! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Kresťanstvo strana 7 z 215

Ježišu, dôverujem ti, 6. vydanie


„Toto nie je ďalšia pobožnosť navyše, to nie je ďalšia knižka a obraz navyše. S nikým a ničím neporovnateľná úcta k Božiemu milosrdenstvu rozhoduje o osude sveta, o osude ľudstva. Nijaká diplomacia, nijaká politika, nijaká ľudská vynaliezavosť a schopnosť nezachránia to, čo ako sa zdá, speje do záhuby pripravenej človekom človeku, a to nielen jednému, ale celému ľudstvu. Záchrancom je jedine Ježiš, ukrižovaný a zmŕtvychvstalý. A hovorím: cez Máriu.“ Kardinál František Macharski
U dodávateľa
2,38 € 2,50 €

Prebuď moje srdce


Máš pocit, že ti dochádzajú sily? Že sa len neprítomne ponevieraš a nedokážeš vnímať Božiu prítomnosť vo svojom živote a vo svete?Autorka bestsellerov, držiteľka ocenení a populárna youtuberka Emily Wilson Hussem ti rozumie, pretože si tiež prešla niečím podobným. Pozýva ťa na celoročnú prelomovú cestu, ktorá ti pomôže vnímať Boha, vzdávať mu vďaky a v jeho mene slúžiť ostatným. Týchto 52 zamyslení ti pomôže nachádzať slobodu uprostred chaosu každodenných povinností a objaviť jedinečnú radosť, aká môže rozkvitnúť len v srdci, ktoré pozná krásu Božej tichej a láskavej prítomnosti. „Želám si, aby si túto knihu prečítala každá žena. Bez ohľadu na vek a etapu života, v ktorej sa práve nachádza. Hlas Emily Wilson Hussem je plný povzbudenia, súcitu, múdrosti a pravdy. Hovorí priamo k srdcu ženy. Jej osobné príbehy privádzajú Písmo a vieru v Ježiša k životu.“ Beth Davis, riaditeľka služby ženám Blessed Is She. „Emily Wilson Hussem nám prostredníctvom osobných príbehov, praktických pohľadov a nespočetných tipov na zmenu zmýšľania pomáha zamerať sa na Pána. Podáva nám ruku ako naša sestra v Kristovi a kráča s nami. Jej slová zanechávajú hlboký a mocný dojem v srdciach nás všetkých. Aký nesmierny dar!“ Sarah Swafford, katolícka rečníčka a autorka knihy Emotional Virtue. „Každá mladá žena po prečítaní tejto knihy spozná vznešenosť vlastnej identity a to, komu patrí.“ Jackie Francois-Angel, rečníčka, skladateľka a autorka knihy Pray, Decide, and Don’t Worry.
U dodávateľa
14,16 € 14,90 €

Racionální Bible: Genesis


Genesis, první kniha Bible, uvádí morálního Boha všech lidí, jenž představuje diametrální protiklad předchozího mytického světa kmenových bohů. Bůh stvořil svobodného člověka k transcendentálnímu účelu („buďte svatí, jako já jsem svatý“) a pověřil jej jedinečnou rolí v zápase s pohanskými ideologickými silami rozkladu. Tento svět je zázračným darem lidstvu a člověk je jeho hospodářem. Autorovy komentáře dokonale zprostředkují knihu Genesis dnešnímu vnímání a osvětlují její podivuhodnou shodu s vědeckými poznatky o vzniku světa. Podstatné je i to, že ukazují, jak se v západní společnosti – v důsledku klesajícího významu biblického učení o přirozenosti člověka a o Božím řádu – rodí toxické ideologie pomýleného sociálního inženýrství, které popírají zdravý rozum, protože jejich původci podlehli příslibu hada z rajské zahrady „budete jako bohové znát dobro a zlo“. Výraz Jisra-el znamená „zápas s Bohem“. Bůh tedy očekává, že se s ním věřící budou také přít, aniž by to bylo považováno za zpochybňování Boží autority nebo za příznak slabé víry. Bůh nás ujišťuje, že diskuse se očekává a že může být záslužná. Věřící se nesmějí poddat absolutní jistotě, neboť ta je neklamnou známkou fanatismu, a lidská duše potřebuje pochybnosti k pokoře. Stoprocentní jistota je jed. Neznáme jiné náboženství, které by podporovalo pochyby svých stoupenců – a už vůbec ne žádný takový politický směr.
U dodávateľa
26,02 € 27,39 €

Výnimoční! 28 katolíckych vedcov, matematikov a supermúdrych ľudí


Myslíš si, že veda a viera nejdú dokopy? Skús sa nad tým zamyslieť ešte raz. Katolíci už celé stáročia prichádzajú s prelomovými objavmi v oblasti vedy a matematiky. Vydaj sa na dobrodružnú cestu dejinami a stretni priekopníkov rôznych vied – od anatómie až po astrofyziku, mnohých užblahoslavených a svätých. Kráčaj po stopách supermúdrych ľudí, ktorí zmenili svet, a presvedč sa, akým múdrym sa môžeš stať aj ty, keď spojíš vedu s vierou. Na 130 stranách sa dozvieš množstvo zaujímavých informácií zo života a vedy. V knihe sú výnimočné, celostranové ilustrácie od Jacelyn Warrenovej, manželky autora Michaela Davida Warrena.
Na sklade 1Ks
14,16 € 14,90 €

Manželstvo v tajomstvách ruženca


Neustále opakovanie, všednosť, rutina – to sú na prvý pohľad spoločné znaky ruženca i manželstva. V ruženci je to striedanie rovnakých zrniek, slov a myšlienok. V manželstve sú to opakujúce sa povinnosti, počúvanie jedného hlasu a pohľad do tých istých očí – manžela či manželky. Život v rutine, život v službe – to je tá najjednoduchšia a zároveň najťažšia cesta do neba. Vo vytrvalosti však môžeme objaviť hĺbku. Tieto 28-dňové duchovné cvičenia pre manželov vám ukážu cestu k Bohu i k sebe navzájom. Každý deň začnete spoločným čítaním úryvku z evanjelia, rozjímaniami a rôznymi úlohami. A každý večer deň ukončíte spoločnou modlitbou desiatku ruženca. Prostredníctvom posvätného ruženca uvidíte manželstvo a jeho výzvy v novom svetle. Formácia ružencom spojená s každodenným životom ? život s Pánom a s manželským partnerom prinesie vášmu životu plnosť i radosť.
U dodávateľa
8,46 € 8,90 €

Novéna a modlitby na pomoc dušiam v očistci


Láska k blížnym má rôzne podoby, z ktorých Cirkev – ako starostlivá matka – odporúča do našej pozornosti pomoc „úbohým dušiam“ v očistci. Modlitba a obeta za ne je súcitným volaním k Bohu v mene tých, ktorých hlas už nepočuť a vymizli z pamäti neraz aj svojim najbližším. Akoby sa smrťou všetko skončilo, a pritom pravda je presne opačná: všetko podstatné a večné sa ešte len začína. Brožúru Novéna a modlitby na pomoc dušiam v očistci tvorí: Deviatnik za duše v očistci Modlitba za duše na každý deň v týždni Krátka a účinná modlitba za verných zosnulých Hrdinský úkon lásky Ruženec za duše v očistci
U dodávateľa
3,33 € 3,50 €

Jézus - A testté lett Ige története


A szerzők nem az evangéliumokat akarták elmesélni, ahogy Jézus élettörténetét sem szerették volna újra megírni. Arról akartak mesélni, hogy milyen kincseket tartogat egy több mint kétezer évvel ezelőtt lejegyzett tanítás, és hogyan vált emlékezetünk részévé. Hogyan hallhatjuk meg, hogyan érthetjük, hogyan szemlélhetjük ma a szavait. A sajátos 21. századi Biblia pauperum szövegeit Frédéric Boyer írta, melyekhez ismét a világhírű grafikus-illusztrátor Serge Bloch készített kifejező rajzokat.
U dodávateľa
26,74 € 28,15 €

Dýně útočí!


Poslední dobou už v polovině října zaplavují veřejný prostor vydlabané dýně. Kde se u nás oslavy Halloweenu vůbec vzaly a jaké jsou jejich duchovní kořeny? Autoři nám odhalují, že v dnešní podobě jde především o velký byznys s novopohanskými prvky, který se ve světě rozšířil díky několika kultovním filmům z produkce Hollywoodu. Jak napovídá už název, oslavy Halloweenu „nasedají“ na katolickou slavnost Všech svatých a Památku zesnulých (tzv. Dušiček), ačkoli je překrucují k nepoznání.
U dodávateľa
7,51 € 7,90 €

Zpovědník a případy sexuálního zneužívání


Mělo by být samozřejmé reagovat správně a s citem, když se ve zpovědnici objeví člověk zraněný sexuálním násilím. Kněz ale musí být připraven i na situaci, kdy ke svátosti smíření přijde sám pachatel nebo osoba, která je svědkem sexuálního zneužívání ve svém okolí. Brožura obsahuje také přílohu s důležitými informacemi z oblasti kanonického práva a českého trestního zákoníku, které se této problematiky týkají. Autoři těchto statí jsou Martina Vintrová a Daniel Bartoň, předmluvu napsal Marek Drábek. Vydání knihy inicioval a finančně podpořil spolek Někdo ti uvěří.
U dodávateľa
5,61 € 5,90 €

Svatý Ambrož. O pokání


Patnáctý svazek edice Patristika přináší komentovaný český překlad pojednání De paenitentia (O pokání) od milánského biskupa svatého Ambrože (cca 340–397). V úvodní studii je popsán vývoj praxe pokání v rané církvi do 4. století, zejména v západní části, se zaměřením na novatiánskou krizi. Dále je zde představena osobnost a dílo svatého Ambrože, především jeho pojednání O pokání, jež vzniklo jako reakce na novatiánské kacířství. Text ovšem není jen ukázkou soudobé polemiky, ale především prvním formalizovaným a strukturovaným teologickým dílem, které přispělo k rozvoji chápání pokání jako jedné z církevních svátostí. Ten, kdo chce napravit nedostatky lidského pokolení, musí slabost sám snášet. V jistém smyslu je musí vložit na svá ramena, ne je zavrhnout. Čteme, jak onen pastýř v evangeliu vzal ztracenou ovci na svá ramena a neodehnal ji pryč. A Šalomoun praví: „Nebuď spravedlivý nadmíru.“ Uměřenost totiž musí spravedlnost mírnit. Jak bys jinak léčil člověka, který ti je nepříjemný, kdyby pomyslel na to, že u svého lékaře nevzbudí soucit, nýbrž pohrdání? Proto měl Pán Ježíš s námi slitování, takže nás nechtěl zastrašit, ale povolat k sobě. Přišel s mírností a pokorou, a proto pravil: „Pojďte ke mně všichni, kdo se lopotíte a jste obtíženi, a já vás občerstvím.“ Pán Ježíš občerstvuje, nikoho nevylučuje ani nevyhání a zcela správně si vyvolil učedníky, aby vykládali Pánovu vůli a Boží lid shromažďovali, nikoli ho odháněli. Kdo může být zpupnější než oni, praví-li Písmo, že nikdo není čist od hříchu, a to ani nemluvně ve stáří jediného dne? A David volá: „Očisť mě od mého hříchu.“ Jsou snad tito učitelé svatější než David, z jehož pokolení se rozhodl tajemstvím vtělení narodit Kristus, jehož potomstvem je nebeská komnata, totiž panenské lůno přijímající Vykupitele světa? Co může být krutějšího než udělit někomu pokání a již je neodejmout; tito učitelé odmítají odpuštění a odnímají i to, co k pokání povzbuzuje? Vždyť bez naděje na odpuštění nemůže dobře pokání konat nikdo.
U dodávateľa
12,81 € 13,48 €

A létezés öröme


Vajon tud-e még a 21. század végsőkig hajszolt embere megtorpanni egy virágba borult fa mellett; hálás élvezettel elfogyasztani akár egy jó pohár hideg vizet; újra és újra rácsodálkozni a világ megannyi formájára, színére, illatára; komolyan értékelni mindazt, amije van, még ha ez kevésnek tűnik is; és legfőképp örülni a szerettei és önmaga létének? Hiszen egyre kevésbé jellemző, hogy észrevegyük és a magunk javára fordítsuk a tőlünk karnyújtásnyira lévő, semmibe nem kerülő ajándékokat és áldásokat, ezzel szemben hajlamosak vagyunk gépiesen átadni magunkat a testünk, a szemünk és az egónk féktelen követelőzésének. Miközben kiapadhatatlan örömforrások állnának nap mint nap a rendelkezésünkre, mi kétségbeesetten kergetjük az anyagi javakat, a nem múló fiatalságot és szépséget, vagy a hiúságunkat legyezgető "lájkokat". Böjte Csaba új kötetében a tőle megszokott hittel, bölcsességgel és derűvel segít helyreállítani ezt a kibillent egyensúlyt, és vezeti el olvasóját a mindennap átélhető örömök világába. Ehhez egészen ősi "recepteskönyvet" kínál útmutatóul: a Bibliát, Jézus Krisztus tanításait, aki azt akarta, hogy az ő örömei ugyanúgy a mieink is legyenek, és az életünk teljessé váljék ezek által. Ebből az alapvetésből kiindulva nyitja fel a szemünket Csaba testvér háromféle kísértésre, amelyek számunkra ártalmas élvezetekkel csábítanak, és kilenc olyan örömre, amelyek után nem marad "lelki másnaposság" és csömör, ellenben gyarapítanak, felemelnek, megtisztítanak bennünket. E felszabadító, Csaba testvér személyes történeteiben gazdag "örömhatározó" nemcsak gyakorló híveknek szól, hanem mindazoknak, akik felszínes élmények helyett mélyebb, örökérvényű és az igazsághoz elvezető élettapasztalatokra vágynak.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Tajemství olivovníku


Když apoštol Pavel v 11. kapitole listu Římanům představuje Boží plán s Izraelem a ostatními národy, vykresluje ho pomocí obrazu ušlechtilé olivy a nazývá jej „tajemstvím“. Naprosto uchvácen Boží moudrostí volá: „Jak nesmírná je hloubka Božího bohatství, jeho moudrosti i vědění! Jak nevyzpytatelné jsou jeho soudy a nevystopovatelné jeho cesty! ‚Kdo poznal mysl Hospodinovu a kdo se stal jeho rádcem?‘“ Autor se ve své knize snaží toto velké tajemství poodhalit. Johannes Fichtenbauer se narodil roku 1956 ve Vídni. Vystudoval katolickou teologii a více než dvacet let sloužil jako vrchní jáhen vídeňské arcidiecéze pod vedením kardinála Christopha Schönborna. Nyní působí jako předseda Evropské sítě komunit (ENC) a také jako evropský ředitel iniciativy TJCII, o níž je mimo jiné tato kniha.
U dodávateľa
15,63 € 16,45 €

V srdci ticha


„Naše modlitba musí reagovat na realitu – na to, co opravdu je. Duchovní život západní křesťanské církve nejvíce podrylo odloučení teologie od spirituality, nauky od praxe. Proto když mluvím o modlitbě a sdílím velmi praktický návod na ni, neváhám se vracet i k těm nejhlubším tajemstvím křesťanské víry. Teologický náhled, který předkládám, může být některým čtenářům neznámý. Pravděpodobně to není proto, že by šlo o zvláštní katolický pohled nebo že by byl spojen s určitou teologickou školou, ale proto, že je to dávná tradice pocházející od církevních otců, na niž se dnes až příliš často zapomíná a lidé ji neznají. Doufám, že se mnou čtenáři v tomto směru budou mít trpělivost a snad se o křesťanské víře dozvědí i něco nového, co jim otevře dveře k plnější a košatější duchovní zkušenosti."
U dodávateľa
23,41 € 24,64 €

Modlitby za môjho chlapčeka


Zahrňte svojho drahého chlapčeka Božími prisľúbeniami, múdrosťou a milosťou prostredníctvom modlitby. Vkladajte jeho život do Božej láskyplnej starostlivosti skrze tieto upokojujúce modlitby a prisľúbenia z Písma. Objavte, ako sa modliť konkrétne a s dôverou za vieru, charakter a bezpečie svojho dieťatka, za jeho vzťahy i budúcnosť. Carolyn Larsen je tvorivou autorkou viacerých bestsellerov a skúsenou rečníčkou so zameraním na službu ženám a deťom. Prednášala na konferenciách a duchovných obnovách v Spojených štátoch, Kanade a Indii. Carolyn napísala viac ako 50 kníh pre deti i dospelých. Keď práve nepracuje na ďalšej knihe, rada trávi čas so svojím manželom, ich tromi deťmi a vnúčatami.
Na sklade 1Ks
9,41 € 9,90 €

Sloboda Ježišových priateľov


„Sloboda je poklad, ktorý skutočne oceníme až vtedy, keď ho stratíme. Lebo mnohí z nás, ktorí sú zvyknutí žiť v slobode, ju vnímajú skôr ako nadobudnuté právo než ako dar a dedičstvo, ktoré treba chrániť,“ píše redemptorista Michal Zamkovský vo svojej knižke Sloboda Ježišových priateľov. Ponúka inšpiratívne duchovné úvahy o téme slobody v rôznych oblastiach ľudského života a pripomína, že Boh človeku neprikazuje, ako so svojou slobodou naložiť, iba pozýva a priťahuje láskou. Lebo iba tam, kde je možnosť povedať Bohu „nie“, nadobúda veľkú hodnotu naše „áno“. Len tam, kde je možnosť nenávisti, prichádza možnosť lásky a oddanosti. Ak ju využijeme, sme na najlepšej ceste zakúsiť naplno slobodu Ježišových priateľov.
U dodávateľa
6,56 € 6,90 €

Spomienky anjela strážneho


Spomienky anjela strážneho sú pútavým rozprávaním anjela, ktorý hovorí o svojom poslaní od chvíle, keď mu bola zverená duša, až do momentu, keď zaujala svoje miesto po jeho boku vo večnej sláve. Kniha nás vtiahne do deja od prvej chvíle. Zoznámime sa s konaním duše v minulosti, prežijeme s ňou prítomnosť a dozvieme sa aj to, ako dopadne v budúcnosti. Budeme žasnúť nad ustavičnou anjelskou pomocou v rôznych situáciách a jeho dojemná starostlivosť v nás vyvolá bázeň. Náležitú pečať pravého učenia tejto knihe dodáva prepojenie s katolíckou náukou o anjeloch. Vychádza zo Svätého písma, diel najväčších svätcov a učencov i cirkevných otcov. V jednotlivých úvahách objavíme všetko, čo sa týka služby a poslania anjela strážneho pri duši, ktorú má po celý jej pozemský život viesť a ochraňovať. Slová knihy sa nám zapíšu hlboko do srdca a privedú nás k tomu, aby sme sa nielen dôslednejšie starali o svoju spásu, ale i častejšie prosili o pomoc tohto stáleho pomocníka, ktorý je ustavične po našom boku.
U dodávateľa
10,36 € 10,90 €

Pokora a pozdvihnutie mysle k Bohu


Toto nadčasové dielo od Tomáša Kempenského, autora Nasledovania Krista, potvrdzuje, že bez cnosti pokory nemôžeme vstúpiť do nebeského kráľovstva. Tak ako je pýcha koreňom a zdrojom každého hriechu, tak je pokora základnou cnosťou, na ktorej musia byť založené všetky ostatné cnosti, ak majú prinášať ovocie. Luciferova pýcha podnietila jeho vzburu proti Bohu a nebu, a len pokora nás môže priviesť späť do neba a zjednotiť s Bohom. Pýcha je široká a jednoduchá cesta do pekla. V súčasnosti svet stráca zmysel pre hriech, pretože sa vytráca zmysel pre Boha a cnosť, najmä pokoru. Pokora je tlkot srdca svätých a základ všetkých cností. Je to cnosť, ktorá nás najviac pripodobňuje Kristovi. V tejto krátkej, ale myšlienkovo bohatej knihe veľký duchovný majster čitateľa poučí o prejavoch pýchy a nevyhnutnosti pokory, ako ju pestovať, ako pozdvihnúť svoju myseľ k Bohu a ako sa modliť s pokorou a úctou. Súčasťou knihy je výber z najkrajších modlitieb, aké boli kedy napísané k Bohu, Božej Matke a svätým.
Na sklade 1Ks
8,28 € 8,90 €
  • 5 /5

Atribúty Boha


„A to je večný život, aby poznali Teba, jediného pravého Boha, a ktorého si poslal, Ježiša Krista.“ Ján 17:3 Arthur W. Pink sa narodil v Nottinghame v Anglicku v roku 1886 a v roku 1908 sa znovu narodil z božieho Ducha. Na Moodyho biblickom inštitúte v Chicagu v USA študoval len šesť týždňov, kým začal svoju pastoračnú prácu v Colorade. Odtiaľ pastoračné pôsobil v zboroch v Kalifornii. Kentucky a Južnej Karolíne, a potom sa na krátky čas presunul do Sydney v Austrálii, kde kázal a vyučoval. V roku 1934 sa vrátil do rodného Anglicka a v roku 1940 sa natrvalo usadil na ostrove Lewis v Škótsku, kde zostal až do svojej smrti o dvanásť rokov neskôr v roku 1952.
Na sklade 1Ks
12,26 € 12,90 €

Z múdrosti otcov – December


Svätí učitelia duchovného života nám nezakrývajú, že cesta k spáse je jednoduchá. Každému ponúkajú tú istú mapu k cieľu, tie isté prostriedky duchovného života, nech už ide o kňazov a mníchov alebo o ľudí zo sveta. Evanjelium je to isté pre každého človeka a jeho prikázania sú záväzné pre každého. Svätí otcovia nám ponúkajú praktickú skúsenosť, ako žiť život s Kristom, aby nám uľahčili náš duchovný zápas. Som presvedčený, že Cirkev musí sprostredkovať túto ich duchovnú múdrosť kresťanom súčasnej doby. Mnohí ju s radosťou príjmu. Mnohí ju môžu síce odmietnuť, ale môžu sa k nej vrátiť v čase, keď iné cesty sa ukážu ako slepé uličky.
U dodávateľa
4,66 € 4,90 €

dostupné aj ako:


Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.