! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Země těch druhých II


Manželé Belhadžovi, Maročan Amin a Francouzka Mathilda, si splnili sen. Po letech tvrdé dřiny proměnili své hospodářství v prosperující a vzkvétající podnik. Teď už konečně patří mezi elitu země, užívají si svůj blahobyt a věří, že dál bude jenom lépe. Jenomže jejich soukromý život i veřejné dění mají do idyly velmi daleko. Stýkají se sice s bohatými Francouzi, ale jejich rovnost je jen zdánlivá a pohrdlivá samolibost bývalých kolonistů stále hmatatelná. Ani běžní, často živořící Maročané je nepovažují za jedny z nich. Také jejich vzájemný vztah není tím, co ukazují navenek. Útěchu jim přináší úspěchy nadané dcery Ajši, těžkou hlavu jim však dělá vzpurný syn Selim. Rodinný mikrokosmos odráží situaci v celé zemi. V Maroku se více než deset let po získání nezávislosti mezi povznesenými privilegovanými a zbytkem obyvatelstva nic nezměnilo.
Na stiahnutie
14,61 €

Lore


Hry začínajú, pôjde o životKaždých sedem rokov sa začína Agon. Ako trest za dávnu vzburu je deväť gréckych bohov prinútených chodiť po zemi v smrteľnej podobe, sú prenasledovaní potomkami dávnych rodov, ktorí bažia po smrti bohov a chcú sa zmocniť ich moci a nesmrteľnosti. Lore Perseous utiekla z tohto krutého sveta po sadistickom vyvraždení svojej rodiny konkurenčným rodom a obrátila sa lovu na slávu chrbtom. Roky zaháňala akékoľvek myšlienky na pomstu voči mužovi - teraz už bohovi - zodpovednému za ich smrť. Keď sa však v New Yorku začne konať ďalší lov, dvaja jeho účastníci ju požiadajú o pomoc: Castor, Lorein priateľ z detstva, ktorého považujú za dávno mŕtveho, a ťažko zranená Aténa, jedna z posledných pôvodných bohov. Bohyňa ponúka spojenectvo proti ich spoločnému nepriateľovi a konečne aj spôsob, ako môže Lore navždy vynechať Agon zo svojho života. Jej rozhodnutie spojiť svoj osud s Aténou a znovu sa zapojiť do lovu, však bude mať svoju cenu - a nemusí stačiť na zastavenie nového boha, ktorý má moc zraziť ľudstvo na kolená.
Na stiahnutie
14,50 €

dostupné aj ako:

Neviditelný život Euridice Gusmaové


Rio de Janeiro, 40. – 60. roky. Eurídice je múdra a ambiciózna, no očakáva sa od nej, že bude dokonalou ženou v domácnosti, milujúcou manželkou a matkou. Potom, čo jej sestra Guida zmizne bez stopy, Eurídice plní sľub daný rodičom – stáva sa príkladnou dcérou a následne poslušnou manželkou v náručí Antenora, svojho tradične zmýšľajúceho manžela. Ale čo jej sny a túžby, ktoré nezapadajú do fungovania patriarchálnej spoločnosti? V románe, preloženom do viac ako dvadsiatich jazykov, súčasná brazílska autorka Martha Batalha rieši problémy násilia, marginalizácie i nespravodlivosti s nevídaným vtipom a iróniou.
Na stiahnutie
10,99 €

dostupné aj ako:

Člověk


Ze svého dávného vězení se osvobodí džainská válečná loď disponující smrtící technologií. Jejím cílem je zničit svého starého protivníka Klientku a zničit všechny, kteří se mu postaví do cesty. Lidé i Pradoři měli za to, že Džainové dávno vyhynuli. Jejich nemesis je teď ale zpátky a Orlandine se musí připravit na obranu lidstva. K tomu ale potřebuje znalosti Klientky – jenže je vždy nepřítel vašeho nepřítele vaším přítelem? Zemská centrála a Pradoři uzavřou tváří v tvář zkáze mrzuté spojenectví. Ne všichni jsou s tím však spokojeni a někteří udělají cokoliv, aby tuto křehkou koalici rozbili. Jak džainská válečná loď razí cestu napříč galaxií, zdá se nezastavitelná. Orlandiným životním úkolem je neutralizovat džainskou technologii, takže jestli nad ní nedokáže triumfovat ona, nedokáže to nikdo. Co když se ale stane tím, co přísahala zničit? Třetí a závěrečná část Vzestupu Džainů.
Na stiahnutie
8,77 €

Na tátovi záleží


Kniha se do hloubky a pečlivě zabývá motivy a impulsy, které v sobě zpracovávají současní muži - otcové rodin, ať již úplných, či neúplných. Nahlíží ze současnosti na dřívější výchovné postupy, hledá, kudy z nich ven a jak si nastavit život tak, aby budoucnost naše i našich dětí byla lepší. Knížka je propracovanou cestou k sobě samému, k nalezení vnitřní rovnováhy, z níž vychází úzký, láskyplný a zdařilý vztah k dětem i dalším členům rodiny, je jakousi obdobou kontaktního rodičovství "pro muže", kteří v současnosti stále čelí výzvám minulých dob a klišé. Čtenář v ní najde nejen otázky k zamyšlení nad minulostí a životem vlastních otců a dědů, ale i návody a postupy, jak najít sebe sama a neztratit své děti.
Na stiahnutie
9,71 €

Warhammer 40 000 - Dvojitý orel


Když elitní stíhací piloti z Phantine XX dorazí na obleženou planetu Enothis, vědí, že situace, v níž se nacházejí, je zoufalá. Síly Chaosu se kolem nich stahují a jejich poslední úder by docela dobře mohl vymazat veškerý lidský život na planetě. Tisíce uprchlíků prchají před temnými armádami a neblaze proslulý bojový pilot Chaosu Khrel Kas Obarkon loví na obloze další a další kořist… A tak je to na statečných mužích a ženách ze stíhacího sboru Phantine. Podaří se jim zdržet postup Chaosu, do chvíle, kdy na planetu dorazí posily? Dokážou v divokých a nervy drásajících vzdušných soubojích porazit nepřítele posedlého démony? Román ze světa Warhammer 40 000 odehrávající se na válkou zmítaných Sabbatiných světech.
Na stiahnutie
7,30 €

Ve stínu královen


Za každým velkým králem stojí královna, za každou královnou pak celý dvůr… Za dobu vlády anglického krále Jindřicha VIII. se po jeho boku vystřídalo šest různých žen. Skutečné příběhy těchto tudorovských královen jsou pak pevně spjaty s příběhy těch, kdo žili vedle nich. Odehrávaly se v nádherných palácích, na dvorech plných intrik a šepotů. Vyprávějí o osudech lidí, kteří tyto ženy milovali a sloužili jim, ale i těch, kdo jim lhali a zrazovali je. Ve stínu královen obsahuje třináct fascinujících příběhů od tudorovského dvora, vyprávěných těmi, kdo se pohybovali v samém srdci dění. Tento soubor povídek doplňuje vysoce ceněnou sérii Šest tudorovských královen o manželkách Jindřicha VIII.
Na stiahnutie
14,66 €

Príbeh štvrtého mudrca


Poznáte dobre príbeh o troch mudrcoch z Východu a o tom, ako putovali z ďaleka, aby položili svoje dary ku kolíske jaslí v Betleheme. No počuli ste niekedy príbeh o štvrtom mudrcovi, ktorý tiež videl vychádzať hviezdu a vydal sa za ňou, ale k malému Ježiškovi so svojimi bratmi neprišiel? Aké bolo jeho putovanie? Nádherný príbeh o hľadaní a ceste za Ježišom je v tlači takmer nepretržite už od svojho prvého vydania v roku 1895 a stal sa námetom niekoľkých adaptácií.
Na stiahnutie
1,10 €

Skúšky a priateľstvá zvieratiek


Sedemnásť pútavých príbehov o zvieratkách z dvora, ktoré každý deň podstupujú skúšky priateľstva. Čaro príbehov spočíva v pokore, pomoci druhým, úcte k rodine a viere vo vlastné sny. Navyše príbehy sú vo forme rýmovačiek, ktoré sú na zhltnutie a podnecujú deti ku kreatívnemu mysleniu a spádu otázok. Chcete, aby vaše dieťa verilo v seba, verilo v sny a vážilo si to, čo má? Táto magická kniha je správna voľba! Ponorte sa do zaujímavých dobrodružstiev, ktoré dodajú čaro vašim spoločne stráveným chvíľam!
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Ako vietor


Katarína Gillerová je obľúbená slovenská autorka, ktorá má na svojom konte už dvadsaťtri kníh. Jej najnovší román opäť ponúka pútavý dej s prekvapujúcimi zvratmi a témy, ktoré chytia za srdce každú ženu. Život je ako vietor, nikto z nás nevie, kam ho zaveje. Netušia to ani priateľky Melánia a Aneta, až kým ich dlhoročné priateľstvo nenaruší rozdielnosť pováh ich detí. Krásnu Anetu osud nešetrí, ani jedno z jej dvoch manželstiev nevydrží. Melánia je síce šťastne vydatá, no jej manžel často odchádza kvôli práci na celé mesiace z domu a starostlivosť o tri deti preto ostáva na nej. Priateľky si obetavo pomáhajú, ich deti však dospievajú, prichádzajú čoraz väčšie problémy. Dlhoročné priateľstvo sa rozpadá. Melániina dcéra Lujza sa ho snaží zachrániť, no zisťuje, že to nie je také jednoduché. Navyše sa spolu s priateľkou Ivonou na vlastnej koži presvedčí, že nie vždy je v našich silách nájsť pravú lásku a udržať si ju. Keď Aneta ochorie, z jej bytu zmizne obraz, na ktorom ju umelec zobrazil pred rokmi nahú. Mohol by byť tento obraz dôvodom zlyhania Anetiných manželstiev, alebo pátranie po jeho autorovi privedie Lujzu k niekomu inému?
Na stiahnutie
11,50 €

dostupné aj ako:

Všetko o peniazoch v jednej lekcii


Ak chceme porozumieť tomu, čo sa deje vo svete, a to najmä dnes, musíme pochopiť, akú úlohu v ňom zohrávajú peňažné toky, hotovosť, meny a celý finančný systém. Nové možnosti platby, napríklad pomocou bitcoinu a Apple Pay, menia spôsob, akým k peniazom pristupujeme a ako vlády a korporácie sledujú naše výdavky. Radikálni politici žiadajú zmenu finančného systému tak, aby prispieval k väčšej sociálnej spravodlivosti. Jednoducho, peniaze hýbu naším svetom a Gavin Jackson vo svojej knihe mimoriadne zaujímavo objasňuje, čo sú peniaze, ako vznikli, akým spôsobom ich v histórii využívali aj zneužívali a ako ovplyvňujú našu spoločnosť. Autor je skvelý rozprávač príbehov a vďaka tomu dokáže zrozumiteľne vysvetliť, prečo sú peniaze najdôležitejšou zložkou nášho každodenného života.
Na stiahnutie
11,95 €

dostupné aj ako:

Jed v šampanskom


V klasickej detektívke Jed v šampanskom z roku 1945, ktorá vychádza prvý raz v slovenskom preklade, Agatha Christie majstrovsky rozohrala psychologickú hru plnú žiarlivosti, klamstiev a intríg. Román vznikol prepracovaním poviedky Žltý iris a Hercula Poirota v úlohe vyšetrovateľa v ňom nahradil plukovník Race, známy slovenským čitateľom napríklad z románov Smrť na Níle a Muž v hnedom obleku. Narodeninová oslava krásnej dedičky sa náhle zmení na nočnú moru, keď Rosemary Bartonová vypije otrávené šampanské a s tvárou skrivenou od bolesti sa zrúti mŕtva na stôl. Takmer rok žijú všetci jej blízki v presvedčení, že spáchala samovraždu. Potom však začnú chodiť jej manželovi Georgeovi anonymné listy, v ktorých stojí, že jeho milovanú Rosemary zavraždili. George sa teda rozhodne zariskovať a záhadu vyriešiť vlastnými silami. Pod zámienkou oslavy osemnástych narodenín Rosemarinej sestry Iris zorganizuje na výročie manželkinej smrti ďalšiu večeru. Tá istá reštaurácia, ten istý stôl, tí istí hostia, no jedno miesto ostalo prázdne. Pred ním leží na stole vetvička rozmarínu – na pamiatku. Nikto z hostí však na Rosemary nezabudol, na jej krásu, na jej šarm a ani na jej desivý odchod zo sveta. Zdá sa, že aj tento večer bude pre nich nezabudnuteľný – v jednom pohári so šampanským sa totiž opäť skrýva jed...
Na stiahnutie
10,50 €

dostupné aj ako:

Morové rany


Preneste sa čítaním historickej detektívky Morové rany do roku 1855. Mesto Bologna sužuje cholerová epidémia a mladý študent medicíny Leopold Sanitas sa nechtiac zapojí do vyšetrovania tajomných a desivých udalostí. Počas svojho pátrania narazí na sériu vrážd, ktoré znepokojujú mesto. Tu sa stretáva s nebezpečenstvom, zradou a temnými tajomstvami, keď odhaľuje spojitosti medzi hroznými zločinmi. Pri každom kroku je postavený pred skúšku svojich vedomostí a schopností a musí sa snažiť prekonať vlastné obavy a pochybnosti. Podarí sa Leopoldovi vypátrať krutého vraha, ktorý ho ohrozuje? Neobetuje vyšetrovaniu až príliš veľa? Akú úlohu v tom hrajú sprisahanci bojujúci za zjednotenie Talianska? A kto je tým neznámym človekom, ktorý nosí masku morového lekára? Na tieto, ale aj iné otázky a tajomstvá dostane odpoveď v šiestom románe z radu historických detektívnych románov.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Kurz myslenia


Psychologička Woo-kyoung Ahn vysvetľuje, prečo sa tak často mýlime vo svojom úsudku a ponúka stratégie, ako sa naučiť lepšie rozmýšľať a na základe toho robiť lepšie rozhodnutia. Ahn ukazuje, že „nedostatky v myslení“ sú príčinou mnohých problémov, ktoré sa týkajú tak jednotlivcov, ako aj najzávažnejších celospoločenských záležitostí, a svoje poznatky prezentuje podmanivým, ľahko čitateľným spôsobom, pričom využíva zábavné príbehy z pop-kultúry, anekdoty z vlastného života a názorné príklady z histórie i súčasnosti. Kniha Kurz myslenia ide oveľa ďalej ako iné knihy na túto tému, pretože ukazuje, ako tým, že si lepšie uvedomíme svoje skreslené úsudky, môžeme zlepšiť nielen vlastný každodenný život, ale aj životy ľudí okolo nás. Jednoducho, je to kniha, ktorú by si mal prečítať každý, kto sa chce naučiť lepšie myslieť – a lepšie žiť.
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Will


Príbeh jednej z najúžasnejších ciest svetom hudby a filmuJedna z najdynamickejších a celosvetovo najznámejších osobností zábavného priemyslu súčasnosti s odzbrojujúcou úprimnosťou rozpráva o svojom živote v inšpiratívnej knihe mapujúcej trajektóriu jej osobného rastu do bodu, v ktorom konečne nastal súlad medzi svetským úspechom, vnútorným šťastím a vzťahmi s blízkymi osobami. Zároveň Will podáva úplný príbeh jednej z najúžasnejších jázd svetom hudby a filmu, aké kto kedy zažil. Tieto pamäti sú jedinečným svedectvom procesu hlbokého sebapoznávania a pátrania po tom, kam až človeka môže priviesť jeho vôľa, a čo všetko pri tom môže stratiť. Ich spoluautorom je Mark Manson, známy vďaka svojmu celosvetovo mega-úspešnému bestselleru Jemné umenie matˇ veci v paži. Will je príbehom človeka, ktorý sa naučil kontrolovať vlastné emócie, napísaným takým spôsobom, aby pomohol čitateľovi dosiahnuť to isté. Len málokto z nás si vie predstaviť nápor spojený s vystupovaním na najprestížnejších svetových javiskách, keď je v hre takmer všetko, no určite dokážeme pochopiť, že motiváciu, ktorá nás poháňa v istom úseku našej cesty, bude možno treba pozmeniť, ak sa chceme dostať do skutočného cieľa nášho putovania. Spojenie nefalšovanej, univerzálne platnej múdrosti a životného príbehu, ktorý je nesmierne zábavný, možno až ohurujúci, je také výnimočné, že v rámci svojho žánru zaraďuje knihu Will, rovnako ako jej autora, do špeciálnej kategórie. Príbeh premeny Willa Smitha z chlapca zo západnej Filadelfie na jednu z najznámejších rapových hviezd svojej éry a neskôr na jednu z najväčších filmových hviezd v histórii Hollywoodu je rozprávaním epických rozmerov – no stále je to len polovica celého príbehu. Will Smith uveril, a celkom oprávnene, že svet mu leží pri nohách – jeho kariérny úspech bol fenomenálny a navyše na vrcholnom stupienku víťazov vo svete zábavy s ním stáli aj ostatní členovia jeho rodiny. Až na to, že oni to vnímali inak: cítili sa ako hviezdy vo vedľajších úlohách jeho šou vykonávajúce na plný úväzok sedem dní v týždni prácu, o ktorú vlastne vôbec nestáli. Ukázalo sa, že Will Smith sa má v živote ešte stále čo učiť...
Na stiahnutie
13,95 €

dostupné aj ako:

Ako čítať myšlienky


Zneisťuje vás, že neviete, čo si iní skutočne myslia? Či to, čo hovoria, je pravda? Naučte sa prečítať ľudí v akejkoľvek situácii – pri osobnom stretnutí, na obrazovke alebo v písomnej forme – využitím nového vedného odboru psycholingvistiky. Či už ide o bežnú konverzáciu, alebo o vážne obchodné rokovanie, pre výsledok je rozhodujúce, aby ste správne pochopili podtext danej situácie. Keďže sa však množstvo interakcií odohráva na obrazovkách – prostredníctvom mailov, textových správ alebo videočetov, strácame schopnosť interpretovať výrazy a signály. Navyše: keďže mnoho ľudí už ovláda reč tela a vie ju prispôsobiť, odhaliť skutočné myšlienky a úmysly toho druhého je ešte náročnejšie. Popredný odborník na odhaľovanie klamstiev, psychoterapeut David Lieberman, na základe najnovších výskumov v oblasti psycholingvistiky zaoberajúcej sa signálmi obsiahnutými tak v ústnom, ako aj v písomnom prejave na praktických príkladoch ukazuje, ako uplatniť moderné špičkové metódy v nespočetných každodenných situáciách.
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Japonské mýty


Fascinujúci úvod do sveta japonských mýtov a legiend Detailný prehľad japonskej mytológie od najstarších legiend cez stredoveké príbehy o nesmrteľných cisároch a cisárovnách, čarodejníkoch, pustovníkoch a pomstychtivých duchoch až po moderné stvárnenia starobylých božstiev. Množstvo fanúšikov japonskej kinematografie, literatúry či populárnej hudby sa nadchýna obrazmi bohov a príšer v údoliach zahalených hmlou a na rozoklaných vrchoch japonských ostrovov. Len málo ľudí zo Západu však chápe dlhú históriu a hĺbku japonskej mytológie, ktoré sa za nimi skrývajú – mozaiku vyskladanú z čriepkov šintoizmu, buddhizmu, taoizmu, konfucianizmu, cisárskej propagandy a regionálneho folklóru. Autor začína prvými zapísanými mýtmi a mapuje japonskú mytológiu až k povojnovému štátnemu šintoizmu, vzostupu mangy v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, „J-hororu“ a ikonickým videohrám. Tento jedinečný sprievodca mýtmi ukazuje starovekú aj súčasnú japonskú kultúru v inom svetle. Očarí každého, kto sa zaujíma o Japonsko, jeho dejiny aj súčasnú umeleckú tvorbu. Plusom je bohatý sprievodný obrazový materiál. Kniha je prerozprávaním prastarých príbehov a zamyslením sa nad ich miestom v náboženstve, kultúre a dejinách Japonska.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Napřeskáčku 2


Když se řekne Klub osamělých srdcí seržanta Pepře, tak mají jasno jak fanoušci slavného alba Beatles z roku 1967, tak i posluchači Českého rozhlasu. Pod tímto názvem byl v letech 2005 až 2019 vysílán pravidelný týdeník hudebního publicisty Jiřího Černého, který v něm formou krátkých vzpomínek prokládaných písničkami umožňoval nahlédnout do svého soukromí i zákulisí své práce. I ve druhém výběru z komentářů, tentokrát z let 2010 až 2014, vzpomíná na své dětství, zajímavé události, jichž byl účastníkem, a zejména na lidi, s nimž se potkal. Jak naznačuje název knihy, nečiní tak podle předem daného harmonogramu, ale na přeskáčku, jak ho vysílané písně inspirovaly a jedna vzpomínka vyvolávala druhou. V knize se opět setkáte s hudebníky, sportovci, prezidenty, ale i se zahradníky, knihovnicemi, učiteli nebo posluchači a pořadateli Černého poslechových pořadů. Dozvíte se, co měli společného T. G. Masaryk a Petr Skoumal; kdo vymyslel slovo rozhlas; jaké jídlo si Jiří Černý přál po uplavání 3800 metrů, ujetí 180 kilometrů na kole a uběhnutí maratónu v jednom dni; jakou písničku si pouštěl před výslechy na Státní bezpečnosti; proč se Václav Havel podepisoval v jejich soukromé korespondenci někdy jako Kuchař a jak se hodí hudební terminologie u zubaře v Benátkách.
Na stiahnutie
11,76 €

Napřeskáčku 3


Když se řekne Klub osamělých srdcí seržanta Pepře, tak mají jasno jak fanoušci slavného alba Beatles z roku 1967, tak i posluchači Českého rozhlasu. Pod tímto názvem byl v letech 2005 až 2019 vysílán pravidelný týdeník hudebního publicisty Jiřího Černého, který v něm formou krátkých vzpomínek prokládaných písničkami umožňoval nahlédnout do svého soukromí i zákulisí své práce. I ve třetím výběru z komentářů, tentokrát z let 2016 a 2017, vzpomíná na své dětství, zajímavé události, a zejména na lidi, s nimiž se potkal. Jak naznačuje název knihy, nečiní tak podle předem daného harmonogramu, ale na přeskáčku, jak ho vysílané písně inspirovaly a jedna vzpomínka vyvolávala druhou. V knize se opět setkáte s hudebníky, sportovci, prezidenty, ale i se zahradníky, knihovnicemi, učiteli nebo posluchači a pořadateli Černého poslechových pořadů. Dozvíte se, kdo byl členem legendární skupiny The Hů; co přinesly babičky ze CIA Václavu Havlovi; co nejvíce zajímalo při návštěvě v Praze muzikanty z Pink Floyd; který sólista Národního divadla jezdil na představení velorexem a který betlém přirostl Jiřímu Černému nejvíce k srdci. Mnozí z těch, na které Jiří Černý vzpomíná, již bohužel nejsou mezi námi. Kolekce knih Napřeskáčku se tak stává jedním z míst, kde si je můžeme připomenout.
Na stiahnutie
10,78 €