! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Kresťanstvo strana 18 z 28

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Együttérzés


Az együttérzés nem szánalom; ez utóbbi néha a leereszkedő viselkedés jele lehet. Az együttérzés kölcsönösséget feltételez, amelynek révén felismerhetjük a másokban rejlő „szentet”. Emellett az együttérzés nem ér véget az érzések szintjén, hanem túlmutat a szenvedés enyhítése vagy az öröm megünneplése felé. Ez a keresztények és különösen is a keresztény segítők feladata, akik nyíltan vállalják, hogy másokkal „együttérezve” kívánnak embertársaik útitársaivá szegődni. Néha azonban elbizonytalanodunk, és nem leljük annak módját, hogyan tehetnénk ezt a lehető legjobban. Akik segítőbeszélgetéssel foglalkoznak, nem kész tudással „születnek”. Még azok is, akiknek természetes adottságuk volt erre a mesterségre, sokat tanulhatnak a különféle kommunikációs modellekből, hogy abban segítsék a hozzájuk fordulókat, találják meg maguk az adott probléma megoldását, bízva abban, hogy – a legtöbb esetben – az ehhez szükséges erővel is rendelkeznek.
Na stiahnutie
4,51 €

A Csoda-dosszié


Valóban létezik-e a csodatévő Isten, akinek a keze nyomát megtaláljuk a természetfeletti eseményeken a régmúlttól kezdve egészen napjainkig? Megtörténhet-e, hogy beavatkozik ma a mi életünkbe is? Vajon a csodákba vetett hit tévedésben, félreértésben, csalásban, legendákban, ábrándokban vagy a placebohatásban gyökerezik-e – vagy a valóságban? És mi a helyzet azokkal a csodákkal, amelyek nem történnek meg? Lee Strobel amerikai újságíró, a Jézus-dosszié szerzője ismét beutazza az országot, hogy neves tudósokkal beszélgetve utánajárjon, lehetséges-e meggyőző dossziét összeállítani a csodák mellett szóló érvekből. A nyomozás az egyik legismertebb szkeptikussal készült interjúval kezdődik, majd tudományos kutatások, megdöbbentő beszámolók és megmagyarázhatatlan események egész sora kerül terítékre – hiszen ha racionális dolog csodákban hinni, akkor a mellettük szóló érveknek ki kell állniuk a próbát. A végső döntés az olvasóra vár.
Na stiahnutie
8,79 €

Ne add fel, míg nem győztél!


Marilyn Hickey hosszú és mozgalmas életútja során tanúja volt az elmúlt 60 év legjelentősebb, világszerte meghatározó eseményeinek és mozgalmainak. A történelemnek nemcsak szemtanúja, de maga is kulcsszereplője. Például aktívan részt vett a karizmatikus megújulási mozgalomban, és ő volt az első, aki nőként számos keresztény vezetői pozíciót töltött be, illetve szolgálni kezdett a multimédia területén.Könyvében első alkalommal meséli el magával ragadó történetét. Arra kér, hogy tartsunk vele, amint felidézi az általa megtapasztalt csodákat, természetfeletti eseményeket,és hihetetlen utazásait a világ legveszélyesebb és legsötétebb részeire, ahová azért utazott el, hogy Jézus Krisztus szeretetét közvetítse az emberek számára.Marilyn őszintén, lelkesen és közvetlen hangon osztja meg velünk azokat a folyamatokat és eseményeket, amelyeket Isten arra használt, hogy formálja, alakítsa és betöltse szívét az Isten Igéje és a nemzetek iránti szeretettel. Elámulhatunk az Istentől kapott kitartásán és rugalmasságán, valamint a más kultúrák iránti szeretetének mélysége láttán. Tanúi lehetünk, milyen sokféleképpen nyitott ajtókat Isten számára, hogy olyan nemzetekkel is megismertesse az evangéliumot, melyeket másképpen talán nem lehetett volna elérni. Marilyn élete valóban arra inspirál, hogy ne add fel, míg nem győztél!
Na stiahnutie
9,83 €

Isten és az eljövendő világ


2020. ?március 27-én Ferenc pápa az üres, esőtől áztatott Szent Péter téren állva szólt ahhoz a sok millió emberhez, akik karanténjuk magányából figyelték szavait: “A viharban az Úr arra hív, hogy ébredjünk fel, hívjuk életre a szolidaritást és a reményt, mert ezek adnak tartást és nyújtanak támaszt ezekben az órákban, amikor látszólag minden elsüllyed körülöttünk.” A Covid-19-járvány pusztítása közepette Ferenc pápa nem csupán a hívő embereknek nyújtott reményt és megnyugvást, hanem a betegségtől szenvedőknek, illetve a betegek életéért kétségbeesett küzdelmet vívóknak is. Egy évvel híres beszéde után a pápa a neves olasz újságíró, Domenico Agasso kérdéseire válaszolva osztja meg gondolatait: közvetlen, meleg szavakkal arra biztat, hogy vegyük fel a harcot a közöny és az egoizmus futótűzszerűen terjedő vírusával, mely az összeomlás szélére sodorta a világot. Bátor, egyben megvilágító erejű gondolatai eligazodást kínálnak azokban a nehéz időkben, amikor mind egyéni, mind társadalmi szinten tennünk kell azért, hogy élettel töltsük meg a jövőt.  
Na stiahnutie
8,45 €

dostupné aj ako:

Sötét program


A hónapokon át New York Times bestseller listáján szereplő könyvében az egyik legismertebb amerikai konzervatív szerző, David Horowitz nemcsak a kereszténység elleni kulturális-progresszív kampányt mutatja be, hanem azt is dokumentálja, milyen háború zajlik Amerika jogi és társadalmi alapeszményei ellen, amelyek eredetileg szintén a zsidó-keresztény tradícióban gyökereznek. A mű egyszerre szól egy ostrom alatt álló vallásról és egy ostrom alatt álló, önmagával meghasonlott nemzetről.Horowitz részletesen bemutatja azt a "sötét programot", amelynek első eredménye több mint ötven évvel ezelőtt az iskolai imádkozás betiltása volt, amelyet sorra követtek a további, társadalmat átformáló kampányok, az abortusz általánossá tételétől kezdve a melegházasság bevezetéséig. A csaták legfontosabb színtere a média és a jogi intézményrendszer, ezen belül pedig a Legfelsőbb Bíróság.
Na stiahnutie
8,42 €

A boldogság titka


Boldogság. Mindannyian erre vágyunk. Ezt keressük a munkánkban, a kapcsolatainkban. Keményen dolgozunk érte – végül mégis elégedetlenek és üresek maradunk.   Jézus Krisztus hegyi beszédének boldogságról szóló tanításából kiderül, hogy az igazi boldogságot hiába keressük, rátalálni nem lehet, csupán ajándékba kapni, miközben az igazán fontos dolgokkal foglalkozunk. A maradandó boldogság elérése nem a körülményeinktől függ – belső változás szükséges hozzá.
Na stiahnutie
5,63 €

Házasság


A Biblia első lapjain Ádám és Éva találkozásáról, az utolsókon a Bárány menyegzőjéről olvashatunk. A New York Times bestseller szerzőpáros, Kathy és Timothy Keller szerint a házasság Istenre irányítja figyelmünket, és az evangélium kínálja fel a legkomolyabb erőforrásokat a házastársi szeretetkapcsolathoz. Hitükből és több mint negyvenéves házasságuk tapasztalatából született könyvük tökéletes aján­dék és olvasmány mindenkinek, aki a Szentíráson alapuló gondolatokat keres férfi és nő életre szóló szövetségéről. A Találkozás Istennel sorozat azt a kérdést járja körül, hogy miként lehet a születés, a házasság és a halál eseményei által megérteni Isten szándékát az életünkkel.
Na stiahnutie
3,94 €

Fratelli Tutti


Hlavním tématem encykliky Fratelli tutti je „sociální přátelství, které nikoho nevylučuje“ a „bratrství otevřené pro všechny“. Papež František nejprve přesně a v souvislostech reflektuje nezdravé tendence v současné globalizované společnosti, politice, hospodářství a médiích. Na jedné straně vidí bezbřehý individualismus, ztrátu smyslu pro společné dobro a vylučování starých, nemocných či nenarozených z našeho obzoru, na straně druhé bezmezný konzum, magickou víru v to, že trh vyřeší sociální a ekonomické problémy, nebo sílící nacionalismus a populismus v politice. Papež ovšem nezůstává jen u kritiky. Jako muž naděje povzbuzuje křesťany i všechny lidi dobré vůle ke vzájemnému setkávání a rozvíjení vztahů uvnitř menších i větších společenství. Nově promýšlena jsou i velká témata, jako je digitální propojenost současného světa, vlastní kulturní a náboženská identita otevřená druhým, nepřípustnost trestu smrti nebo role OSN. Na závěr vyzdvihuje papež základní lidské právo – svobodu náboženského vyznání pro všechny – i potřebu dialogu mezi náboženstvími.
Na stiahnutie
4,39 €

dostupné aj ako:

Meč ducha


Ja som prišiel, aby mali život a aby ho mali hojnejšie. Jn 10, 10 Boh je naozaj dobrý a dobrý je aj jeho plán pre nás a naše životy! Jeho myšlienky o nás sú myšlienkami pokojaa nie súženia. Pre každého z nás má budúcnosť a nádej. Nie, tu na zemi nie si náhodou a tvoj život nie je omylom. Boh, Otec ťa tu vždy chcel a túži ti byť blízko, aby si našiel svoje miesto a naplnenie v živote. Aj keď zažívaš vo svojom živote situácie, ktoré ťa zraňujú a veci, ktoré v tebe budia strach, nemusíš ostať paralyzovaný. Tvojím údelom nemusí byť to, že budeš do konca života niesť svoju bolesť, hnev a strach. Pretože Kráľ kráľov, tvoj brat Ježiš, prichádza k tebe, aby ti priniesol život v hojnosti a plnosti. Aby si zložil svoje bremená, ktoré nesieš možno už roky. Aby si vyšiel z pasce zranení, klamstiev a strachu. Kniha má 4 hlavné kapitoly: Identita, Boh chce vzťah, Mýty a Vytrvaj.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Žiarivá temnota noci


Neotrasiteľná ateistka Sally Readová konvertovala na katolícku vieru v priebehu deviatich mesiacov. V roku 2010 bola Sally označená za jednu z najlepších mladých spisovateliek britskej básnickej scény. Ako feministka s hlbokým protikatolíckym cítením začala písať knihu o ženskej sexualite. Počas zbierania materiálu k svojej knihe sa rozprávala aj s istým katolíckym kňazom. A tento rozhovor ju priviedol k dramatickému duchovnému pátraniu, ktoré sa skončilo priamo vo Vatikáne, kde bola prijatá do Katolíckej cirkvi.Príbeh je napísaný živým, poetickým jazykom. Autorka veľavravne a presvedčivo opisuje svoje stretnutia s Otcom, Duchom a Synom presne tak, ako jej boli postupne dané. Tieto udalosti vrhli nové svetlo aj na zážitky z minulosti – na otcovu smrť, na jej prácu psychiatrickej zdravotnej sestry, na mladé roky života v Londýne. Osvetlili tiež výzvy, ktoré so sebou prináša manželstvo a materstvo v cudzej krajine. A hoci vieru predtým rázne odmietala, po dôvernom stretnutí s Láskou, so samotným Kristom, sa v nej intenzívne rozvinula a vyústila do veľkej životnej premeny.Sally Readová je britská poetka, spisovateľka a bývalá zdravotná sestra. Narodila sa v roku 1971 v Suffolku v Spojenom kráľovstve. Študovala na Open University a University of South Dakota v USA. Okrem niekoľkých básnických zbierok napísala autobiografické diela Žiarivá temnota noci (2016) a Zvestovanie: Volanie po viere v rozbitom svete (2018). S manželom a dcérou žije v Taliansku neďaleko Ríma.
Na stiahnutie
9,05 €

dostupné aj ako:

Žasnime


Naše šťastie sa živí žasnutím. Táto cesta je celkom jednoduchá, a predsa nesmierne obohacuje.Nech totiž robíme čokoľvek, či už jazdíme autom, čítame noviny, raňajkujeme, kosíme trávnik, alebo žehlíme, záleží na nás, ako k tomu pristupujeme. Uprostred života, uprostred všedného dňa môžeme vidieť zázraky. Musíme sa len naučiť hľadieť naň novými očami. Obyčajné veci skrývajú veľký význam. Stôl, chlieb, voda, víno, strom alebo kvet, to všetko nám odrazu môže ukázať svoj zmysel, stať sa symbolom a zažiariť novým leskom.
Na stiahnutie
9,05 €

Mytologie Slovanů


Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím, jež ve svém důsledku vedlo k přetransformování pohanské slovanské mytologie do její pokřesťanštěné podoby. Vydání knihy podpořilo hlavní město Praha. Vydání knihy podpořil Polský knižní institut.
Na stiahnutie
11,72 €

O nič (nebuďte) ustarostení


Ťažia vás obavy? Vynárajú sa pred vami na ceste vysoké kopce, prekážky a ostré zákruty? Zišlo by sa vám trochu pokoja? Ak áno, prečítajte si tieto verše: O nič nebuďte ustarostení. Ale vo všetkom modlitbou, prosbou a so vzdávaním vďaky prednášajte svoje žiadosti Bohu. A Boží pokoj, ktorý prevyšuje každú chápavosť, uchráni vaše srdcia a vaše mysle v Kristovi Ježišovi. List Filipanom 4, 6 – 7 je najpodčiarkovanejšou staťou Biblie. Obavám a úzkosti sa síce nevyhneme, ale nemusíme im dovoliť, aby riadili naše životy. Ak sa Boh stane vaším pomocníkom, budete dnes lepšie spať a zajtra sa viac usmievať. Naučíte sa, ako sa upokojiť vo vypätých situáciách, ako sa na zlé správy pozerať optikou Božej neobmedzenej vlády. Spoznáte život, ktorý sa vyznačuje pokojom, a osvojíte si nástroje, ktoré vám pomôžu zvládnuť nápor úzkostí a obáv. Pozvime Boha, aby nás naučil novým spôsobom čeliť strachu a víťaziť nad obavami. S jeho pomocou „nebudeme o nič ustarostení“ a zažijeme „Boží pokoj, ktorý prevyšuje každú chápavosť“. Je to neplnohodnotný strach. Napätie, obava. Studený vietor, ktorý nie a nie prestať zavýjať. Nie je to ani tak búrka, skôr istota, že búrka príde. Vždy totiž nejaká príde. A tak nemôžete dobre spať. Smejete sa iba zriedkakedy. Nepoteší vás ani jasný slnečný deň. Na prechádzke si nepískate. Úzkosť má svoje príčiny. Lietadlá padajú ako hrušky. Burzy krachujú. Teroristi terorizujú. Z dobrých ľudí sa stávajú zlí. Ak sa niečo môže skomplikovať, tak sa to skomplikuje. Pri všetkom treba hľadať dodatok napísaný drobným písmom. Všade číha nešťastie. Je to len otázka času. A čo cunami osobných problémov? Vy alebo niekto z vašich blízkych prišiel o prácu, bojuje s rakovinou, prechádza rozvodom, zápasí so závislosťou alebo finančnými ťažkosťami. Starostíme sa. A dokonca cítime úzkosť z toho, že cítime úzkosť. Vzchopme sa, priatelia! Úzkosti sa nevyhneme, ale nemusíme sa jej poddať. Z údolia obáv a úzkostí vedie chodník a jeho mapu nájdete v Liste Filipanom 4, 4 – 8. Cestu k pokoju lemujú tieto míľniky: Oslavujte Božiu dobrotu. Proste Boha o pomoc. Nechajte svoje starosti naňho. Rozjímajte o dobrých veciach. Má Boh neobmedzenú vládu nad okolnosťami vašich životov? Je silnejší ako vaše problémy? Má odpovede na vaše otázky? Podľa Písma je odpoveď na tieto otázky áno, áno a áno! Dôverujte mu a nemusíte byť o nič ustarostení.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Křesťanská meditace


Benediktin Laurence Freeman je známým autorem řady knih o křesťanské meditaci, s níž má bohaté zkušenosti. Spolupodílel se na organizování křesťanského meditačního společenství v Montrealu, roku 1991 založil v Anglii Mezinárodní centrum světového společenství pro křesťanskou meditaci. Aktivně se podílí také na mezináboženském dialogu. V útlé knize nazvané prostě Křesťanská meditace nepodává teoretický rozbor, nýbrž praktický návod, doplněný řadou užitečných postřehů a rad, které během let nasbíral. Kniha bude užitečná každému vážnému zájemci o tuto křesťanskou praxi.
Na stiahnutie
5,83 €

František: O modlitbe


„Modlitba je mocná zbraň. Je víťazstvom nad samotou.“ Franciscus Hovorí sa, že modlitba je ako dýchanie. Ak sa duša nemodlí, vädne a zomiera. Čo je modlitba? Za koho sa máme modliť? Prečo? A ďalej, ako sa modliť? V bohatom duchovnom breviári pápež František hovorí o svojej skúsenosti, ako sa on rozpráva so Stvoriteľom, a pozýva nás, aby sme ho volali otecko, aby sme na neho zložili všetky starosti a obavy. Táto malá knižka sa môže stať cennou spoločníčkou na ceste. Obsahuje viac ako sto modlitieb. Z nich môžeme čerpať slová na každú príležitosť: keď sa chceme zveriť Bohu a prosiť ho o ochranu, môžeme sa modliť za manžela, manželku a deti, za fyzické alebo duchovné uzdravenie, za prácu, za spásu duše, v žiali, počas veľkých liturgických slávností. Je to vademékum, ktoré nás učí byť v prítomnosti Najvyššieho, lebo, ako nás František uisťuje: „Modliť sa znamená žasnúť pred Bohom, nie iba opakovať slová ako papagáj!“
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Bonhoeffer


„Naša cesta vedie cez veľmi hlboké údolie – hlbšie, než si myslíme. Až keď ho prejdeme, vynoríme sa na opačnom konci.“ Dietrich Bonhoeffer.Dietrich Bonhoeffer bol nemecký kazateľ, teológ a odporca nacizmu. Jeho knihy o nasledovaní Krista, o cirkvi a zodpovednosti kresťanov vo svete majú dodnes obrovský vplyv. Bonhoeffer sa zapojil do snáh o odstránenie Hitlera, ale Gestapo ho zatklo a 9. apríla 1945 popravilo. Eric Metaxas v obsiahlom životopise sleduje všetky roviny Bonhoefferovho života a rozpráva dramatický príbeh ohromnej morálnej odvahy tvárou v tvár monštruóznemu zlu. Autor naštudoval veľa pôvodných zdrojov, aby nám predstavil obdivuhodnú celistvosť Bonhoefferovej teológie, jeho politických postojov a občianskych činov.
Na stiahnutie
19,90 €

dostupné aj ako:

Neopísateľný


Kniha Neopísateľný ukazuje nádheru stvorenia prostredníctvom vedeckých objavov, fotografií a originálnych ilustrácií. Týchto 100 zamyslení vo vás vyvolá úžas nad Božou tvorivosťou. Autorom je Louie Giglio. Spoznávaj divy vesmíru s jeho Stvoriteľom. Boh je neopísateľne väčší, ako si vôbec dokážeme predstaviť. Riadi čas, tvorí svetlo a svojím slovom povoláva k bytiu všetko od najväčších hviezd až po najmenšie morské hviezdice. Boh je silný, cieľavedomý, osobný a neprekonateľný Stvoriteľ. V Žalme 19, 2 sa píše: „Nebesia rozprávajú o Božej sláve, obloha hlása dielo jeho rúk.“ Kniha Neopísateľný ukazuje nádheru stvorenia prostredníctvom vedeckých objavov, fotografií a originálnych ilustrácií. Týchto 100 zamyslení vo vás vyvolá úžas nad Božou tvorivosťou. Spoločne sa budeme venovať: • vesmíru, galaxiám, planétam a hviezdam, • našej planéte, geológii, oceánom a počasiu, • zvieratám – od húseníc po dinosaury, • ľudskej mysli, telu a predstavivosti. Každé zamyslenie dopĺňa rubrika „Žasni“, ktorá obsahuje fascinujúce fakty, aktivity a modlitbu. Neopísateľný: 100 zamyslení o Bohu a vede pomôže deťom spoznať neopísateľnú nádheru stvorenia nášho neopísateľného Boha.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Ako sa modliť


Všetci sa modlia. Pre nikoho to však nie je ľahké. Každému z nás sa zíde pomoc. Pete Greig sa už viac ako dvadsať rokov venuje vyučovaniu na tému modlitba a stojí na čele hnutia nepretržitých modlitieb. Až teraz sa po prvý raz rozhodol odpovedať na otázku, ktorú si kladie každý z nás: Ako sa modliť? Tento praktický úvod do najväčšieho životného dobrodružstva vás vovedie do hlbšieho vzťahu s Bohom, pomôže vám byť sústredenejším a jasnejšie rozlišovať Boží hlas, pomôže vám pochopiť vaše sklamania a vzbudí očakávanie zázračných prelomov. Knižka je plná úprimnej, ťažko získanej múdrosti a popretkávaná príbehmi zo života – niektoré budú úsmevné, iné dojímavé –, ktoré budú cenným podnetom pre váš modlitebný život. Krok za krokom rozoberá Modlitbu Pána a dotýka sa týchto deviatich aspektov modlitby: ticho, zvelebenie, prosebná modlitba, príhovorná modlitba, vytrvalosť, kontemplácia, počúvanie, vyznávanie a duchovný boj. Knižka Ako sa modliť je jednoduchým a prelomovým návodom na modlitbu, na ktorý sme všetci čakali. Pochádza z pera jedného z najhĺbavejších a najprorockejších rečníkov súčasnosti a je určená tým, ktorí sa modlia už roky, ale aj tým, ktorí netušia, ako s modlitbou začať. Pete Greig vedie cirkevné spoločenstvo Emmaus Rd v anglickom Guildforde a po celom svete šíri modlitbové hnutie 24/7. Vyučuje na St Mellitus College v Londýne a je podpredsedom mimovládnej organizácie Tearfund. U nás si popularitu získali jeho knihy Zašpinená sláva, Krvavý mesiac na obzore a Když Bůh mlčí.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Bůh uprostřed své církve


Monografie vůbec poprvé představuje dílo erlangenského systematického teologa Friedricha Mildenbergera. Jeho třísvazková Biblická dogmatika, kterou autor obsáhle vykládá a komentuje, kombinuje biblickou vědu s dogmatickým tázáním a usiluje o příhodné porozumění Písmu v církevní praxi. V Mildenbergerově jednoduché řeči o Bohu se církev zavazuje pojednávat o pravdě, která se uskutečňuje v životních, nikoli teologických souvislostech. Mildenbergerovo dílo, v českém prostředí naprosto neznámé, vyčnívá v německé teologii 20. století pro svou naprostou radikálnost, interdisciplinaritu a myšlenkovou důslednost.
Na stiahnutie
13,00 €

dostupné aj ako:


Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.