Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Ekonómia, manažment, marketing strana 307 z 309

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

The Customer-Funded Business - Start, Finance, or Grow Your Company with Your Customers' Cash


Who needs investors? More than two generations ago, the venture capital community – VCs, business angels, incubators and others – convinced the entrepreneurial world that writing business plans and raising venture capital constituted the twin centerpieces of entrepreneurial endeavor. They did so for good reasons: the sometimes astonishing returns they've delivered to their investors and the astonishingly large companies that their ecosystem has created. But the vast majority of fast-growing companies never take any venture capital. So where does the money come from to start and grow their companies? From a much more agreeable and hospitable source, their customers. That's exactly what Michael Dell, Bill Gates and Banana Republic's Mel and Patricia Ziegler did to get their companies up and running and turn them into iconic brands. In The Customer Funded Business, best-selling author John Mullins uncovers five novel approaches that scrappy and innovative 21st century entrepreneurs working in companies large and small have ingeniously adapted from their predecessors like Dell, Gates, and the Zieglers: - Matchmaker models (Airbnb) - Pay-in-advance models (Threadless) - Subscription models (TutorVista) - Scarcity models (Vente Privee) - Service-to-product models (GoViral) Through the captivating stories of these and other inspiring companies from around the world, Mullins brings to life the five models and identifies the questions that angel or other investors will – and should! – ask of entrepreneurs or corporate innovators seeking to apply them. Drawing on in-depth interviews with entrepreneurs and investors who have actually put these models to use, Mullins goes on to address the key implementation issues that characterize each of the models: when to apply them, how best to apply them, and the pitfalls to watch out for. Whether you're an aspiring entrepreneur lacking the start-up capital you need, an early-stage entrepreneur trying to get your cash-starved venture into take-off mode, an intrapreneur seeking funding within an established company, or an angel investor or mentor who supports high-potential ventures, this book offers the most sure-footed path to starting, financing, or growing your venture. John Mullins is the author of The New Business Road Test and, with Randy Komisar, the widely acclaimed Getting to Plan B.
Vypredané
26,55 € 27,95 €

Psychológia a reklama + CD


Pocity, ktoré v čitateľovi zanechá táto knižka, možno vari najlepšie vyjadriť parafrázovaním posudku jedného z recenzentov: rukopis knihy som si prečítal s radosťou – autorka dokázala nájsť aktuálnu tému, problém, ktorý sa stáva témou dňa pre ľudí v reklamnom biznise; so záujmom – naliehavou potrebou v reklame je dnes hľadanie hlbšieho zmyslu vlastnej činnosti, profesionalizácia a špecializácia; s hrdosťou – vyplývajúcou z faktu, že ide o pôvodnú prácu, ktorá môže konkurovať prekladovej literatúre. Kniha je zdrojom užitočnej inšpirácie najmä pre pracovníkov reklamných a mediálnych agentúr, kreatívnych štúdií, médií, výskumných inštitúcií, ale aj pre marketingových pracovníkov firiem a podnikov. Umožní im lepšie si vzájomne porozumieť pri zadávaní kampaní, realizácii, kontrole a hodnotení efektívnosti reklamného pôsobenia na človeka. No a pre študentov reklamy a marketingu je to jedna zo základných učebníc.
Vypredané
39,07 € 41,13 €

The Practice


Creative work doesn't come with a guarantee. But there is a pattern to who succeeds and who doesn't. And engaging in the consistent practice of its pursuit is the best way forward. Based on the breakthrough Akimbo workshop pioneered by legendary author Seth Godin, The Practice will help you get unstuck and find the courage to make and share creative work. Godin insists that writer's block is a myth, that consistency is far more important than authenticity, and that experiencing the imposter syndrome is a sign that you're a well-adjusted human. Most of all, he shows you what it takes to turn your passion from a private distraction to a productive contribution, the one you've been seeking to share all along. With this book as your guide, you'll learn to dance with your fear. To take the risks worth taking. And to embrace the empathy required to make work that contributes with authenticity and joy.
Vypredané
28,45 € 29,95 €

Beyond Great


This exciting new book from the prestigious Boston Consulting Group details the nine core strategies that will help companies keep customers, attract quality talent, generate revenue, and improve the communities around them, in the face of new disruptive forces. BEYOND will give readers everywhere the strategies they need to navigate a daunting new era of technological, economic, and social change. Supported by years of research and hands-on consulting practice, it will present a comprehensive framework for building a high-performing, adaptive, and socially responsible global company. The book begins by taking an incisive look at the disruptive forces transforming globalization, including economic nationalism; the boom in data flows and digital commerce; the rise of China; heightened public concerns about capitalism and the environment; and the emergence of borderless communities of digitally connected consumers. The authors then offer nine core strategies that will help businesses today address and exploit these forces. Through compelling stories from international companies like Rolls-Royce, Siemens, Microsoft, Xiaomi, Fitbit, Adidas, and many others, BEYOND argues that leaders today must evince a new kind of flexibility and light-footedness, constantly layering in new strategies and operational norms atop existing ones to allow for "always-on" transformation. Leaders must master a whole new set of rules about what it takes to be "global," becoming shapeshifters adept at handling contradiction, multiplicity, and nuance. This book will show them how.
Vypredané
32,25 € 33,95 €

Ekonomická statistika srozumitelně z pohledu OECD


Vlády provádějí rozhodnutí, která se bezprostředně týkají každého z nás, a to na základě dostupných ekonomických statistik. V médiích jsou každodenně zveřejňována různá hospodářská data. V nesčetných různých podobách jsou ekonomické statistiky neodmyslitelnou součástí našeho života, ovlivňují vnímání světa kolem nás a určují naše chování, naše reakce. Publikace Ekonomická statistika srozumitelně: Z pohledu OECD na příkladech konkrétních statistik OECD ukazuje čtenáři, jak s jejich pomocí lépe pochopit světovou ekonomiku. Nabízí historický přehled, klíčové pojmy, stejně jako informace o hlavních poskytovatelích ekonomických statistik. Samostatná kapitola poskytuje ucelený pohled všech hlavních statistických činností OECD. Konečně se tato kniha také zabývá velmi důležitými otázkami zajištění kvality a dopadu na veřejnou důvěru. Tato kniha je nepostradatelnou příručkou pro všechny, kdo chtějí lépe pochopit, jak důležitou roli hrají ekonomické statistiky v našem každodenním životě.
Vypredané
14,61 € 15,38 €

Práca & mzdy 2024 - Úplné znenia platné v roku 2024


Interaktívny komplet tlačenej publikácie so slovenskou pracovnou a mzdovou legislatívou, e-booku, celoročného aktualizačného servisu a servisnej webovej stránky. Nové vydanie tradičnej príručky pre profesionálnych používateľov – jednej z najrozšírenejších na trhu v novom vyhotovení. Extra široký formát, kvalitný biely papier, prehľadná úprava, orientačné prvky pre jednoduchú prácu s textom, zvýraznenie noviel, servisná webová stránka s najnovšími informáciami a možnosťou preberania textov zákonov, novel a aktualít. Na servisnej stránke zadarmo aj ďalšie zákony (občanské, obchodné, daňové právo a iné). Právny stav k 1. januáru 2024. Prostredníctvom QR kódu na obálke si budete môcť objednať bezplatnú celoročnú aktualizáciu a bezplatné e-booky. Všetky e-booky vo formáte pdf majú zhodnú grafickú úpravu s tlačenými verziami a sú prispôsobené na tlač v domácich a kancelárskych tlačiarňach. Aktualizačný servis na stránke Zakony365.sk – preberanie jednotlivých vydaní servisu, e-bookov, úplných znení zákonov a pod.
Vypredané
8,16 € 8,59 €

dostupné aj ako:

Time management


Vše, co potřebujete vědět o řízení času, najdete v této knize. Čas je v dnešní době velmi vzácný. Jsme vystaveni obrovskému množství úkolů, povinností a aktivit, které musíme zvládat stále rychleji. V této knize najdete návody a postupy, jak stihnout všechno, co je důležité, a zároveň vybrat to, co je opravdu podstatné. Naučíte se aktivně řídit svůj život, získat větší prostor pro vlastní práci, zlepšit plánování a posílíte soustředění, výkonnost a rovnováhu. Mnozí z nás zjišťují, že se pohybují v jakési setrvačnosti, časové tísni. Občas se zastavíme a uvědomíme si, že jsme v poslední době udělali málo pro to, co je pro nás důležité, namísto abychom se zamysleli, jak to dělat jinak, což paradoxně většinou vede k opakování dosavadních neefektivních vzorců jednání. Mnozí z nás také předpokládají, že zacházení s časem a rozhodování o prioritách je něco samozřejmého, ovšem i to je potřeba se naučit. Začtěte se do příručky zkušených autorů a proměňte svůj boj s časem na plnohodnotné prožívání času!
Vypredané
25,08 € 26,40 €

Účtovníctvo 2011


Vypredané
13,30 € 14,00 €

1000 riešení 6-7 / 2022 - Dedičské právo, Daňové výdavky


Dedičské právo v SR je súčasťou a najdôležitejšou podskupinou všeobecného súkromného práva. Je to tá časť súkromného práva, ktorá sa zaoberá otázkami dedenia, a to aké sú predpoklady dedenia, kto je povolávaný dediť, v akej miere môže poručiteľ ovplyvniť výber dediča (testovacia sloboda), v akej miere ustanovuje zákon kto je dedičom, aká je spoločenská ingerencia do testovacej slobody poručiteľa, aké sú právne dôsledky odmietnutia dedičstva a nadobudnutia dedičstva. Všetky dôležité informácie týkajúca sa dedenia prináša mesačník v tomto čísle. Titul obsahuje riešenia prípadov z praxe k týmto témam: Aktuálna téma Dedičské právo Daňové a nedaňové výdavky 2022 Dane v praxi Zákon o dani z príjmov (ZDP) Daň z pridanej hodnoty Daňový bonus na zaplatené úroky Účtovníctvo Jednoduché účtovníctvo (JÚ) Podvojné účtovníctvo (PÚ) Účtovanie o odloženej dani z príjmov Personalistika a mzdy Zamestnávanie Mzdy a odvody Právo Právo a podnikateľ Verejná správa Verejný sektor Daňovým výdavkom je výdavok (náklad) na dosiahnutie, zabezpečenie a udržanie zdaniteľných príjmov preukázateľne vynaložený daňovníkom, zaúčtovaný v účtovníctve daňovníka alebo zaevidovaný v evidencii daňovníka podľa § 6 ods. 11 zákona o dani z príjmov, pričom pri využívaní majetku, ktorý môže mať charakter osobnej potreby a s ním súvisiacich výdavkov (nákladov), je daňový výdavok uznaný len v pomernej časti podľa § 19 ods. 2 písm. t) zákona o dani z príjmov, v akej sa používa na dosiahnutie, zabezpečenie a udržanie zdaniteľných príjmov, ak spomínaný zákon neustanovuje inak. Problematiku voľby spôsobu uplatňovania daňových výdavkov je potrebné riešiť pre podnikateľov - fyzické osoby, nakoľko zákon o dani z príjmov pre podnikajúce právnické osoby možnosť voľby neumožňuje.
Vypredané
6,46 € 6,80 €

Přeměny obchodních korporací


Předkládaná publikace představuje komplexní vědeckou monografii na téma přeměny obchodních korporací. Těžiště publikace je obsaženo v rozboru platné právní úpravy přeměn obchodních korporací podle zákona č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev, ve znění pozdějších předpisů. Zvláštní pozornost je věnována právě jednak obecné právní úpravě přeshraničních přeměn, jednak zvláštním právním úpravám přeshraniční fúze, přeshraničního rozdělení, přeshraničního převodu jmění a přeshraničního přemístění sídla. Monografie důsledně zohledňuje veškeré změny právní úpravy, které přinesla právě proběhlá rekodifikace občanského a obchodního práva.
Vypredané
34,25 € 36,05 €

Order without Design


An argument that operational urban planning can be improved by the application of the tools of urban economics to the design of regulations and infrastructure. Urban planning is a craft learned through practice. Planners make rapid decisions that have an immediate impact on the ground—the width of streets, the minimum size of land parcels, the heights of buildings. The language they use to describe their objectives is qualitative—“sustainable,” “livable,” “resilient”—often with no link to measurable outcomes. Urban economics, on the other hand, is a quantitative science, based on theories, models, and empirical evidence largely developed in academic settings. In this book, the eminent urban planner Alain Bertaud argues that applying the theories of urban economics to the practice of urban planning would greatly improve both the productivity of cities and the welfare of urban citizens. Bertaud explains that markets provide the indispensable mechanism for cities' development. He cites the experience of cities without markets for land or labor in pre-reform China and Russia; this “urban planners' dream” created inefficiencies and waste. Drawing on five decades of urban planning experience in forty cities around the world, Bertaud links cities' productivity to the size of their labor markets; argues that the design of infrastructure and markets can complement each other; examines the spatial distribution of land prices and densities; stresses the importance of mobility and affordability; and critiques the land use regulations in a number of cities that aim at redesigning existing cities instead of just trying to alleviate clear negative externalities. Bertaud concludes by describing the new role that joint teams of urban planners and economists could play to improve the way cities are managed.
Vypredané
42,28 € 44,50 €

Felhasználók, nem vevők


Felhasználók, nem vevők leírása Aaron Shapiro a digitális marketinggel foglalkozó ügynökség, a HUGE vezérigazgatója kutatásai során részletesen tanulmányozta a Fortune 1000 cégeit, és arra a megállapításra jutott, hogy a legsikeresebb vállalatok mindenekelott a felhasználókra és nem a vevokre összpontosítanak. Nézzük meg a Facebookot és a Google-t! Már jóval azelott felépítették vállalkozásukat, hogy kitalálták volna, mit is akarnak eladni. Ez a felhasználó-központú vállalati szemlélet újraértelmezi a cég minden egyes tevékenységét, a szervezeti stratégiától és menedzsmenttol kezdve a termékfejlesztésen és marketingen át, egészen az értékesítésig és ügyfélszolgálatig.
Vypredané
13,72 € 14,44 €

Velký průvodce podnikatele


Průvodce podnikatelskou činností fyzických a právnických osob účtujících v podvojném účetnictví. Vede podnikatele od prvotního rozhodnutí o zahájení podnikatelské činnosti přes sepsání společenské smlouvy a zapsání do obchodního rejstříku až po ukončení podnikatelské činnosti. Přílohou je daňový platební kalendář na rok 1998/99 a seznam platných právních norem pro podnikatelskou činnost.
Vypredané
6,48 € 6,82 €

Dane, účtovníctvo vzory a prípady 11-12 2016


- Archivácia účtovnej agendy podľa zákona o účtovníctve - Archivácia mzdovej agendy z pohľadu zamestnávatela - e-Government – zákon po novele
Vypredané
8,59 € 9,04 €

Literatúra v kategórii Ekonómia, manažment, marketing ponúka bohatý výber kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi ekonomiky a riadenia organizácií. Táto kategória je určená pre tých, ktorí majú záujem o širší pohľad na ekonomické a manažérske témy.

Literatúra v tejto kategórii sa venuje rôznym aspektom ekonomických systémov, makroekonomickým a mikroekonomickým analýzam, ekonomickým teóriám a modelom. Zároveň skúma rôzne stratégie riadenia a vedenia organizácií, ako aj inovácie a transformácie v podnikovom prostredí.

V tejto kategórii nájdete literatúru zameranú na podnikanie, medzinárodný obchod, inovácie, ekonomickú politiku, udržateľný rozvoj, logistiku a mnoho ďalších tém. Tieto knihy a časopisy poskytujú teoretické poznatky, empirické štúdie a praktické príklady, aby čitatelia získali ucelený prehľad o ekonomických a manažérskych problémoch a možnostiach.

Vzdelávajte sa v kategóriách ekonómia a ekonomika, dane a účtovníctvo, financie, finančný trh, investovanie, bankovníctvo a poisťovníctvo, manažment, marketing, reklama, žurnalistika, podnikanie a obchod a personalistika.