! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Náboženstvo - ostatné strana 129 z 141

Karma muže


V této knize si vysvětlíme, jak se mezi sebou snášejí a ovlivňují různé lidské archetypy. Možná díky tomu pochopíte, proč máte rodinné problémy, proč se vám některé věci nedaří anebo proč stále nemůžete potkat toho pravého partnera. Chyby se dají napravit; nejprve však musíte pochopit sebe sama, kdo jste a k jakému archetypu patříte, a poté budete schopni pochopit i své nejbližší.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Opakování


Analýza vztahu milostného, poetického a náboženského života z pera dánského filosofa 19. století. Opakování čili Pokus v oblasti experimentální psychologie patří k menším dílům věhlasného dánského myslitele, považovaného za zvěstovatele existenciálního myšlení 20. století. Nese ovšem nezaměnitelnou pečeť jeho autorství. Kierkegaard zde na fiktivní postavě mladíka stravovaného žárem lásky k milované dívce ukazuje vztah „estetického stadia“ života k ostatním dvěma stadiím: „etickému“ a „náboženskému“. Žánrově těžko zařaditelný text osciluje mezi líčením životních zkušeností v oblasti lásky a umění a jejich osobitou filosofickou reflexí.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Hořčičné semínko


Publikace o podobenství a království nebeském.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Slzy a úsměv


Libanonský spisovatel a malíř Ch. Džibrán (1883–1931) proslul svojí snahou s filozofickou hloubkou a poetickým stylem odhalit tajemství základních lidských hodnot. Nejvíce je znám svou knihou Prorok. I v řadě podobenství a zpěvů sebraných pod názvem „Slzy a úsměv“ vyvstává před námi Džibránův svět, proniknutý hlubokým sociálním cítěním, láskou k člověku, k životu, k Bohu.
Vypredané
5,97 € 6,28 €

Křesťanská meditace


Kanadský benediktin Laurence Freeman je známým autorem řady knih o křesťanské meditaci, s níž má bohaté zkušenosti. Spolupodílel se na organizování křesťanského meditačního společenství v Montrealu, roku 1991 založil v Anglii Mezinárodní centrum svět ového společenství pro křesťanskou meditaci. Aktivně se podílí také na mezináboženském dialogu. V útlé knize nazvané prostě Křesťanská meditace nepodává teoretický rozbor, nýbrž praktický návod, doplněný řadou užitečných postřehů a rad, které během l et nasbíral. Kniha bude užitečná každému vážnému zájemci o tuto křesťanskou praxi.
Vypredané
5,97 € 6,28 €

Hovory s Bohem - karty


Jste dobro a milosrdenství a soucit a porozumějí. Jste klid a radost a světlo. Jste odpuštění a trpěllivost, síla a odvaha, jste pomocníci v době nedostatku, utěšitelé v době smutku, léčitelé v době zranění, učitelé v době zmatku. Jste nejhlubší moudrost a nejvyšší pravda; největší klid a nejkrásnější láska. To všechno jste. A v některých okamžicích života si to uvědomujete. Rozhodněte se, že si to budete uvědomovat stále.
Vypredané
7,32 € 7,70 €

Myšlenky síly - karty


54 karet s afirmacemi Louise L. Hayové vám pomohou znovu objevit vaši zapomenutou vnitřní sílu. Afirmace jsou jedním z nejúčinnějšich pomovníků na cestě našeho osobního i duchovního růstu a díky praktickému formátu můžete karty s oblíbenými afirmacemi nosit při sobě nebo si je rozmístit všude, kde je budete mít stále na očích.
Vypredané
7,32 € 7,70 €

Asztrológiai előrejelzés 2012/2011


Kedves Olvasó! Nem pusztán egy általános, megszokott asztrológiai előrejelző kiadványt tarthat a kezében, amely a 2011-es esztendőről, a jövőről ad részletes felvilágosítást. Amelyben a különböző állatövi jegyek megtudhatják, milyen évnek néznek elébe, tájékozódhatnak arról, hogy hónapról hónapra hogyan alakul a párkapcsolatuk, a pénzügyeik, a munkahelyükön mire számíthatnak, és mely időszakban, mire kell figyelniük az egészségükkel kapcsolatban. E kiadvány különlegessége, hogy az asztrológia legalapvetőbb fogalmaival is megismertet, és minden állatövi jegy megtudhatja, hogy az olyan nagy konstelláció, mint amilyenek például a 2011-es esztendőben előfordulhatnak az Uránusz, a Jupiter, a Plutó és a Szaturnusz között, az ő életében milyen változásokat eredményezhetnek.
Vypredané
2,89 € 3,04 €

Aktuální reinkarnace


V této knize děti přesvědčivým způsobem vyprávějí o svém minulém pozemském životě. Dozvíte se, jak vědci tyto výpovědi sledují, jak je vědecky přezkoumávají a přesvědčují se, že tvrzení dětí jsou správná. Reinkarnace již není jen věcí víry nebo filozofování. Je dokazatelná ověřenými vzpomínkami dětí. Všichni budeme moci nyní přemýšlet a hovořit o znovuzrození jako o něčem samozřejmém, neboť myšlenkám o reinkarnaci patří budoucnost.
Vypredané
6,17 € 6,49 €

Ve věci Heidegger


Pojednání o kontroverzních stránkách filozofova života i díla.
Vypredané
6,17 € 6,49 €

3:16 Súradnice Nádeje


Dvadsaťdvaslovná prehliadka nádeje sa začína Bohom, končí sa životom a povzbudzuje nás robiť rovnako. Dostatočne krátka na to, aby sme si ju napísali na servítku či naučili sa ju naspamäť, a predsa taká hutná, že prestála dve tisícročia búrok a otázo k. Ak neviete o Biblii nič, začnite tu. Ak o nej viete všetko, vráťte sa sem. Všetci to potrebujeme pripomenúť. Srdcom ľudského problému je ľudské srdce. A Boží medikament je predpísaný v Jánovi 3, 16.
Vypredané
6,56 € 6,90 €

Láska hodná dávania


život naplnený Božou láskou Dochádza nám láska? Zdá sa nám ťažké milovať? Len s ťažkosťami odpúšťame ľuďom navôkol? Trpezlivosť sa stáva ohrozeným druhom? Láskavosť zabudnutou cnosťou? Ak áno, je možné, že sme zabudli na jeden krok – na základný a prvý krok. Byť milovaní. Boh ma miluje. Osobne. Vrúcne. Vášnivo. Iní mi tiež sľúbili lásku, no zväčša ma sklamali. Boh mi ju sľúbil a sľub dodržal. Miluje ma láskou, ktorá nikdy nesklame. A jeho láska – ak jej dovolím – ma môže naplniť láskou hodnou dávania. Nemyslím, že každá kniha má potenciál zmeniť nás... ale pri práci s týmto textom, som plakala, smiala sa, zažila som vnútornú metamorfózu, ožilo moje srdce i intelekt. Vynikajúca kombinácia hĺbavých myšlienok s prenikavými postrehmi z každodennosti. Lucado ponúka veľmi svieži nový pohľad na všeobecne známu 13. kapitolu Listu Korinťanom. Láme vžité stereotypy o dávaní a prijímaní lásky, o snažení a milosti. Kniha hodná čítania... Monika Stehlíková Lešková, prekladateľka
Vypredané
6,56 € 6,90 €

Pútnik svetmi


Kto je pútnik svetmi? Nikto iný než ľudský duch! Opúšťa svoju vlasť, duchovnú ríšu, nazývanú tiež raj, ako nevedomý duchovný zárodok a vnára sa kvôli svojmu vývoju do nižšie ležiaceho sveta hmotností. Vomperberg, máj 1993.
Vypredané
6,18 € 6,50 €

Moje peniaze


Zbavte sa mylných názorov na peniaze, bohatstvo a chudobu! Ak chcete byť duchovní, nemusíte byť chudobní. Ak chcete mať dostatok peňazí, nemusíte mať výčitky svedomia, ale ani robiť niečo, čo vás nebaví a v čo neveríte len preto, aby ste mali lepší plat. A hlavne nezabúdajte, že peniaze nie sú cieľ, ale prostriedok! Nevzdávajte sa svojich snov len preto, lebo „na to nemáte peniaze“. Doprajte si mať peniaze, doprajte si napĺňať svoje sny!
Vypredané
5,61 € 5,90 €

Cesta múdrych


„Nezabúdaj na moje ponaučenia a tvoje srdce nech zachováva moje príkazy, lebo ti predĺžia dni a roky života a rozhojnia tvoje blaho. Nech ťa neopustí láska a vernosť." Šalamún Je možné nájsť uspokojenie v živote? Poznáte zmysel vášho života? Túžite zanechať po sebe niečo pre budúce generácie? V Ceste múdrych známy autor Dr. Kevin Leman odhaľuje desať princípov, ktoré ovplyvnili jeho život a teraz ich so sebevlastným vtipom a nadhľadom ponúka aj vám. Dr. Leman sa nechal inšpirovať jedným z najmúdrejších ľudí celej hístórie ľudstva - kráľom Šalamúnom. Jeho myšlienky nám aj dnes pomáhajú zistiť kto sme, kde je naše srdce, aký je Boh a kým sa chceme stať. Táto knižočka vám dodá nadej, odvahu, inšpiráciu a novú perspektívu. Bez ohľadu na to, kde sa v živote nachádzate, vždy sa môžete vydať po ceste múdrych.
Vypredané
5,23 € 5,50 €

Taky bol Don Bosco


Život svätého Jána Bosca, priateľa mladých, je taký pestrý a bohatý, že jedna kniha zďaleka nestačí. Počas svojho života mal vždy vhodné slovo povzbudenia, príklad i priateľské srdce tak pre svojich chlapcov v Turíne, ako aj pre rodičov, učiteľov, kňazov, úradníkov… V tejto knihe sa môžeme dotknúť nielen už známych, ale aj doteraz nepoznaných epizód, príbehov a myšlienok z jeho strhujúceho života. Ľahký, svieži a presvedčivý štýl autora privádza čitateľa k srdečnému konštatovaniu: Taký bol…
Vypredané
4,66 € 4,90 €

Idem von, vchádzam dnu


Kniha, ktorá hravou formou poukazuje na rozdiely medzi vonkajším a vnútorným životom. Básne sú v slovenskom a anglickom jazyku so zaujímavými ilustráciami.
Vypredané
4,28 € 4,50 €

Sexualita v náboženstvích světa


Stěžejní dílo známého německého profesora dějin nábožeství zkoumá vztah mezi sexualitou a náboženstvím různých kultur v průběhu lidských dějin. Autor objasňuje smysl rituálů, které se dotýkají sexuálního vývoje jedince - obřízka, křest - ale obrací pozornost též k společenským projevům - manželství, rozvod, nevěra - a normativním postihům úchylek od zaběhlého řádu - homosexualita, sexuální tabu.
Vypredané
4,28 € 4,50 €

Výchovný systém Jána Bosca


Kto učí umeniu vychovávať?Jedným z mnohých je zaiste Ján Bosco. Jeho výchovná metóda, ktorú nazval preventívny systém, bola desiatky rokov prijímaná a úspešne včlenená do kultúry tisíckami vychovávateľov na všetkých úrovniach. A práve dnes, keď sa zdá, že sa tie najúčinnejšie pedagogické modely boja proti delikvencii mladistvých opierajú o prevenciu, znovu prichádza na scénu. Kniha je určená vychovávateľom, rodičom, učiteľom, kňazom, katechétom, animátorom a všetkým, ktorí sú priamo zapojení do formačnej práce s dospievajúcimi a adolescentami. Táto kniha chce čitateľovi ponúknuť jednoduchý a moderný pohľad na základné prvky a oporné body vo výchove podľa Jána Bosca, ktorého účinnosť bola historický potvrdená. V závere každej kapitoly sú načrtnuté možnosti aktualizácie.
Vypredané
4,28 € 4,50 €

V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.