Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Mielőtt az emlékeid elhalványulnak


A Mielőtt a kávé kihűl című nemzetközi bestsellersorozat harmadik kötete négy újabb vendég sorsát villantja fel egy olyan kávézóban, ahol vissza lehet menni a múltba. A Japán legészakibb szigetén magasodó Hakodate-hegy oldalában található a Donna Donna Kávézó, ahonnan pazar kilátás nyílik Hakodate város kikötőjére. Ez azonban nem minden. A bájos tokiói Funiculi Funicula Kávézóhoz hasonlóan a Donna Donnában is az időutazás különleges élményében lehet része a látogatóknak. A Mielőtt az emlékeid elhalványulnak magán viseli a szerző megszokott kézjegyeit: karakterei szeretnivalók, a történetek mélabúsak. Kavagucsi ezúttal is azt a kérdést teszi fel olvasóinak, hogy mit változtatnának meg, ha visszamehetnének az időben.
Na stiahnutie
8,42 €

Joanne


A tizenhat éves Joanne Hamilton árván marad, ezért a nagynénjéhez költözik, akinek teaháza van egy apró, vidéki városkában, és ezzel az utazással kezdetét veszi egy bájos és elragadó történet. Joanne, a Londonban nevelkedett ifjú hölgy megismerkedik új szomszédságával, bálokba jár, barátságokat köt, pletykák kereszttüzébe kerül, és természetesen a szerelem sem kerülheti el őt.Kristin M. Furrier legnagyobb lélegzetű regénye Anglia gyönyörű és idilli szegletébe repíti az olvasót, ahol nyomon követhetjük a fiatal lány és családja életét. Derűs és érzelmes olvasmány egy jómódú kisasszonyról, az ő bohókás nagynénjéről, és a 19. századi Anglia más jellegzetes alakjairól a hozományvadász udvarlótól a szeretetre méltó jó baráton át a titkos hódolóig.Kedves, magával ragadó történet szerelmekről, előítéletekről, kalandokról és bonyodalmakról, melynek során hőseink megannyi viszontagsággal néznek szembe, ám végül mégis megtalálják a boldogságot.
Na stiahnutie
9,55 €

Felszabadultan élni


Túllépni a megpróbáltatásokon New York Times Bestseller A felszabadított lélek című #1 New York Times Bestseller szerzőjétől Manapság egyre inkább arra törekszik az ember, hogy több örömet éljen meg és mélyebb értelmet találjon az életében. Előfordulhat, hogy ezeket nem ott keresi, ahol kellene? Ha a kiegyensúlyozott, harmonikus lelki és szellemi állapotunk külső körülményektől függ – munka, új lakás vagy egy különleges vakáció – akkor borítékolható, hogy előbb-utóbb elégedetlenek leszünk. Az igazi szabadságot és boldogságot belül kell megtalálnunk. De hogyan induljunk neki ennek a belső utazásnak? A Felszabadultan élni egyszerre mélyreható és praktikus. Világos útmutatással szolgál arra nézve, hogyan lépjen túl az ember azokon a gondolatokon, érzéseken és szokásokon, amelyek miatt kátyúban van. Átfogóan értelmezhető lesz, honnan erednek a gondolatok és érzelmek, és hogyan hatnak az ember természetes energiaáramlására. Apránként megszabadulhatunk az ún. szamszkaráktól, vagyis pszichológiai hegektől, amelyek miatt letapadunk és nem tudjuk elérni a csúcspotenciálunkat.   Ideje felhagyni a küszködéssel és belekezdeni a dolgok megtapasztalásába: elsajátítani Michael A. Singer gyakorlati tanításait, amely a felszabadultság, a nyíltság, az önismeret birtokában élhető élet felé hajtja az embert. Legfőbb ideje Felszabadultan élni!
Na stiahnutie
7,16 €

Nagyfőnök


Portik Tamás és körének felemelkedése és bukása „Talán nem is készült olyan nagyon arra, hogy bármelyik pillanatban eltűnjön. Talán tényleg elhitte magáról azt, amit a hozzá legközelebb állók szerint másokkal is igyekezett elhitetni: a láthatatlanságát. Élve az önszuggesztióval, gyakran még a tükör előtt is azt mondogatta magának, hogy a hatóságok előtt láthatatlan." A magyar kriminalisztikában a rendőrség és az alvilág nem sok bűnöző nevét hozta annyi gyilkossággal és emberölési kísérlettel összefüggésbe, mint Portik Tamásét. Ezek között van az egész országot megrázó 1998. júliusi Aranykéz utcai robbantás vagy a médiacézár, a politikai-gazdasági elithez tartozó Fenyő János hidegvérű meggyilkolása is. Akadnak olyan ügyek, amelyekben már ítélet született, és olyanok is, amelyekben a rendőrség letett arról, hogy valaha is bíróság elé állítsa az elkövetőket. Hogyan lett egy telefonfülkéket feltörő utcagyerek tíz évvel később az ország egyik leggazdagabb bűnözője? Milyen folyamatok vezettek el a kilencvenes évek alvilági gyilkosságaihoz? Hogyan konspirált az évekig illegalitásban élő Portik Tamás és köre? Vajon kinek álltak érdekében a politikai robbantások? Kik voltak Portik segítői? Minek köszönhető, hogy évekig nem tudták elfogni és felelősségre vonni? Milyen volt üzletemberként? Mi vezetett végül a bukásához? Miért árulták el? A Maffiózók mackónadrágban, a Magyar kóla és a Fedősztori bestsellerek szerzője, Dezső András oknyomozó újságíró ezúttal Portik Tamás és körének felemelkedését és bukását dolgozta fel a nyolcvanas évek kezdetétől napjainkig. Kutatása során a szerző Portik egykori bizalmi köréből is tudott információkat szerezni, így könyvéből sok-sok olyan részlet kiderül, amelyet eddig a nyilvánosság nem ismert. „A Portik Tamás és köre által végrehajtott cselekményeknek van akkora jelentősége kriminológiai és történelmi szempontból, amiért fontosnak tartottam, hogy megírjam a történetüket. A történelmi szempontnál arra gondolok, itt nem csak arról van szó, hogy a 90-es éveket nagyon meghatározták azok a leszámolások, amiket többnyire hozzá kötnek a hatóságok, hanem voltak olyan események is – például a politikai robbantások – amelyek a magyar politikatörténet részeivé váltak. Egyediek.” – Dezső András, SZMO interjú
Na stiahnutie
7,16 €

A Bálnacsont színház


„Az ember el akar bújni az élet dolgai elől, hogy folyamatosan csak ezt olvassa” – Elizabeth Day „Csodálatos debütálás. Minden megvan benne, hogy klasszikussá váljon” – Sarah Winman Angliában, 1928-ban a robajló hullámok egy éjjel bálnát sodortak a partra. Amit a tenger partra vet, az törvény szerint a király tulajdona, de a tizenkét éves árva, Cristabel Seagrave ezt másként gondolja. Csatlakozik hozzá két Digby és Flossie, akikkel együtt nő fel, illetve egy festőművész, aki látogatóban éppen náluk időzik – együtt alapítanak színházat a csontváz bordakosarában. A Bálnacsont színház lesz az a hely, ahol Cristabel menedékre lel erélytelen nevelőszülei és a bántóan éles házitanítók elől, az a hely, ahol a képzelete bármit életre hívhat. Miközben Cristabel erős akaratú fiatal nővé cseperedik, Angliát apránként maga alá gyűrik a második világháború borzalmai. Digby és ő is brit titkosügynökök lesznek, külön-külön küldetéseken vesznek rész Franciaországban, amelyet a nácik uralmuk alá hajtottak – mint kiderül, voltaképpen ügynöknek lenni sem más, mint színházi alakítás, csak éppen veszélyesebb, ráadásul azzal fenyeget, hogy szétszakítja a családi kötelékeket.     „Nagyszabású történet, érzékeny stílusban elmesélve.” – Guardian  „A Bálnacsont színház észbontóan jó… Quinn képzelőereje és kalandvágyó szelleme olyan örömet okoz, amelyet mindenkinek érdemes átélnie.” – New York Times     Joanna Quinn Londonban született, és Dorsetben, Anglia délnyugati részén nőtt fel -- ahol a Bálnacsont színház is játszódik. Dolgozott újságíróként és jótékonysági projekteken. Novellái többek között a White Reviewban és a Comma Pressben jelentek meg. Jelenleg is Dorsetben él, egy tengerparti faluban, és kreatív írást tanít.
Na stiahnutie
7,16 €

Felszabadított lélek


"Ki vagyok én?" Ha belemerülsz ebbe a kérdésbe, rövidesen rádöbbensz, milyen nehéz pontos választ adni rá. Énünk mibenlétét kutatva a szellemi tanítómester Michael Singer arra a következtetésre jut, hogy igazi identitásunk a tudatosságunkban rejlik - abban a képességünkben, hogy külső szemlélőként meg tudjuk figyelni önmagunkat és a minket körülvevő külvilágot is. A meditáció és éber lét évezredes tradícióinak segítségül hívásával Singer rávezeti az olvasót, miként fejlesztheti tudatosságát olyan magas fokra, hogy lábát szilárdan megvethesse a jelenben, és kioldhassa lelkéből az ott feltorlódott fájdalmas emlékeket. Az első részben Singer énünket vizsgálja, és felfedi a mindannyiunknak oly ismerős belső dialógusok természetét. A második részben megismerkedhetünk a lényünkben áramló energiákkal, és a szerző fokozatosan rávezet, miként tárjuk fel szívünket az egész életünket átható tapasztalat frissítő energiái előtt. A harmadik rész arra tanít, miként küzdjük le bezárkózásra, önsorsrontó befelé fordulásra késztető hajlamainkat. A megvilágosodás, az egyetemes tudat befogadása a negyedik rész témája. Végül az ötödik részben Singer visszakanyarodik mindennapi létünkhöz, és megtanít rá, miként szegődjünk a határokat nem ismerő, korlátlan boldogság nyomába. A könyvnek mindvégig olvasmányos és egyúttal lebilincselő a stílusa, nyoma sincs benne súlyos tudományos dogmáknak vagy erőszakos hittérítésnek. És minden fejezetben találhatunk néhány könnyű gyakorlatot, amelyek nagyszerűen illusztrálják a szerző elképzeléseit.
Na stiahnutie
7,16 €

A lengyel


"Érzések kimeríthetetlen skálája - a vak szerelemtől az együttérzésig." (El País) A haja már fehér, de a szelleme élénk, vibráló: Witold Walczykiewicz zongoraművész. Halálosan beleszeret Beatrizbe, ebbe a vonzó, művészetkedvelő asszonyba, aki Witold barcelonai koncertjének szervezésében segédkezik. Beatriz férjnél van, és eleinte nem tesz rá mélyebb hatást Witold, a művész közeledése nyomán azonban apránként bevonódik a férfi világába. Witold leveleket intéz Beatrizhez, utazásokra hívja, egyszer meg is látogatja Mallorcán, a nő férjének nyaralójában. Van realitása kettejük szerelmének? Ha igen, pontosan mik az erőviszonyok? Beatriz diktál, mert ő az, aki úrrá lesz saját érzésein? Vagy Witold, aki olyan intenzitással álmodja meg ezt a köteléket, hogy az megelevenedik? A Nobel-díjas író remeklése végigköveti a lengyel zongorista zuhanásszerű lendületét, amellyel az beleveti magát egy mindent átformáló szenvedélybe. J. M. Coetzee 1940-ben született Fokvárosban, jelenleg Ausztráliában él. 2003-ban kapott irodalmi Nobel-díjat. Az első író, aki kétszer is elnyerte a Booker-díjat: 1983-ban Michael K élete és kora, majd 1999-ben Szégyen című regényéért kapta meg az elismerést. Ismertebb művei még: A barbárokra várva és a Jézus-trilógia.
Na stiahnutie
6,44 €

Szökés a görög szigetre


Minden kezdet előtt kell, hogy legyen egy végSunday Times Bestseller Chloe Marston összetört szívvel elköltözik Londonból, hogy New Yorkban kezdjen újra mindent. Egy olyan vállalkozásnál dolgozik, amely dúsgazdag kliensek megbízására végez szervezési feladatokat. Miközben mások életét zökkenőmentesen bonyolítja, maga Chloe történetesen egy ponton megrekedt. Az egyik nagy hatalmú ügyfél, a jóvágású Joe Lincoln világtól elzárt nyaralót keres egy görög szigeten, úgyhogy Chloe munkához lát. Manhattanben váratlanul felbukkan az exe, Tom, és Chloe élete újra felborul, ezért kap a lehetőségen, hogy Joe Lincolnnal együtt nézze meg a kiválasztandó nyaralót. Időt nyer, eldöntheti, mit tegyen. Tomot már olyan régóta szerette, de a férfi megbántotta – érdemes még egy esélyt adnia neki? Lassanként közelebb kerül Joe-hoz, egyáltalán érdekli még Chloe-t Tom? Azonban Joe ellen vádak merülnek fel. Talán nagyobb a tét, mint a boldogságuk? Kiben bízhat Chloe? Időben kideríti, mi az igazság?
Na stiahnutie
7,16 €

Alvilági becsület


New York Times Bestseller 1970-es évek, Harlem. Ray Carney, a korábbi orgazda jelenleg köztiszteletben álló bútorbolt-tulajdonos: érthető, hogy igyekszik nem ütni bele az orrát semmibe. Amikor ártatlan szívességet kér régi rendőrségi kontaktjától, Munsontól, az univerzális megoldóembertől, cserében Munson is kér valamit. És ezzel máris újrakezdődnek a stiklik - nincs kiszállás, és ez valakinek az életébe kerülhet. Miközben az ország a Függetlenségi Nyilatkozat elfogadásának kétszáz éves évfordulójára készül, Harlemben rejtélyes módon egymás után égnek le egész háztömbök. Carney egyik bérlője egy tűzesetben súlyosan megsérül, és Carney megejtően brutális cimboráját, Borsot bízza meg a nyomozással. A két zsivány harcba száll azokkal, akik az omladozó metropoliszt kezükben tartják: a necces, agresszív, velejükig romlott alakokkal. Az Alvilági becsület egyfelől fekete humorú történet a városról az 1970-es évek régi vágású káoszában, amelyre ma már nosztalgiával tekinthetünk, másfelől lopva elkapott portré arról, mit is jelent a család szó. Szigorú noir, amely ismét bizonyítja, hogy Colson Whitehead úgy ismeri a korszakot és Harlemet, ahogy rajta kívül senki.
Na stiahnutie
7,16 €

Hosszú játszma


New York Times Bestsellerszerző A Spanyol szerelmi átverés és Az amerikai szobatárskísérlet szerzőjétől „Armas pontosan tudja, mivel lehet megdobogtatni a romantika rajongóinak szívét.” – Tessa Bailey Adalyn Reyes mindent megtesz, hogy tökéletesen végezze a munkáját a Miami Flames focicsapat irodájában, de homokszem kerül a gépezetbe: felvétel készül arról, hogy összeveszik a csapat címerállatával, ami virálisan terjedni kezd. A tulajdonos – aki történetesen Adalyn apja – nem rúgja ki, hanem elküldi az isten háta mögé, Észak-Karolinába, ahol azt a feladatot kapja, hogy hozza vissza a küszködő helyi focicsapat, a Green Warriors reményeit, és ezzel bizonyítsa rátermettségét. Adalyn nagy tervei romokba dőlnek, amikor látja, hogy a csapat játékosai tütüt viselnek (nem praktikus), kecskét tartanak házikedvenc gyanánt (pfúj, undi!), és egyáltalán: a csapat játékosai kilencévesek. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a városban tartózkodik Cameron Caldani, vagyis Cam, a csodakapus, aki maga a kétlábonjáró rejtelem. Ő volna a tökéletes jelölt arra, hogy segítsen, de egy szerencsétlen malőr után, amelyben érintett egy kakas, Cam lába és Adalyn kocsijának lökhárítója, a férfi minden erejét latba veti, hogy elűzze Adalynt a városból. De Adalyn nem hátrálhat meg, muszáj felhoznia a szedett-vedett csapatot – számára ez az út vezet a dicsőséghez. Márpedig ez hosszú játszmának ígérkezik. Akár segít neki Cam, akár nem. „Olyan, mint az álom! A sportos romantika igazi alapanyaga.” – Sarah Adams „Elbűvölő és érzéki romantikus komédia Ted Lasso-rajongóknak.” – BookBub „A Hosszú játszma színtiszta szórakozás. Olyan forró a levegője, hogy szinte lángra lobbannak a lapok, és megolvad az olvasó szíve. Ennél izgalmasabb sportrománcról nem is álmodhattam volna!” – Sarah Adams, a Gyakorlat teszi a mestert írója, New York Times bestsellerszerző „A Hosszú játszma egyszerűen pazar és elragadóan szexi – le sem bírtam tenni! Elena Armas romantikus története olyan, mint egy szimfónia, és a végére az volt az egyetlen vágyam, hogy elnyerjem Cameron szívét.” – Lana Ferguson, a Nanny című könyv szerzője „Elena Armas a lélegzetelállító, törékeny és szíveket rabul ejtő románc nagymestere. Minden oldal egyre jobban felcsigázott, a Hosszú játszma olyan, mint egy szerelmes levél, mely arra sarkall, hogy jobb emberré akarjunk válni. Nem bírtam betelni Cameronnal és Adalynnel, és azzal, ahogy a legjobbat hozták ki egymásból. A feszültség pedig? Perzselően érzéki.” – B.K. Borison, a Lovelight Farms szerzője
Na stiahnutie
7,16 €

Ilyen apróságok


Booker-díj – jelölés 1985, a karácsony előtti hetek egy ír kisvárosban. Bill Furlong szén- és fatelepén ilyenkor a legnagyobb a forgalom. Furlong lassan negyvenéves. Nap mint nap lelkiismeretesen teszi a dolgát. Egy szállítmányt a zárdához kell kivinnie, és ráébred valamire, aminek hatására át kell értékelnie a múlját. Eltöpreng, vajon minden úgy van-e jól, ahogy van. A város polgárai, akiket az egyház tart a markában, mindenesetre hallgatnak. Az év könyve – Times – New Statesman – Observer – Financial Times – Irish Times – Irish Independent ORWELL-DÍJKERRY GROUP – Az év ír regénye díjRATHBONES FOLIO-DÍJ – jelölésDALKEY irodalmi díj – jelölés „Kimagasló.” – Damon Galgut „Mesteri.” – Times „Bámulatos.” – Colm Tóibín „Lenyűgöző.” – Sunday Independent „Hihetetlenül szép.” – Douglas Stuart „A legjobb szót találja meg, és a legjobb helyre teszi.” – Hilary Mantel Claire Keegan 1968-ban született Írországban, az USA-ban járt egyetemre, majd Walesben is élt. 2022-ben A csendes lány címmel mutatták be a Foster című művéből készült filmet. Az Ilyen apróságokból szintén film készül. A szerző rögtön 1999-es debütálásakor díjak sorát nyerte el. Eddig öt könyve jelent meg.
Na stiahnutie
5,96 €

Az utolsó vacsora


Sunday Times BestsellerA jachtparti szerzőjétől Egy hólepte pihenőhelyEgy luxusétteremEgy fogás, amiért érdemes meghalni Viggo Widlund a gasztrovilág dédelgetett kedvence. Kluven nevű étterme, amely messze, a svéd vidéken található, az exkluzív konyhák minden toplistáját vezeti. Csak egyetlen út visz oda, és egyetlen asztal található a Kluvenben, amelyet tizenkét szerencsés kiválasztott ülhet körül. Lara Stone, az oknyomozó újságíró is megkaparint egy foglalást, és biztos benne, hogy emlékezetes este elébe néz. De az étlapon a gyilkosság szerepel.Viggót holtan találják, mindenki gyanúsított, aki a hólepte pihenőhelyen töltötte a hétvégét. Ki tudja bogozni Lara a hazugságok szövedékét? Megtalálja a gyilkost, mielőtt őt is megölik? "Senki nem kever olyan élvezetes koktélt intrikából, szenvedélyből és csillogásból, mint Tasmina Perry." - Hello Magazine "A strandolvasmányok királynője." - Red magazine "Tasmina Perry folyton elvarázsolja az olvasót. Miután befejezted a regényt, még sokáig veled marad az élmény." - Books With Wine and Chocolate
Na stiahnutie
7,88 €

A túra


Sunday Times Bestseller Ideális kirándulóidő vanEz az ideális hely arra, hogy valaki eltűnjön "Nem is lapozol, egyenesen szaggatod az oldalakat." – Abigail Dean"Csodás, mennyire átjön a hely hangulata." – Adele Parks"Lucy Clarke legjobbja." – Gillian McAllister Ideális kirándulóidő van Négy barát túrára indul Norvégiába, a gyönyörű erdőségbe. Maguk mögött hagyják átlagos hétköznapjaikat. Köztük és a hegycsúcs között nincs semmi egyéb, csak az érintetlen erdő és a metszően kék ég. Ez az ideális hely arra, hogy valaki eltűnjön De az erdőnek van egy sötét oldala: egy éve itt tűnt el egy nő. Azóta a hegységet gyanakvás és megválaszolatlan kérdések övezik. A baráti társaság útja most éppen a rejtélyek kellős közepébe vezet. És a túraúton várja őket valaki, aki megtenne mindent, hogy a titok ne kerüljön a felszínre – akár meg is akadályozza a barátokat abban, hogy élve kijussanak az erdőből.
Na stiahnutie
7,88 €

Misszió


Amiben létezel, abban legyél boldog! Dr. Budai Donát fiatal, jóképű és sikeres orvos. Nagyszerű szakember, ám a magánélete kész kudarc, amit titkol a külvilág elől. Tragédiái és nőügyei megpecsételik a jelenét. Kétségbeesve próbál kiszakadni ebből. Afrikában vállal megbízatást, remélve, hogy szakértelmével segíteni tud másokon, és közben benne is helyre kerülnek a dolgok, és rátalál önmagára. Zelda Jelani, a magyar–kenyai származású lány mindkét ország gyermekének tekinti magát. Szülei révén gyermekkorától élete része a missziós tevékenység. Úgy érzi, révbe ért, kenyai vőlegényével Nairobiban tervezik a jövőt. Ám ez a misszió az orvos és a fiatal nő életét is örökre megváltoztatja… Elmosódnak kijelölt útjaik, az egymás iránt táplált szenvedélyük pedig mindent felülír.  Sorsfordító találkozások… Heves érzelmek… Élet és halál… Mert Afrikának illata, hangja és megannyi színe van. Olykor édes, máskor elmúlásillatú. Hangja néha kacagó, néha pedig rimánkodó. Időnként szivárványszínekben pompázik, máskor pedig csak feketét ölt magára. Minden illatát érezni, minden hangját hallani, és minden színét látni fogod majd. Ezt nem más garantálja, mint Borsa Brown, az erotikus-romantikus regények népszerű írónője.
Na stiahnutie
15,49 €

A becsület romjain


Roman Kulikov, a S.T.A.L.K.E.R.-sorozatból jól ismert író, Rafael Sabatini éppen 100 évvel ezelőtt írt Blood kapitány viszontagságai című klasszikus regényét gondolta újra. A távoli jövőben az emberek még mindig nem tanultak meg békében és egyetértésben élni. A hatalmas galaktikus Birodalmat fegyveres erők segítségével irányítják, és az Uralkodó nem képes a Birodalom minden szegletét felügyelet alatt tartani.A hatalom ezért gyakorlatilag a nagyvállalatok kezében van, amelyek saját sereget tartanak fent, és az általuk felügyeltcsillagrendszerekben saját törvényeket vezetnek be. És ha ez nem lenne elég, a földi civilizáció a földönkívüli rudiánokkal áll háborúban… Lagyimir Kamenyev, a Birodalom katonai érdemrendjének lovagja épp szabadságát tölti szülőbolygóján, amikor véletlenek sorozatának köszönhetően a helyi lakosok és az egyik vállalat vezetése között kirobbanó konfliktus kellős közepén találja magát. Lagyimir, akit ártatlanul vádolnak súlyos bűntények elkövetésével, egyik pillanatról a másikra válik mindenki által megbecsült és elismert kedvencből veszélyes bűnözővé, törvényen kívülivé, akire egyaránt vadásznak vállalatok és a hadsereg is. Hogy visszatérjen a normális élethez, éskiharcolja az igazát, nem marad más választása, mint a kalózkodás útjára lépni.Roman Kulikov, a S.T.A.L.K.E.R.-sorozatból jól ismert író, Rafael Sabatini éppen 100 évvelezelőtt írt Blood kapitány viszontagságai című klasszikus regényét gondolta újra.
Na stiahnutie
8,99 €

S.T.A.L.K.E.R. - A Zóna ködében


Mogorva egy sikeres, tapasztalt stalker, de senki sem veszi túl komolyan. Nem keresi a bajt, közepes áron adja el a közepesen értékes relikviákat, nem keveredik konfliktusokba, nem kér és nem ad kölcsönt. Egyetlen barátja a humoros, életvidám, dilinyós stalker, Moonlight. És ez a fura páros elvállal egy megbízást: egy különös srác jelentős summát hajlandó fizetni annak, aki elviszi a Zóna szívébe, a Monolithoz... Mogorva még csak a Monolit létezésében sem hisz. Moonlightnak meg teljesen mindegy, hol teszi kockára a bőrét a Zónában. A pénz az pénz, ezért elindulnak a Négyes Reaktorblokkhoz, mely körül szörnyű és hihetetlen legendák keringenek. Útjukat folyamatosan áthatja egy sűrű, tejfehér köd, amiben észrevétlenek maradnak a mutánsok és az anomáliák, feloldódnak benne a határok, és az is kétségessé válik, ki barát, és ki ellenség. Amikor a Zóna látszólag éppen lépéselőnyt ad, nem tudni, hogy ez szerencsét hoz-e nekik, vagy megsemmisítő csapásra kell készülniük... Alekszej Gravickij forgatókönyvíró, többek között a nagy sikerű Kóma című film fűződik a nevéhez. Jelen regénye, a S.T.A.L.K.E.R. sorozat többi darabjához képest, lélektani megközelítésű, kevésbé az akciókra, mint inkább a stalkerek belső világára helyezi a hangsúlyt.
Na stiahnutie
8,99 €

Az Oppenheimer alternatíva


Az atombomba ledobásának 75. évfordulója alkalmából a Hugo és Nebula-díjas író, Robert J. Sawyer visszarepít minket az időben, hogy újraélhessük a történelmet... egy kis csavarral. Míg J. Robert Oppenheimer és a Manhattan-terv csapata az atombomba kifejlesztésén dolgozik, Teller Ede valami még pusztítóbbat akar: egy magfúzión alapuló bombát. Kutatásai félelmetes felfedezéshez vezetnek: 2030-ra a Napból kilökődik a legkülső réteg, ami elpusztítja az egész belső Naprendszert - beleértve a Földet is. Amikor a háború a Japán elleni atombombák bevetésével véget ér, Oppenheimer csapata, valamint Albert Einstein és Wernher von Braun, a múlt század legnagyobb tudós koponyái együtt maradnak, tovább dolgoznak, hogy versenyt futva az idővel, megmentsék az emberiséget. A szerző alapos, aprólékos kutatásain alapuló, korabeli szereplőkkel és eseményekkel teli regénye mesterien keveri a valóság és az alternatív történelem síkjait. Lélegzetelállító kalandot ígér az olvasónak.
Na stiahnutie
8,99 €

Melchior és a tallinni krónika


Tallinn, Anno Domini 1432. A középkorban játszódó krimisorozat ötödik részében az események középpontjában egy titokzatos krónika áll, melyre a domonkos kolostorban bukkantak. Éppen akkor, amikor a Szent Test Céh más Hanza-városok mintájára első ízben rendezi meg az úrnapi misztériumjátékot. A krónika szerint egykor régen templomos lovagok jártak Tallinnban, és egy városlakót beavattak titkaikba. A szöveg felfedezését gyilkosságok sora követi, a szálak pedig a Szent Test Céhhez vezetnek, melynek Melchior is tagja. Érdekes módon a rejtélyek megoldásának kulcsa talán épp a borzalmas születési rendellenességgel sújtott lány, Carstine kezében lehet, aki a világ szeme elől rejtőzködve, elfeledetten él a leprások Szent János Ispotályában. Semmi nem kerülheti el a patikárius éles szemét, a nyomok alapján lassan sikerül felgöngyölíteni a történetet, ahogy mindig: egy titokzatos kápolna, egy vérfertőző házasság, családon belüli gyilkossági kísérletek, különös mérgezések… míg a regény végén Melchior agyafúrt módon tárja fel céhtársai előtt a gyilkos kilétét…
Na stiahnutie
6,74 €

Szike


Van benned elég bátorság, hogy igazán mélyen beleláss egy férfi elméjébe? Akarod tudni, valójában mire gondol, amikor rád ír a randiappon? Mindenkinek megvan a helye a táplálékláncban, a társkereső oldalak világában is. A keresés célja azonban merőben különböző. A regény főhőse a valódi szépséget keresi minden nőben, de csak a részeket találja. A részekből ő maga, sajátos módon, próbálja összerakni az egészet. A tökéletes szépség rabjaként, őrjítő keresésében boncmesterként hatol a női test belsejébe, hogy megélhesse a vágyott csodát. De vajon a megszerzett „kincsek” segíthetnek megszabadulni az elméjét uraló gyermekkori trauma fogságából?Szerencsés Dániel pszichothrillere, a Szike utazás a lélek mélyére, olyan olvasóknak, akik elég bátrak ehhez. A könyvben megelevenedik a partnerkereső oldalak világa, a szélsőségesebbek is, megannyi, kétségbeesetten egymást „kergető” nő és férfi, újabb és újabb maszkokat felvéve, egy széttört tükör szilánkjain taposva, valami „valódit” áhítva. Testben a lelket, az anatómiában a szépséget, a részekben az egészet. Ebben a nagy táncban azonban nem csupán férfi és nő, hanem nyomozó és gyilkos is őrült párharcot vív. És a bárányok nem mindig hallgatnak…
Na stiahnutie
6,74 €