! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Encyklopédie pre deti a mládež - ostatné strana 10 z 12

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Velká kniha mladého technika


Bavte se a poznávejte pozoruhodný svět techniky! Velká kniha mladého technika přináší spoustu zajímavostí ze světa strojů a přístrojů, pohledů do jejich historie i aktuálních žhavých novinek. Na své si přijdou příznivci mechanismů na všechny možné způsoby, kteří vyzkoušejí své konstruktérské schopnosti při výrobě funkčních modelů. Obrázkové testy proklepnou technický cit budoucích inženýrů. Knihu úspěšného autora Radka Chajdy musí mít ve své knihovničce nejen každý nadějný mladý technik, ale potěší i odrostlejší technické nadšence.
Na stiahnutie
13,68 €

Taháky


Blíží se písemka z dějáku a jste dutí jako pařez? Pak jsou tu pro vás naše Taháky. Všechny důležité výpisky a data na formátu A6, aby se daly vytisknout a schovat před zraky učitele nebo nahrát do mobilu a nenápadně během písemky zobrazit. Vždy jedna stránka na jedno téma z učebnice. Ke každému tématu je pak pro těch pár, které to zajímá, i krátké shrnutí toho, co má z daného tématu cenu si zapamatovat. Obvykle toho není moc.
Na stiahnutie
1,50 €

Miért zöld a takony?


A világhírű szerző körülbelül húsz tudományos népszerűsítő könyvet írt kisgyerekeknek és kamaszoknak – többségük bestseller lett. Van-e a pókoknak fülük? Miért zöld a takony? Pukiznak-e a nyulak? Milyen nagy az univerzum? Miért ragadós az ásítás? A vicces rajzokkal és meglepő tényekkel teli könyv ezeknél még sokkal hihetetlenebb furcsaságokra is választ ad. Kiderül például, lehetséges-e az időutazás, miért nem látunk élesen a víz alatt, miért nincsenek háromlábú állatok, a cápák és a tigrisek szerint milyen íze van az embernek, kifogy-e valaha az elektromosság, és még rengeteg izgalmas dolog a minket körülvevő világról. Egy cseppet sem fogsz unatkozni.
Na stiahnutie
3,36 €

dostupné aj ako:

Öt tornacsuka a Pannon Csillagdában


Az 5 tornacsuka mesés gyerek útikönyve a Balaton-felvidékre kalauzolja ifjú olvasóit. Ebben a mesében elhagyjuk egy kicsit a Földet, egy igazi csillagász vezetésével. Mert a Balaton több, mint fürdőruha, sokkal inkább tornacsuka. Tartsatok velünk, kalandra fel!
Na stiahnutie
1,01 €

Öt tornacsuka Salföldön


Az 5 tornacsuka mesés gyerek útikönyve a Balaton-felvidékre kalauzolja ifjú olvasóit. Ebben a mesében köveken egyensúlyozunk. lovaskocsira pattanunk és állatokkal ismerkedünk. Mert a Balaton több, mint fürdőruha, sokkal inkább tornacsuka. Tartsatok velünk, kalandra fel!
Na stiahnutie
1,01 €

Öt tornacsuka a Tapolcai-tavasbarlangban


Az 5 tornacsuka mesés gyerek útikönyve a Balaton-felvidékre kalauzolja ifjú olvasóit. Ebben a mesében barlangba bújunk, környezetet védünk és evezőt is ragadunk. Mert a Balaton több, mint fürdőruha, sokkal inkább tornacsuka. Tartsatok velünk, kalandra fel!
Na stiahnutie
1,01 €

Öt tornacsuka a Hegyestűn


Az 5 tornacsuka mesés gyerek útikönyve a Balaton-felvidékre kalauzolja ifjú olvasóit. Ebben a mesében megismerhetitek egy kialudt vulkán titkait. Mert a Balaton több, mint fürdőruha, sokkal inkább tornacsuka. Tartsatok velünk, kalandra fel!
Na stiahnutie
0,90 €

Öt tornacsuka a Levendula Házban


Az 5 tornacsuka mesés gyerek útikönyve a Balaton-felvidékre kalauzolja ifjú olvasóit. Ebben a mesében lilába borul minden és a végén még ürgét is találunk. Mert a Balaton több, mint fürdőruha, sokkal inkább tornacsuka. Tartsatok velünk, kalandra fel!
Na stiahnutie
1,01 €

Vynálezy


Víte, že některé druhy rakoviny jsou přenosné prostřednictvím virů? Nebo že v Čechách můžete na jednu rozhlednu vyjet autem? Varoval vás někdo, že při pití přímo z plechovky se můžete nakazit smrtelnou leptospirózou? Podrobnosti se dozvíte ve čtvrté knížce Jana Žáka, který ukazuje, že člověk může za svůj život vytvořit něco pro celou společnost, a přitom zároveň přinést radost a uspokojení i sobě. Jednou z možností jsou malé vynálezy, které postrčí vývoj kupředu alespoň o kousek. Vynález nemusí být zrovna světoborný, stačí malý nápad, který potěší. Tato kníha osloví technicky založené jedince, kteří mají chuť něco vytvořit, a inspiruje vás, jak vést své děti od malička k přemýšlení a k tvůrčímu přístupu k problémům. Již dávno známé pohádky na dobrou noc doplní originálním vyprávěním o zatím nikde nepublikovaných „vynálezech“ malého klučiny.
Na stiahnutie
3,69 €

Omniscript


V této ojedinělé publikaci je systematicky podán přehled 110 nejdůležitějších písem světa. Každé písmo má svojí kapitolu, z nichž každá obsahuje historii, přehlednou tabulku znaků, rysy písma a jeho použití v jazycích. V knize jsou obsažena jak písma v současnosti používaná, tak písma vymřelá, magická a nerozluštěná. Kniha vznikala více než deset let, během nichž autor procestoval celý svět při cestě za těmi nejneobvyklejšími a mnohdy téměř zapomenutými písmy. Publikace vás zavede od arménské abecedy ke keltskému oghamu, od Gurmukhí k mayským hieroglyfům, od Abecedy mágů až k nikdy nerozluštěnému písmu indiánského kmene Kipu. Prozradí vám, podle jaké logiky se vytvářejí čínské znaky nebo jak přepsat česká slova foneticky tak, aby je jazykovědec z kterékoliv části světa přečetl správně. Je to publikace, jež vám dá možnost prostudovat každý ze střípků úžasné mozaiky lidské tvořivosti ve světě písma.
Na stiahnutie
5,90 €

Nick és Tesla szuper kiborg kütyükesztyűje


VIGYÁZAT! A könyvben egy villogó, szirénázó, hangrögzítésre is képes kütyükesztyűről olvashatsz, amelyet otthon te magad is elkészíthetsz! Einstein ámokfutásba kezd! Darwin elveszíti a fejét! A Félhold-öbölben található tudományos múzeumban teljes a felfordulás, mert a történelem legnagyobb tudósainak robotmásai mindent romba döntöttek. A 11 éves ikerpár, Nick és Tesla Holt – mellesleg amatőr feltalálók- próbálnak rájönni a káoszt kiváltó okokra, amelyben segítségükre lesz legutóbbi kreálmányuk, egy szuper kiborg kesztyű, amelyre mindenféle kütyüket csatlakoztatnak. Kövesd őket nyomozásuk során, és aztán a könyvben található rajzos leírások alapján te is megalkothatod saját kütyükesztyűdet, amely egyszerre négy elképesztő funkcióval rendelkezik. LED jelzőlámpa és vészriasztó, de hangrögzítésre és titkos üzenetek leleplezésére is képes.
Na stiahnutie
4,96 €

dostupné aj ako:

Nick és Tesla veszélyes laboratóriuma


Nick és Tesla ikertestvérek, akik élnek-halnak a tudományért, az elektronikáért, és bizony sűrűn bajba keverednek. Amikor szüleik Kaliforniába küldik őket, hogy Newt bácsikájuknál töltsék a nyarat, felfedezik, hogy új szomszédságuk mennyi meglepetést rejteget. Az utca végén elhagyatott ház áll, ahol feltűnik egy titokzatos lány az emeleti ablakban, őket pedig egy ijesztő, fekete terepjáró követi mindenhová. Nick és Tesla meg akarja oldani a rejtélyt, no meg féltik a bőrüket is, ezért a házukban fellelhető tárgyakból mindenféle védelmi szerkentyűket készítenek. Leírásuk megtalálható a könyvben is. Szórakoztató olvasmány és tudományos kísérletek együtt!
Na stiahnutie
4,51 €

dostupné aj ako:

Gondoltad volna? - Tuti tények és totális tévhitek


Gondoltad volna? Mindenki tudja, hogy a Mount Everest a legmagasabb hegy a Földön, és hogy egy nap 24 órából áll. Nos, valójában mindenki téved! Ez a könyv ilyen, és ehhez hasonló tévhiteket oszlat el, és megdöbbentő tényeket tár fel: kiderül például, hogy az aranyhal memóriája kifejezetten jó, az űrben is működik a gravitáció, és hogy valójában miért csóválják a farkukat a kutyák.
Na stiahnutie
5,83 €

dostupné aj ako:

Řešené testy ke zkouškám na víceletá gymnázia


Titul Řešené testy ke zkouškám na víceletá gymnázia je určen pro všechny žáky, kteří se chtějí připravit k přijímacím zkouškám na výběrová gymnázia. Publikace obsahuje testy z českého jazyka, matematiky, všeobecných znalostí a jejich řešení. Testy jsou vhodné k práci ve třídě i doma.
Na stiahnutie
5,00 €

A test... ahogy még sosem láttad


Kísérlet − Számold meg a szívverésedet!  Nincs szükség jól felszerelt kórházra ahhoz, hogy megfigyelhesd a szívverésedet. Próbáld ki ezt: 1. Végy egy apró, borsószemnyi gyurmadarabot, egy stopperórát és egy gyufát. Szúrd bele a gyufát a gyurmába. 2. Lazítsd el a karodat, a kezedet pedig fektesd az előtted lévő asztal lapjára, tenyérrel felfelé. A gyurmadarabot tapaszd a csuklód belsejére, a hüvelykujjad töve alá. 3. Láthatod, ahogy a gyufaszál meg-megrándul az alatta lévő ér lüktetésének ütemére. Ha nem mozog, akkor szedd le a gyurmadarabot, és próbáld kissé jobbra vagy balra csúsztatni. Megvan? Remek. 4. Most fogd a stopperórát és állítsd 1percre, és számold meg, hányszor rándul meg a gyufaszál egy perc alatt. Ha nincsen stopperórád, kérd meg az egyik barátodat, hogy mérje az időt normál órával: te csak a gyufaszál mozgását, azaz a szívverésedet számold, míg a barátod arra ügyeljen, hogy mikor telik le a perc. 5. Hány szívverést számoltál? Egy felnőtt átlagos szívverése percenként 60−80, a gyereké pedig 80−100. 6. Most távolítsd el a gyurmát, és 2 percig végezz intenzív testgyakorlatokat. Csinálhatsz fekvőtámaszokat, felüléseket, ugrálhatsz, futhatsz egy helyben – bármi megteszi. Csak csináld 2 teljes percig. 7. Rakd vissza a gyurmadarabot és a gyufát a kezedre, és számold meg újra, hányszor ver a szíved 1 perc alatt. 8. Mennyivel nőtt meg a pulzusszámod? Hasonlítsd össze a saját eredményedet a barátaidéval, és alakítsatok ki rangsort a testgyakorlatok után kapott eredményeitekkel. A nyertes, azaz a legfittebb az lesz, aki a legalacsonyabb pontszámot érte el!   A könyv vidám, párbeszédes formában, vagány illusztrációk kíséretében ismerteti meg olvasóját az emberi test működésének legalapvetőbb részeivel.   Glenn Murphy első, Why is Snot Green? (Miért zöld a takony?) című könyvét a londoni Science Museum munkatársaként írta meg. Azóta körülbelül húsz tudományt népszerűsítő könyvet írt kisgyereknek és kamaszoknak – köztük a How Loud Can You Burp? (Milyen hangosan tudsz böfögni?) és a Space – The Whole Whizz-Bang Story (Az űr – A teljes kozmikus sztori) című bestsellereket.
Na stiahnutie
4,20 €

dostupné aj ako:

A titkos ügynökök összecsapása


Nick és Tesla sikeresen elbánt egy emberrabló bandával, és legyőzött egy robothadsereget. Ezek után tényleg rájuk férne egy kis pihenés! Ám egy pillanatra sem lélegezhetnek fel, mert máris kezdetét veszi a következő rejtélyes ügy: az ikrek rájönnek, hogy egy kém férkőzött közéjük, aki szeretett (és kissé őrült) Newt bácsikájuk házában próbál megkaparintani valami nagyon titkos dolgot. Vajon ki lehet a kém? Talán Newt bácsi új gyakornoka? Vagy a kértevőírtó-cég embere? Esetleg a két takarítónő? Vagy valaki egészen más? Ahhoz, hogy lebuktassák a titokzatos titkosügynököt, Nicknek és Teslának muszáj egy csomó trükköt bevetnie. Ezért aztán nekilátnak, és kódtárcsákat, ujjlenyomatrögzítő port, kémkamerát és a betörő-riasztót készítenek. A legjobb az egészben, hogy ha követed a könyvben található leírásokat, Te magad is megépítheted ezeket a szenzációs szerkentyűket! Szórakoztató olvasmány és tudományos alkalmazások együtt!
Na stiahnutie
4,96 €

dostupné aj ako:

Krajiny českého středověku


Vnímání prostoru a krajiny je jedním ze základních rysů lidského myšlení, jeho podoba se ale v různých kulturách a časových obdobích liší. Mnohovrstevnaté téma souvisí s kosmografií stejně jako s každodenním setkáváním lidí s krajinou. Specifické nazírání se projevuje v tvorbě filozofických a teologických konceptů, ve způsobu orientace v krajině i v podobách jejího popisu, ať už s uměleckým, nebo praktickým záměrem. Autor se v knize zaměřuje na období 12.-14. století v prostoru českých zemí. Vedle odrazu dobových filozofických konceptů v různých druzích textů sleduje zvláště vnímání tří krajinných typů - lesa, vodních toků a hor. V druhé části se věnuje způsobům orientace v krajině a lokalizace jednotlivých míst v terénu. Ve svém celku kniha Krajiny českého středověku zachycuje výrazný posun myšlenkového konceptu od světa staré zemědělské společnosti po zrod moderního pojetí, jehož stopy jsou patrné již v pozůstatcích textů z vrcholného středověku. 
Na stiahnutie
7,10 €

dostupné aj ako:

Afrikai nap


Az Afrikai nap: Afrikáról gyerekeknek. Kicsit többet próbál közölni annál, mint hogy Afrikában meleg van, és ott élnek a zsiráfok. Beszél a maláriáról, a dzsudzsu (wudu) mágiáról, szerelemről, szeretetről, szegénységről - gazdagságról. Rímjeiben többek között megjelenik az afrikai hordozókendő, a yamgyökér, az utak forgalma, a gyakori áramszünetek, vallás, a többnejűség, az erdők irtása, a zene, a tánc, az afrikai életöröm, optimizmus. De tartogat néhány játékos állatos versikét illetve mondókát is. Szeretném, ha ez a könyv ahhoz is hozzájárulna, hogy az én kapucsínó gyerekeim és egyre növekvő számú társaik otthonosabban érezhessék magukat Magyarországon. A kötet az után született, hogy lányunkat 3 hétre kivittük Nigériába a férjem családjához, és decemberben a mínusz tíz fokból egyszerre csak belecsöppentünk a lagosi forróságba, és mindenki minket bámult...
Na stiahnutie
2,79 €

A nyelvtanulás művészetéről


Kedvcsinálónak íródott e könyv mindazok számára, akik idegen nyelv tanulására vagy tanítására adják a fejüket. Hogyan lesz hatékony a nyelvtanulás és nyelvtanítás? Milyen nyelvtanulási módszerek léteznek? Miért művészet a nyelvtanulás?         A könyvből ötleteket meríthetünk egyéni nyelvtanulási stílusunk felépítéséhez és a nyelvtanulási stratégiánkhoz. A hatékony nyelvtanulás csodamódszere nem létezik.  De igen is lehet öröm a nyelvtanulás. Ezekről a nyelvtanulási és nyelvtanítási módszerekről szól a könyv. Miért ne menne könnyebben a nyelvtanulás, ha teszem azt, kedvenc regényünket olvassuk, vagy kedvenc filmünket nézzük meg az idegen nyelven? Részletesen olvashatunk LOMB KATÓ nyelvtanulási módszeréről, aki 5 nyelven szinkrontolmács volt, és további 12 nyelvvel is kereste a kenyerét.     Továbbá a nyelvtanulásban átélt kudarc- és sikerélményeiről mesél VEKERDY TAMÁS, VUJITY TVRTKO, HABSBURG GYÖRGY, és SAM BETTS. A második részben megismerkedhetünk a nyelvtanulás holisztikus vagy humanisztikus módszereivel, a játékos nyelvtanulással, nyelvi játékokkal és részletesebben a Waldorf-iskola nyelvtanítási módszerével.   
Na stiahnutie
3,58 €