! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Sprievodcovia, mapy, atlasy strana 3 z 3

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Kuba


Kubai koktélt ajánlunk! Népek, kultúrák és vallások csábító keveréke!Ami Kubában a látogató számára a legszembeötlőbb látvány az első pillanattól fogva, az az embertípusok sokfélesége, páratlan keveréke és egymásmellettisége. A 11 milliós ország kissé nagyobb Magyarországnál, hajlított szivar alakú, a tengertől a legtávolabbi pontja is legfeljebb 50 kilométerre van. Híres a gyönyörű, homokos tengerpartja révén, de a sziget egésze is csábítóan szépséges. Utazzon velünk e könyv segítségével!
Na stiahnutie
6,73 €

dostupné aj ako:

Apám lelkét megérintve


Őszentsége, ?a Dalai Láma csak ritkán ír előszót könyvekhez. Jamling Tenzing Norgay műve esetén azonban úgy döntött, hogy személyesen vezeti be az olvasót a Himalája legmagasabb hegycsúcsainak árnyékában élő buddhista serpa hegylakók különös világába és spirituális életébe. A szerző, aki maga is serpa, a hegyi nép azon fiai közé tartozik, akik odahaza és a tengerentúlon is a legkiválóbb oktatásban részesülhettek. Otthon van a himalájai buddhizmus és a korszerű nyugati gondolkodás világában is. Egyedülálló módon, hitelesen mutatja be az expedíciók résztvevőit, a külföldi hegymászókat és kísérőiket, az elszánt, családjukért mindenre képes hegyi embereket. A könyv azért is különleges, mert Jamling a saját történetét papírra vetve hajt mélységes tiszteletadással fejet édesapja, a legendás Tenzing Norgay előtt, aki 1953. május 29-én Edmund Hillary oldalán először lépett a Mount Everest addig legyőzhetetlen csúcsára. Hillary hős lett, Jamling atyja viszont bekerült a keleti népek istenségei közé. Gyermeke az ő nyomdokaiban haladva vállalkozott az életveszélyes kalandra, hogy a csúcsra felküzdve magát megérthesse, mi vezérelte az apját. „A könyv Jamling spirituális fejlődésének története, annak minden belső küzdelmével, bukásaival és megbékíthetetlen ellentmondásaival. Egyaránt bensőséges viszony fűzi a Himalájánál találkozó – egymással néha összetűzésben álló –, igencsak eltérő két kultúrához, az egyik oldalon fölsorakozó serpák, a másik oldalon pedig a tehetős hegymászók, a „fehér szemek” világához. Nagysága abban áll, hogy képes volt magához ölelni ezt a két, egymáshoz cseppet sem illő világot.” - Jon Krakauer
Na stiahnutie
7,30 €

Argentína viharszünetben


 Még éppen csend honolt a Tűzföld jeges poklától a Baktérítő forró dzsungelvidékéig terjedő ország-góliátban, Argentínában, mikor 1968-69 folyamán ott éltem fél esztendeig.Az Andok kőkolosszusaival szegett pampán át eljuthattam a patagón meseta ezüst homokhegyeit harapdáló tengeröblökhöz, ahol elefánt nagyságú fókacsordák élik meglepően fegyelmezett társadalmi életüket. Tanulhattam a nagy múltú Argentína viharos, s mintegy újabb, eljövendő viharokat jósoló rég és közelmúltjának történelmét. Legjobban a felejthetetlenül szép Paraná deltában éreztem magamat, a babér és fűzfák szegélyezte sok-sok kis folyón száguldó csónakunkban, fejemen az elmaradhatatlan szalmakalappal.
Na stiahnutie
2,79 €

Magyar világjárók kalandjai


Kötetünk harminchét híres magyar világjáró kalandos utazását mutatja be. Köztük vannak olyan kiválóságok és nemzetközileg is elismert kutatók, fölfedezők, mint Almásy László, Baktay Ervin, Cholnoky Jenő, Goldziher Ignác, Kittenberger Kálmán, Kőrösi Csoma Sándor, Lóczy Lajos, Stein Aurél, Széchenyi Zsigmond, Teleki Sámuel, Vámbéry Ármin, Xantus János. Ázsia, Afrika és Amerika titokzatos tájait ismerhetjük meg, az utazás forgataga mellett a földrajzi környezetet, a lakosság néprajzát, ízelítőt kapunk az eredeti útleírásokból. A kötetet több száz kép színesíti. A Magyar világjárók kalandjai egyedülálló vállalkozás, mely felnőtt és ifjú olvasóinak feledhetetlen perceket kínál, s egyben az oktatásban is kitűnően alkalmazható.
Na stiahnutie
2,79 €

Afgán földön


„Az ?akadályokon keresztül végre bemásztam erre a kényelmes helyre, ahol legfeljebb az egyik ormótlan nagy fék csiklandozza az utas oldalbordáját. Még ki sem fújtam magam, mellém állt az elegáns férfiú és ékes szavakkal emlékeztetett előnyös helyemre; előbb barátságosan, majd egyre hangosabb és méltatlankodóbb hangon kezdte követelni tőlem a pótdíjakat. Hasztalan hivatkoztam arra, hogy voltaképpen az egész kocsi viteldíját kifizettem, szerinte ez a Konstantinápolyból magammal hozott utalványon nem volt elég világosan feltüntetve. Hogy az eredménytelennek ígérkező hosszú vitát elkerüljem, előzékenye felajánlottam a helyet Ebráhimnak. Erre azonban maga az elegáns férfiú is meghökkent, hiszen csak nem ültethet hitetlen gyaurt igazhívő asszonyok és gyerekek közé. De még akkor sem hagyta magát. Rendben van, maradjak csak ott, ahol vagyok, de majd még egy másik utast ültet mellém. Szerencsére ezt a fenyegetését nem tudta oly könnyen beváltani, ebben a holtszezonban még Ebráhimékat is nehéz dió volt neki megkaparintania.”
Na stiahnutie
2,79 €

Camino de Santiago - útinapló


Nehéz ezt elmagyarázni, ezt egyszerűen érezni kell: a Camino hív. Ez a különleges, ébredő, hívogató érzés folyamatosan vissza-vissza tért. Semmi sem indokolta, hogy harmincegynehány napon keresztül nomád körülmények között gyalogoljak egy idegen országban! Csak ez az egyetlen érzés, ami nem hagyott nyugtot, míg rá nem léptem az útra. A Camino hív. És mi megyünk, előbb, vagy utóbb. Ott vagyunk az úton.
Na stiahnutie
2,79 €

Amikor beüt a ménkű


Volt már életében a padlóra küldve? Úgy istenigazából teljesen lent, olyan mélyen, ahonnan nem volt egyszerű felállnia és tovább mennie? Amikor azt gondolta, hogy ennyi volt és vége! A tehetetlenség érzése párosítva fizikai fájdalommal. Egy olyan állapot, mint amikor a bokszolót állcsúcson ütötték, és forog vele a világ, lassan elsötétül előtte minden, tántorog, de még a kezeit fejéhez emelve áll a lábán. Meg van ez az érzés? Mire gondolhat a bokszoló ilyenkor? Arra, hogy megnyerte a meccset, vagy inkább arra, hogy jó lenne kihúzni valahogy a menet végéig? Ha, kibírja talpon a gonging akkor azt a felkészültségének és erőnlétének köszönheti! Egy ilyen helyzetben nem lehet nyertes! Vagy még is? Valahogy így van ez, amikor belekeveredünk egy életveszélyes krízishelyzetbe. Váratlanul, vagy észre nem vett előjelek figyelmen kívül hagyása mellett, számunkra hirtelennek tűnő módon a semmiből egyszer csak például egy fegyveres áll elénk és azt követeli, hogy adjuk át az értékeinket, de belefuthatunk egy, az utcán vaktában lövöldöző, késelő ámokfutóba, egy öngyilkos merénylőbe, vagy valamilyen súlyos balesettel, természeti katasztrófával találjuk magunkat szembe. Ekkor, ha nincsenek előképeink, korábban megszerzett tapasztalataink, információnk arról, hogy mit is tegyünk, a padlón találhatjuk, magunkat mielőtt a gong megszólalna. Ön tudná-e, hogy mi a teendő egy ilyen esetben itthon és külföldön? Mennyire vagyunk felkészültek és hogyan kezeljük az előre látható és nem látható veszélyeket?! Tudjuk-e mit kell tennünk egy váratlan esemény bekövetkezésekor? Felismerjük-e és reálisan kezeljük-e a biztonsági kockázatokat? Hozunk-e intézkedéseket a biztonsági és baleseti kockázatok csökkentésére, megszüntetésére? Mit teszünk, és mit tehetünk – mennyi a rendelkezésre álló un. „reagálási idő” – egy váratlanul bekövetkező extrém esemény során, „amikor beüt a ménkű”? Ez a könyv erről szól, a fenti rendkívüli események túléléséhez nyújt, segít.
Predaj skončil
4,20 €

Čo by to bolo za cestovateľa bez správnej výbavy? Medzi tú základnú nepatria len turistické palice, topánky a batohy. Naša ponuka obsahuje nekonečné množstvo publikácií, ktoré sa stanú vašimi vernými pomocníkmi nech idete kamkoľvek. Plánujete výlet autom po Európe? Alebo len neviete kam vyraziť za cykloturistikou, vodnými športami či lyžovaním? Nechajte sa inšpirovať našimi mapami a bedekrami a nájdite tie najvhodnejšie trasy pre veľkých i malých turistov.

Kto povedal, že zážitky nie sú na predaj? Ak patríte medzi aktívnych dovolenkárov oceníte najmä našich sprievodcov. Objavte neznáme zákutia známych miest alebo si splňte cestovateľský sen a vyberte sa do niektorej z exotických krajín. Jednoducho zažite s našimi titulmi tie najkrajšie prázdniny doma i vo svete.

Naučte deti geografiu hrou. Máte doma zvedavého školáka, ktorý túži po úspechoch na hodinách zemepisu? Podarujte mu nový atlas sveta alebo zaujímavý cestopis plný farebných fotografií. Po večeroch si potom s našimi mapami naplánujte rodinný výlet po najbližšom okolí. Navštívte starobylú zrúcaninu hradu, ZOO či neďaleký národný park. Naučte deti turistické značky a neskôr vám pomôžu zdolať aj Vysoké Tatry.

Chcete mať doma kúsok sveta? Nenechajte si ujsť obrazové publikácie približujúce nádhernú prírodu, mestá či pamiatky blízkych i ďalekých krajín. Tu so svojimi krásami, samozrejme, nezaostáva ani Slovensko. Aspoň jedna kniha o našej domovine by nemala chýbať v žiadnej rodinnej knižnici, súhlasíte?