! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Fejtóny, rozhovory, reportáže strana 69 z 96

Putyin-interjúk


OLIVER STONE-nak, az Oscar- és Golden Globe-díjas rendezőnek sikerült elérnie azt, amire a világ számtalan újságírója, hírszervezete és vezetője vágyott - elsőként jutott be úgy az orosz elnökhöz, Vlagyimir Putyinhoz, hogy hosszú és szerteágazó interjút tudott készíteni vele. A felvételeket az amerikai Showtime televíziós csatorna vetítette le négyrészes dokumentumfilmként, a könyv ezek leiratát tartalmazza, számos kimaradt résszel kiegészítve. A Putyin-interjúk több mint tíz beszélgetésből állnak össze - soha korábban az orosz vezető ilyen mélységben és sokrétűen nem nyilatkozott még nyugati riporternek. Nincsenek tabu témák, Stone gátlá- sok nélkül, már-már provokatívan kérdez rá az érzékeny témákra is. Két rendkívüli karakter feszül egymásnak, folyamatosan megy a "húzd meg - ereszd meg" játék. Putyin lehetőséget kap arra, hogy elmondja a történeteket az ő saját szemszögéből, ugyanakkor a rendező-újságíró Stone ezeket a törté-neteket folyamatosan és határozottan megkérdőjelezi, tiszteletteljesen, de céltudatosan aláaknázza. Olyan kényes témák is terítékre kerülnek, mint Oroszország világpolitikában betöltött kontroverzális szerepe, a szíriai Asszad-rezsim támogatásától kezdve egészen a 2016-os amerikai választásokba történő beavatkozásáig. Ám egészen személyes kérdésekről - az elnök családi hátteréről, gyermekkoráról, hatalomra jutásának történetéről - is sokat megtudhatunk. A Putyin-interjúk párat-lan bepillantással szolgál két rendkívüli embernek - a vezetőnek és a művésznek - a gondolkodásmódjába.
Vypredané
13,57 € 14,28 €

Kegyelemkenyér 3.


Mit csináljunk? Olyan világban élünk, amilyen van. Ez nagyon kevés, ide írom még a tartalom jegyzéket: I. Ormánsági beszélgetések II. A számok beszélnek III. Hulló csillagok IV. Narancsszínű Csepel V. Utószó helyett
Vypredané
10,17 € 10,71 €

Az Orbánság aranya - Narancskönyv


Orbán Viktor legnagyszerűbb gondolatait tartja kezében az olvasó. A Hócipő négy munkatársának hódoló kiegészítéseivel, magyarázataival. Mi, négyen pentitók vagyunk, így nevezik Itáliában a bűnbánó maffiózókat. Belátjuk, tévedtünk, jobb későn, mint soha. Orbán Viktor európai formátumú politikus, ha ez a kifejezés még mond valamit, hiszen a vén Európa már nem a régi, de ő még ráncba szedheti. Felszólítjuk az ellenzéki pártokat, hogy kövessék példánkat, és ne állják útját a további magyar felemelkedésnek. Vezeklésül hónapok óta Orbán-idézeteket cserélgetünk egymás között, ízlelgetjük nagy mondásait, bölcs gondolatait, ideje csokorba gyűjteni, miként megtette ezt Mao elnök a Vörös könyvvel, Kadhafi ezredes a Zöld könyvvel és Szaparmurat Nyijazov, azaz Türkménbasi, népe erkölcsi és lelki útmutatójával, a zöld-lila Ruhnamával. Ám ezek a bibliák a hatalom berkeiben születtek, ennél sokkal értékesebb, ha eddig ellenzékinek tartott írástudók ismerik el és értékelik Orbán Viktor nagyságát. Azokat a gondolatait, amikkel már nem csak minket, hanem egy egész tévútra tévedt földrészt vezet egy boldogabb, keresztény, migránsmentes jövőbe. Köszönjük, hogy kortársai és katonái lehettünk. Farkasházy, Para, Váncsa, Marabu
Vypredané
10,17 € 10,71 €

Cisár


„Chcel som napísať knižku o mechanizme diktatúry, o tom, aká je moc vo svojej podstate demoralizujúca, skorumpovaná a deformujúca,“ povedal o svojej knižke Cisár majster reportážneho žánru Ryszard Kapuściński. Autokratickí vládcovia, revolúcie, neznáme a vzdialené krajiny. To všetko spája knihy Ryszarda Kapuścińského, ktorý bol vždy v správnom čase na správnom mieste. Jeho kniha Cisár, to je na jednej strane vynikajúca reportážna sonda do hĺbky Etiópie pod neobmedzenou vládou cisára Hajle Sillaseho, a na strane druhej je to mimoriadne kvalitná próza prešpikovaná satirou a iróniou, ktoré sú Ryszardovi Kapuścińskému vlastné v každej jeho knihe. Etiópia v knihe Cisár je však najmä nadčasovou metaforou fungovania totalitných štátov po celom svete. Včerajších. Dnešných. A celkom iste aj tých zajtrajších. Cisár Ryszarda Kapuścińského vychádza v preklade Patrika Orieška.
Vypredané
11,39 € 11,99 €

Dve sestry


Uverili. A rozhodli sa. Opustili rodinu i domov a odišli do Sýrie, aby bojovali na strane ISIS za svojho boha a za svoju vieru. Dve sestry. Ešte takmer deti. Asne Seierstad, autorka fenomenálneho dokumentárneho románu Jeden z nás o nórskom teroristovi Andersovi Breivikovi prichádza s novou strhujúcou knihou. Dve sestry, Nórky somálskeho pôvodu, devätnásťročná Ayan a šestnásťročná Leila, žijú so svojou rodinou v nórskom Osle. Až kým jedného dňa nezmiznú v sieti teroristickej organizácie ISIS. Prečo sa dievčatá zradikalizovali? A aký to má vplyv na ich rodinu i najbližšie okolie? Čo bude s otcom, ktorý sa rozhodol priviesť dcéry späť a jeho život sa prevrátil úplne naruby? Kniha Asne Seierstad Dve sestry je hĺbkovou sondou pod povrch života dvoch dievčat, ktoré vo svojich životoch vykonali zásadné rozhodnutie a rozhodli sa bojovať. Kto sú? A prečo sa rozhodli práve takto? Asne Seierstad sa pýta ich rodičov i priateľov, pretože im chce porozumieť. A veľmi dobre vie, že odpoveď vôbec nemusí byť príjemná. Kniha Asne Seierstad Dve sestry vychádza v preklade Miroslava Zumríka.
Vypredané
14,24 € 14,99 €

dostupné aj ako:

A Nike-sztori - A legendás márka alapítójának önéletrajza


A friss diplomás, útkereső Phil Knight az apjától kölcsönzött 50 dollárból indította el cégét. Jó minőségű, olcsó futócipőket importált Japánból, amelyeket az autója csomagtartójából árusított. Az első évben, 1963-ban 8000 dolláros forgalmat termelt - napjainkban a Nike éves bevétele több mint 30 milliárd dollár, és az egyik leginnovatívabb és legértékesebb márkává vált, amelynek újításait világszerte próbálják másolni. A startupok korában a cég a minőség szinonimája lett, az ikonikus "pipa" pedig mára a teljesítmény, a dinamizmus és a lehetőség szimbóluma, amelyet bárhol felismernek. Phil Knight, az "ember a pipa mögött", mindig is rejtély volt. Meglepő, szerény, őszinte és szellemes önéletrajzában felfedi teljes történetét. Mesél a számos kudarcról, a kegyetlen versenytársakról, a rengeteg kétkedőről és az ellenséges bankárokról, majd a szenzációs győzelmekről és sikerekről is. Sorra veszi azokat a munkatársakat, akik a Nike szívét-lelkét formálták: köztük az alapítótárs futóedző, a lobbanékony és karizmatikus Bill Bowerman, valamint a cég első alkalmazottai, egy rakás különc és tudós, akik a Nike elhivatott csapatává kovácsolódtak. Knight és társai merész jövőképükkel és szilárd meggyőződésükkel, hogy a sport ereje jobbá teszi az embert, egy olyan márkát és kultúrát hoztak létre, amely megváltoztatta mindennapjainkat és a mozgáshoz való viszonyunkat. Kölyökkorom óta ismerem Phil Knightot, de igazából e néha megdöbbentő, néha megható, őszinte könyvéből ismertem meg csak igazán. És ugyanígy a Nike-ról se tudtam semmit. Büszkeséggel viseltem a termékeit, és fel se fogtam az innováció, az életbenmaradás és a győzelem figyelemre méltó történetét, amely minden egyes pipa mögött áll. Hiteles, vicces - a leginkább várt önéletrajz azoknak az embereknek, akik érdeklődnek a sport és a kivételes teljesítmények iránt. Andre Agassi, teniszező Megindító, ugyanakkor végtelenül szórakoztató kalandos utazás, amelynek során tanulhatunk az innovációról és kreativitásról. Phil Knight története nemcsak a legendás pipa történetét meséli el, hanem azt is, hogyan könyörgött kölcsönért a vonakodó bankoknak, miként verbuválta össze furcsa, de zseniális, lázadó kollégáit, és hogyan tudtak együttműködni, hogy egy kivételes és paradigmaváltó vállalatot és márkát építsenek. A könyv inspiráció mindazoknak, akik egy rendhagyó álmot követnek. Michael Spence, Nobel-díjas közgazdász A világ egyik legbefolyásosabb üzletembere, Phil Knight, a Nike alapítója. 1964-től 2004-ig a vállalat vezérigazgatója, napjainkban pedig az igazgatótanács elnöke. Oregon államban él a feleségével, Pennyvel.
Vypredané
15,27 € 16,07 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Eli Eli


Uzávierky fotoaparátov zbesilo cvakajú, pretože ľudská bieda je fotogenická. A exotická. Dobrovoľníci s klincami v dlaniach visia na krížoch. Cvak! Deti bez strechy nad hlavou prespávajú na manilskom cintoríne. Cvak! Kto si prečíta knižku Eli, Eli, začne vnímať svet a svoje miesto v ňom úplne inak. Wojciech Tochman pred nami otvára Filipíny také, aké ich nepoznáme. Citlivým okom zachytáva životy tých najbiednejších a rozpráva nám o nich z takej blízkosti, že ich utrpenie cítime na vlastnej koži. Eli, Eli Wojciecha Tochmana je na jednej strane obžalobou súčasného sveta, ale zároveň je aj knihou plnou nádeje. Stačí, keď prijmeme jeho uhol pohľadu, jeho kľúč k precíteniu vzdialeného nešťastia – kritické myslenie, milosrdenstvo a otvorenosť k iným ľuďom. Pretože ľudská bieda nie je lacná atrakcia. Kniha Wojciecha Tochmana Eli, Eli vychádza v preklade Slavomíra Bachuru.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Lacná kniha Eli Eli (-70%)


Uzávierky fotoaparátov zbesilo cvakajú, pretože ľudská bieda je fotogenická. A exotická. Dobrovoľníci s klincami v dlaniach visia na krížoch. Cvak! Deti bez strechy nad hlavou prespávajú na manilskom cintoríne. Cvak! Kto si prečíta knižku Eli, Eli, začne vnímať svet a svoje miesto v ňom úplne inak. Wojciech Tochman pred nami otvára Filipíny také, aké ich nepoznáme. Citlivým okom zachytáva životy tých najbiednejších a rozpráva nám o nich z takej blízkosti, že ich utrpenie cítime na vlastnej koži. Eli, Eli Wojciecha Tochmana je na jednej strane obžalobou súčasného sveta, ale zároveň je aj knihou plnou nádeje. Stačí, keď prijmeme jeho uhol pohľadu, jeho kľúč k precíteniu vzdialeného nešťastia – kritické myslenie, milosrdenstvo a otvorenosť k iným ľuďom. Pretože ľudská bieda nie je lacná atrakcia. Kniha Wojciecha Tochmana Eli, Eli vychádza v preklade Slavomíra Bachuru.
Vypredané
3,27 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Eli Eli (-90%)


Uzávierky fotoaparátov zbesilo cvakajú, pretože ľudská bieda je fotogenická. A exotická. Dobrovoľníci s klincami v dlaniach visia na krížoch. Cvak! Deti bez strechy nad hlavou prespávajú na manilskom cintoríne. Cvak! Kto si prečíta knižku Eli, Eli, začne vnímať svet a svoje miesto v ňom úplne inak. Wojciech Tochman pred nami otvára Filipíny také, aké ich nepoznáme. Citlivým okom zachytáva životy tých najbiednejších a rozpráva nám o nich z takej blízkosti, že ich utrpenie cítime na vlastnej koži. Eli, Eli Wojciecha Tochmana je na jednej strane obžalobou súčasného sveta, ale zároveň je aj knihou plnou nádeje. Stačí, keď prijmeme jeho uhol pohľadu, jeho kľúč k precíteniu vzdialeného nešťastia – kritické myslenie, milosrdenstvo a otvorenosť k iným ľuďom. Pretože ľudská bieda nie je lacná atrakcia. Kniha Wojciecha Tochmana Eli, Eli vychádza v preklade Slavomíra Bachuru.
Vypredané
1,09 € 10,90 €

dostupné aj ako:

  • 4,4 /5

Rozhovory s Putinom


O neobmedzený a slobodný prístup k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi sa pokúšajú novinári, tlačové agentúry či dokonca aj svetoví lídri, no naozaj sa to podarilo až filmárovi Oliverovi Stonovi. V priebehu dvoch rokov podnikol oscarový režisér štyri pracovné cesty do Ruska, aby nazbieral materiál pre svoj dokument The Putin Interviews – Svet podľa Putina. So zámerom venovať sa predovšetkým rusko-americkým vzťahom sa mu však podarilo zozbierať aj jedinečnú kolekciu autentických názorov ruského prezidenta na celkové dianie vo svete či politické udalosti v minulosti. Počas deviatich dní rozhovorov sa s ruským prezidentom rozprával aj o takých témach, akou je údajné ovplyvňovanie posledných prezidentských volieb v Spojených štátoch amerických, Edward Snowden, rozširovanie NATO, teroristické hrozby či zapojenie Ruska do konfliktov v Sýrii, na Ukrajine a inde vo svete. Kniha Rozhovory s Putinom je súborom prepisov rozhovorov zo Stonovho dokumentu a obsahuje aj také časti, ktoré v ňom neodzneli.
Vypredané
18,99 € 19,99 €

Člověk 25


Na počátku byli dva – novinář Jaromír Štětina a studentský vůdce z listopadu 1989 Šimon Pánek. Kolem nich se rychle zformovala parta nadšenců. A před čtvrtstoletím se rozhodli, že změní svět. Z malé místnosti v redakci Lidových novin na Národní třídě vyráželi do válečných oblastí, aby podali svědectví o hrůzách světa a zároveň je pomáhali zmírnit. S obrovským elánem, leckdy amatérsky, s mladickou naivitou, se jim dařilo měnit svět. Během let se tahle parta rozrostla a proměnila v největší profesionální humanitární organizaci ve střední Evropě. Člověk v tísni. Z jednoho kamionu, který vysílali v 90. letech do Náhorního Karabachu nebo Sarajeva, se jejich pomoc rozšířila na složité operace ve dvacítce zemí světa. Dnes Člověk v tísni spolupracuje s britskou či americkou vládou, OSN, největšími humanitárními organizacemi na světě. V knize plné rozhovorů, fotografií a dalších zajímavostí se o své vzpomínky, zkušenosti, postřehy a názory podělili Šimon Pánek, Petra Procházková, Jaromír Štětina, Igor Blaževič a mnoho dalších. Nedívají se ale jen dozadu. Hovoří i o tom, jak se změnila humanitární práce, novinařina, jak se změnil svět. A také o tom, jak se změnili Češi. Proč část společnosti pomáhat chce a ta druhá má strach z čehokoliv cizího? Kniha Člověk 25 přináší velmi otevřenou zpověď a sondu do života lidí kolem Člověka v tísni v jeho pětadvacetiletém roce života.
Vypredané
15,58 € 16,40 €

Nebudem hrať divadlo pred Božou tvárou


Poznali sme ho ešte ako diakona a psychiatra a mnohí sme aj čítali knihy alebo počúvali jeho prednášky. Kto je však Max Kašparů zblízka? Aká je jeho životná cesta, čo sa skrýva „za“…? Kniha prináša silný rozhovor s h. prof. PaedDr. ThDr. MUDr. et MUDr. Jaroslavom Maxmiliánom Kašparů, PhD., Dr. h. c., človekom, ktorý je dnes gréckokatolíckym kňazom, no celý život odmietal hrať pred Božou tvárou divadlo. V knižnom rozhovore sa dočítate: - o tom, že tu vôbec nemusel byť, ak by sa jeho mama rozhodla inak, a tiež o jeho náročnom detstve bez otca; - o zmarenej svadbe s nevestou, ktorá to vzdala pár dní pred obradom, ale aj o novej známosti, trvajúcej len pár hodín, ale zavŕšenej úspešnou svadbou a doterajším pevným manželstvom; - o domácich poštových holuboch, vysokoškolských skúškach, skúsenostiach s hypnózou i o písaní poézie; - o aktuálnej kňazskej službe i o tom, že niekedy je v spovednici lekárom i kňazom zároveň. V knihe nájdete aj poctivé rady do života: - na čo si pred manželstvom dávať pozor a aké sú nášľapné míny v manželstve; - čo s chorými manželstvami, v ktorých môže byť jeden z manželov psychopat; - ako v živote nevyhorieť a mať zdravé telo, ducha i dušu.
Vypredané
11,88 € 12,50 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Boh za teba bojuje do poslednej chvíle


Začítajte sa do pútavého príbehu žakovského farára, ktorý vás inšpiruje. Životopisný portrét kňaza milujúceho tak, ako to ľudia potrebujú, nie ako si zaslúžia. Poznáme ho ako farára zo Žakoviec. Kniha prináša vyše dvestostranový rozhovor začínajúci sa jeho detstvom, pokračujúci obdobím dospievania, časom v seminári a prvými okamihmi pobytu na spustnutej žakovskej fare. Marián Kuffa hovorí aj o svojich chlapcoch a dievčatách, o ktorých sa stará, i o tom, ako jeho dielo rástlo až do dnešného dňa. A pomedzi to dávkuje svoj návod na svätosť.
Vypredané
5,61 € 5,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Boh za teba bojuje do poslednej chvíle (-70%)


Začítajte sa do pútavého príbehu žakovského farára, ktorý vás inšpiruje. Životopisný portrét kňaza milujúceho tak, ako to ľudia potrebujú, nie ako si zaslúžia. Poznáme ho ako farára zo Žakoviec. Kniha prináša vyše dvestostranový rozhovor začínajúci sa jeho detstvom, pokračujúci obdobím dospievania, časom v seminári a prvými okamihmi pobytu na spustnutej žakovskej fare. Marián Kuffa hovorí aj o svojich chlapcoch a dievčatách, o ktorých sa stará, i o tom, ako jeho dielo rástlo až do dnešného dňa. A pomedzi to dávkuje svoj návod na svätosť.
Vypredané
1,77 € 5,90 €

dostupné aj ako:

Bruce Springsteen - Amerikában születtem


A Rolling Stone magazin szerint a kötet meglepően eredeti memoár, ami magasan kitűnik a rockéletrajzok közül. Először is azért, mert Springsteen tud írni, a nyelvezete élvezetes, sokszor dallamos, mint egy feszes gitárriff, máskor szinte megfoghatatlanul expresszív, sodró, inkább hat az érzékekre, az indulatokra, mint a tudatra. A történetmesélés módja egészen intim, mert Springsteen folyamatosan láttatja azt is, hogy a karrierje fejlődésével párhuzamosan mikor milyen belső harcokat vívott. Őszintén mesél arról, hogyan küzdött meg az apjától örökölt mániás depresszióval és rettegett attól éveken át, hogy meg fog őrülni, nem fog tudni elköteleződni, sosem találja meg a belső békéjét. Mindezek ellenére a kötet lényege nem egy gyógyulástörténet és nem is példabeszéd, hiszen bevallja, hogy a mai napig küzd a deprersszióval, ami folyamatos feladatot jelent számára (ezzel sokkal szimpatikusabbá és hitelesebbé is válik). Ugyanakkor az olvasó bepillanthat a rock fénykorának kulisszái mögé is: a szerző szemüvegén keresztül látjuk, milyen volt a rock ébredése New Jersey-ben a hatvanas években, milyen volt a koncerthangulat Thatcher hivatali ideje alatt Londonban, és belelátunk néhány ikonikus sztár (többek közt Mick Jagger, Bono, Frank Sinatra és Steven Van Zandt) mindennapjaiba. Ám ami a lényeg: közel kerülhetünk egy érzékeny, gazdag szellemű, nyughatatlan, folyton a helyét kereső művészhez, aki írás közben, az önfeltárás folyamata alatt igyekszik megérteni önmagát, családtagjait, a környezetét, Amerikát, a világmindenséget.
Vypredané
16,93 € 17,82 €

Húzós 2. - Újabb beszélgetések


Újabb harminc beszélgetés. Harminc különböző sors, érdeklődés, népszerűség, gondolkodásmód. A tudomány emberei, a színpad csillagai, újságírók, filmrendezők, énekesek, történészek Beszélnek a túlélés esetlegességéről, a dicsőség múlandóságáról, a sikerért folytatott küzdelemről, a kudarcok elviseléséről, az életükről és egyúttal a mi életünkről. A közös bennük mi magunk vagyunk. A közös sorsunk, a helyi értékünk. Az Önök érdeklődése és az enyém. Ha ez egybevág, ha azt kérdezem, amit Önök is kérdeznének, akkor rendben. Ha azt, ami érdekes, bár nem jutna eszükbe, úgy még jobb talán. Amikor ezeket a sorokat írom, 2014. októberében negyedik évadjában járunk a műsornak. Kétszáznál több portré készült ez idő alatt. Politikusokkal is nem kevés, ezeket kihagytam a kötetből. Velük óhatatlanul előjöttek aktuális, aznapi kérdések is egy-egy beszélgetésben, és ezek már tegnapi hírek Ráadásul a politikus mondatainak gyorsan elkopó érvényessége is azt az érvet támasztotta alá, hogy nem érdemes őket szembesíteni, Önöket szóval tartani ezekkel a beszélgetésekkel. A közélet, a politika amúgy is előkerül újra és újra. Hőseink, beszélgetőtársaim rendre megfogalmazzák véleményüket arról, honnan jövünk, merre tartunk. Ki-ki vérmérséklete, politikai álláspontja szerint, de ha valaki végigolvassa a beszélgetéseket, mindenre és annak az ellenkezőjére is talál érvet. Majdnem mindenre. Van, amire nem. Olyan vendéget nem hívok. A válogatás kétszeresen is átesett a szűrőmön. Egyrészt már a műsorban, amikor eldől, ki legyen a következő, majd a kötet szerkesztésekor. Itt vannak azok a véleményformálók, akikre nem feltétlenül a hivataluk miatt figyelünk, hanem mert fontos mondatokat írnak, hiteles képeket rendeznek a filmvászonra, örömet szereznek nekünk sporteredményeikkel, dalaikkal, egy-egy szerepükkel. Van köztük, aki már elment, ez felfoghatatlan, figyelmeztető, hogy egy év mekkora idő! Hogy mennyi mindenre elég, hogy milyen kevés. Az elmúlt évben adásonként többszázezren változatlanul kitartottak a tévéműsor, a Húzós mellett. Köszönöm! Bízik a műsorban továbbra is, negyedik éve az ATV is, nagy dolog, hiszen ez nem valóságshow ez itt a valóság, amiről beszélünk. Nekik is köszönöm. És persze köszönöm vendégeimnek, beszélgetőtársaimnak a nyitottságukat, a bizalmukat! Rónai Egon
Vypredané
11,84 € 12,46 €

Lacná kniha Nezvládneme to (-90%)


Spisovateľka Katja Schneidtová (1970), od roku 1999 ako dobrovoľníčka pomáha utečencom. Mnoho rokov žila s tureckým mužom odrezaná od vonkajšieho sveta v jeho moslimskej veľkorodine. Napísala o tom bestseller týždenníka Spiegel Zajatá v Nemecku. Jej nová kniha Nezvládneme to je veľmi zaujímavou, jedinečnou, aktuálne autentickou i odvážnou spoločenskou sondou zo súčasného Nemecka, ktoré zaplavila vyše miliónová vlna migrantov. Vypovedá o nevyhnutnej účasti dobrovoľníkov na jej zvládnutí a o ich konkrétnych úlohách. Nehovorí však len o vybavovaní dokumentov, zabezpečení bývania, jazykových kurzov, vytváraní vzdelávacích a pracovných kapacít, zaobchádzaní s náboženstvom a s dezinformáciami, o potrebe priblížiť moslimom európsku kultúru či spoločenské zvyklosti. Upozorňuje i na konkrétne úskalia, s ktorými sa stretla, delí sa o riešenia, ktoré vidí, a kriticky podčiarkuje vážne chyby, ktoré treba napraviť. Autorka, ktorá má na konte viac ako desať kníh, hovorí: „Islam nie je s nemeckou kultúrou kompatibilný. A len tak tvrdiť, že islam k Nemecku patrí, je len prázdne gesto, ktorým sa nič nevyrieši.“ Naráža tým na iný výrok kancelárky Merkelovej, ktorá zopakovala predchádzajúce slová niekdajšieho prezidenta Christiana Wulffa o tom, že islam patrí do Nemecka. Aj názov knihy – Nezvládneme to – priamo odkazuje na vetu, ktorú Angela Merkelová v kritických situáciách opakuje: „Wir schaffen das“, čiže „Zvládneme to“. Nefiltrovaný pohľad na každodennú prácu s utečencami a na procesy v dnešnom Nemecku slovenského čitateľa v mnohom poučí a v mnohom prekvapí.
Vypredané
0,89 € 8,90 €

dostupné aj ako:

  • 4 /5

Spovedal som Slovensko


Kniha s podnázvom Rozhovor o stave slovenskej duše nás prevedie životným príbehom kňaza a rehoľníka Michala Zamkovského, dozvieme sa o potrebnosti a účinnosti ľudových misií, ale tiež tu nájdeme odpovede na otázky, na ktoré sa možno bojíme alebo hanbíme nahlas opýtať: *hriechy proti 6. prikázaniu, *do akej miery je potrebné hriech pri vyznaní opísať, *ako je to s manželstvom uzatvoreným „na rýchlo“ pre tehotenstvo ženy, *spoveď ľudí, ktorí žijú v neplatnom manželstve, *ale aj veľa ďalších otázok, ktoré pramenia z každodenného života človeka. Kniha je tiež pútavou výpoveďou o človeku, Cirkvi a Slovensku. Michal Zamkovský rozpráva o ľudových misiách, spovedaní, nerestiach Slovákov, o problémoch a výzvach rodiny, charizmatikoch aj politike.
Vypredané
12,54 € 13,20 €

Mi kell a férfiaknak?


Ez a könyv kifejezetten a hölgyek kérésére készült. Az általuk felvetett kérdések és témakörök lélektanát járja körül, az erősebbik nem számára pedig komoly tükör. A nagy kérdések, amelyek mindeddig megválaszolatlanok maradtak a pasik részéről: Miért nem jelentkeznek a férfiak egy tökéletesen sikerült randevú után? Miért kell a nőknek megtenni helyettük a kezdő lépéseket? Miért ígérnek komoly kapcsolatot, ha az első intim együttlét után lelépnek? Miért hazudoznak? Miért tartanak több vasat a tűzben? Miért ragaszkodnak az exeikhez? Miért nem akarnak tartós kapcsolatot? Miért menekülnek a szerelem elől? Mitől félnek? Miért nem merik vállalni az érzéseiket? 21 interjú a párjukat kereső férfiakkal az élet különböző területéről. Nagy kitárulkozások, mély lelkizések, hús-vér emberek életmeséi 20 évestől 65-ig. A kamionsofőrtől kezdve a gyermekét egyedül nevelő édesapán át, a tévében látható híres emberen keresztül, a luxusyachton napozó milliomos üzletemberig széles a kötetben megszólaló férfiak listája. Eddig ismeretlen arcát mutatja meg a kényszeres nőcsábász, kiderül, hogy az egyéjszakás kalandokat hajszolónak is vannak romantikus vágyai, elsírja magát a notórius hazudozó, elképesztő lelkierőről tesz tanúbizonyságot a gyermekeit egyedül nevelő özvegy édesapa, az ünnepelt sztár arról lamentál, vajon miért nem képes soha megnyugodni, ugyanakkor félelmeiről vall a kedveseit gyakorta bántalmazó alkoholista is. 3 év gondos kutatómunkája, több mint 120 interjú különböző korú, társadalmi osztályú társkereső férfival, amelynek esszenciáját tartalmazza a kötet a 21 válogatott életmesével. A könyv a férfilélek megismeréséről szól, a két nem kapcsolatának lélektanáról - ezúttal a pasik oldaláról. Szó van benne vágyakról, szenvedélyről, szerelemről, érzékiségről, szexről és persze romantikáról is, gondosan kerülve az általánosításokat.
Vypredané
10,15 € 10,68 €

Fejtóny, rozhovory a reportáže patria medzi dôležité žánre literatúry, ktoré sa zaoberajú dokumentárnym spracovaním udalostí, spoločenských tém a ľudských skúseností. Tieto žánre poskytujú čitateľom hlboký vhľad do rôznych aspektov sveta, ktoré nám pomáhajú pochopiť a analyzovať okolitú realitu.

Fejtóny sú krátke literárne diela, ktoré často kombinujú humor, ironiu a osobné postrehy autora. Ich cieľom je pobaviť čitateľa a donútiť ho sa zamyslieť sa nad rôznymi témami a situáciami. Fejtóny môžu mať rozmanité formy - od krátkych esejí a anekdotických príbehov po reflexie a komentáre.

Rozhovory predstavujú konverzáciu medzi novinármi a osobnosťami z rôznych oblastí, ako sú umenie, politika, vedy a iné. Tieto rozhovory poskytujú autentický pohľad na myšlienky, názory a skúsenosti významných osobností.

Reportáže sú žánrom, ktorý sa zameriava na objektívne spravodajstvo a dokumentáciu udalostí. Reportéri zbierajú informácie prostredníctvom výskumu, rozhovorov a terénnych prác a následne ich prezentujú prostredníctvom článkov, časopisových reportáží alebo kníh. Reportáže majú často sociálnu, politickú alebo kultúrnu tému.

Fejtóny, rozhovory a reportáže sú dôležitými žánrami, ktoré obohacujú literárnu scénu. Ich autentický prístup a schopnosť analyzovať a interpretovať rôzne aspekty ľudskej existencie nám umožňuje rozšíriť naše obzory, vnímať svet z rôznych perspektív a hlbšie porozumieť spoločnosti.

K najznámejším autorom fejtónov patria Mark Twain, Dorothy Parker, Milan Lasica, či Miroslav Marcelli.

Reportážam sa venujú autori ako Truman Capote, či Hunter S. Thompson.