! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Náboženstvo strana 6 z 45

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Budete mi svedkami


"Poznáme pekný príklad a svedectvo svätej Bernadety (1844 – 1879), ktorú po  zjavení Panny Márie v  Lurdoch vyšetrovali a skúmali pravosť toho, čo hovorí. Presviedčali ju, že si to vymys-lela a nik z tých, ktorí ju vyšetrovali, jej nechcel veriť. Svätá Ber-nadeta má k týmto ľuďom krásny Boží postoj, keď hovorí najviac protestujúcemu vyšetrovateľovi: „Ja tu nie som na to, aby som vás presvedčila, mám vám to len oznámiť.“ Aj my sme tu nie preto, aby sme niekoho nasilu presvedčili, nech je veriaci, ale sme tu preto, aby sme vierou, ktorú sme pri-jali, mohli ľuďom oznámiť, kde je naše bohatstvo, kde je náš po-klad, a nehanbili sa vydávať svedectvo o tom, komu sme uverili (pozri 2 Tim 1, 12). Život kresťana je na očiach tohto sveta, preto je potrebné v  tomto zdravom zmysle a  smere provokovať. Nie negatívne, násilne, nechutne, dotieravo, ale s nákazlivou ponu-kou krásnych a pozitívnych ľudských hodnôt. Možnosti k tomu máme každý deň, ako sa to spieva v  jednej kresťanskej piesni: „...nečakaj na svoj deň, na svoj čin, každá chvíľa sa ti ponúka“. „Kristov učeník si nemá vieru len zachovať a z nej žiť, ale ju má aj vyznávať, s istotou o nej svedčiť a šíriť ju...“ (KKC, 1816), „až po samý kraj zeme“ (Sk 1, 8). Tak povzbudzoval už Pán svä-tého Pavla: „Neboj sa, len hovor a nemlč, veď som s tebou...“ (Sk 18, 9). „Budúcnosť kresťanstva je v  jeho pravdivosti. Bez obalov, bez fráz budeme rozprávať, čo cítime a čo myslíme, musia to byť doslova svedectvá nášho života, a len táto pravda, žitá a úprim-ná, nás zachráni a vyslobodí“ (A. Srholec: Ako čerstvý chlieb, 7). Lebo „dnešný svet počúva radšej svedkov než učiteľov a učiteľov len vtedy, keď sú aj svedkami“ (pápež Pavol VI., 1974). Nech k tomu poslúži aj táto zbierka myšlienok."
Na stiahnutie
3,90 €

Slová z kríža


Mnohí z nás sme už iste stáli pri posteli zomierajúceho, najmä otca alebo matky. Každé slovo, ktoré sme vtedy počuli, sa hlboko vrylo nielen do nášho srdca, ale aj do našej pamäti, často na celý život. Preto neraz opakujeme: Taký bol náš otec, matka... Takto to povedal otec, matka... V evanjeliu máme zapísané slová, ktoré povedal Ježiš, keď zomieral na kríži za naše hriechy. Vtedy z kríža povedal sedem slov –sedem viet – ktoré sa nám veriacim hlboko vryli do srdca. Len málokto si dokáže predstaviť ťažkosť situácie, v ktorej sa vtedy Ježiš nachádzal. Skutočnosť, že v tej chvíli prechádzal náročnou skúškou, môžeme vidieť už pri jeho zápase v Getsemanskej záhrade, keď mu pri modlitbe tiekla z čela krv. Snáď iba tí, ktorí si za čias totality v prenasledovaní prežili svoje, by mohli povedať, že aspoň sčasti rozumejú situácii, v ktorej sa Pán Ježiš nachádzal. Čo všetko musel vytrpieť „muž bolestí“ (Iz 53, 3). Výpovedné svedectvo podáva aj Turínske plátno. My, vďaka Božiemu slovu, môžeme sledovať, ako sám Ježiš Kristus znášal tiaž blížiacej sa smrti. Aké boli jeho posledné slová, znejúce z kríža v tejto ťažkej chvíli. Pán Ježiš vo svojej Reči na vrchu o svojich slovách povedal: „Každý, kto počúva tieto moje slová a uskutočňuje ich, podobá sa múdremu mužovi, ktorý si postavil dom na skale“ (Mt 7, 24). O jeho posledných slovách z kríža to platí zvlášť. Rozmýšľajme o nich. Dobrotivý Ježišu, chceme rozjímať o tvojich posledných slovách na kríži. Vyslovil si ich vyschnutými perami z boľavého srdca ku všetkým ľuďom sveta. Daj, nech hlboko vniknú do našej duše, uchvátia ju a posilnia. Po našej smrti budeš k nám hovoriť slovami, ktoré rozhodnú o našom večnom živote, síce o konci, ale bez konca. Daj nám silu žiť tak, aby sme si zaslúžili tvoje milosrdenstvo!
Na stiahnutie
3,90 €

Dvanáct slov


V Novém zákoně, konkrétně v listu Galaťanům, najdeme seznam vlastností, které charakterizují dobrého člověka. Láska, radost, pokoj, trpělivost, shovívavost, vlídnost… Apoštol Pavel je označuje za plody Ducha Svatého: on jich uvádí devět, tradice rozšířila jejich počet na dvanáct. Dvanáct podstatných slov, která uzdravují naši duši a pomáhají v různých životních situacích. Dvanáct slov, která vedou k tomu, abychom dobře uspořádali svůj vnitřní život i vztahy s druhými lidmi. Proč vlastně za své dobré charakterové rysy vděčit Duchu Svatému? Jak tyto plody Ducha chápat a rozvíjet? Jak si je uchránit? A jak s nimi žít v 21. století? Brilantní a srozumitelné úvahy jsou určeny všem, kdo chtějí prohloubit svůj duchovní život a díky vanutí Ducha pracují na svém vnitřním obrácení, a zvláště těm, kdo se v dospělém věku připravují na přijetí svátostí křtu a biřmování.
Na stiahnutie
7,70 €

Z múdrosti otcov


Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.
Na stiahnutie
3,90 €

Z múdrosti otcov


Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.
Na stiahnutie
3,90 €

S mobilem do Božího království?


Na internetu hledáme čerstvé zprávy. Nakupujeme, platíme a připojujeme se k různým institucím. Posloucháme internetové rádio, podcasty a hrajeme hry. Je to pro nás dnes nepostradatelný pracovní nástroj, který pomáhá našemu vzájemnému propojení i ke vzdělávání. Mobil nás provází doslova na každém kroku. Vytváří zcela nový životní prostor, jenž má vliv na naši koncentraci, vztahy a naše tělesné, duševní a duchovní zdraví. Bereme ho do ruky v průměru každých deset minut. Co nám to přináší a co bere? 25 konkrétně zaměřených kapitol zaměřuje naši pozornost na to, jak mobil a internet využít co nejlépe a jak se přitom vyhnout různým úskalím. Autor je optimista i realista. Mobilní telefon a internet se mohou stát nástrojem růstu Božího království v našem životě i v životě těch, s nimiž se skrze ně setkáváme.
Na stiahnutie
7,40 €

Modlitby do vrecka pre mamy


Mamy. Obraciame sa na ne so všetkým od boľavého srdiečka cez nenapísanú domácu úlohu až po zlomeniny. Nik nepozná chaotický kolotoč každodenných starostí lepšie ako mamy. Ale kde majú uprostred tohto zmätku hľadať mamy pokoj a odpočinok? Týchto štyridsať jednoduchých modlitieb vedie mamy k Zdroju všetkej nádeje a sily, pri ktorom nájdu pokoj a odpočinok v každej životnej situácii.
Na stiahnutie
3,90 €

O nič (nebuďte) ustarostení – pre mladých čitateľov


Max Lucado vo svojej knihe O nič ustarostení – pre mladých čitateľov: Ako sa popasovať s úzkosťou a osamelosťou pomôže vašim deťom prekonať úzkosť a tlak dnešného sveta a hlbšie pochopiť milujúcu Božiu prítomnosť. S Božou pomocou naozaj nemusíš byť o nič ustarostený. Nevieš si občas rady so strachom a obavami? Boh to chápe. A je s tebou, nech sa deje, čo sa deje. Možno máš dojem, že tvoji priatelia sa neustále iba zabávajú, kým teba ťažia problémy. Všetci však niekedy prežívame starosti a obavy. Čo tým teda Boh myslel, keď povedal, že nemáme byť o nič ustarostení? Je to vôbec možné? Verzia bestselleru O nič ustarostení pre mladých čitateľov je jednoduchý sprievodca, ktorý ťa naučí, ako sa nenechať pohltiť strachom, ale žiť v Božom pokoji. Vďaka hlbokým pravdám obsiahnutým v Liste Filipanom 4, 4 – 8 pochopíš, že Boh je ti nablízku, zaujíma sa o teba a počúva ťa. Dozvieš sa jednoduché tipy, ako nájsť Božiu radosť a pokoj vo chvíľach, keď ťa premáha úzkosť, depresia a osamelosť. S Božou pomocou naozaj nemusíš byť o nič ustarostený. O nič ustarostení je jednou z najobľúbenejších kníh Maxa Lucada. Mnohým ľuďom už pomohla znížiť mieru úzkosti a stresu v živote. Maxovi záleží na deťoch a mládeži, preto vytvoril verziu tejto povzbudivej knihy aj pre mladších čitateľov.
Na stiahnutie
8,90 €

Kniha našich nepominuteľných životov


Po malej ortodoxnej židovskej obci v istom mestečku zostala jediná pamiatka: zápisnica. Možno ako dôkaz toho, že minulosť nezmizne bez stopy. Ožíva vďaka nej aj Jakub Laub, nekompromisný a tvrdo brániaci svoj svetonázor a svoje presvedčenie. Ortodoxný žid, ktorý má tajomstvo a veľké trápenie. Zradila ho jediná dcéra. Nepochopiteľne. Neodpustiteľne. Jakub je zvyknutý zaťať päste a biť sa za svoje miesto pod slnkom, denne sa pričiňuje o to, aby židovstvo nezaniklo v záplave iných náboženstiev a národov. Vždy bol dôsledný v dodržiavaní všetkých príkazov a zachovávaní tradícií pre ďalšie generácie. No okrem Tóry sú aj knihy malé. Nie sú v nich zákony, ale naše životy. Každý z nás si píše knihu svojho života, ktorú Boh uchováva vo svojej obrovskej knižnici. Kto však bude pokračovať v tej Jakubovej?
Na stiahnutie
5,00 €

Příprava na manželství


„Ten, kdo žije dlouho v manželství, ví, že bez odpuštění to nejde. Jinak by se z manželství stala permanentní válka... Anebo nebezpečné a nepříjemné odcizování se, kdy se už jeden na druhého nezlobí, ale ani neodpouští, nedělají si nic vyloženě zlého, ale dobrého také ne. Na druhou stranu: překonané těžkosti, překonané rozbroje, smíření po hádkách jsou cennými stavebními kameny vztahu. Zkušenost, že lze překonat to, co se snažilo dvojici rozdělovat, je velkou pomocí při každé další roztržce. Odpuštění v manželství není jen užitečná a praktická věc, ale také jeden z důležitých prvků, kterými se tento vztah dále buduje.“ Příprava na manželství z pera P. Aleše Opatrného se nabízela po mnoho let jako pomůcka pražského Pastoračního střediska a posloužila již bezpočtu snoubenců a manželských párů. Ani po letech neztratila svou aktuálnost, proto autor na základě svých zkušeností z pastorace text upravil a doplnil, takže vychází poprvé v knižní podobě.
Na stiahnutie
7,40 €

dostupné aj ako:

Kázání na hoře


Tzv. Kázání na hoře, obsažené v 5.-7. kapitole Matoušova evangelia, bylo v dějinách interpretováno různě. Jeho doslovné chápání bylo v protikladu ke kompromisnímu výkladu v křesťanské praxi, či bylo interpretováno jako učení pro výjimečné skupiny adresátů, např. mnichy a mnišky, případně jako líčení stavu, který teprve nastane. Petr Beneš se v rozhovoru s Petrem Vaďurou snaží ukázat, že se tento text týká každodenního života a staví nás před aktuální otázky, jako je nenásilí či bezpodmínečné odpuštění.
Na stiahnutie
15,64 €

Člověk má věřit celým tělem


Hlava, ústa, oči, uši, ruce, nohy a srdce. Na zdraví těchto sedmi částí našeho těla závisí kvalita našeho života i život sám. Každá z nich přitom nese svůj přesný význam v anatomickém slovníku i jasný smysl v biblickém textu. O sedmi částech lidského těla vzniklo nejvíce přísloví, poučení i aforismů… Max Kašparů dokládá, že tělo a duše, tělesný a duchovní život, tvoří jeden neoddělitelný a vzájemně provázaný celek. Úvahy zakončené biblickým citátem dokazují, že máme věřit opravdu celým tělem. Hlavou, protože víra má být rozumná. Ústy, protože jimi hovoříme s Kristem a o Kristu. Očima a ušima, protože jen skrze ně vidíme znamení doby a slyšíme hlas potřebných. Skrze naše ruce je naše víra činorodá. Pohyb našich nohou zajišťuje, že neustrneme na místě. Díky srdci je pak naše víra laskavá, a ne studená. Vychutnejte si úvahy o víře, do níž je zapojen celý člověk!
Na stiahnutie
6,70 €

Z múdrosti otcov


Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.
Na stiahnutie
3,90 €

Víra královny Alžběty II.


Sbírka nejpoutavějších výroků královny Alžběty II. o víře čerpá z jejích každoročních vánočních poselství i z velikonočního poselství o covidové uzávěře v roce 2020. Je rozčleněna do deseti oddílů podle klíčových témat: osoba Ježíše Krista; služba a podpora; mír a dobrá vůle; víra a naděje; světlo a život; pravda a odvaha; láska; péče a soucit; odpuštění a smíření; úcta a tolerance. Kristův život a učení byl pro královnu vždy inspirací a oporou: „Ježíš vztahoval ruce v lásce, přijetí a uzdravení, stal se vzorem smíření a odpuštění. Jeho příklad mě naučil, že mám respektovat a vážit si všech lidí…“ Boží láska je určena všem, nikdo není mimo její dosah, ani ti, které většina společnosti odsouvá na okraj. Ježíš je středem a hlavním důvodem radosti křesťanů, ale víru je třeba vyjadřovat skutky. „Jádrem křesťanské víry je odpuštění, které dokáže uzdravit rozvrácené rodiny, obnovit přátelství a usmířit rozdělená společenství,“ zdůrazňuje královna Alžběta II.
Na stiahnutie
7,40 €

Z múdrosti otcov


Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.
Na stiahnutie
3,90 €

Ako počuť Boha


Na ničom nezáleží viac ako na tom, aby sme sa naučili rozoznávať autentický Boží hlas, ale len málo vecí v živote je náchylnejších na klam, klam a priame zneužívanie. Keď sa život rozpadá a my potrebujeme Božiu útechu; vo chvíľach spoločenského nepokoja, keď potrebujeme jeho jasnosť; čeliť impozantným rozhodnutiam, keď potrebujeme jeho vedenie; túžiac po hlbšej viere, keď potrebujeme, aby Boh niečo povedal, čokoľvek, aby sa monológ, ktorý nazývame modlitba, zmenil na skutočný rozhovor. Pete Greig, ktorý sa vo svojich predchádzajúcich bestselleroch zaoberal témou Keď Boh mlčí a Ako sa modliť, je späť, aby priniesol múdrosť a vedenie k jednému z najpálčivejších a najzamotanejších aspektov univerzálnej kresťanskej skúsenosti – Ako počuť Boha.
Na stiahnutie
12,90 €

Doba Ježíše Nazaretského


Kniha přináší vhled do prostředí a okolností, v nichž žil a působil Ježíš Nazaretský. Je věnována nejen konkrétní historické, náboženské, sociální a politické problematice spojené s Ježíšovým narozením, působením, smrtí a zmrtvýchvstáním, ale poskytuje i širší pohled na předchozí a následné dění. V pěti rozsáhlých částech může čtenář sledovat události a okolnosti, které mu napomohou lépe pochopit, k jakým změnám a nábožensko-společenským proměnám v 1. stol. n. l. v souvislosti s Ježíšem a jeho hnutím docházelo. Dobře známé antické dějiny kniha ukazuje ve vztahu k osudu tehdy málo známého proroka a učitele, jehož násilná smrt vzápětí začala měnit dějiny. Zároveň může sloužit jako zdroj informací pro ty, kdo chtějí lépe rozumět novozákonním textům jakožto textům, které vycházely z konkrétní historické zkušenosti.
Na stiahnutie
10,00 €

dostupné aj ako:

Homílie 3


Homílie na nedele a sviatky.
Na stiahnutie
9,90 €

Homílie 2


Homílie na nedele a sviatky.
Na stiahnutie
9,90 €

V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.