Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Tajomstvo jedál našich starých mám


Čitateľom sa v tejto knihe otvára nový, nevšedný pohľad na život našich rodičov a starých rodičov cez krátke príbehy vo forme poviedok z čias autorovho detstva, ktoré opisuje s láskavým humorom. Nezvyčajným zhodnotením jedál a potravín z pohľadu vedeckej výživy autor vytvoril originálne premostenie týchto príbehov na vitalitu a zdravie našich predkov. Jemná nadsázka, premiešaná s troškou nostalgie, sprostredkuje nevtieravú vôňu dávnejších časov pre tých skôr narodených. Kniha zároveň nesie v sebe silný odkaz mladšej generácii. Tajomstvo jedál našich starých mám tiež ponúka priestor všetkým čitateľom na inšpirácie v prospech svojho zdravia.
U dodávateľa
10,36 € 10,90 €

Recepty pre diabetikov


Stravovanie je pri diabete základom liečby. A hoci je primárne publikácia určená pre diabetikov, na svoje si príde aj široká verejnosť. Diabetici totiž dnes nemajú žiadnu špeciálnu stravu, odborníci z diabetológie a dietológie uvádzajú, že v súčasnosti vyslovene zakázané jedlá pre diabetikov neexistujú! Mali by sa stravovať racionálne a presne také recepty sme pre vás aj zostavili. Pre časopis Diabetik, kde boli publikované, ich roky pripravuje Katarína Langová a sacharidové jednotky na jednotlivé porcie prepočítava Mária Štefáková. Veríme, že vám budú vhodnou inšpiráciou, ako sa zdravo stravovať.
U dodávateľa
17,58 € 18,50 €

Kuchyňa svätej Hildegardy


Keď autorka tejto knihy objavila stravovacie zásady svätej Hildegardy z Bingenu, pohrúžila sa do života tejto fascinujúcej osobnosti. Čo má táto žena z 12. storočia spoločné s 21. storočím a čo nám môže ponúknuť? Vo videniach Boh Hildegarde odhalil choroby, ich liečbu a spojitosti s prostredím a prírodou. Aké je to dnes aktuálne! Svätá Hildegarda môže vstúpiť do našich životov cez svoje duchovné spisy, cez hudbu či skrze svoje umenie liečiť. Ku nám sa však dostala priamo dverami kuchyne. Svätorečená bola v roku 2012 a Benedikt XVI. o nej povedal: „Boh zjavil Hildegarde z Bingenu dary svojho stvorenia. Vo stvorení videla celý liekopis od Boha. Rozvinula ho v medicínsku vedu, o ktorú v súčasnosti vzrastá nový záujem.“ V knihe objavíte jednoduché princípy, ktoré vrelo odporúčala, platia pre všetkých a sú aktuálne aj dnes. Marie-France Delpechová, zdravotná sestra s vášňou pre botaniku a milovníčka včelárstva, už viac ako tridsať rokov varí podľa zásad svätej Hildegardy a vo svojej kuchárskej knihe sa s nami delí o každodenné recepty, prispôsobené všetkým chutiam a štyrom ročným obdobiam. Ochutnajte kuchyňu s prímesou svätosti, ktorá vylieči vaše telo i dušu!
Na sklade 1Ks
14,16 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Terítéken


A kötet, amit a kezében tart, kedves Olvasó, több, mint egy szakácskönyv: nemcsak recepteket talál benne, hanem a vendéglátás minden részletére kitérő kalauzt is. Az otthoni vendéglátás eleganciáját segít megteremteni. Az egyszerű kávézástól a névkártyás ültetésen át hatalmas partik rendezéséig. Praktikus ötletekkel segít a dekoráció és a terítés művészetében, azevőeszközök és az olyan asztali készségek használatában, mint a késbak. Mindezt nem drága holmik beszerzésével, hanem sokszor meghökkentő, de a környezetünkben megtalálható hétköznapi eszközök használatával. Továbbá abban is eligazít, hogy mit mivel, hogyan kell enni, teríteni, jóvendéglátónak vagy épp jó vendégnek lenni. A könyv megmutatja, hogy hogyan küldjünk egyszerűen meghívót, hogyan díszítsük fel a lakást és az asztalt a megfelelő miliő kialakításához, vagy hogyan tudunk egy menüt összeállítani úgy, hogy mi se a konyhában robotoljunk egész este. Nos, ez a könyv ebben is szolgálatunkra lesz. Minden alkalomra többféle menüt kínál, és persze a menükben szereplőfogások pontos leírását is. A szerző, Polgár Tünde hosszú évek háziasszonyi, vendéglátói tapasztalatait gyűjti össze ebben a könyvben évszakonként rendezve. Hitvallása, hogy az ételek elkészítésével is kifejezhetjük a szeretetünket. Ahogy azélet többi területén, itt is fontos számára az elegancia, ami minden terítésen, tálaláson, minden ételen visszaköszön. A részletes, jól követhetőételleírások között találhatunk a családnak és a barátoknak, hétköznapra, ünnepekre vagy akár hivatalos alkalomra való recepteket. Van köztük pillanatok alatt elkészíthető, és napokon át alkotandó, de mind izgalmas és elegáns, ráadásul legtöbbjük egészséges is. Polgár Tünde kifinomultkonyhájával bizonyítja, hogy otthon is teremthető fine dining hangulat, anélkül, hogy mesterszakácsok lennénk. Ez a könyv a vendégvárás művészetét és az igazi vendéglátás luxusát képviseli. Útmutató azoknak, akik szeretnék az étkezés eleganciáját otthon is megteremteni.
U dodávateľa
18,71 € 19,69 €

Macaron mesterfokon


Franciaország leghíresebb cukrászmestere, Pierre Hermé macaronoknak szentelt könyvéből mindent megtudhatunk az egyik legkedveltebb francia desszert elkészítéséről. A klasszikus receptek mellett a "cukrászat Picassójának" tartott szerző mesteri kreációi, egyedi ízkombinációi - mint a mogyoróolaj és zöld spárga, eper és wasabi, mandarin és olívaolaj - is helyet kapnak a gyönyörű fotókkal illusztrált könyvben. A kötet valóságos világkörüli utazásra hív: a receptekben és leírásokban megjelenik a szicíliai citrom zamata, a tahiti vanília, a réunioni kávé különleges íze, a japán cseresznyefák illata. A különleges receptek mellett Pierre Hermé az alapanyagok és az ízvilág kiválasztásának szempontjait, személyes ihletforrásait is megosztja velünk, és lépésről lépésre bemutatja a mennyei macaronok - avagy ahogy a szerző fogalmaz, "néhány gramm boldogság" -elkészítésének technikáját.
U dodávateľa
45,49 € 47,88 €

Remoska - v moderní i babiččině kuchyni


Remosku používaly už naše babičky, a co v ní upekly za dobroty... I v důsledku zdražování energií dnes prožívá remoska renezanci, uvádí se, že oproti klasické troubě má čtvrtinovou spotřebu elektrické energie. Nejen proto remoska začíná být v našich domácnostech čím dál více oblíbená. Můžeme v ní připravit pokrm pro celou rodinu v jedné nádobě, bez zbytečného nepořádku a mnohdy chutněji, než v klasické troubě. A je to praktický pomocník nejen do domácnosti, ale i na chatu, chalupu a všude tam, kde nemáme klasickou troubu.
U dodávateľa
18,24 € 19,20 €

Varázspartik és lakomák a Harry Potter-filmekből


Hivatalos könyv - benne a varázslatos ceremóniák, kézműves foglalkozások és partysnackek, amelyeket a varázslók világából ismerünk. Ennek a szórakoztató hivatalos kalauznak a birtokában tervezd meg a tökéletes Harry Potter-partit, feladatokkal, kézműves foglalkozásokkal, partisnackekkel, és olyan időtöltésekkel, amelyek a filmekben szereplő ünnepségeket idézik fel. A Harry Potter-filmek varázsvilága egyszerűen varázslatos eseményeket inspirál. A Varázspartik és lakomák tele van jobbnál-jobb fotókkal, a filmekkel kapcsolatos, kulisszák mögötti részletekkel, és egyszerű, pontokba szedett útmutatással szolgál, hogyan szervezzünk öt különféle Harry Potter-partit. Születésnap, Halloween, a Karácsonyi bál által inspirált estély, otthonos mozimaraton és elbűvölő Harry Potter esküvői fogadás. Minden egyes rendezvényhez részletes leírás tartozik, ötletek, fotók mutatják be, hogyan díszítsük fel a szobákat, mi legyen a svédasztalon, milyen meghívót küldjünk, és hogyan tervezzük meg az időtöltést. A Halál ereklyéi koszorú, házi készítésű Teszlek Süveg, színpompás Roxfort pizza és házi kviddics bajnokság. Az összes feladathoz és recepthez olyasmik kellenek, amik otthon megtalálhatók vagy könnyen beszerezhetők. Jó részük a filmek eredeti grafikáiból származó letölthető sablonokat tartalmaz. Kezdő házigazdáknak és tapasztalt partiszervezőknek egyaránt megfelel. Kis, fesztelen összejövetelt és népes partit is szervezhetsz, ebben a könyvben megvan minden, amit a családtagjaid és barátaid semmiképp nem akarnak kihagyni. ÖT TELJES PARTI: komplett leírás, dekoráció, feladatok, partisnackek - minden, ami az igazi varázslóeseményhez kell. A HIVATALOS DESIGNBÓL SZÁRMAZÓ LETÖLTHETŐ SABLONOK: Roxfort meghívó, Reggeli Prófétába csomagolt, házi készítésű Pukkantós Bonbon. ÜNNEPI ÉTKEK: előételek, főfogások, italok, desszertek, például Roxfort pizza, Trimágus Torta, a Baziliszkusz Legyőzése kolbásztekercs és a felséges Patrónus Bűbáj-torta - esküvőre tökéletes. KÉPEK: a feladatokról, az ételekről, a terített asztalról színes fotók, amelyek segítenek sikeres partit csinálni. HIVATALOS HARRY POTTER-KIADVÁNY: szórakoztató és eredeti.
U dodávateľa
18,71 € 19,69 €

S chutí Chorvatska


Kniha představuje chorvatskou kuchyni, kterou mají mnozí spojenou převážně se středomořskou kuchyní a jídly na dovolené u moře, chorvatská kuchyně je však mnohem pestřejší. Mísí se v ní v závislosti na oblasti různou měrou vlivy středomořské, středoevropské, balkánské a orientální kuchyně a každý region má svoji kuchyni se svými specialitami. V šesti kapitolách tak kniha seznamuje s kuchyněmi jednotlivých regionů, jejich specialitami, tradičními a běžnými jídly a v jedné kapitole s recepty z celého Chorvatska. Recepty jsou z dostupných surovin a všechny obsahují fotografie připravených pokrmů. Pojďme nahlédnout pod pokličku chorvatské kuchyně a ochutnat.
U dodávateľa
17,81 € 18,75 €

Rumforradalom


Fedezzük fel a rum lebilincselő történetét, és merüljünk el sötét múltjában, amely tele van ördögökkel, kalózokkal és csempészekkel. A rum, legyen érlelt vagy fűszerezett fajta, most egy újabb forradalom kellős közepén tart: a kezdetekben szerény nedű a világ egyik legnépszerűbb alkoholos italává, prémium termékké alakul. Járjuk be a világ legizgalmasabb rumlepárlóit, és ismerjük meg, hogyan készül a rum, a cukornád ültetésétől a melasz készítésén át a lepárlásig és az egyedi érlelési technikákig. Tristan Stephenson bármixer jellegzetes kóstolójegyei segítségével megtalálhatjuk a nekünk megfelelő rumot, receptjei alapján pedig mesteri módon keverhetünk olyan koktélokat, mint a Mai Tai és a Mojito, tökéletesíthetjük a Planter's Punchot, és a Brazíliában divatos Caipirinhát és Batidát, amelyek a rum testvérpárjával, a cachaçával készülnek.
U dodávateľa
25,42 € 26,76 €

Bea konyhája


Bea konyhája megújult formával és tartalommal tér vissza! A hangsúly ezúttal is a közös étkezéseken van, de most nem Bea családjáén, hanem a kedves Olvasóén. A kipróbált és bevált, régi és új receptek segítenek a közös ebédek, vacsorák kiválasztásában és elkészítésében anélkül, hogy mindez a pénztárcánk rovására menne. Bea megmutatja, hogyan lehet BBQ pulled porkot, krém karamellt, fűszeres marokkói lencselevest vagy lazacos tésztasalátát készíteni költséghatékonyan, könnyen, gyorsan. Az ételekből pikkpakk összeállíthatunk egy teljes menüsort, de a fogások önmagukban is elegendők az asztalnál ülő szeretteink éhségének csillapítására.
Na sklade 1Ks
14,69 € 15,46 €

Zümmögés a konyhában 3: és végy még több kanál mézet!


Nehéz a mézet megbánni. Szereti, mint galamb a mézes búzát. Mosolyog, mint a mézeskalács. - Csupán néhány régi magyar szólás, mondás, melyek a mézre, annak édességére, kiválóságára utalnak. Az utóbbi évtizedekben azonban méltatlanul a hátsó polcra került ez a különleges alapanyag, ezért a konyhaművészet terén is jeleskedő Rúzsa Magdi énekesnő és Vida József bankár úgy döntöttek, kiteszik a mézesbödönt a konyhapultra, és harmadszor is sütni-főzni fognak a mézzel. A Zümmögés a konyhában sorozat immár harmadik része - a korábbi kötetek hagyományos és különleges, valamint ínyenc és egészséges ételei után - egy valódi desszertgyűjtemény. A szerzőpáros klasszikus és ínyenc finomságokat kínál mézzel készítve, így például a klasszikusok közül képviselőfánkot, répatortát, márványszeletet, míg az ínyencségek közül mille-feuille-t, panna cottát, vagy a közkedvelt brownie-t. A receptek mellett az olvasók ezúttal is megismerhetik négy újabb magyarországi méhészet alapítóját, munkájuk szépségét, sajátosságait, örömeit, izgalmait a velük készített interjúkból.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Zümmögés a tányér körül


A Zümmögés erdőn-mezőn könyvsorozat most a konyhából jelentkezik! +2 új mesével Bolyhos és Szofi életébe új barát érkezett, Samu, a vagány szomszéd fiú személyében. Hogy mi a közös hármukban? Mindannyian rajonganak a mézes finomságokért. Ha Te is így vagy ezzel, akkor ez a különleges kiadvány neked is a kedvenced lesz. Próbald ki magad a konyhában is! 18 igazan menő etelt - például rántott húst, halrudacskát, hot dogot es muffint - találsz a könyvben, amiket egytől egyig megbolondítottunk egy kis mézzel. ltt a remek alkalom, hogy csatlakozz a szüleidhez, és együtt keszítsetek ebédet: válogassátok ki a hozzavalókat, merjetek, keverjetek-kavarjatok, es együtt tegyetek az ételt a tányérra. Ráadásul 2 újabb, vidám méhes mesét is olvashatsz Várszegi Adéltól, Szert-Szabó Dorottya kedves illusztrációin keresztül életre keltve.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Famózní! 3: Od babičky


Probuďte vzpomínky s Mirkou van Gils Slavíkovou, která přináší svých 70 ověřených receptů. A co nám napekla? Kremrole, věnečky, indiánky, větrníky, rakvičky a mnoho dalších známých lahůdek. V této knize předkládá nejen výběr receptů z dob svého učení, ale také z pramenů první republiky. Mirka se poprvé s cukrařinou setkala již ve třech letech, když jí tatínek nechal hrát si u stolečku s moukou, cukrem, mlékem a vodou. Od té doby se díky tvrdé práci, studiu a pečení po celém světě propracovala mezi evropskou cukrářskou elitu. Během své kariéry se vždy vracela k osvědčené klasice a tu peče dodnes. Tuto knihu věnuje všem příznivcům cukrařiny, studentům i budoucím generacím.
Na sklade 2Ks
28,68 € 30,19 €

Bible sladkého pečení


Lahodné, křupavé, vláčné, neodolatelné. Přesně takové jsou sušenky, perníčky, loupáčky nebo řezy, které najdete v této obsáhlé a výpravné kuchařce. Od základních těst se dostanete ke 150 receptům na stříkané, vykrajované nebo ručně vyvalované a tvarované sladkosti, nechybí ani tipy a triky pro vždy dokonalý výsledek či precizní, krok za krokem popsané postupy. Nechte se i vy vtáhnout do sladkého světa drobných dezertů!
Na sklade 2Ks
31,29 € 32,94 €
  • 5 /5

Čaro rómskej kuchyne


Prečo som sa rozhodol predstaviť rómsku kuchyňu? Jedlo je kultúrne najvýznamnejším zdieľaným prvkom. Pri jedle netreba slová, stačia vôňa a chuť, ktoré často búrajú aj väčšie kultúrne bariéry, ako sú tie medzi Rómami a nerómskym, majoritným obyvateľstvom. Pri príprave tejto kuchárskej knihy som sa stretol so zvláštnym stereotypom. Keď som sa pýtal ľudí, ktorí rómsku kuchyňu nepoznajú, čo si pod ňou predstavujú, dostal som aj odpoveď: štvornohých domácich miláčikov. Prelistoval som 2310 strán rómskych kuchárskych kníh, prečítal 1458 receptov z celej Európy, ale nenašiel som ani jeden taký recept. Pritom desiatky z nich sú pre súčasnosť neobvyklé, napríklad jedlá z ježkov. Poznáme iné národy, kde konzumácia spoločenských zvierat (psov, morčiat, korytnačiek, delfínov...) je bežnou súčasťou ich kultúr. Vieme, že Rómovia považujú niektoré ďalšie zvieratá za nečisté. Zmieňuje sa o tom aj Carol Wilsonová vo svojej knihe Recepty a kulinárske tradície Rómov píše, že psy, rovnako ako napríklad aj mačky, Rómovia pokladali za nečisté v obradnom zmysle slova, za zakázané. Aj z tohto dôvodu môžem tvrdiť, že konzumácia psov je spoločenský predsudok, bulvárny mediálny obraz postavený na mýtoch a stereotypoch. Nie je to každodenná realita ani kultúrna tradícia. Keď odložíme predsudky, aká je v skutočnosti rómska kuchyňa? Ako sa sami presvedčíte, rómske recepty sú inšpiratívne, rozmanité, vytvorené generáciami talentovaných rómskych kuchárok a kuchárov. Keď sa pýtam tých, ktorí už rómsku kuchyňu ochutnali, čo na ňu hovoria, asi aj preto dostávam odpoveď: „Bolo to výborné!“. Dokonca dodajú: „...nič lepšie sme ešte nejedli.“ Obe skupiny opýtaných, ako sami priznávajú, sa v niečom zhodujú. Rómsku kuchyňu dobre nepoznajú. Je pre nich neznáma až tajomná. Aj z tohto dôvodu som vybral vzorku 52 receptov - na každý týždeň roka jeden. Čerpal som z vyše 20 rómskych kuchárskych kníh, z internetu, pridal som aj vlastné a recepty od mojich priateľov. Väčšina je zo Slovenska a Česka, ale aj z ďalších krajín: z Rumunska, Bulharska, Poľska, Maďarska, Veľkej Británie, Francúzska, Španielska, Talianska, Chorvátska a Indie. Niektoré sú špecifické pre daný región, iné sa opakujú takmer po celej Európe. Jedlá spojené s prírodou, jednoduché, ale aj pestré, zabudnuté aj súčasné, klasické aj veľmi originálne. Bol by som veľmi rád, keby táto kniha pomohla zmeniť stereotypný pohľad na rómske stravovanie. Poďme spoločne zbúrať predsudky a znovuobjaviť čaro rómskej kuchyne. Lačho chaben, dobrú chuť.
Na sklade 5Ks
17,01 € 17,90 €

Sisi császárné - A szakácskönyv


Lakomázzunk Sisivel, a szívek császárnéjával, mint a bécsi udvarban, és képzeletben utazzunk el Madeirára vagy Genfbe! Ez az exkluzív szakácskönyv több mint 50 ínycsiklandó receptet tartalmaz az osztrák, magyar és bajor konyhából, valamint azokból országokból, ahol Sisi egykor pihent és gyógyult. Olyan fogások elkészítését sajátíthatjuk el, mint a bécsi krumplileves, salzburgi galuska, marhahúsleves palacsintatésztával, lángos, bajor zsemlegombóc, Sacher-torta vagy maracujapuding Madeiráról. Dőljünk hátra, és élvezzük együtt ezt a páratlan gasztronómiai utazást!
U dodávateľa
17,39 € 18,31 €

Divočák – recepty z kančího masa


Autoři této kuchařky se společně s fotografem zúčastnili lovu na divočáka v lesích jižního Švédska a byli přitom, když padl výstřel, i při následném vyvrhování a bourání. Bachyně vážící 76 kg byla skolena jednoho časného lednového rána a její maso vystačilo na všech 52 receptů v této knize, včetně několika pamlsků pro psy, kteří byli důležitou součástí lovecké výpravy. Kančí maso je libové s jemnou příchutí zvěřiny, skvěle se hodí k úpravě při nízkých teplotách, na grilování i k výrobě klobás a přípravě pokrmů z mletého masa. Mezi recepty najdete jednoduchá jídla i slavnostnější pokrmy, tradiční recepty od babiček i novější pojetí úpravy masa; všechny recepty jsou označeny stupněm obtížnosti od 1 do 3.
U dodávateľa
15,19 € 15,99 €

The Unofficial Zelda Cookbook


Explore the culinary universe of The Legend of Zelda with over 50 delicious recipes from across the Kingdom of Hyrule! This immersive and sumptuous cookbook samples the culinary delights of all your favorite Legend of Zelda games. Designed as a travel notebook, it tells the journey of a new character: the Gourmet, and delivers numerous recipes inspired from games like Breath of the Wild, Ocarina of Time, Twilight Princess, Wind Waker, and more. Following the previous Gastronogeek books, the Zelda Cookbook offers in-depth recipes, techniques and cooking tips, all explained and made accessible to professionals as well as complete beginners, to help readers discover or rediscover the culinary universe of The Legend of Zelda.
U dodávateľa
31,30 € 32,95 €

Whisky zsebkönyv


E hiánypótló zsebkönyvben nemcsak az a jó, hogy belefér egy kabát- vagy zakózsebbe, hanem hogy többek között megtudjuk belőle: - hogyan készül a whisky - mi a különbség a whisky és a whiskey között - hányféle whiskykészítési hagyomány létezik - tisztán, szódával, jéggel... hogyan "szabad" inni - miként kóstoljuk és kóstoltassuk a whiskyt Kezdőknek és haladóknak, óvatosaknak és elszántaknak egyaránt kötelező olvasmány, sőt útitársnak sem utolsó, kivált, ha egy vérbeli whiskyországba indulunk, vagy otthon megbontunk egy jóféle palackkal.
U dodávateľa
8,00 € 8,42 €

Varenie je vaša láska? Ak to u vás vždy príjemne rozvoniava, toto je tá správna kategória nabitá chuťami, receptami a kuchárskymi inšpiráciami. Zažite zázraky z jedného plechu, raw či antihistamínové recepty. Ponúkame prehľad v podobe pokladov starých materí alebo receptov na príkrmy pre najmenších. Chutné múčniky, zdravé maškrty, thajská kuchyňa a mnoho mnoho ďalšieho zo sveta kucháriek.

Nájdete tu recepty z národnej kuchyne, sladkú kuchyňu, recety od známych osobností, vegetariánsku kuchyňu , varenie pre deti a s deťmi,recepty na  polievky, šaláty, zeleninu, ovocie, cestoviny, zemiaky, mäso, ryby, grilovanie, wok , nápoje, korenie, bylinky, ingrediencie, konzervovanie, mrazenie, aj  stolovanie, rady do kuchyne.