! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Historické romány strana 475 z 477

Lacná kniha Překvapivý útok


Generál Leclerc, velící francouzské 2. obrněné divizi, se navzdory rozkazům amerických armádních šéfů, kterým podléhá, rozhodl vytáhnout na symbol síly Francie, město Štrasburk. Winston Churchill souhlasil a slíbil mu, že přesvědčí de Gaulla, aby mu poskytl plnou podporu - britský ministerský předseda se totiž obává komunistického povstání v osvobozené Francii, zmítané nepokoji. Na hrotu tohoto tajného útoku přes pohoří Vogéz na alsaské pláně pod nimi má postupovat právě 1. pluk SAS vedený Rorym O'Sullivanem, k němuž patří i Paddy Mayne. Pluk nebojuje jen proti Němcům, zákeřným francouzským maquis či komunistům, ale zdržují jej i Američané, kteří mají své důvody, proč na Štrasburk ještě neútočit.
Vypredané
0,47 € 9,35 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Cesta za hedvábím


Co se stane, když fotografie vyblednou, když na slunci vyšisují a rozpijou se? Dokážete si ještě vzpomenout, jací byli ti lidé na nich? Uchovali byste si určitě jejich tvář, jejich obraz. Pamatovali byste si, jak vypadali. Detaily by možná byly trochu rozmazané, ale přesto byste si asi vybavili všechny jejich zvyky, jak spali, jak jedli, jak mluvili. Ale vzpomněli byste si, co jste k nim cítili? Co cítili oni k vám?
Vypredané
0,57 € 11,33 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Potichu


Jeden den a jedna noc. Pět příběhů na konci léta mezi Lisabonem a Letnou. O pohyblivých snech, o touze žít s někým, kdo chce být s námi, o hudbě a tichu, které nenacházíme. Román ze současnosti.
Vypredané
0,58 € 11,52 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ľ attaque


Píše se rok 1798 a na západě Irska přistává nevelká francouzská armáda, aby podpořila Iry v boji za nezávislost. Hlavní hrdina příběhu Máirtín Caomhánach jen zdráhavě opouští svou mladou ženu a připojuje se k dlouho očekávanému povstání. V unikátním díle, které novátorsky spojuje evropský realismus s motivy staroirských eposů, přibližuje autor tragickou historii irského národa, nalézajícího se v neustálém konfliktu se svými sousedy. V roce 1962, kdy poprvé vyšel, získal tento irsky psaný román hned několik literárních cen a zařadil se mezi skvosty irského kulturního dědictví.
Vypredané
0,40 € 7,94 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha První láska, první hádka


Když Sina s Dominikem střídavě vyprávějí historii své lásky - od prvního setkání až po první milování a první krizi - je zřejmé: když dva cítí totéž, není to zdaleka totéž!
Vypredané
0,47 € 9,31 €

dostupné aj ako:

Kráľovná šampanského


Skutočný príbeh zakladateľky svetoznámej vinárskej značky Úžasný historický príbeh inšpirovaný životom Nicole Clicquotovej. Ženy, ktorá sa rozhodla ísť vlastnou cestou a vybudovala najznámejšiu značku šampanského vo svete. Francúzsko, 1805. Pre vdovu Nicole Clicquotovú bola starostlivosť o vinohrady zdedené po manželovi jediná šanca ako neprísť o strechu nad hlavou a zabezpečiť dcérku do budúcnosti. Nevšímala si reči neprajníkov, že vo vinárskom podnikaní ženy nemajú miesto. Jedného dňa sa nechtiac dozvie, aké šokujúce klebety kolujú o jej manželovi. Vraj jeho smrť je spojená so strašným tajomstvom, ktoré je hanbou aj pre Nicole. Odrazu sa proti nej spojí celé mesto. Zlomená Nicole, ktorej klebety pošpinili meno, sa obráti na dlhoročného priateľa svojho manžela, obchodného zástupcu Louisa. Zdá sa, že jeho milý úsmev a láskavé rady jej pomôžu vyrovnať sa s problémami. Keď spolu ochutnajú vynikajúci ročník jej „kométového“ vína, uverí, že sa jej podarí nakloniť si šťastenu na svoju stranu. Obchod s vínom je však tvrdý, obzvlášť pre ženu v tých časoch. Než sa Nicole zapíše do histórie vinárstva, prejde ešte veľmi tŕnistú cestu. Z anglického originálu The French House (Bookouture, London 2021) preložila Adriena Richterová.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Kníhkupkyňa z Paríža


Príbeh ženy, ktorá zmenila svet literatúry V roku 1919 si mladá Američanka Sylvia Beachová otvorí na tichej ulici v Paríži kníhkupectvo Shakespeare & Company, ktoré navždy zmení smerovanie svetovej literatúry. Nájdu u nej druhý domov mnohí významní spisovatelia zo stratenej generácie, ako napr. Ernest Hemingway či Gertrude Steinová, vznikajú tu dôležité literárne spojenectvá. Hlboké priateľstvo sa vytvorí aj medzi ňou a írskym spisovateľom Jamesom Joyceom. Keď zakážu Joyceov kontroverzný modernistický román Odysseus, práve ona mu ho pomôže vydať pod záštitou Shakespeare & Company. Úspech Joyceovho románu však ohrozí budúcnosť jej milovaného kníhkupectva. Celý svet začína sužovať hospodárska kríza a mnoho Američanov sa rozhodne opustiť Paríž a vrátiť sa domov. Sylviu zasiahne osobná i finančná kríza, jej priateľstvá sú podrobené tvrdej skúške. Hoci odjakživa verila v tvorivú silu kníh a literatúry, teraz začína pochybovať, či kníhkupectvo bolo jej najšťastnejší životný krok. Z anglického originálu The Paris Bookseller (BERKLEY, New York 2022) preložila Tamara Chovanová.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Zvěrolékařka 3: Odvážné cesty


Tři mladé ženy kráčejí navzdory všem překážkám neochvějně za svým cílem. Následujte dcery zvěrolékařek Daphne, Grit a Helenu do Austrálie, Konga, na Nový Zéland a na Krétu a dočkáte se finále silného rodinného příběhu.
U dodávateľa
26,07 € 27,44 €

dostupné aj ako:

The World and All That It Holds


The World and All That It Holds is the epic, cross-continental tale of a love so strong it conquers the Great War, revolution, and even death itself. As the Archduke Franz Ferdinand arrives in Sarajevo one June day in 1914, Rafael Pinto is busy crushing herbs and grinding tablets behind the counter at the pharmacy he inherited from his father. It’s not quite the life he had expected during his poetry-filled student days in libertine Vienna, but it’s nothing a dash of laudanum, a summer stroll and idle fantasies can’t put in perspective. And then the world explodes. In the trenches in Galicia, fantasies fall flat. Heroism gets a man killed quickly. War devours all that they have known, and the only thing Pinto has to live for are the attentions of Osman, a fellow soldier, a man of action to complement Pinto’s introspective, poetic soul; a charismatic storyteller and Pinto’s protector and lover. Together, Pinto and Osman will escape the trenches and find themselves entangled with spies and Bolsheviks. As they travel over mountains and across deserts, from one world to another, all the way to Shanghai, it is Pinto’s love for Osman that will truly survive.
U dodávateľa
13,25 € 13,95 €

Kolébky Říše


Tři ženy, národ svedený šílencem a nacistický program na vytvoření panské rasy. V nacistické porodnici Heim Hochland se nenávratně propletou osudy tří žen. Gundi je těhotná studentka berlínské univerzity, která je tajně členkou odbojové skupiny. Teprve osmnáctiletá Hilde je nadšená, že může nacistickému úředníkovi odnosit dítě. A Irma, čtyřiačtyřicetiletá zdravotní sestra, se po osobní tragédii zoufale snaží vybudovat si nový život. Všechny tři mají co ztratit.
U dodávateľa
23,47 € 24,70 €

dostupné aj ako:

Syn draka


Píše se rok 1477 a Uherským královstvím i Osmanskou říší se šíří znepokojivá zpráva. – Vlad III. Dracula nezemřel. Namísto chladného hrobu se zdržuje mezi živými a jako vampýr saje krev mužům, kteří se podíleli na jeho vraždě. Když se zvěsti o Draculově vzkříšení dostanou až k uším osmanského sultána, rozhodne se Mehmed II. vypravit do Transylvánie šestičlennou skupinu. Trojice janičárů doprovází Mehmedova pověřence Mustafu, konkubínu Širin a Maru, kterou s Draculou pojí milostné pouto. Mehmed tuší, že s Draculovou mocí by mohl získat ještě větší moc. I uherský král Matyáš má své plány. Ale Dracula za svého života nebyl jen obklopený nepřáteli, a tak se Valašsko, Moldavsko a Transylvánie stávají bitevním polem. Někdo touží po moci, někdo po svobodě a někdo jen po setkání se starým přítelem. A co když Draculu nestvořil Ďábel, ale Bůh?
U dodávateľa
22,42 € 23,60 €

Ve stínu královen


Za každým velkým králem stojí královna, za každou královnou pak celý dvůr… Za dobu vlády anglického krále Jindřicha VIII. se po jeho boku vystřídalo šest různých žen. Skutečné příběhy těchto tudorovských královen jsou pak pevně spjaty s příběhy těch, kdo žili vedle nich. Odehrávaly se v nádherných palácích, na dvorech plných intrik a šepotů. Vyprávějí o osudech lidí, kteří tyto ženy milovali a sloužili jim, ale i těch, kdo jim lhali a zrazovali je. Ve stínu královen obsahuje třináct fascinujících příběhů od tudorovského dvora, vyprávěných těmi, kdo se pohybovali v samém srdci dění. Tento soubor povídek doplňuje vysoce ceněnou série Šest tudorovských královen o manželkách Jindřicha VIII.
U dodávateľa
26,08 € 27,45 €

Learned By Heart


Adding to the already moving, richly told and gripping collection of historical fiction from Emma Donoghue, Learned By Heart is the breathtaking story of two young girls on the margins of life, forging a connection that will last forever. Eliza and Lister have never been this wide-awake in their lives, and the Slope, with its curtains drawn wide, is bright with starlight. The question Eliza’s been needing to ask swells like a great berry in her mouth, and all at once she’s not scared to let it out, not scared at all, not scared of anything . . . In 1805 fourteen-year-old Eliza Raine is a schoolgirl at the Manor School for Young Ladies in York. The daughter of an Indian mother and a British father, Eliza was banished from Madras to this unfamiliar country at the age of six. At the Manor School she keeps her head down and follows all the rules, until the arrival of a charismatic and fearless new student, Anne Lister. The two outsiders are thrown together and soon Eliza's life is turned upside down by this remarkable young woman. Learned by Heart, Emma Donoghue’s mesmerising new novel, tells the heartbreaking true story of two women whose unlikely relationship will change them for ever.
U dodávateľa
18,00 € 18,95 €

Az utolsó boszorkány lánya


"...ha csak ezt a hamar elillanó boldogságot szánja neki a sors, ő ezzel is megelégszik, és megpróbálja kiélvezni legalább addig, amíg tart." 1760-ban Zsófia, az utolsó bécsi boszorkány lánya szomorúan fogadja a Habsburg-trónörökös, József főherceg közelgő házasságának hírét. A lány évek óta titokban rajong Mária Terézia elsőszülött fiáért, és az esküvő napján úgy érzi, valamivel fel kell hívnia magára a főrangú ifjú figyelmét. Ám ehelyett egy másik fiatalember szeme akad meg rajta; a daliás Kolosy Károly, a királynő magyar királyi testőrségének tagja még párbajozik is érte... Zsófia története egy szerelmi dráma súlyos következményei miatt Párizsban folytatódik, ahol az ő és a családja sorsa akarata ellenére is összekapcsolódik a Habsburgokéval - József császár után Marie Antoinette-ével is. A francia forradalom kitörése előtti években a királyi udvar látszólag fényűző élete mögött rejtett tragédiák sora húzódik meg, amelyekről csak az uralkodók bizalmasai tudhatnak. Közöttük van Zsófia is, aki hiába is próbálna kívülálló maradni, az egyre baljósabb események őt is magukkal sodorják, és hamarosan már a saját és a családtagjai életéért kell küzdenie.
Na sklade 1Ks
12,26 € 12,90 €
  • 5 /5

Tajomstvo kráľovstva


Knihu možno čítať ako hociktorý spomedzi autorových preslávených historických románov. Ako strhujúci príbeh a pestrofarebnú fresku konkrétneho historického obdobia. Pozornejší čitateľ však nájde niekedy až veľmi priliehavé a na zamyslenie nútiace paralely s časmi, v ktorých žila Waltariho generácia nielen vo Fínsku, ale aj v celej Európe. A tak Tajomstvo kráľovstva nie je iba literárnym stvárnením štyridsiatich dní od Ježišovho ukrižovania po Kristovo nanebovstúpenie, ale i nahliadnutím do zrkadla. Od predchádzajúcich slovenských vydaní Waltariho kníh sa táto naša pôvodným prekladom z fínskeho jazyka (predchádzajúce knihy boli preklady prekladov najmä z nemčiny), o ktorý sme požiadali významného prekladateľa Andreja Rádyho. V jeho autorskom pretlmočení, zase priamo z fínčiny, pripravujeme aj voľné pokračovanie knihy Nepriatelia ľudstva, ktoré plánujeme vydať v roku 2023. Knihou chceme pripomenúť aj významného slovenského výtvarníka Stana Dusíka (* 6. jún 1946, Boleráz 6. december 2019, Florencia), ktorého diela sme použili ako ilustrácie a nim sme podriadili aj celkový vzhľad publikácie. Vychádza v edícii TERRA.
U dodávateľa
18,99 € 19,99 €

A naptól keletre


1928 ősze: A Kaiser-i-Hind utasszállító hajó Bombay felé tart. A D38-as kabinban utazik Viva Holloway, a fiatal és tapasztalatlan társalkodónő, aki hatalmas fába vágta a fejszéjét. Miután hetekkel korábban feladott egy hirdetést a Lady magazinban, most három, gondjaira bízott fiatallal hajózik Indiába, ahová minden évben angol hölgyek ezrei indulnak el, hogy férjet fogjanak maguknak. A három lány ugyan maga mögött hagyta Anglia borongós partjait, de a szívük mélyén őrzött álmok és remények, a keserű titkok és csalódások cseppet sem készítették fel őket arra, ami Bombayben vár rájuk. Viva képtelen túltenni magát a családja elvesztésén, retteg az elhalványuló emlékektől, s most egy titokzatos bőrönd miatt kelt útra. Rose, a gyönyörű és veszélyesen naiv angol lány egy lovassági tiszt menyasszonya, akivel eddig csak pár alkalommal találkozott. Victoria, Rose legjobb barátnője és koszorúslánya pedig a kiábrándító londoni báli szezon után alig várja, hogy férjet találjon magának. A Naptól Keletre a bombayi elit mesés gazdagságától a Tamarind Street árváinak szívszaggató nyomorúságáig, a barátságtalan londoni utcáktól a Bombay Jachtklub előkelő társaságáig egy letűnt világba kalauzolja az olvasót. A csodásan részletgazdag, izgalmas karakterekkel teli történet lebilincselő olvasmányt nyújt mindenkinek. "Ez a könyv ritka kincs... gyönyörűen megírt regény, melyet lehetetlen letenni. Ambícióról, szerelemről, túlélésről és három nő bimbózó barátságáról szól, akik maguk mögött hagyják a szürke Angliát, hogy izgalmas, egzotikus és félelmetes kalandok sorát éljék át a húszas évek Indiájában. A történet kaput nyit egy olyan helyre s időbe, ahol barátság és igaz szerelem várja az olvasót." - Delia Ephron "Pompás, részletgazdag környezet, tökéletesen megírt karakterek. Gregson történelmi regénye elsöprő, hangulatos olvasmány." - Booklist
Na sklade 2Ks
11,64 € 12,25 €

Příběh korzára Augustina


Začteme se do historických příběhů českého rodáka Augustina Heřmana, který je u nás téměř zapomenut, zato se nesmazatelně zapsal do historie Spojených států. Děj se odehrává se v polovině 17. století, kdy v Evropě doznívala třicetiletá válka. Augustin se na svých cestách se naučil mluvit několika jazyky, stal se zdatným diplomatem i obchodníkem a proslavil se jako vynikající kartograf. Podíváme se do New Amsterdamu, Baltimore i do Port Royal, přičemž se setkáme s plejádou nejslavnějších pirátů a korzárů, které jsme tam tehdy mohli potkat. Své tu najdou milovníci Salgariho románů, nudit se ovšem nebudou ani ostatní. Nechybí romantická láska ke krásné dívce, námořní bitky a mořské bouře, pašeráci, intriky. Ne, nebojte, nejsou to noví Piráti z Karibiku, je to opravdový historický příběh.
Predpredaj
7,26 € 7,64 €

Viharlovasok V.


A 10. század derekán járunk, a magyar törzsszövetség már csak nevében viseli e megnevezést. Élesen elkülönül a keleti és a nyugati országrész. Nyugaton Taksony fejedelem uralkodik, a keleti részeket Bulcsú főhorka uralja. Kettejük közül az utóbbi bír nagyobb hatalommal, és külhonban is őt tekintik a magyarok tényleges vezetőjének. Tartanak is tőle - annak ellenére, hogy a görögkeleti rítus szerint megkeresztelkedett -, mert a külországi magyar portyák változatlanul tovább folynak. A 954. esztendőben különösen erős magyar sereg indul I. Ottó német király ellen, és nagy diadallal, tömérdek zsákmánnyal érkezik haza. Aztán következik a gyászos emlékű 955, és vele Regensburg, Lech-mező, Augsburg. Csupa baljósan csengő, ismert hely- és földrajzi név... De miként is folyt le az augsburgi csat? Vajon valóban akkora vereséget mértek a németek a magyar hadakra, hogy csupán hét gyászmagyar térhetett haza? Agyonüthette-e a német uralkodót kürtjével a legendás Lehel vezér? Megbénult-e a magyarság az augsburgi vereség után, vagy ennél jóval árnyaltabb a kép? Mit tartogattak népünknek a következő esztendők? Minderre, és még számos, e kort érintő történelmi kérdésre választ ad a Viharlovasok sorozat zárókötete.
U dodávateľa
10,17 € 10,71 €

Historické romány netreba dlho predstavovať. Kto by nemal rád príbehy odohrávajúce sa v časoch dávno, aj nie až tak dávno minulých. Ponorte sa do najkrajších historických príbehov pre ženy, ale aj pre mužov a nechajte sa uniesť od každodenných problémov. Nájdete tu top najnovšie historické romány od Lucindy Riley či Julie Quinn, alebo Jany Pronskej ale aj klasiku od Jane Austen alebo Ericha Maria Remarquea