! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Vaříme bez plýtvání


Jak si dobře pochutnat a zároveň zužitkovat zbytky a ušetřit! V této knize najdete 40 nápaditých receptů pro labužníky, v nichž využijete zbytky jídla: předkrmy, polévky, zapékaná jídla, galetky, zavařeniny, sirupy… Snadné, rychlé a chutné recepty, v nichž využijete potraviny do posledního drobečku!
Predaj skončil
9,53 €

Lahodne s Ellou: Kniha receptov


Jedna z najobľúbenejších anglických kuchárok ponúka vo svojej piatej knihe 100 nových, jednoduchých a chutných vegánskych receptov pripravených z ľahko dostupných surovín. Vo svojich receptoch kladie dôraz na dostatok zeleniny a ovocia a na nápadité, oku aj chuti lahodiace pokrmy. Najnovšia kniha Elliných receptov je plná výborných jedál. Začína ľahkými raňajkami, pokračuje sviežimi šalátmi, prináša výborné nápady, ako pripraviť falafely, burgre a dipy, polievky, dusené, karí a iné teplé jedlá, nezabúda na vynikajúce dezerty a na záver prináša ukážky viacchodovýchmenu vhodných na rôzne posedenia, spoločenské príležitosti a klubové večere. Autorka začínala ako blogerka hľadajúca spôsob, ako experimentovaním a radikálnou zmenou stravovania prekonať závažné ochorenie, ktoré ju pripútalo na lôžko. Za niekoľko rokov sa jej blog zmenil na obrovskú komunitu ľudí, ktorých spájajú rovnaké hodnoty a záujmy. Základný cieľ je však stále rovnaký: ponúkať zaujímavé a lahodné kreácie na rastlinnej báze a inšpirovať čoraz viac ľudí, aby sa takýmto spôsobom zdravo, pestro a výživne stravovali, pretože radosť zo zdravého jedla korešponduje aj so zdravým životným štýlom, zlepšuje vzhľad a dodáva potrebnú dávku šťastia a energie do každého dňa.
Predaj skončil
15,90 €

dostupné aj ako:

Lexikon kávy ...prostě milujeme kávu


Málokdo si bez kávy dokáže představit začátek dne. Je to první, co nabízíme všem návštěvám, přátelům a známým. Denně jí na celém světě vypijeme přes dvě miliardy šálků. Tento malý lexikon vám jednoduchou formou odpoví na základní otázky ze světa kávy. Zjistíte, jak rozeznat Arabicu od Robusty, jaké kávové nápoje si můžete v kavárnách objednat. Dozvíte se ale i něco o kavárenském prostředí a na konec dostanete i pár kulinářských tipů. Věřte, že to nakonec řeknete i vy… Prostě milujeme kávu!
Predaj skončil
8,83 €

Kuchařka ze Svatojánu - Zahrada na talíři


Pokračování úspěšného prvního dílu Kuchařka ze Svatojánu Naše tělo je úžasný stroj, který bezchybně funguje, pokud se o ně staráme. Je skoro neuvěřitelné, jaké škody, rány či otravy dokáže samo napravit, pokud mu nebráníme, ale naopak ho podpoříme. A takovou důležitou podporou je to, co jíme. Co dobrého by mohlo vzejít z nepřirozených nebo špatně zpracovaných potravin, z přemíry chemie, z geneticky modifikovaných plodin, z utrpení zvířat ve velkochovech? Tím vším krmíme naše těla a sytíme svou vlastní energii. Eva Francová si získala velkou popularitu svým blogem Kuchařka ze Svatojánu i stejnojmennou kuchařkou. Její přístup ke stravování a vaření je v něčem novátorský, ale na druhou stranu je také návratem ke kořenům a tradicím. Přináší recepty, které využívají především rostlinnou stravu, jsou zdravé, finančně nenáročné a hlavně chutné. Být ženou, vládkyní krbu, vyžaduje víc než jen vařit
Predaj skončil
11,11 €

Máma v kuchyni


Přestala jste věřit, že vás vaření bude bavit? Já ho miluju! A v kuchyni experimentuju. Vyhýbám se polotovarům a náhražkám. Při výběru surovin se řídím hlavou, při vaření citem – a zatím mi to vychází. Určitě vám nemusím říkat, že si děti někdy u jídla dost navymýšlejí a je složité vymýšlet stále nové recepty. Do knihy jsem jich vybrala 70 a u všech najdete informaci o tom, pro jak staré děti se hodí, a tipy na jejich vylepšení, aby chutnaly i tatínkům.
Predaj skončil
13,68 €

Super jídlo pro superděti


Mezi lidmi koluje tolik rad ohledně stravování, které si z velké části vzájemně odporují. Pro zaneprázdněné rodiče může být snaha se v nich vyznat dost obtížná. Lékař a sportovní vědec, prof. Tim Noakes, šéfkuchař a plavec na dlouhé vzdálenosti, Jonno Proudfoot, a dietoložka i specialistka na dětskou výživu, Bridget Surteesová, se prosekali záplavou informací, aby vám poskytli jasné, osvědčené pokyny a jednoduché, lahodné recepty, které můžete podávat celé rodině. Za dobrou cenu a bez velké námahy. V návaznosti na fenomenální a rekordní úspěch Revoluce v opravdovém jídle se tým za touto knihou rozhodl přehodnotit způsob, jakým živíme naše děti. Výsledkem je Super jídlo pro superděti. Kniha, která zpochybňuje řadu hluboko zakořeněných domněnek o stravě a obhajuje stravu pro děti, která je založená na opravdovém jídle. Stravu s nízkým obsahem cukru a rafinovaných sacharidů. Od batolat po teenagery. Jejich rady jsou pevně podloženy kritickým vědeckým výzkumem dětského potravinářského průmyslu. Super jídlo pro superděti kombinuje nejnovější ověřené vědecké důkazy s přímočarými a lahodnými recepty, z nichž se většina hodí pro celou rodinu. A jasně tak ukazuje, jak vašim dětem poskytnout tu nejlepší výživu a pomoci jim vyrůst v šťastné a zdravé lidi.
Predaj skončil
14,90 €

dostupné aj ako:

Sladké ľahkosti


Knižka obsahuje recepty na sladké dezerty– vegánske, bezlepkové, s použitím prírodných sladidiel a zdravých surovín –, pričom všetky sme odskúšali v raw cukrárni frangipani. Vnútri nájdete recepty na pečené aj nepečené torty, koláče, dezertné poháre, drobné chuťovky i sviatočné koláčiky. Bude sa piecť aj rawiť. Pochúťky sú výsledkom fantastických kreácií a sú delikátne, jedinečné a naštartujú vás na cestu za zdravým životným štýlom. Posilnia vaše zdravie, potešia vašu rodinu či spríjemnia oslavu s priateľmi. Navyše sú vhodné pre ľudí s akýmikoľvek výživovými požiadavkami.
Predaj skončil
9,20 €

Recepty bez lepku a iných alergénov


Pečenie bez lepku, laktózy, kvasníc, vajec a vegánske môže byť naozaj jednoduché ak máte správne recepty. Autorka tejto knihy Petra Nela foodblogerka z Glutenfreesphere už vytvorila naozaj množstvo receptov bez lepku a iných alergénov, ktoré majú obrovský úspech a sú naozaj veľmi žiadané. V tejto knihe nájdete 30 skvelých, jednoduchých a zdravých receptov vždy v dvoch verziách, takže v skutočnosti si môžete vychutnať 60 receptov. Každý recept je bez leku, bez sóje a bez kvasníc, k receptu vždy nájdete aj druhú verziu, ktorá je bez lepku, bez laktózy, bez kvasníc, bez sóje, bez vajec a vegánska. Pečenie s Glutenfreesphere naozaj prináša novú sféru pečenia bez lepku a iných alergénov. Vychutnajte si zdravé jedlo.
Predaj skončil
6,90 €

Ajurvéda na každý deň


Viac ako 100 receptov jednoduchých a zdravých jedál Túžite po lahodnom sezónnom jedle, ktoré bude udržiavať vaše telo v rovnováhe? Máte problémy so žalúdkom a radi by ste si ho liečili na základe tradičnej aajurvédskej múdrosti? V takom prípade je pre vás táto kniha s viac než sto jednoduchými receptami, ako stvorená. Nechajte sa ňou inšpirovať a pustite sa do varenia! V tradičnej indickej ajurvéde je kľúčom k zdraviu dobré trávenie. Základom je jesť vždy len prírodné, doma pripravené jedlá, ktoré sú v súlade s konštitúciou človeka podľa ajurvédy a zároveň v harmónii so zmenami v okolí. Len tak môže byť telo v rovnováhe. Tradičné ajurvédske postupy sú zároveň veľmi príjemným doplnkom západnej medicíny, pretože dokážu upraviť rovnováhu tela ešte pre prepuknutím. Ak vám záleží na vašom zdraví, táto kniha je tu práve pre vás: - Zaujíma vás, ako v priebehu jednotlivých ročných období ovplyvňujú zmeny počasia vaše telo a chuť do jedla? - Radi by ste zistili, ako môžete prispôsobiť svoj jedálny lístok nielen každému ročnému obdobiu, ale aj tomu, aký ste ajurvédsky typ? - Túžite sa naučiť variť chutné, pestré a výživné jedlá šité na mieru a v súlade s ajurvédskou múdrosťou? - Chcete získať praktické odporúčania v oblasti životného štýlu, starostlivosti o telo, plánovania jedál a tipov pre zdravie? V takom prípade určite siahnite po knihe Ajurvéda na každý deň, ktorá vám prináša odpovede na všetky tieto otázky.
Predaj skončil
13,90 €

dostupné aj ako:

Sladkosti bez výčitiek


Jedinečná kniha zdravých a zároveň chutných dezertov bez použitia klasickej múky a klasického cukru, s ohľadom na množstvo použitých sacharidov. Klasický cukor a múka sa v tele správajú veľmi podobne, sú to jednoduché sacharidy s vysokým glykemickým indexom, ktoré výrazne ovplyvňujú hladinu cukru a následne hladinu inzulínu v krvi. A práve kolísavá hladina inzulínu je zodpovedná za naše neustále vyjedanie chladničiek, príčinou pocitu hladu a dôvodom spomaľovania procesu spaľovania tukov. Výnimočnosť tejto publikácie je práve v tom, že autorka nepoužíva obilninovú múku. Cesto sa pripravuje z rozmanitých nutrične hodnotnejších a zároveň nízkosacharidových surovín, ako sú napríklad orechy, mak, kokos, fazuľky, zelenina, v malom zastúpení sú to aj zdravé sacharidy, ako sú ovsené vločky, amarant, quinoa. Namiesto klasického cukru autorka používa niekoľko rokov skúmanú stéviu, nízkoglykemický brezový cukor, nízkoglykemický kokosový cukor, sušené ovocie, v malom množstve aj med. Dezerty sú vhodné napríklad na raňajky, desiatu či olovrant i na slávnostné príležitosti, akými sú i Vianoce. Výhodou je, že všetky použité suroviny v receptoch sú na našom trhu dostupné. Pripravované dezerty sú vhodné pre ľudí trpiacich intoleranciou alebo alergiou na lepok, pre všetkých, ktorí si chcú udržať štíhlu líniu, a zároveň sa nevedia vzdať zdravých sladkostí, ako aj pre diabetikov či športovcov. Dezerty obsiahnuté v tejto výnimočnej publikácii obsahujú nízky, maximálne stredný glykemický index, čo je pri sladkostiach veľmi výnimočné a zároveň veľmi dôležité pre udržanie si ideálnych kriviek. Publikácia je prehľadne členená, každý recept, so sprievodnou fotografiou, zahŕňa informáciu o nutričných hodnotách, glykemickom indexe, náročnosti a čase prípravy a často odporúčanie, kedy konkrétny dezert možno konzumovať.
Predaj skončil
9,90 €

Škola opilosti


Chápeme-li noc jako útočiště zasmušilosti, sídlo všeho neviditelného a nevědomého, čas, kdy jsme vystaveni pochybám, úzkostem a skepsi bez možnosti rozptýlení, rychle se ukáže, proč alkohol i přes veškerá nebezpečenství s ním spojená z naší kultury ještě stále nevymizel. S nástupem soumraku je vábení alkoholu silnější. Po staletí zuří boj mezi jednáním a nečinností, mezi katarzí a kocovinou. Je to nerozhodně. Euforie a opojení mají svou cenu. Hrozí nám bolehlav ráno poté, nalomená játra nebo opravdová závislost, a přece nejsme s to dát od alkoholu ruce pryč.
Predaj skončil
8,29 €

dostupné aj ako:

Kuchařka pod párou


Stravovací požadavky současnosti? Lehká a zdravá kuchyně. Kuchařka pod párou představuje šetrný a zdravý způsob přípravy jídel, který je prověřen nejen několika tisíciletími čínské tradice, ale byl vlastní rovněž našim šetřivým babičkám. Vaření v páře splňuje vysoké nároky na zdravou výživu, šetří čas i energii. Parní vaření je spojeno s velmi jednoduchou přípravou, možností vařit několik jídel najednou i zpracováním potravin zcela bez tuku. Jídla připravená tímto způsobem mají výtečnou chuť, zachovává se rovněž přirozená barva i konzistence potravin, dochází k minimální ztrátě vitaminů, minerálních látek a stopových prvků v potravinách. Vaření v páře zlepšuje stravitelnost připraveného jídla a zároveň napomáhá zvyšovat denní spotřebu ovoce a zeleniny. Pro přípravu jídel tímto způsobem si nemusíte pořizovat drahé nádobí – stačí obyčejný pařák nebo děrovaná parní nádoba. Miroslava Kuntzmannová, autorka celé řady osobitých a velmi originálních kuchařek, připravila téměř stovku receptů zaměřených na parní vaření. Drůbež, ryby, zeleninové pokrmy – na své si přijde každý milovník dobrého jídla i zdravého stravování.
Predaj skončil
7,10 €

dostupné aj ako:

Irodalmi szakácskönyv


A finom ételeket és az irodalmi csemegéket kedvelők számára egyaránt érdekes ez a válogatás, amelyben megtalálható a világirodalom jónéhány hírességének az étkezésről vagy az étkezési szokásokról írott műve vagy annak egy részlete. Cervantes és Galeott, Petronius és Brillat-Savarin, Bethlen Miklós és Apor Péter, Tömörkény, Krúdy, Mikszáth, Móricz, Nagy Lajos és még sokan mások szerepelnek e kötet lapjain érdekes ételleírásokkal, ma már történelmet jelentõ lakomák ismertetésével, étkezési szokásokkal.
Predaj skončil
1,97 €

Varenie je vaša láska? Ak to u vás vždy príjemne rozvoniava, toto je tá správna kategória nabitá chuťami, receptami a kuchárskymi inšpiráciami. Zažite zázraky z jedného plechu, raw či antihistamínové recepty. Ponúkame prehľad v podobe pokladov starých materí alebo receptov na príkrmy pre najmenších. Chutné múčniky, zdravé maškrty, thajská kuchyňa a mnoho mnoho ďalšieho zo sveta kucháriek.

Nájdete tu recepty z národnej kuchyne, sladkú kuchyňu, recety od známych osobností, vegetariánsku kuchyňu , varenie pre deti a s deťmi,recepty na  polievky, šaláty, zeleninu, ovocie, cestoviny, zemiaky, mäso, ryby, grilovanie, wok , nápoje, korenie, bylinky, ingrediencie, konzervovanie, mrazenie, aj  stolovanie, rady do kuchyne.