! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Armáda, zbrane a vojenská technika strana 2 z 2

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Konec černého vraha


Od jmenování Reinharda Heydricha do úřadu až po hrdinský čin československých výsadkářů 27. května 1942 byl spáchán atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Tento ojedinělý čin na představitele německých ozbrojených sil v průběhu celé druhé světové války byl vyvrcholením pečlivě naplánované operace Anthropoid, kterou provedli českoslovenští výsadkáři Jozef Gabčík a Jan Kubiš. Kniha Konec černého vraha odhaluje dramatický příběh o tom, jak celá tato operace probíhala i kdo byli jeho jednotliví aktéři. Od jmenování Heydricha do funkce v Protektorátu až do posledních bojů v kryptě pravoslavného chrámu sv. Cyrila a Metoděje. Přináší dobové citáty, detaily vyšetřování, osobní příběhy plné odvahy, ale i zrady v jednom z nejdramatičtějších momentů naší historie.
Na stiahnutie
9,26 €

Geniální zbraně


Ve své nové knize se americký fyzik, uznávaný odborník na umělé technologie, zaměřuje na využití umělých technologií ve vojenství. Věnuje se vývoji od umělých zbraní ke zbraním autonomním, využití robotů ve vojenství, proměně armád a vojenství vlivem umělých technologií. Sleduje způsoby využití nejmodernější techniky v armádách největších mocností (Spojené státy, Čína, Rusko). Zabývá se vážnými otázkami, které vývoj autonomních a automatických zbraní a obecně systémů klade před člověka. Kniha, nabitá informacemi, se místy čte jako poutavý sci-fi román.
Predaj skončil
13,68 €

Armáda strojov


Čo sa stane, keď predátor – dron má autonómiu ako google auto? Alebo ak zbraň, ktorá dokáže sama loviť a napádať vlastné ciele, ovládnu hekeri? Hoci to znie ako sci-fi, technológia na vytvorenie zbraní, ktoré napadajú ciele bez ľudského pokynu, už existuje. Paul Scharre, vedúci expert v oblasti nových technológií zbraní, čerpá z vlastných bohatých skúseností a výsledkov výskumu s cieľom zistiť, ako zbrane novej generácie menia vojnu. Jeho rozsiahla analýza skúma vznik autonómnych zbraní, aktivity vyvíjané na ich zákaz aj právne a etické otázky týkajúce sa ich používania. Zameriava sa na umelú inteligenciu vo vojenskej technike, zahŕňajúcu desaťročia inovácií od nemeckých torpéd Wren vyhľadávajúcich zvuky v druhej svetovej vojne, predchodcov dnešných samonavádzacích rakiet, po autonómne kybernetické zbrane, robotické lode loviace ponorky a tankové robotické armády. Prostredníctvom rozhovorov s odborníkmi na obranu, so zástancami etických hodnôt, s psychológmi a aktivistami Scharre zisťuje, akým výzvam môžu čeliť „kentaurskí bojovníci“ na budúcich bojiskách, kde bude nevyhnutné zlúčiť ľudské a strojové rozpoznávanie. V uplynulých desaťročiach sme dosiahli obrovský technický pokrok, no takisto sme zažili tragické nehody, ktoré vyplynuli z komplexných automatizovaných systémov. Napríklad moderné stíhacie lietadlá F-22 zaznamenali kolaps palubného počítača, keď prvýkrát prekročili dátumovú hranicu. Najmenej tridsať štátov už má obranné autonómne zbrane, ktoré fungujú pod ľudským dohľadom. Armády všade na svete súťažia v konštruovaní robotických zbraní so zvyšujúcou sa autonómiou. Etické otázky tak dostávajú čoraz väčší význam. Do akej miery by sa mala takáto technika rozšíriť? Ak ju zodpovedné demokratické štáty zakážu, zabráni to nebezpečným režimom využívať výhody, ktoré z toho vyplynú? Armáda strojov sa zameriava na vojenskú históriu, globálnu politiku, špičkovú vedu a tvrdí, že takúto techniku môžeme prijať tam, kde môže urobiť vojnu presnejšou a humánnejšou, ale nesmieme sa vzdať ľudského úsudku. Ak je možnosť vybrať si medzi životom a smrťou, za ľudské srdce neexistuje nijaká náhrada.
Predaj skončil
16,00 €

dostupné aj ako:

Honba za démonem


Od autora bestselleru Viper Pilot Po Hirošimě se ukázalo jako klíčové dokázat vyslat jaderné zařízení ke svému cíli rychleji než nepřítel. Tak se na pusté letecké základně v kalifornské Mohavské poušti zrodil přísně tajný program. Shromáždil skupinu mimořádných pilotů, mezi nimi i esa druhé světové války Chucka Yeagera a George Welche, kteří riskovali své životy na experimentálním letadle, aby dosáhli rychlosti Mach 1, zvukové bariéry, kterou nazývali „démonem“.
Predaj skončil
13,04 €

Vstúpte do disciplinovaného a strategického sveta armády, kde odvaha stretáva taktiku a kde sa rozhoduje o osude národov. Kategória armáda ponúka prehľad o vojenských silách, ktoré formovali históriu a utvárali geopolitickú mapu sveta.

Tu nájdete podrobné analýzy výcviku, hierarchie, výzbroje a taktiky rôznych armádnych zložiek od staroveku po modernú dobu. Prečítajte si o významných bitkách, ktoré ovplyvnili dejiny, o vojenských stratégiiach, ktoré určovali osudy vojen, a o hrdinoch, ktorí sa nezabudnuteľne zapísali do vojenských análov.

Okrem tradičných vojenských konfliktov ponúka táto kategória aj vhľad do moderných výziev, ako sú vojenské drony a vývoj najnovšej výzbroje. Spoznajte, ako armády prispôsobujú svoje stratégie v meniacom sa technologickom a politickom prostredí.

Od velenia po pešiakov, od taktických manévrov až po vojenskú logistiku, táto kategória vám poskytne detailný prehľad o tom, čo to znamená byť súčasťou armády a ako sa mení jej úloha v dnešnom svete. Pripravte sa na fascinujúce čítanie, ktoré vás zavedie za frontové línie, do tábora a až do vojenských konferenčných miestností.