! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Rozvoj osobnosti strana 8 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Boldogságtechnológia


Tényleg el lehet érni a teljes boldogságot? A könyv válasza: igen, vannak olyan egyszerű technológiák, amivel boldogok lehetünk. Mindenki, nemtől, kortól, vagyontól és származástól függetlenül. De mi is a teljes boldogság, amit el kellen érni? Néhány dolog például: ·        Olyan egészséges és energikus testünk van, amiben jól érezzük magunk és vonzóak vagyunk. ·        Olyan munkát végzünk, amit igazán szeretünk és élvezünk. ·        Jól megy a karrierünk, sikeresek és gazdagok vagyunk. ·        Jól érezzük magunk, élvezzük az életet. ·        Az emberek szeretnek és tisztelnek minket. ·        Boldog a családunk és jól érezzük magunkat otthon. ·        Bármi baj is jön az életben, tudjuk kezelni. Igen, mindezek eléréséhez vannak Boldogságtechnológiák. Erről szól ez a könyv. Csak néhány kérdés a könyvből: ·        Hogyan csaphatjuk be a testünket, hogy egészségesek és fittek legyünk? ·        Hogyan lehet jókedvűen elaludni, vidámakat álmodni és jókedvűen ébredni? ·        Hogyan birkózzunk meg azzal, ha tényleg nagyon nagy bajba kerülünk? ·        Hogyan találjunk olyan munkát, amit élvezünk csinálni? ·        Hogyan örülhetünk a leghatékonyabban? ·        Hogyan idomíthatjuk a tudatalattinkat és foghatjuk munkára? ·        Hogyan nullázhatjuk magunkat, ha idegesek vagyunk? ·        Hogyan szerethetjük meg önmagunkat? ·        Hogyan kedveltethetjük meg őszintén magunkat mindenkivel? ·        Hogyan kezeljük a hülyéket? ·        Hogyan találjuk meg a nagy Ő-t? (meglepetés!) ·        Hogyan kezeljünk egy kapcsolatban egy férfit és hogy egy nőt? ·        Hogyan kell boldogan boldog gyereket nevelni? ·        Hogyan másszunk ki a depresszióból? ·        Hogyan legyünk boldogok egy napig, egy hétig, egy évig és egy teljes életen át? Többek közt erről szól a Boldogságtechnológia. Figyelem! A könyv felforgató gondolatokat is tartalmaz! A szerzőről: dr. Tóth András elméleti részecskefizikából szerzett doktori fokozatot, majd vállalkozás vezető volt 17 különböző területen, aztán tanácsadóként működött és írt 13 szakkönyvet. Vigyázat! A szerző nem szakember: nem pszichológus, pszichiáter, pap vagy boldogságkutató. Viszont gyakorló boldogtalan és ezért nagyon régen és szívósan kutatja milyen módon lehet magunkat boldoggá tenni. Ez a könyv nagyon szubjektív, humoros és gyakran távol áll a tudományos precizitástól. Viszont hasznos. A célja, hogy olyan módszereket adjon, amivel tényleg boldogok lehetünk.
Na stiahnutie
13,80 €

Az angyalok ősi hagyománya


Ismerd meg az isteni hírvivők korokon és földrészeken átívelő, világméretű történetét! Kik az angyalok, mi a céljuk, miért lépnek kapcsolatba velünk, és miért oly vonzóak a számunkra? Az angyalok minden kisebb és nagyobb vallásban, spirituális gyakorlatban megjelennek mint isteni vagy spirituális hírvivők. Ők a mindent összekötő egyetemes életerő részét képező fénylények, akik aktívan segédkeznek bolygónk evolúciójában, és abban, hogy megtaláljuk saját helyünket a kozmikus tervben.Normandi Ellis átütő erejű tanulmányában teljes körű útmutatót kínál az angyalok misztériumában való elmélyüléshez. Részletekbe menően mesél ezen isteni hírvivőkről, bemutatva az összes világhagyomány angyali dimenzióit, az ókori Egyiptomtól egészen a modern időkig. A nyugati hagyományok isteni hírnökeitől, a keleti hagyományok dévatáin át, a Selyemút menti szellemlényekig, ezen isteni segítők egyetemes fogalmának boncolgatásával a szerző lehetőséget nyújt az olvasóknak, hogy úgy gondolkodjanak az angyalok valódi üzenetéről, mint elidegeníthetetlen részünkről, mint valami tőlünk elválaszthatatlanról. Könyvében:• Ismert zsidó-keresztény és iszlám angyalokat, hindu dévatákat és buddhista szellemlényeket, az ókori Egyiptom hitvilágát, a jezidita pávaangyalt és a zoroasztrizmus yazatáit tanulmányozza.  • Összehasonlítja a középkori keresztény szentek, például Aquinói Tamás és Damaszkuszi János angyali látomásait azzal, amit teozófusok, kabbalisták, szúfi mesterek, keleti guruk és modern misztikusok, például Edgar Cayce meséltek az angyalokról. • Megvizsgálja a személyes angyali találkozásokat, illetve a sötét angyalok és a bukott angyalok szerepét és célját is. Az angyalok ősi hagyománya bölcsen és éleslátóan a szellemvilággal való kapcsolatunk újfajta megértését kínálja, megújítva az angyalokba és a velük való együttműködésbe vetett hitünket.    
Na stiahnutie
9,44 €

Pozitív pszichológia


Engedd szabadjára a pozitivitás erejét, hogy megszabadulj a szorongástól és kiteljesedj! Aki szorong, könnyen a negatív dolgokon való rágódás, az aggodalom és az elkerülés ördögi körében találhatja magát – és végül lemarad mindarról, amit az élet kínál neki. De mi lenne, ha megváltoztathatnánk a nézőpontunkat, ha átalakítanánk a stressz okozta negativitáshoz fűződő kapcsolatunkat? Mi történne, ha megtanulnánk rugalmasabban reagálni a váratlan helyzetekre és mindvégig hinnénk abban, hogy valami jó fog történni?  A Pozitív pszichológia, jól használható gyakorlataival hozzáférést biztosít ahhoz a négy pszichológiai erőforráshoz, amelyek segítségével jóllétünk előmozdítható pozitív irányba:  Remény * Öntudatosság * Reziliencia * Optimizmus Dan Tomasulo, PhD pszichológus, a kognitív viselkedésterápia (KVT) és a pozitív pszichológia bizonyítottan működő, világos és könnyen érthető módszereiből merítve segít azon készségeink kialakításában, amelyek érzékelésünk szabályozásában nyújthatnak segítséget, amelyekkel száműzhetjük a negatív gondolkodást, és csökkenthetjük a stresszt, növelhetjük a magabiztosságunkat, illetve azonnali nyugalomra és tartós boldogságra találhatunk. Könyvéből konkrét módszereket tanulhatunk a remény, az öntudatosság, a reziliencia és az optimizmus fokozásához. E felemelő útmutató segítségével megtanulhatjuk, hogyan •                szabaduljunk meg a szorongástól és a stressztől •                fokozzuk a pozitív gondolatokat, mélyítsük el az örömöt, és ébresszük fel az inspirációt •                növeljük a motivációnkat és a kitartásunkat •                szabaduljunk meg az önkorlátozó gondolatoktól és meggyőződésektől •                építsünk szilárd támogatói közösséget és lépjünk kapcsolatba társainkkal   Ismerd meg a pozitív pszichológia leghasznosabb és valóban működő elméleteit a gyakorlatban, és aktiváld az erősségeidet és a pozitív érzelmeidet!
Na stiahnutie
9,44 €

Hiánytól a harmóniáig


Mindannyiunk életében jelen van a tökéletes harmónia lehetősége. A kérdés az, hogy mennyire tudunk ráhangolódni. A könyv segít felismerni a hiány állapotából eredő mintákat és tisztánlátást szerezni a benned zajló folyamatok tükrében, így elkezdheted sorsod tudatos alakítását, megszakítva a korlátozó mintákat. A szerző hiánypótló könyvével, több évtizedes tapasztalatai alapján segít bizo-nyos pszichés problémák megértésében és azok kezelésében. Erőt, lendületet és inspirációt kaphatsz a változtatáshoz, továbbá megnyug-tató tisztánlátást szerezhetsz az életed alakulásával kapcsolatban, hogy végül egy sokkal békésebb és szeretetteljesebb állapotban, igazán tudj kapcsolódni önmagadhoz. Ezzel a tudatossággal már máshogy fogod szemlélni a világot, és befogadóvá válsz a harmóniára, mely mindannyiunknak elemi vágya és törekvése.
Na stiahnutie
16,82 €

Rejtett örökségünk


Gyógyítsd ?meg a múltat, engedd el a blokkokat, hogy visszaszerezd személyes hatalmadat és belső önbizalmadat. Lépj kapcsolatba önmagaddal, az anyatermészettel és mindennek a Forrásával. Te vagy a virág családod fáján. De hogyan találhatsz rá arra a képességre, hogy valóban kiteljesedj? Sokan úgy érezzük, elakadunk, bárhogy próbálkozunk, nem tudjuk elérni a céljainkat. Ugyanazok a problémák jelennek meg újra és újra a kapcsolatainkban, a munkahelyünkön, és bármennyire is próbálunk változtatni és leküzdeni az akadályokat, nem jutunk előbbre. Tudnunk kell azonban, hogy az életünkben ismétlődő minták gyakran nem is tőlünk származnak – szüleink, nagyszüleink, valamint távolabbi őseink tapasztalatai és sebei hatással lehetnek ránk. Az előttünk tornyosuló kihívásaink forrása gyakran az ősi családi traumákban gyökerezik, amelyek gyógyulásra szólítanak fel bennünket. A Rejtett örökségünk felbecsülhetetlen útmutató a transzgenerációs örökségek terheinek felszabadításához és a személyes erőnk visszaszerzéséhez. Anuradha Dayal-Gulati ősi és érzelmi gyógyításra szakosodott energiagyógyító könyvében olyan gyakorlatokat, eszközöket és virágesszenciákat ismertet, amelyek segítenek beazonosítani a negatív családi mintákat és elengedni a múlt terhét. Bölcs útmutatójának köszönhetően te is rátalálhatsz arra a képességre, hogy teljes virágzásban éld az életed. A segítségével:– megismerheted azokat az elveket, amelyek irányítják a családi energiamezőt, és azt, hogy ez az ősi mező milyen formában támogathat, vagy éppen miként tarthat fogva téged;– a negatív családi minták felismeréséhez és elengedéséhez, valamint az ősi traumák gyógyításához szükséges gyakorlatokat ismerhetsz meg: naplózás, vizualizációk, elmetérképezés és a Tarpanam védikus rituálé;– megismerheted a különféle virágesszenciák specifikus kombinációit, illetve egy teljes esszenciagyűjteményt, ezek természetes kivonatának használatát, valamint a generációs traumák és érzelmeink átalakításában végzett szerepüket. Lelj rá a békére és az elégedettségre azáltal, hogy megismered és feltárod a családod energiamezejét!
Na stiahnutie
9,67 €

Jól kötődni


Iránytű egy erős és biztonságos párkapcsolat kialakításához mindazok számára, akik szoronganak a romantikus kapcsolataikban  Egy párkapcsolat legnagyobb kihívása az egészséges kötődés. Ha szorongunk vagy aggódunk amiatt, hogy partnerünk vajon igazán szeret-e, az kihat a kapcsolatunkra, sőt, hosszú távon tönkre is teheti azt. A szorongó kötődésűek hajlamosabbak a bizonytalanságra, a féltékenységre és a társfüggőségre, ami gátolja őket abban, hogy rátaláljanak az igaz szerelemre, vagy fenntartsák azt.  Jessica Baum tapasztalt terapeuta és párkapcsolati tanácsadó gyakorlatias és holisztikus szemlélete segít nekünk abban, hogy megértsük, hogyan lehet jól kötődni, hogyan szerethetjük önmagunkat, és mi az a belső erő, ami hozzásegít minket a biztonságos, boldog és hosszú távú párkapcsolathoz.  Baum több mint tíz év szakmai tapasztalattal a háta mögött dolgozta ki saját módszerét, amely segít a klienseinek leszállni a szorongó kötődés mérgező hullámvasútjáról, és felfedezni a jól megérdemelt kölcsönösen támogató kapcsolatot. Módszerével azonosíthatjuk a szorongó-elkerülő csiki-csukit, emellett megismerteti velünk, olvasókkal, hogy miként állíthatjuk fel a párkapcsolati határokat, hogyan érhetjük el egy kapcsolatban a szuverenitást, hogy milyen egy egészséges párkapcsolat, vagy hogy hogyan gyógyíthatjuk belső világunk sebeit.    A kötet a Minden, Ami Pszichológia sorozat része.
Na stiahnutie
7,86 €

Félálomban


"Elvarázsolt és közben inspirált ez a könyv. Nagy kedvetkaptam egy alapos önvizsgálatra is, hogy kiderüljön saját magamszámára ki vagyok én? Olvasd el, mélyedj el benne, varázsoljanakel a csoda képek, és merd feltenni magadnak a kérdéseket!" - Kepes ÁgnesA Félálomban c. könyv a Freesterium első közösségikönyve. A hat szerző segítő és útmutató szándékkalállította össze ezt a művet, hogy elkísérjen a belsőutazásodra önmagadhoz. Hogy ez a folyamat még teljesebblegyen, minden fejezet végén coach kérdéseket ésgyakorlatokat találsz.E zek az elmélkedő kérdések azzal a szándékkal születtek,hogy segítsenekNeked, arra inspiráljanak, hogy picit befeléfigyelj és lehetőséget adjon a reflektálásra és ezáltal agyógyulásra.
Na stiahnutie
3,97 €

Kedves Dolly!


„Dolly Alderton toppon van: naprakész, empatikus és leleményes." – Red „Dolly Alderton minden esetet úgy tud elénk tárni, hogy igazán felkeltse az érdeklődésünket." – Marian Keyes Dolly Alderton 2020 óta írja tanácsadó rovatát a Sunday Timesban. Egyes kérdésekkel - akár felvidulunk tőlük, akár elszontyolodunk - mindannyian tudunk azonosulni, néha viszont érkezik egy-egy bizarr felvetés. Szakítások, testkép, család, baráti kapcsolatok, randizás, válás, a közösségi média útvesztői, szex, magány, szerelem, és minden, ami összeköti ezeket a témákat. A Kedves Dolly! ítélkezés nélkül válaszol meg minden kérdést. Dollynak van honnan merítenie: saját nehézségei kellő alapot teremtettek ahhoz, hogy józan megoldásokat javasoljon. Amit el tudunk mondani valakinek, az már jóval kevésbé nyomaszt bennünket - ez a könyv is látványos bizonyítéka annak, hogy e tétel igaz.
Na stiahnutie
6,74 €

Siker és belső béke


Fedezd fel a valódi életcélodat 21 nap alatt! A The New York Times bestsellerszerzője, dr. Wayne Dyer lenyűgöző életleckéivel a változás útjára léphetsz.Dr. Wayne Dyer a világ egyik legkiválóbb, legkarizmatikusabb spirituális tanítója volt, éleslátó bölcsessége, optimizmusa és kimeríthetetlen pozitív energiája sugárzó erővel hatja át ezt a felemelő útmutatót is.   Ez az erőt adó könyv utat mutat ahhoz, hogy mindössze 21 nap alatt – ennyi időbe telik egy új szokást kialakítani és beépíteni az életünkbe – hogyan engedheted el a negatív gondolatokat, a neheztelést, hogyan meríthetsz ihletet és inspirációt, és miként nyílhatsz meg a körülötted lévő öröm számtalan forrása előtt. A Siker és belső békében található könnyen követhető alapelvek mindent megadnak, amire szükséged lehet ahhoz, hogy olyan életcélt találj, amely spirituálisan kiteljesedik, és csordultig tele van boldogsággal. Olyan alapelvek ezek, amelyek segítenek elkerülni az alkalmatlanság érzéseit, és segítenek megérezni az isteni békét, ami valóban meghatározza a sikert. Tapasztald hát meg a csend átalakító és teremtő erejét, élj át szeretettel minden pillanatot az itt és most-ban, és valósítsd meg az álmaid, miközben a Szellemhez igazodva éled az életed. „Az elméd a tiéd, hogy irányítsd. Te vagy a gondolataid alkotója és megválogatója. Tetszés szerint megváltoztathatod őket. Ez a te Istentől kapott örökséged, a szabadságod szeglete, amelyet senki sem vehet el. A beleegyezésed nélkül senki sem irányíthatja a gondolataidat. Ezért döntsd el, hogy kerülöd azokat a gondolatokat, amelyek gyengítenek téged, és meg fogod ismerni az igazi bölcsességet. Ez a TE választásod!”
Na stiahnutie
8,54 €

Lélekmódváltás


Sokan ?nem értjük még magunkat sem – vajon mi a bajunk, mikor elvileg elégedettek lehetnénk? Úgy látjuk, hogy másoknak sokkal súlyosabbak a gondjaik, miközben azt érezzük, hogy bennünk van a hiba, vagy abban, amit csinálunk, amiért nem tudunk fölszabadultabb életet élni.Pszichológusként tapasztalom, hogy nincs fölmentése senkinek, legyen akármilyen gazdag, legyenbárhány gyereke vagy diplomája: élni mindahányunknak emberpróbáló. Lelkünk állapotát nem lehet úgy összemérni, mint a lábhosszunkat, és nincs traumamérleg sem, amire rárakhatnánk egyikünk vagy másikunk nehézségeit.Nem hibásak vagyunk, hanem köztünk és a fölszabadult élet közt húzódik egy üvegplafon, amit viszont lehetséges áttörnünk! Ha problémáink alábecsülése vagy elfojtása helyett eszközöket használunk, akkor a nehézségeink feleannyira sem fognak nyomni, a belső szabadságunk pedig a duplájára nőhet. Herner Dorka pszichológus, coach, ötgyerekes anyuka. A Lélekmódváltás a második könyve, melyben saját példáin, de bárkinek ismerős, hétköznapi helyzeteken keresztül mutatja be, hogy hogyan tudja átugrálni az élet kátyúit – vagy ha bele is esik egybe, hogyan oldja meg, hogy ne dagonyázzon már ott sokáig. „Herner Dorka a legtörékenyebb pillanatokban képes olyan útravalót adni egy jól irányzott gondolattal, amely három síkon hat egyszerre. Tükröt tart, hogy felismerjük, éppen melyik érzés kerített minket a hatalmába, és vette át az irányítást a gondolataink felett. A saját, személyes történetén keresztül elhiteti velünk, hogy normális dolog esendőnek lenni, sőt érdemes empátiával fordulni saját magunk felé is. Valamint felvisz madártávlatba, hogy beszűkült állapotunkból felemelkedve rálássunk a megoldásokra. Engem ez a csodálatos könyv is pont így vezetett végig a lélekmódváltás labirintusán.”Al Ghaoui Hesna
Na stiahnutie
7,86 €

Kincugi


„Ami széttört, összeillesztheted, és amikor megteszed, ne rejtsd el a törékenységet, mert a látszólagos törékenységből lesz a látható erő.” Tomás Navarro pszichológus a kincugimesterek filozófiáját használva arra tanít, miként küzdhetjük le a nehézségeket, és gyógyíthatjuk be lelki sebeinket. A kincugi a törött kerámia javításának ősi japán művészete, amelyben a mester arannyal vagy ezüsttel forrasztja össze a törésvonalakat, ekképpen kiemelve a munka fontosságát. Így válik a rekonstruált műtárgy már nemcsak a törékenység, hanem az erő és a szépség szimbólumává is. Az önsegítő és kríziskezelési kalauz legfőbb üzenete, hogy a megpróbáltatásokban rejlő lehetőségek által mi magunk is erősebbekké és szebbekké válhatunk.
Na stiahnutie
13,18 €

A kreatív folyamat


Rick Rubin mesteri módon segít az embereknek abban, hogy kapcsolatba kerüljenek saját kreativitásuk forrásával. Ebben a csodálatosan míves könyvben az évek során felgyülemlett bölcsességét osztja meg olvasóival. "Eredetileg arról akartam írni, hogyan készítsünk minél nagyszerűbb műveket. De végeredményben arról szól a könyv, hogyan éljünk." - Rick Rubin Sok híres zenei producer ismertsége arra épül, hogy létrehozott valamiféle karakteres hangzást, amelyet egy adott korszakhoz kötünk. Ellenben Rick Rubin egy közeget teremt meg, amelyben mindenféle műfajban alkotó, mindenféle hagyományba tartozó zenészek képesek arra összpontosítani, pontosan kik is ők, és mit kell nyújtaniuk. Rick rendszeresen segített az előadóknak túllépni saját várakozásaikon, hogy önkéntelenül felszabadítsák a bennük rejlő ártatlanságot, és ezáltal elkerülhetetlenné váljon a meglepő dolgok születése. Rubin az évek során ráébredt, mi tesz jót a kreativitásnak és mi nem; felismerte, hogy művésznek lenni nem egyes konkrét teljesítményeken múlik, hanem inkább azon, hogy az ember milyen viszonyt alakít ki a világgal. A művész által bejárható útnak mindannyian nekivághatunk. A kreatív folyamat élményszerű, jótékony tudást tartogat, egy élet munkáját sűríti magába. Megtudhatjuk belőle, miként állítsuk szolgálatunkba a kreativitás pillanatait, perceit, óráit, napjait - azt a felvillanyozott, magasztos állapotot, amelyhez egyre közelebb juthatunk, amely egész életünkre kiterjedhet. "Impresszív, lelkesítő mű a kreativitásról, az alkotásról, a művészek mindennapjairól. Minden író, minden művész számára szívet melengető olvasmány lesz, amely arra indítja őket, hogy újult erővel vessék bele magukat a munkába. Elképesztő teljesítmény: irányadó, ihletett és ihlető szöveg." - Anne Lamott Rick Rubin (1963) amerikai lemezproducer. A Def Jam Recordings társalapítója, az American Recordings alapítója, a Columbia Records korábbi társelnöke. Sok egyéb előadó mellett a Beastie Boys, a Run-DMC, a Public Enemy, LL Cool J, a System of a Down, a Metallica, a Slayer, a Red Hot Chili Peppers, a Strokes és a Weezer producere. "Az elmúlt húsz év legfontosabb producere" (Music Television, 2007). A Time magazin "A világ száz legbefolyásosabb embere" listáján is szerepelt.
Na stiahnutie
6,74 €

Belső családrendszer


Sajátítsd el az önmagadhoz kapcsolódás paradigmaváltó módszerét az IFS Belső Családrendszer modelljének megismerése által.Mindannyian ismerjük az önmagunkkal való beszélgetést, az önbizalomhiányt, az önbírálatot, mégis a legtöbben még mindig úgy tekintünk magunkra, mintha egyetlen egységes elménk lenne. Dr. Richard Schwartz áttörő modellje azon a felismerésen alapul, hogy mindannyian rendelkezünk egy különálló részekből álló „belső családdal”, és hogy ezeknek a részeknek a kíváncsisággal, tisztelettel és empátiával való kezelése nagymértékben növeli a belső gyógyulás képességét.Ez a könyv megalapozza, miként tanulhatod meg szeretni önmagad legbonyolultabb részeit is.Az elmúlt két évtizedben a Belső Családrendszer (IFS) átalakította a pszichoterápia gyakorlatát. Az IFS-terápia megalkotója bemutatja a laikusoknak szóló tökéletes útmutatót az önfelfedezés és gyógyulás ezen hatékony megközelítésének megértéséhez.A Belső Családrendszer segít• hogy megtudd, mitől zaklatottak az érzelmeid, és azt is, hogyan segíthetsz nekik megnyugodni. • tehermentesíteni a sérült részeidet mindenféle szélsőséges hiedelmektől, érzelmektől és káros szenvedélyektől. • belső akadályozókból felbecsülhetetlen szövetségesekké változtatni a legprovokatívabb részeidet is. • elfogadni a veleszületett emberi jóság létezését, önmagunkban és másokban egyaránt.• az igazi Énhez kapcsolódni, amely hatalmasabb, mint a részeid összessége. Változtasd támogató hanggá a belső kritikusodat, élvezd a nagyobb önbizalmat, és teremtsd meg a belső békét! „Ahogyan a testünk is tudja, hogyan gyógyítson meg egy fizikai sérülést, úgy tűnik, mindannyian rendelkezünk egy veleszületett bölcsességgel az érzelmi gyógyulásunkhoz is. A nehézség a bölcsesség hozzáférésében rejlik. Az IFS világos, gyakorlatias módot nyújt ehhez, és segít, hogy általában több Ént vigyél az életedbe. Egy új, felemelő önképet kínál. Egy világos és hatékony módszert a problémás érzelmeid és gondolataid megértésére és kezelésére, valamint egy metódust, hogy több önvezetést vigyél a mindennapjaidba.” 
Na stiahnutie
8,99 €

Tér-lélek-tan


TÉR-LÉLEK-TAN című sikerkönyve után Trom Kata ezúttal a fizikai és lelki tereink közötti átjárásról árul el számunkra izgalmas összefüggéseket. Mit mesél az otthonunk? Miért épp oda tettük a bútorokat, ahol most vannak? Milyen a különböző helyiségek alaprajza, berendezése, és milyen e helyiségekben a mozgásterünk? Mi alakítjuk ki a tereinket, vagy azok is alakítanak minket? A tér-lélek-tan szemléletének segítségével a csupasz falak, az üres sarkok színekkel, formákkal, áramló energiával és élettel telnek meg. A könyvből inspirációt kaphatunk arra, mitől válik a személyes terünk harmóniát árasztó, szeretettel teli, velünk lélegző otthonná. Végül pedig saját magunk adhatjuk meg a választ a kérdésre: "Miért ott van a szék?" "Trom Kata azt látja, amihez mi, többiek vakok vagyunk." BOJÁR IVÁN ANDRÁS / művészettörténész, építészkritikus "Kata nem a szokványos módon kalauzol minket a lakberendezés berkeiben, egy elvarázsolt világba repíti az olvasót, ahol minden lakás, bútor és tárgy életre kel." KRIVARICS DITTA / az Otthonkommandó bloggere "Kata könyve jókor talált meg... Választ adott a kérdéseimre, megerősítette a kétségeimet és szabadságot adott olyan döntések meghozatalára, amelyekre azelőtt nem lettem volna képes." SCHÄFFER ERZSÉBET / Pulitzer-díjas író, újságíró
Na stiahnutie
7,21 €

Aggódó testünk


Miért ?érzünk gyakran bűntudatot, ha betegek vagyunk, és hogy lehet ezt feloldani? Miként termelhetnek újabb aggodalmakat a divatos diéták, a „mentes” étkezés és a boldogságtréningek? Hogyan befolyásolja a testképünk az önértékelésünket? A globalizáció és az információs társadalom hatására már jó ideje velünk van az általános elbizonytalanodás, de a koronavírus-járvány, a klímaválság és a háború fenyegetése miatt az elmúlt időszakban különösen felerősödtek a szorongásaink. Egzisztenciális félelmeink érzéseinkben is tükröződnek: aggódunk, hogy miként tudjuk megőrizni az egészségünket, biztonságosak-e az élelmiszereink, tudjuk-e kontrollálni a stresszt, a betegséget, megfelelő tájékoztatást kapunk-e a gyógyszerek kockázatairól. Mindez jelentős hatást gyakorol a viselkedésünkre, egészségünket védő vagy károsító szokásaink és függőségeink kialakulására is. Csabai Márta, a hazai egészségpszichológia meghatározó személyisége nemzetközi kutatások, társadalmi-kulturális példák, továbbá média- és internetes tartalmak pszichológiai elemzése alapján feltárja, hogyan kezeljük egészségünkkel és testünkkel kapcsolatos félelmeinket, szorongásainkat. Az úttörő kötet megerősít minket abban, hogy nem vagyunk egyedül kérdéseinkkel, aggodalmainkkal, a társadalmi és pszichológiai összefüggések megértése, a felvázolt megoldások pedig közelebb visznek testi-lelki biztonságunk megtalálásához.
Na stiahnutie
10,65 €

Nem Szentírás!


„mindez arról szól, hogy az ember bármelyik pillanatban felszabadulhat, újjászülethet. átláthat a hazugságokon.[…] szerintem a biblia, ha úgy olvassák, ahogy mi olvassuk, egy forradalmi kiáltvány.”Feldmár András pszichoterapeuta és Tóth László teológus, pszichológus MA, mentálhigiénés szakember tíz bibliai történet kapcsán beszélget rezilienciáról, gyermeki létről, hatalomról és félelemről, megbocsátásról, szabad akaratról, végzetről, függőségről, örömről, boldogságról, igazságról és valóságról. Könyvük utazás az európai keresztény kultúrkörön át bensőnk legmélyebb rétegéig, néhol komoly, néhol komolytalan felvetésekkel, tabuk döngetésével, amelynek során nem mindig a válaszok, hanem a kérdések a fontosabbak.
Na stiahnutie
12,42 €

Közelebb a szeretethez


ELENGEDHETETLENÜL FONTOS OLVASMÁNY, HA SZERETNÉD MAGASABB SZINTRE EMELNI A KAPCSOLATAIDAT. EZ A KÖNYV GYÖKERESEN MEGVÁLTOZTATHATJA AZ ÉLETED.Yung Pueblo  Hogyan tudnád megosztani az életedet valaki mással, ha elszakadtál önmagadtól? Hogyan tudnál közelséget teremteni, ha eltávolodtál a saját érzelmeidtől? Az igazság az, hogy gyakorlatilag lehetetlen egészséges kapcsolatot építeni egy másik emberrel, ha előbb nem építettél ki egyet önmagaddal. Érthető, hogy az emberek küszködnek, mert nem létezik kézikönyv arra, hogy mit tegyünk, ha a partnerünk megcsal minket, vagy hogyan ápoljunk egy olyan kapcsolatot, amely a kötődés hiányán alapul.Vex King nemzetközi bestselleríró a Közelebb a szeretethez című könyvével gyakorlati, érzelmi és spirituális támogatást nyújt a mélyebb és teljesebb szeretet megéléséhez.SZERETED A PÁROD, DE SZERETNÉD ÚJRA FELELEVENÍTENI A „SZERELEM” ÉRZÉSÉT?RENGETEG RANDEVÚD VAN, DE ÚGY TŰNIK, NEM TALÁLOD A MEGFELELŐ SZEMÉLYT?FOLYTON UGYANAZOK A KONFLIKTUSOK MERÜLNEK FEL A KAPCSOLATAIDBAN?A modern kapcsolatok bonyolultabbak, mint valaha, de a szeretet átadására és befogadására irányuló eredendő igényünk ma is ugyanolyan erős, mint régen. Hogyan találhatjuk meg tehát a valódi kötelékeket, a feltétel nélküli szeretetet és a tiszta, tartós kapcsolatokat?Vex három egyszerű lépésben segít neked:- Megérteni, milyen szerepet játszol a kapcsolataidban- Jelentőségteljes és tudatos kapcsolatokat kiépíteni- Megtanulni, hogyan szeress hitelesen és feltétel nélkül Ez a könyv felhívás arra, hogy valamit csináljunk máshogy; álljunk meg, gondolkodjunk el, és szabadítsuk ki magunkat a problémás kapcsolati mintákból.
Na stiahnutie
12,60 €

A győztesek gondolkodása


A nagyság benned is ott van. Itt az ideje, hogy felébreszd magadban!Megvalósítod a célodat vagy inkább elmenekülsz előle? Ez az a történet, amit jövőbeli énednek szeretnél elmesélni, vagy inkább valami többre vágysz?Ha úgy érzed, megrekedtél a semmilyenben, vagy megtörtél, és épphogy túléled az életet, vagy olyan életet élsz, amit az emberek többsége jó életnek nevezne, de belül mégsem vagy elégedett, esetleg egyszerűen csak tovább akarsz lépni a következő szintre, és ezért mindent megteszel, eljutottál a megfelelő helyre. A győztesek gondolkodása felfedi előtted elméd erejét, mert megmutatja, hogyan találj rá saját jelentőségteljes küldetésedre. Segít legyőznöd a félelmeidet és az önmagadban való kételkedést, illetve végül elérni azokat a célokat és álmokat, amiket oly sokáig elérhetetlennek éreztél.Átírhatod múltad történetét, hogy előre repítsd magad egy fényesebb jövőbe. Ne válj eggyé azzal a történettel, ami folyton ismétlődik az elmédben, és csak visszatart. A New York Times bestsellerszerzője, Lewis Howes áttörő felfedezései révén feltárja, hogyan írhatod át a múltadat, hogy egy energiával és bőséggel teli jövőbe repítsd magad.A szerző őszinte és leleplező személyes történetekkel és a téma vezető szakértőitől származó tudományosan alátámasztott stratégiákkal lépésről lépésre mutat utat ahhoz:• Hogyan határozz meg világosan egy számodra értelmes küldetést, hogy megvalósíthasd célodat ebben az életszakaszodban.• Hogyan azonosítsd be az önmagadban való kételkedés okait, és győzd le azokat a félelmeket, amik visszatartanak.• Hogyan alakítsd át az elmédet, hogy véget vess az önszabotáló gondolatoknak, és hogyan élj gazdag életet.• Hogyan manifesztáld nagyságodat, hogy maximálisan pozitív hatást gyakorolj a körülötted lévőkre. A győztesek gondolkodása leckéinek és stratégiáinak alkalmazásával képes leszel megtervezi álmaid életét, és képes leszel azt meg is valósítani. KÉSZEN ÁLLSZ? A KIVÁLÓSÁG FELÉ VEZETŐ ÚT MOST KEZDŐDIK! A szerzőről Lewis Howes New York Times bestselleríró, előadó, és a téma egyik vezető szószólója. Két sportágban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott: korábban profi futballjátékos volt, jelenleg az amerikai férfi kézilabda-válogatott tagja. A The School of Greatness népszerű podcastek házigazdája, amik több mint 500 millió letöltéssel büszkélkedhetnek. A Fehér Ház és Obama elnök a 100 legjobb 30 év alatti vállalkozó között említette a nevét. Szerepelt már az Ellen és a Today műsorokban, írásai pedig megjelentek a New York Timesban, a People-ban, a Forbesban, a Sports Illustratedben és a Men’s Healthben. A LewisHowes.com oldalon többet is megtudhatsz róla.  
Na stiahnutie
12,15 €

Az olajfák hegyén


Az olajfák hegyén egy önmagunk felfedezésére inspiráló regény, mely a bátorságot, a hitet és a bölcsességet csodás történetté olvasztja egybe. Az olajfák hegyén érzelmekkel teli utazásra invitál bennünket egy olyan fiú sorsán keresztül, aki a jobb élet után kutat, és közben valami rendkívülire bukkan. Michael Ivanov regénye visszaröpít minket az antik világba, ahol Félix, a nehézségekkel küszködő római fiú történetét tárja elénk, aki hátrányos helyzete dacára is világi kincsek elérésére vágyakozik. Útja végül egy egészen más – ugyanakkor sokkal kielégítőbb – spirituális cél felé sodorja. Félix küldetése arra az alapvető bölcsességre tanít bennünket, hogy hallgassunk a szívünkre, ismerjük fel a lehetőségeinket, és tanuljunk az életutunk során önmaguktól felkínálkozó aranyat érő elvekből. De ami a legfontosabb, hogy mindig kövessük az álmainkat. Félix inspiráló utazása az anyagi szemlélet síkjáról indul és egy felemelő, valódi beavatássá fejlődik. Kalandjai a jézusi időkben a Földközi-tengeren ívelnek át, Rómától egészen a Jeruzsálemtől nem messze fekvő antik Cezáreáig. Fordulatos útja során mi is részesei lehetünk megannyi próbatételnek, nehézségnek és kinyilatkoztatásnak, melyek feltárják lelkünk belső gazdagságát. A történet által átérezhetjük a főszereplő megvalósításait és rádöbbenhetünk, valójában mind ugyanazon az utazáson veszünk részt életünk során.  Az olajfa a mediterrán kultúrkörben a békét, a nyugalmat, a szépséget, a könnyedséget, a bőséget és a hosszú életet szimbolizálja. A SZERZŐRŐLMichael Ivanov a Szovjetunióban született és az Egyesült Államokban nőtt fel. Olyasvalaki unokája, aki egyaránt túlélte Leningrád ostromát és a dachaui koncentrációs tábort. Napjainkban Michael sorsfordító motivációs előadóként és sikerszerzőként ismert. Állhatatosságról, céltudatosságról és reményről szóló üzenetei több ezer emberre gyakoroltak nagy hatást. Küldetésének tekinti, hogy másoknak is segítsen rátalálni egy jobb életre vezető útra.
Na stiahnutie
10,79 €

Kategória "Rozvoj osobnosti" je zameraná na literatúru, ktorá pomáha jednotlivcom v ich osobnom raste, sebapoznávaní a zlepšovaní. Tieto knihy čitateľom poskytujú inšpiráciu, rady a nástroje na dosiahnutie osobných cieľov a zvýšenie ich sebavedomia. Táto kategória obsahuje široký výber tém, ktoré sa týkajú rozvoja duševnej, emocionálnej a duchovnej stránky osobnosti.