Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Éjjeli menedékhely


Az Éjjeli menedékhely Gorkij leghíresebb, a világ minden nagyobb színházában játszott színműve a tőkés társadalom aljára sodródott emberek sorsát tárja fel páratlan emberábrázoló és megelevenítő erővel. Alakjainak vergődő-megnyugvó hullámzásából két hang szól hozzánk, a kapitalizmus kíméletlen kritikája, a kapitalizmusé, mely korai vagy kései formációjában is az emberek nagy tömegét rántja le a „fenékre”, de kihalljuk belőle a humanizmus hitét is, melynek legfőbb tartalma: az ember felszabadíthatja magát mindenféle elnyomás alól.
Na stiahnutie
2,79 €

Aggyisten Biri!


A ?kötet  Gárdonyinak az első világháború idején és közvetlenül halála előtt írott kisregényeit tartalmazza. Keletkezési sorrendben: Aggyisten, Biri!, A kürt, Leánynézőben, Ki-ki a párjával. Az Aggyisten, Biri! az írói pályafutás utolsó szakaszának talán legsikerültebb kisregénye. A gyűlöletből szerelemmé változó érzésnek, tehát egy bonyolult lelki folyamatnak reális rajza, s amellett társadalmi vonatkozású mondanivalója (az Amerikába kivándorolt magyarok helyzete) is figyelemre méltó. A kürt: egy érdekes és legyőzhetetlennek bizonyuló boldog-boldogtalan szerelmi kapcsolatnak, a Leánynézőben pedig egy vak muzsikus ébredő és beteljesülő szerelmének vonzó és meggyőző története. A kötet utolsó regénye: Ki-ki a párjával egy férfiaktól gyanakodva idegenkedő, beteg leány egyetlen szerelmének elégikus, költői képe. Mind a négy kisregény a szerelemről szól, de mind a négy más-másféle szerelemről, s az író gazdag költőiséggel és emberismerettel, művészi módon variálja az „örök témát”, s teszi egyetlenné valamennyi történetében.
Na stiahnutie
1,07 €

A Gonosz asszisztense


Evie Sage-nek el kell tartania gyengélkedő családját, ezért elengedhetetlen, hogy munkát találjon. Amikor a balsors összehozza Rennedawn leghírhedtebb gonosztevőjével, aki ráadásul állást is kínál neki, azonnal elfogadja. Persze egyetlen munka sem tökéletes, de nehezíti a helyzetet, ha az ember egy hangyányit belezúg a félelmetes, temperamentumos és tagadhatatlanul dögös főnökébe. Amikor már kezdene hozzászokni a mennyezetről lelógó, levágott fejekhez és a talpa alá keveredő kóbor szemgolyók nyálkás cuppanásához, Evie gyanút fog, hogy a főhadiszállásukon egy hatalmas patkány bujkál… és nem csak a szó szerinti fajta. Mert Rennedawn királyságában burjánzik a rothadás, és úgy tűnik, hogy valaki képes még a nagybetűs Gonoszt is célba venni, hogy kiiktassa aljas birodalmával együtt. Így hát Evie-nek már nemcsak főnöke iránti nyálcsorgatását kell visszafognia, hanem azt is ki kell derítenie, ki szabotálja a működésüket… valamint gondoskodni róla, hogy az illető garantáltan megfizessen érte. Elvégre jó állást nehéz találni.
Na stiahnutie
13,75 €

A konzervativizmus


„Konzervatívnak lenni egy bizonyos emberi létmód, és a konzervatív habitus az élet minden területén – képzőművészetben, zenében, irodalomban, tudományban, vallásban – megjelenik. Ebben a könyvben a „konzervatív” politikai filozófiával, nem pedig az ugyanezzel a jelzővel illetett politikai tevékenységgel foglalkozom. Az így értelmezett konzervativizmus gazdag forrása a politikai rendről való elmélkedéseknek, és e könyv célja, hogy megmutassa a konzervatív szemlélet mögöttes koherenciáját, illetve védhetőségét. Remélem, hogy olvasóim – akár helyeslik a konzervatív politikát, akár nem – belátják, hogy a konzervatív eszmék mindenképpen érdekesek, és szükséges megismernünk őket, ha érteni akarjuk, kik vagyunk, hol állunk, és miért.” 
Na stiahnutie
9,76 €

#élni_érdemes


 Robert egy nemzetközileg elismert átalakító NLP Coach, motivációs előadó, aki tanulmányait az American University of NLP-n végezte, különös hangsúlyt fektetve a neuro-lingvisztikai programozásra.Az elmúlt években sikeresen segített számos embernek világszerte. Kiemelkedő programja a 8 alkalmas online átváltozás tréning, amely mély átalakulást és személyes fejlődést ígér résztvevőinek. Robert elkötelezettsége és szakértelme garancia a pozitív változásra és a sikeres eredmények elérésére. Könyvében saját életútján keresztül mutatja be, hogyan változtathatod az életedet élni érdemessé!
Na stiahnutie
9,83 €

Jézusfaragó ember


Amikor Nyirő József 1924-ben, az ismeretlenségből előlépve, leteszi a Jézusfaragó ember c. novelláskötetét a magyar olvasóközönség asztalára, nem sejtheti, hogy olyan kötetet tett le e sokat látott „asztalra”, amelyet majdan többen a nyirői életmű csúcsának tartanak… Szokatlan dolog ez, mintha az operaénekes már az első fellépésén kiénekelné a magas C-t. Szokatlan és kényes, mert igaz ugyan, hogy lenyűgözi a közönséget, de egyúttal magasra is teszi a mércét. Hogy az éppen csak megszületett erdélyi magyar irodalom részéről erőteljes felütés volt ez a könyv, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy olyan neves kritikusok méltatják lelkesen és elismerően, mint Németh László vagy Jancsó Béla. A tekintetben is mérföldkő e mű, hogy nyitánya egy olyan sorozatnak, amely rövid időn belül a két világháború közötti magyar irodalom egyik kedvenc témájává avatja a Trianonnal idegen impérium alatt rekedt Székelyföldet és székelységet. „A székelyek emelt elmével járnak. Nem barom mellett baktató parasztok ők, hanem Isten jobbjának árnyékai, kiknek értelme röptében táplálkozik, mint a fecske” – olvashatjuk mindjárt az első oldalon. És valóban, Nyirő székelyei e novellákban nem hétköznapi emberek, hanem mitikus hősök mitikus időben és térben. De a görögök óta tudjuk, hogy a mítoszok hőseinek élete távolról sem fenékig tejfel…  Viszont lebilincselő olvasmány. A javából.
Na stiahnutie
2,79 €

Madéfalvi veszedelem


A Madéfalvi veszedelem igazi „székelyregény”, amely egy magára hagyott népi közösség történelmi sorsának, „szenvedéstörténetének” elbeszélésével hívja fel a figyelmet arra, hogy Erdély maradék magyar karakterének fenntartására és védelme nem képzelhető el a székely közösség védelme nélkül. A regény a székely határőrség szervezésének véres történelmi tragédiáját mutatja be. 1764. január 7-én hajnalban a császári katonaság hihetetlen kíméletlenséggel támadt az álmukból felvert székelyekre, a támadásnak több mint négyszáz halálos áldozata és több mint ezer sebesültje volt, közöttük asszonyok és gyermekek. A kollektív ábrázolás medrében a madéfalvi vérengzés áldozatai mintegy közös személyiséget kapnak, az elszenvedett tragédia nem pusztán sok-sok egyén személyes tragédiája, hanem egy egész népé.
Na stiahnutie
2,79 €

Deveno


Leila, az ország legveszélyesebb maffiavezérének a lánya abban a hitben nőtt fel, hogy az érzések veszélyesek és megbízhatatlanok. Olyan mélyre temette hát magában mindet, hogy elképzelhetetlen számára az, hogy valaki még felébresztheti őket benne.Nathaniel az FBI ügynökeként nyomoz a maffiavezér után. A hajsza során, kockára téve a karrierjét és talán még az életét is, kezességet vállal a bíróságon a lányért, hogy az ő védőőrizetében lehessen a nyomozás ideje alatt.A kényszerű együttlét alatt Nathaniel és Leila egyre többet tud meg egymásról, egymás múltjáról. A nyomozó véleménye napról napra változik, egyre inkább az a benyomása, hogy a könyörtelen szociopataként ismert lánynak talán mégse a valódi arcát látta korábban. És egyre jobban nyomasztja az érzés, hogy miközben az lenne a feladata, hogy börtönbe küldje a maffiavezért, kezd beleszeretni egy bűnözőbe.
Na stiahnutie
11,24 €

Júlia 797 – 798.


Jules Bennett : Két szingli ha találkozik…Aligha létezik ügynök, aki olyan gyakran látogatna el a filmforgatások helyszínére, mint Ian Shaffer. Tudja, hogy itt egyedülálló lehetősége kínálkozik arra, hogy bebizonyíthassa potenciális új ügyfelének, milyen hihetetlenül jó szakember. Aztán mikor először jár a Stony Ridge-i istállóban, szó szerint az ölébe pottyan egy vörös hajú szépség, aki leesett a létráról. Cassie Barringtonnak rögtön megtetszik a vonzó férfi, de tanulva a múltbeli keserű tapasztalataiból, távol akarja tartani magát a „szépfiútól”… Heidi Rice: Őrangyal a hálószobábanConnor Brody gazdag és sikeres férfi, ám nem akar tudomást venni arról, hogy valami hiányzik az életéből. Következetesen kerüli a szerelmet és a felelősségvállalást, mert úgy érzi, gyerekkorában egyszer már csúfosan kudarcot vallott, amikor nem tudta megvédeni a testvéreit. Egy napon különös körülmények között megismerkedik Daisyvel, a szomszédjában lakó csinos, fiatal lánnyal, de sokáig nem ismeri fel, milyen nagy lehetőséget kapott a sorstól…
Na stiahnutie
8,45 €

Romana 787 – 788.


Kartina Cudmore: A szenvedély hevében„Meg kell házasodnom. Azt akarom, hogy a feleségem légy!” Edwin herceg és Kara évek óta a legjobb barátok, de soha nem volt köztük vonzalom. Amikor a férfinak meg kell nősülnie, hogy Monrosa trónjára léphessen, Kara tűnik a legjobb választásnak. Egészen addig, amíg az eljegyzésüket megpecsételő forró csók fel nem rúgja a barátság minden szabályát, és az észszerű megállapodás át nem csap féktelen szenvedélybe… Jessica Hart: Nászút a főnökkelTom Maddison szép karriert futott be, rengeteget dolgozik, és az életben a legfontosabb dolognak a sikert tartja. Amikor menyasszonya közvetlenül az esküvő előtt faképnél hagyja, a látszat megóvása érdekében megkéri a titkárnőjét, hogy kísérje el az előre lefoglalt nászútra. A bájos Imogen nem közömbös a főnöke iránt, ezért rövid habozás után igent mond. A csodálatos trópusi szigeten Tom szép lassan átértékeli eddigi életét…
Na stiahnutie
8,45 €

Az igény szerinti gyermek


A baba, aki igénye szerint szoptatott, altatott és gondozott. Kedves Olvasó, egy olyan könyvet tartasz a kezedben, amilyet még valószínűleg sosem. Ebben a csecsemőközpontú gondozási kézikönyvben nem mondják meg, mit hogyan csinálj. Egy ápolónőből lett édesanya gondolatai, tapasztalatai, vívódásai ezek a sorok, aki nehéz babácskát kapott… Néhol egy kis tudományos pluszinfóval felturbózva, hogy azért ne legyen teljesen lagymatag olvasmány.Ha még nem szültél, vagy éppen az első babádat várod, egész hasznos is lehet. Képet kaphatsz arról, mi várhat rád, hogyan fejlődik a baba, meg hogy miért nem alszik, és miért bőg folyton… Ha már szültél, akkor meg a kíváncsiság vezethet az elolvasás útjára… Hiszen leírom, mit hogyan csináltunk. Kicsit beleshetsz az életünkbe.Hogy miért ez a címe? Mert Boti egy igény szerint szoptatott, igény szerint altatott, igény szerint gondozott baba. Nyugi, én is megfogadtam, hogy nem fogok „igényszerintezni”… Olvasd el, miért tettem mégis.
Na stiahnutie
8,42 €

Tizennyolc Plusz 1.


Párzási ösztöntől vezérelt vérfarkas leszármazottak. Emberek, ám időnként állatként viselkednek. Egy életre választanak párt maguknak, de jobb messzire elkerülni őket. Lena és Dominic mégis a közelükbe merészkedik…Egy távoli jövőben a gépek helyettesítik az embereket. Nem csupán a munkában, de az ágyban is.Abby szexrobotokat tesztel egy olyan embernek, aki maga is úgy viselkedik, mint egy robot.Leonard cégtulajdonos. Ha a fejlődésről van szó, megingathatatlan. Csakhogy találkozik Joellel, aki pont az olyanok ellen harcol, mint ő…Négy történet, négy izgalmas kapcsolat. Hol fülledten erotikus, hol mélyen érzelmes, hol fájón megrendítő, viszont mindegyikben van egy közös: ez pedig a szerelem.
Na stiahnutie
7,01 €

Az elnök


A vietnami dzsungel poklában egy veterán kitalálja élete üzletét, és aztán meg is valósítja. Ezzel két kontinensen is események láncolatát indítja el. A következő harminc évben a világ legkülönbözőbb pontjain úgy ölnek meg embereket, hogy senki sem érti, ki és miért végzett velük.  Mindeközben a brit védelmi minisztérium eltűnt vegyi fegyverek után kutat Skócia lankás dombjai között, és tűvé teszik az óceánt egy nukleáris hulladékot szállító hajó után.  A nyolcvanas években pedig egy borgőzös párizsi éjszakán olyasmi történik bulizó egyetemisták egy csoportjával, ami megváltoztatja az életüket. Miként függnek össze ezek az események?  Vajon mi kapcsolja össze a finn régészt, az amerikai kémelhárítót, a brit tengerészt és a Magyarország köztársasági elnöki székére aspiráló politikust?
Na stiahnutie
9,86 €

Júlia 789 – 790.


Clare Connelly: HasonmásSokan irigylik Leonidas Stathakist, hiszen a világ egyik leggazdagabb embere. Ám ő saját tapasztalatából tudja, hogy a pénz csak helyettesítője annak, ami igazán számít az életben. A számláján lévő milliárdok nem tölthetik be a hiányt, amit a felesége és a kisfia elvesztése okozott. Már a negyedik szilvesztert tölti Amy nélkül, amikor a hotel bárjában felbukkan mellette egy gyönyörű lány. Vörös haja és zöld szeme annyira a feleségére emlékezteti, hogy Leonidas először azt hiszi, érzékcsalódás áldozata lett… Abby Green: Kinél van a labda?Alana kiváló sportújságíró, aki Írország egyik legismertebb rögbijátékosának feleségeként maga is mindig az érdeklődés középpontjában állt. Tragikusan végződő házassága után nem akar újabb kapcsolatot, ám elhatározása veszélybe kerül, mikor a dúsgazdag francia playboy, Pascal Léveque szemet vet rá. Viharos románcuk következtében Alana teherbe esik, ráadásul egy botrányos interjú miatt az állását is elveszíti. Noha Pascal Párizsba hívja, szerelemről és házasságról nem beszél…
Na stiahnutie
8,45 €

Romana 779 – 780.


Louise Fuller: Viharos gyorsasággal„Hogy ki vagyok? A maga lerosszabb rémálma, Miss Fox! Az a férfi vagyok, akire nem hatnak a bájai. Úgyhogy hagyjon fel a szempilla-rebegtetéssel, vonuljon át szépen az egyik vendégszobába, és maradjon is ott!” A sarkkutató Arlo csak egyvalamit szeret: az egyedüllétet. Ezért is olyan dühös, amikor egy expedícióról hazatérve azt látja, hogy egy ismeretlen nő alszik az ágyában. Mielőtt azonban kidobhatná a házából, odakint nagy vihar tör ki. A félreértés tisztázása után, a kényszerű együttlét alatt aztán a férfiban rég elfeledett vágy ébred… Michelle Reid: Életre szóló kötelékTizenhat évesen Louisa egy festői szigeten ismerkedik meg Andreasszal, a görög milliomossal, és hamarosan az övé lesz. Amikor kiderül, hogy várandós, a férfi feleségül veszi. A gyermek korán meghal, és a tragédia árnyékában a házastársak képtelenek tovább együtt élni. Öt évvel később Louisa a szigetre látogat, ahol találkozik a férjével, és ismét fellobban köztük a szenvedély. Vajon elég ennyi, hogy újrakezdjék a közös életüket?
Na stiahnutie
8,45 €

Baránok Boží


„Aj teraz zlezie pomaly ako po konári, rozkolíše sa a skočí, na rovné nohy… A pôjde, kam ho oči povedú…“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,99 €

Áradás


NovaA videóim heti félmilliós nézettséget érnek el már öt éve. Ott vagyok a legjobb száz között.Felismernek vásárlás közben. Tinik, férfiak, vén kéjencek. Látom a szemükben, hogy azon gondolkodnak, honnan ismerős ez a lány...Aztán bevillan nekik...Nincs már bennem gyűlölet. A nevedet is elfelejtettem. Ha akarnám, sem tudnám felidézni egyetlen vonásodat sem. Sodródtam az árral. Nem kapaszkodtam meg a kiálló sziklákban, a segítő kezekben. Hagytam, hogy a sötétség a mélybe húzzon.Aztán jött ő, a fura madár... DanHatalmas víztömegként nyomja a mellkasom a múlt. Hibát követtem el.A lány a szomszédban lakott. Tetszett a mosolya és a laza, fiús stílusa. Fülig belezúgtam, mielőtt lefeküdt velem. Mindent vett a webkamera.Esténként úgy alszom el, hogy elindítom a legelső videót rólad, ezzel növelve a nézettségszámokat. Az internet nem felejt, így nekem sem engedi, hogy valaha kitöröljem a fejemből az első esetlen mozdulatainkat, és a hibákat, amit ellened vétettem. Ha a szemembe nézel, mit látsz?Létezik számunkra bármilyen jövő a mi múltunkkal?Talán más mellett megtalálom...
Na stiahnutie
5,63 €

A magány a garzonban lakik


Kérdések, amelyekért mi felelünkMindenki hazudik magának? – teszi fel a kérdést a szerző kötetének előszavában. A könyvet olvasva hamar ráébredünk, nem a válasz itt a lényeg, hiszen azzal mindenki tisztában van, aki nem hazudik (mindig) magának. A nézőpont a HOGYAN-ra koncentrál, az igazi kérdés pedig a MIÉRT.  „(…) a nagyi imádott öltözködni, divattervező akart lenni, hogy aztán végül egész életében titkárnőként gürizzen. #lifesucks.”-olvasható a kötetnyitó Hessteg című novellában.  Félmondatba sűrítve egy egész élet csalódása. Mi hiányzik ahhoz, hogy valóra váltsa álmait, sikerüljön beváltani önmagának tett ígéreteit, és meg tudjon felelni saját elvárásainak egy európai, 21. századi nő? Milyen okok következtében csúsznak bele a hétköznapok a némaságig elhallgatott, elfojtott elégedetlenségbe és boldogtalanságba? Túl sokat vár el magától az ember? Túl komolyan vesszük magunkat? Vagy épp ellenkezőleg? Mások tökéletesnek hitt életét nézegetjük az Instagramon, bárkivel azonnal kapcsolatba léphetünk az interneten, és magunk köré is könnyedén felépíthetünk egy álomszerűen tökéletes kulisszát, amelynek középpontjában örökké fiatal, mosolygós arcképünk virít. Hogyan alakítja személyiségünket az az identitás, amit magunkról építünk fel az online térben, és milyen mentális elváltozásokat okoznak azok az igények, amelyeknek, úgy érezzük, meg kell felelnünk?  Ezeket a kérdéseket feszegeti az író debütáló kötetében, de a válaszokat nekünk kell kimondanunk. Manger Adrienn történeteiben mind benne vagyunk. Az elhanyagolt gyerek, csalódott szerető, szorongó apa, anya, de még a magányos, alkoholista öreg néni is mi vagyunk. Az emberi sorsok narrátora pedig kimagasló nyelvi és tartalmi érettségről ad számot. Tallér Edina 
Na stiahnutie
8,42 €

A hercegnő és a sárkány


Életet az életért. Vért a tűzért. Elodie Brayford élete nem épp tündérmesébe illő. Egy aprócska, éhínséggel küzdő fejedelemség örökösnőjeként a fiatal lány napjait ügyes-bajos dolgok töltik ki: gondoskodni országa, Inophe népének élelméről, lakhelyéről - avagy épp latrináiról. Élete azonban mesébe illő fordulatot vesz, amikor Aurea titokzatos királyságának trónörököse, Henry királyfi feleségül kéri. A királyi frigy révén Inophe nélkülöző népe részesülhet Aurea bőséges javaiból, Elodie pedig egy csodálatos, varázslattal átitatott földön élhet boldogan, míg meg nem hal jóvágású és kedves hitvese oldalán.Azonban a tündérmesék nem mindig érnek jó véget. Aurea aranyló búzában bővelkedő mezőinek és gyógyító gyümölcsökkel teli erdőségeinek ára van, amit minden egyes nemzedék vérrel vált meg - mégpedig fiatal lányok vérével. Elodie-nak rá kell döbbennie, hogy számára nem adatik meg a boldog élet; ehelyett áldozatként kell szolgálnia új népét, ahogy azt az őt megelőző hercegnők sora tette. Ő viszont nem holmi tehetetlen hercegnő, hanem Inophe szikár, kemény földjének szülöttje, aki nem adja fel harc nélkül. Sorstársai vérbe zárt emlékei segítségével szembeszáll az Aureát rettegésben tartó sárkánnyal. Ám lehet-e bármi esélye egyetlen lánynak a világ legpusztítóbb szörnyetegével és az egész királyság szörnyűséges hagyományaival szemben?
Na stiahnutie
11,62 €