! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Ekonómia, Ekonomika strana 66 z 68

DUO 7-8/2010 bez chýb, pokút a penále


Vypredané
9,41 € 9,90 €

Riziko a neistota


U dodávateľa
17,58 € 18,50 €

Formy zahraničnej trhovej angažovanosti


Predložená učebnica s názvom Formy zahraničnej trhovej angažovanosti – Formen des ausländischen Marktengagements je určená pre študentov vysokých škôl, osobitne Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave, a bola pripravená na výučbu dvoch marketingovo zameraných predmetov: Základy národného a medzinárodného marketingu a Formen des ausländischen Marktengagements. Rovnako je však určená tiež širšej marketingovej odbornej i laickej verejnosti. Učebnica prináša prehľad základných alternatív foriem vstupu, ako aj ďalšej časovo podmienenej angažovanosti podnikateľských subjektov na zahraničných trhoch: osobitne vo vzťahu ku slovenskému odberateľskému trhu a najmä zo strany nemeckofónnych subjektov. Dôvody pre takto vymedzené zameranie učebného textu sú tri: (1.) Nemecko a Rakúsko predstavujú dlhodobo najvýznamnejších obchodných a investičných partnerov Slovenskej republiky; (2.) skutočnosť, že výučba predmetu Formen des ausländischen Marktengagements prebieha v nemeckom jazyku, (3.) v podstate všetky slovenské, ako aj ostatné stredoeurópske teoretické koncepcie foriem zahraničnej trhovej angažovanosti sú dnes v rozhodujúcej miere ovplyvnené práve nemeckofónnymi prístupmi. Popri teoreticky zameraných učebných textoch v slovenskom a nemeckom jazyku a zhodnotení predstavených prístupov (kapitoly 1, 2, 4 a 5) zahŕňa učebnica aj výsledky a grafické spracovanie dlhodobých prieskumov uskutočnených v rôznych sektoroch nášho národného hospodárstva (kapitola 3). Osobitné časti učebnice tvoria prípadové štúdie: INA, ktorá znázorňuje časovo podmienený vývoj foriem zahraničnej trhovej angažovanosti na konkrétnej firme a obsahovo sa viaže na kapitolu 3 ako aplikačnú časť učebnice; Volkswagen v nemeckom jazyku a SEAT v slovenskom jazyku naopak nadväzujú najmä na kapitoly 1,2, 4 a 5 a slúžia študentom na praktické precvičovanie nadobudnutých znalostí z oblasti foriem zahraničnej trhovej angažovanosti podnikateľských subjektov. Koncern Volkswagen k nám prišiel s doposiaľ najväčšou kapitálovou investíciou a jeho dcérska spoločnosť Volkswagen Slovakia sa stala naším najvýznamnejším exportérom. Keďže španielska automobilka SEAT tvorí súčasť nemeckého koncernu Volkswagen, bola zaradená ako v poradí posledná prípadová štúdia s cieľom objasniť možnosti zahraničnej trhovej angažovanosti bez kapitálovej účasti. Učebnica ponúka nielen teoretický pohľad na problematiku, ale zobrazuje aj skutočný stav v každodennej podnikateľskej praxi a prostredníctvom zaradených prípadových štúdií plní svoju úlohu aj ako cvičebnica. V piatich kapitolách a troch prípadových štúdiách prináša čitateľovi aj množstvo schém a grafov, tabuľkových prehľadov, mapy a obrázky, ktoré sprehľadňujú či dokumentujú predložené poznatky graficky príťažlivým spôsobom.
Vypredané
11,04 € 11,62 €

EDI a EDIFACT v hospodárskom živote


Elektronický prenos údajov (Electronic Data Interchange – EDI) a jeho uplatnenie v hospodárskej praxi je oblasť informatiky, ktorá je na Slovensku, žiaľ, takmer neznáma. Smerovanie svetového vývoja však ani v našom prostredí nedovoľuje ignorovať vplyv informatickej revolúcie na celkový spoločenský a hospodársky život. Cieľom tejto publikácie je poskytnúť základné informácie o princípoch, použítí a implementácii systémov EDI v ekonomike. Je to jeden z racionálnych spôsobov využívania metód a prostriedkov modernej informatiky v obchode, finančníctve, v riadení výrobných procesov, v doprave, zdravotníctve i v štátnej správe. Zavedenie EDI do používania v praxi optimalizuje obchodné transakcie, zlepšuje riadenie toku tovarov a zrýchľuje obeh kapitálu, čo sa napokon prejaví celkovým zvýšením výkonnosti národného hospodárstva. Vybudovanie unifikovanej bázy pre komunikáciu v hospodárskej i sociálnej sfére, založenej na EDIFACTe, ktorý predstavuje nadodvetvový a nadnárodný štandard, prináša novú dimenziu – dimenziu informatickej spoločnosti. Originálnosť témy a jej prehľadné spracovanie iste zaujme topmanažmenty v oblasti bankovníctva, finančníctva i výrobnej sféry, zamestnancov štátnej správy, odborníkov v informatike i učiteľov a študentov vysokých skôl ekonomického a technického smeru.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Riadenie portfólia komunálnych obligácií


Žiaduci rozvoj miest a obcí a zabezpečovanie potrieb obyvateľstva i regiónov naráža na obmedzené vlastné prostriedky i na obmedzené úverové zdroje. Mestá a obce vo vyspelých krajinách namiesto úveru čoraz viac využívajú iný spôsob získavania potrebných finančných prostriedkov, a to emisiou komunálnych obligácií a iných cenných papierov. K emitovaniu cenných papierov ako spôsobu financovania verejných investícií sa u nás vraciame po mnohých desaťročiach a bez veľkých skúseností. Dá sa však očakávať, že tento spôsob získavania prostriedkov bude stále častejší. V publikácii sa podrobne a do hĺbky rozoberá systém, spôsoby a podmienky emisie cenných papierov na úrovni municipalít. Publikácia sa člení na štyri časti. V prvej z nich sa autori zaoberajú základnými druhmi a derivátmi komunálnych obligácií a popisujú ich charakteristické znaky. Druhá časť osobitne zaujme finančných manažérov v oblasti samosprávy, lebo obsahuje oceňovanie a kritériá výnosov z komunálnych obligácií a spôsoby merania ich potenciálnej cenovej volatility pri zmenách úrokových sadzieb. Tretia časť je venovaná analýze, ktorá je potrebná na zhodnotenie úverovej kvality komunálnych obligácií. Týka sa úverovej spoľahlivosti rôznych typov komunálnych obligácií pre investorov, spoločností zaoberajúcich sa úverovým ratingom týchto obligácií, nových prvkov oceňovania potenciálneho úverového rizika. Upozorňuje na všetky otázky, ktoré musia byť zodpovedané pri každom úvere a zárukách ešte pred analýzou rizík. Vo štvrtej časti sa autori sústreďujú na riadenie portfólia komunálnych obligácií, rôzne investičné stratégie a metódu celkovej výnosovosti pri oceňovaní potenciálnych výsledkov jednotlivých stratégií. V prílohe publikácie nájde zasvätený čitateľ charakteristiku určitých odlišností komunálnych obligácií, v rámci ktorej autori obracajú jeho pozornosť na tie, čo sa vyznačujú špecifickými silnými a slabými stránkami. Publikácia orientuje samosprávne orgány na zvýšenie miery ekonomickej sebestačnosti, závisiacej len od ich vlastnej aktivity a umožňuje im získať zdroje príjmov, ktoré sú vopred plánovateľné pri zostavovaní rozpočtu.
Vypredané
25,17 € 26,49 €

Lacná kniha Teória ekonomickej nerovnováhy (-70%)


Vývojové štádiá teórie ekonomickej nerovnováhy. Walrasovský "aukcionár". Nerovnovážna cena na trhu. Spätosť nerovnováh s peňažnou ekonomikou. Analýza peňažného hospodárstva. Sayov zákon trhov. Fixné ceny.
Na sklade 1Ks
1,67 € 5,58 €

dostupné aj ako:

Malý slovník trhovej ekonomiky


Takmer 400 encyklopedicky spracovaných hesiel z oblasti štandardnej ekonomickej teórie, financií a bankovníctva, manažmentu, marketingu a ďalších segmentov trhovej ekonomiky.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

PODNIKOVA EKONOMIKA 2


Vypredané
5,86 € 6,17 €

Rovnováha a nerovnováha v ekonomickej teórii


Vypredané
6,62 € 6,97 €

Ekonómia a ekonomika, je kategória literatúry, ktorá sa zaoberá štúdiom a analýzou produkcie, distribúcie a spotreby statkov a služieb. Táto disciplína sa zaoberá spôsobom, akým ľudia, spoločnosti a národy využívajú zdroje na uspokojovanie svojich materiálnych potrieb.

V rámci literatúry sa ekonómia zaoberá širokým spektrom tém a konceptov, ktoré sú relevantné pre ekonomický systém a jeho fungovanie. Medzi tieto témy patria napríklad princípy mikroekonómie, makroekonómie, finančnej analýzy, medzinárodného obchodu, rozvojových štúdií, hospodárskej politiky a mnoho ďalších.

Literatúra z oblasti ekonómie sa skladá z akademických prác, vedeckých článkov, štúdií, kníh, pracovných dokumentov a rôznych publikácií, ktoré sa zaoberajú konkrétnymi ekonomickými témami. Tieto materiály majú za cieľ poskytnúť čitateľom teoretické a analytické nástroje na porozumenie a hodnotenie ekonomických procesov, politík a rozhodnutí.

V ekonomickej literatúre sa často používajú matematické modely, štatistické metódy a ekonometrické analýzy na kvantifikáciu ekonomických javov a predikciu ich budúceho vývoja. Okrem toho sa v ekonomickej literatúre často diskutuje aj o etických, sociálnych a environmentálnych aspektoch ekonomických rozhodnutí a ich dopade na spoločnosť.

Cieľom literatúry z oblasti ekonómie je poskytnúť čitateľom súbor poznatkov, ktoré im umožnia lepšie porozumieť komplexnej povahe ekonomických systémov a pomôcť pri tvorbe informovaných rozhodnutí týkajúcich sa hospodárstva, obchodu a financií.