! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Náboženstvo strana 3 z 45

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Príbeh štvrtého mudrca


Poznáte dobre príbeh o troch mudrcoch z Východu a o tom, ako putovali z ďaleka, aby položili svoje dary ku kolíske jaslí v Betleheme. No počuli ste niekedy príbeh o štvrtom mudrcovi, ktorý tiež videl vychádzať hviezdu a vydal sa za ňou, ale k malému Ježiškovi so svojimi bratmi neprišiel? Aké bolo jeho putovanie? Nádherný príbeh o hľadaní a ceste za Ježišom je v tlači takmer nepretržite už od svojho prvého vydania v roku 1895 a stal sa námetom niekoľkých adaptácií.
Na stiahnutie
1,10 €

Príbehy lásky v Biblii


Biblia je plná príbehov o láske. Biblická myšlienka lásky je však oveľa väčšia, než si dokážeme predstaviť. Láska je podstatou celej Biblie. Od momentu, keď Adam vyhlásil Evu za „telo z môjho tela“, cez obetavú lásku Jozefa k Márii a hlboké priateľstvo Dávida a Jonatána až po hojnú a nikdy sa nemeniacu Božiu lásku: samotná Biblia je jeden veľký príbeh lásky. Zároveň však nanovo definuje spôsob, akým by sme podľa novodobého sveta mali o láske premýšľať. Biblia odhaľuje viac než len krásu zamilovanosti a bolesť zlomených sŕdc. Vo Svätom písme vidíme krásny Boží plán pre manželské partnerstvo. Sme svedkami priateľstiev, ktoré prekračujú všetky hranice. Sledujeme, ako rodiny prechádzajú rôznymi životnými obdobiami. Náš vzorový príklad pre všetky tieto situácie je tá najhlbšia, najtrvácnejšia a najzákladnejšia láska, akú možno poznať: bezpodmienečná láska Boha k svojmu ľudu. V knihe Príbehy lásky v Biblii autorka Shannon Bream vyvodzuje ponaučenia z biblických ľúbostných vzťahov, priateľstiev a rodín – tých dobrých, ale aj zlých. Objasňuje, ako sa Božia láska často veľmi líši od našej lásky, prevracajúc naruby naše predpoklady o živote, vzťahoch a o sebe navzájom. Príbehy lásky v Biblii nám pripomínajú, že bez ohľadu na to, kde sa ocitneme, neochvejná Božia láska nám bude stále oporou a nasmeruje nás. Tieto pohľady do biblických vzťahov vás povznesú, povzbudia a odhalia nové rozmery najdôležitejšej kresťanskej povinnosti: milovať Boha a svojho blížneho.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

K Jezuliatku so svätožiarou


Nitriansky biskup Viliam Judák prichádza so štvrtou sériou adventných zamyslení, ktoré sa odvíjajú od postáv svätcov v adventných a vianočných dňoch. Životopisné črty svätých a blahoslavených dopĺňajú príbehy a legendy z rôznych krajín, ktoré čitateľa pozývajú na prežívanie hlbokej atmosféry Adventu a Vianoc.
Na stiahnutie
12,00 €

Na ceste k Jezuliatku


Nitriansky biskup Viliam Judák (* 1957) nás prostredníctvom textov v tejto knižočke srdečne pozýva premieňať svoj čas a spájať sa s prameňom radosti v spomienke na radostiplný príbeh, ktorý sa začal narodením Krista. Po úspešných publikáciách Jezuliatko prichádza (2018), Jezuliatko opäť prichádza (2019), Jezuliatko medzi nami (2020) a K Jezuliatku so svätožiarou (2022) ponúka piatu sériu pútavých vianočných príbehov a zamyslení, ktoré čitateľa pozývajú na hlboké prežívanie atmosféry Adventu a Vianoc.
Na stiahnutie
6,00 €

dostupné aj ako:

Jeden Pán, jeden Duch, jedno telo


Kniha Jeden Pán, jeden Duch, jedno telo od Mons. Petra Hockena ponúka hlboké teologické pohľady na jednotu Cirkvi a význam Ducha Svätého v spojení veriacich. Mons. Peter Hocken, historik a teológ obnovy v Duchu Svätom, v tomto diele ponúka systematický a hlboký pohľad na prúd milosti, ktorý Boh zosiela naprieč cirkvami. Prvá časť poteší najmä tých, ktorí sa s charizmatickou obnovou stretajú, ale potrebujú jasnejšie uchopiť teologický základ a his-torické súvislosti. V druhej časti knihy sa autor zameriava na svoj hlavný cieľ: ukázať, že táto milosť je vo svojom základe ekumenická a akým spôsobom kladie výzvy všetkým cirkvám, aby ich unikátnym spôsobom, ktorý nepochádza od človeka, privádzala k jednote.
Na stiahnutie
12,90 €

Jezuliatko opäť prichádza


Po mimoriadne úspešnej publikácii Jezuliatko prichádza, ktorú nitriansky biskup Viliam Judák (* 1957) pripravil na Advent a Vianoce 2018, prichádza s nezávislým pokračovaním adventných a vianočných príbehov s názvom Jezuliatko opäť prichádza. V prvej časti knihy pozýva na Putovanie adventným a vianočným časom ponúka čitateľovi každodenné meditácie od prvého adventného dňa až do 12. januára. Druhá časť Pri jasličkách prináša prekrásne vianočné príbehy, ktoré čitateľa jemne vtiahnu do tajuplnej a čarovnej atmosféry Vianoc.
Na stiahnutie
12,00 €

dostupné aj ako:

Odkrývanie Ježišových mien


Objavte v tomto advente novú radosť Čo keby ste sa počas tohto adventu nenáhlili za vidinou dokonalých Vianoc, ale prežívali radosť zo svojho Vykupiteľa? Hoci vieme, že Vianoce sú v prvom rade o Ježišovom narodení, predsa často venujeme viac pozornosti povinnostiam súvisiacim so sviatkami než oslave toho najväčšieho Daru. Autorka knihy Odkrývanie Ježišových mien nás pozýva pripraviť si srdce na oslavu Pánovho narodenia rozjímaním nad menami, ktorými Ježiša označuje Biblia. Napríklad: * Vzkriesenie a Život * Kráľ kráľov * Svetlo sveta * Božie Slovo * Alfa a Omega * Pravý Vinič * Dobrý pastier * Muž bolestí * Baránok Boží Nech vo vás odkrývanie Ježišových mien vyvolá radosť a bázeň, aby ste pri jasličkách mohli z hĺbky srdca zaspievať: „Poďme sa pokloniť Pánovi!“ Obsahuje nápady na rodinné adventné aktivity.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Modlitby maminek


Je v dnešní době ještě vůbec potřeba se modlit? To si pište, že jo! Modlitba je rozhovorem. Modlitba je osobní audiencí se samotným Bohem. Tento soubor modliteb může maminkám pomoci hledat slova a vkládat je do modliteb jak za sebe, tak za své děti, a to v těch nejrůznějších situacích, obdobích i pocitech. Modlitba maminek dokáže provázet jejich děti i tam, kam mateřské objetí nedosáhne. A tímto vyslaným objetím se mohou i samy maminky nechat obejmout Bohem.
Na stiahnutie
8,28 €

Cyrilometodějský kalendář 2024


Dělal šperk pro anglickou královnu, kříž pro papeže Jana Pavla II., kopii Svatováclavské koruny či Sedlecké monstrance. Nový Cyrilometodějský kalendář přibližuje tvorbu šperkaře, klenotníka a malíře Jiřího Urbana. Kterých 12 filmů byste měli vidět? Svůj osobní tip nabídne filmový kritik Lukáš Jirsa. Spisovatel Miloš Doležal vám představí nejen 12 lidí, kteří ho v životě obohatili, ale přidá své nové básně či portrét Jana Čepa. Za životem Dany Němcové se ohlédne Ladislav Heryán. Amerického písničkáře Bruce Springsteena připomene portrét „Poslední dělnický básník“. Dvojí svět biblisty a náčelníka beduínských kmenů zachytil Tomáš Petráček. Nahlédneme do života na severokorejském venkově, ale i do poválečného Japonska. Do ticha kláštera zamíříme s opatem Domem Samuelem a naopak na dramatický útěk za hranice vzpomene teolog Karel Skalický. Kalendář dále připomíná nedožitá výročí Bedřicha Fučíka, Franze Kafky, G. K. Chestertona, Josefa Škvoreckého, Jana Zábrany, Karla Kryla, Bohumily Grögerové či Ivana Diviše, ale i Leonarda Cohena. Připomene také nelehký osud dvou kardinálů – Štěpána Trochty a Františka Tomáška. Ze známých českých autorů nebude dále chybět Aleš Palán, Zdeněk Jančařík, Marek Vácha, Pavel Kosatík a Josef Kroutvor.
Na stiahnutie
8,15 €

Cesta asketikov


V našej farnosti je už tradíciou, že na začiatku Veľkého pôstu je daná výzva k osvojeniu si alebo prehĺbeniu rôznych asketických cvičení. V roku 2019 sme sa zamerali na duchovné alebo skôr asketické čítanie. Podnet prišiel od jedného farníka, ktorý ma oslovil s nápadom darovať do každej rodiny knihu, ktorá by ponúkla základné kroky pre budovanie duchovného života. Spýtal sa, akú knihu by som odporúčal s tým, že náklady na zakúpenie knihy berie na seba. Bez váhania som odporúčal knižku od Tita Colliandra Cesta asketikov. Svojím rozsahom sa hodila na obdobie Veľkého pôstu a zároveň je hutným úvodom do východnej kresťanskej duchovnej tradície. Zároveň cena umožňovala, aby knižka bola darovaná každému členovi našej farnosti.             Nasledujúce roky ukázali, že to bola dobrá voľba. V duchovných rozhovoroch a počas sviatostí zmierenia som mohol vybadať silnú inšpiráciu poučení, ktoré táto kniha obsahuje. A pre mnohých to znamenalo prehodnotenie svojho vnímania duchovného života. O rok neskôr sa táto kniha použila pri celoročnej duchovnej formácií stredoškolákov.             Tito Colliander (1904 – 1989) sa narodil v Petrohrade, ale väčšinu svojho života prežil v Helsinkách vo Fínsku. Bol hlboko veriacim laikom, ktorý štúdiom svätých otcov nadobudol hlboké poznanie o zákonitostiach duchovného života. Aj keď napísal viacero kníh, predsa najviac je známy knihou Cesta asketikov, v ktorej ponúka vynikajúci výber z diel svätých otcov a jednoduchým komentárom poukazuje na praktické použitie ich múdrosti v živote. Cesta asketikov je tak vynikajúcim zdrojom pre denné zamyslenia, duchovné sprevádzanie a oživenie kresťanského života.             Chcel by som sa poďakovať pánovi Michalovi Medňanskému za pomoc pri získaní práv na preklad a publikáciu tejto knihy.             Dúfam, že čítanie tohto diela vám prinesie rovnaké duchovné ovocie, ktoré mám možnosť vidieť v našej farnosti.
Na stiahnutie
4,90 €

Z múdrosti otcov – December


Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.
Na stiahnutie
3,90 €

dostupné aj ako:

Z múdrosti otcov – November


Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.
Na stiahnutie
3,90 €

dostupné aj ako:

Boží láska v akci


„Láska v akci je mi nejdražší. Pro tento druh lásky čerpáme sílu z modlitby. To je skutečná láska a za tento druh činnosti obětujeme život. Nelze projevovat Boží lásku k lidem, aniž bychom byli v láskyplné službě druhým.“ (Matka Tereza, 28. března 1978) Unikátní, dosud nezveřejněné texty Matky Terezy o Boží lásce, duchovním a tělesném milosrdenství – o tom, jak převádět lásku do živých skutků. Světice z Kalkaty byla skromnou ženou víry i živou ikonou Božího milosrdenství, projevovaného vůči všem, nezávisle na jejich postavení či vzdělání. „Její srdce bylo veliké jako srdce samotného Boha, plné lásky, citu, soucitu a milosrdenství,“ říká o ní její nástupkyně sestra Nirmala. „V jejím srdci nacházeli láskyplné přijetí úplně všichni, protože ona v každém viděla tvář svého Milovaného – Ježíše.“ Vlastní slova Matky Terezy, povzbuzení jednotlivcům, rodinám, bohatým i chudým na celém světě doplňují úvahy jejích spolupracovnic a aktuální otázky k zamyšlení. Autentická poselství světice z Kalkaty připravil s pečlivostí sobě vlastní Brian Kolodiejchuk, editor její soukromé korespondence Pojď, buď Mým světlem a Novény s Matkou Terezou.
Na stiahnutie
16,50 €

Putovanie k zázraku Veľkej noci


Pôstne obdobie je ideálnym časom na zamyslenie sa nad hodnotou ľudského smerovania. Knižná novinka od nitrianskeho biskupa Viliama Judáka (* 1957) Putovanie k zázraku Veľkej noci je návodom na prežitie týchto dní s radosťou a otvoreným srdcom pre Ježiša. Kniha má dve časti. Každú kapitolu prvej časti s názvom Kalendárium tvorí jeden deň. Začína sa Popolcovou stredou a končí Veľkonočnou nedeľou. V každom dni nájdeme odkazy na state zo Svätého písma, o ktorých môže čitateľ meditovať, a originálnym spôsobom poňatý text, v ktorom sa dozvieme mnoho užitočného o jednotlivých pôstnych a veľkonočných dňoch. Druhú časť s názvom Veľkonoční ľudia tvoria zaujímavosti o postavách, ktoré zohrali svoj väčší či menší význam pri udalostiach Veľkej noci. Autor na ne v mnohých prípadoch pozerá iným ako tradičným uhlom pohľadu, ktorý ponúka inšpiráciu k zaujatiu vlastného postoja a nabáda čitateľa nahradiť tradičné kritické myslenie milosrdným a láskavým prístupom.
Na stiahnutie
12,00 €

dostupné aj ako:

Moja modlitebná kniha


Útla, praktická knižočka. Moja modlitebná kniha obsahuje takmer dve stovky modlitieb, ktoré zozbieral a ďalšie podľa benediktínskej spirituality vytvoril benediktínsky mních, filozof a obľúbený nemecký spisovateľ Anselm Grün (*1945). Modlitby sú zoradené tematicky – od známych žalmov a modlitby chvál cez obľúbené modlitby svätcov a významných osobností, po krátke modlitby počas všedného dňa, v práci, vo voľnom čase i večer; modlitby vhodné pre rodiny s deťmi; modlitby počas rôznych období roka; v situáciách radosti i utrpenia až po modlitby požehnania rodičov, manželov, Áronovo požehnanie a ďalšie. Modlitba pre svätého Benedikta znamenala odovzdať všetko do Božích rúk – seba samého, ľudí a skutočnosti tohto sveta –, aby sme tak mohli pochopiť, že sa pre nás môže všetko stať požehnaním a že my sami sme požehnaním pre ľudí. Publikácia sviežim, súčasným jazykom pozýva do intímneho vzťahu s Bohom, s ktorým nevyhnutne potrebujeme kráčať neustále, nie iba vo sviatočný deň.
Na stiahnutie
10,50 €

Rabínka v zácviku


„Jmenuju se Kamila a rozhodla jsem se stát první českou rabínkou.“ Jak dojde k tomu, že se žena bez židovských kořenů rozhodne konvertovat? Kamila Kopřivová alias Rabínka v zácviku vás provede nejen vlastním příběhem, ale také všemi podstatnými aspekty judaismu. A připravte se, že si posvítí i na ty neortodoxní – třeba na židovský feminismus. Součástí jejího vyprávění je i představení liturgického roku nebo významných židovských žen, které se nesmazatelně zapsaly do dějin. Šalom alejchem!
Na stiahnutie
13,19 €

Srdce nám hovorí o Bohu


Rozlišovanie je umenie. Umenie, ktoré bolo možno príliš dlho zabudnuté alebo vnímané viac ako nepríjemnosť než ako niečo esenciálne pre náš život. Ale nad toto umenie niet lepšieho, ak chceme skutočne čeliť našej ľudskej podstate, našej potrebe stať sa pravými mužmi a ženami, ktorí sa naplno realizujú, a hlavne, ktorí sú si plne vedomí toho, čím sú a čím by chceli byť. Rozlišovanie však nie je umením, ktoré vykonávame sami. Uskutočňujeme ho spolu s tými, ktorí nás na našej ceste sprevádzajú. Ocitáme sa na púti. To nie je len cesta našich dnešných súčasníkov, ale aj ľudu, ktorý prichádza z diaľky a do ktorého patríme, či už z ľudského hľadiska, či po stránke viery. Táto knižka nie je len zbierkou katechéz pápeža Františka na túto tému, ale aj prechádzaním iných jeho textov. Každý z nás tak dostáva možnosť uvedomiť si svoje osobné smerovanie i putovanie celého ľudu vo svetle Slova. Nakoniec, ako zdôrazňuje vo svojom úvode editor Giacomo Costa, „kniha sa končí svedectvom: pápež František sám hovorí, ako objavil rozlišovanie a začal ‚kráčať touto cestou‘ bez toho, aby sa už vrátil späť. Praktizovanie rozlišovania sa má stať životným príbehom a pápež František nás vyzýva, aby sme sa nezastavili len pri počúvaní jeho skúsenosti, ale aby sme sa sami vybrali na cestu a získali vlastnú skúsenosť.“
Na stiahnutie
9,79 €

Kresťanstvo: nezrovnalosti a temné stránky


Ak ste jedným z množstva ľudí, ktorí majú pochybnosti ohľadom niektorých udalostí v histórii kresťanstva, odpovede na svoje otázky nájdete v tejto knihe. Kto a kedy napísal Evanjeliá? Boli iba štyri alebo ich bolo viac? A ak ich bolo viac, kto a kedy rozhodol o tom, že v Biblii sú iba štyri? Akým spôsobom sa Biblia prepisovala v prvých storočiach nášho letopočtu? Kto ju prepisoval? Je pravda, že v najstaršej zachovanej Biblii, v Sinajskom kódexe zo 4. storočia, objavili vedci až neuveriteľných 35.000 (!) úprav? A je pravda že Evanjelium podľa Marka sa v Sinajskom kódexe končí tým, že ženy po ukrižovani Ježiša Krista objavili prázdny hrob, vypočuli si anjelskú postavu, ktorá im oznámila, že Ježiš vstal z mŕtvych a požiadal ich, aby túto správu oznámili Petrovi a ostatným účeníkom, avšak oni si to ponechali pre seba? Citát z Evanjelia podľa Marka (Sinajský kódex): „Potom vyšli von a utekali preč od hrobu, trasúce sa v údive, nepovedali nikomu nič, pretože mali strach.“ Naozaj takto končí Markovo Evajelium v nastaršej Biblii na svete? Žiadne Kristovo zjavenie sa učeníkom, žiadny dôkaz o vzkriesení, žiadny dôkaz o Kristovom božstve? Kedy vzniklo turínske plátno? Naozaj v ňom bol Ježiš Kristus uložený v hrobe? Aký je názor odborníkov na zázraky v Lurdoch a vo Fatime? Koľko obetí má na svedomí kresťanstvo? Toto je len malá ukážka z množstva tém, ktoré vysvetľuje táto kniha.
Na stiahnutie
9,99 €

Pomoc z neba


Keď si nebudete vedieť rady so životom, pamätajte, že máte Pomoc z neba. Životné náklady stúpajú. Hodnoty úspor klesajú. S manželstvom to ide dolu vodou. V práci je to na nevydržanie. Stres raketovo stúpa. Skrátka je toho na vás priveľa. Ale čo ak je tu pomoc? Niekto, kto bude kráčať s vami, viesť vás a niesť vaše bremená? A čo ak vám túto pomoc zoslalo samo nebo? Nie je to niekto ako my, kto sa rýchlo unaví. Je to nebeský pomocník, neobmedzený našimi obmedzeniami, ktorému nikdy nedôjdu sily a vždy je nám nablízku. Máte záujem o jeho pomoc? Ak áno, mám pre vás dobrú správu: Duch Svätý je medzi nami. On je našou pomocou z neba. Životom už nemusíte kráčať sami. Svoje bremená už nemusíte niesť vlastnou silou. Začnite sa tešiť z prítomnosti Ducha Svätého a vychutnávajte si energický život, ktorý vám ponúka. Boh chce, aby ste v sebe mali oživujúcu silu Ducha Svätého. Duch Svätý sa v Biblii spomína viac než stokrát. Ježiš o ňom hovorí viac ako o cirkvi, manželstve, peniazoch či budúcnosti. Poznáte ho? V knihe Pomoc z neba vám Max Lucado ukáže: – ako sa priblížiť k Bohu a mať radostnejší život plný sily Ducha Svätého, – kto je Duch Svätý a ako vám môže pomôcť, – ako zložiť svoje bremená na Ducha, aby ste našli opravdivý pokoj a odpočinok, – a ako objaviť vaše jedinečné dary a poslanie v Božom kráľovstve. Kniha Pomoc z neba nám pripomína, že náš Dobrý pastier nás nielen kŕmi, ale aj vedie. Nielenže nás napomína, no i usmerňuje. Drží nás na správnej ceste a, čo je najlepšie, Ducha Svätého poveril úlohou viesť nás kľukatými cestami života.
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:


V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.