji, seznámí se s americkým vojákem Maxem a zamilují se do sebe. Metta otěhotní, ale válka milence rozdělí. Po letech začíná hledat Max jako již starý nemocný muž s pomocí své dcery Beth stopy po Mette a také po svém dítěti. Podaří se Beth vypátrat Mettino a otcovo dítě? Setkají se znovu Metta a Max? A jaké byly osudy Johanny?
Na stiahnutie
11,29 €

Stali jsme se městem


Urban fantasy od trojnásobné držitelky ceny Hugo Podle odvěkých zákonů přichází jednou v životě každého velkoměsta okamžik metafyzického zrodu, kdy se město stane vyšší vědomou entitou zastoupenou lidským avatarem. Na tento okamžik čeká odvěký Nepřítel, lovecraftovský predátor, který se snaží novorozené město uchvátit a pohltit. V případě New Yorku nejsou věci nikdy jednoduché, protože jde o výjimečné, excentrické město složené z více čtvrtí. A tak po prvním souboji s Nepřítelem musí vyčerpaného primárního avatara zastoupit pět městských částí: Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens a Staten Island. Jsou to obyčejní lidé a to, že se stali avatary, se dozvídají za pochodu a beze slov. Někteří se svému osudu brání, ale jejich láska k New Yorku je nakonec silnější. N. K. Jemisinová otevřela první díl nové série příběhem, který je vtipnou a barvitou poctou jejímu městu, ale zároveň svérázným pojetím superhrdinského paradigmatu i vášnivým protestem proti rasismu a homofobii.
Na stiahnutie
13,69 €

dostupné aj ako:

Malý vůz


Posmrtně vydávaný román spisovatele Zeno Dostála (1934–1996) vznikl na přelomu epoch: k lektorování byl nakladatelství Československý spisovatel nabídnut před rokem 1989, k vydání připravován po sametové revoluci a spíše shodou okolností zůstal nevydán po zániku prestižního nakladatelství Československý spisovatel. Přitom jde o dodnes čtivý román, zasazený do přelomu padesátých a šedesátých let, ve kterých sleduje zrání mladého anti-hrdiny Miloně Pluháčka. Ten, ač „ze selského“ a s katolickými kořeny, se stává produktem socialistické mašinérie: převýchovy na vojně, jež si literárně nezadá s tragikomickými románovými svědectvími Josefa Škvoreckého či Karla Pecky, i povojnového tápání na socialistické brigádě – ostravské stavbě. Miloně rozhodně více než budování a ideologické nalejvárny zajímají erotická dobrodružství, minimálně do doby, než se zamiluje do dcery… paradoxně elitních kádrů… Zůstane Miloň Miloněm, nebo se vydá cestou pragmatické kolaborace? V tom je román nadčasovou generační výpovědí a stojí za vydání i po více než třiceti letech.
Na stiahnutie
7,30 €

Balzamovač


Knihám označeným zlatou pečetí Edice TOP věnujte zvýšenou pozornost! Předchází je pověst největších světových bestsellerů, které se dočkaly vřelého přijetí kritiky i čtenářů nebo získaly významná literární ocenění. TŘETÍ NAPÍNAVÝ PŘÍPAD INSPEKTORA FRANCISE SULLIVANA OD AUTORKY BESTSELLERU TATÉRKA. V brightonském Přírodovědném muzeu je nalezeno čerstvě mumifikované tělo. Když se spolu s kryptickými zprávami začnou objevovat egyptské pohřební nádoby a v nich části těla, má detektiv Francis Sullivan jasno – jde o práci sériového vraha. V ohrožení se navíc ocitá i Francisova exmilenka, tatérka Marni, která čelí obvinění z vraždy. Rozpolcený vyšetřovatel musí svést boj s vlastními démony i s časem, aby odhalil šíleného balzamovače dřív, než bude pozdě. ALISON BELSHAMOVÁ se narodila ve městě Hampshire ve Spojeném království, ale žije a pracuje v Edinburghu. Začala psát, protože se chtěla stát scenáristkou. V osobním životě pak na čas upřednostnila rodinu, aby se o to dravěji na literární scénu vrátila. V roce 2016 získala s námětem románu Tatérka suverénně první místo v soutěži Pitch Perfect pořádané během skotského festivalu detektivek Bloody Scotland. Román vyšel na jaře roku 2018 a obratem se stal mezinárodním trhákem a současně začátkem nové série z tajuplného prostředí mistrů jehel. Ta nyní pokračuje třetí knihou s názvem Balzamovač.  
Na stiahnutie
17,11 €

Vojna spektra 2: Hierarchia svetla


Všetci mocní hráči vo svete démonológov už vedia, že sa schyľuje k rozhodujúcej potýčke. No Innsbrucku môže vládnuť len jeden z nich. Radana si osvojila nové schopnosti a je pripravená bojovať o prežitie. Ak sa jej včas nepodarí porozumieť konfliktu, ktorý démoni rozpútali nielen vo svojom svete, ale aj v tom ľudskom, šance na úspech budú mizivé. Máté jej prisľúbil pomoc, no nič nie je zadarmo. Drasticky to zistí aj Laredo. Nastal čas, aby splatil svoj dlh Berithovi a aby sa rozhodol, kam naozaj patrí – k svojej rodine alebo k vládcom temnoty. Druhý diel série o innsbruckých démonológoch odhalí najväčšie tajomstvo, čo rozvrátilo mier vo sférach. Démoni však nie sú jediné bytosti, ktoré sa pokúsia využiť chaos. Aj anjeli majú svoje plány – nadvládu svetla.
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Mohlo by to vyjsť


Claire McKennová už toho v živote stratila viac než dosť. Pre strelné poranenie ukončila sľubnú tenisovú kariéru a ostala žiť v ospalom pobrežnom mestečku v Connecticute. Dni trávi s priateľkami z čitateľského krúžku, s rodičmi, obklopená vzorkovníkmi a katalógmi stavebných materiálov. Priateľ jej nedávno ušiel s kamarátkou z detstva a jej renovačná firma má finančné problémy. Claire sa však nevzdáva. Je presvedčená, že po tom všetkom už zvládne čokoľvek. Optimizmus ju opustí vo chvíli, keď sa do mesta vráti jej školská láska Logan so svojou sestrou, Clairinou dlhoročnou priateľkou a poriadnou zradkyňou. Fotograf a záletník Logan Prescott má od domaseda ďaleko. Sestrina choroba mu však ukáže, že život nie je len o dobrodružstvách. V snahe získať pre sestru Clairino odpustenie, použije svoj šarm a ponúkne Claire nemalú sumu za rekonštrukciu svojho luxusného bytu v centre New Yorku. Inokedy opatrná Claire musí tentoraz zariskovať, čo sa jej môže tisícnásobne vyplatiť. No vylieči sa jej srdce z ďalšej zrady v prípade, že to nevyjde?
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Splnený sen


Stojí láska za stratu slobody a nezávislosti? Odpoveď na túto otázku hľadá mladá vdova Lydia Tavernorová v ďalšom, už ôsmom pokračovaní úspešnej regentskej série o rode Westcottovcov. Harry Westcott stratil titul grófa Riverdala, keď vyšlo najavo, že manželstvo jeho rodičov nebolo legitímne, a odišiel bojovať proti Napoleonovi. V ťažkých bojoch utrpel takmer smrteľné zranenie, a hoci sa z neho napokon zotavil, kedysi veselý, bezstarostný mladík sa zmenil na utiahnutého, zádumčivého muža. Rodine a priateľom tvrdí, že mu samota vyhovuje, no niekedy premýšľa, či nie je osamelý. Lydia Tavernorová nedávno ovdovela a tajne sníva o milencovi. V manželstve musela mužovi slúžiť a vo všetkom ho poslúchať, a tak si po jeho smrti vychutnáva slobodu. Nechce sa k nikomu pripútať a vydať sa, no niekedy premýšľa, či nie je osamelá. Obaja si nechcú priznať pravdu, až kým sa raz večer neocitnú spolu sami a Lydia neprekvapí seba i Harryho otázkou: „Cítite sa niekedy osamelý?“ Jeho odpoveď ich zavedie na cestu, akú si dovtedy ani jeden z nich nevedel predstaviť...
Na stiahnutie
10,00 €

dostupné aj ako:

Dobrá sestra


Fern Castleová je utiahnutá mladá žena, ktorá pracuje v miestnej knižnici. So svojím dvojčaťom, sestrou Rose, sa stretáva trikrát do týždňa u nej doma na večeri. Neznáša totiž davy ľudí, jasné svetlá a silný hluk a takto jej to najlepšie vyhovuje. Fern má dôsledne zorganizovaný život a akákoľvek zmena v zabehanom rytme môže mať pre ňu nebezpečné následky. Keď zistí, že jej sestra Rose túži po dieťatku, ale nemôže otehotnieť, vidí to ako šancu odvďačiť sa jej za všetko, čo pre ňu dosiaľ urobila, a rozhodne sa darovať sestre svoje dieťa. Musí už len nájsť budúceho otca. Táto misia v základoch otrasie životom, ktorý si Fern starostlivo vybudovala, rozvíri temné vody minulosti a na povrch sa vynoria tajomstvá, ktoré mali ostať navždy pochované. Udalosti sú podávané striedavo z pohľadu oboch sestier a postupne menia príbeh a aj naše vnímanie hlavných hrdiniek. Až na úplnom konci budeme schopní odpovedať na otázku, ktorá z nich je tá „dobrá sestra.“
Na stiahnutie
9,95 €

dostupné aj ako:

Nečakaná láska: Posun vpred


Príbeh o vzniku lásky na pracovisku. Miška a Tomáš, Peter a Alexis sú dôkazom, že láska sa dá nájsť všade. Kniha tretia: Posun vpred, ktorá je tiež rozdelená na prvú a druhú časť, ukazuje vývoj vzťahov potom, ako partnerka otehotnie. Obidva páriky sa pomaly ale isto pripravujú na to, že im pribudne potomok. Spoločné bývanie, vstup do zväzku manželského sú v tomto iba začiatkom toho, čo onedlho príde.
Na stiahnutie
7,99 €

Dráma 2019 - 2020


DRÁMA 2019 – 2020 Holokaust, násilie a smrť, ekologická úzkosť… Zborník finálových hier z dvoch ročníkov súťaže divadelných hier DRÁMA Divadelný ústav, 2021 Prvé vydanie Súťaž Dráma 2019: 1. cena – Pavol Weiss: Bolo nás jedenásť (My sme tu doma!) 2. cena – Jana Micenková: Rekonštrukcia prípadu Janko Rybárik 3. cena nebola udelená Pavol Weiss: Bolo nás jedenásť (My sme tu doma!) Takmer celé storočie a osudy niekoľkých generácií tvoria príbeh víťazného textu Pavla Weissa Bolo nás jedenásť (My sme tu doma!) – obdobie od konca tridsiatych rokov až po súčasnosť. Dres FK Topoľčany si obliekajú spolunažívajúci Slováci, Židia, Maďari, Česi… Po začiatku druhej svetovej vojny spoluhráči z mančaftu FK Topoľčany nahradia športový dres vojenskými uniformami znepriatelených strán či väzenskou rovnošatou v koncentračnom tábore. Jedenástka vojnu ani komunistickú totalitu neprežila, niektorí jej členovia však áno – aj vďaka pohotovému prezliekaniu rovnošiat. Z kamarátov sa stávajú arizátori, z arizátorov straníci a eštebáci s upraveným povstaleckým životopisom, vysťahovalci do Izraela alebo do zámoria, či naši úspešní súčasníci, ktorým z futbalového štadióna (vybudovaného bývalým vekslákom) znie staronový „bojový pokrik“: „My sme tu doma!“ Režimy sa menia, povaha človeka ostáva rovnaká. Jana Micenková: Rekonštrukcia prípadu Janko Rybárik Jana Micenková vo svojej hre Rekonštrukcia prípadu Janko Rybárik tematizuje pedofíliu cez príbeh mladého muža a manžela Janka Rybárika, ktorý sa pokúša o samoliečbu svojej sexuálnej orientácie. Jeho pokus zbaviť sa neodolateľnej pudovej náklonnosti k dievčatkám po nezvládnutej samokastrácii končí smrťou. Autorka Rybárikov príbeh skladá retrospektívne, z fragmentov rozprávaní Rybárikovej ženy, príbuzných, jeho kamarátov a kolegov, aj úryvkov z Rybárikovho denníka. Odsudzujúce komentáre niektorých postáv necháva Micenková v priamej reči postáv, formálne vo faktografickej rovine. Umocňuje tak tragický rozmer osudu hlavného hrdinu, ktorý sa so svoju orientáciou narodil, uvedomuje si svoju spoločenskú vydedenosť, podstupuje riziko radikálneho riešenia a svoj boj s pudom napokon prehráva. ------------------------------------------ Súťaž Dráma 2020: 1. cena – Tereza Trusinová: Right to Die 2. cena – Ján Mikuš: Otočte kone! 3. cena – Marcel Hanáček: Domov! Finalistka – Martina Havierová: Laura a jej (náš) svet Tereza Trusinová: Right to Die Text sa venuje právu na dobrovoľnú smrť v troch od seba nezávislých prípadoch – mladej mongolskej prostitútky v Japonsku, muža, ktorý v opitosti zabil svoje malé dieťa a aj po odpykaní si trestu väzenia sa rozhodol pre džinistickú samovraždu pomalým znižovaním dávok jedla (sallekhanu) a napokon osamelej 83-ročnej ženy, ktorá sa rozhodne pre samovraždu plynom. Tri príbehy sú súčasťou extrémnej reality šou, kde dvaja účastníci musia uhádnuť, ktorá z troch postáv nakoniec spáchala samovraždu. Ak sa im to podarí, vyhrajú obrovské sumu, trest za neuhádnutie je smrť. Podobnosť s netflixovským trhákom Squid Game nemusí byť zámerná, nesie však výrazný aktualizačný moment. Ján Mikuš: Otočte kone! Príbeh Slováka Jozefa Chovanca, ktorý v roku 2018 zomrel po brutálnom zákroku polície na letisku v belgickom meste Charleroi, inšpiroval Jána Mikuša na napísanie inscenačnej predlohy Otočte kone!. Autor, ktorý sa okrem divadelnej réžie venuje aj iným formám umeleckého prejavu, metódou viacžánrovej textovej koláže strieda dokumentárnu líniu svojho textu, tvoriacu kostru hry, s ironickou pirandellovskou rovinou divadla v divadle, v ktorej niekoľkonásobným ironickým a sebaironizujúcim „prezliekaním“ podrobuje kritike súčasnú slovenskú dramatiku. Tieto dve roviny oddeľuje metaforickými pastišami biblickej poézie a pridáva k nim dokumentárne úryvky o osude drážďanskej opery. Ján Mikuš ústami svojej postavy hovorí, že pohnútkou jeho účasti v súťaži DRÁMA bolo vyhrať prvú cenu, trochu si tak prilepšiť a so zvyškom sa podeliť; to sa takmer podarilo, výsledkom tohto zámeru je však text s bohatým
Na stiahnutie
5,00 €

Nečakaná láska: Nová rodina


Príbeh o vzniku lásky na pracovisku. Manželské páry Miška a Tomáš, Peter a Alexis stoja pred životnou situáciou, ktorá navždy zmení ich životy. Narodenie dieťatka je tou najkrajšou životnou udalosťou, ktorú človek môže zažiť.
Na stiahnutie
6,99 €

Hledá se vévodkyně


Oliver, vévoda z Theakstone, nutně potřebuje najít vhodnou manželku. Avšak skrývá tajemství, které leckterou ženu odradí – vychovává totiž svou nemanželskou dceru. Na svém panství uspořádá večírek, na nějž pozve mladé dámy, a doufá, že si jednu z nich vybere. Dvaadvacetiletá Sofie žije u tety a strýce, kteří ji drží velmi zkrátka. Na večírku u vévody z Theakstone se cítí nesvá, a tak se raději prochází v zahradě, kde narazí na malou dívku… Při pohledu na ně si je Oliver jistý, že Sofie je ta pravá. Jen ho děsí, že na jeho přitažlivosti k ní není nic chladného ani praktického!
Na stiahnutie
5,34 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King