! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Matematika, logika strana 20 z 20

Lacná kniha Albert Einstein 1 roky 1879-1904 (-90%)


V časti I.rokov 1879 - 1904 chceme ukázať, že príprava na prevratný rok 1905 nebola všedná, hoci samotný život A.Einsteina navonok prebiehal normálne, všedne. Nebol zázračné dieťa, pred maturitou ušiel z gymnázia, ako mladšiemu sa mu nevydaril prijímací pohovor na vysokú školu, nebol ani výborný študent s červeným diplomom. Ale mal nesmiernu chuť po poznávaní, cítil poznávanie ako dobrodružstvo...
Vypredané
0,29 € 2,92 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lineárne rovnice I.diel zväzok25 (-90%)


Kniha obsahuje asi 500 vyriešených príkladov v desiatich kapitolách. Lineárne rovnice je téma, kde učiaci sa stretáva s novým druhom matematických objektov a kde zápisy rovníc sa komplikujú a množia. V knihe sú akceptované tieto zvláštnosti tak, že žiak pri prechode od príkladu k príkladu, od kapitoly ku kapitole na malých odlišnostiach sám spozoruje, ako sa daný typ príkladov rieši. Označenie úprav rovníc čitateľ nájde na druhej strane obálky a listovaním v knihe zistí, ktorý typ sa musí naučiť, aby školské učivo zvládol. Ak sa mu to nedarí, musí prejsť k predchádzajúcim kapitolám, kde nájde jednoduchší typ umožňujúci mu danú úlohu zvládnuť. Aj keď úloha nie je zložitá, je rozumné si zvykať na označovanie úprav v danom riadku v kroku, ktorý chceme urobiť. Prvých päť kapitol obsahuje príklady na elementárne úpravy s riešením po troch - štyroch krokoch. V ďalších kapitolách so zložitejším zadaním si môže učiaci sa zvoliť vlastný postup, spravidla skrátením postupu, ak predtým postupoval krok po kroku. Keďže rôznorodosť lineárnych rovníc a nutnosť ovládať ich riešenia si vyžaduje učivo rozširovať.
Vypredané
0,29 € 2,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Exponenciálne rovnice 2 (-90%)


Obsahuje 320 vyriešených príkladov a je pokračovaním prvého dielu, zväzok 8. V kapitole šesť upravujeme členy ľavej strany rovnice na jeden základ, pretože na pravej strane je vhodné číslo, ktoré sa dá upraviť na ten istý základ. Pomocou algoritmu: ak sú základy rovnaké, tak sú rovnaké exponenty, získavame riešenie. V kapitole sedem riešime analogické príklady, kde na ľavej strane rovnice sú dva činitele. V ôsmej kapitole máme členy na ľavej aj na pravej strane rovnice s rôznymi základmi. Ak na jednu stranu prenesieme členy s tým istým základom a analogicky aj na druhú stranu s druhým základom, potom po úprave už môžeme využiť vyššie spomínaný algoritmus. V deviatej kapitole exponenciálnu rovnicu transformujeme na kvadratickú, ktorú riešime, pričom nezabúdame na skúšku. V desiatej kapitole riešime exponenciálne rovnice logaritmovaním oboch strán, v jedenástej kapitole využívame zmenu bázy. Príklady v dvanástej kapitole majú logaritmickú funkciu v exponente, v trinástej sú členy pod odmocninou. Riešeniu sústavy dvoch exponenciálnych rovníc o dvoch neznámych je venovaná štrnásta kapitola. pätnásta kapitola obsahuje zmes rôznych príkladov.
Vypredané
0,29 € 2,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kvadratické rovnice II.diel zväzok14 (-90%)


Kniha je pokračovaním Kvadratických rovníc I. diel s 560 vyriešenými príkladmi, čo spolu s II. dielom tvorí 1030 vyriešených príkladov. V jedenástej kapitole riešime kvadratické rovnice s kladným diskriminantom dosadením koeficientov do vzorca a tak získavame dva rôzne reálne korene. V dvanástej kapitole diskriminant je menší ako nula, preto korene sú komplexné čísla. V trinástej kapitole je diskriminant rovný nule. Pred zátvorku vyberáme číslo a trojčlen v zátvorke upravujeme na druhú mocninu dvojčlena z čoho získavame dvojnásobný koreň. V štrnástej kapitole riešime rovnice, ktoré majú na ľavej strane druhú mocninu dvojčlena a na pravej strane reálne číslo. Odmocnením rovnice získavame na pravej strane odmocninu z pôvodného čísla so znamienkom plus a mínus. Prenesením čísla z ľavej na pravú stranu rovnice, dostaneme korene. V 15. kapitole pri riešení využívame faktorizáciu, vhodnou úpravou rozkladáme kvadratický trojčlen na súčin lineárnych dvojčlenov z ktorých určujeme korene. V 16. a 17. kapitole riešime kvadratickú rovnicu doplnením ľavej strany na štvorec, odmocnením oboch strán rovnice a výpočtom koreňov. V 18. a 19. kapitole riešime analogickou metódou ale pre komplexné korene.
Vypredané
0,29 € 2,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lineárne nerovnice I.diel zväzok31 (-90%)


Pre základné školy Pre stredoškolákov Pre maturantov a ako príprava na vysoké školy
Vypredané
0,29 € 2,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Základy aritmetiky


Učebnice matematiky od Mistra Křišťana z Prachatic (1370-1439) je zajímavým svědectvím o úrovni matematických znalostí ve středověku a o tehdejším výkladu a osvojování si principů této vědy. Vychází v dvojjazyčném latinsko-českém vydání.
Vypredané
0,66 € 13,11 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha K problematice hledání podstatného v humanitních vědách


Studie přispívá k seznámení širší veřejnosti s možnostmi uplatnění matematiky ve společenských a medicínských vědách. Obecné modely jsou názorně ilustrovány na příkladech, matematický aparát odpovídá úrovni čtenáře vzdělaného spíše humanitně.
Vypredané
0,38 € 7,64 €

dostupné aj ako:

Úvod do Galoisovej teórie


Kniha je venovaná problému neexistencie univerzálnej formule , ktorá by určovala všetky korene danej polynómickej rovnice. Táto otázka zohrala kľúčovú úlohu pri vzniku abstraktnej algebry ako významnej matematickej disciplíny. To, že takáto formula neexistuje dokázali začiatkom 19. storočia nezávisle od seba Abel a Galois. Metódy, ktoré pri tom vyvinuli, neskôr viedli k vzniku už spomínanej časti matematiky. Táto publikácia si kladie za cieľ sprostredkovať čitateľovi základnú logickú štruktúru týchto poznatkov. Časť predloženého textu vznikla pri výuke algebry na Pedagogickej fakulte Trnavskej univerzity.
U dodávateľa
8,55 € 9,00 €

Matematici, ja a Ty


Peter Bero vo svojej knihe Matematici, ja a ty spojil svoj rozprávačský talent, lásku k matematike a obdiv k mysliteľom, ktorí v priebehu vekov menili naše vnímanie sveta. V jedenástich rozprávaniach nám pútavým spôsobom predstaví geniálnych mysliteľov, ich život a dobu, v ktorej žili. Zoznámi nás s ich myšlienkami a okolnosťami, v ktorých vznikali. A pre tých z nás, ktorí sa chcú s týmito myšlienkami zahrať a popasovať, ponúka aj sériu matematických úloh, pri riešení ktorých si môžeme vyskúšať bystrosť nášho myslenia. Kniha Matematici, ja a ty je zaujímavým výletom do histórie ľudského myslenia. V závere každého príbehu ponúka Peter Bero sériu úloh rôznej obtiažnosti. Radosť z ich riešenia môžu zažiť tak žiaci základnej školy, ako aj stredoškoláci, vysokoškoláci, alebo aj my všetci, ktorí máme jednoducho radi premýšľanie. Nechajte sa vtiahnuť do vzrušujúceho sveta života a myšlienok Pytagora, Zenóna, Euklida, Archimeda, Diofanta, Oresmeho, Galilea, Keplera, Fermata, Newtona a Leibnitza, ktoré menili svet.
U dodávateľa
51,30 € 54,00 €

x+y


From imaginary numbers to the fourth dimension and beyond, mathematics has always been about imagining things that seem impossible at first glance. In x+y, Eugenia Cheng draws on the insights of higher-dimensional mathematics to reveal a transformative new way of talking about the patriarchy, mansplaining and sexism: a way that empowers all of us to make the world a better place. Using precise mathematical reasoning to uncover everything from the sexist assumptions that make society a harder place for women to live to the limitations of science and statistics in helping us understand the link between gender and society, Cheng's analysis replaces confusion with clarity, brings original thinking to well worn arguments - and provides a radical, illuminating and liberating new way of thinking about the world and women's place in it.
U dodávateľa
13,25 € 13,95 €

Simply Maths


Understanding maths has never been easier. Combining bold, elegant graphics with easy-to-understand text, Simply Maths is the perfect introduction to the subject for those who are short of time but hungry for knowledge. Covering more than 90 key mathematical concepts from prime numbers and fractions to quadratic equations and probability experiments, each pared-back, single-page entry explains the concept more clearly than ever before. Organized by major themes - number theory and systems; calculations; geometry; algebra; graphs; ratio and proportion; measurement; probability and statistics; and calculus - entries explain the essentials of each key mathematical theory with simple clarity and for ease of understanding. Whether you are studying maths at school or college, or simply want a jargon-free overview of the subject, this indispensable guide is packed with everything you need to understand the basics quickly and easily.
Vypredané
12,83 € 13,50 €

Kategória literatúry Matematika a logika vám otvára dvere do fascinujúceho sveta čísel, vzorcov, dôkazov a abstraktného myslenia. Tieto knihy a texty prinášajú hlbšie porozumenie matematickým konceptom, logickým princípom a ich aplikáciám v rôznych oblastiach.

V tejto kategórii nájdete diela, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi matematiky a logiky. Niektoré knihy sa môžu zamerať na konkrétne matematické disciplíny, ako sú algebra, geometria, teória čísel, analýza a pravdepodobnosť. Iné knihy môžu skúmať logiku, dôkazové metódy a formálne systémy.

Tieto knihy vám umožňujú objaviť krásu a eleganciu matematiky, ako aj logické postupy, ktoré jej ležia v základe. Budete mať možnosť preskúmať rôzne matematické koncepty, pravidlá a vzťahy, a uvidíte, ako sa matematika uplatňuje v rôznych oblastiach, ako je fyzika, informatika, ekonómia a iné.

Tieto knihy často obsahujú matematické dôkazy, vysvetlenia a príklady, ktoré vám pomáhajú lepšie pochopiť matematické myšlienky a techniky. Poskytujú návod na riešenie matematických problémov a rozvíjajú vaše logické myslenie a analytické schopnosti.

Kategória literatúry Matematika a logika je určená pre všetkých, ktorí majú záujem o matematické koncepty, dôkazové metódy a logické myslenie. Tieto knihy vás inšpirujú k objavovaniu nových matematických pravidiel, teórií a aplikácií a rozvíjajú váš matematický a logický intelekt.