! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Holdbéli Dávid


A Holdbéli Dáviddal, Laczkó Géza regényével most ismerkedhetik meg első ízben a magyar olvasó. Pedig a regény kézirata nem új keletű, s a két évtizede eltávozott Laczkóról szólva már a Magyar Irodalmi Lexikon is utal rá. Miért ez a hosszú, közel negyedszázados kallódás? És mi indokolja, hogy a kéziratban maradt művet egyszerre életre hívjuk, átadjuk az olvasók széles nyilvánosságának, élvezzék fortélyos történését, örvendezzenek fel-felsziporkázó szellemességén, pompásan vágó szatíráján, vagy éppen bosszankodjanak rajta? Ahogy a kallódásnak nem a kegyelet hiánya volt az oka, a közrebocsátás oka sem a kegyelet. Laczkó Géza regénye úttörő könyv. Egy megsejtett irodalmi műfaj, a science-fiction előfutára. Úgy vagy olyasféleképpen, ahogy Karinthy Frigyes néhány fantasztikus írása is az.
Na stiahnutie
2,79 €

Az én falum


  Elbeszélésgyűjtemény alcíme: Egy tanító feljegyzései márciustól decemberig. Falusi életképek igazi Gárdonyi stílusban.
Na stiahnutie
2,48 €

Göre Gábor biró úr könyve


Gárdonyi több alteregóban is írt regényeket, ezek közül Göre Gábor falusi bíró az egyik, a maga régies nyelvezetével.Mindönféle levelei, kalandozásai és tapasztalattyai az Katufrék sógorral, mög az Dubrints sógorral. Az én nótám is benne van ebbe a könyvbe.
Na stiahnutie
1,10 €

Az elszántak


Ellentmondásos időkben, 1943-ban jelenik meg Nyirő József „Az elszántak” című novelláskötete. Az újságíró, publicista szerző kitörő örömmel ünnepli Észak-Erdély Magyarországhoz való visszatérését, a művész, a szépíró viszont mind nagyobb aggodalommal figyeli a háború veszedelmét. Ebben az ugyancsak sajátos helyzetben novellái két érzelmi véglet között hullámzanak, egymás után kerül ki tolla alól a drámai sűrítettségű, balladai tónusú elbeszélés, meg a nem felhőtlenül derűs, inkább könnyes-mosolyos, góbéskodó novella. Nyirő alaptézise, elbeszéléseinek kiindulóhelyzete ezúttal is az, hogy az isten által oly jónak, nemesnek teremtett székelységet a kemény-kérlelhetetlen történelem folytonos megpróbáltatásoknak teszi ki, egy-egy hősének olyan sorscsapásokat kell elszenvednie, amennyit szerencsésebb nemzetek generációk alatt sem élnek át.
Na stiahnutie
2,79 €

Az én népem


A regény laza szerkezetét Botár Béla, a fiatal református lelkész életíve tartja össze. Beiktatásától kezdve követhetjük nyomon az ő és a kisebbségi sorsra jutott székely faluja életét. Az ő mindenütt jelenlévő alakja fogja össze ezt a rengeteget szenvedő, naponta megpróbált népet. Az inuk szakadtáig küszködő barmokat vezető szekeres gazda észre sem veszi, hogy mindenórás felesége a boglya tetején életet ad gyermeküknek; a félholtan beteg kislányt édesanyja a nagykendővel a székhez köti, hogy gyógyulását mímelhesse haragos apja szemében; a Magyarországon végzett orvos, akinek a román állam nem honosította diplomáját csak az éj leple alatt keresheti föl a betegeket, akik a vizsgálat díját amúgy sem tudnák a körorvosnak kifizetni; az öreg székely, aki ökreit adta el fia iskoláztatására, az öngyilkosságba kergeti a gyerekét, mert folyton elbukik a román nyelvvizsgákon. Naponta és minden szereplő életében dráma zajlik a Székelyföldön, miközben a jóvágású román főbíró, Pompelu elcsavarja a falusi életbe belesavanyodó papné fejét, miközben az állását vesztő református tanító megtagadja nemzetét és hitét, hogy álláshoz jusson a román állami iskolában, miközben a tehetetlen falu szeme láttára árvíz sodor el egy házat anyástól, gyermekestől… Az író epizódról epizódra haladva, folyvást egy-egy novellát alkotva fest körképet a román fennhatóság alá került Székelyföld életéről, ugyanakkor azt is bemutatja, a székelyek sem bűntelenek, ahogyan a románságra is jellemző az emberség, az empátia, a nemzeti különbségeken fölülemelkedő szolidaritás: a prahovai román parasztok a maguk halottjaként gyászolják azt az idegen magyar fiút, aki nyelvvizsga kudarcai miatt már-már eszelős kóborlása közben az ő falujukban végez magával. Katartikus hatású olvasmány.
Na stiahnutie
2,79 €

Havasi tragédia


Nyírő József maradandó képekben mutatja be Erdély és a székely nép életét, történetét, hagyományait, észjárását és lelkiségét. A Havasi tragédia nagyrészt az író eddig kötetben meg nem olvasható elbeszéléseinek, publicisztikai írásainak a gyűjteménye. A történetek zöme gyilkos indulatokról, kíméletlen erőszakról, emberi kiszolgáltatottságról, fiatalon elfojtott életekről szól – a történelmi végzettel szüntelenül küzdeni kényszerülő székely nép tragikus életérzését szólaltatja meg. Az író emléke és életműve hosszú ideig megközelíthetetlen volt – e régóta várt visszatérésnek gazdag dokumentuma ez a kötet, amelynek írásai még teljesebbé és árnyaltabbá teszik azt a képet, amelyet a havasok népének krónikásáról ismerünk.
Na stiahnutie
2,79 €

A két oroszlán (Kalandozások)


A két oroszlánkölyök boldogan játszott egész nap, míg egy szép napon elhatározták, hogy elindulnak világot látni. Útjuk során nemcsak a körülöttük lévő világot fedezik fel, hanem a barátság, a testvéri szeretet és a tudás erejét is. Kalandozásaik alkalmával különböző nehézségű feladatokat, rejtvényeket oldanak meg, próbákat teljesítenek kíváncsiságuktól vezérelve. Az izgalmas, olykor mulatságos meseregény a három-hét éves gyerekek kedvenc esti meséjévé válhat.
Na stiahnutie
8,42 €

A vérengző


Idaho retteg és a környező államokban sem tanácsos sötétedés után az utcákra lépni. De már az otthonokban sincsenek biztonságban az állampolgárok. Kegyetlen sorozatgyilkos szedi áldozatait és a helyi, illetve állami rendőrök is tehetetlenek. Lenny Maraccio, az FBI vezető különleges ügynöke évek óta a könyörtelen hóhér nyomában van, de a gyilkos mindig egy lépéssel előtte jár. Az államban egyre többen gondolják úgy, hogy jót tenne a vérfrissítés nyomozásnak és Maraccionak félre kellene állnia. Ő azonban nem akar félreállni. Személyes küldetésének tekinti a gyilkos elfogását.Maraccio egyedül dolgozik az ügyön, társai már rég kikoptak mellőle. Mert a vezető ügynök egy kissé nyers. Egy kissé karcos. És egy kissé már ki is égett.A közvélemény nyomására az FBI Maraccio mellé rendeli Jim Donaghue különleges ügynököt, aki nemrég oldott meg egy hasonló ügyet a távoli Delawareben. Eddig Donaghue is egyedül dolgozott. Mert egy kissé nyers. Egy kissé karcos. És egy kissé már ki is égett.A két veterán ügynöknek össze kell csiszolódnia, hogy elkapják a sorozatgyilkost. Amíg a siker érdekében próbálnak egymáshoz idomulni, meg kell vívniuk a szenzációéhes sajtóval, akiket alig érdekelnek az érdemek, ellenben jól felfújnak minden kudarcot. És mindezt úgy tálalják, mintha titokban a Vérengzőnek drukkolnának. Az ügynököknek ki kell kerülniük a gáncsoskodó bürokratákat és politikusokat is, akik egyre hangosabban követelik az eredményeket.Maraccio és Donaghue belevetik magukat a munkába. Éjt nappallá téve dolgoznak, államokon keresztül üldözve láthatatlan ellenfelüket, aki közben sorra szedi áldozatait. A két ügynököt nem érdekli a szenzáció és nem érdeklik a babérkoszorúk. Az öldöklésnek akarnak véget vetni és a gyilkosságok nyomában járó rettegésnek. Egy nem várt fordulat talán a kezükre játszik, hogy elkaphassák hírhedt ellenfelüket.Vajon sikerül nekik? Vagy a Vérengző ismét kicsúszik a kezeik közül?
Na stiahnutie
7,05 €

Hazugságok játéka


„Eszes és mesteri.” – Entertainment Weekly „Semmi kétség, Clare óriási tehetség.” – Lee Child Úgy tartják, a kamera nem hazudik.De ebben a műsorban semmi sem az, aminek látszik… Egy valóságshow hét versenyzője a zord walesi hegyek közt küzd egymással és a körülményekkel. Mikor jelentkeztek, sejtelmük sem volt, mire vállalkoznak. Idegenek egymásnak, ezért nem ismerik egymás titkait. De mindannyian rejtegetnek valamit. Ha egy játékos kitalálja az igazságot a versenytársáról, akkor a leleplezett ellenfél nemcsak a versenyből esik ki, de ország-világ előtt felfedi valódi énjét, amely sokszor nem olyan szép, mint a felépített kép. Tehát csapdába estek egy olyan helyen, ahol a tét súlyosabb, mint hitték volna. Azonban az egyik versenyző eltűnése váratlan fordulatot jelent a jól megkomponált drámában. Ffion Morgan nyomozónak félre kell tennie mindent, amit a képernyőn látott, és ki kell derítenie, valójában kik is ezek az emberek – tudva, hogy egyikükben sem bízhat. Amikor a gyilkos lesújt, Ffion rájön, hogy minden gyanúsítottnak van alibije, valamint egy titka, amelyért gyilkolni is érdemes. Clare Mackintosh New York Times és Sunday Times bestsellerszerző regényében a győzelem a cél. De vajon megéri, ha cserébe minden mást elveszítesz? „Clare Mackintosh zseniális.” – Wendy Walker nemzetközi bestsellerszerző „Remek írás. Ördögien okos.” – Patricia Cornwell New York Times bestsellerszerző
Na stiahnutie
15,49 €

Barbarian Alien


Liz Cramer esküszik arra, hogy kideríti, hogy szabadulhat erről az idegen bolygóról, amin a többiekkel ragadt, de aztán megismerkedik Raahosh-sal, a hajmeresztően bárdolatlan és konok földönkívülivel, aki nem hagyja nyugton, és Liznek talán nincs is ez ellen kifogása... Tizenkét földi asszony ragad ezen az idegen, szeles bolygón. Közéjük tartozom én is. Igen, én. Az életben maradáshoz szimbiózist kell kialakítanunk egy itteni lénnyel, ami át akarja alakítani a testünket, hogy alkalmazkodni tudjunk az itteni brutális körülményekhez. Ezt a lényt én csak "tetűnek" hívom. Az én "tetvem" egy balfácán, mert azt is hiszi, hogy a csapat legnagyobb, legbarátságtalanabb földönkívülijének a párja vagyok. Raahosh szerint a tetűnek igaza van, ezért elrabol a többiek közül, mert meggyőződése, hogy bele fogok szeretni, különben megjárom. De sejtelme sincs, kivel áll szemben! És ha nem akarom különösebben ezt a kiállhatatlan alakot (köszi, tetű), akkor majd egyértelműen a tudtára is fogom adni. Pillanatnyilag mindent elkövetek, hogy harcoljak ez ellen a leküzdhetetlen vonzerő ellen. Pusztán azért, mert a szimbiózis azt képzeli, hogy nekünk együtt kell lennünk, még nem jelenti azt, hogy ebbe nekem is bele kell nyugodnom. Ha pedig elszórakozunk kicsit, az csak a hormonok miatt van. Nem jelenti, hogy szerelmes lennék, vagy hogy a sors azt akarja, hogy az övé legyek. A nemzetközi könyvszenzáció, mely a TikTok-on vált világőrületté. Romantikus, szexi és letehetetlenül izgalmas.
Na stiahnutie
12,65 €

Talán majd legközelebb


A londoni irodalmi ügynök Emma nehezen tud egyensúlyt teremteni a munkája és a magánélete között. Nem is veszi észre, hogy a férje egyre boldogtalanabb, és a gyerekei elkerülik. Amikor egy átlagosnak induló hétfőn csak vacsora után döbben rá, hogy megint elfelejtette az évfordulójukat Dannel, csúnyán összevesznek. A férfi elrohan, hogy kiszellőztesse a fejét, és pár perc múlva Emma rettentő fékcsikorgást hall az utcáról. Dan pedig nem jön haza többé. Az átzokogott éjszaka után Emma felébred, és még nagyobb sokk éri: a férje él, és ott van mellette! Sőt megint hétfő van. Emma megrendülten és összezavarodva indul dolgozni, és egész nap a saját mentális épségében kételkedik. Rettegve várja az estét, de hiába próbálja megakadályozni a balesetet, Dan ismét meghal. A következő néhány reggelen Emma a csodában reménykedve ébred, csakhogy a szörnyű nap újra és újra megismétlődik, és a férfi halála elkerülhetetlennek tűnik. Miután a Dan megmentésére tett kétségbeesett kísérletei sorra kudarcba fulladnak, Emma rájön, hogy nem tehet mást, mint megpróbál változtatni rohanó életmódján, és az ismétlődő napok körforgásában kifejezni a családja iránti szeretetét. Felmond a munkahelyén, megünnepli az évfordulót a férjével, több időt tölt a gyerekeivel. De vajon képes lesz megtalálni önmagát, és ezáltal megváltoztatni mindannyiuk sorsát?
Na stiahnutie
8,42 €

Kékben várben Budapesten


A novella öt fejezetén keresztül betekintést nyerhetünk Fekete László zászlós és Lakos Imre főtörzsőrmester kalandjaiba. A két vagány zsaru akaratlanul is belekeveredik az 1990-es évek alvilági és politikai eseményeibe. Késelés, lövöldözés, pisztolypárbaj minden, ami egy akciófilmben előfordul az a valóságban is megtörténik főhőseinkkel.
Na stiahnutie
5,61 €

A Casanova


T.L. Swan újabb perzselő regényében a férfi a leggazdagabb és legidegesítőbb, akivel a nő valaha találkozott... és ezt tudja is magáról.A kedvenc hobbim felhúzni Elliot Milest. Elég a főnököm elképesztően helyes arcának látványa, és máris előbújik belőlem a szarkazmus. Kiérdemelte a Casanova becenevet -de ha milliónyi nő akarja iszonyatos személyisége ellenére is, akkor velem mi a gond?Utálom a saját szerelmi életemet, ezért egy randiappra regisztrálok álnéven, ahol egy Edgar nevű férfival kezdek beszélgetni. Nem igazán az én típusom, és a világ másik oldalán él, de összebarátkozunk, és elkezdünk bízni egymásban.De a munkahelyemen is egyre furcsábban alakulnak a dolgok. Elliot egészen... figyelmes lett. A tekintetét egyre többször felejti rajtam, és olyan tüzet érzek benne, amit ezelőtt sosem. Akkor döbbenek le igazán, amikor azt mondja nekem, hogy a sérülékenységemet vonzónak találja. De mikor tűnhettem én előtte sérülékenynek?Elszörnyedek... lehetséges, hogy a főnököm olvassa az Edgarnak írt üzeneteimet? Basszus, a munkahelyi e-mailemet használtam volna a regisztráláshoz?Tudja, hogy valójában mit gondolok róla? Előbb halok meg, minthogy bevalljam neki!Vagy még rosszabb: lehetséges, hogy a férfi, akit egész életemben megvetettem, az a pasi, akibe beleestem a neten?
Na stiahnutie
12,67 €

Regalion


Az Obelion bolygón béke honol. A Szahryna faj a klánok háborúja óta elkülönülve, területekre osztva éli mindennapjait, mit sem sejtve a közeledő sötétségről, mely mindent megváltoztathat. Amikor a köznép soraiból származó, de nagyravágyó álmokat dédelgető Grannak alkalma adódik, hogy kiemelkedjen, él a lehetőséggel. Céljai eléréséhez rögös, sötét út vezet, ám édesanyja céltudatos nevelése és befolyása okán megtalálja a módját, hogyan törjön egyre feljebb és feljebb. Ezek viszont olyan tettekre sarkalják, melyek lelkét lassan felemésztik. A könyvben a siker okozta mámor és az ahhoz vezető áldozathozatalok között vergődő főhős útját kísérhetjük végig. Vajon enged a szülői nyomásnak, megbirkózik vele, vagy végleg összeroskad tettei súlya alatt?
Na stiahnutie
9,83 €

Jeges szilánkok


A. M. Summer 2. novelláskötetében 7 darab, izgalmakban bővelkedő történet kapott helyet, melyet leginkább a felnőtt korosztály számára ajánl a szerző. Kezemben egy hűs koktéllal élveztem a naplementét az augusztusi forróságban. Egy jakuzziban ültem a Balaton déli partján... Akár egy romantikus regény kezdő mondatai is lehetnének ezek, de akkor és ott egy horrornovella ötlete pattant ki a fejemből. Így született a Vérfürdő, melyet további izgalmas történetek követtek. ,,Minden egyes történet úgy fúródik az olvasó bőre alá, mint egy jégszilánk. Dermesztő és éles sztorik.” Dömötör László író „Elsőre könnyed, üdítő kis történeteknek ígérkeznek, de a végére a hátamon is felállt a szőr, tiszta libabőr lettem.” Békaolvas - könyvrajongó
Na stiahnutie
6,17 €

Kard és feszület


A tizenkettedik század végén járunk, Angliában. Lord Dumphrey asszonya ikerfiaknak ad életet, ám a vallási dogmák és babonák miatt az egyik gyermeknek meg kellene halnia. Azonban a nemesúr házikáplánjának megesik a szíve az újszülöttön, és titokban egy szerzetesrendre bízza a kisdedet.A két fiú egymásról nem tudva, egymástól távol nőnek fel. Lord Dumphrey ágynak dől és a halálosan beteg nagyúr felfedi a titkot elsőszülött fiának, Andrew-nak.Andrew felkeresi a soha nem látott öccsét a kolostorban, akit a környezete csak Johannus barátként ismer. A sors úgy hozza, hogy szerepet kell cserélniük. Ám a pár napra tervezett szerepcsere hosszabbra nyúlik, mint azt szerették volna. Sokkal hosszabbra…
Na stiahnutie
0,91 €

55 poviedok na večery a noci


Kniha obsahuje najkrajšie poviedky a rozprávky z celého sveta, ktoré boli známe pred rokom 1910. Zozbieral ich Andrew Lang. Ako to napovedá už názov knihy, poviedky sú vhodné na večerné čítanie, pričom slovná zásoba je vhodná už pre 10 až 12-ročných čitateľov. Pôvodne boli publikované v angličtine v 12 knihách, ktoré sú známe pod názvom The Coloured Fairy Books (Farebné rozprávkové knihy). Tieto poviedky vás zavedú nielen do sveta zvierat, kráľov a princezien, ale predstavia vám aj rôzne príbehy ľudí z minulosti. Príbehy vás poučia a pobavia o drakoch, bosorkách, obroch a troloch. Toto dielo zostavil, preložil a spracoval Róbert Hodoši. V týchto poviedkach sa stretáva fantázia s realitou pomocou všemocnej predstavivosti, v ktorej neexistujú žiadne hranice. Kniha 55 poviedok na večery a noci je piatou zo série 7 kníh, ktoré spolu obsahujú 400 mystických poviedok. V tejto sérii sú stredne dlhé z nich, od 244. do 298., ich dĺžka je 7 až 10 strán (2470 až 3040 slov). Všetky sú zoradené od kratších po dlhšie. Najznámejšie z nich sú = 24*/ Snehulienka a 7 trpaslíkov, 38*/ Dlhý, Široký a Bystrozraký, 41*/ Malý Palček, a ďalšie.
Na stiahnutie
3,98 €

Dotyk lásky


Naše vášnivé, horúce bozky, prešli plynule do nádherného milovania. Občas bolo vidieť jasný záblesk na oblohe. Padajúce hviezdy práve plnili moje želania. Bozkával som postupne celé jej telo. Pri každom mojom bozku sa jemne pohla, akoby zasiahnutá elektrickým impulzom a užívala si slastné mrazenie, ktoré to v nej vyvolávalo. Stále stúpajúce vzrušenie nás doviedlo až ku splynutiu našich tiel. Keď sme sa spojili, môj prvý dojem bol, že som niekam unášaný. Úplne sa mi stratil pojem o okolitom svete. Boli tu len jej slastné vzdychy a padajúce hviezdy ...
Na stiahnutie
10,80 €

Sex po fašismu


V knize autorka zkoumá vztah mezi sexuální politikou a morálkou v Německu ve 20. století. Vychází z analýzy sexuální politiky nacismu, v níž shledává jak prvky utlačovatelské, tak prvky sexuální svobody. Nacistickou realitu následně konfrontuje se sexuální politikou a tuhou sexuální morálkou v 50.–70. letech, přičemž velkou pozornost věnuje i proměnám německé paměti na třetí říši. V bádání o nacistickém i poválečném Německu se jedná o práci jedinečnou, jež dává nové odpovědi na příčiny a podobu kulturní vzpoury pozdních 60. let, jež ovlivňují německou společnost dodnes.
Na stiahnutie
24,41 €