! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Rozvoj osobnosti strana 7 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Apró traumák


Amikor nem tudod, mi a baj, de valahogy semmi sem jó…Ez a könyv azoknak szól, akik úgy érzik, alvajáróként élik az életüket, válaszokat keresnek kihívást jelentő érzéseikre, és olyan gyakorlati eszközöket szeretnének elsajátítani, amikkel végre elkezdhetik azt az életet élni, amit szeretnének. Hogyan érzed magad úgy igazán? Hát… Izé… vagy egyszerűen csak fogalmad sincs? Ha ez az őszinte válaszod, és közben ott van egy gombóc a torkodban, lélegezz. Hadd nyugtassalak meg, ez nem miattad van, hanem amiatt, ami az évek során történt veled. Nem tudnád pontosan megfogalmazni, de valamiért nem érzed, hogy haladnál vagy hogy részt vennél a saját életedben. Ez azoknak a felhalmozódott karcolásoknak, vágásoknak és horzsolásoknak az eredménye, amik miatt úgy érzed, hogy egyszerűen nem vagy „rendben”. Az érzelmi sivárság, a mikroagresszió, a kihívást jelentő családi kapcsolatok, a mérgező pozitivitás csak néhány példa arra, amit én „kis T-s traumának” nevezek. Ezek a hatások gyakran magas funkcionalitású szorongáshoz, levertséghez, maximalizmushoz, vigasz-evéshez és alvászavarokhoz vezethetnek, csak hogy néhány problémát említsek. Azzal áltattak minket, hogy a „kis traumák” nem számítanak. A világ tele van hatalmas, megoldhatatlan problémákkal, ezért a kisebb, mindennapos sérüléseket – amik valójában egészen a mélyünkig hatolnak, hajlamosak vagyunk nem észrevenni. Pedig ezek a mélyben lapulva állandó melankóliát okozhatnak és apró szorongás-tűkkel szurkálhatnak, amit mások tökéletes Insta-életének filmjével próbálunk elfedni.  Az életnek azonban nem kell ilyen fojtogatónak lennie. Tartozunk magunknak annyival, hogy bármilyen „kicsik” is, tudatosítjuk és elfogadjuk az apró traumáinkat is, cselekszünk velük kapcsolatban, és elkezdjük azt az életet élni, amit megérdemlünk.
Na stiahnutie
11,70 €

Köss békét bárkivel


Az egyszerű, apró nézeteltérésektől a legfájdalmasabb, akár évek óta fennálló konfliktusos helyzetek megoldásáig – mindenre van lehetőség!  A Köss békét bárkivel az első olyan könyv, amely megmutatja az olvasóknak, hogyan lehet gyorsan megoldani bármilyen konfliktust, függetlenül attól, milyen régóta tart, vagy hány ember érintett benne. Dr. David J. Lieberman, az emberi viselkedés és a személyközi kapcsolatok elismert szakértője ebben a könyvében valós, életszerű példákat, technikákat és pszichológiai stratégiákat kínál, melyeknek köszönhetően elérheted, hogy a másik ember túllépjen a sérelmen, a dühön, a fájdalmon, és hajlandó legyen békét kötni.  A könyvből megtudhatod, hogyan…· vess véget bármilyen családi viszálynak,· vehetsz rá bárkit, hogy bocsánatot kérjen,· indíts újra baráti és más kapcsolatokat,· kezeld a passzív-agresszív embereket,· kaphatod meg bárkitől a megérdemelt tiszteletet,· javíthatsz drasztikusan bármilyen kapcsolaton,· nyerj megbocsátást bárkitől bármiért, és· hangolj bárkit a saját gondolkodásmódodra.Ismerd meg a legnagyobb pszichológiai titkokat, amelyek segítségével bármilyen konfliktusnak vagy vitának véget vethetsz. Tudd meg lépésről lépésre, pontosan mit kell mondanod és tenned, hogy bármilyen helyzetben békét teremts. A hatalom, hogy véget vess bármilyen vitának, konfliktusnak vagy viszálynak, mostantól a tiéd! „Bármilyen kapcsolatban vagy helyzetben – legyen az szakmai vagy személyes – nem számít, mennyire rosszul állnak a dolgok, gyorsabban és könnyebben összehozhatod az embereket, mint azt valaha is gondoltad volna.”
Na stiahnutie
9,44 €

Beszélgess könnyedén bárkivel


Patrick King nemzetközi bestsellerszerző és szociális készségfejlesztő. Írásai számos forrásból merítenek, köztük tudományos kutatásokból és a coachingtevékenysége során szerzett valós élettapasztalatokból. A Beszélgess könnyedén bárkivel egyedülálló olvasmány. Minden társas helyzet kapcsán útmutatást nyújt; mit mondj, hogyan érdeklődj, hogyan fejezd ki egyet nem értésed, hogyan mesélj el egy történetet, vagy hogyan köszönj el. Mit és mikor mondjunk, hogy szimpatikusak legyünk másoknak, jó kapcsolatokat alakítsunk ki és emlékezetes benyomást tegyünk. Megvalósítható és gyakorlatban is alkalmazható technikákat ad a beszélgetések szinte minden fajtájára – legyen az kellemes vagy kellemetlen. Bármi legyen is a beszélgetés célja, olyan taktikákat fogsz megismerni, amelyekkel nyerő helyzetbe hozhatod magad – szó szerint a viták során, átvitt értelemben pedig a barátkozás terén. A beszélgetés fenntartásához szükséges fontos meglátások mellett megtanulhatod, hogyan győzedelmeskedhetsz a vitákban, és hogyan hatástalaníthatod a piszkos trükköket. NEM LESZ TÖBB: interjú-üzemmód, kínos csend, és nem okoz majd gondot lekötni mások figyelmét. A könyvből megtudhatod: • Mik a megfelelő szavak és mondatok – hogyan tudd mindig, mit kell mondanod a szociális interakciók során. • Melyek azok a gyakori beszélgetési hibák, amelyekkel most azonnal fel kell hagynod. • A kommunikációd segítségével hogyan változtathatod az ellenségeidet barátaiddá, és hogyan bűvölj el szinte bárkit. A megfelelő társalgási technikák a barátságok, az álomkarrier, a szerelem és a boldogság előfutárai. A képesség, hogy bárkivel kapcsolatot tudsz teremteni, egy alulértékelt szupererő. Az emberek jobban vonzódnak majd hozzád, anélkül hogy felismernék az okát, és soha többé nem fognak unatkozni, ha veled beszélgetnek. Soha nem fogsz kifogyni a mondanivalóból, ha elsajátítod ezeket a beszélgetési taktikákat.
Na stiahnutie
10,12 €

Az önterápia művészete


"Elégedett vagy azzal, amit a gondolataid, a meggyőződéseid, a viselkedésed jelenleg teremtenek számodra? Esetleg sokszor érzed magad bizonytalannak, zavarodottnak, elveszettnek, elhagyatottnak?Az önterápia művészete az a könyv, amely megismertet önmagaddal. Mindenkinek megvan a saját, egyedi hitrendszere és gondolatmintái, amelyek befolyásolják a viselkedését.A terápia a legtöbb ember számára kemény munkát jelent. Drága lehet, ijesztő, sok esetben társadalmi szinten elítélt. Azonban a saját terápiád te magad is el tudod kezdeni. Önismeret, öngyógyítás és traumáid megértése – ismerd meg, mely területeken nincs szükséged terapeutára. A világon az egyik legbonyolultabb dolog önismeretet tanulni, de ne hagyd, hogy a szégyenérzeted vagy az anyagiak megállítsanak az önmagad felé vezető úton!Kezdj hát bele!• Tudj meg többet arról, miért csinálod a dolgokat, amiket csinálsz, és miért úgy gondolkozol, ahogyan.• Ismerd meg az árnyékéned, és ezen keresztül a saját traumáid. • Értsd meg belső gyermeked, és azt, hogyan rejtőzik benned. • Fedd fel saját kötődési stílusod, amely felnőtt kapcsolataidat irányítja.• Programozd újra gondolataidat, hogy egészségesebb védekező mechanizmusokkal szerelkezhess fel.• Vizsgáld meg gondolataidat és alkosd újra hitrendszereidet.• Építsd újra az életedet lépésről lépésre a kognitív terápiák segítségével.Az önterápiát nem egyik napról a másikra fogod elsajátítani, és néha nagy kihívásokat is rejt majd magában, de hidd el, nem számít, hol vagy éppen és hová akarsz eljutni, ezek a technikák mindenképp szebbé fogják tenni az életedet. Akár iránymutatásra és célokra van szükséged, akár a kapcsolataidat szeretnéd fejleszteni, vagy egyszerűen csak biztosabb lábakon akarsz állni és tudni, mit is akarsz az életben, találsz a magad számára terápiát ebben a könyvben. "
Na stiahnutie
10,34 €

Urald az elméd!


„Minden lehetőség és erő megvan benned, hogy gyökeresen átalakítsd az életed!” Gondoltál már arra, hogy a problémáid nagy részét valójában nem a külső körülményeid, hanem az elmédben zajló konfliktusok okozzák? Ezek a belső megoldatlan helyzetek sok mindent eltakarnak előlünk, ami miatt a kirakós játéknak csak egyes darabkáit látjuk. Beszűkült látásmódunk miatt nem érjük el a kívánt eredményt, nem tudjuk megvalósítani az álmainkat, lényegében szabotáljuk önmagunkat. Hátráltató hiedelmeink a múltban keletkeztek, örökre velünk maradnak, és nemzedékről nemzedékre öröklődnek, ha nem változtatjuk meg őket. Amikor megtisztítjuk mindettől az elménket, helyet teremtünk egy új, nekünk megfelelőbb valóság felépítésének. Ezzel együtt teret engedünk a szeretetnek és a fénynek, amiről minden gyógyító közösség beszél. A könyvben szereplő tanácsokat követve az elméd segíti a testedet a gyógyulásban, és az életed számodra előnyös módon alakul – könnyen, erőfeszítés nélkül.  A Magyarországon már komoly követőtáborral rendelkező mestercoach könyvében egy rendkívül hatékony ötlépéses módszert mutat be, amelynek segítségével a gyökérproblémákat felszámolva sikeressé, egész­ségessé és céltudatossá válhatsz. Szentes Róbert tizenegy éve tart rendkívül sikeres transzformációs szemináriumokat, valamint neurolingvisztikus programozást, hipnózist, regressziót, spirituális pszichológiát és kvantumpszichológiát tanít. Emellett gyakorlott, képzett előadó és bestselleríró. A „Prosperity Mindset” című podcast házigazdája.
Na stiahnutie
8,99 €

Ez szívás. Hogyan tovább?


Tudd meg, mi kell ahhoz, hogy újra talpra állj, bármivel is kerülj szembe.Tanuld meg nemcsak egyszerűen átvészelni a nehéz pillanatokat, hanem szárnyald túl azokat! Ismered az élet szörnyű, pofonütéssel felérő pillanatait? Azokat, amik padlóra küldenek, felemésztenek, vagy olyannyira megráznak, hogy azt kívánod, bárcsak az egész egy rossz álom lett volna? Bizonyára igen, mert ilyenek mindannyiunkkal megesnek nap mint nap. Dr. Neeta Bhushan a gyakorlatban azonnal alkalmazható eszközöket nyújt a gyógyuláshoz, a boldogság megtalálásához és az élet újjáépítéséhez a kellemetlen, szívással teli pillanatok után. Izgalmas, ötlépcsős gyakorlatot kínál ahhoz, hogy elfogadjuk a káoszban rejlő lehetőségeket, normalizáljuk a rossz emberi pillanatokat, kegyelemmel győzzük le a kudarcokat, és minden alkalommal előre tekintsünk. Az Ez szívás! Hogyan tovább? életszerű és derűlátó útmutató a személyes fejlődéshez. Szórakoztató olvasmány, amely segít elengedni a tökéletességet, megtanít átvészelni életünk nehéz időszakait, és továbblépni rajtuk, rugalmasan és magabiztosan. Megtudhatod, • miért olyan nehéz talpra állni, ha a dolgok rosszul alakulnak;• hogyan alakítja életed négy alapvető összetevője az egyéni Rugalmassági Faktorodat;• hogyan navigálhatsz és léphetsz mindig egy szinttel feljebb a Repülj Előre Keretrendszer 5 szakaszának bármelyikében: Zuhanás, Lángra lobbanás, Felemelkedés, Nagyobbodás, Gyarapodás. Ne feledd: nincs határa annak, milyen messzire tudsz repülni! „Amint megnyílsz annak az elfogadása előtt, hogy a bukás változást hozhat, exponenciális mennyiségű lehetőség előtt is megnyílsz. Ez lesz maga a kezdet. Felébredés a következő szinted kapuja előtt. Játékra fel!” – Dr. Neeta Bhushan
Na stiahnutie
9,67 €

Értő figyelemmel


A könyv értő (szakértő) figyelemmel vezeti végig a még kezdő és a már gyakorló szülőket, az édesanyákat és édesapákat egészen a szülőszobától a már iskolába készülő óvodás gyerekek nevelésének útján. Lebilincselő, játékos párbeszédekkel, szakmai és egyben szórakoztató leírásokkal kíséri az olvasót ezen az olykor olyan nehéz, máskor meg csodálatos úton. Egyszerre baráti és komoly, felelősségteljes és közvetlen.  A kötet érthetően mutatja be a gyermek értelmi, érzelmi és testi fejlődését. Kitér a kommunikáció fontosságára, az empátia gyakorlására és a hatékony konfliktusmegoldásra, megismerhetjük általa azt is, hogyan alakíthatjuk megfelelően gyermekünk önbizalmát és pozitív önértékelését. Fedezd fel a játékok és mondókák varázslatos világát, melyek nemcsak szórakoztatnak, de fejlesztik is a kicsik szenzomotoros funkcióit. Tanuljuk meg, hogyan alakíthatjuk ki a megfelelő érzelmi biztonságot, miképpen alapozhatjuk meg a logikus gondolkodást és hogyan támogathatjuk gyermekünket az élet minden területén.  A könyv olvasása során megismerkedhetünk a szenzomotoros terápiák áldásos hatásaival is és azzal, hogyan segítik ezek a módszerek gyermekeink testképének és testsémájának kialakulását.  Ez a kötet nem csupán egy útmutató, hanem támogatás is egyben a szülőknek, hogyan lépjenek a tudatos, értő gyermeknevelés művészetének útjára, melynek segítségével a gyermekek és szülők egyaránt boldog, harmonikus életet tudnak élni!   S. Lázárovics Iza okleveles gyógypedagógus, terapeuta, oligofrénpedagógia-szomatopedagógia szakos gyógypedagógiai tanár, óvodapedagógus, köznevelési szakértő, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, szenzoros terapeuta. Jelenleg elsősorban mozgáskorlátozott, egyéb pszichés zavaros, tanulásban akadályozott, hiperaktív, hiperkinetikus gyermekekkel foglalkozik egy újpesti óvodában. Mellette az FPSZ IV. kerületi Tagintézményében dolgozik korai fejlesztő szakemberként. Munkája során elsősorban a 0–7 éves korú atipikusan fejlődő, részképesség-zavaros, illetve pszichomotorosan éretlen gyermekek szenzoros, kognitív és mozgásvizsgálatában, fejlesztésében vesz részt. Szakmai munkája során nagy gondot fordít a kapcsolattartásra, a szülőkkel, a családdal való együttműködésre.
Na stiahnutie
12,60 €

Még közelebb önmagunkhoz


Hogyan ?lehetnék végre boldog? Miképp dolgozhatom fel a saját és a családi traumáimat? Miért nem vagyok elég jó? Segíthet-e a „véletlen” és a spiritualitás? Miért nem tudok őszintén megnyílni? L. Stipkovits Erika, az ismert szakpszichológus-pszichoterapeuta a Közelebb önmagunkhoz című kötetében megkezdett önismereti út folytatására hív minket. A bátor szembenézés, az érzelmeink és a gondolataink megélése után a személyiségfejlődés tágabb összefüggéseit vizsgálja. Bemutatja a transzgenerációs traumák és felmenőink sorsának személyiségünk alakulására gyakorolt hatását, a boldogság, az intimitás és a spiritualitás valódi természetét. Ezúttal is hatékony módszereket és fejlődési feladatokat kínál, továbbá terápiás esetein keresztül és a legfrissebb kutatási eredmények felhasználásával segíti az önismereti úton járókat. Végigvezet traumáink feldolgozásának, belső erőforrásaink felismerésének és önmagunk elfogadásának folyamatán, hogy még közelebb és közelebb kerülhessünk önmagunkhoz. L. Stipkovits Erika a Személyiségfejlesztő Akadémia alapító-igazgatója, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, integratív hipnoterapeuta. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezik pszichés és személyiségzavarok, családi, párkapcsolati és életvezetési problémák feltárásában és kezelésében. Terapeutákat, személyiségfejlesztő szakembereket tanít, rendszeresen publikál és országszerte tart előadásokat. Az Integratív Pszichoterápiás Egyesület elnökségi tagja, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Pszichológiai Társaság tagja, a Személyiségfejlesztők Országos Egyesületének elnöke.A HVG Könyveknél eddig megjelent kötetei: Közelebb egymáshoz – 11 tévhit párkapcsolatainkról, 2013. , Harmóniában egymással – Újabb 11 tévhit párkapcsolatainkról, 2014., Szeretettel sebezve – Szülőkről felnőtt gyerekeknek, 2015., Ölelni és ölre menni – Testvérekről, nem csak szülőknek, 2016., Nagyszülők a kispadon? – 11 tévhit a generációk közötti konfliktusokról, 2019., Szeretetre éhezve – 11 tévhit kamaszokról, nem csak szülőknek, 2020., Mi, együtt – Családi kapcsolataink pszichológiája, 2021., Közelebb önmagunkhoz – Az önismeret útján a teljesebb életig, 2023.www.kozelebbegymashoz.huwww.szemelyisegfejlesztoakademia.hu
Na stiahnutie
14,96 €

A lelki gyógyulás útja


„Elle modern korunk egyik legkiválóbb írója. A lelki gyógyulás útjában hatékony orvossággal szolgál mindazok számára, akik készen állnak rá, hogy gyökeresen átalakítsák az életüket. Ha valóban komoly öngyógyító munkába akarsz belevágni, ennek a könyvnek ott a helye a polcodon!”Yunk Pueblo, a New York Times bestsellerlistás Lehet könnyebb szerzője Alexandra Elle, a New York Times sikerszerzője ezzel a gyakorlatias és hatékony öngyógyító-kalauzával olyan sorsfordító utazásra invitál, mellyel gyógyírra találhatsz és visszanyerheted a lelki békéd. Az írónő olyan különböző témákat ismertet, mint az öngyógyítás, az éber tudatosság, a benső gyermek-terápia, vagy a személyes határvonalak meghúzása, és mindehhez könnyen elvégezhető gyakorlatokat kínál, melyek gyökeres fordulatot hoztak eddig a saját életében és több ezer tanítványa sorsában egyaránt. Az öngyógyítás nélkülözhetetlen technikáit sajátíthatod el, köztük a naplóírás lelkierő-gyűjtő szertartását, praktikus eszközökre lelhetsz a problémás érzelmek feldolgozásához, és regeneráló meditációkat találsz elméd elcsitítására. A gyógyulás e négy részből álló keretrendszere vonzó lehet minden olyan olvasó számára, aki egy átlátható öngyógyító módszert szeretne, a magával ragadó személyes történetek pedig mély rokonszenvet keltenek, és mindnyájunkban felébresztik az újrakezdés vágyát. A gyakorlatokat Alex Elle saját önfelfedező utazásának felismerései és a gyógyító írásgyakorlat példái egészítik ki. Mindezt egész sor híres személyiség gyógyulásának hiteles és érdekfeszítő története teszi még kézzelfoghatóbbá. A lelki gyógyulás útja páratlanul ösztönző mű, nélkülözhetetlen segítőtársa mindazoknak, akik meríteni akarnak benső bölcsességük kincsestárából és meg akarják szilárdítani önbizalmukat. Miközben gyógyulunk, teret nyitunk a lehetőségek előtt, átírjuk belső monológjainkat, gyakoroljuk a megbocsátást, megszabadulunk a kínzó szégyenérzettől, új kötelékeket alakítunk ki, kifejezésre juttatjuk önmagunk iránt érzett szeretetünket, a saját lábunkra állunk és mindent újrakezdhetünk. „Mindnyájan gyógyulófélben vagyunk. Elle kézen fog minket, és mutatja nekünk az utat, melyen megtört szívünk gyógyírra lelhet, hogy végre megbékéljünk a múltunkkal és derűsen élhessünk a jelenben.” – Jay Shetty „Ez a könyv kötelező olvasmány mindenki számára, aki fel akarja turbózni gyógyulási folyamatát! Elle átlátja, milyen fontos, hogyan gondolkodunk, érzünk és döntünk nap mint nap, s hogy miként befolyásolja mindez hosszú távon életünk minőségét. A lelki gyógyulás útjában természetes módon árad a szerző segítőkészsége, mellyel minden olvasója számára megkönnyíti, hogy valódi és maradandó gyógyulásra leljen elméje hatalma révén.” – Dr. Caroline Leaf idegtudós, a Tisztítsd meg elméd zűrzavarát sikerszerzője  
Na stiahnutie
11,70 €

Az Univerzum 13 törvénye


Áramolj az érzelmek erejével, és manifesztáld a kívánt életet! A manifesztálás egészen új oldalról megközelítve. Ismerd meg az áramlásban lévő érzelmek rezgésemelő erejét, hiszen ez teremti meg a legideálisabb állapotot a sikeres teremtéshez. Hangolódj rá az apró jelekre, a szinkronicitásra és a varázslatos pillanatokra! Az univerzum az érzéseinkre reagál. Ez az elképzelés döntő fontosságú a manifesztálásban – de amikor megpróbáljuk a gyakorlatba ültetni, a dolgok néha nem úgy sülnek el, és úgy érezzük, elakadtunk. Tartunk attól, mit kelthetnek életre a félelmeink, és elkedvetlenedünk, ha érzéseink nem elég pozitívak. Ha érzelmeink nem megfelelően áramlanak, a manifesztálás egyszerűen nem fog működni.  Míg a manifesztálásról szóló tanítások eddig többnyire arra bátorítottak, hogy változtass a gondolataidon, tudnod kell, hogy ez nem mindig vezet célra. Íme a titok: a valódi manifesztálást érzelmeid mozgásba lendítésével valósíthatod meg, hiszen az áramlásban lévő érzelmek emelik a rezgéseidet. „Nem az számít, mit vagy hogyan teremtesz, hanem az, hol – annak a belső térnek a minősége számít, amiből generálod a manifesztációt.” Teremtő erőd megsokszorozódik, amint a szeretet, a belátás, az intuíció és a kiegyensúlyozottság belső teréből merítesz. Sherianna Boyle könyve túlmutat a manifesztáció egyszerű magyarázatán, hatékony tisztító gyakorlataival holisztikus útmutatást nyújt a belső harmónia eléréséhez, a lélek által vezérelt élethez, és álmaid megvalósításához.   Az Isteni egység * Rezgés * Vonzás * Elkülönülés * Ok-okozat * Megfelelés * Inspirált cselekvés * Örök energiaátvitel * Kompenzáció * Relativitás * Polaritás * Adok és kapok * Ritmus  Törvénye Az Univerzum 13 spirituális törvényének ismeretén keresztül képes leszel felébreszteni és mozgásba lendíteni az érzelmekben és az intuícióban rejlő végtelen energiát. A hozzájuk kapcsolódó 13 fénysugárral végzett munka során pedig közelebb kerülhetsz legtisztább és legmagasabb szintű önmagadhoz.     A könyvből megtudhatod: • Hogyan reagál az univerzum az érzelmi állapotaidra • Miként készülj fel az energia mozgatására Sherianna egyedülálló érzelmi méregtelenítő,  tisztító rendszerével • Hogyan lendülhetsz túl a manifesztáció leggyakoribb akadályain • Melyek az univerzum spirituális törvényei a vonzás törvényén túl •   Megismerheted az energiamunka gyakorlati módszereit, és hogy miként tudod az egyes törvényekhez igazítani őket Ez a könyv nem arról szól, hogyan szabadulj meg az érzelmeidtől, vagy miként dolgozd fel őket. Sokkal inkább arról, hogy a közelükbe férkőzz, és erőlködés nélkül: vedd észre, figyeld meg, engedd meg és fogadd be őket! Alakítsd át a csinálást és az akarást az energia mozgatásával teremtéssé!  Benned rejlik a képesség, hogy megvalósítsd az álmaidat! Ne feledd: teremtő lény vagy. Mozgásban lévő energia vagy.
Na stiahnutie
9,67 €

Tisztítsd meg az energiáidat


Ve´dd meg magad a me´rgezo? emberek e´s rezge´sek negati´v ha- ta´saito´l az energetikai ve´delem 7 le´pe´se´vel! Gyakorlatias, beva´lt spiritua´lis eszko¨zta´r az energia´d offline e´s online tiszti´ta´sa´ra e´s le- ve´de´se´re.  Ha te is oly sokszor, o¨ntudatlanul a´tveszed ma´sok gondjait, a sa- ja´tode´va´ teszed a fa´jdalmukat, e´s ko¨nnyen kimeru¨lsz; ha empata vagy fe´nyharcos vagy, e´s szu¨ntelenu¨l ma´sokon segi´tesz, de mind- eko¨zben az elleno?rze´sed alatt szeretne´d tartani az energia´dat; vagy ha egyszeru?en u´gy e´rzed, nincs kello?en struktura´lt rendszer a kezedben a negati´v energia´k kezele´se´re: George Lizos ko¨nyve´- ben minden eszko¨zt megtala´lsz, hogy mego´vd a fe´nyed, e´s meg- ve´dd magad a ka´ros, ku¨lso? energetikai ta´mada´sokto´l.  Az energetikai ve´delem az energetikai hitelesse´gu¨nk mege´le´se´- nek a mu?ve´szete. Az energetikai interakcio´ink kezele´se´t jelenti, hogy a minket ko¨ru¨lvevo? vila´ggal a ku¨lso? energiaforra´sokra adott reakcio´k helyett az e´letce´lunkkal e´s a hitelesse´gu¨nkkel o¨sszhang- ban gondolkodhassunk, e´rezhessu¨nk e´s viselkedhessu¨nk.  Az energetikai ve´delmed legero?teljesebb eszko¨ze Te vagy.  A Tiszti´tsd meg az energia´d olyan kipro´ba´lt energetikai ve´delmi eszko¨zta´rral aja´nde´kozza meg az Olvaso´t, melynek segi´tse´ge´vel az energiamezeju¨kben fellelheto? energetikai kapcsolo´da´sokat beazonosi´thatja´k e´s megtiszti´thatja´k, illetve elsaja´ti´thatja´k azokat a ve´delmi technika´kat, amelyek visszaverik e´s a´talaki´tja´k az ener- getikai ta´mada´sokat, fokozva a terme´szetes energetikai ve´delmi rendszeru¨nk mu?ko¨de´se´t.  George Lizos spiritua´lis tani´to´ e´s intuiti´v gyo´gyi´to´ ko¨nyve ko¨zvet- len, praktikus, ko¨nnyen ko¨vetheto? e´s roppant a´tfogo´ i´ra´s a pszi- chikai e´s spiritua´lis ve´delemro?l. Jo´l beva´lt, ero?teljes energiatiszti´to´ e´s ve´do? folyamatokkal felve´rtezett spiritua´lis eszko¨zta´r ez, amit a szerzo? egy he´t le´pe´sbo?l a´llo´, gyakorlatias rendszerke´nt mutat be az aura tiszti´ta´sa´ra e´s a´rnye´kola´sa´ra. Hi´vd be az elementa´lok ereje´t, ero?si´tsd ve´delmi pajzsodat sziva´rva´nysuga´rral, tiszti´ts gyer- tya´kkal e´s ba´jitalokkal, pajzsolj amulettekkel e´s talizma´nokkal.  Ennek a ko¨nyvnek ko¨szo¨nheto?en leheto?se´ged lesz:• Bekapcsolni a belso? la´ta´sodat az energetikai ta´mada´sok felisme- re´se e´rdeke´ben• Megtiszti´tani az aura´dat a jo´lle´tedet akada´lyozo´, negati´v energe- tikai kapcsolo´da´sokto´l• Elsaja´ti´tani az energetikai ve´delem 7 le´pe´se´t: a ko¨ze´ppontba he- lyezkede´st, a fo¨ldele´st, a kapcsolo´da´st, az azonosi´ta´st, a tiszti´ta´st, az energetikai pajzsola´st, e´s a munka elve´gze´se´nek mike´ntje´t• Megismerni to¨bb tucat ve´delmezo? ritua´le´t e´s medita´cio´s tech- nika´t• Elsaja´ti´tani forradalmi jellegu? digita´lis tiszti´ta´si e´s a´rnye´kola´si technika´kat az energia´d online ve´delme´re  Fe´rj hozza´ a veled szu¨letett benso? fe´nymunka´shoz, hogy me´g e´le´nkebben ragyoghass! 
Na stiahnutie
9,67 €

Manifesztáció


Ne´lku¨lo¨zhetetlen u´tmutato´ a hata´rtalan leheto?se´geid felszabadi´- ta´sa´hoz. Meru¨lj me´lyebbre a manifeszta´cio´ csoda´ja´ban!  A Manifeszta´cio´ megmutatta, mike´nt va´ltoztathatod meg az e´le- tedet.  A Manifeszta´cio´ – Meru¨lj me´lyebbre! most minden egyes le´pe´st ele´d ta´r, amellyel valo´ban eljuthatsz oda. A folytata´sbo´l megtud- hatod, mike´nt e´rhetsz el tarto´s, alapveto? va´ltoza´sokat, e´s hogyan va´ltoztathatod valo´sa´gga´ az a´lmaidat.  „Ne fe´lj az egyedise´gedben tu¨ndo¨ko¨lni e´s a saja´t felte´teleid szerint e´lni az e´letedet!”  Roxie Nafousi – a Sunday Times bestsellerszerzo?je – u´j ko¨nyve´ben me´g me´lyebbre kalauzolja az Olvaso´t a belso? gyo´gyula´s u´tja´n. A manifeszta´cio´hoz vezeto? 7 le´pe´s re´szletekbe meno? ismertete´se sora´n olyan egyedu¨la´llo´ tuda´st e´s hate´kony, gyakorlatias eszko¨- zo¨ket ki´na´l, amelyek elo?segi´tik a manifeszta´cio´s gyakorlatok a´tfo- go´bb mege´rte´se´t e´s megismere´se´t. Inspira´lo´ feladatai elo?segi´tik az o¨nreflexio´t, az o¨nismeretet, az egyu¨tte´rze´st e´s a tiszta´nla´ta´st, amelyek elengedhetetlenu¨l szu¨kse´gesek ahhoz, hogy megero?- si´tsd, fejleszd e´s ko¨nnyedde´ vara´zsold a manifeszta´cio´s folyama- tot.  „Ele´g vagy, mindig is ele´g volta´l, e´s mege´rdemled, hogy olyan e´letet e´lj, amely miatt o¨ro¨mmel kelsz ki az a´gybo´l minden reggel. Me´lto´ vagy mindarra a boldogsa´gra, szeretetre, sikerre e´s bo?se´gre, amivel az Univerzum szolga´l sza´modra. Ba´rcsak azt mondhattam volna a fiatalabb o¨nmagamnak, amit most neked akarok mondani: AZ E´LET CSODA´LATOS, E´S BENNED MEGVAN AZ ERO?, HOGY AZZA´ IS TEDD.”  „A manifeszta´cio´ kira´lyno?je” – Financial Times 
Na stiahnutie
9,67 €

Hogyan vizsgázz sikeresen?


Az ?ilyenkor érzett feszültség vagy lámpaláz teljesen természetes dolog, és egy bizonyos szintig még inspirálhat is, viszont ha túllép ezen a szinten, akkor már bénítólag hat. Érdemes tudatosítanod magadban, hogy ha nem sikerül a beszámolód, az valójában nem veszteség, hanem csak elmaradt haszon. Vagyis ha nem sikerül jól a vizsgád, nem veszítettél semmit az életed legfontosabb területeiből, így megmarad az egészséged, a családod, a szépséged, de még a nap sem fog kevésbé sütni. Legfeljebb nem szereztél újabb jó visszajelzéseket, de ezeket később még mindig megszerezheted.Életem során rengetegszer vizsgáztam, és talán még ennél is többször vizsgáztattam, így jól ismerem a barikád mindkét oldalát. Az, hogy a vizsga szereplői közül ki melyik oldalon ül, csak szerep, de sokszor mégis nagyobb jelentőséget tulajdonítunk ennek, mint a tartalomnak.Éppen ezért segítek most abban, hogy a tanulás egy izgalmas, felfedező játék legyen, a vizsgázás pedig egy produktív, bátorsággal telített és sikeres esemény.Beszélni fogok arról, hogyan érdemes felkészülni a vizsgára, hogyan tanuljuk meg az anyagot, hogyan hozzuk magunkat vizsgára kész testi és lelki állapotba, illetve milyen trükköket érdemes és nem érdemes használni a szóbeli és írásbeli vizsgán.Meglepő módon nem az a cél, hogy sikeresen levizsgázz, hanem az, hogy alkalmazható tudást szerezz, amellyel sikeresen tudsz vizsgázni.
Na stiahnutie
6,45 €

Ismeretlen érzelmek


Milyen ?emlékeid vannak a gyerekkorodból? Szinte mindenki fel tud idézni apróságokat, akadnak pozitív emlékeid, például családi vakációkról, barátokról, nyári táborokról; és negatívak is, családi konfliktusokról, iskolai problémákról, szomorú vagy felkavaró eseményekről. Az Ismeretlen érzelmek nem az ilyenfajta emlékekről szól. A könyv azért született, hogy segítsen tudatára ébredned mindannak, ami nem történt meg a gyerekkorodban és ami ezért hiányzik az életedből. Ami nem történt meg veled, sokszor nagyobb hatással bír arra, hogy milyen felnőtté váltál, mint a már megtörtént események, amiket fel tudsz idézni. Megesik, hogy úgy érzed, nehezen nézel szembe az élet kihívásaival? Úgy teszel, mintha minden rendben lenne, ám titokban magányosnak érzed magad vagy olyan, mintha kezdenéd elveszteni a kapcsolatod a világgal? Bár egy külső szemlélő számára úgy tűnhet, hogy jó életed van, ám ez mégsem tesz önmagában boldoggá? Esetleg túlságosan sokat iszol, eszel vagy kockáztatsz, remélve, hogy így kellemes érzésekhez juthatsz? Ha így van, tudnod kell, hogy egyáltalán nem vagy egyedül ezzel – és lehetséges, hogy te is az érzelmi elhanyagolás hatásaitól szenvedsz. A kezedben tartott útmutató kötet értékes tudást nyújt, és segítségével felismerheted, majd orvosolhatod a gyermekkori érzelmi elhanyagolásod hatásait, így közelebb kerülhetsz önmagadhoz. Dr. Jonice Webb több mint huszonöt éve gyakorló pszichológus, és számos páciensét kezelte már sikeresen, akik mind azért keresték fel, mert úgy érezték, valami hiányzik az életükből. Bár több önsegítő könyv foglalkozik a gyermekkorunkban megélt tapasztalatokkal, az Ismeretlen érzelmek című kötet lapjain Dr. Webb éppen arról ír, ami „nem történt meg”. E könyv nem kizárólag az érzelmi elhanyagolástól szenvedők számára íródott. A mentálhigiénés szakembereknek is külön fejezetet és eszközöket tartalmaz, azokhoz a páciensekhez, akik önmaguk felé nem kellő együttérzést tanúsítanak, és ezzel a legjobb kezelést is aláásták eddig.
Na stiahnutie
9,89 €

Lehet könnyebb


„Azokban az e´vekben, amikor cserben hagytam o¨nmagam, az elme´met nehe´znek e´reztem. Tudtam, hogy tala´lnom kell egy tiszta´bb utat, amin elindulva LEHET KO¨NNYEBB az e´letem.” Yung Pueblo gyo´gyula´s fele´ vezeto? u´tja csak azuta´n kezdo?do¨tt, hogy a napjainkban sokakat e´rinto? fu¨ggo?se´g mind testileg, mind lelkileg megviselte. A megolda´st keresve ra´jo¨tt, ahelyett, hogy meneku¨lne a szoronga´sa e´s fe´lelmei elo?l, azokkal szembene´zve, o?szinte o¨nvizsga´lattal tud a menta´lis ege´szse´g u´tja´ra le´pni. Amint rendszeresen me- dita´lni kezdett e´s megtanult bi´zni az intui´cio´iban, kezdte jobban e´rezni maga´t, e´s me´lyebben meg tudta e´lni a szeretetet. Ro¨go¨s utat ja´rt be, de saja´tos irodalmi ve´na´ja´val megmutatta mindannyiunknak, hogyan lehetse´ges a teljes gyo´gyula´s. Utaza´sa´bo´l szebbne´l szebb versek szu¨lettek, ami a´ltal vila´ghi´rre tett szert. A Lehet ko¨nnyebb ci´mu? ko¨nyve´ben a szerzo? most saja´t mege´lt tapasztalatain keresztu¨l bemutatja, hogyan e´rhet- ju¨k el az o¨nmagunk ira´nti egyu¨tte´rze´st, hogyan valo´si´thatjuk meg az elengede´st, e´s ezeken keresztu¨l az e´rzelmi e´rettse´get. Ahogy megszabadulunk terheinkto?l, az elme´nk ve´gre kisimul, e´s ke´pesse´ va´lunk u´jra mege´lni a jelen pillanatot. Ahogy ero?so¨du¨nk e´s egyre inka´bb elme´lyu¨l az o¨nismeretu¨nk, a mi felelo?sse´gu¨nk – e´s egyben a gyo´gy- ula´s u´tja´nak re´sze –, hogy olyan le´pe´seket tegyu¨nk, amelyek ta´mogatja´k nemcsak saja´t, de emberta´rsaink ege´szse´- ge´t e´s harmo´nia´ja´t is. A ko¨nyv utolso´ re´sze´bo?l azt is megtudhatjuk, hogyan ja´rulhatunk hozza´ mi is egy olyan vila´g megteremte´se´hez, amely me´lyen egyu¨tte´rzo?. Yung Pueblo Diego Perez i´ro´i a´lneve, jelente´se„fiatalok”. A ne´v azt hivatott e´rze´keltetni, hogy az emberise´g a figyelemre me´lto´ no¨vekede´s e´s gyo´gyula´s korszaka´ba le´p, amikor is sokan me´lyi´tik el o¨nismeretu¨ket, e´s megszabadulnak re´go´ta hordozott terheikto?l. Reme´nyei szerint ahogy egyre to¨bben meggyo´gyulunk, cse- lekedeteink tudatosabba´ va´lnak, do¨nte´seinkben egyu¨tte´rzo?bbek leszu¨nk, gondolataink letisztulnak, e´s a jo¨vo? tiszta´bba´, fe´nyesebbe´ va´lik.
Na stiahnutie
10,79 €

A trauma váratlan ajándéka


Hogyan lehet a traumából való megküzdésünkből pozitív változás? A traumatikus élmények maradandó nyomot hagynak a testünkön és lelkünkön, a történtek és a múlni nem akaró fájdalom megbénít. Dr. Edith Shiro klinikai szakpszichológus ötlépéses modellje alapján azonban megtapasztalhatjuk a poszttraumás növekedést, vagyis fájdalmunkból előnyt kovácsolhatunk. A több mint 25 éve praktizáló szerző poszttraumás stressz zavarban szenvedőkkel, többek között szexuális bántalmazás áldozataival, kisebbségi csoportok tagjaival, háborús menekültekkel végzett gyakorlati és kutatói munkája alapján bemutatja, hogyan értelmezzük a velünk történteket és gyógyítsuk lelki sérüléseinket, teret engedve a traumával való megküzdés nyomán kialakuló pozitív változásoknak.A számos esetrészlettel illusztrált kötetben található tesztek, feladatsorok és meditációs gyakorlatok nemcsak a traumatizált személyeknek mutatnak utat, de praktikus segítséget nyújtanak a terapeutáknak és a családtagoknak is.
Na stiahnutie
12,42 €

Élethazugságok


  Egy hozzátartozó halála mindig megterhelő, ám sokszor nem csak a szeretett személy elvesztésével kell megküzdenie a gyászolónak. Előfordul, hogy fény derül valami olyasmire, amiről nem volt tudomása. Singer Magdolna gyásztanácsadó interjúalanyait sokkolják a kiderülő titkok.  Számos esetben nehezen megbocsátható, megsemmisítő ügyek kerülnek napvilágra, például felhalmozott adósság, kettős élet, szeretők, eltitkolt gyerekek, másság, családi szégyen. Ilyenkor az itt maradó úgy érzi, elárulták, és a döbbenet, a kiábrándulás, a düh megmérgezi, összekuszálja a gyászát. Másokat fájdalmasan érint, hogy már késő bármit jóvátenni, vagy felmerülhet bennük, hogy talán segíthettek volna. Egy biztos: mindannyian választ keresnek arra a kérdésre, ki volt valójában az az ember, akit elveszítettek, és mi igaz a közös múltból. A felkavaró esetek bemutatják a nehezített gyászfolyamatot, ugyanakkor tanúi lehetünk a megbocsátás és a személyiségfejlődés szívszorító példáinak is.   „Mennyire ismerjük a szeretteinket? Mennyire mozgunk otthonosan legbensőbb világukban? Tudjuk-e, valójában kik ők? Tisztában vagyunk-e vágyaikkal, érzéseikkel, tetteikkel? Őszinte-e a kapcsolatunk, vagy hazugságokkal, elhallgatásokkal terhelt? A megszólaló interjúalanyok történetei kíméletlenül rávilágítanak, milyen távol lehetünk a hozzánk legközelebb állóktól is. A feltáruló titkok egy szempillantás alatt rombolnak le mindent, ami korábban igaznak tűnt. Válaszokra már nincs lehetőség, így az itt maradóknak egyetlen eszközük van: önmagukban átformálni a történteket, hogy újra értelmet nyerjen a múlt. Az elbeszélők által intim közelségbe kerülünk ehhez a sokszor kegyetlenül nehéz folyamathoz, miközben saját életünk tisztázatlanságaival, kapcsolataink őszinteségének kérdéseivel is szembe kell néznünk.” Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus, író, előadó „Az őszinte szembenézés, az önismeret és katartikus felismerések forrása ez a kötet. Történetei meggyőznek az élet folytathatóságának és tisztaságának lehetőségéről. Segítenek felismerni a különbséget társaink bűnei és saját kegyes önáltatásunk között, életünk és kapcsolataink világos felmérésére és képviseletére sarkallnak. Elvezethetnek a saját eredeti családunkban elszenvedett traumák és nehéz veszteségek feldolgozásának igényéhez is.” Dr. Koltai Mária neurológus, pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos
Na stiahnutie
11,41 €

Angyali számok


„Rajongok Kyle Grayért. Segít kapcsolódni ahhoz a részedhez, amely felszínre akar törni, elfogadni az égi támogatást, ami elérhető számodra, és méltósággal elengedni azt, ami tova akar tűnni.” – Rebecca Campbell, A lelked ragyogása szerzőjeAkárhová nézel, olyan számsorokat látsz, mint a 11:11 vagy a 4:44? Ha folyton ugyanazokkal a számokkal találkozol – rendszámtáblákon, blokkokon és digitális órákon –, lehet, hogy az angyalok küldenek neked üzenetet. Angyali üzenetek és felhívások, amelyek cselekvésre buzdítanak. Az angyalok olyan égi hírhozók, akik szinte minden vallásban és kultúrában megjelentek valamilyen formában, már az idők kezdete óta. Ebben a digitális korban új módokat találnak arra, hogy emlékeztessenek a magasabb valódra. Kyle Gray elmagyarázza, pontosan mit próbálnak üzenni neked az angyalaid az ismétlődő számsorokon keresztül, 0-tól egészen 999-ig, valamint a digitális kombinációk által, mint például 1:23, 21:12, 22:22 vagy 5:55.Amikor angyali iránymutatásra van szükséged, egyszerűen csak kérdezz. Tudd, hogy az angyalaid mindig figyelnek, és jelezni fogják, hogy ott vannak melletted. Kyle Gray igazi szakértő, ha az angyalokról van szó. Annak szentelte életét, hogy segítsen az embereknek felfedezni saját spirituális ajándékaikat. Egyedülálló képessége van ahhoz, hogy közérthetően és valóságosan adja át tudását, így hozzáférhető módon ismerteti meg újra a modern közösséget a spiritualitással, így téve az ősi spirituális eszméket relevánssá az olvasók számára. Könyvében elmagyarázza, pontosan mit próbálnak üzenni neked az angyalaid az ismétlődő számsorokon keresztül. Bemutatja a négy számjegyből álló, digitális órákon észrevehető számsorokat, illetve megmagyarázza 0-tól 999-ig minden egyes szám üzenetét. A könyv, amelyet a kezedben tartasz, orákulum is. Ha iránymutatásra vagy támogatásra van szükséged, megkérheted az angyalaidat, hogy küldjenek neked üzenetet rajta keresztül. Egyszerűen végezz el egy rövid meditációt, végy néhány mély lélegzetet, hogy tudj összpontosítani. Ezután csapd fel a könyvet valahol, és bízz abban, hogy az első számsor, amit meglátsz, az az üzenet lesz, amit neked szánnak. Vagy ha esetleg folyton ugyanabba a számsorba botlasz, leellenőrizheted az üzenet jelentését.
Na stiahnutie
10,79 €

Veszélyes idegenek


Fontos, hogy a szülők a váratlan helyzetekre is felkészítsék gyermekeiket a mai világban. Például, ha megtámadják vagy autóba akarják tuszkolni őket, akkor kiabálni kell. Kiabálják azt, hogy „Apa, segíts! Apu, apu, segíts!” Ebben az esetben minden férfi oda fog nézni és észre fogják venni, hogy baj van. De még jobb, ha azt kiáltja a gyermek és bárki, aki veszélyben érzi magát, hogy „Tűz van! Tűz van!” Erre biztos, hogy az emberek reagálni fognak és elindulnak a segítségkérés irányába. Fontos továbbá egy jelszót is megbeszélni a gyerekkel, ha például valaki azt mondaná neki, hogy „Anyukád/apukád azt üzeni, hogy most nem tud érted jönni, ezért engem küldött, hogy elvigyelek hozzá.” Ha elhangzik a jelszó, akkor rendben van, de ha nem hallja a jelszót, akkor ne dőljön be az illetőnek és ne menjen vele el, ne szálljon be a kocsijába! És amúgy se szálljon be senki autójába!Továbbá, ha felnőttként támadnának meg vagy követnének minket, nem az a megoldás, hogy hazasietünk, ezzel az elkövetőt hozzánk vezetve, hanem becsöngetni vagy megütögetni a legközelebbi kaput, ajtót, ahol látunk mozgást vagy világítást. Ez utóbbi eljárás már kétszer mentette meg az életem...Amikor kisiskolás koromban történt pár osztálytársammal egy félelemkeltő eset, akkor másnap bejött egy rendőr, és felhívta a figyelmünket a „veszélyes idegenre, a ballonkabátos mutogatós bácsira, a cukros bácsira” stb.Tudjátok, mi volt ebben a tévedés? A veszélyes idegenre való felhívás.A bűnügyi statisztikák azóta kimutatták, hogy az ilyen „idegenek” nagy része nem is idegen.A jórészüket naponta látjuk, lehet éppen családtag vagy egy szomszéd, akár egy iskolai tanár, egy perverz pap vagy egy pszichopata orvos...A rendőrség a gyerekeket csak az elkövetők 1%-ára készítették fel, pedig az igazi veszély lehet, hogy pont a szomszédban leselkedik rájuk...
Na stiahnutie
7,87 €

Kategória "Rozvoj osobnosti" je zameraná na literatúru, ktorá pomáha jednotlivcom v ich osobnom raste, sebapoznávaní a zlepšovaní. Tieto knihy čitateľom poskytujú inšpiráciu, rady a nástroje na dosiahnutie osobných cieľov a zvýšenie ich sebavedomia. Táto kategória obsahuje široký výber tém, ktoré sa týkajú rozvoja duševnej, emocionálnej a duchovnej stránky osobnosti.