Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Ady Endre összes költeménye


Ady Endre a modern magyar költészet megteremtője. Képi és nyelvi univerzumát sokan parodizálták Karinthytól kortársainkig, de utolérni senki nem tudta.
Na stiahnutie
2,68 €

Vajda János válogatott versek


  Vajda János válogatott versek
Na stiahnutie
2,79 €

Arany János összes verse


Arany János összes verse
Na stiahnutie
1,55 €

Petőfi Sándor összes költeményei


Ennek az isteni gyermekembernek forradalom volt az érzése, az érzéke, a látása, a hallása, az öröme, a bánata, a szeretete, a gyűlölete, a szenvedélye, a lelkesedése, a csüggedése, az önbizalma, a magasztalása, az ócsárlása – s még a magyarán jól odasózott káromkodása is. Forradalom volt – a ríme, a mértéke, a kötött vagy kötetlen, minden egyes sora, s forradalom, a magyar társadalmat megváltó forradalom, még a szavainak szilaj egymásutánja is, amelyet az ő költészetének minden eddigi törvényt megdöntő, új törvényei tartanak féken s hajtanak a sorvégeken túl, hol a kecsesen, hol méltóságosan, hol fenyegetően, hol hízelgően, de mindig a meleg és eleven idomok hajlékonyságával az egyik verssorból a másikba át. – Hatvany Lajos
Na stiahnutie
1,55 €

Jelbeszéd


Kisfiú lépdel az utcán, „csendes arccal, jóságos mosollyal”: király ő, a meghódított városba vonul be, serege élén, a palota erkélyéről királynő integet; kisfiú lépdel az utcán „sápadtan, de felemelt fejjel, hátratett kezekkel, lassan, nagyon lassan”: keze vaslánccal hátrakötve, előtte hóhér, ő a halálra ítélt Lelkiismeret. Tizenhárom éves korában játssza Karinthy ezt a „két játék”-ot, ő lépdel így, „a képzeletnek emberfölötti önkívületében” a pesti utcán; a Liget környékének kínosan egyenes, szürke házsorai a semmibe süllyedtek, egyedül van, kívül azon a világon, amely mások számára látható. 
Na stiahnutie
2,79 €

Utazás a koponyám körül


A regény valóságosan megtörtént eseményekről, személyes tapasztalatokról szól: saját agyműtétének körülményeit beszéli el az író. Művészetének általánossá, egyetemes emberi élménnyé emeli az operációt, a betegség történetét.
Na stiahnutie
0,70 €

Utazás Faremidóba


Az olvasó bizonyára csodálkozik, hogy annyi szomorú tapasztalat ellenére s miután örökre megfogadtam, hogy többé nem kelet útra: ezerkilencszáztizennégy júliusában mégis elhagytam feleségemet és gyermekeimet, hogy a Bulwark sorhajón mint seborvos induljak a Balti-tenger vizeire. Lesznek olyanok, akik állhatatlansággal vádolnak ezért: hiszen már első utam végeztével, miután Lilliputból szerencsésen megmenekültem, rá kellett jöttem légyen, hogy igazi angol alattvaló jobban teszi, ha sohase lépi át határtalanul szeretett hazánk határait, mert hiszen csak oktalan és céltalan keserűséget okoz magának, nem gondolva meg, hogy egyszer mégis csak vissza kell térnie forrón szeretett szülőföldjére.
Na stiahnutie
0,70 €

Adria Csillaga


1913, Nagykanizsa. A különc és álmodozó Dalma nem találja helyét a Gutmann családban, mióta ikerhúga évekkel azelőtt odaveszett egy tragikus balesetben. Irigységgel vegyes megvetéssel figyeli, ahogy búgó hangú nővére játszadozik a vagyonos kérőkkel. Miután Krisztina egyiküknek mégis igent mond, az eljegyzés reggelén hűlt helyét találják. Pár hét múlva egy feladó nélküli képeslap érkezik a festői Adriáról, aminek rejtélyét egyedül Dalma képes megfejteni. Nővére nyomába ered, eljut Bécsbe, majd Abbáziába, s közben pletykás szakácsnők, csibész sörös legények, erkölcsös lányfuttatók és élveteg arisztokraták között vezet az útja. De vajon milyen áldozatra lesz képes azért, akit esküdt ellenségének tart?Ahol a Monarchia előkelőségei nappal a Lungomarén parádéznak, és éjjel spiritiszta szeánszokra járnak, egy lány a szenvedélyt hajszolja, egy másik pedig a bizonyságot, hogy a halál nem végső búcsú, csupán egy új kezdet...Az Úrilányok az Adrián-sorozat új kötete az utolsó békeév hangulatát minden ízében megidéző regény, mely a letűnt aranykor napsütötte díszletei között azoknak is emléket állít, akik az árnyékos oldalon éltek.
Na stiahnutie
10,14 €

Hullámsír


1940 őszén Észak-Norvégiában elsüllyed a part menti postahajójárat hajója, a Prinsesse Ragnhild. Vera Lind és pár hetes fia, Olav túlélik a szerencsétlenséget, de férje, a nácik elleni norvég ellenállásban fontos szerepet játszó hajótulajdonos, Thor Falck több száz norvég civillel és német katonával együtt a tengerben leli halálát.A világháborút követő évtizedek során a Falck família óriási vagyonra és befolyásra tesz szert, de a sikereket beárnyékolja Vera váratlan öngyilkossága a tragédia hetvenötödik évfordulója előtt. A családjától elhidegült nő sikeresen induló írói pályája 1970-ben tört derékba, amikor megkísérelte elmesélni az igazságot arról, mi is történt valójában azon a napon a háború alatt, de fia, a nagy hatalmú SAGA cégcsoport és alapítvány vezetője hallgatásra kényszerítette. Vera halála után unokája, Szása elkezd kutatni a nagyanyja élettörténetének homályos pontjai után. Mi történt valójában aznap, amikor a hajó elsüllyedt, miért fordult egymás ellen anya és fia? Szása hamar rájön, hogy Vera eltűnt végrendelete és a norvég partok mentén lévő hullámsírban rejtőző titkok mindent megváltoztathatnak - nemcsak azt, amit családja múltjáról gondolt, hanem annak jövőjét is. A neves norvég krimiíró, Aslak Nore által írt Hullámsír sodró lendületű, nagy ívű történelmi thriller a nemzedékek sorát mérgező titkokról és a család iránti hűség és az igazság között feszülő feloldhatatlan ellentétről.   
Na stiahnutie
9,19 €

Júlia különszám 123.


Cathy Williams: Majdnem menyasszonyElőször jó ötletnek tűnik, hogy Caitlin eljátssza Alejandro menyasszonya szerepét. Így a férfit a szülei egy ideig nem nógatják, hogy nősüljön meg, a viszonzásképpen kapott pénzből a lány pedig megóvhatja családját az anyagi csődtől. Csak egyikük sem számol a „vőlegény” öccsével, a jóképű és gyanakvó Dantéval… Pippa Roscoe: Elvágva a külvilágtólSkye-nak sürgősen beszélnie kell Benoit Chalendarral, ezért még Costa Ricába is követi. Mivel képtelen a közelébe jutni, elbújik a kocsijában. A férfi nem sokkal később balesetet szenved, és ők ott ragadnak a dzsungelben, messze minden lakott helytől, telefon nélkül… Jennifer Faye: Kölcsöngyűrű örökbeStasia gyönyörködve nézi az ujjára húzott gyémántgyűrűt. Persze tudja, hogy csak rövid időre az övé, amíg Roberto menyasszonyát alakítja a tizenhat napig tartó földközi-tengeri hajóúton. A férfi így próbálja kivédeni a nagyanyja kísérleteit, aki feltétlenül az oltár előtt szeretné látni őt…
Na stiahnutie
6,50 €

Julia siratása


Julia sosincs egyedül. Egy szellem vigyáz rá, egy meghatározhatatlan, rejtélyes égi lény, aki maga sem érti egészen, hogy mi a dolga. Ő és Julia furcsa párost alkotnak, kettősük kezdettől fogva kudarcra van ítélve, örök vita, ellentét és félreértés az életük. De nagy nehezen mégis megbirkóznak a gyerekkorukkal, Klopps mama és Klopps papa ronda rózsaszín ruháival, erőszakos érzelmeivel, a falról bámuló kitömött állatokkal. Aztán jön a szerelem és a házasság - bár nem feltétlenül ebben a sorrendben -, és ekkor kezdődnek az igazi bajok.Susan Taubes életében nem adták ki a Julia siratását, amely most egy csokor novella kíséretében kerül az olvasók elé. E groteszk, ugyanakkor a végtelenségig érzékeny mestermű egy nő kettős tudatát térképezi fel, és csupa zseniális meglepetés. Rokon és előzmény nélküli regény, amely, ahogy Samuel Beckett írta francia kiadójának, "félreérthetetlen erotikus célzásokkal és nyers szókimondással van tele", amihez a Nobel-díjas író még annyit tett hozzá: "biztosan újraolvasom".
Na stiahnutie
10,14 €

Neon Lights 2.


Rhys és Gabriel közös élete nem indul túl fényesen. Rhys lobbanékony természete próbára teszi a kapcsolatukat, és habár ezúttal nem ő keresi a bajt, mégis hatalmas zűrbe keveredik. Az összes rossz húzása ellenére, Gabriel és Vákuum egy emberként áll ki mellette. Rhysnek végre meg kell tanulnia bízni, mert ezúttal az élete a tét.
Na stiahnutie
7,01 €

Ónix hajnala


A sötétség királya elfogta. Most meg kell találnia magában a fényt. Arwen Valondale soha nem tartotta magát különösebben bátornak, így végképp nem gondolta volna, hogy egy napon majd a saját élete árán próbálja megmenteni az öccsét. Amikor azonban ez megtörténik, a kontinens legveszedelmesebb királyságának foglyává válik, és a gonosz ónixi király katonáinak gyógyítására kell használnia rejtélyes, mágikus képességeit. Ráadásul a kastélyt, ahol őrzik, ősöreg, szörnyetegekkel teli erdő veszi körül, így Arwennek nem elég túljárni a fogvatartói eszén: ha meg akar szökni, szövetkeznie kell titokzatos rabtársával. Az illető viszont sajnos éppolyan dühítően viselkedik, mint amilyen agyafúrt – és nagyon úgy tűnik, mintha kéjes élvezettel játszadozna a lány legmélyebb félelmeivel. Arwennek azonban nincs választása, ebben a helyzetben nem engedhet meg magának olyan luxust, mint a bizalom. Nemsokára ármányos nemesekkel, sötét mágiával és veszedelmes lényekkel kell megküzdenie, ugyanakkor arra is rájön, hogy a gyógyítás ereje mellett olyan képességek is szunnyadnak benne, amelyek csak a megfelelő pillanatra várnak ahhoz, hogy kibontakozhassanak. Ha ez megtörténik, akkor Arwen talán ép bőrrel szabadulhat élete legveszélyesebb helyzetéből.
Na stiahnutie
11,00 €

A Romana legszebb történetei 39


Carol Marinelli: Találkozunk LondonbanTessa teljességgel tanácstalan. Nem érti, mi ütött Maxbe, a legjobb barátjába. A férfi ugyanis váratlanul úgy határoz, hogy Londonba utazik – ráadásul a menyasszonya, Emily nélkül. Aztán ugyanilyen meglepetésként éri Tessát, amikor a jóképű doktor megcsókolja. Noha ő titkon évek óta szerelmes belé, nem akar csupán Max szeretője lenni… Michelle Douglas: Angol hidegvérA brit arisztokrata, Simon Morton-Blake Ausztráliába utazik, hogy meggyőződjön róla, hóbortos kishúga jól van-e. Felice-t, aki se szó, se beszéd, lelépett a vőlegényével, már nem találja a munkahelyén, de a lány főnöke, Kate segíteni próbál neki, és meghívja magához. A lordnak megtetszik a vagány, sportos nő…   Teresa Carpenter: Goodbye, London!Rick családi cége újabb ékszerüzletet szeretne nyitni Londonban. A férfi úgy érzi, az utazás során nem nélkülözheti a csinos kisegítő titkárnő, Savannah jelenlétét. A lány, félretéve minden óvatosságot, szenvedélyes éjszakát tölt a főnökével…
Na stiahnutie
9,29 €

Dönts jól


Két fiatal élete keresztezi egymást, amikor Áron – aki korábban csak a munkájára koncentrált –, megpillantja Annát egy bárban, és azonnal élete szerelmének érzi. A friss diplomás Anna viszont épp akkor kezdi meg a felnőtt életét, és ezzel kapcsolatban számos fontos döntést kell meghoznia. Felmerül a nagy kérdés, hogy az érzelmeire, vagy inkább az eszére kellene hallgatnia? Vajon Áron megérzései jók a lánnyal kapcsolatban, vagy csak az érzelmei vezetik félre? Kövesd Anna és Áron történetét és döntsd el magad, hogy te is azon az úton járnál-e, amelyet ők választanak. Inkább a szívedre vagy az eszedre hallgatnál? A döntés a tiéd. Sebők Hanga debütáló regénye egy kedves és érzelmes történet, ami mindannyiunkat arra késztet, hogy gondolkodjunk el az életünk fontos pillanatain és a saját döntéseinken.
Na stiahnutie
10,11 €

A Szacuma-rejtély


A bestselleríró és humorista Bob Mortimer briliánsan vicces első regénye garantáltan egy új kedvenc A csütörtöki nyomozóklub rajongóinak! Gary Thorn beül egy sörre Brendannal, akit munkából ismer. Miután Brendan hirtelen lelép, Gary találkozik egy lánnyal is a kocsmában. A nevét ugyan nem tudja, mégis beleszeret, ahogyan kell. Miután viszont a lány is hirtelen távozik, Garynek csak a könyv marad emlékül, amit a kezében látott: A Szacuma-rejtély. Nem sokkal később Brendannek végleg nyoma vész, ami Garynek jó apropó arra, hogy felkutassa a lányt, akit magában immár csak Szacumaként emleget, hátha ő segíthet kideríteni, mi történt a férfival. Pláne, hogy azóta már más, elég gyanúsan kinéző alakok is nagyon szeretnék megtalálni. Hamarosan őrült nyomozás veszi kezdetét Dél-London utcáit bejárva ebben a képtelen történetben, mely telis-tele van felejthetetlen szereplőkkel, a humoráról nem beszélve.
Na stiahnutie
8,96 €

A Starling-ház


A Starling-ház egy csodásan modern gótikus fantasy Alix E. Harrow tollából, akinek a Tízezer ajtót is köszönhetjük. Néha egy olyan házról álmodom, amit még soha nem láttam… Opalról sok mindent el lehet mondani – árván maradt, kibukott a középiskolából, főállásban űzi a cinizmust, részmunkaidőben pénztáros –, de az számára a legfontosabb, hogy jobb életet teremtsen az öccsének, Jaspernek. Egy olyat, ami mindkettejüket kijuttatja Edenből. Ez a Kentucky államban található kisváros két dologról híres: a balszerencséjéről és E. Starlingról, Az Alvidék tizenkilencedik századi írójáról, akinek több mint száz éve nyoma veszett. A remeteként élt író semmi mást nem hagyott maga után, csak baljós pletykákat és az otthonát. Mindenki úgy gondolja, legjobb tudomást sem venni a hátborzongató házról és annak emberkerülő örököséről, Arthurról. Vagy majdnem mindenki. Félnem kellene, de álmomban nem tétovázom. Opal gyerekkora óta Az Alvidék megszállottja. Amikor esélye nyílik belépni a Starling-házba – és pénzt szerezni az öccse jövőjének megalapozásához –, nem tud ellenállni a kísértésnek. Ám gonosz erők egyre mélyebbre ásnak a Starling-ház eltemetett titkaiban, és Arthur rémálmai túlságosan valóságossá válnak. Miközben Eden a saját szellemei között fulladozik, Opal rádöbben arra, hogy végre talán lesz oka a városban maradni. Álmomban otthon vagyok. És most harcolnia kell. Üdv a Starling-házban: belépés csak saját felelősségre.
Na stiahnutie
11,21 €

A márkinő titka


"Budai Lotti a történelmi regények koronázatlan királynője." - Vanda Blogja Fény derül az igazságra... Louise végre valódi elhivatottságra talál a királyi udvarban, ahol szívvel-lélekkel a fiatal és boldogtalan trónörökösné, Mária Viktória szolgálatának szenteli magát, akinek egyre ingatagabb a helyzete az udvarnál. Ezzel együtt a lányra a szerelem is rátalál a jóképű, kifürkészhetetlen és szemtelen William Harvey személyében. La Reynie, a királyi rendőrség főfelügyelője közben tovább folytatja a mérgezési botránnyal kapcsolatos nyomozását, melynek ügyeit a Chambre d'Ardent, a baljós elnevezésű Izzasztó tárgyalja, melynek gyanúsítottjai immár az uralkodó közvetlen környezetéből kerülnek ki. Mindemellett Louise új barátokra és támogatókra is talál az udvarban, csakhogy sem Lady Hamilton, sem Sauvage nem tétlenkedik, és a lány hamarosan maga is az Izzasztó előtt találja magát. Kénytelen újra megtanulni a keserű leckét, hogy gyakran éppen az ártatlan az, akire a gyanú legsötétebb árnyéka vetül, és olykor éppen azok a bűnösök, akikben az ember a legjobban megbízott. Budai Lotti A borostyánszemű-sorozat zárókötetében nemcsak a régi királyi házasságok boldogtalanságába nyújt bepillantást, de megoldást kínál a mérgezési botrány megoldatlan rejtélyeire is. Hisz ki tudja? Talán éppen így történt...
Na stiahnutie
11,19 €

Ahol a sötétség az úr


Az éjszaka sötétje gyakran ijesztő tud lenni, de nem az éjszakától kell igazán félni. A legnagyobb, legveszélyesebb sötétség az emberi szívekben lakik, mert az embert kívülről nappal megvilágítja a fény, de a szívébe, ahol a sötétség lappang, nem érhet el. Márpedig a szívből származik minden gonosz gondolat. Helen King hosszabb és rövidebb lélegzetvételű kriminovellái és thrillerei lebilincselően izgalmas olvasmányok.  
Na stiahnutie
7,01 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King