! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Náboženstvo strana 23 z 45

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Nyelveken szólás


Kenneth E. Hagin a Nyelveken szólás - Pünkösdön túl c. könyvében világosan és közérthetően fejti ki, mit is jelent a nyelveken szólás. Ehhez a Szentírás üzenetét használja és elképesztő bizonyságokat oszt meg saját imaéletéből és más elismert szolgálók élettörténetéből.Hagin először egyenesen a felházba kalauzol bennünket: ahol a 120 tanítvány pünkösd napján erőteljes módon töltekezett be Szent Szellemmel. Aztán a szerző a pünkösdön túl egészen az Atya trónja elé vezeti az olvasót - abba a világba, ahová a Szent Szellem segítségével léphetünk be, és amit a neki alárendelt emberek fedezhetnek föl nyelveken szólás által.E szellemi kaland során Hagin kitér a nyelvek ajándékával kapcsolatos kritikákra és téveszmékre is, valamint kifejti e karizma igei működését és céljait. Levezeti, miként alkalmazhatjuk ezt a csodálatos szellemi ajándékot, hogy Isten tökéletes akaratát valósíthassuk meg az életünkre nézve.A nyelveken szólás részletes tanítása az alábbi kérdésekre is választ ad:- Vajon mindenki szólhat nyelveken?- Isten ajándéka vagy a Sátán trükkje a nyelvek karizmája?- Ha Jézus nem szólt nyelveken, nekünk miért kell?- Megszűnt-e a nyelveken szólás az apostolok után?- Szimplán más emberi nyelveken beszélünk vagy többről van szó?- Ha hangosan imádkozunk, az nagyobb erőt mozgósít?- Milyen a hívő élet nyelveken szólás nélkül?
Na stiahnutie
9,83 €

Jóéjtpuszi


Jézus sosem gördeszkázott volna a kicsinyekkel. Vagy mégis?Istennek annyi dolga van, meghalni sem ér rá. Vagy mégis? És pont énértem?Akarunk moldvai zenére táncolni a Szentháromsággal? Vagy kitekerni a kegyelmeket Isten kezéből, ahogy az ovis küzd a kismotorért?Lackfi János „jóéjtpuszijai” tűzzel, szenvedéllyel szólnak a hitről, és szédítő száguldásra invitálnak Isten kalandparkjában. "Elemien őszinte, teljes valónkat felforgató, izgalmasan sokféle, csípősen friss korképet, semmitől vissza nem riadó rákérdezést és szembesítést tart a kezében a jóra bátor olvasó. Kíméletlen és kedves, lényeglátó és vicces, provokatív és játékos, fájdalmas és gyönyörű könyv ez – csak egyvalami nincs benne: kétségbeesés." - Szabó T. Anna "Mennyire sokat jelentett gyerekként az a pillanat lefekvéskor, amikor apa odahajolt, elrendezgette rajtunk a takarót, fejünk alatt a párnát, és még mondott egy mondatot, amin aztán gondolkodhattunk elalvásig! Lackfi János az itt olvasható szövegeken keresztül a közösségi médiában emberek tízezreinek adott bátorítást, derűt, gondolkodnivalót." - Hodász András "Nem ismerek senkit, aki ilyen elegánsan és ennyi szeretettel tudna páros lábbal beleszállni a vallásos sztereotípiáinkba, melyek elválasztanak minket az élő Istentől." - Bolyki László
Na stiahnutie
11,25 €

dostupné aj ako:

Születés


Egy gyermek érkezése csodálatos esemény. Egy ember újjászületése Krisztusban pedig örök ér­vényű alkalom. Ez a kis könyv a születés, a keresztség és az újjászületés mély, bibliai értelmét és összefüggéseit tárja az olvasó elé. Mit jelent egy új emberi élet? Milyen támogatást nyújthat a  nevelésben a keresztény közösség? Hogyan segíthetik a szülők gyermekük lelki növekedését, hogy az újjászületést is megtapasztalhassa, és megtalálja új identitását Krisztusban? A Találkozás Istennel sorozat azt a kérdést járja körül, hogy miként lehet a születés, a házasság és a halál eseményei által megérteni Isten szándékát az életünkkel.
Na stiahnutie
3,94 €

Halál


Kultúránk szinte egyáltalán nem hajlandó elfogadni a földi lét elkerülhetetlen végességét, és hatalmas erőket összpontosít az elmúlás elleni küzdelemre. De Jézus legyőzte a halált. Mit ígér számunkra a keresztény hit, ha szerettünket vesztettük el, vagy saját közelgő halálunkkal nézünk szembe? Erre válaszol Timothy Keller könyve, melynek végén az elmúlás feletti személyes elmélkedésre lehetőséget adó bibliai szakaszokat olvashatunk. A Találkozás Istennel sorozat azt a kérdést járja körül, hogy miként lehet a születés, a házasság és a halál eseményei által megérteni Isten szándékát az életünkkel.
Na stiahnutie
3,94 €

Dios Maravilloso


Dios maravilloso: es la gloria de los reyes buscar los secretos de la tierra y adquirir los misterios del reino de Dios. Toda la tierra está llena de su gloria, y toda la creación grita su nombre en alabanza y adoración. Dios maravilloso está lleno de poesía y alabanza para motivar tu fe con una colección de pensamientos. Como dijo el salmista, mi lengua es la de un escritor listo que atribuye grandeza a mi rey.
Na stiahnutie
3,61 €

Hitvita, história, szellemi örökség


A kötet a Széchenyi-díjas (2018) művelődéstörténész legfrissebb tanulmányainak gyűjteménye. Az írások a 16-18. századra fókuszálva adnak átfogó képet a kor magyarországi – és kisebb részben közép-európai – művelődéséről, vallás- és egyháztörténetéről, emlékezetkultúrájáról, politikai eszmevilágáról.
Na stiahnutie
5,32 €

How To Pray


A real manual on prayer, its importance and necessity in the Christian life. Written by a leading Christian leaders of the twentieth century.A book that will bring growth and knowledge about prayer and invite him to live with greater intimacy with God.
Na stiahnutie
1,71 €

Recover Your Losses By The Power Of God


This book is written to quicken your mortal body, stair up your spirit, and encourage you to stand to your feet and recover all that Satan and his cohorts have stolen from you. You can’t afford to allow the Devil to retain the things he has stolen from you and continue stealing from you. There is a popular saying that; “every day is for the thief, but one day is for the owner.” I don’t know how long the enemy has been stealing from you; it is time to recover and reclaim your losses.Many people lose one thing or the other every day because Satan steals every day. As God gives us daily benefits, so Satan gives us daily problems. Unfortunately, the majority of these set of people who had lost great riches and virtues to Satan, are making little or no effort to recover their belongings from the Devil.In John 10:10 Jesus said;”The thief does not come except to steal, and kill, and destroy”Many people are conversant with this scripture, yet they ignore this divine alarm. In this scripture, Jesus informed us that Satan is a thief and he comes to steal. It is the nature of Satan to steal. If he succeeds in stealing, it becomes easier for him to kill and destroy. This menace of Satan and his cohorts have reduced the potency of the virtues which God deposited in the lives of His people, and also render the destiny of many people useless. Satan has robbed many people of their salvation, gifts, talents, marriages, jobs, businesses, properties, and even their lives.There are certain facts about a thief you should know;1) A thief comes without notification.2) A thief comes to rob you of your goods and belongings.3) A thief can do anything to get what he wants, even if it means killing someone.4) A thief is cruel and wicked.5) A thief sees stealing as a business and not an act of evil.6) A thief comes each time he noticed that something good has come into someone`s life.7) A thief is not mindful of your loss. He is mindful of his gain. Etc.These ungodly characteristics of a thief should call for your attention, and also awaken you into realizing the damages the Devil might have done in the lives of many people, and the destruction he may still cause if you slumber in sleep and merry in relaxation without praying down the mighty hand of God to put an end to these evil operations of the Devil. You must be mindful of whatever the Devil has stolen from you and quickly seek for recovery through divine intervention. In the same John 10:10 where Jesus informed us about evil plans of the Devil against us, Jesus also told us what He (Jesus) has come to do for us;”I have come that they may have life, and that they may have it more abundantly”Satan came to steal, but Jesus came to recover and restore. Do you want to recover your losses? Then read this book meditatively and pray the prayers in it, and it will amaz
Na stiahnutie
3,04 €

Gondolatok János evangliumához


János evangéliuma filozófiai értékű mű. Ennek megfelelően a Gondolatok is az. Heidegger nyomán az egzisztálást, az Igét helyezi a középpontba.
Na stiahnutie
2,82 €

Márta evangéliuma


A ?Márták köztünk élnek. Arról lehet őket megismerni, hogy láthatatlanok. De ott vannak, amikor vissza kell varrni egy leszakadt gombot, kezük nyomán kerül friss virág az asztalra, és ők simítják el a konfliktusokat. Odaadásuk nélkül semmi nem működik jól, mert náluk az ember előrébb való, mint az eszme. Így volt ez már a bibliai időkben is. Jézus és tanítványai élelmezéséről és elszállásolásáról nem Mária és Lázár, hanem testvérük, Márta gondoskodott. Ő is szívesen hallgatta volna a tanításokat, de akkor mindenki éhesen maradt volna. Márta – akárhogy is hívják – Márta marad, mert minden korban szeretjük kisírni magunkat valakinek a vállán. A regény egyik szála a bibliai Márta története, amely összefonódik egy negyvenpluszos nőével a szomszédból. Ő az, akinél mindenkit sikeresebbnek látunk. „Csak” feleség, anyuka, barátnő, családösszetartó, kertész, szakácsnő, és persze még munkahelye is van. Meg titkai. Történetét és közös életük történetét a férjének meséli, a férfinak, akivel évtizedek óta együtt él. Mészöly Ágnes könyve a megelevenedett élet, annak minden fájdalmával, örömével, könnyeivel és nevetésével.
Na stiahnutie
8,91 €

Mennybéli mesék


A katolikus egyház szentjei köré számtalan legenda épült csodatételeikrol. A szentté avatás egyik feltétele éppen az, hogy bizonyíthatóan csodát vitt véghez az illeto. A szentek bizonyított csodái és a róluk szóló legendák a mese és a valóság vékony határán billegnek, kételkedhetünk bennük, de el is hihetjük, hogy megtörténtek. A legendák ettol még élnek… bennünk, vagy rajtunk kívül, tolünk függetlenül. A kötetben szereplo történetek viszont egyértelmuen mesék. Vannak olyanok köztük, amelyek egy-egy létezo legendára épülnek, de olyanok is, amelyek teljes egészében a szerzo fantáziájának szülöttei. Nem kell elhinni oket. Emiatt nincs okunk kételkedni sem bennük. Ami azonban mindegyikben vitathatatlanul azonos és eredeti, az a mesékben megjeleno Szentek által képviselt, szereteten alapuló, keresztény szellemiség. A Mennybéli mesék célja, eme szellemiség magjának elvetése a gyermekszívekben. Tartalom: Szent Piroska köpönyege Árpádházi Szent Margit és a mókus Szent Balázs szamara Szent Bálint fája Nursiai Szent Benedek és a szita Szent József saruja Szent Márk és a galambok Lourdes-i szent Bernadett korsója Szent Flórián az árvízben Szent Vitus megpróbáltatásai Szent Anna csodatévo diói Szent Ilona és a keresztek Szent Máté áldása Szent Rozália és az ördög A segíto Szent Teréz Assisi Szent Ferenc macskája Szent Erzsébet rózsái Alexandriai Szent Katalin Miklós püspök és a fagombok Szent Borbála tüze
Na stiahnutie
1,55 €

Ne add fel, míg nem győztél!


Marilyn Hickey hosszú és mozgalmas életútja során tanúja volt az elmúlt 60 év legjelentősebb, világszerte meghatározó eseményeinek és mozgalmainak. A történelemnek nemcsak szemtanúja, de maga is kulcsszereplője. Például aktívan részt vett a karizmatikus megújulási mozgalomban, és ő volt az első, aki nőként számos keresztény vezetői pozíciót töltött be, illetve szolgálni kezdett a multimédia területén.Könyvében első alkalommal meséli el magával ragadó történetét. Arra kér, hogy tartsunk vele, amint felidézi az általa megtapasztalt csodákat, természetfeletti eseményeket,és hihetetlen utazásait a világ legveszélyesebb és legsötétebb részeire, ahová azért utazott el, hogy Jézus Krisztus szeretetét közvetítse az emberek számára.Marilyn őszintén, lelkesen és közvetlen hangon osztja meg velünk azokat a folyamatokat és eseményeket, amelyeket Isten arra használt, hogy formálja, alakítsa és betöltse szívét az Isten Igéje és a nemzetek iránti szeretettel. Elámulhatunk az Istentől kapott kitartásán és rugalmasságán, valamint a más kultúrák iránti szeretetének mélysége láttán. Tanúi lehetünk, milyen sokféleképpen nyitott ajtókat Isten számára, hogy olyan nemzetekkel is megismertesse az evangéliumot, melyeket másképpen talán nem lehetett volna elérni. Marilyn élete valóban arra inspirál, hogy ne add fel, míg nem győztél!
Na stiahnutie
9,83 €

Le Roi ressuscité


Les chefs religieux se frottent les mains et sourient. Leur plan pervers pour faire condamner Yeshua a fonctionné. Ce fameux maître de Galilée disparaitra bientôt. Mais ils ignorent qu’ils font partie du plan incroyable de Dieu pour sauver le peuple du Messie. Il sortira bientôt de son tombeau… et le monde ne sera plus jamais le meme ! Agrémenté d’illustrations en couleur et de Vérité biblique, Le Roi ressuscité fait partie de la série d’aventures bibliques de Bible Pathway Adventures. Si vos enfants aiment les épopées captivantes et les Israélites courageux, alors ils adoreront cette série d’aventures bibliques de Bible Pathway Adventures. La recherche de la Vérité est plus sage que les traditions. Défenseurs de la Foi SERIES : Bien avant les Avengers et la Justice League, voici les super-héros ORIGINELS. Découvrez-les et inspirez-vous de ce qui fait vraiment un héros : une croyance ferme en ce qu’est le bien et en la véritable foi. Suivez l’histoire incroyable et réelle de ces etres choisis par Dieu.
Na stiahnutie
2,53 €

How He Loves Me!


There are three kinds of knowledge. The knowledge of the world, the knowledge of Scripture and the knowledge of God! The worthiest of these is the knowledge of God. Indeed, I count everything as loss because of the surpassing worth of knowing Christ Jesus my Lord. (Philippians 3:8) Everything depends on this, including whether to gain eternal life or not (Joh. 17:3). I want to know God, not just simply to have the knowledge of Scripture. However, I didn’t really know God much although I was well versed in Scripture. I was always sorry and discontented about this. Then, recently, Bobby Conner, a world-renowned prophet, prophesied to me as follows.   “You will continue to write many books. Next time, you will be writing a book about God’s glory and beauty. The revelation of God’s glory and beauty will be downloaded unto you. So, you will write about His glory and beauty.” [re-phrased]   I’ve written over thirty books so far. However, a book dealing with the glory and beauty of God is a different matter. I had wanted to write a book on this subject from a long time ago. However, I couldn’t do so because I knew God only a little. So, when I was listening to the prophecy, I doubted, thinking ‘Will such a thing really happen? Will this be really possible?’ Then, on the week when I received the prophecy from Bobby Conner, I indeed learned many things about God. It got started as I read Roland Buck’s book, Angels on Assignment, and the knowledge of God came upon me throughout the time of Bobby Conner’s conferences. I felt compelled by the Holy Spirit to preach and publish a book with this, repeatedly and very strongly. So, I have written a book which is this one. Thus, please read this book very carefully and make sure to digest it. Then, all of you, like me, will be transformed to ones who really love the Lord, from ones who desire to love the Lord.
Na stiahnutie
3,98 €

Rahmi Oruc Güvenc


I consider it an obligation to write a book about my benefactor after His physical departure from this world.This book is in English; it has certain sections updated so it does not follow the Turkish version textually but they are along the same line. If you like reading New Age books like the Castenadas and the Lobsang Rampas, this book is for you. If you are a musician you will also find sections that may interest you. Asst. Prof. Rahmi Oruc Guvenc was known as a musician and a Master of Music-Sufism connections in the West. In this book, you will find a concise rendition of his teachings, works, and endeavors.Enjoy the read! ”...but this book is about Oruc Bey. If thisbook attracts attention and if there is demand, I would very much liketo write about my apprenticeship with him. But my aim in this book isto outline the life and works of Rahmi Oruc Guvenc and provide insightinto his teachings. I have no wish to crowd the book with details like dates,places, and names.”
Na stiahnutie
13,46 €

Embracing God in the Right Perspective with the Right Foundation of Faith in Him


Knowledge without God is not the Truth. Only Truth leads us to the meaning of life as the power of life is in God. God is the everlasting Truth. Faith without understanding of Faith is an unfinished work in Faith. Each and everyone of us needs to discover our true identity of who we are before we could truly inherit the fullness of life as we desire to live a life filled with gifts in fullest measure of Peace, Love and Joy in our hearts now and forevermore.  The objective of this Book is not to put down any religious beliefs, teachings, laws and practices we embrace. Its intention is to discover who we are in the spiritual realm and how our identity relates to God, who is our Creator and Master of this universe, and how this Father and Child relationship gives us freedom of Peace, which is the ultimate goal in humanity with an assured destiny of eternal life in the kingdom of God. God loves you. Jesus loves you. Amen. Each and every living soul in the history of mankind is a child of God. You shall know the truth and the truth shall set you free. Blood and flesh do not inherit the kingdom of God. Conquering Jerusalem is likened to men's attempts to attain divinity and righteousness with the might and knowledge of the flesh. Such repeated feats as recorded throughout the history of mankind would never bring down the kingdom of God from heaven to earth. Our Heavenly Father is a God of Peace, Love and Harmony. He is not a God of War, Hatred and Division. Misguided beliefs and biblical misinterpretations through religious laws of men in the flesh had inflected countless and senseless innocent bloodsheds upon mankind. Walking with faith in the flesh is knowledge. Walking with faith in the spirit is truth. All men shall be born again of the Word of God which is full of truth and grace, to fully embrace God and live eternally in His divine Truth and Spirit. The Word of God is embedded in all men as each man is born with a given measure of faith in the Word of God.  I humbly express this Book as the priceless companion guide in studying the Word of God that shall bring forth healing to all souls throughout the nations on earth. All glory be unto our Father God. This Book shall serve as good text material for interfaith dialogue. It is the preordained duty of believers in Christ to share the Gospel of Light to members of other beliefs with understanding and love. This Book contains end times prophecy. The future middle eastern war is coming soon! The return of Chris is a certainty. Amen. Hope this Book would bring forth abundance of insightful revelations and joyful enlightenment in your heart and soul. Be very blessed within His presence of gracious embrace and enjoy reading it. In Christ and through Christ, we all live again. God bless. Jesus loves all of you. Amen!
Na stiahnutie
12,16 €

A hűség útja


„…a ?szerető ember keresi szeretett Istenét, de még ennél is jobban keresi a szeretett Isten azt, aki keresi őt. […] Ez a könyv a hűség útját tárja fel, amelyen felfedezzük és elmondhatjuk, amit az Énekek éneke főszereplője mond: -Én a kedvesemé vagyok, s a kedvesem az enyém- (6,3) A hűség útja e két vágynak a találkozása.” A mindenki által Montyként ismert, hivatalos nevén Geoffrey Bernard Williams a dél-amerikai – akkor még angol gyarmat – Guyanában született 1944-ben. A kanadai jezsuita provincia tagja, jelenleg Torontóban él, a Regis College-ban lelkiségteológiát tanít. Szakterülete a kortárs kultúra megnyilvánulása a spiritualitásban, továbbá a Szent Ignác-i lelkigyakorlatok és a lelkivezetés. Világszerte tart lelkiségi műhelyeket, híresek a mozifilmekre épülő Szent Ignác-i lelkigyakorlatai. Többször járt Magyarországon. Egyszer arra a kérdésre válaszolva, hogy ki a jó lelkivezető, el-elgondolkodva ezt mondta: „A mélyen megsebzett ember… Mert ő már nem tud bezárulni sem Isten, sem az emberek előtt.” Monty épp ilyen ember. Művészi hajlammal megáldott, rendkívül érzékeny jezsuita szerzetes, aki sokat szenvedett, és aki Isten, ember és az egész teremtett világ felé nyitott.
Na stiahnutie
7,61 €

Együttérzés


Az együttérzés nem szánalom; ez utóbbi néha a leereszkedő viselkedés jele lehet. Az együttérzés kölcsönösséget feltételez, amelynek révén felismerhetjük a másokban rejlő „szentet”. Emellett az együttérzés nem ér véget az érzések szintjén, hanem túlmutat a szenvedés enyhítése vagy az öröm megünneplése felé. Ez a keresztények és különösen is a keresztény segítők feladata, akik nyíltan vállalják, hogy másokkal „együttérezve” kívánnak embertársaik útitársaivá szegődni. Néha azonban elbizonytalanodunk, és nem leljük annak módját, hogyan tehetnénk ezt a lehető legjobban. Akik segítőbeszélgetéssel foglalkoznak, nem kész tudással „születnek”. Még azok is, akiknek természetes adottságuk volt erre a mesterségre, sokat tanulhatnak a különféle kommunikációs modellekből, hogy abban segítsék a hozzájuk fordulókat, találják meg maguk az adott probléma megoldását, bízva abban, hogy – a legtöbb esetben – az ehhez szükséges erővel is rendelkeznek.
Na stiahnutie
4,51 €

A Csoda-dosszié


Valóban létezik-e a csodatévő Isten, akinek a keze nyomát megtaláljuk a természetfeletti eseményeken a régmúlttól kezdve egészen napjainkig? Megtörténhet-e, hogy beavatkozik ma a mi életünkbe is? Vajon a csodákba vetett hit tévedésben, félreértésben, csalásban, legendákban, ábrándokban vagy a placebohatásban gyökerezik-e – vagy a valóságban? És mi a helyzet azokkal a csodákkal, amelyek nem történnek meg? Lee Strobel amerikai újságíró, a Jézus-dosszié szerzője ismét beutazza az országot, hogy neves tudósokkal beszélgetve utánajárjon, lehetséges-e meggyőző dossziét összeállítani a csodák mellett szóló érvekből. A nyomozás az egyik legismertebb szkeptikussal készült interjúval kezdődik, majd tudományos kutatások, megdöbbentő beszámolók és megmagyarázhatatlan események egész sora kerül terítékre – hiszen ha racionális dolog csodákban hinni, akkor a mellettük szóló érveknek ki kell állniuk a próbát. A végső döntés az olvasóra vár.
Na stiahnutie
8,79 €

V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.