! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Kresťanstvo strana 213 z 217

Lacná kniha Evropa Benedikta (-90%)


Doba, v níž žijeme, je dobou velkých nebezpečí i velkých příležitostí pro člověka, ale i velké odpovědnosti.Tento letmý pohled na světovou situaci nás vede k zamyšlení nad současným stavem křesťanství, a proto také nad základy Evropy.
Vypredané
0,61 € 6,06 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Anjeli idú do školy (-90%)


Anjeli sú ľuďom naporúdzi v ťažkých situáciách, keď potrebujú pomoc a istotu. Aj mladí ľudia potrebujú ich pomoc a podporu, keď chodia do školy. V tridsiatich troch kapitolách predstavuje Sabine Eujenová tridsaťtri anjelov, ktorí zohrávajú osobitnú úlohu v živote žiakov a študentov a sprevádzajú ich na ceste k dospelosti. Po úvodnej charakteristike anjela nasledujú želania týkajúce sa toho-kt orého anjela, krátka modlitba a priliehavý úryvok zo Svätého písma. Knižku okrem žiakov a študentov, určite uvítajú njamä všetci tí, ktorí s mladými ľuďmi pracujú a žijú a radi by im pomohli na ceste k zrelej dospelosti. Sabine Eujenová je učiteľkou matematiky a náboženstva na benediktínskom gymnáziu v nemeckom opátstve Münsterschwarzach. Je žiačkou a spolupracovníčkou Anselma Grüna OSB. Podieľa sa na pastoračnej práci medzi študentmi a je iniciátorkou modlitbovej ak cie PrayNet.
Vypredané
0,48 € 4,75 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tam kde se narodil Bůh


V době, kdy Amerika diskutuje o svých hodnotách a svět se chystá k náboženské válce, rozjede se rozhlasový komentátor a zpravodaj Bruce Feiler 10 000 mil napříč Středním východem - do Izraele, Iráku a Iránu - a snaží se najít odpovědi na otázku „Je náboženství pouze zdrojem konfliktů, nebo může být i zdrojem míru?" Zčásti kronika válečnictví, zčásti archeologická detektivka a zčásti osobní průzkum duchovních sfér. Kniha zavádí čtenáře do dějišť biblických příběhů, jež zůstala západním světem nenavštívena po desetiletí, a odkrývá tu málo známé detaily o společných kořenech židovství, křesťanství a islámu. Feiler oživuje i ty největší příběhy, jež byly kdy řečeny, včetně Jozuova dobytí Zaslíbené země, Davidova měření sil s Goliášem a Jonášova nalezení Boha uvnitř velrybího těla.
Vypredané
0,74 € 14,80 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Príbehy a udalosti z našej blízkej minulosti


Deväťnásť skutočných životných príbehov a udalostí uverejnených v časopise Posol: príbehy dedinského kováča i hudobného umelca z päťdesiatych rokov 20. storočia; svedectvo viery zdravotnej sestry a osudy dedinského kríža i jeho nepriateľa; zážitky z dovolenky az kúpeľov, na ktoré sa viažu profily dvoch statočných kňazov Nitrianskej deicézy; reportáže zo svätorečenia, z novokňazských primícií, zo slávnosti vyhlásenia pútnického chrámu na baziliku, z putovania ikony Panny Márie medzi vysokoškolákov s pápežom; osudy žien v životných zápasoch alebo v rozličných životných situáciách. Pozoruhodné sú aj príbehay mladcžh mužov, ktorí hľadajú a nachádzajú zmysel života. Knihu završuje história muža, ktorý sa od závislosti na alkohole vypracúva k slobode.
Vypredané
0,05 € 1,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Boh ma miluje takého, aký som


Praktická príručka na prekonávanie denných problémov, ktoré riešia tí, čo sú v styku s postihnutými deťmi. Text je plný meditácií evanjelia. Hlavným motívom knihy je myšlienka, že aj hendikepovaní chcú byť milovaní. Keď sa im človek dáva dočká sa o dozvy. V knihe sú kapitoly napr.: prekonať pocit viny, dokážeme ľúbiť telesne postihnutých? členovia rodiny a postihnuté deti, ako sa oslobodiť od vnútorného napätia, Ježiš a porazený, od múru mlčania po vzájomné pochopenie, nevoláš sa Retard ty si Patrik, tajomstvo autistického dieťaťa, smrť dieťaťa, pocit beznádeje, - postihnuté dieťa v lone Katolíckej cirkvi, v srdci pápeža a ďalšie.
Vypredané
0,20 € 4,08 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jak chodil Kristuspán se svatým Petrem po světě


Jak Kristuspán chodil se svatým Petrem po světě, co zde zažívali, komu dobrému pomohli a zlého napomenuli – takový tradiční model známe z řady lidových vyprávění. Text těchto pohádek je současný, moderní, avšak známé tradiční modely zachovává. Také ilustrace Františka Skály jsou novodobé, přitom poetiku naivního a vroucího vyprávění skvěle vystihují. Kniha potěší děti i jejich rodiče.
Vypredané
0,44 € 8,88 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Krížová cesta


Každého človeka sa určitým spôsobom dotýka utrpenie - či už vlastné, alebo niekoho blízkeho. Čo vtedy robiť? Jedno riešenie ponúka text tejto krížovej cesty: porovnávať svoj postoj k utrpeniu s Ježišovým postojom, prijať Ježiša za svoj vzor a zároveň posilu v nesení kríža. Tak sa spolu s ním môžeme svojou obetou podieľať na záchrane ľudstva. Naše utrpenie sa stane požehnaním pre iných. Krížová cesta je ilustrovaná zastaveniami z Kostola Navštívenia Panny Márie v Liptovskom Hrádku, ktorú sú dielom rezbára Martina Barnáša.
Vypredané
0,05 € 1,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Paměti opotřebovaného pedagoga


Autor osobitým způsobem vystihuje absurditu totalitních let sedmdesátých a osmdesátých minulého století. Toto dílko by se dalo vzít i jako poděkování kantora všem jeho kolegům a posluchačům Jazykové školy. Vždyť od jeho kolegů vzešel nápad, zapsat tato vyprávění, kterými je autor často bavil.
Vypredané
0,28 € 5,59 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zakázaná kniha o panně Marii


Jak byl její příběh celá staletí zamlčován církví a skrýván v umění. Před více než 1500 lety vůdcové církve zakázali evangelium, které vypráví příběh Mariina života. Její příběh se udržoval při životě celá staletí díky umění. Tato kniha odhaluje dávný a úplný životopis Ježíšovy matky. Odhalte neuvěřitelnou historii dávno zapomenutého dokumentu a důvod, proč bylo evangelium napsáno, kdo je napsal a proč je církev zakázala. Kniha též obsahuje reprodukce slavných renesančních obrazů, které zobrazují události z Mariina života podle zakázané knihy, jež se nedostala do kánonu Nového zákona.
Vypredané
0,33 € 6,58 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha O modlitbě


Modlitba je vnitřní potřebou, milostí a naplněním – je však také povinností, námahou a přemáháním. Existuje tedy zážitek modlitby, ale také cvičení modlitby
Vypredané
0,47 € 9,35 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Náboženství v 19. století.


Původní monografie o vývoji náboženství a religiozity jako sociálního jevu v českých zemích v průběhu "dlouhého" 19. století (vymezeného Francouzskou revolucí či u nás josefínskými reformami a první světovou válkou). Předmětem zájmu je jak dominantní římskokatolická zbožnost, tak "povolené alternativy" v podobě evangelictví a židovství, tak ovšem i další, marginální náboženské směry, které se začaly nově uplatňovat v českých zemích (od starokatolíků či pravoslaví až po spiritismus a - s náboženstvím srovnatelné - antiklerikální hnutí).
Vypredané
0,65 € 12,93 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ďakujem


Malá darčeková publikácia s názvom ĎAKUJEM, ktorou môžeš vyjadriť viac, ako ti umožňuje telefonát či neosobný e-mail. Môžeš ju darovať osobne, ale i poslať poštou. Daruješ tak určite radosť najmenej dvom ľuďom: tomu, koho ňou obdaríš, a tebe samému. Publikácia poslúži pri vyjadrení vďaky: za to, že tvoj priateľ jednoducho je taký, aký je, za jeho trpezlivosť, úprimnosť, telefonáty, poštu, za darovaný čas, ale aj za prírodu, ročné obdobia, nový rok a podobne. Toto všetko sa skrýva v útlej, no farebne pútavej knižke.
Vypredané
0,06 € 1,16 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Evanjeliové rady


Poznáte to. Stretnete na ulici atraktívneho mladého muža. Oko každého dievčaťa sa na ňom ohreje. Vrstovníčky jeho rodičov uznanlivo pokyvkávajú hlavami: "Fešáka vychovala tá Žofka, veru hej." Potom sa sčista jasna dozviete, že odchádza do kláštora. Alebo sa na vás pred kostolom usmeje ružovolíca veselá mladá žena v rehoľnom rúchu. Radosť a živosť jej očí býva podmanivá. A vy sa pýtate: "Ako je možné, že takíto skvelí ľudia sa zriekajú toľkých dobrých vecí, ktoré svet ponúka?" Dobrovoľne si volia chudobu, čistotu, poslušnosť. Evanjeliové rady zachovávania chudoby, čistoty a poslušnosti sú už stáročia v Cirkvi znamením i provokáciou. Páter Jozef Augustyn SJ, jeden z najobľúbenejších katolíckych autorov v strednej Európe, v tejto útlej knižočke možno dá odpoveď aj na naše nechápavé: "Ako je to možné...?" Nenapísal ju pre tých, ktorí už pochopili a sľúbili, že budú chudobní, čistí a poslušní. Napísal ju pre nás, ktorí nechápeme...
Vypredané
0,11 € 2,29 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ján Pavol II. prorok našich čias


Ján Pavol II. vstúpil do dejín Katolíckej cirkvi a zaujal tam výsostné miesto. Vstúpil však aj do všeobecných dejín celého ľudstva a do dejín našich dvoch storočí, 20. aj 21., ktoré sme práve začali. Svojou aktivitou, ktorá trvá už 25 rokov, zapôsobi l na medzinárodných fórach nielen pred veriacimi, ale aj pred ľuďmi iných náboženstiev a presvedčení. Možno povedať, že jeho vážnosť vystúpila tak vysoko, že sa stal najvyššou morálnou autoritou na svete. Keď sa vo svete niečo deje, tak vždy sa objav í otázka: "Čo na to hovorí Ján Pavol II.? A túto vážnosť vidieť všade. Aj v Ázii, kde je katolíkov iba 2,7 %, teda veľmi málo a aj tí sú sústredení zväčša na Filípínach. Inde tvoria ani nie pol percenta obyvateľstva. V Ázii pritom žijú dve tretiny ce lého ľudstva a tam vidíme, s akou úctou sa títo jednoduchí ľudia dívajú na Jána Pavla II.
Vypredané
0,16 € 3,29 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zjevení Matky Boží v Turzovce


V roce 1958, sto let po slavném zjevení ve francouzských Lourdech, se Panna Maria ukázala lesníkovi Matúši Lašutovi na hoře Živčák nad kysuckou osadou Turzovka a později i dalším lidem. Zanechala úžasné poselství a také znamení, viditelná dodnes. Nejen o tom je tato kniha. Přibližuje historii významných mariánských zjevení v průběhu posledního tisíciletí, přináší duchovní odkaz zjevení v Turzovce a především unikátní původní rozhovor s Matúšem Lašutem. V barevné příloze jsou navíc zdokumentována fascinující mariánská zjevení z celého světa, kromě jiných z Guadalupe, Vailankanni, Paříže, Lourd, Banneaux, Fatimy, Lichně, Medjugorje, ale také ze severočeského Filipova nebo moravského Vranova u Brna.
Vypredané
0,82 € 16,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Křesťanská kniha mrtvých


Tento text pochádza z Etiópie a je odkazom starých gnostikov. Jeho pravý názov je Stužka spravodlivosti. Úvod českého prekladateľa vysvetľuje, čo vlastne sú "knihy mŕtvych" aj aký je pôvod uvedeného spisu. Forma spisu: Ježiš sa rozpráva so svojou matkou Máriou. Jeho hlavný obsah: zoznamy Božích mien. Poslednú časť publikácie tvorí bohatý poznámkový aparát českého prekladateľa.
Vypredané
0,26 € 5,16 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kresťanská náuka o spoločnosti


Kardinál Hoffner podáva v knihe zhrnutie svojho celoživotného diela, ktoré sa venuje učeniu Cirkvi o spoločnosti. Otvára základné otázky: optimálne usporiadanie občianskej spoločnosti, vzťah Cirkvi a štátu, ideálna politická strana, postavenie rodiny v štáte ... .
Vypredané
0,25 € 4,95 €

dostupné aj ako:

Väzenie zamknuté zvnútra


Poznáme dva druhy duchovnej neslobody, s ktorými má osobnú skúsenosť azda každý človek: väzenie „neodpustenia“ a väzenie „samospravodlivosti“. V prvom prípade niekto človeku ublížil a on nedokáže povedať „odpúšťam“, v druhom prípade sa previnil on sám a nedokáže poprosiť o odpustenie. O možných príčinách takéhoto stavu, ťažkostiach, ktoré sa s ním spájajú, a ceste k uzdraveniu hovorí kniha známej českej psychologičky a teologičky Kateřiny Lachmanovej. TV LUX prináša na pulty kníhkupectiev jej doplnené a aktualizované vydanie.
Na sklade 1Ks
8,46 € 8,90 €

KáPéZetka důvěry s biblickými muži


Biblické postavy zažívaly situace, kdy se zdálo, že dál už cesta nevede. Že je to totální konec. A přesto, když čteme jejich příběhy dál, vidíme, jak mocně Bůh v jejich životech zasáhl. Podobný pocit bezvýchodnosti zažíváme i my. Zkusme se na svoje životy podívat z Boží perspektivy. Z pohledu ne oné bezvýchodné situace, ale z pohledu jejího konce. A svěřme to všechno v naději do rukou Bohu, Otci.
U dodávateľa
3,09 € 3,25 €

Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.