Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Šťastné a sýte batoľa


Pre mnohých rodičov je kŕmenie batoliatka hotovou nočnou morou – dieťa, ktorému doteraz chutili pestré a zaujímavé domáce jedlá, odrazu odmieta zjesť čokoľvek okrem rybích prstov! Na scénu však prichádza odborníčka na výživu Charlotte Stirling-Reedová, ktorá vám podá pomocnú ruku! V jej knihe sa dozviete všetko potrebné na to, aby ste spolu s dieťatkom prekonali toto náročné obdobie. Autorka vás prevedie celým obdobím batoľaťa, od dvanástich mesiacov až po predškolský vek, a poskytne vám cenné rady založené na najnovších vedeckých výskumoch. Podelí sa s vami o svoje skúsenosti i praktické tipy, ako riešiť bežné stravovacie problémy malého dieťatka. So Charlottinou pomocou začnete s ľahkosťou rozvíjať jeho pozitívny vzťah k jedlu a stolovaniu. Prostredníctvom päťdesiatich receptov na lahodné, zdravé a nenáročné jedlá dieťa postupne spozná rozličné chute, vône a nezľakne sa ani rozmanitej konzistencie jedál. Navyše, všetky recepty sú zostavené tak, aby si na nich pochutila celá rodina. S bohato ilustrovanou príručkou hravo skrotíte aj obávanú detskú prieberčivosť. Vychováte malých jedákov, ktorí budú so zvedavou radosťou ochutnávať nové jedlá a tešiť sa z pestrej a vyváženej palety rôznych kulinárskych dobrôt.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Beskydský bundáš


Beskydský bundáš přináší střípek dávné historie Valašska. Všestranný spisovatel Jozef Šurkovský (*1979) v této knize nejenom že zachytil někdejší život bačů na salaších v Beskydech a na Valašsku, ale hlavně zde oživil téma beskydského bundáše, pasteveckého psa, který bohužel již vyhynul. Tento pastevecký pes o výjimečných vlastnostech, který se proháněl po pastvinách a loukách Beskyd, byl ještě v minulém století nenahraditelným pomocníkem zdejších pastevců. Jeho jedinečnost přiměla také kynology, aby jej zařadili do seznamu „Česká národní plemena psů“ (pozn. dříve „Československá národní plemena psů“). V průběhu času se však na beskydského bundáše malinko zapomnělo, což je velká škoda. A kdo ví? Možná tato kniha přispěje jednou také tomu, aby se beskydský bundáš znovu objevil na rozlehlých, krásných, voňavých pastvinách našeho Valašska.
Na stiahnutie
3,50 €

Kozlík a dračice


Čaroděj Larix zachrání v bitvě s příšerami chiméru, mládence s kozlíma nohama. Zatímco se pokouší vypátrat příčinu jeho prokletí, Kozlík ztratí srdce pro dceru dračího krále. Není jisté, zda tajuplná Rosa přijímá hochovo dvoření, či využívá jeho služeb k vlastním cílům. Společně se vypraví do boje se zákeřným černokněžníkem, ovšem jejich skutečným nepřítelem se stává osamění a lidská bezohlednost. Pohádková fantasy plná draků, čarodějů, soubojů, smutku, naděje a lásky.
Na stiahnutie
7,50 €

Čarovná záhrada


Je čas otvoriť zatrpknuté srdce V záhrade obklopenej vysokým plotom, zastrčenej za malým, tichým domom v ešte menšom mestečku, rastie jabloň, o ktorej sa hovorí, že rodí veľmi zvláštne ovocie. Sarah Addison Allen v celosvetovom bestselleri rozpráva príbeh tohto čarovného stromu a neobyčajných ľudí, ktorí sa oň starajú. Waverleyovci boli odjakživa zvláštna rodina, obdarená nezvyčajnými schopnosťami, ktoré z nich robili outsiderov aj v ich rodnom meste Bascome. Dokonca aj ich záhrada má čudnú povesť, preslávila sa jabloňou, ktorá rodí prorocké ovocie, a kvetmi so zvláštnymi účinkami. Žerucha pomáha udržať tajomstvá, sirôtky dodávajú deťom rozvahu a pyšteky majú moc odplašiť zamilovaného suseda. Vychýrená kuchárka Claire Waverleyová z nich pripravuje jedlá. Jej staršia sesternica Evanelle má zase dar predvídavosti. Sama nevie, prečo ju občas pochytí nutkanie obdarovať ľudí, no zakaždým sa ukáže, že jej dary boli priam jasnovidecké. Obe ženy sú poslednými z rodu Waverleyovcov, teda okrem Clairinej vzdorovitej sestry Sydney. Tá utiekla z Bascomu, hneď ako mohla, a opustila Claire rovnako, ako to urobila ich vlastná matka pred mnohými rokmi. Keď sa Sydney náhle vráti domov s malou dcérou, Clairin pokojný život sa obráti naruby. Sydney bilancuje roky, ktoré v rodnom dome prežila, zatiaľ čo Claire sa snaží vyrovnať s minulosťou a otvoriť svoje zatrpknuté srdce. Ak sa sestry majú v Bascome niekedy cítiť ako doma, musia urobiť to hlavné – zmieriť sa so svojím dedičstvom.
Na stiahnutie
11,10 €

dostupné aj ako:

Volba


Breen se vzpamatovává z líté bitvy a srdceryvných ztrát. Pokus jejího dědečka, temného boha Odrana, ovládnout magický svět Talamh zatím nevyšel. V době zdánlivého klidu se ale Breen ve spánku zjeví zlé čarodějnice. Spolu s milovaným Keeganem je odhodlána čelit temnotě každou zbraní, již má k dispozici: mečem, kouzly i odvahou.
Na stiahnutie
11,69 €

dostupné aj ako:

Trafiť klinec po hlavičke


Podnikatelia (a častokrát aj zamestnanci) si často o sebe myslia, že sú výnimoční vo svojich problémoch, sú špeciálny prípad a ich situácia je nadštandardne špecifická. Priatelia a kolegovia, podnikatelia, je to klamstvo, ktorému sme mnohí uverili. Bol to aj môj prípad, a tak ani ja nie som výnimkou. Pozrime sa teda na niektoré také výnimočné javy, ktoré sa stále znova a znova opakujú a nie sú ničím výnimočným a zvláštnym, čo by neprežívali aj ďalší podnikatelia. Chýba vám hotovosť, vo výrobe je neporiadok, nestíhate termíny, ľudia vám vysvetľujú, že zákaziek je príliš veľa a že treba ubrať na tempe, ale vy tušíte že vyexpedovaných zákaziek je málo na to, aby ste pokryli ich platy, úvery a dlhy na faktúrach, staršie stroje sa kazia a opotrebovávajú a ľudia chcú nové. A tak ich aj kúpite v nádeji, že sa tým veci zlepšia a prekvapene zisťujete, že sa nič nezlepšilo a že ste opäť zamestnancom kúpili novú a drahú hračku na úver, ale pritom neveriacky sledujete, že očakávané zvýšenie produkcie nenastalo. Meškáte s dodávkami, výrobný plán je natesnaný, ale vy ho dáte prehádzať, pretože netrpezlivý zákazník začne kričať a vy chcete vyhovieť aj jemu. Veď predsa viete, čo vás to stálo, kým ste ho získali. A vtedy opäť prídu vaši ľudia a vyčítajú vám, čo ste to spravili, keď ste plán výroby zmenili. Majú pravdu, ale ešte ani neodídu a už je u vás ekonómka, ktorá vám referuje, že nevie, či bude na splátky. Ide vás z toho všetkého poraziť a vy si jasne uvedomujete, že viac ako trinásť hodín v práci je asi ešte stále málo. No tušíte, že firme a aj vám dochádzajú sily. Máte viacero možností, ktorými by ste ešte mohli niečo vyriešiť, zachrániť, viac zabrať, niečo vybaviť či inak nastaviť. Ale začína vám byť už jasné, že sa vám míňa čas, peniaze a čoskoro to prestanete zvládať. Alebo to poviem inak a tvrdo: Dochádza vám, že ešte chvíľku a trafí vás šľak. Čo teraz? Čo ak vrhnem posledné sily do vecí a toto úsilie mi znova neprinesie očakávanú pomoc a úľavu, tak ako mnohokrát doteraz? A tu už jasne tušíte, že by ste potrebovali TRAFIŤ KLINEC PO HLAVIČKE. Čo je tou správnou úlohou, ktorú keď zmením, tak ňou vyriešim alebo dramaticky zlepším situáciu a všetko sa vyberie správnym smerom? Čo je tým klincom, ktorý musím trafiť presne? Ako ho nájsť, s istotou ho identifikovať a presne a razantne ho trafiť? A o tom je táto kniha.
Na stiahnutie
19,90 €

Deň trifidov


Biológ Bill Masen je po operácií očí a ako jeden z mála ľudí na svete si nemôže pozrieť zvláštny meteorický roj. Všetci, ktorí toto vesmírne divadlo videli, však oslepli. Bezpečný a známy svet, ktorý Bill poznal len pred dvadsiatimi štyrmi hodinami, je navždy preč. Okrem nástrah po katastrofickej udalosti všade číhajú aj trifidy – dvojmetrové mäsožravé rastliny, ktoré dokážu kráčať a jedovatým žihadlom poľahky zabiť dospelého človeka. Ľudstvo je v troskách a trifidy sú na ceste ovládnuť svet.
Na stiahnutie
12,60 €

Predohra k nadácii


"Píše sa rok 12 020 n. l. a imperátor Cleon nepokojne sedí na tróne v Trantore. V hlavnom meste galaktickej ríše vytvorilo štyridsať miliárd ľudí civilizáciu oplývajúcu technickou aj kultúrnou zložitosťou. Hari Seldon prišiel na Trantor zverejniť prácu o psychohistórii, teórii matematického predpovedania budúcnosti. Mladý matematik tým spečatil svoj osud aj osud celého ľudstva: stáva sa mužom s kľúčom k budúcnosti, ktorá bude naveky známa ako Nadácia."
Na stiahnutie
15,40 €

Totálne šialený týždeň - Utorok


Kocúr sa stále nenašiel, zrejme ho uniesli mimozemšťania. Jeho oco je trápnejší než kedykoľvek predtým. Na internete sa stal nečakane virálne známym tým najhorším spôsobom. A keď sa termín školského fotenia prekrýva so Super veľkolepou vedou, všetko je odsúdené vybuchnúť do katastrofy obludných rozmerov, z ktorej vlasy vstávajú dupkom a zuby hlasno drkocú!
Na stiahnutie
8,40 €

Jestli tohle čteš


Když byla Brie malá, hrávaly si s mámou na hledání pokladu. Máma jí schovávala poklady po celém městečku a Brie vyrážela na výpravy a pátrala po nich. Jsou to tři roky, co máma zemřela. Největším pokladem se pro Brie staly právě tyto vzpomínky. V den Briiných dvanáctých narozenin se však ukáže, že pro ni máma přichystala ještě jedno překvapení: sérii dopisů, které mají Brie zavést na její poslední cestu za pokladem. První dopis přivede Brie na zvláštní místo. Druhý ji vybídne, aby odhalila tajemství. A ten poslední jí změní život k nepoznání...
Na stiahnutie
11,72 €

dostupné aj ako:

Ako Francúzi vymysleli lásku


Všetci vieme, čo je francúzsky bozk aj francúzska galantnosť, ani ménage a trois či rendezvous iste netreba prekladať – a už vôbec nie amour. Francúzi milujú lásku! Láska je súčasťou ich národnej identity rovnako ako dobré víno, syry a móda. Majú ju jednoducho v krvi. Uznávaná autorka Marilyn Yalom ide vo svojej knihe Ako Francúzi vymysleli lásku po stopách lásky od stredoveku až po dnešok a skúma našu posadnutosť týmto romantickým citom prostredníctvom najvýznamnejších literárnych diel – od trubadúrskych vyznaní cez Molierovu komiku, slávneho Cyrana z Bergeracu, existenciálne prežívanie v podaní Jeana-Paula Sartra a Simone de Beauvoir, škandalóznu Marguerite Durasovú až po súčasné provokatívne romány. Ak aj Francúzi lásku priamo nevynašli, Marilyn Yalom fundovane a s humorom dokazuje, že literatúrou a kultúrou výrazne ovplyvnili jej dnešnú podobu.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Ale už dosť!


Kniha ALE UŽ DOSŤ! je príručkou pre všetkých rodičov, ktorí sa starajú o deti s poruchou pozornosti a hyperaktivitou. Autorka ponúka jasný a empatický pohľad na výzvy, s ktorými sa stretávajú tieto rodiny, a poskytuje praktické rady na zlepšenie výchovy. Súčasťou knihy sú aj milé kreslené postavičky, ktoré vyčerpaným rodičom prinesú úsmev a zmiernia napätie z výchovy. Táto kniha vám prinesie osvedčené metódy, inšpiráciu a praktické rady na budovanie silných vzťahov s vašimi najmladšími.
Na stiahnutie
5,50 €

Kráľovná času


Očarujúca zimná rozprávka z pera Natalje Ščerbovej, autorky svetoznámej knižnej série Časodejovia. Deti z časodejného sveta majú obrovské šťastie – v predposledný deň v roku oslavujú Deň darčeka pod vankúšom a dostávajú dary od samotného Času. Félix, Ollie a Tom sú presvedčení, že Čas sa pomýlil a nepriniesol im darčeky, ktoré si zaslúžia. Rozhodnú sa teda vziať veci do vlastných rúk. Deti sa zmietajú vo víre zázrakov i temných čarov, plnia sa im najtajnejšie sny, len aby vzápätí prišli o poslednú iskierku nádeje... Podarí sa im dosiahnuť svoj cieľ a vrátiť sa domov pred posledným úderom hodín?
Na stiahnutie
10,50 €

Myseľ šampióna


Ako športovať na maximum a maximálne si to užívať! Ak sa chceš stať skutočne najlepším športovcom, akým len môžeš byť, musíš už dnes začať pracovať na rozvíjaní mysle šampióna. Pomocou tejto knihy dokážeš výrazne zlepšiť svoju celkovú športovú výkonnosť. Stratégie, techniky, metódy a určité princípy špičkovej výkonnosti v nej uvedené podrobne popisujú, ako môžeš dosiahnuť vrchol svojej športovej výkonnosti. Kniha Myseľ šampióna je pre teba tým správnym sprievodcom na ceste za naplnením tvojich športových i osobných cieľov.
Na stiahnutie
11,20 €

Surrender: 40 skladieb, jeden príbeh


Bonov životný príbeh, vystavaný okolo štyridsiatich skladieb U2. Fanúšikovia U2 sa dozvedia, prečo U2 spolu zostali napriek osobným rozbrojom a tvorivým nezhodám a odhalia kľúč k pochopeniu niektorých z najpopulárnejších skladieb skupiny. Za 4 desaťročia sa U2 zmenili z mladíkov, čo to chcú niekam dotiahnuť, na najväčšiu hudobnú skupinu na svete, a Bono sa z občianskeho aktivistu stal svetovým aktérom v boji za zrušenie dlhov chudobných krajín.
Na stiahnutie
25,90 €

Moja vojna 2


Sarajevo, 1992 – Aďka s Mirou a mamou sa po dlhej a náročnej ceste konečne dostávajú do Sarajeva, kam utiekli pred vojnou. Tam však zisťujú, že mesto sa stalo priamym centrom bojov, bombardovania a ostreľovania. Keďže nemajú žiadne doklady, sú tam uväznené. Budú musieť využiť všetky možné legálne, ale aj nelegálne spôsoby, aby sa odtiaľ dostali a prežili. Praha, 2012 – Po dvadsiatich rokoch žije Aďka so svojím manželom a synom v Prahe a pracuje ako zdravotná sestra vo fakultnej nemocnici. Navštevuje psychoterapeutku Silviu, aby sa vyrovnala s traumami z minulosti, ktoré prežila počas vojny. Žije bežný život a so svojou rodinou plánujú dovolenku na Kanárske ostrovy. Onedlho však vyplávajú na povrch nebezpečné skutočnosti z ich minulosti, pre ktoré budú Aďka s rodinou v obrovskom ohrození. Interpol a ministerstvo obrany začnú pátrať po medzinárodne hľadanom vojnovom zločincovi, ktorý má namierené do hlavného mesta Kanárskych ostrovov. Chytia ho, skôr než ublíži Aďke a jej rodine? V zakončení dvojdielnej série Moja vojna nájdete napätie, šokujúce zvraty, ale aj odhodlanie a prekonávanie vlastných strachov pre záchranu svojej rodiny.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Skarlet


Skupina agentov zatkne nebezpečné červenovlasé dievča so zvláštnymi schopnosťami. Musia zistiť, čo je zač a či má niečo spoločné so sériovými výbuchmi v meste. Tím agentov pracuje usilovne – Oliver sa snaží získať si dôveru červenovlásky za akúkoľvek cenu, Dan v laboratóriu odhaľuje účinky pokusov, ktoré na nej vykonal jej otec, zatiaľ čo Ema so šéfom si od nej držia odstup. Toľko nezodpovedaných otázok a tajomstiev… Stihnú ich odkryť, skôr než sa dievčine minú energetické kapsuly, ktoré ju držia pri živote? Dynamický príbeh, ktorý vás donúti zamyslieť sa nad hranicou medzi dobrom a zlom, silou priateľstva, lásky a tým, čo nás robí ľudskými bytosťami so všetkými pocitmi, s humorom či bolesťami. „Chcem svoje kapsuly,“ povedala veľavravne a s úsmevom odkryla zuby zafarbené čerstvou krvou. „Alebo mi chcete povedať, že som sa sem prehrýzla zbytočne?“
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Zlodej hudby


Je zvláštne, ako rýchlo a jednoducho sa dokáže ľudský život otočiť o stoosemdesiat stupňov. Stačí na to aj celkom obyčajný letný deň, keď rozpálené slnko ponára neveľké mestečko do teplého svetla. Vždy usmiata Magdaléna sa počas neho poneviera po blšom trhu, kde ponúkajú tovar od výmyslu sveta. A práve vtedy sa to stane – prvý raz zbadá majestátny starý gramofón. Bez váhania si ho kúpi a prinesie domov. Netuší, že za jeho zlatým leskom sa môže skrývať niečo čarovné. Zanedlho Magdaléna odhaľuje tajomstvá vryté do útrob tejto starožitnosti a zisťuje, že pod vrstvou vinylu na každej platni sa skrýva nový, záhadný svet. Magdaléna sa ponára do týchto čarovných svetov, spoznáva nových priateľov a zažíva nevšedné dobrodružstvá. Čo sa stane, ak zvedavé dievča natrafí na nezvyčajnú platňu, ktorá ju záhadne priťahuje? Odkiaľ sa vôbec zobrala? A ako bude Magdaléna čeliť problémom a nebezpečenstvám, ktoré táto platňa vnesie do života jej priateľov?
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Bláhoví snílci


Anglie, třicátá léta 20. století. Elizabeth má talent a sní o studiu na umělecké škole. Rodiče si ale její budoucnost představují po boku bohatého Charlese Bonhama v roli oddané manželky. Elizabeth proto rodičům slíbí, že když jí dovolí strávit rok na akademii, pak jejich přání poslušně splní. Ocitá se tak mezi bohémskými umělci, kde poznává, jak opojná i plná nástrah může být svoboda.
Na stiahnutie
11,69 €

dostupné aj ako: