! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Politika strana 8 z 8

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Gustáv Husák (-90%)


Sto rokov od narodenia osobnosti býva dobrým dôvodom na zamyslenie sa nad jej životom, osudom či výsledkami. Gustáv Husák osobnosťou nesporne bol. Ako o ňom napísal historik Ľubomír Lipták, Husákovým problémom bolo, že z niekoľkých možností, ktoré pred sebou mal, si nevybral cestu advokáta a demokratického politika, ale išiel cestou presadzovania komunizmu a totalitnej ideológie. Predkladaná publikacia GUSTÁV HUSÁK, moc politiky - politik moci je výsledkom tímovej práce viacerých, mladých i skôr narodených, historikov. Hľadá odpovede na viaceré otázky: •Bol Husák suverénnym vodcom komunistickj strany či len bábkou v sovietskych rukách? •Zmiernil dosahy augustovej invázie 68 v čase normalizácie? •Čo prežíval od mladosti? Ako sa zapísal do dejín Slovenského národného povstania? •Čo prežíval vo väzení v divokých 50. rokoch? •Viedlo nakoniec jeho kroky niečo iné než fascinácia mocou?V súčasnej spoločenskej reflexii významných osobností našich moderných dejín minulého storočia sa niektorí jednotlivci ocitli v „sieni slávy“, iní „na lavici obžalovaných“. Z pološera našej komunistickej minulosti však zväčša vystupujú aj „postavičky" šedého priemeru, ktorých bolo v komunistickej totalite väčšina. Gustávovi Husákovi sa „ušla“ tá lavica obžalovaných, v mnohom oprávnene a nespochybniteľne. Jeho aktuálna storočnica je vhodnou príležitosťou nielen pre historikov, ale aj pre záujemcov o históriu hlbšie sa zamyslieť nad politikom a dobou, ktorej bol spolutvorcom a symbolom.
Vypredané
2,10 € 21,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A Promised Land (-90%)


A riveting, deeply personal account of history in the making-from the president who inspired us to believe in the power of democracy. In the stirring, highly anticipated first volume of his presidential memoirs, Barack Obama tells the story of his improbable odyssey from young man searching for his identity to leader of the free world, describing in strikingly personal detail both his political education and the landmark moments of the first term of his historic presidency-a time of dramatic transformation and turmoil. Obama takes readers on a compelling journey from his earliest political aspirations to the pivotal Iowa caucus victory that demonstrated the power of grassroots activism to the watershed night of November 4, 2008, when he was elected 44th president of the United States, becoming the first African American to hold the nation's highest office. Reflecting on the presidency, he offers a unique and thoughtful exploration of both the awesome reach and the limits of presidential power, as well as singular insights into the dynamics of U.S. partisan politics and international diplomacy. Obama brings readers inside the Oval Office and the White House Situation Room, and to Moscow, Cairo, Beijing, and points beyond. We are privy to his thoughts as he assembles his cabinet, wrestles with a global financial crisis, takes the measure of Vladimir Putin, overcomes seemingly insurmountable odds to secure passage of the Affordable Care Act, clashes with generals about U.S. strategy in Afghanistan, tackles Wall Street reform, responds to the devastating Deepwater Horizon blowout, and authorizes Operation Neptune's Spear, which leads to the death of Osama bin Laden. A Promised Land is extraordinarily intimate and introspective-the story of one man's bet with history, the faith of a community organizer tested on the world stage. Obama is candid about the balancing act of running for office as a Black American, bearing the expectations of a generation buoyed by messages of `hope and change,` and meeting the moral challenges of high-stakes decision-making. He is frank about the forces that opposed him at home and abroad, open about how living in the White House affected his wife and daughters, and unafraid to reveal self-doubt and disappointment. Yet he never wavers from his belief that inside the great, ongoing American experiment, progress is always possible. This beautifully written and powerful book captures Barack Obama's conviction that democracy is not a gift from on high but something founded on empathy and common understanding and built together, day by day.
Vypredané
3,50 € 35,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ben Gurion - Otec moderného Izraela (-90%)


David Ben Gurion patrí medzi najvýznamnejších politikov 20. storočia. Zaslúžil sa o vznik štátu Izrael a mnohé jeho činy a rozhodnutia dodnes vyvolávajú vášnivé diskusie. Významnej izraelskej historičke Anite Shapire sa podarilo štátnikovi dostať pod kožu a vďaka dlhoročnému výskumu a jedinečnej práci s archívnymi materiálmi vyrozprávala jeho príbeh nanovo. Prináša pohľad na lídra a vizionára, ale aj manžela a otca rodiny. Autorka nezabúda ani na Ben Gurionových oponentov, a ponúka tak čitateľom komplexný obraz človeka a jeho doby.
Vypredané
1,69 € 16,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hledá se prezident


Kniha renomovaného novináře se věnuje volbám československých a českých prezidentů v letech 1918-2008 a nabízí řadu méně známých faktů a souvislostí. Jak se v Česku vybírají kandidáti na prezidenta?Co se během voleb odehrává v zákulisí? Kdo pomohl Václavu Klausovi stát se hlavou státu a kdy Václav Havel uvažoval, že volby vzdá?
Vypredané
0,92 € 18,33 €

dostupné aj ako:

Korespondence T. G. Masaryk- Velká Británie


Druhý svazek edice korespondence T. G. Masaryka s lidmi z Velké Británie zachycuje pouhý jeden rok (1916) v Masarykově životě, který trávil převážně v londýnském exilu. Jedná se o neobvyklou sondu do jeho života, která na základě soukromých dopisů zprostředkovává analýzu jeho politických, mediálních, akademických i osobních vazeb. V editovaném souboru lze sledovat mnoho rovin: prosazování programu rozpadu Rakouska-Uherska, postavení v krajanské komunitě, vztah k ostatním národnostním hnutím zasazujícím se o státní nezávislost, kooperaci s feministickými organizacemi aj. Dokumenty v neposlední řadě umožňují rekonstrukci Masarykova životního stylu i politických strategií. Jedná se o vzácně ucelený celek shromážděný z domácích a zahraničních archivů.
U dodávateľa
15,63 € 16,45 €

Clementis – Minister na popravisku


Vladimír Clementis sa narodil v roku 1902 v Tisovci. Bol slovenský politik, právnik, spisovateľ a prekladateľ. Vyrastal v učiteľskej evanjelickej rodine. Študoval na Právnickej fakulte Karlovej univerzity v Prahe. V roku 1924 vstúpil do Komunistickej strany a spolu s ďalšími ľavicovými intelektuálmi začali vydávať časopis DAV. V roku 1939 emigroval do Francúzska, kde v prítomnosti Viliama Širokého kritizoval uzavretie paktu Molotov-Ribbentropp a odsúdil napadnutie Fínska Sovietskym zväzom. Neskôr ho jeho priateľ, ruský spisovateľ Ilja Erenburg varoval, že Stalin si takéto veci pamätá a neodpúšťa, ale už bolo neskoro. Široký sa postaral o to, aby sa na ne nezabudlo. Ako štátny tajomník ministerstva zahraničia ČSR sa po vojne zaslúžil o to, že Jarovce, Rusovce a Čunovo pripadli Slovensku. Mal tiež veľkú zásluhu na tom, že Československo v roku 1948 dodávalo novovzniknutému štátu Izrael zbrane. Bez nich by sa pravdepodobne neubránil arabskej presile. Clementis patril k bohémom a k ľavicovej intelektuálnej elite. Mal veľký podiel na zavedení komunistického režimu ktorého sa nakoniec sám stal obeťou. V roku 1952 bol v procese s Protištátnym sprisahaneckým centrom pod vedením Rudolfa Slánského odsúdený na smrť a popravený. Kniha je románovým príbehom tejto výraznej osobnosti našich novodobých dejín.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

Kategória literatúry Biografie - Politika je fascinujúcim žánrom, ktorý ponúka vhľad do životných príbehov významných politických osobností. Tieto biografie umožňujú objaviť a porozumieť rozhodujúcim okamihom, výzvam, úspechom a neúspechom týchto výnimočných jednotlivcov, ktorí formovali politické dejiny.

V tejto kategórii môžeme nájsť biografie politických lídrov, prezidentov, premiérov, diktátorov, diplomatov a iných vplyvných osobností. Tieto príbehy nám poskytujú pohľad na ich politický vývoj, motivácie, stratégie a rozhodnutia, ktoré ich priviedli na významné miesta v politickom svete.

Biografie politických osobností nám umožňujú spoznať ich politické ideály, hodnoty a ich vplyv na spoločnosť. Sledujeme ich politickú kariéru, rozhodovacie procesy, vnútorné zápasy a vzťahy s inými politickými aktérmi. Získavame hlbší vhľad do politických udalostí, ktoré formovali ich vedenie a politické smerovanie.

Tieto biografie tiež odhaľujú osobné výzvy, ktorým sa politické osobnosti museli čeliť, ako aj ich schopnosť riadiť krízy a dosiahnuť politické zmeny. Získavame porozumenie ich politického prezierania, strategického myslenia a schopnosti vyvíjať vplyv na politické dianie.