! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Szerb Antal


Havasréti József munkája nagy műgonddal megrajzolt pályakép, esszéisztikus szellemi életrajz, illetve részlet- és gondolatgazdag portré Szerb Antalról. A könyv alapján megismerhetjük Szerb életét és munkamódszerét, kedvenc olvasmányait és az őt foglalkoztató különféle életproblémákat is. Hőse a szellemes regényíró, a szenvedélyes irodalmár és az elhivatott irodalomtörténész, akinek történelemimádata, színes és szórakoztató fogalmazásmódja, hol derűs, hol fanyar iróniája, valamint bájos sznobizmusa olvasók generációit hódította meg az irodalom számára.
Vypredané
16,41 € 17,27 €

Příběh spalovače mrtvol


Na počátku svých pamětí Ladislav Fuks říká: "Nejúplněji jsem obsažen jen a jen ve svých knihách. Bude-li je někdo číst za sto let, nebude ho zajímat, jaký jsem byl já. Pokud ano, tak si mě stvoří z toho, co si přečetl." Tato slova Jana Poláčka přivedla na myšlenku napsat příběh o našem nejzáhadnějším spisovateli druhé poloviny dvacátého století – Příběh spalovače mrtvol – tak, aby oslovil jak ty, kteří ho znali, či alespoň četli některé jeho knihy, tak i ty, co se s ním teprve seznámí. Vycházel přitom z Fuksových memoárů, ze vzpomínek pamětníků, z pozůstalosti v Památníku národního písemnictví. Inspiraci hledal v autorově životě a pronášel je jeho slovy, tak jak jsou zachycena v rozhovorech, a slovy literárních hrdinů jeho děl. Napsal příběh o člověku, který vstoupil do svého díla. V druhé části knihy pak čtenářům přibližuje cestu k pramenům svého vyprávění a hledá odpovědi na otázky, které v něm vyvolává znepokojivé Fuksovo dílo.
Vypredané
2,65 € 2,79 €

Vrstva chleba, vrstva vápna, královna


Vzpomínky surrealistického básníka a prozaika (nar. 1942), ve kterých se snaží vyvrátit „asi tak osm základních lží a pomluv“, které se vznášejí kolem jeho osoby. Především však vzpomíná na Bohumila Hrabala, „prokleté básníky“ Karla Šebka a Jiřího Veselského, na Ladislava Nováka, Vratislava Effenbergera, Petra Krále a řadu dalších, „které měl rád, ale i na ty, které rád neměl.“
Vypredané
17,64 € 18,57 €

A gyémánt fénye és árnyéka


Üzleti sikerekben bővelkedő, ám emberi tragédiákkal sújtott mozgalmas életének történetét próbálja nagyító alá venni e könyv szerzője. Őszintén, torzításmentesen. Hátha rájön arra, hogy az Örökkévaló miért akarta őt oly sokszor próbára tenni. Természetesen az ilyen titkokat az ember nem tudja kifürkészni, de egy élet krónikája talán segít másokat is, hogy felismerjék: nincs semmi sem ingyen. Munka és tisztesség nélkül nincs gyarapodás, és gyarapodás nélkül az ország sem gyarapodik, hiszen olyan nincs, hogy gazdag ország szegény emberekkel vagy szegény ország gazdagokkal. Csebi Pogány Lajos életrajza egyben korrajz is, amelyben nemcsak egy különleges karakter lesz az ismerősünk, hanem a nagyvilág is sok érdekes személyiségével, sorsaival
Vypredané
12,25 € 12,89 €

Lacná kniha Túry do literatúry (revidované vydanie) (-70%)


Druhé, zrevidované a rozšírené vydanie úspešnej knihy Jaroslava Rezníka o literárnych potulkách po Slovensku, pri ktorých sa čitateľ zoznámi s našimi najvýznamnejšími literátmi od historických čias až po súčasnosť. Kniha je spestrená krátkymi epizódami zo života niektorých spisovateľov, úryvkami z diela a fotografiami miest spojených s ich činnosťou a životom. Mapky pri kapitolách znázorňujú trasu, po ktorej sa v tej – ktorej kapitole vydáme.
Vypredané
8,97 € 29,90 €

dostupné aj ako:

Milénium, Stieg a já


Kniha Milénium, Stieg a já popisuje životní příběh Stiega Larssona. Chcete vědět, co stojí v pozadí veleúspěšné trilogie Stiega Larssona? V zasvěceném pohledu jeho životní družky působí Milénium jako cosi mnohem víc než jen světoznámý bestseller. Je to alegorie nikdy neutuchajícího boje za morálku a spravedlnost — za hodnoty, o něž Stieg celý život usiloval. Eva Gabrielssonová nám prozradí, jak Milénium vzniklo. Ty knihy jsou pro ni symbolem celého jednoho života a jedné životní lásky. Ale vážou se k tomu i různé zlé okamžiky. Ten poslední je všeobecně známý: Eva se nikdy nestala Stiegovou zákonitou manželkou, a když zemřel, byla připravena o veškeré dědictví. Stále však bojuje za to, aby jí bylo přiznáno morální právo na Milénium i na soubor Larssonových politických textů.
Vypredané
10,22 € 10,76 €

dostupné aj ako:

Egy bujdosó írónő - Tormay Cécile


Egy évtizedekig elhallgatott nagy magyar író korszerű bemutatására vállalkozott e kötet szerzője. A két ízben is Nobel-díjra jelölt Tormay Cécile-t (1875-1937) az 1945 utáni rendszer politikai okokból tilalmi listára helyezte. Érthető ezért, hogy az 1989 óta megindult újra-fölfedezése is politikai-ideológiai eszmék jegyében történik, s kevesebb figyelem jut műveinek belső gazdagságára. Kollarits Krisztina kitűnő könyvének titka - a szerző felkészültségén és "tárgya" iránti vonzalmán túl -, hogy őt nem béklyózzák előítéletek vagy csoport-elfogultságok, s ezért a maga összetettségében tudja látni és értelmezni az író munkásságát és annak történelmi hátterét. A mindmáig kényes témát (a Bujdosó könyvet és a két "forradalom" korát) beleérzéssel, s mégis tárgyilagosan dolgozza fel. Könyve Tormay minden tisztelője számára megragadó olvasmány, egyben komoly szakmai teljesítmény, mely várakozást ébreszt a szerző további munkái iránt.
Vypredané
8,69 € 9,15 €

Můj švagr Karel Čapek


K memoárové literatuře o spisovateli Karlu Čapkovi se vzpomínky jeho švagra Karla Scheinpfluga řadí s důležitými vlastnostmi: solidní zpracování přímého účastníka, který zůstává skromně v pozadí popisovaných událostí. Bratr Čapkovy manželky Olgy, JUD r. Karel Scheinpflug (18991987), byl sice švagrem jen po tři léta, ale se spisovatelem se znal od dob jeho práce v redakci Národních listů a prvních schůzek s Olgou. Své vzpomínky začal psát teprve v pozdním věku, ale měl možnost svou paměť podepřít rodinným archivem. Převážně z něho vybíráme pro nové vydání fotografie z Čapkova soukromého života, z nichž velká část je zde publikována poprvé podobně jako dosud neznámé ukázky z Čapkových skicářů.
Vypredané
15,51 € 16,33 €

Visszaemlékezések


E könyv kézirata 1966-tól rejtőzött szerzőjénél, majd leányánál a kiadhatás minden reménye nélkül. Olyan kendőzetlenül őszinte vallomást rejt, amelyet tiltott időkben az ember csak az övéinek mer leírni. A kötet a szerző által megélt tényeket festi meg a hozzájuk illő nyelvi színekkel. Így folyt a régió életében fontos szerepet játszott középbirtokos családok élete, amíg a történelem a második világháború végén le nem söpörte őket a csallóközi élet színpadáról. A könyv az utolsó felvonások történelmi jeleneteit adja elő, a szöveget fotók tarkítják, s a szerkesztő előszava és szótára nyitja-zárja.
Vypredané
12,79 € 13,46 €

Lacná kniha Ködösítés nélkül (-90%)


Móricz Zsigmond Csécsén született, itt élt a Tisza menti kis településen hatéves koráig, és később is vissza-visszatért gyermekkora "tündérszigetére". A bensőséges kapcsolat ellenére a háttérben megválaszolatlan kérdések bukkannak elő az író és szülőfaluja viszonyában: -Miért egy szatmári parasztházra, és nem az író szülőházára helyezték az emléktáblát 1952-ben? -Milyen körülmények között veszítette el vagyonát a Móricz család a tüzesgép felrobbanása után? -Mikor és hol járt az író népköltészeti gyűjtőútjain? A "Móricz Zsigmond utolsó szerelme" című könyv szerzője e kötet öt önálló tanulmányában a korábban feltett, de pontosan soha meg nem válaszolt kérdésekre ad feleletet.
Vypredané
0,10 € 0,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Můj švagr Karel Čapek


K memoárové literatuře o spisovateli Karlu Čapkovi se vzpomínky jeho švagra Karla Scheinpfluga řadí s důležitými vlastnostmi: solidní zpracování přímého účastníka, který zůstává skromně v pozadí popisovaných událostí. Bratr Čapkovy manželky Olgy, JUD r. Karel Scheinpflug (18991987), byl sice švagrem jen po tři léta, ale se spisovatelem se znal od dob jeho práce v redakci Národních listů a prvních schůzek s Olgou. Své vzpomínky začal psát teprve v pozdním věku, ale měl možnost svou paměť podepřít rodinným archivem. Převážně z něho vybíráme pro nové vydání fotografie z Čapkova soukromého života, z nichž velká část je zde publikována poprvé podobně jako dosud neznámé ukázky z Čapkových skicářů.
Vypredané
0,82 € 16,33 €

dostupné aj ako:

A Teljes Napló - 1946 Bőrkötés


Márai Sándor naplóinak eddigi magyar kiadása korántsem teljes - a köteteket vagy maga az író, vagy a kiadó állította össze, esetenként kihagyva a személyesebb, illetve politikailag ,,kínosabb" feljegyzéseket. A helyzet orvoslására született Ami a naplóból kimaradt sorozat azonban szintén válogatás, teljes naplókiadás tehát nincsen. A Helikon Kiadó ezt a hiányosságot kívánja megszüntetni, amikor küllemében is megújult sorozatban közreadja a jegyzetekkel kiegészített teljes naplót, amely tartalmaz minden eddig megjelent, valamint számos, nyomtatásban még soha nem közölt, a hagyatékból frissen előkerült feljegyzést.
Vypredané
16,93 € 17,82 €

Ján Čep


Kniha je věnována životu a tvorbě jedné z nejvýraznějších osobností české literatury 20. století. Doplňuje obraz, který byl dosud tvořen soubory Čepovy korespondence, monografiemi a studiemi o jeho díle. Ojedinělost svazku spočívá v tom, že autory memoárových textů jsou zde výhradně členové Čepovy rodiny (sestry Anna, Anděla, Žofie a Ludmila, bratr Václav, synovec Václav, neteř Alena a dcera Klára). Na hlavní část knihy navazuje text Michala Bauera Nejkřehčí linky tajemství, v němž je reflektována Čepova tvorba. Součástí knihy je i rozsáhlý soubor unikátních fotografií, na nichž je zachycen Jan Čep od dětství až do stáří, členové jeho rodiny i Čepovi přátelé. Editorem svazku je literární historik Michal Bauer, docent Filozofické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, autor řady studií publikovaných v České republice i v zahraničí, autor knih Ideologie a paměť, Tíseň tmy, Z každého z nás postupem let něco zmizí (s Jiřím Kolářem) a Architektura paměti.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Virginia


This prize-winning biography, newly revised, sees Virginia Woolf as she saw herself. The first to set out the private life behind the well-known facts of her public career, A Writer's Life rocks back and forth between memories and art to reveal an explorer of 'the infinite oddity of the human position'. Instead of the doom-and-death often imposed on women of genius, here is the robust walker and seeker for what was fertile in her intimacies, in women's nature, and in resistance to power. This edition brings out her ideas for biography itself: to fall on a life 'like a roll of heavy waters... laying bare the pebbles on the shore of the soul'.
Vypredané
0,75 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Reading Diary


While travelling in Calgary, Alberto Manguel was struck by how the novel he was reading seemed to reflect the world he was living in. An article in the daily paper would be suddenly illuminated by a passage in the novel; a long reflection would be prompted by a single word. He decided to keep a record of these moments, rereading a book a month, and formed A Reading Diary: a volume of notes, impressions of travel, of friends, of public and private events, all elicited by his reading.
Vypredané
13,25 € 13,95 €

Pavel Hrúz


Monografia solitéra novodobej slovenskej literatúry, ktorý si za svoju spisovateľskú a občiansku aktivitu vyslúžil v rokoch normalizácie dlhodobý dištanc od publikačných možností, ba i stratu zamestnania. Kvalita jeho prozaickej tvorby potvrdzuje, že ide o dielo hodnotovo situované do centra modernej slovenskej literatúru.
Vypredané
4,73 € 4,98 €

Lacná kniha Pavel Hrúz (-70%)


Monografia solitéra novodobej slovenskej literatúry, ktorý si za svoju spisovateľskú a občiansku aktivitu vyslúžil v rokoch normalizácie dlhodobý dištanc od publikačných možností, ba i stratu zamestnania. Kvalita jeho prozaickej tvorby potvrdzuje, že ide o dielo hodnotovo situované do centra modernej slovenskej literatúru.
Vypredané
1,49 € 4,98 €

Fekete Istvánra emlékezve ...


A szerző új kötete folytatása, kiegészítése a Fekete István az édesapám volt... nagy sikerű emlékkönyvnek. Helyet kaptak benne a korábban terjedelmi okokból kimaradt levelek és Fekete István naplójának azon részletei is, melyeket 1969-70-ben jegyzett le a kiváló író. Természetesen nem maradt ki a göllei újratemetés "története" sem, mint ahogy tartalmazza a kötet az újabb méltatásokat és reflexiókat Fekete István hatalmas életműve kapcsán. Ifj. Fekete nem kívánja kanonizálni édesapja írásművészetét, hiszen ezzel maga az irodalomtudomány is mindmáig adós, ugyanakkor elkerüli a kritikai kiadás rendszeres buktatóit is: a Fekete Istvánra emlékezve... nem több és nem kevesebb, mint tisztelgés az Író előtt, fiúi-írói emlékező-tisztelgő aktus mindannyiunk - olvasók, Fekete-rajongók és irodalmárok - legnagyobb örömére.
Vypredané
6,72 € 7,07 €

Setkání s Franzem Kafkou


Vzpomínky na Franze Kafku očima více než čtyřiceti současníků
Vypredané
11,16 € 11,75 €

Biografie v kategórii Literatúra sa zaoberajú životnými príbehmi a skúmaním významných spisovateľov a literárnych osobností. Tieto knihy nám ponúkajú hlbší pohľad do života a diela jednotlivcov, ktorí zanechali trvalý odkaz vo svete literatúry.

V biografiách literárnych osobností sa často analyzujú a opisujú významné udalosti a skúsenosti, ktoré formovali spisovateľov a ovplyvnili ich tvorbu. Autori týchto kníh sa zameriavajú na výskum životných príbehov, vzťahov, tvorivých procesov a vplyvov, ktoré formovali jedinečný literárny hlas a príspevok týchto osobností.

Tieto životopisy nám umožňujú priblížiť sa k mysli a inšpiráciám spisovateľov, pochopiť ich tvorivý vývoj, motívy, témy a techniky písania. Tieto knihy nám poskytujú kontext prechodu od života spisovateľa k ich literárnemu dedičstvu, a tak nám umožňujú hlbšie porozumieť a interpretovať ich diela.

Biografie literárnych osobností sa zameriavajú na rôzne literárne epochy, žánre a kultúrne kontexty. Medzi populárne témy patria životopisy klasických spisovateľov, moderných autorov, básnikov, dramatikov a literárnych ikon, ktorých diela majú významný vplyv na literárnu kultúru.